|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia cz. XIII
Cytat:
) po prostu jeśli ktoś ma określone wymogi to z reguły wie na co może liczyć i ma swoje zasady żywienia na ogół sprawdzone. Ja bynajmniej wiem, że gdy zależy mi na zdrowszych posiłkach to mogę wykonać określone zakupy czy czynności by uzyskać to na czym mi zależy. Nie mam też nikomu za złe, że ktoś sobie sprawdza składy nawet jeśli jest to notoryczne i trwa wielokroć dłużej niźli moje zakupy – przecież mnie to nie krzywdzi, nie mój interes ;-) Jeśli aż tak się wzburzyłaś moim komentarzem do historyjki Tapetki to wybacz, nie zamierzałam nikomu tym podnosić ciśnienia...Cytat:
Pierwszy raz widzę taki kubek hehe :P Jakbym znała jakiegoś fotografa pełną gębą, który żyje tym co robi to pewnie kupiłabym w prezencie Fajna rzecz, taka mniej spotykana
|
|
#2222 | |
|
Raczkowanie
|
Hmm to dziwne, czyżby wszędzie była inna cena, bo u mnie kosztują 3,89zł
![]() Cytat:
![]() Pytanie już było kilka razy i odpowiedź również, ale odpowiem, że pierogi są w lodówkach, obok innych pierogów, krokietów, innych produktów garmażeryjnych na najwyższej półce |
|
|
|
|
#2223 |
|
Moderator
|
U mnie pierożki Virtu są za 3.69
![]() Zerknęłam na jajka, nie kupuje, ale pisałyście o cenach no i masakra: eLki po 5.99 a eMki po 4.99.
Edytowane przez alamirka Czas edycji: 2012-03-05 o 12:02 |
|
|
|
#2224 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zaraz wybieram się do B. po dwupak płynu do płukania E z nadzieją że jeszcze nie pochowali
|
|
#2226 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Paranoja jakaś - za jaja z powiedzmy dwójką (bo te skoki wiążą się ze zmianami warunków m.in.) po 7 czy nawet i 10zł .. Oby tylko dostawcy najlepszych jajek ze wsi nie zrobili z tej okazj skoków za ceny jaj.. w końcu i tak oni na tym skorzystają i będą mieć lepszy utarg, bo wiele rodzin zwróci się po jajka do nich choć dotąd zadowalało się trójeczkami ze sklepów..
|
|
#2227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2228 | |
|
Wtajemniczenie
|
Czyżby szykowała się afera z jajami w roli głównej ...
Przed świętami szał na jaja jest przerażający wręcz, wszędzie gdzie nie spojrzę reklama jajek w super cenie i stosy jaj wszelakich w sklepach. Jaja normalnie Zapewne nowe wymogi hodowlane będą automatycznie powodowały wyższe ceny jaj. Tak to już jest. ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
Wczoraj zasłyszałam historię, gdzie w sklepie ze zdrową żywnością jajka wyceniono na 3 zł / sztuka. To się nazywa pricing
|
|
|
|
|
#2229 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2230 |
|
Zakorzenienie
|
Pan, u którego zawsze kupujemy jajka, mówił, że do Wielkanocy będą po 1 zł.
|
#2231 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2232 |
|
Zakorzenienie
|
Siostra je ze śmietaną ale bez cukru, mama ze skawarkami a ja polane stopionym masłem
|
#2233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Ja polecam pizzę z pieca z salami. |
|
|
|
|
#2234 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, szukałam bezskutecznie w necie jakichś opinii dot. mopa obrotowego z biedronki. Stanęłam właśnie przed koniecznością zakupu czegoś takiego, popatrzyłam co mnie więcej jest na allegro i przypomniałam sobie ze od czasu do czasu bywa w biedronce. Czy dobrze kojarzę że biedronka ma mopy obrotowe z viledy? Czy któraś z Was kochane ma może takie urządzenie i może napisać coś o jego działaniu? Zależy mi zwłaszcza na informacji czy po odwirowaniu jest na tyle suchy by wycierac np. panele lub parkiet. Czy wiaderko a zwłaszcza wirówka nie psuje się po kilku użyciach. I jeszcze pytanie czy nie orientujecie sie kiedy będzie dostępny w sklepie ( wiem wiem że jesteście szczęśliwe że nie dali go z okazji dnia kobiet
, ale może cos gdzieś słyszałyście o terminie dostaw)
|
|
|
|
#2235 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() fashionismypassion dobrze to ujęłaś - z jajkami to się normalnie pomału robią... jaja
|
|
#2236 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pierogi ze szpinakiem! Juz nie mogę się doczekać kiedy je zjem
|
#2237 |
|
Rozeznanie
|
Poszłam do Biedry, żeby powąchać 'psikadełka'
i kupić nudziaka jeśli będzie. Wchodzę, pierwsze co mi się w głowie pojawiło "atak na pierogi!". Idę więc do zamrażarek, szukam i szukam... ni ma Jeszcze szukając myślę sobie "o jakiej najwyższej półce oni pisali?" W momencie przekraczania progu domu przypomniałam sobie, ze przecież one nie są w zamrażarkachTroszkę szybko się ulatnia zapach z tej polecanej tutaj wody. Chociaż zapach nawet ładny. Było kilka flakoników, więc uznałam, że się wstrzymam. Teraz sama nie wiem, brać czy nie? A z lakierów pozostały tylko czerwone i 2 szare. |
|
|
|
#2238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uzywam go juz od kilku miesiecy i nic z nim sie nie dzieje. odwirowuje sie dobrze, ja myje nim panele. Jedyne moje zastrzezenie- ta koncowka jest okrągła i dosc duza- przez co ciezko dotrzeć nią w jakies zakamarki, kąty. normalny mop jest mniejszy objetosciowo i bardziej 'plastyczny' wiec dotrzesz nim wszedzie. Poza tym, warto pomyslec o tej koncowce do zmiany- nie wiem czy do biedronkowego jest dołączona końcowka na wymiane, a kiedys w koncu wymienic bedzie ją trzeba, a nie orientuje sie, czy w normalnych sklepach mozna te koncowki kupic.
|
|
#2239 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2240 |
|
Raczkowanie
|
crozee dzięki za odpowiedź, rzeczywiście ważne są wymienne końcówki , w viledzie można dokupić, do biedronkowego nie wiem, nie interesowałam się wcześniej tematem, jakby były to chyba pojawiały by się w gazetkach. Chyba ze rzeczywiście ten mop z biedronki to jakiś mop "firmowy" w niższej cenie wtedy końcówki można dokupić gdzie indziej.
Vileda ma lekko trójkątny kształt - można lepiej dotrzec do rogów http://allegro.pl/hit-vileda-easy-wr...184249184.html A co do działania, wiesz właśnie różna jest prędkośc wirowania np. vileda wiruje ok. 1000 obrotów a są tez takie które wirują ponad 2000 . Poza tym podobno niektóre wiaderka maja plastikowe wszystkie zębatki i szybko ulegają zużyciu. Ale za mopa z allegro musiałabym zapłacić 100 zł , vileda 130 , plus wysyłka. Ten z biedronki o ile pamietam kosztował ok. 70 zł i odpada przesyłka. Więc jakby był dobry to po co przepłacać ? Dlatego zależy mi tez na opiniach tych dziewczyn które mają mopa biedronkowego. Mam nadzieję że chociaż jedna z Was użytkuje taki, w końcu u mnie w mieście szybko schodzą jak są na sklepie. crozee dzięki raz jeszcze |
|
|
|
#2241 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Swój zakupiłam w innym supermarkecie. Także warto zanim się zdecydujesz porównać oferty innych sklepów. Dla mnie jest lepszy od zwykłego mopa. Używałam go już kilkakrotnie i nic się z nim nie dzieje. Był tańszy niż reklamowane mopy obrotowe innych firm. W pełni się sprawdza. W zależności od potrzeby można odwirować mop mocniej lub słabiej. Dla mnie sposób wyciskania wody jest wygodniejszy od standardowej opcji i efektywniejszy. Mop jak i wiaderko wyglądają tak samo jak w dniu zakupu. Pedał do odwirowania wody działa, nie zacina się itp. Polecam ![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
się dopiero zacznie odliczanie do Wielkanocy i jajeczny biznes ruszy z kopyta Cytat:
U mnie pierogi były owszem, ale jak na złość nie można było wypłacić pieniędzy w pobliskim bankomacie obawiałam się, że nie wystarczy mi gotówki na zakupy i zrezygnowałam z pierogów. Przy kasie okazało się, że mogłam je brać ... ale już nie chciało mi sie biegać po sklepie i ponownie stać w kolejce. i myślę sobie - aleś ty głupia, trzeba było brać jak są Poczytuję sobie w wątku o tej wodzie perfumowanej i sama jestem ciekawa zapachów. Ktoś pisał wcześniej, że zapachy są zbliżone do popularnych zapachów m.in. Cool Water. |
|||
|
|
|
#2242 |
|
Raczkowanie
|
ogladalyscie juz meble? jak to wyglada?
Edytowane przez roxi92 Czas edycji: 2012-03-05 o 14:14 |
|
|
|
#2243 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Uprzejmie donoszę, że dziś udałam się w poszukiwanie kubków i dalej nic, a to kolejna biedronka wyprzedażowa. Kupiłam za to dresik welurowy za 30zł i jestem naprawdę bardzo zadowolona, oraz te długie skarpety przecenione z 7.99 na 4.99 więc zakupy udane Siostra kupiła te perfumy Paradiso czy jakoś tak. Ładny zapach, ale chyba nie za bardzo trwały. Byłam dziś w tesco i tam naprawdę trzeba sprawdzać ceny. Kupowałyśmy kawę za 16zł na półce, na kasie wybiło 17. Ja mówię, do pani, że cena na półce jest inna to babka wzięła i potoczyła się sprawdzać, moja siostra już strzeliła focha, że za złotówkę tyle będzie musiała czekać, ale nic. Wróciła po pewnym czasie i mówi że widocznie etykietka jest zła, bo kawa wchodzi za 17zł i czy chcemy ja za te 17, ja jakbym była sama to bym się kłóciła, bo to pomyłka sklepu i wprowadzanie klienta w błąd, kilka takich produktów i sumka się nazbiera, ale że siostra się spieszyła to wzięłyśmy taką. Niby to tylko 1zł, ale to nie o to chodzi, chodzi o zasady.
|
|
#2244 |
|
Raczkowanie
|
Poszłam do biedry z zamiarem kupna tych kosmetyczek, ale jak to coś zobaczyłam to od razu odłożyłam. Co za badziew za taką cenę, myślałam że jakieś skórzane będą a to zwykły materiał i malutkie strasznie.
Mam do Was pytanie: Jak się czujecie z tym że panie na kasach nie czekają aż się spakujemy i odejdziemy od kasy tylko z tyłu zaraz liczą kolejną osobę. Mnie osobiście to wnerwia na MAXA. W Lidlu to dopiero jest kulturka. |
|
|
|
#2245 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2246 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ta kawa to maxwelka co??widzialam wczoraj ze poszla o złoty do góry.. ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- o ja!!! tez tego nie cierpię!!! ja zawsze od razu pakuje i się szybko usuwam...
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2248 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
Wypróbuję przy najbliższej okazji
|
#2249 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
heheSwoją drogą ciekawe ile za paczuszkę by wyszło ![]() ps. I ja mam tak samo - babki kasują a ja pomału się pakuję Po co miałabym czas marnować
|
|
#2250 |
|
Zakorzenienie
|
mam pytanie do smakoszek toli
czy jest podbna w smaku do jogurtu z obrazka?
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:35.

) po prostu jeśli ktoś ma określone wymogi to z reguły wie na co może liczyć i ma swoje zasady żywienia na ogół sprawdzone. Ja bynajmniej wiem, że gdy zależy mi na zdrowszych posiłkach to mogę wykonać określone zakupy czy czynności by uzyskać to na czym mi zależy. Nie mam też nikomu za złe, że ktoś sobie sprawdza składy nawet jeśli jest to notoryczne i trwa wielokroć dłużej niźli moje zakupy – przecież mnie to nie krzywdzi, nie mój interes ;-) Jeśli aż tak się wzburzyłaś moim komentarzem do historyjki Tapetki to wybacz, nie zamierzałam nikomu tym podnosić ciśnienia...
Pierwszy raz widzę taki kubek hehe :P Jakbym znała jakiegoś fotografa pełną gębą, który żyje tym co robi to pewnie kupiłabym w prezencie
Fajna rzecz, taka mniej spotykana

Paranoja jakaś - za jaja z powiedzmy dwójką (bo te skoki wiążą się ze zmianami warunków m.in.) po 7 czy nawet i 10zł .. 

Mogła wziąć naturalkę np. Tolkę i z owocami zmiksować 

Jeszcze szukając myślę sobie "o jakiej najwyższej półce oni pisali?" W momencie przekraczania progu domu przypomniałam sobie, ze przecież one nie są w zamrażarkach