|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
i witaj w klubie bo też już bym chciała być po wszystkim
|
|
#2582 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
dobrze że brzuszek nie przeszkadzał ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
gratuluję dziewczyny ![]() No i gratulacje dla mag_99 dla tych co najpierw wchodzą na wizaż a potem na pocztę wklejam wiadomość od mag_99 ![]() Dziewczyny sorry, ze tak ale wizaz na komorce to porazka. Wczoraj o 16.00 za pomoca cc urodzil się Filip. Ma 3200 gr i 54 cm dostal 10 pkt. Pozdrawiamy wszystkie wizazowe ciotki ![]() Reszte napisze z domku! Buziaki Mag_99 Dzień dobry Wam Ja z rana się wzruszyłam bo TŻ pierwszy raz w sms z pracy napisał "jak się czuje Nasz Oskarek" zawsze było "mały, młody lub syn" ![]() Mi jeszcze zostało 43dni do porodu z OM a 26dni z ostatniego USG ![]() Przez te weekendowe bóle stwierdziłam że chyba urodzę wcześniej niż lekarz wyliczył ten OM.... no ale mogę się mylić ![]() Żeby tylko jeszcze przetrzymać do 38t a potem może się dziać |
|||||
|
|
|
#2583 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
żeby szybko się coś rozkręciło.Ale dziś miałam sen że moja dzidzia wypychała tak rączki i nóżki przez brzuch że mogłam ją złapać i trzymała mnie za palec
|
|
|
|
|
#2584 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie ja też tego nie rozumiem. ta bilirubina jest od żółtaczki podwyższona i jak dziecko pije z piersi to żółtaczka sie dłużej utrzymuje i dlatego dali mu sztuczne mleko. lekarz powiedział że na moim mleku może mież te żółtaczke do 3 miesięcy.
|
|
|
|
#2585 |
|
Zakorzenienie
|
a ja na pewno nie urodzę w terminie
![]() Chociaż może weźmie mnie z zaskoczenia tak jak Gucię? Bo u Guci też nic się nie działo. Wczoraj tylko powiedziała, że zaczął jej czop odchodzić i tu proszę, już tuli córcię.
|
#2586 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gucia i Joanaros, wielkie gratualcje! Jestescie giazdami naszego poranka dzis !!! No to juz z gorki Natka! ![]() ![]() ![]() Aguskaa i Mala! - ale mialyscie ciezkie noce dzis! Niech moc bedzie Wami bo cos czuje ze duzo wam czasu z brzusiami nie zostalo ![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- No tylko Gucia byla juz tydzien po terminie... |
|
|
|
|
#2587 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Witam kobietki
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mama upiekszona nic tylko wyjsc podziwiac!Cytat:
[QUOTE=Aguśkaa83;32723350]Hej dziewczynki. Ja w dwupaku, tyle tylko, ze niewyspana i moja mama i maz tez ;/ Maz w koncu poszedl do pracy, bo nie wiedzielismy co robic, ale mama ze mna jest. Po tym jak pisalam, poszlam sie polozyc, skurcze nadal byly nieregularne bol na @, ktory znow potem sie zmniejszyl... Ale byl juz dosc mocny, mam wrazenie, ze krążek blokuje u mnie postęp porodu, ale nie wiem juz... Zeby tyle skurczow miec i nic....? Teraz pobolewa mnie ale nie jakos mocno. Mała a Ty jak tam?? Mag gratulacje!!!/QUOTE] Aguska, podczytałam jeszcze w nocy info od Ciebie i tak z niecierpliwoscia wchodzilam dzisiaj...bo moze już jestes rozpakowana ale to nic czekamy dalej. Masz mame obok to najwazniejsze. Mysle,ze jesli lekarz powiedział, ze krazek nie blokuje porodu to ja bym się tej wersji trzymała. W koncu nie zawiodlas sie na Nim do tej pory,prawda?Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
zebys szybko utulila Jimiego ![]() evcia jak Ci tam na nowym po przeprowadzce? ![]() Na mailu piekne fotki, mała Madzia słodziak Dziewczyny zgrabne brzuszki macie....a te wypieki..aaaaaa paczki! i te truskawki no pieknie tak przed śniadaniem mi jezyk do podlogi zwisa. U nas nocka tez zarwana, obudzily mnie bole @ i mdlosci, słaniałam się po domu jak zombie i nie umiałam sobie miejsca znalezc. Rozeszło się po jakims czasie i padłam spać, ze nawet nie słyszałam jak T.wychodzil. Dzis grzecznie siedze w domu i czekam az wroci- oby znowu nie bylo jakis opoznien lotów,bo wolalabym sama w nocy nie zostawac
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|||||||
|
|
|
#2588 |
|
Zakorzenienie
|
Mag_99, Joanaros, Gucia GRATULACJE!!!!
---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- A ja mam równo miesiąc do porodu . Przydałoby się w końcu znaleźć torbę .
|
|
|
|
#2589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2590 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
Gratulacje dla wszystkich nowych mamuś ![]() i trzymam kciuki za dzisiejsze maluszki i wizyty u lekarzaMy nadal w jednym kawałku już jestem trochę zmęczona ale nawet nie ciążą i brzuszkiem tylko tym że nie widzę żadnego postępu. Nawet lekarka mi wróżyła że raczej szybciej niż później się zobaczymy na oddziele a tu klops. Jedyne co mi się urodziło to katar![]() Aguśka ja mam skurcze i bóle @ i krzyżowe już od 3 tyg i jakoś też nie wiem czemu to dalej nie postępuje. Jutro do niej idę i zobaczymy czy to moje rozwarcie coś się powiększyło... |
|
|
|
#2591 |
|
Raczkowanie
|
Witam i gratuluje wszystkim rozpakowanym mamusiom i ich dzieciaczkom.
Ja od kilku dni poznaje co to znaczy mieć opuchnięte stopy i dłonie A wczoraj wieczorem również zaliczyłam jakieś dziwne bóle brzucha tylko nie bardzo one przypominały te na @ raczej coś jakby od lewej nerki do podbrzusza ale minęło po pół godziny wiec narazie ok. I jeszcze sie dowiedziałam że mój gin praktykuje taką zasadę że 2-3 dni po terminie kładzie do szpitala i z tego co zrozumiałam to wywołują poród trochę szybko jak na moje oko...
|
#2592 |
|
Zakorzenienie
|
nie, termin na 4 marca miała
|
#2593 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2594 |
|
Rozeznanie
|
Gratulacje dla natkulca,mag, guci i joanaros kciuki za Asike oby juz urodziła no o i aniu zdrówka dla Kubusia
|
#2595 |
|
Zadomowienie
|
Dzieweczki, gdybyście nie miały jeszcze wózka...
http://www.citeam.pl/oferty/cala-pol...cf641919ec359f |
|
|
|
#2596 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ijaaa ale jazda jaki wysyp dzieciaczków super gratuluję wszystkim nowo rozpakowanym mamusiom Cytat:
o to super że wszystko ok i że chce ssac ![]() Ja dzisiaj odwiedziłam apteki i zakupiłam chyba wszystko co w aptece do kupienia było jeśli chodzi o płyn do kąpania maluszka to wzięłam Oilum chyba nie popełniłam błędu? pani w aptece doradziła. Jak nie dzidzia będzie korzystac to ja wykorzystam bo skurę z mężem mamy strasznie suchą ale juz jakoś pewniej się czuje że mam te apteczne rzeczy typu podkłady i pod dupę i pod prześcieradło sól fizjologiczna, tantum rosa, czopki glicerynowe, oilum do kapania, masc na sutki z ziajki krem p. odparzeniom z ziajki ( sudokrem teściówka z holandii przywiezie bo podobno taniej ) puder na jajca, gaziki 70% do pępuszka, siatkowe gacie , co do pachwin to mnie z rana strasznie bolą
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|||
|
|
|
#2597 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluję wszystkim nowym mamusiom! Joanaros biedna się namęczyłaś, ale masz swoje cudo przy sobie ![]() Mag99 jednak się skończyło cesarką, ale na szczęście Filipek już po tej stronie ![]() Gucia no to jednak miałam rację, że czop wymiękł ![]() Cytat:
dziwni Ci lekarze... Ale dużo dzieciaczków ma żółtaczkę i Kubulek wróci na pewno do zdrówka. Dbajcie o siebie Cytat:
żeby wszystko poszło dobrze! i dla qsloncu też!No właśnie chyba tak... Jakoś boję się Inflanckiej - za dużo legend się nasłuchałam, moje dwie koleżanki w zeszłym roku rodziły i mówiły, że produkcja dzieci, jeden lekarz do kilku porodów, warunki poporodowe też nie za dobre przez ciągły remont (podobno nawet szalał gronkowiec...). Ale nie zarzekam się, bo na Inflanckiej nie odsyłają i mogę tam trafić chcąc, nie chcąc. Ty masz stamtąd swojego lekarza to może inaczej... Ja jeszcze myślałam o Bródnowskim, bo do tych trzech szpitali mam taką samą odległość. Ale chyba Bielański to mój typ numer 1. Cytat:
) w sumie jestem bardzo zadowolona ![]() współczuję nieprzespanej nocki i tych bólów odpoczywaj jak najwięcej Cytat:
Strach się bać ![]() Napisałam do Asiki eska z wiadomościami o nowych mamusiach i czekam, aż da znać co u niej...
|
|
#2598 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien Dobry!
Ja mialam ciezka niedziele, ale bardziej jakos tak psychicznie, zlapala mnie jakas dolina ![]() Ale dzisiaj juz lepiej na szczescie! Ale sie porobilo, normalnie wysyp dzieciaczkow No wiec, Gucia jestes moja nadzieja ze drugi porod jest latwiejszyJoanaros, Mag99, Natkulec GRATULUJE MALENSTWAnia 20m, mam nadzieje ze synkowi szybko sie poprawi, dosyc juz przeszliscie jak na moj gust! Powodzenia Qsloncu - powodzenia , trzymam kciuku za Was! Aguska, ale mi tez cisnienie podnioslas rano jak przeczytalam wiadomosc z nocy Mam nadzieje ze cos sie w koncu ruszy bo sie nameczysz! A mam pytanie z innej beczki : wie ktos czym zmyc fiolet gencjany? Adas juz ma tylko strupki ,wiec juz go nie smaruje tym fioletem , ale przydaloby sie teraz zeby to sie zmylo, a woda ciezko , pewnie zajmie to kilka dni i sie zastanawiam czy moze istnieje cos innego czym mozna szybciutko to zmyc?
|
#2599 |
|
Rozeznanie
|
Furczak wygogluj sobie aptekę ziko
przystępne ceny i szybko dostarczają![]() Ania20m kciuki, aby wszystko się szybko unormowało mag99 gratulacje Gucia gratulacje Joanaros w końcu gratulacje Cześć dziewczyny. Patrzę w szybkim tempie poszło rozpakowywanie i tak sobie myślę, że w połowie kwietnia to już się wszystkie rozpakujemy jak tak dalej pójdzie ![]() Ja dzisiaj od rana miałam stresujący dzień ... najpierw byłam w pracy i się dowiedziałam, że i na zwolnieniu i na macierzyńskim będę dostawała o mniejszą wypłatę bo na umowie mam wpisane najniższą krajową ![]() Później stałam godzinę w banku w kolejce do której ktoś ciągle się wpychał... Na plus jest to,że mam już posprzątane i jeszcze tylko jakiś obiadek zanim TŻ wróci z pracy i bardzo się chce mi jakiegoś ciasta,ale sama nie wiem co by tu zrobić ![]() Noc ogólnie przespana choć budzę się przy każdym przewracaniu na bok,ale jak na razie mocno mi to nie przeszkadza
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
#2600 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Ogromne gratulacje dla Joanaros i Guci!!!!! To cudowne wiesci!!!
Cytat:
Cytat:
ciekawe co kiedys kobietki robily?? ![]() Cytat:
Mam nadzieje jednak ze nic Cie nie bierze a jednak to poczatek czegos pieknego!![]() Trzymam kciuki za Ktg, niech pokaze mega mocne skurcze bo teraz juz moze prawda? ![]() jeszcze troszke kochana ![]() Cytat:
![]() to lepsze niz telenowela ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No wlasnie te bole@....Coraz ciekawiej robi sie na watku ![]() Trzymam kciuki zeby T. wrocil do domku na czas, zebys nie musiala sie stresowac i sama byc w domku! A na swoim lekarzu rzeczywiscie nie zawiodlam sie Cytat:
Trzymam kciuki, zeby u Ciebie ruszylo!
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-03-05 o 11:02 |
||||||||
|
|
|
#2601 |
|
Zadomowienie
|
Moja dzidzia dziś w ogóle się nie rusza
Nawet śniadanko jej nie poruszyło. Dobrze że za godzinę mam wizytę..
|
|
|
|
#2602 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj spotkałam koleżankę, która też jest w ciąży (30 tydzień, termin na maj) i mówi do mnie "ojej, jaki masz mały brzuszek!"
No nie wiem czy taki mały
|
#2603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2604 | ||
|
Zakorzenienie
|
desiu kurcze nie mam pojecia czym mozna zmyc fiolet gencjany
Ale jak mąż wroci z pracy to go zapytam, bo to chemik wiec powinien wiedziec![]() MegMakeUp to przykre z ta wypłatą ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
Na pewno jest wszystko dobrze ![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
|
|
#2605 |
|
Zadomowienie
|
hehe... wiem....ale wiesz, bez kuponu to ponad 3000 więc zawsze to tysiąc w kieszeni....
ale moja koleżanka uparła się na jakiś firmowy i nawet wzięli z mężem pożyczkę, żeby właśnie jakiś tam wózek kupić... My daliśmy za nasz 1400 i to było już ponad to, co planowaliśmy... Edytowane przez gkatarzynka Czas edycji: 2012-03-05 o 11:13 |
|
|
|
#2606 |
|
Zadomowienie
|
kurcze dziewczyny nie wiem w co ubrać dzidzie przy wyjściu ze szpitala. Miałam spakowany: kombinezon, pajacyki i body z krótkim rękawkiem. U nas jest cały czas temperatura + 10 stopni i chyba będzie jej za ciepło w tym. Dodam że to dosyć gruby kombinezon.
|
|
|
|
#2607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moze wozek rzeczywiscie jest wypasiony, ale cena tez spora. Ciekawe czy on rzeczywiscie kosztuje 3100, skoro po obnizce chca 2000 ![]() Az zerkne na allegro. |
|
|
|
|
#2608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2609 |
|
Zakorzenienie
|
miala na wczoraj termin
![]() chalupa wysprzatana, tylko podlogi zostaly do pomycia a potem wanna .. henny nie poloze na brwi bo nie moge znalezc wody utlenionej Karolca, bo Ty w ogole drobnej budowy jestes to nie bedziesz miec przeciez brzucha takiego jak ja na siebie masz duzy brzuszek
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#2610 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie piekne mamusie na mailu!!
evvcia, karo_z, ewelajna sliczne brzuszki! ![]() a ewelajna kusisz takimi pysznosciami mniam mniam...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:33.

i witaj w klubie bo też już bym chciała być po wszystkim 
Nie było mnie kilka dni, więc wszystkim rozpakowanym Mamusiom gratuluję 

Bo u Guci też nic się nie działo. Wczoraj tylko powiedziała, że zaczął jej czop odchodzić i tu proszę, już tuli córcię.
w środe odebrałam wyniki Kuby badania na bilirubine i miał prawie 14 a norma jest 1,20. W czwartek rano pojechałam do naszego doktora i wypisał nam skierowanie na oddział dziecięcy. I czwartek, piątek i sobote byliśmy w szpitalu. A najlepsze jest to że wg mnie siedzieliśmy tam niepotrzebnie bo nie dali mu żadnych leków tylko odstawili moje mleko i podawali sztuczne NAN, i w sobote rano jak zbadali bilirubine to spadła do 11 i wypisali nas do domu i dzisiaj mam jeszcze karmić sztucznym mlekiem a od jutra spowrotem do piersi mam go przystawiać.

. Przydałoby się w końcu znaleźć torbę

dziwni Ci lekarze... Ale dużo dzieciaczków ma żółtaczkę i Kubulek wróci na pewno do zdrówka. Dbajcie o siebie 

mniam mniam...