|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Trzy z Nas już mężów mają, kolejne PMki dni odliczają - PM 2012 cz. XX
Lasencję..nade mna krąży jakieś fatum ostatnio.
Nie dość, że mam mase problemów to jeszcze tesciowa sie uparła, że mamy jechac do rodziny Tż na ślub jego kuzyna. Tak jak my nie pojedziemy to oni wszyscy do nas nie przyjadą.... Problem jest jeden...mamy tam 450 km....a ślub jest 8 kwietnia.... W sobote byśmy musieli jechać 7.04 do moich rodziców 200 km aby zostawic psa (będzie dramat bo moja siostra tego nie przezyje, ze pies bez opieki została oni na świeta jada tam-on jest duzy i szalony co ja wkurza!) Pożniej chyba zjemy o 8 rano sniadanie świateczne i w droge na slub 400 km. Ślub jest jakoś na 15 wiec bedziemy pedzic co sił. Póxniej w lany poniedziałek trzeba sie ogarnac i do rodziców bo po psa trzeba wrócić. wiec 400 km powrotnych. Po czym 200 km do domu.....jak to zgrać??? Załamka..kto ślubuje w świeta?? |
|
|
|
#1112 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1113 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
|
|
|
#1114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tesciwa chce nam dac kase, ale ja od niej nie chce...tego sie nie da zgrać! Buuuu....ja chyba zwariuje..ostatnio to jakas porażka! |
|
|
|
|
#1115 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakoś sie nastawiłam, że będę mieć 15 stopni i deszcz najwyżej się mile rozczaruję![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
jaaaaaaaa! ale słodziak ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
|
|
|
#1116 |
|
Zadomowienie
|
Szkoda, że nie da się wymyślić, że nie dostaniecie urlopu, albo coś w tym stylu, bo to święta i wszyscy wolne mają... Może jednak zabrać od teściowej kasę i trudno, pojechać, odbębnić swoje i wrócić? Bez sensu - i tak źle i tak niedobrze :/
|
|
|
|
#1117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja dopiero od października pracuję, a że mieszkam jeszcze z rodzicami to odświeżyłam szafę
|
|
|
#1118 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziekuje wszystkim za opinie odnośnie sukni!!!!!!! |
|
|
|
|
#1119 |
|
Zadomowienie
|
Nena - piękna ta Twoja kicia
---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Chyba też mi potrzebny taki odwyk... |
|
|
|
#1120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niech moj Tż zadecytuje, ale ja psa u rodziców nie zostawie..niech cos wymysli to pojedziemy.... buuu |
|
|
|
|
#1121 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1122 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Spadam się zbierać do pracy i jeszcze raz proszę o kciuki, żeby się udało zamienić zmianą na piątek - PPR czeka... I w drugiej sprawie (zdrowia) nadal trzymajcie i nie puszczajcie Bo wizażowe kciuki mają moc...
|
|
|
|
|
#1123 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a reszta bedzie w sali wiec co mi tam pogoda, ale jak bedzie slonko to bedzie jeszcze lepiej No to powodzenia kochana, koniecznie przeslij mi foto jak skonczycie!! ![]() Cytat:
Miala dzis byc produkcja zaproszen, ale bedzie moze jutro , bo dzis kilka spotkan przede mna, a pozniej tance
|
|
#1124 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
było ciężko. Ale we wrześniu nie ma przebacz, wybieram sie na mega zakupy ![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
oby sie udało
|
||
|
|
|
#1125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1126 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak to jest jak sie ma siano w glowie zamiast rozumuCytat:
Mi sie ten podoba ale jeszcze niezdecydowani jestemy By o kwiatach zniesc frasunek, przynies Gosciu dobry trunek Mlodzi barek skompletuja i serdecznie podziekuja wino, whisky, likier, rum wybor to juz bedzie Twoj Cytat:
![]() ![]() trzymaja sie
|
|
|
#1127 |
|
Raczkowanie
|
Z tego samego powodu my goniliśmy 18 lutego przez całą Polską (z Lbn do Poznania) bo teściowa stwierdziła, że jak my nie pojedziemy do nich to oni wtedy na pewno nie przyjadą do nas.
|
|
|
|
#1128 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
calkiem możliwe bo jak jestem w Polsce na wakacje czy świeta to wstaje jaknajwczesniej i klade sie bardzo pozno spac (albo wogole) bo mi szoda czasu![]() Cytat:
a podasz link do niego?Cytat:
![]() Cytat:
znam bardzo podobny przypadek. Rozowd byl po pol roku.Cytat:
Cytat:
ja też pierdziele takie świeto ![]() Cytat:
Cytat:
za zdrowie dzisialają zawsze z potójna mocą
|
||||||||
|
|
|
#1129 |
|
Wtajemniczenie
|
Miałam urwanie głowy i teraz tez nie zdąże Was nadrobić, ale przeleciałam po fotkach i... Nena - kicia Zubi - bardzo ładne obrączki! Magdziu za czas do ślubu - coraz bliżejWikusiaczku - kciuki mają moc - moje też dokładam ! Może troche nadrobie wieczorkiem, ale mgr mnie wzywa... nie ma lekko - a mam motywację. Byliśmy z TŻ w weekend na targach mieszkaniowych w Wwie i biorąc pod uwagę ceny i warunki kredytów, to jeśli chodzi o moją szafę, to nie mam co liczyć na shopping spree przez najbliższe 30 lat
|
#1130 |
|
Zakorzenienie
|
kooocur a nie opowedzialaś nam co z Twoją świadkową?
|
|
|
|
#1131 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki Dziewczyny za wszystkie opinie odnośnie prośby o wino
kocurku, ja bym się mimo wszystko przemęczyła i pojechała, w końcu to rodzina. Tak samo oni mogą potem powiedzieć, że za daleko do Was na wesele mają. Wiem, że dodatkowo komplikuje sprawę, że to czas świąteczny i że sami macie niedługo ślub, ale powiem Ci, że nas też czeka jeszcze co najmniej jedno wesele przed naszym. Ja to traktuję w pewnym sensie pozytywnie - przynajmniej jeszcze kilka rzeczy będę mogła podpatrzeć, zwrócić uwagę na szczególne momenty itd. Lady, widzę, że Tobie tak samo dobrze idzie produkcja zaproszeń jak i mi
|
#1132 | |
|
Zakorzenienie
|
Bo co tu opowiadać..jak sie dowiedziała, że chce poszerzyć działalność i zaczać działac w innym kierunki (sprzedaz allegro), to dostała szału. Powiedziała, że mam dołozyć połowę kasy do wszystkich wydatków! Do ksiegowej (mimo, ze tyle samo będziemy płacić), do lokalu (tam jest adres biura wiec musze mieg go na fakturach ), mam płacic za telefon i Zus swoj.
Dodam, ze działalnośc jest jednoosobowa i jest na mnie (my tylko wirtualnie jesteśmy współwłascicielkami biura). Dodała, że zabrania mi pracowac w czasie pracy bura i że ogolnie to ona sobie tego nie wyobraża. Przemyślałam, to bo zrobiła mi najgorsze świństwo jakie mogła tymi slowami i stwierdziłam, że od dziś pracujemy osobno (jedna w domu, jedna siedz w biurze.)Ja sobie nie wyobrażam po tym wszystkim siedziec i udawać, że jest dobrze, skoro Ona taka zazdrosna i takie świństwa gada. Zadzwoniła do mnie po jakimś czasie, ze swiadkowa nie bedzie. Po 2 minutach zadzwonił jej mąz do mojego Tż, że nie bedzie świadkiem! Szkoda chyba wiecj juz słow. Moj Tz wyjasnił sobie to ze świadkiem i ten zmienił zdnaie..ale ja z siostra nie gadam...nie chce jej widziec na oczy... Ot to w mega wielkim skrócie! ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
Tylko ja psa nie zostawie rodzicom bo mnie siostra przeswieci, ze mojego świra zostawiłam im na świeta....niestety piesek jest szalony i śirus bo młody ma rok Nie wiem co robić....
|
|
|
|
|
#1133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1134 |
|
Wtajemniczenie
|
wróciłam i....
ZAMÓWIŁAM BUKIET DLA SIEBIE Dla druhenek i swiadkowej tak samo, też z piwonii tylko będa mniejsze i mniej okazałe niż mój i dla chłopów kwiaty do butonierek Florystka powiedziała mi, że o tej porze, 21 lipca piwonie mogą być, ale to zalezy od pogody, a jak nie to sprowadzą z holandi ![]() No i mamy okno, zaraz Pan przyjedzie pomierzyć ![]() ehh... idzie do przodu
|
#1135 |
|
Wtajemniczenie
|
Jedyne wyjście to jakiś hotel dla zwierząt, może niech teściowa pokryje koszty, skoro oferowała się, że da kasę, żebyście pojechali na to wesele. Albo weźmie pieska do siebie. A jak nie, to macie mocny argument, żeby nie jechać. Niech teściowa wymyśli jakieś rozwiązanie, jeśli chodzi o psa. Bo gdyby to tylko chodziło o te kilometry, to bym się przemęczyła, ale w takiej sytuacji to już nie zależy od Waszego widzimisię czy chcecie jechać czy nie jechać, ale od warunków zewnętrznych, niezależnych od Was.
|
#1136 |
|
Raczkowanie
|
http://allegro.pl/lilly-rose-welon-6...179297257.html
to jest link do aukcji z moim welonem, niestety welon jest ecru |
|
|
|
#1137 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak ja zaczynałam przygotowania do ślubu też chciałam wino i pieniądze, znalazłam wierszyk fajny itd. Po jakimś czasie powiedziałam rodzicom to jak to usłyszeli to powiedzieli że nie ma mowy, bo jak to będzie wyglądało jak każdy pojdzie do kościoła z winem ( no może mają rację). Chociaz ja nie mialabym nic przeciwko jakby ktos zażyczyl sobie wino, ale starsze pokolenia inaczej to odbierają Rok temu moja ciocia została zaproszona na wesele a na zaproszeniu była prośba o kupony totolotka i pieniądze. Ciocia pozniej sie żaliła mojej mamie, że ktoś nie będzie jej mówił co ona ma kupić czy dać :/ tak samo zareagowała moja babcia kiedy się dowiedziała, że syn jej znajomej prosił o pieniądze bo się budują. Powiedziała że ona by wogóle nie poszła na takie wesele. Także mama powiedziała, że i tak się nie wzbogacimy na weselu i nie mamy nic takiego pisać, bo ona nie chce słyszec takich komenatrzy. Dodam że mieszkam w małej miejscowości, może w dużych miastach jest inaczej. Tak że ja robię zwykłe zaproszenie, jesli ktoś zapyta czy wolimy kase czy prezent to powiemy że pieniądze i tyle Zresztą mam skompą rodzinę więc nawet nie spodziewam się że dostałabym dużo pieniadzy
|
|
|
|
|
#1138 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znasz swoich gości i rodzinę. To nie obcy ludzie. Po za tym ludzie proszą o karmy dla psów i problemu nie ma. Jak komuś się nie podoba, to przemilczy a i tak wino kupi, bo głupio się nie ustosunkować. To Wasze wesele, Wasze widzimisie i żebyś miała zrobić cyrk na kółkach, to będzie po Waszemu. Na wesele się nie idzie dla siebie tylko dla Pary, aby Oni się czuli naj i super bo to jedyny dzień. Chciecie tak, róbcie tak. Goście są ważni, ale powinni się dostosować do charakteru i jakiś " wymagań" gospodarzy. Ja ostatnio stwierdziłam, że gdybym brała ślub to przy krótkiej sukience jaką teoretycznie wybrałam wcale bym się nie wahała napisać czegoś w stylu: kolor biały rezerwujemy dla pani młodej.
Nasze życie określają szanse. Dbam o siebie, Myślę o sobie. Edytowane przez kasia_kuku Czas edycji: 2012-03-05 o 15:14 |
|
|
|
|
#1140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety często goście myślą że są ważniejsi niż sama para młoda
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:44.

a w święta to bedzie hurtem 

najwyżej się mile rozczaruję
No ogólnie jestem teraz w kropce, chcieliśmy wino zamiast kwiatów, ale zaczynam się zastanawiać czy to dobry pomysł, nie wiem jak to będzie odebrane, czy ktoś w kościele nie zbije jakiejś flaszki przez przypadek, czy to nie będzie niewygodne dla gości i w ogóle... Już chciałam drukować zaproszenia, ale dopóki nie ustalimy tej kwestii, to nie mam co zaczynać.

, bo dzis kilka spotkan przede mna, a pozniej tance
oby sie udało
.. Dziewczyna ma 19 lat...
nie ma lekko - a mam motywację.