Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 2012 - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-05, 09:55   #2581
aalegna
Wtajemniczenie

Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
Ja dziś mam wizytę o 11 u GP a w piątek w szpitalu. Ja chcę już moją Dzidzię
Kciuki za wizytę i witaj w klubie bo też już bym chciała być po wszystkim
Stary 2012-03-05, 10:00   #2582
Nikii89
Zakorzenienie

Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Hej Nie było mnie kilka dni, więc wszystkim rozpakowanym Mamusiom gratuluję
My się właśnie przeprowadziliśmy. Ciężko było, ale dałam radę. Muszę przyznać, że miałam taką mobilizację, że nawet brzuszek mi nie przeszkadzał Jeszcze trochę rozpakowywania rzeczy, drobnych rzeczy wykończeniowych i będziemy mogli spokojnie czekać na narodziny naszego Maluszka
Gratuluję przeprowadzki dobrze że brzuszek nie przeszkadzał

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny trzymajcie kciuki ostatnia tabletka fenoterolu juz za mna!

.

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wiadomość od Natkulca: Dziewczyny czują się dobrze, mała mało płacze i Natkulec już ją karmiła

a na poczcie foteczka Madzi
śliczna Madziulka

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
UWAGA UWAGA

pedze z wiesciami od GUCI !!

dzis o 4:00 na swiat przyszla Rita, 3580 g, 52 cm, sn. Chwycilo nagle, porod byl expresowy.

Gratulujemy
Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
4 marca o 23.30 Joanaros urodziła siłami natury córeczkę, 3450 g.
Poród długi i bolesy bo rozwarcie szło wolno. Córeczka jest grzeczna, głównie je i śpi

Ale Nam się posypało gratuluję dziewczyny
No i gratulacje dla mag_99 dla tych co najpierw wchodzą na wizaż a potem na pocztę wklejam wiadomość od mag_99

Dziewczyny sorry, ze tak ale wizaz na komorce to porazka.

Wczoraj o 16.00 za pomoca cc urodzil się Filip. Ma 3200 gr i 54 cm dostal 10 pkt. Pozdrawiamy wszystkie wizazowe ciotki

Reszte napisze z domku!

Buziaki

Mag_99

Dzień dobry Wam
Ja z rana się wzruszyłam bo TŻ pierwszy raz w sms z pracy napisał "jak się czuje Nasz Oskarek" zawsze było "mały, młody lub syn"

Mi jeszcze zostało 43dni do porodu z OM a 26dni z ostatniego USG
Przez te weekendowe bóle stwierdziłam że chyba urodzę wcześniej niż lekarz wyliczył ten OM.... no ale mogę się mylić
Żeby tylko jeszcze przetrzymać do 38t a potem może się dziać
Stary 2012-03-05, 10:00   #2583
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
Kciuki za wizytę i witaj w klubie bo też już bym chciała być po wszystkim
No to żeby szybko się coś rozkręciło.
Ale dziś miałam sen że moja dzidzia wypychała tak rączki i nóżki przez brzuch że mogłam ją złapać i trzymała mnie za palec

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 10:02   #2584
ania20m
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Ale was mecza tymi szpitalami
No,a dlaczego karmia sztucznym mlekiem?
Bo ja tego nie bardzo rozumiem.Nie lecza,nie robia naswietlan czy czegos,ale kaza odstawic cycka,chociaz mleko matki jest takie wazne,szczegolnie na poczatku.
No właśnie ja też tego nie rozumiem. ta bilirubina jest od żółtaczki podwyższona i jak dziecko pije z piersi to żółtaczka sie dłużej utrzymuje i dlatego dali mu sztuczne mleko. lekarz powiedział że na moim mleku może mież te żółtaczke do 3 miesięcy.

Kubusiowy zakątek zapraszam
http://jakubowskiimama.blogspot.com/
ania20m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 10:05   #2585
karolca
Zakorzenienie

a ja na pewno nie urodzę w terminie
Chociaż może weźmie mnie z zaskoczenia tak jak Gucię? Bo u Guci też nic się nie działo. Wczoraj tylko powiedziała, że zaczął jej czop odchodzić i tu proszę, już tuli córcię.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 10:07   #2586
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
My znowu byliśmy w szpitalu w środe odebrałam wyniki Kuby badania na bilirubine i miał prawie 14 a norma jest 1,20. W czwartek rano pojechałam do naszego doktora i wypisał nam skierowanie na oddział dziecięcy. I czwartek, piątek i sobote byliśmy w szpitalu. A najlepsze jest to że wg mnie siedzieliśmy tam niepotrzebnie bo nie dali mu żadnych leków tylko odstawili moje mleko i podawali sztuczne NAN, i w sobote rano jak zbadali bilirubine to spadła do 11 i wypisali nas do domu i dzisiaj mam jeszcze karmić sztucznym mlekiem a od jutra spowrotem do piersi mam go przystawiać.
Ania20m, trzymajcie sie cieplutko

Gucia i Joanaros, wielkie gratualcje! Jestescie giazdami naszego poranka dzis !!!

Cytat:
Dziś jest mój stosunkowy termin
No to juz z gorki Natka!

Aguskaa i Mala! - ale mialyscie ciezkie noce dzis! Niech moc bedzie Wami bo cos czuje ze duzo wam czasu z brzusiami nie zostalo

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:
a ja na pewno nie urodzę w terminie
Chociaż może weźmie mnie z zaskoczenia tak jak Gucię? Bo u Guci też nic się nie działo. Wczoraj tylko powiedziała, że zaczął jej czop odchodzić i tu proszę, już tuli córcię.
No tylko Gucia byla juz tydzien po terminie...
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 10:19   #2587
Mravka
Zadomowienie

Witam kobietki

Cytat:
My znowu byliśmy w szpitalu w środe odebrałam wyniki Kuby badania na bilirubine i miał prawie 14 a norma jest 1,20. W czwartek rano pojechałam do naszego doktora i wypisał nam skierowanie na oddział dziecięcy. I czwartek, piątek i sobote byliśmy w szpitalu. A najlepsze jest to że wg mnie siedzieliśmy tam niepotrzebnie bo nie dali mu żadnych leków tylko odstawili moje mleko i podawali sztuczne NAN, i w sobote rano jak zbadali bilirubine to spadła do 11 i wypisali nas do domu i dzisiaj mam jeszcze karmić sztucznym mlekiem a od jutra spowrotem do piersi mam go przystawiać.
szkoda,ze jeszcze ten szpital się Wam przypałętał. oby Kubusiowi szybko ten poziom spadł i zebys się już nie musiała martwić
Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość
evvcia jestem bywalcem IP w bielańskim od ponad 2 tyg. i jeszcze nie widziałam, żeby kogoś odesłali w tym czasie
nawet jakby co, to karetka Cie przewiezie na Inflancką, nie będziesz musiała jechać na własną rękę

powodzenia
ja też za chwilę zaczynam się do szpitala zbierać
to ja czekam na wiesci powodzenia!

Cytat:

A ja siedze z farba na glowie postanowilam sie upiekszyc dzisiaj, beda zrobione wloski, brwi i manicure coby corcie nie wystrachac jak w koncu wyjdzie
no to teraz Julka nie ma wyjscia mama upiekszona nic tylko wyjsc podziwiac!
Cytat:
witam ja dziś jak wrak się czuje kolejna noc z kryzysem i to międzu tymi samymi godzinami co przedwczoraj a mianowicie nie moge spać między godz 3 a 5 Przez to nic mi się teraz nie chce. A czeka mnie wizyta o 16 aż się boje co mi lekarka powie, pewnie że się przeterminuje mam nadzieję tylko że na ew. wywoływanie porodu nie bedziemy czekać aż 10 dni bo ja tego nie ogarne

Widziałam że na mailu same perełki wszystkie zdjątka cudne
qsloncu powodzenia raz jeszcze, czekamy na wieści !!!
ania20m współczuje tego szpitala
Aguskaa, Mala wy to już chyba naprawde blisko porodu jestescie

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Bo jest taki rodzaj żółtaczki spowodowany właśnie matczynym mlekiem, neonatolog nam tłumaczyła na szkole rodzenia, że wtedy trzeba właśnie odstawić swoje mleko i podawać jakiś czas modyfikowane i jak się już ten wskaźnik bilurbiny (czy jak to się tam nazywa ) wyreguluje to można z powrotem wrócić do karmienia piersią.

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

mag_99 urodziła !!!!!! info na mailu jest
no to gratulujemy
super! gratulacje dla mamusi i Filipka!
[QUOTE=Aguśkaa83;32723350]Hej dziewczynki.

Ja w dwupaku, tyle tylko, ze niewyspana i moja mama i maz tez ;/
Maz w koncu poszedl do pracy, bo nie wiedzielismy co robic, ale mama ze mna jest.
Po tym jak pisalam, poszlam sie polozyc, skurcze nadal byly nieregularne bol na @, ktory znow potem sie zmniejszyl...
Ale byl juz dosc mocny, mam wrazenie, ze krążek blokuje u mnie postęp porodu, ale nie wiem juz...
Zeby tyle skurczow miec i nic....?
Teraz pobolewa mnie ale nie jakos mocno.

Mała a Ty jak tam??

Mag gratulacje!!!
/QUOTE]

Aguska, podczytałam jeszcze w nocy info od Ciebie i tak z niecierpliwoscia wchodzilam dzisiaj...bo moze już jestes rozpakowana ale to nic czekamy dalej. Masz mame obok to najwazniejsze. Mysle,ze jesli lekarz powiedział, ze krazek nie blokuje porodu to ja bym się tej wersji trzymała. W koncu nie zawiodlas sie na Nim do tej pory,prawda?
Cytat:
UWAGA UWAGA

dzis o 4:00 na swiat przyszla Rita, 3580 g, 52 cm, sn. Chwycilo nagle, porod byl expresowy.

Gratulujemy
i kolejne Malenstwo na swiecie! super gratulacje dla Was Kochani!
Cytat:
Poród długi i bolesy bo rozwarcie szło wolno. Córeczka jest grzeczna, głównie je i śpi

Cytat:
Napisane przez qsloncu Pokaż wiadomość
hej na na chwile życzyć wam miłego dnia śmigam szykować się do szpitala
kciuki zebys szybko utulila Jimiego

evcia jak Ci tam na nowym po przeprowadzce?

Na mailu piekne fotki, mała Madzia słodziak
Dziewczyny zgrabne brzuszki macie....a te wypieki..aaaaaa paczki! i te truskawki no pieknie tak przed śniadaniem mi jezyk do podlogi zwisa.

U nas nocka tez zarwana, obudzily mnie bole @ i mdlosci, słaniałam się po domu jak zombie i nie umiałam sobie miejsca znalezc. Rozeszło się po jakims czasie i padłam spać, ze nawet nie słyszałam jak T.wychodzil. Dzis grzecznie siedze w domu i czekam az wroci- oby znowu nie bylo jakis opoznien lotów,bo wolalabym sama w nocy nie zostawac
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 10:23   #2588
tikki85
Zakorzenienie

Mag_99, Joanaros, Gucia GRATULACJE!!!!

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

A ja mam równo miesiąc do porodu . Przydałoby się w końcu znaleźć torbę .
Stary 2012-03-05, 10:24   #2589
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
DJa dziś mam wizytę o 11 u GP a w piątek w szpitalu. Ja chcę już moją Dzidzię
Trzymam kciuki za wizytę!
Stary 2012-03-05, 10:27   #2590
negila
Rozeznanie

Witajcie

Gratulacje dla wszystkich nowych mamuś i trzymam kciuki za dzisiejsze maluszki i wizyty u lekarza

My nadal w jednym kawałku już jestem trochę zmęczona ale nawet nie ciążą i brzuszkiem tylko tym że nie widzę żadnego postępu. Nawet lekarka mi wróżyła że raczej szybciej niż później się zobaczymy na oddziele a tu klops. Jedyne co mi się urodziło to katar
Aguśka ja mam skurcze i bóle @ i krzyżowe już od 3 tyg i jakoś też nie wiem czemu to dalej nie postępuje. Jutro do niej idę i zobaczymy czy to moje rozwarcie coś się powiększyło...

negila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 10:35   #2591
ewcisz
Raczkowanie

Witam i gratuluje wszystkim rozpakowanym mamusiom i ich dzieciaczkom.
Ja od kilku dni poznaje co to znaczy mieć opuchnięte stopy i dłonie i przyznaje że strasznie dziwnie się z tym czuje.
A wczoraj wieczorem również zaliczyłam jakieś dziwne bóle brzucha tylko nie bardzo one przypominały te na @ raczej coś jakby od lewej nerki do podbrzusza ale minęło po pół godziny wiec narazie ok. I jeszcze sie dowiedziałam że mój gin praktykuje taką zasadę że 2-3 dni po terminie kładzie do szpitala i z tego co zrozumiałam to wywołują poród trochę szybko jak na moje oko...

ewcisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 10:36   #2592
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
nie, termin na 4 marca miała

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-03-05, 10:36   #2593
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
w
[/COLOR]mag_99 urodziła !!!!!! info na mailu jest
no to gratulujemy
Cytat:
UWAGA UWAGA

Gratulujemy
Cytat:

Ale SZALEŃSTWO!!!!!! Poszłam się porzekimać jeszcze na chwilkę żeby dospać a tu takie newsy!!!!! Jestem w szoku, super i gratuluję wszystkim dziewczynom
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 10:39   #2594
Madziara 26
Rozeznanie

ale super wiadomości z rana

Gratulacje dla natkulca,mag, guci i joanaros

kciuki za Asike oby juz urodziła

no o i aniu zdrówka dla Kubusia

Dzielić się radością to dwa razy tyle radości, dzielić się smutkiem to połowa smutku.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48aeu99g4kn.png
Madziara 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 10:49   #2595
gkatarzynka
Zadomowienie

Dzieweczki, gdybyście nie miały jeszcze wózka...
http://www.citeam.pl/oferty/cala-pol...cf641919ec359f
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 10:52   #2596
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
UWAGA UWAGA

Gratulujemy
Cytat:

ijaaa ale jazda jaki wysyp dzieciaczków super gratuluję wszystkim nowo rozpakowanym mamusiom

Cytat:
Dlasze wiesci od Guci (pytalam jak sie czuja ) :

Dziekujemy, czujemy sie dobrze, malenka pokochala cycusie a mnie juz nawet niewiele tylek boli Jedynie co to jestem troche zmeczona. buziaki dla dziewczyn

o to super że wszystko ok i że chce ssac

Ja dzisiaj odwiedziłam apteki i zakupiłam chyba wszystko co w aptece do kupienia było jeśli chodzi o płyn do kąpania maluszka to wzięłam Oilum chyba nie popełniłam błędu? pani w aptece doradziła. Jak nie dzidzia będzie korzystac to ja wykorzystam bo skurę z mężem mamy strasznie suchą ale juz jakoś pewniej się czuje że mam te apteczne rzeczy typu podkłady i pod dupę i pod prześcieradło sól fizjologiczna, tantum rosa, czopki glicerynowe, oilum do kapania, masc na sutki z ziajki krem p. odparzeniom z ziajki ( sudokrem teściówka z holandii przywiezie bo podobno taniej ) puder na jajca, gaziki 70% do pępuszka, siatkowe gacie ,

co do pachwin to mnie z rana strasznie bolą jak rozchodze jest lepiej ale rano to masakra .

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 10:53   #2597
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Gratuluję wszystkim nowym mamusiom!
Joanaros biedna się namęczyłaś, ale masz swoje cudo przy sobie
Mag99 jednak się skończyło cesarką, ale na szczęście Filipek już po tej stronie
Gucia no to jednak miałam rację, że czop wymiękł Zazdroszczę ekspresowości porodu

Cytat:
dziwni Ci lekarze... Ale dużo dzieciaczków ma żółtaczkę i Kubulek wróci na pewno do zdrówka. Dbajcie o siebie

Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość
evvcia jestem bywalcem IP w bielańskim od ponad 2 tyg. i jeszcze nie widziałam, żeby kogoś odesłali w tym czasie
nawet jakby co, to karetka Cie przewiezie na Inflancką, nie będziesz musiała jechać na własną rękę
Skoro tak mówisz to może i się zdecyduję zaryzykować
żeby wszystko poszło dobrze! i dla qsloncu też!

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
evvcia a Ty zdecydowana jesteś na Bielanski?
No właśnie chyba tak... Jakoś boję się Inflanckiej - za dużo legend się nasłuchałam, moje dwie koleżanki w zeszłym roku rodziły i mówiły, że produkcja dzieci, jeden lekarz do kilku porodów, warunki poporodowe też nie za dobre przez ciągły remont (podobno nawet szalał gronkowiec...). Ale nie zarzekam się, bo na Inflanckiej nie odsyłają i mogę tam trafić chcąc, nie chcąc. Ty masz stamtąd swojego lekarza to może inaczej... Ja jeszcze myślałam o Bródnowskim, bo do tych trzech szpitali mam taką samą odległość. Ale chyba Bielański to mój typ numer 1.

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
evcia jak Ci tam na nowym po przeprowadzce?

U nas nocka tez zarwana, obudzily mnie bole @ i mdlosci, słaniałam się po domu jak zombie i nie umiałam sobie miejsca znalezc. Rozeszło się po jakims czasie i padłam spać, ze nawet nie słyszałam jak T.wychodzil. Dzis grzecznie siedze w domu i czekam az wroci- oby znowu nie bylo jakis opoznien lotów,bo wolalabym sama w nocy nie zostawac
Dopóki był ze mną TŻ było super teraz samej trochę smutno, ale przynajmniej nikt mnie nie wkurza i cisza taka w tym mieszkaniu (nie słychać sąsiadów, nikt nie wierci od rana ) w sumie jestem bardzo zadowolona
współczuję nieprzespanej nocki i tych bólów odpoczywaj jak najwięcej i mam nadzieję, że TŻ szybko wróci się Tobą opiekować

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość

A ja mam równo miesiąc do porodu . Przydałoby się w końcu znaleźć torbę .
Ja też Strach się bać

Napisałam do Asiki eska z wiadomościami o nowych mamusiach i czekam, aż da znać co u niej...

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 10:55   #2598
desia888
Wtajemniczenie

Dzien Dobry!
Ja mialam ciezka niedziele, ale bardziej jakos tak psychicznie, zlapala mnie jakas dolina
Ale dzisiaj juz lepiej na szczescie!
Ale sie porobilo, normalnie wysyp dzieciaczkow
No wiec, Gucia jestes moja nadzieja ze drugi porod jest latwiejszy

Joanaros, Mag99, Natkulec GRATULUJE MALENSTW

Ania 20m, mam nadzieje ze synkowi szybko sie poprawi, dosyc juz przeszliscie jak na moj gust! Powodzenia

Qsloncu - powodzenia , trzymam kciuku za Was!

Aguska, ale mi tez cisnienie podnioslas rano jak przeczytalam wiadomosc z nocy
Mam nadzieje ze cos sie w koncu ruszy bo sie nameczysz!

A mam pytanie z innej beczki : wie ktos czym zmyc fiolet gencjany?
Adas juz ma tylko strupki ,wiec juz go nie smaruje tym fioletem , ale przydaloby sie teraz zeby to sie zmylo, a woda ciezko , pewnie zajmie to kilka dni i sie zastanawiam czy moze istnieje cos innego czym mozna szybciutko to zmyc?

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 10:58   #2599
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Furczak wygogluj sobie aptekę ziko przystępne ceny i szybko dostarczają
Ania20m kciuki, aby wszystko się szybko unormowało
mag99 gratulacje:ro za:
Gucia gratulacje:ro za:
Joanaros w końcu gratulacje

Cześć dziewczyny.
Patrzę w szybkim tempie poszło rozpakowywanie i tak sobie myślę, że w połowie kwietnia to już się wszystkie rozpakujemy jak tak dalej pójdzie

Ja dzisiaj od rana miałam stresujący dzień ... najpierw byłam w pracy i się dowiedziałam, że i na zwolnieniu i na macierzyńskim będę dostawała o mniejszą wypłatę bo na umowie mam wpisane najniższą krajową i trochę za bardzo się zdenerwowałam bo później brzuch mnie bolał,ale już jest lepiej

Później stałam godzinę w banku w kolejce do której ktoś ciągle się wpychał...

Na plus jest to,że mam już posprzątane i jeszcze tylko jakiś obiadek zanim TŻ wróci z pracy i bardzo się chce mi jakiegoś ciasta,ale sama nie wiem co by tu zrobić
Noc ogólnie przespana choć budzę się przy każdym przewracaniu na bok,ale jak na razie mocno mi to nie przeszkadza
MegMakeUp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 11:01   #2600
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Ogromne gratulacje dla Joanaros i Guci!!!!! To cudowne wiesci!!!:jup i:

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Mala i aguska, tak sie umawiacie na to rodzenie, ze myslalam ze obie sie dzis rozpakujecie a tu dalej cisza...
hihihi my z Małą telepatycznie ściągamy na siebie dolegliwosci
Cytat:
tylko to chyba właśnie zależy od rodzaju żółtaczki bo są różne, takie cosik znalazłam:
Przyczyną żółtaczki może być:
hmm nie wiedzialam o tym, bardzo to ciekawe...
ciekawe co kiedys kobietki robily??
Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Dziendobry

Ja hym...nadal dziwnie sie czuje...jakby mnie brala choroba, mam lodowate stopy, puerwsze po wstaniu to mnie do Wc pogonilo...boli mnie podbrzusze jak na @ , ale nie micno bardziej bola mnie pachwiny!
Udalo mi sie dzis zasnac ok 5:30... ale budzilam sie co chwilke...bodziwnie sie czulam! Jak wstalam to skurcze wrocily mam tak co 6-4 min! Nawet dosc regularnie czasami ale mialam juz tak nie raz ! Mam byc dzis u lekarza na Ktg pojade to go wypytam co i jak?
Moze poprostu cos mnie rozklada, do tego skurcze i interpretacja gotowa... ale powiem szczerze, ze mam dziwne przeczucia ze z takimi skurczami do konca tyg nie pochodze!!!
Oj Malutka straszysz tez hehe Mam nadzieje jednak ze nic Cie nie bierze a jednak to poczatek czegos pieknego!
Trzymam kciuki za Ktg, niech pokaze mega mocne skurcze bo teraz juz moze prawda?
Cytat:
no coraz więcej dzieciaczków ja też chce nooo!!!
jeszcze troszke kochana
Cytat:
No ciekawe która z was będzie pierwsza Ty czy Aguskaa Pełnia jest w tym tygodniu więc moze byc tak jak mówisz że do końca tygodnia nie wytrzymasz
hehe a moze razem bedziemy rodzic, wszystko mozliwe
Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Aguśka! I jak??? ale trzymasz nas w napięciu!
to lepsze niz telenowela
Cytat:
Ja dziś mam wizytę o 11 u GP a w piątek w szpitalu. Ja chcę już moją Dzidzię
Dziś jest mój stosunkowy termin
Trzymam mocno kciuki za wizyte! Moze dzis juz uslyszysz ze porod jest blisko No i gratuluje dotrwania do terminu!
Cytat:
Aguskaa i Mala! - ale mialyscie ciezkie noce dzis! Niech moc bedzie Wami bo cos czuje ze duzo wam czasu z brzusiami nie zostalo
zamiast sie wysypiac w nocy to my buszujemy
Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość

Aguska, podczytałam jeszcze w nocy info od Ciebie i tak z niecierpliwoscia wchodzilam dzisiaj...bo moze już jestes rozpakowana ale to nic czekamy dalej. Masz mame obok to najwazniejsze. Mysle,ze jesli lekarz powiedział, ze krazek nie blokuje porodu to ja bym się tej wersji trzymała. W koncu nie zawiodlas sie na Nim do tej pory,prawda?

hihih Ty tez widze nie spisz w nocy No wlasnie te bole@....
Coraz ciekawiej robi sie na watku
Trzymam kciuki zeby T. wrocil do domku na czas, zebys nie musiala sie stresowac i sama byc w domku!
A na swoim lekarzu rzeczywiscie nie zawiodlam sie
Cytat:
Napisane przez negila Pokaż wiadomość
My nadal w jednym kawałku już jestem trochę zmęczona ale nawet nie ciążą i brzuszkiem tylko tym że nie widzę żadnego postępu. Nawet lekarka mi wróżyła że raczej szybciej niż później się zobaczymy na oddziele a tu klops. Jedyne co mi się urodziło to katar
Aguśka ja mam skurcze i bóle @ i krzyżowe już od 3 tyg i jakoś też nie wiem czemu to dalej nie postępuje. Jutro do niej idę i zobaczymy czy to moje rozwarcie coś się powiększyło...
O jej, to dlugo...no widzisz ja w poprzedniej ciazy przed porodem pare godz. mialam bole@ i z krzyza i za pare godzin urodzilam. Myslalam ze tym razem tez bedzie podobnie, ale jednak widac, ze kazdy porod jest inny. Trzymam kciuki, zeby u Ciebie ruszylo!
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2012-03-05 o 11:02
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 11:02   #2601
88natka
Zadomowienie

Moja dzidzia dziś w ogóle się nie rusza Nawet śniadanko jej nie poruszyło. Dobrze że za godzinę mam wizytę..

niespodzianka
Stary 2012-03-05, 11:02   #2602
karolca
Zakorzenienie

Wczoraj spotkałam koleżankę, która też jest w ciąży (30 tydzień, termin na maj) i mówi do mnie "ojej, jaki masz mały brzuszek!"

No nie wiem czy taki mały

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-03-05, 11:04   #2603
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Dzieweczki, gdybyście nie miały jeszcze wózka...
http://www.citeam.pl/oferty/cala-pol...cf641919ec359f
gkatarzynka, ale te wozki z kuponem kosztuja 2tys, wiec to srednia przyjemnosc...
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 11:10   #2604
Aguśkaa83
Zakorzenienie

desiu kurcze nie mam pojecia czym mozna zmyc fiolet gencjany Ale jak mąż wroci z pracy to go zapytam, bo to chemik wiec powinien wiedziec

MegMakeUp to przykre z ta wypłatą

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Cytat:
Moja dzidzia dziś w ogóle się nie rusza Nawet śniadanko jej nie poruszyło. Dobrze że za godzinę mam wizytę..
Nie martw sie, moj maluszek tez ostatnio mało sie rusza...
Na pewno jest wszystko dobrze

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Cytat:
Wczoraj spotkałam koleżankę, która też jest w ciąży (30 tydzień, termin na maj) i mówi do mnie "ojej, jaki masz mały brzuszek!"

No nie wiem czy taki mały
Nie masz wielkiego brzusia, ale nie masz małego. Jest po prostu zgrabny
SZYMONEK

Stary 2012-03-05, 11:11   #2605
gkatarzynka
Zadomowienie

hehe... wiem....ale wiesz, bez kuponu to ponad 3000 więc zawsze to tysiąc w kieszeni....
ale moja koleżanka uparła się na jakiś firmowy i nawet wzięli z mężem pożyczkę, żeby właśnie jakiś tam wózek kupić...
My daliśmy za nasz 1400 i to było już ponad to, co planowaliśmy...

Edytowane przez gkatarzynka
Czas edycji: 2012-03-05 o 11:13
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 11:13   #2606
88natka
Zadomowienie

kurcze dziewczyny nie wiem w co ubrać dzidzie przy wyjściu ze szpitala. Miałam spakowany: kombinezon, pajacyki i body z krótkim rękawkiem. U nas jest cały czas temperatura + 10 stopni i chyba będzie jej za ciepło w tym. Dodam że to dosyć gruby kombinezon.

niespodzianka
Stary 2012-03-05, 11:15   #2607
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
hehe... wiem....
ale moja koleżanka uparła się na jakiś firmowy i nawet wzięli z mężem pożyczkę, żeby właśnie jakiś tam wózek kupić...
My daliśmy za nasz 1400 i to było już ponad to, co planowaliśmy...
A no wlasnie zalezy kto czego szuka, ale pozyczka na wozek...
Moze wozek rzeczywiscie jest wypasiony, ale cena tez spora. Ciekawe czy on rzeczywiscie kosztuje 3100, skoro po obnizce chca 2000
Az zerkne na allegro.
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 11:17   #2608
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Nie masz wielkiego brzusia, ale nie masz małego. Jest po prostu zgrabny
Jest taki akurat

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-03-05, 11:19   #2609
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
miala na wczoraj termin

chalupa wysprzatana, tylko podlogi zostaly do pomycia a potem wanna .. henny nie poloze na brwi bo nie moge znalezc wody utlenionej trudno

Karolca, bo Ty w ogole drobnej budowy jestes to nie bedziesz miec przeciez brzucha takiego jak ja na siebie masz duzy brzuszek
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 11:19   #2610
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Jakie piekne mamusie na mailu!!
evvcia, karo_z, ewelajna sliczne brzuszki!
a ewelajna kusisz takimi pysznosciamimniam mniam...
SZYMONEK

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości