|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)
Dzień dobry dziołszki
![]() Konczi bardzo się cieszę że dzidziuś zdrowiutko się rozwija - takie wiadomości są bardzo budujące ![]() Lukrecjo - jesteś debeściara - rozbawiła mnie twoja wypowiedź co do wysokości twojej i tatinka Trzymam kciuki za mamusie, które będą miały prenatalne dzisiaj. Co do płci to mój ginek powiedział, że płeć to podejrzeć się da tak już w miarę pewnie w 16tc o ile maluszek zechce pokazać moja córa pokazała dopiero w 32 tygodniu
|
#872 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
|
#873 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Współczuje, wiem jak ciężko znieść takie zachowanie u faceta. Radzę nie czekać aż sam powie o co mu chodzi. Sama go zapytaj, najlepiej w miarę grzecznie, co by go od razu nie rozjuszyć. Obyście się jak najszybciej pogodzili i mięli to za sobą. Ja wieczorem idę na genetyczne. Staram się być dobrej myśli. Cieszę się, że znowu zobaczę maluszka ![]() Kupiłam książkę "Język niemowląt". Przyjemnie się czyta, myślę że będzie bardzo przydatna. |
|
|
|
|
#874 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() a mojej nieobecności porannej to już nikt nie zauważa hehe Rano wzięłam się za sprzątanie takie słońce świeci,że okna pootwierałam,myłam podłogi i sprzątałam całe mieszkaniePoczułam wiosne jeszcze mam w planach okna umyć i firanki wyprać ale to nie dzisiaj chyba . Idziemy z małym na plac zabaw,później jakiś obiad to czasu nie będzie .A dzisiaj pomidorówecza i kalafiorekCo do płci,to w pierwszej ciąży poznałam w 12 tyg ,bo ogólnie od 12 tygodnia lekarz już może poznać płeć,jak umie .Teraz wizyte mam w poniedziałek dopiero,więc jeszcze nic nie poznam . Bo będę w 9 tyg i 3 dniu to w 10 dopiero .Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty kochane A co do terminu to lekarze mimo wszystko biorą ten z karty a nie według usg . Bo dzidzia może być mniejsza lub większa .A co do kołyski to ładna jest i obniżane ma dno,ale myślę,że dłużej niż do 4/5 nie poużywasz jej,poniewaz dziecko będzie miało mało miejsca. Sojka i jak u Ciebie??
Kiedyś będziesz miał dorosłą duszę, ale dzisiaj jesteś mały jak okruszek Gracjanek Fabianek Edytowane przez Anusia479 Czas edycji: 2012-03-05 o 10:41 |
|
|
|
#875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#876 |
|
Wtajemniczenie
|
Bafi - Twoje okna to wyzwanie
ja w pierwszej ciąży myłam okna, ale miałam ich mało, teraz jest więcej więc trzeba będzie rozłożyć na dwa dni chyba
|
|
#877 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w sumie 1,5 godziny z nimi schodziPodzwiam Cię
|
|
#878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo inaczej kiepsko to widzę
|
|
#879 |
|
Wtajemniczenie
|
przy takiej ilości to zupełnie uzasadnione
|
|
#880 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uhum to niech sobie na naszej liście nadal będzie 18 ...![]() Cytat:
ten co nam robił badania tez nie chciał bo nie miał pewności ale że mój chłop widział siusiora to ten zaczął tam szukać hehee i ten swoje a mój swoje no i ... musimy czekać ... chociaż dla mnie zdrówko naszego serduszeńka najważniejsze jest jejku Wy o oknach a ja siedzę nad mgr ... napisałam 2 strony heh cięzko mi to idzie ... muszę pisać po 4 przez cały tydzień ... to dopiero wyczyn
|
|
#881 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a o czym praca??
|
|
|
#882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chce mieć do końca marca całość ale moje ankiety coś średnio idą .. yhh piszę o polityce mieszkaniowej - szeroki dział i jakże istotny dla społeczeństwa a literatury mało i to z lat 80siątych jest większość .... patafiany zamiast likwidować DF to by sobie premie obniżyli ...
|
|
#883 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#884 | |
|
Zakorzenienie
|
mam ochotę na coś dobrego a nie wiem na co .. yhhh ... może bym sobie buraczki zjadła?
![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
Zobaczymy ja spółdzielnie w przyszłym roku poradzą sobie z szerokim zmianami SWPL na OW .... będzie takie zamieszanie .... ja jestem przeciwnikiem tej reformy dlatego że od lat związana jestem ze spółdzielczością mieszkaniową ale wiem że to może jakiś mały kroczek w przód ... tylko dla kogo? dla tych którzy dostaną się do zarządu WM ? heh ... a tak mieli wspierać młode małżeństwa ... lepiej ich na emigracje wysłać ... będzie taniej ! głodna jestem ... i ciągnie mnie w pachwinach ... w piątek czułam w prawej a dzisiaj w lewej ...
|
|
#885 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Zaraz poczytam, co tam naskrobałyście w weekend. Mnie trochę mdłości męczyły i nie chciało mi się nawet odpalać kompa. ![]() A dzisiaj mamy wizytę. Poza tym słonko świeci, piękna pogoda, aż chce się żyć. Dobry dzień dzisiaj jest.
|
|
|
|
#886 |
|
Zadomowienie
|
a ja dalej w szpitalu, wczoraj mieli mnie wypuścić, dzisiaj ale jednak nie i czekam do jutra. ale mysle ze jutro tez nie wyjde bo dzisiaj znowu jakies tam plamienie jest i do tego rozwolnienie. ech jak nie urok to sr.....
jutro mi sie zacznie 11tc z czego jeden praktycznie caly przelezany w szpitalu. co do wozkow to ja chyba taz sie zdecyduje na 4 kolowca ipompowane kola. raz mialam zaszczyt pojezdzic 3 kolowcem i taki byl skretny ze by mi to na dluzsza mete przeszkadzalo. ale ja tez bede musiala na zywca sie przejechac bo tak w ciemno przez neta nie zamowie. juz sie nie moge doczekac!
|
#887 | |
|
Zakorzenienie
|
No ale cieszę się że rozwiałyście moje dziwne lęki - z okazji czego wolno a nie wolno w ciąży - bo mimo, że to moja druga ciąża to jak dziecko we mgle ![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
i upomina o swoje racje
|
|
#888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie dzwoniłam do ginki że tak mnie ciągnie mówi że to więzadła czy jakoś tak ... mam odpoczywać ... to odpoczywam .. a przed chwilką zjadłam serek .. dzisiaj już pochłonęłam pożywne śniadano 3 kubki kompotu i deserek ... no ale cóż trzeba iść zjeść kanapeczkę z masełkiem hehehe chce mi się pasztetu ! ![]() :brzyd al:---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- koniec przerwy idę do kuchni i wracam do pisania ... jeszcze stronę muszę jak nic napisać a może dwie jak mi się nie znudzi ![]()
|
|
#889 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#890 |
|
Zadomowienie
|
nastawiam sie ze w pl.wiem ze tu maja inne zwyczaje i wiele wiecej mozliwosci ale moi tesciowie pracuja w szpitalu i mama na noworotkach to wole byc w rodzinnych stronach szczegolnie ze to pierwsze dzidzi i sie nie wie co czlowieka czeka.
co do stanika to ja mam duze dorodne C teraz a zawsze mialam poprostu C. no ale jak leze to nie w staniku tak wiec chwilowo mi nie potrzebny. zastanawiam sie ile czlowiek jest w stanie zniesc. zawsze nienawidzialam szpitali, kroplowek, pobieranie krwi a jak sie musi stanac twarza w twarz z czyms takim to czlowiek jest w stanie zniesc zniesc wszytstko. juz nawet polubilam pobieranie krwi. dzisiaj znowu mialam. juz mnie to nie rusza wcale.
|
#891 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Nie było mnie calutki weekend, ale nadrobiłam już co naskrobałyście ![]() W sobotę kucharzyłam, a w niedzielę miałam gości, a wcześniej wybraliśmy się z mężem na rowerki, nareszcie wiosna Dostałam wczoraj koszulkę ciążową taką jak na zdjęciu- białą, słodka |
|
|
|
#892 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny . w czwartek dowiedziałam się ze jestem w 5 tygodniu ciąży. nie wiem czy bede miała czas tu zagladac ale chciałam sie podzielic z wami moja sytuacja. napisze wszystko od poczatku... a wiec tak... w pewnej firmie pracowałam dwa lata. w styczniu tego roku wraz z moim narzeczonym znależlismy oferte wyjazdu do niemiec do pracy , wszystko było pewne. zwolniłam sie i wyjechaliśmy ( z facetem jestem juz od 19 maja 2007 roku )wyjazd był 16 stycznia, praca miałabyć zagwarantowana na trzy miesiace jednak wrócilismy juz po 2 tygodniach- 29stycznia. nie mamy teraz pracy. 19 lutego z wyliczeń miałam dostac okres jednak zaczął sie spóźniac w srode zrobiłąm test i wyszły dwie kreski w czwartek poszłam do lekarza i jestem w ciaży. nie wiem jak sobie poradzimy, rodzice powiedzieli ze pomogą ale tak bardzo sie boje. nie wiem czy poradze sobie z tym wszystkim. zycie mi sie przewróciło do góry nogami. mam nadzieje ze pomozecie
|
|
|
|
#893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też weekend spędziłam aktywnie, bo i w sobotę w niedziele byliśmy na spacerkach
|
|
#894 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
NO WŁAŚNIE Z TYM POBIERANIEM KRWI TO MAM TO SAMO :d WCZESNIEJ TO MNIE WOŁAMI NIE DAŁO SIĘ NA POBRANIE ZACIĄGNĄĆ PANIKĘ SIAŁAM PRZY KAZDYM POBRANIU A JAK WENFLON MI WSADZALI TO JUZ BYŁA MASAKRA TOTALNA :d A TERAZ SIADAM WYLUZOWANA WYCIĄGAM ŁAPE I ZERO PANIKI NO WIEM ZE MUSZE MIEC POBRANĄ WYJŚCIA NIMA JAKBY :d TO SIĘ POIDDAJE I STWIERDZAM ZE TO WCALE TAKIE STRASZNE NIE JEST
|
|
|
|
|
#895 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co coś w tym jest, ciąża to taki stan że idzie wiele znieść - to samo chodzenie do gina, w ciąży nie przeszkadza co miesięczny przegląd podwozia.
No ale jak się już nie jest w ciąży to zawsze się znajdzie 100 powodów by nie iść
|
#896 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i jakoś ja bynajmniej nie mam oporów przed roznegliżowaniem się i wskakiwaniem na samolot ![]() Pamiętam w pierwszej ciąży pobyt na patologii, codziennie o 6 rano pobieranie krwi, potem o 9 obchód i loteria, która pacjentka idzie na samolocik na badanie. Pamiętam jak szłam pierwszy raz a tu kurde patrze 20 studencików dookoła fotela a oni mi się rozbierać i wskakiwać rozkazują i każdy chciał zobaczyć z bliska jak się szew zakłada na szyjke macicy i sie skupili wkoło mnie i każdy mi look między nogi, nosz myślałam, że ich wszystkich ale cóż trzeba było przeżyć i to nie raz i nie dwa, potem już mi było wszystko jedno że codziennie kupa 20sto latków patrzy mi między nogi
|
|
#897 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z tym siadaniem na samolocik, ja się nawet nie przejmuje jak musze ten kawalek z golym tylkiem przejsc z jednego miejsca na drugie. No co tyłek - każdy go ma. Ja muszę tylko powiedzieć jedną pozytywną rzecz, wcześniej nie cierpiałam tych metalowych wzierników, (zimne żelastwo - brrr) od jakiegoś czasu, moj gin używa jednorazowek z plastiku - większy komfort się czuje.
|
#898 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie mają prawa kazać ci sie rozbierac przed studentami ja bym na to nie pozwoliłą w zyciu tak naprawdę powinni zapytac cię o zgodę czy zgadzasz sie na obecność ztudentów wiem bo jezdem wrazliwa na tym punkcie i zapoznałąm sie z prawami pacjenta bardzo dokłądnie to jest nie poszanowanie intymności pacjenta ale jak ci nie przeszkadzało na kims uczyc sie muszą
|
|
|
|
|
#899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak sobie przypomnę po porodzie, dzień w dzień ci zaglądają czy wszystko się dobrze goi, czy macica kurczy, i zawsze co najmniej kilku lekarzy jest na obchodzie, to człowiek jest tak zaaferowany dzieckiem, że te dwie minuty to się szybko zapomina.
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2012-03-05 o 13:37 |
|
|
|
|
#900 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ja mam problem nadal z rozbieraniem w sensie ze nie u gina bo sie przyzwyczajam do lekarza wiec z czasem to zero wstydu ale denerwuje mnie ze u mnie jest tak: najpierw ide do rejestracji po nuerek, potem do jednego gabinetu do połoznej( zawsze inna jest) na pobranie wymazu z pochwy, potem sie musze ubierac kuwa i ide do drugiego gabinetu do ginki, tam sie znowu męcze rozbieram i ubieram bosze........ i ta wizyt u połoznej mnie irytuje ze sie musze w jednym dniu dwa razy obnażać przed róznymi babami ale ja to zawsze byłam dzika ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:10.

((
jeszcze mam w planach okna umyć i firanki wyprać ale to nie dzisiaj chyba
.A dzisiaj pomidorówecza i kalafiorek
. Bo będę w 9 tyg i 3 dniu to w 10 dopiero
. Bo dzidzia może być mniejsza lub większa
w sumie 1,5 godziny z nimi schodzi

patafiany zamiast likwidować DF to by sobie premie obniżyli ...