|
|
#211 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2
Kurcze dziewczyny, ja nie wiem skąd Wy czas bierzecie na wizaż i teraz jeszcze na fejsa
chyba muszę potrenować![]() u nas miły weekend, w sobotę goście a w niedzielę kościół i spacer.Pierwszy raz w tym roku wyciągneliśmy Szymonkowi rower i szalał po całym osiedlu. Hanka spała całkiem nieźle więc jesteśmy mega wyspane i zabieram się za sprzątanie.Ehh u nas zawsze bałagan po weekendzie.. |
|
|
|
#212 |
|
Zadomowienie
|
hehe my tez mowimy "smok analog"
a jak wyciągamy to mowimy "to juz nie smoka epoka"
|
|
|
|
#213 |
|
Wtajemniczenie
|
hehehehe... smok analog :P dobre, dobre... moja nadal patrzy na mnie jak na kretynke jak próbuje dac smoka, oczywiscie symuluje wymioty itde...
w ddtvn w kuchni przepisy na diete bez mleka i jajek faaajna sprawa dla tych co nabiału nie mogą ![]() ciuszki 68 w praniu.... idziemy jak ślimaki, mam wrażenie
|
|
|
|
#214 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Nie wiem czy był juz poruszany ten temat,jeżeli tak to sorry za powtórkę,ale tak sie zastanawiam...czasami wiadomo trzeba gdzieś wyjść bez maleństwa,do tej pory zawsze udało mi sie coś ściągnąc i zwykle wystarczało lub w ogóle przespał czas karmienia,nie mniej jednak gdyby był głodny które MM polecacie? Pozdrawiamy
|
|
|
|
#215 |
|
Raczkowanie
|
Hej, tak na szybko: na dd tvn jest kuchnia bezmleczna i bezjajeczna - coś akurat dla mam naszych alergików.
Pozdrawiam
|
|
|
|
#216 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#217 |
|
Zakorzenienie
|
OMG dziewczyny, podziwiam już 2 część
pędzicie oj pędzicie ![]() Michał w ciągu dnia coraz mniej śpi, więc mam coraz mniej czasu na wizaż ![]() Dzisiaj przespał calą noc. Od 21 do 5.30 Poza tym u Nas wszystko ok, rośnie zdrowo, w Czwartek idziemy na szczepienie ![]() Pogoda piękna się robi, więc pomalutku wydłużamy spacerowanie P.S. mój dzieć nauczył sie pluć ... ma z tego niezlą frajdę
|
|
|
|
#218 |
|
Zadomowienie
|
a ja chyba zacznę małego trochę zaostawiac samego i wychodzić z pokoju, bo mam wrażenie, że przywykł do tego, że ktoś non stop przy nim jest i jak jest sam od razu marudzi nawet z zabawką,potem może być naparwdę ciężko...
ja chyba popełniłam wszystkie z możliwych "błędów" - zasypianie na cycku, noszenie, bujanie, spanie z rodzicami
|
|
#220 |
|
Zadomowienie
|
Hej hej
![]() U nas noc spoko. Cyc po 1-ej i dopiero po 8-ej ![]() elf ja mala zostawiam bardzo czesto sama w lozeczku- aby wlasnie u miala zajac sie soba Zasypia tez sama. Ale pierwszy miesiac to byla jak moja trzecia reka - caly czas przy mnie.Wogole to poklocilam sie z TZtem- znow licytacje kto bardziej zmeczony...wykonczyc sie idzie
|
#222 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
choć z drugiej strony to przecież chciałyśmy dla naszych dzieci jak najlepiej i moze trafiły nam się trochę bardziej wymagające egzemplarze. Ja sobie cały czas mówię czym sa te kilkadziesiąt miesięcy w skali całego życia, staram się cieszyć z każdego dnia spędzonego z moją córką, choć czasem jest naprawdę ciężko.Asia śpi z nami dopiero od niedawna i ja się zdecydowanie lepiej wysypiam a Ona śpi spokojniej. Łóżeczko mam jako dostawkę bez bocznej scianki przy naszym łożku i wczesniej to non stop głową wisiałam u niej i wstawałam mega połamana. Pewnie jak podrośnie to już nie bedzie tak wygodnie, ale będę sie tym martwić później
|
|
#223 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wrrrrrrr... tz powinien dostac ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#224 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
bo tylko pierś go uspokaja, no i jeszcze buju-buju![]() Cytat:
dzięki za rozpiskę Seona my po spacerze porannym a ja idę coś zjesc i poszukac w necie agd ![]() buziakuje |
|||
|
|
|
#225 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#226 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
woooooooooooww!!! szybko wam poszło ja dopiero się ubieram bo kłaki wyschły ( te co zostały na głowie )nasza jak już zjadła mm (aż 3 razy od urodzenia) to wszamała Nan... a bebikiem pluła na odległość
|
|
|
|
|
#227 |
|
Wtajemniczenie
|
po południu też wyjdziemy- przynajmniej taki jest plan
![]() nie gadaj Bebiko nie podpasowało jej? podobnież jest smaczne ![]() mój w szpitalu jeszcze dostawał Bebilon i pił jaknajbardziej a teraz to tylko cyc bez dokarmiania ale w środę idziemy na szczepienie i ważenie- to będzie chwila prawdy czy trza dokarmiac czy nie
|
|
|
|
#228 |
|
Zakorzenienie
|
my też czasem mówimy "smok analog"
|
#229 | |
|
Raczkowanie
|
Witajciew ten słoneczny poniedziałek
![]() Cytat:
![]() Ja pytałam o podawanie kaszki, dzięki Dziewczyny za odpowiedź. Dzięki Seona, tam kleik jest od 5. miesiąca, a ja mam podawać od 3,5 kaszkę, ale chyba się wstrzymam do 4. miesiąca. TYlko właśnie kleik, czy kaszkę? Planuję zakupić w sklepie ze zdrową żywnością. Teściowie pożyczyli nam parowar, ciekawe czy b,ędę z nieho korzystała :P Smok analog u nas też króluje Franko próbuje usnąć w łóżeczku, sam leży spokojniutko. A wczoraj głupia baba zjadłam smażonego kotleta u teściowej, poprosiłam bez panierki... ale i tak wysmażyła w takim tłuszczu, że mielismy wieczorne spazmy. Połączyliśmy Sab Simplex, noszenie, suszenie i zabawienia, a także doginanie kolanek i dopiero pomogło. Później wypiłam 2 x napar z rumianku i jest ok. O, już kima. O 14.00 na spacer, dzień jak co dzień Basiula, ja podawałam rotateq i wysłałąm prv |
|
|
|
|
#230 |
|
Rozeznanie
|
Oszalałyście dziewczyny!
prosiłam żebyście dużo nie pisały bo wyjeżdżamy na weekend. A tu jeszcze co s na FB stworzyłyście czego jeszcze nie ogarnełam. Byliśmy w Białce, pogoda super i pensjonat też. Mąż pojeździł na nartach a my spacerowałyśmy i bylyśmy trójeczka na basenie - termach. Helusi sie podobała taka wielka woda ![]() Świetne było, pływanie w ciepłej wodzie na zewnątrz i widok na Tatry. Tylko jak wróciliśmy wczoraj wieczorem to dostała takiego ataku płaczu, nic na nią nie działało. Po odlożeniu do łóżeczka pomału wyciszyła sie sama i zasneła tak, że wstała na szybkie jedzenie po 23. I nawet jej nie słyszłam, tak padłam, a spała w łóżeczku obok. TŻ ubrał jej spiworek i dał butelkę i spała do rana. Helcia przekręca sie pieknie na brzuszek a z brzuszka jej sie nie chce. Chwyta zabawki, wkłada je do buzi i raz udało jej się przełożyć grzechotke z reki do ręki aaa i odkryła ze ma kolanka
|
|
|
|
#231 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Och super tak weekend nam tez by się przydał ![]() Gratulacje dla Helci w związku z nowymi umiejętnosciami ![]() Mam do Was pztanie, jakiđ cyas temu któras pisała o szamponie do włosów nawilżającym potrzebuję takiego bo moja starsza córcia ma taka suchą skórę głowy, że strach ![]() Jeszcze miałam coś pytać ale zapomniałam
|
|
#232 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
Juz wrociłam starego watku nie nadrobie, ale ten sie postaram.Pytanko jak mam Was na face znalezc?
|
#233 |
|
Zakorzenienie
|
szpilko zazdrosze wyjazdu...
gratulacje dla Helenki z nowe umiejetnosci ![]() tuszka moj smerf je kaszke ryzowa, 150ml na noc, spi cala noc albo budzi sie dopiero nad ranem, nie wiem czy to zasluga kaszki, nie mam jakos ochoty sprawdzac jak bedzie spal po samym mleku ![]() kleiki sa od 4 mies z nestle np.
|
|
|
|
#234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#235 |
|
Zakorzenienie
|
fatal Karolinka stworzyla grupe na fb Wizaz, musi wyslac ci zaproszenie, tam sie schowalysmy
![]() w klubie sa tez dane jak chcesz poszukac nas
|
|
|
|
#236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i gratki dla Helci
|
|
|
|
|
#238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#239 |
|
Zakorzenienie
|
a jak cenow wygląda taki wyjazd do Białki no i termy...bo one mi sie tak marzą
|
#240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas tez zdarzalo sie tak jak opisujesz.Wczoraj na szczescie Maly dostal butle 150ml mm, zjadl i zaczal sie smiac na calego. Wiec bach go do lozeczka, Tz stal przy lozeczku i gadal do niego, i tak go zanudzil chyba, ze Olek zasnal
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:55.

chyba muszę potrenować

a jak wyciągamy to mowimy "to juz nie smoka epoka"

pędzicie oj pędzicie 

bo tylko pierś go uspokaja, no i jeszcze buju-buju