Trzy z Nas już mężów mają, kolejne PMki dni odliczają - PM 2012 cz. XX - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-05, 12:56   #1111
kooocur
Zakorzenienie

Dot.: Trzy z Nas już mężów mają, kolejne PMki dni odliczają - PM 2012 cz. XX

Lasencję..nade mna krąży jakieś fatum ostatnio.

Nie dość, że mam mase problemów to jeszcze tesciowa sie uparła, że mamy jechac do rodziny Tż na ślub jego kuzyna. Tak jak my nie pojedziemy to oni wszyscy do nas nie przyjadą....

Problem jest jeden...mamy tam 450 km....a ślub jest 8 kwietnia....

W sobote byśmy musieli jechać 7.04 do moich rodziców 200 km aby zostawic psa (będzie dramat bo moja siostra tego nie przezyje, ze pies bez opieki została oni na świeta jada tam-on jest duzy i szalony co ja wkurza!)
Pożniej chyba zjemy o 8 rano sniadanie świateczne i w droge na slub 400 km. Ślub jest jakoś na 15 wiec bedziemy pedzic co sił. Póxniej w lany poniedziałek trzeba sie ogarnac i do rodziców bo po psa trzeba wrócić. wiec 400 km powrotnych. Po czym 200 km do domu.....jak to zgrać???

Załamka..kto ślubuje w świeta??

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 13:01   #1112
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Lasencję..nade mna krąży jakieś fatum ostatnio.

Nie dość, że mam mase problemów to jeszcze tesciowa sie uparła, że mamy jechac do rodziny Tż na ślub jego kuzyna. Tak jak my nie pojedziemy to oni wszyscy do nas nie przyjadą....

W sobote byśmy musieli jechać 7.04 do moich rodziców 200 km aby zostawic psa (będzie dramat bo moja siostra tego nie przezyje, ze pies bez opieki została oni na świeta jada tam-on jest duzy i szalony co ja wkurza!)
Pożniej chyba zjemy o 8 rano sniadanie świateczne i w droge na slub 400 km. Ślub jest jakoś na 15 wiec bedziemy pedzic co sił. Póxniej w lany poniedziałek trzeba sie ogarnac i do rodziców bo po psa trzeba wrócić. wiec 400 km powrotnych. Po czym 200 km do domu.....jak to zgrać???

Załamka..kto ślubuje w świeta??
Kurcze, współczuję, bo nie dość, że święta, to jeszcze ślub tak daleko i spędzicie prawie cały czas w podróży :/ Ja bym pojechała na ślub i wesele, ale już w niedzielę, po jakimś odpoczynku wracała...
Wiktusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 13:04   #1113
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agis88 Pokaż wiadomość
WITAJCIE!!!!!!!!!
Nadrobienie Was jest wręcz nie możliwe, tyle stron?! Szok!!!! Ja wróciłam już do Lbn, powrót do domu był owocny ale nie aż tak produktywny jak myślałam. Byłam jeszcze raz mierzyć suknię żeby zrobic lepsze zdjęcia i zobaczyć czy zamówiony na all welon pasuję ale niestety.... Kolor jest ten sam ale tiul w sukni ma takie fajne mieniące się refleksy a welon nie, niby nie jest to tak widoczne ale mnie już razi. Na szczęście udało mi sie załatwić że uszyją mi welon z tego samego tiulu co suknia! W związku z tym mam welon na zbyciu, 60/80 plus dopinka 250 w kolorze ecru moze któraś sie skusi? Zostawiam Wam zdjęcia i idę nadrabiać....

Zapomniałam napisać!!!! Dziewczyny które czekają na info w sprawie zawieszek - wysłałam Wam maila na pocztę!!!!!!!
Ślicznie w niej wygladasz, ale dla mnie góra zbyt zdobna

Cytat:
Napisane przez patollek Pokaż wiadomość
-sukienka na poprawiny extra!!!
-zaproszenia bardzo ładne i tu również wielki podziw za rękodzieło.
-co do rozdawania zaproszeń to my startujemy dopiero pod koniec marca, zapraszamy najbliższą rodzinę i znajomych ale to już raczej potwierdzone osoby wię nie musiemy się spieszyć i tak już wszyscy wiedzą a w święta to bedzie hurtem
-z moich spraw ślubnych zamówiłam biżuterię
Jaką? Pokazuj

Cytat:
Napisane przez Oriflame_Rybnik Pokaż wiadomość
Byliśmy dzisiaj na zakupach i kupiliśmy dla D.kamizelkę,buty,koszulę, spinki i pasek
Jeszcze tylko zostało kupić bieliznę,ale to już drobiazg

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
Dzień Teściowej – coroczne święto, obchodzone w Polsce 5 marca.

nie obchodzę

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 13:07   #1114
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
Kurcze, współczuję, bo nie dość, że święta, to jeszcze ślub tak daleko i spędzicie prawie cały czas w podróży :/ Ja bym pojechała na ślub i wesele, ale już w niedzielę, po jakimś odpoczynku wracała...
Nie wspomnę, że z aksa też krucho bo za 3 miechy sami sie wyportkujemy z ostatnich oszczednosci na własny ślub...

Tesciwa chce nam dac kase, ale ja od niej nie chce...tego sie nie da zgrać!

Buuuu....ja chyba zwariuje..ostatnio to jakas porażka!

Synuś
Stary 2012-03-05, 13:11   #1115
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
A ja się pogodą w ogóle nie stresuje, nie wiem dlaczego, może napatrzyłam sie jak koleżanka trzęsła się o pogodą i lało jak z cebra, wole się nie nastawiać niż w dniu wesela przeryczeć kilka godzin i miec ślepia jak króli

Jedziemy zamówić z TŻtem okno do kuchni bo od tego zaczynamy remont, także życzcie mi powodzenia
ja tam samo
jakoś sie nastawiłam, że będę mieć 15 stopni i deszcz najwyżej się mile rozczaruję

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość

madziu2306 - ulalala, ale to już blisko, kiedy to zleciało ja się pytam??
kurde, rok temu o tej porze, to zaczynałam robić zaproszenia i czekałam na paczkę zza oceanu z moją Verą. Wtedy wydawało się jeszcze tyle czasu do ślubu... to były piękne dni...

wrzucam wam ostatnie zdjęcia mojej czupurki kicia chowa się dobrze i ma już 3,5 miesiąca. Niestety jak ognia unika szczotki. Z psem dogadała się do tego stopnia, że wygoniła go z jego legowiska, co więcej - zagląda do jego miski, targa za uszy i generalnie jest chyba w nim zakochana. I jest prawdą to co mówią o maine coonach - te koty nie miałczą tylko ćwierkają, jak wróbelki

jaaaaaaaa! ale słodziak:love :

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Kessi_86 Pokaż wiadomość
A mi zostało od wczoraj 5 miesięcy do ślubu

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Cześć!

Dziewczyny, ile z Was miało na zaproszeniach wierszyk lub prośbę o coś zamiast kwiatów? I jeśli już rozdawałyście zaproszenia to jak na to reagowała rodzina, znajomi?

Bo już się tyle naczytałam, że to takie nieeleganckie, że jak się nie chce kwiatów, to żeby tylko to napisać, a nie prosić o coś w zamian, no bo jak to Młodzi mają czelność prosić gości lub wręcz im nakazywać na co mają wydać pieniądze, że Młodzi nie powinni mieć takich wymagań itd. No ogólnie jestem teraz w kropce, chcieliśmy wino zamiast kwiatów, ale zaczynam się zastanawiać czy to dobry pomysł, nie wiem jak to będzie odebrane, czy ktoś w kościele nie zbije jakiejś flaszki przez przypadek, czy to nie będzie niewygodne dla gości i w ogóle... Już chciałam drukować zaproszenia, ale dopóki nie ustalimy tej kwestii, to nie mam co zaczynać.
W ogóle wszystko zaczęło się od tego, że chciałam zmienić wierszyk na prośbę prozą, żeby dopisać jakie wina chcemy (smak) i trafiłam na takie wypowiedzi na forach, że mnie zdołowały jak ludzie (jako goście) postrzegają takie prośby. Dlatego Drogie PMki: !
Ja też sie tym meega stresowałam, nawet tutaj na forum się wahałam co z tym zrobić, ale wszyscy albo zareagowali pozytywnie albo przemilczeli
Stary 2012-03-05, 13:12   #1116
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Cytat:
Nie wspomnę, że z aksa też krucho bo za 3 miechy sami sie wyportkujemy z ostatnich oszczednosci na własny ślub...

Tesciwa chce nam dac kase, ale ja od niej nie chce...tego sie nie da zgrać!

Buuuu....ja chyba zwariuje..ostatnio to jakas porażka!
Szkoda, że nie da się wymyślić, że nie dostaniecie urlopu, albo coś w tym stylu, bo to święta i wszyscy wolne mają... Może jednak zabrać od teściowej kasę i trudno, pojechać, odbębnić swoje i wrócić? Bez sensu - i tak źle i tak niedobrze :/
Stary 2012-03-05, 13:12   #1117
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość

Fajna u mnie odwyk trwa od września a ostatnio jak kupiłam płaszczyk to cieszyłam sie jak male dziecko
oj tyle to nie ma szans w moim wypadku
ja dopiero od października pracuję, a że mieszkam jeszcze z rodzicami to odświeżyłam szafę
Stary 2012-03-05, 13:14   #1118
Agis88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kessi_86 Pokaż wiadomość

Bardzo ładnie wyglądasz w tej sukni u kogo zamawiałaś welon

A mi zostało od wczoraj 5 miesięcy do ślubu

Zubi obrączki bardzo ładne

Marylko butki śliczne
Na allegro jako nowy z firmy z rzeszowa zajmującej sie produkcją welonów itp.

Dziekuje wszystkim za opinie odnośnie sukni!!!!!!!
Agis88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 13:14   #1119
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Nena - piękna ta Twoja kicia

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
ja dopiero od października pracuję, a że mieszkam jeszcze z rodzicami to odświeżyłam szafę
Chyba też mi potrzebny taki odwyk...
Stary 2012-03-05, 13:17   #1120
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Szkoda, że nie da się wymyślić, że nie dostaniecie urlopu, albo coś w tym stylu, bo to święta i wszyscy wolne mają... Może jednak zabrać od teściowej kasę i trudno, pojechać, odbębnić swoje i wrócić? Bez sensu - i tak źle i tak niedobrze :/
Nie ma tutaj dobrego rozwiązania..ale dzieki za rady

Niech moj Tż zadecytuje, ale ja psa u rodziców nie zostawie..niech cos wymysli to pojedziemy.... buuu

Synuś
Stary 2012-03-05, 13:19   #1121
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Na allegro jako nowy z firmy z rzeszowa zajmującej sie produkcją welonów itp.

Dziekuje wszystkim za opinie odnośnie sukni!!!!!!!
A możesz podać linka
Stary 2012-03-05, 13:21   #1122
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Cytat:
Nie ma tutaj dobrego rozwiązania..ale dzieki za rady

Niech moj Tż zadecytuje, ale ja psa u rodziców nie zostawie..niech cos wymysli to pojedziemy.... buuu

Spadam się zbierać do pracy i jeszcze raz proszę o kciuki, żeby się udało zamienić zmianą na piątek - PPR czeka... I w drugiej sprawie (zdrowia) nadal trzymajcie i nie puszczajcie Bo wizażowe kciuki mają moc...
Stary 2012-03-05, 13:25   #1123
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
dziewczyny lałam z tego wczoraj i do teraz sobie nucę ta piosenkę
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=C-SuY6--D-4
i za to kocham Afryke!

Cytat:
A ja się pogodą w ogóle nie stresuje, nie wiem dlaczego, może napatrzyłam sie jak koleżanka trzęsła się o pogodą i lało jak z cebra, wole się nie nastawiać niż w dniu wesela przeryczeć kilka godzin i miec ślepia jak króli

Jedziemy zamówić z TŻtem okno do kuchni bo od tego zaczynamy remont, także życzcie mi powodzenia
Ja tez sie pogoda nie stresuje, bedzie padac to zrobimy piekne wyjscie z kosciola pod kolorowym parasolem a reszta bedzie w sali wiec co mi tam pogoda, ale jak bedzie slonko to bedzie jeszcze lepiej

No to powodzenia kochana, koniecznie przeslij mi foto jak skonczycie!!

Cytat:

kurde, rok temu o tej porze, to zaczynałam robić zaproszenia i czekałam na paczkę zza oceanu z moją Verą. Wtedy wydawało się jeszcze tyle czasu do ślubu... to były piękne dni...

wrzucam wam ostatnie zdjęcia mojej czupurki kicia chowa się dobrze i ma już 3,5 miesiąca. Niestety jak ognia unika szczotki. Z psem dogadała się do tego stopnia, że wygoniła go z jego legowiska, co więcej - zagląda do jego miski, targa za uszy i generalnie jest chyba w nim zakochana. I jest prawdą to co mówią o maine coonach - te koty nie miałczą tylko ćwierkają, jak wróbelki
JEST CUDOWNA!!

Miala dzis byc produkcja zaproszen, ale bedzie moze jutro , bo dzis kilka spotkan przede mna, a pozniej tance

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 13:28   #1124
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
U mnie też by nie było, gdybym nie przelewała wypłaty na konto Tż i on już tą sumkę odkładał na ślub. Zostawiałam sobie tak 200zł i musiałam to jakoś rozplanować było ciężko. Ale we wrześniu nie ma przebacz, wybieram sie na mega zakupy

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Cytat:

Spadam się zbierać do pracy i jeszcze raz proszę o kciuki, żeby się udało zamienić zmianą na piątek - PPR czeka... I w drugiej sprawie (zdrowia) nadal trzymajcie i nie puszczajcie Bo wizażowe kciuki mają moc...
oby sie udało

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 13:33   #1125
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 13:41   #1126
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny wczoraj kumpela ze studiów mi po prosto rozwaliła system!
Mają ślub miesiąc po Nas, w sierpniu, no i tak gadałyśmy ogólnie i jej opowiadałam że siostra TŻta w szpitalu i że na weselu będzie kontuzjowana itp. i że tak się coś kicha...
A ona mi na to: To pomyśl sobie, że siostra mojego K. za miesiąc ma wesele. więc pytam po jakiemu? A ona na to że w styczniu siostra jej narzeczone rozeszła się ze swoim facetem, ale w lutym wrócili do siebie, w walentynki jej się oświadczył a dzień później ona przyszła i mówi że w kwietniu jest ślub... Jej rodzice, czyli teściowie mojej koleżanki mówią, że jak to sobie wyobrażają itp. na co ona, ze ich to nie obchodzi bo jej przyszły mąż bierze kredyt i wyprawia jej wesele marzeń .. Dziewczyna ma 19 lat...
obstawiamy kiedy będzie rozwód...
tak to jest jak sie ma siano w glowie zamiast rozumu

Cytat:
Tenebrosko, jak dla mnie to nic złego. W naszej kulturze przyjęło się, że się daje prezent parze młodej i kwiaty. No ale z różnych powodów kwiaty mogą być niewygodne i są nietrwałe, później wyrzucać tyle zielska. Każdy bukiet ze 20zł, przy stu gościach masz ich ze 40-50, wiec jakie to marnotractwo. Każdy jest przyszykowany na wydatek i już minęły dla mnie czasy, kiedy na wesele idzie się, za przeproszeniem nażreć i nachlać. Dla mnie taki wierszyk ma sens, w delikatny i miły sposób mówi o waszych preferencjach. Nie walisz wprost: dajcie wino zamiast kwiatów, wiec to nikogo nie uraża, nie wymagacie tylko w delikatny sposób zaznaczacie co wolicie. I tak część gości kupi kwiaty, ale to tylko pojedyńcze osoby i nie ma z tym kłopotu.

A po za tym wino jest dla mnie wygodniejsze, możesz kupić na tygodniu a nie w dniu ślubu jeszcze zamartwiać się kwiaciarnią, żeby kupić kwiaty dla młodych :P

Wino nie trzymają dzieci, więc chyba musiałaby się trafić wybitna sierota bawiąca się siateczką z winem, żeby je roztrzaskać.

Nie przejmuj się i jeśli chcesz wino, to tak pisz. To nie jest jakieś niespotykane na weselach.

jak wyzej
Mi sie ten podoba ale jeszcze niezdecydowani jestemy

By o kwiatach zniesc frasunek,
przynies Gosciu dobry trunek
Mlodzi barek skompletuja
i serdecznie podziekuja
wino, whisky, likier, rum
wybor to juz bedzie Twoj

Cytat:

trzymaja sie

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 13:52   #1127
Karolina_83
Raczkowanie

Cytat:

Z tego samego powodu my goniliśmy 18 lutego przez całą Polską (z Lbn do Poznania) bo teściowa stwierdziła, że jak my nie pojedziemy do nich to oni wtedy na pewno nie przyjadą do nas.
Karolina_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 13:54   #1128
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość

No wlasnie mam dokladnie tak samo Nie wiem, chyba emigracja dziala na nas usypiajaco

calkiem możliwe bo jak jestem w Polsce na wakacje czy świeta to wstaje jaknajwczesniej i klade sie bardzo pozno spac (albo wogole) bo mi szoda czasu

Cytat:
WITAJCIE!!!!!!!!!
Nadrobienie Was jest wręcz nie możliwe, tyle stron?! Szok!!!! Ja wróciłam już do Lbn, powrót do domu był owocny ale nie aż tak produktywny jak myślałam. Byłam jeszcze raz mierzyć suknię żeby zrobic lepsze zdjęcia i zobaczyć czy zamówiony na all welon pasuję ale niestety.... Kolor jest ten sam ale tiul w sukni ma takie fajne mieniące się refleksy a welon nie, niby nie jest to tak widoczne ale mnie już razi. Na szczęście udało mi sie załatwić że uszyją mi welon z tego samego tiulu co suknia! W związku z tym mam welon na zbyciu, 60/80 plus dopinka 250 w kolorze ecru moze któraś sie skusi? Zostawiam Wam zdjęcia i idę nadrabiać....

Zapomniałam napisać!!!! Dziewczyny które czekają na info w sprawie zawieszek - wysłałam Wam maila na pocztę!!!!!!!
jakby byl bialy to bym byla chetna a podasz link do niego?

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
dziewczyny lałam z tego wczoraj i do teraz sobie nucę ta piosenkę
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=C-SuY6--D-4
jak sie pani nazywa? gdzie mieskas?

Cytat:

znam bardzo podobny przypadek. Rozowd byl po pol roku.
Cytat:

oj slodziaczek

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
cudna

moja kolezanka ma tez mine coona, pączysław sie wabi i zachowuje sie jak pies

Cytat:
Dzień Teściowej – coroczne święto, obchodzone w Polsce 5 marca.

ja też pierdziele takie świeto

Cytat:
Cześć!

Dziewczyny, ile z Was miało na zaproszeniach wierszyk lub prośbę o coś zamiast kwiatów? I jeśli już rozdawałyście zaproszenia to jak na to reagowała rodzina, znajomi?

Bo już się tyle naczytałam, że to takie nieeleganckie, że jak się nie chce kwiatów, to żeby tylko to napisać, a nie prosić o coś w zamian, no bo jak to Młodzi mają czelność prosić gości lub wręcz im nakazywać na co mają wydać pieniądze, że Młodzi nie powinni mieć takich wymagań itd. No ogólnie jestem teraz w kropce, chcieliśmy wino zamiast kwiatów, ale zaczynam się zastanawiać czy to dobry pomysł, nie wiem jak to będzie odebrane, czy ktoś w kościele nie zbije jakiejś flaszki przez przypadek, czy to nie będzie niewygodne dla gości i w ogóle... Już chciałam drukować zaproszenia, ale dopóki nie ustalimy tej kwestii, to nie mam co zaczynać.
W ogóle wszystko zaczęło się od tego, że chciałam zmienić wierszyk na prośbę prozą, żeby dopisać jakie wina chcemy (smak) i trafiłam na takie wypowiedzi na forach, że mnie zdołowały jak ludzie (jako goście) postrzegają takie prośby. Dlatego Drogie PMki: !
jak dostalismy ostatnio zaproszenie z takim wierszykiem to odebraliśmy to bardzo pozytywanie, ja zdecydowanie wolę kupić za tą kase wino niż kwaity. Jednak sami nie piszemy wierszyka bo moja rodzina jest troche staroświecka i by nie skumali. Jakoś przezyje z tymi kwiatami..

Cytat:

za zdrowie dzisialają zawsze z potójna mocą
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 14:03   #1129
megan713
Wtajemniczenie

Cześć Gadułki
Miałam urwanie głowy i teraz tez nie zdąże Was nadrobić, ale przeleciałam po fotkach i...

Nena - kicia
Zubi - bardzo ładne obrączki!
Magdziu za czas do ślubu - coraz bliżej
Wikusiaczku - kciuki mają moc - moje też dokładam !

Może troche nadrobie wieczorkiem, ale mgr mnie wzywa... nie ma lekko - a mam motywację.

Byliśmy z TŻ w weekend na targach mieszkaniowych w Wwie i biorąc pod uwagę ceny i warunki kredytów, to jeśli chodzi o moją szafę, to nie mam co liczyć na shopping spree przez najbliższe 30 lat nie ma lekko... Ehh zazdroszczę tym PMkom które już mają cały proces kupna m2 za sobą - nas dopiero czeka ganianka...

megan713 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 14:09   #1130
__Paulinka__
Zakorzenienie

kooocur a nie opowedzialaś nam co z Twoją świadkową?
Stary 2012-03-05, 14:22   #1131
tenebrosa
Wtajemniczenie

Dzięki Dziewczyny za wszystkie opinie odnośnie prośby o wino Jak zwykle jesteście niezastąpione i podniosłyście mnie na duchu, bo szkoda byłoby mi z tego rezygnować, ale naczytałam się już takich rzeczy, że to szok. Zmienię tylko wierszyk na prośbę niewierszowaną i mam nadzieję, że jutro ruszy druk.

kocurku
, ja bym się mimo wszystko przemęczyła i pojechała, w końcu to rodzina. Tak samo oni mogą potem powiedzieć, że za daleko do Was na wesele mają. Wiem, że dodatkowo komplikuje sprawę, że to czas świąteczny i że sami macie niedługo ślub, ale powiem Ci, że nas też czeka jeszcze co najmniej jedno wesele przed naszym. Ja to traktuję w pewnym sensie pozytywnie - przynajmniej jeszcze kilka rzeczy będę mogła podpatrzeć, zwrócić uwagę na szczególne momenty itd.

Lady, widzę, że Tobie tak samo dobrze idzie produkcja zaproszeń jak i mi
Stary 2012-03-05, 14:30   #1132
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
kooocur a nie opowedzialaś nam co z Twoją świadkową?
Bo co tu opowiadać..jak sie dowiedziała, że chce poszerzyć działalność i zaczać działac w innym kierunki (sprzedaz allegro), to dostała szału. Powiedziała, że mam dołozyć połowę kasy do wszystkich wydatków! Do ksiegowej (mimo, ze tyle samo będziemy płacić), do lokalu (tam jest adres biura wiec musze mieg go na fakturach ), mam płacic za telefon i Zus swoj.

Dodam, ze działalnośc jest jednoosobowa i jest na mnie (my tylko wirtualnie jesteśmy współwłascicielkami biura).

Dodała, że zabrania mi pracowac w czasie pracy bura i że ogolnie to ona sobie tego nie wyobraża.

Przemyślałam, to bo zrobiła mi najgorsze świństwo jakie mogła tymi slowami i stwierdziłam, że od dziś pracujemy osobno (jedna w domu, jedna siedz w biurze.)Ja sobie nie wyobrażam po tym wszystkim siedziec i udawać, że jest dobrze, skoro Ona taka zazdrosna i takie świństwa gada.

Zadzwoniła do mnie po jakimś czasie, ze swiadkowa nie bedzie. Po 2 minutach zadzwonił jej mąz do mojego Tż, że nie bedzie świadkiem!

Szkoda chyba wiecj juz słow.

Moj Tz wyjasnił sobie to ze świadkiem i ten zmienił zdnaie..ale ja z siostra nie gadam...nie chce jej widziec na oczy...
Ot to w mega wielkim skrócie!

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Cytat:
Dzięki Dziewczyny za wszystkie opinie odnośnie prośby o wino Jak zwykle jesteście niezastąpione i podniosłyście mnie na duchu, bo szkoda byłoby mi z tego rezygnować, ale naczytałam się już takich rzeczy, że to szok. Zmienię tylko wierszyk na prośbę niewierszowaną i mam nadzieję, że jutro ruszy druk.

kocurku
, ja bym się mimo wszystko przemęczyła i pojechała, w końcu to rodzina. Tak samo oni mogą potem powiedzieć, że za daleko do Was na wesele mają. Wiem, że dodatkowo komplikuje sprawę, że to czas świąteczny i że sami macie niedługo ślub, ale powiem Ci, że nas też czeka jeszcze co najmniej jedno wesele przed naszym. Ja to traktuję w pewnym sensie pozytywnie - przynajmniej jeszcze kilka rzeczy będę mogła podpatrzeć, zwrócić uwagę na szczególne momenty itd.

:

Tylko ja psa nie zostawie rodzicom bo mnie siostra przeswieci, ze mojego świra zostawiłam im na świeta....niestety piesek jest szalony i śirus bo młody ma rok Nie wiem co robić....

Synuś
Stary 2012-03-05, 14:34   #1133
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Bo co tu opowiadać..jak sie dowiedziała, że chce poszerzyć działalność i zaczać działac w innym kierunki (sprzedaz allegro), to dostała szału. Powiedziała, że mam dołozyć połowę kasy do wszystkich wydatków! Do ksiegowej (mimo, ze tyle samo będziemy płacić), do lokalu (tam jest adres biura wiec musze mieg go na fakturach ), mam płacic za telefon i Zus swoj.

Dodam, ze działalnośc jest jednoosobowa i jest na mnie (my tylko wirtualnie jesteśmy współwłascicielkami biura).

Dodała, że zabrania mi pracowac w czasie pracy bura i że ogolnie to ona sobie tego nie wyobraża.

Przemyślałam, to bo zrobiła mi najgorsze świństwo jakie mogła tymi slowami i stwierdziłam, że od dziś pracujemy osobno (jedna w domu, jedna siedz w biurze.)Ja sobie nie wyobrażam po tym wszystkim siedziec i udawać, że jest dobrze, skoro Ona taka zazdrosna i takie świństwa gada.

Zadzwoniła do mnie po jakimś czasie, ze swiadkowa nie bedzie. Po 2 minutach zadzwonił jej mąz do mojego Tż, że nie bedzie świadkiem!

Szkoda chyba wiecj juz słow.

Moj Tz wyjasnił sobie to ze świadkiem i ten zmienił zdnaie..ale ja z siostra nie gadam...nie chce jej widziec na oczy...
Ot to w mega wielkim skrócie!

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Tylko ja psa nie zostawie rodzicom bo mnie siostra przeswieci, ze mojego świra zostawiłam im na świeta....niestety piesek jest szalony i śirus bo młody ma rok Nie wiem co robić....

ale zazdrośnica... brak słów.. wyobrażam sobie jak musi Ci być przykro. Ale nie zwracaj na nią uwagi tylko rób swoje, poszerzaj działalność, a świadkową na pewno znajdziesz lepszą od niej
Stary 2012-03-05, 14:41   #1134
a u d r e y
Wtajemniczenie

wróciłam i....

ZAMÓWIŁAM BUKIET DLA SIEBIE będą piwonie/peonie Dla druhenek i swiadkowej tak samo, też z piwonii tylko będa mniejsze i mniej okazałe niż mój i dla chłopów kwiaty do butonierek Florystka powiedziała mi, że o tej porze, 21 lipca piwonie mogą być, ale to zalezy od pogody, a jak nie to sprowadzą z holandi

No i mamy okno, zaraz Pan przyjedzie pomierzyć

ehh... idzie do przodu
Stary 2012-03-05, 14:42   #1135
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Jedyne wyjście to jakiś hotel dla zwierząt, może niech teściowa pokryje koszty, skoro oferowała się, że da kasę, żebyście pojechali na to wesele. Albo weźmie pieska do siebie. A jak nie, to macie mocny argument, żeby nie jechać. Niech teściowa wymyśli jakieś rozwiązanie, jeśli chodzi o psa. Bo gdyby to tylko chodziło o te kilometry, to bym się przemęczyła, ale w takiej sytuacji to już nie zależy od Waszego widzimisię czy chcecie jechać czy nie jechać, ale od warunków zewnętrznych, niezależnych od Was.
Stary 2012-03-05, 14:49   #1136
Agis88
Raczkowanie

http://allegro.pl/lilly-rose-welon-6...179297257.html

to jest link do aukcji z moim welonem, niestety welon jest ecru
Agis88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 14:51   #1137
morelka1987
Zadomowienie

Cytat:
Cześć!

Jak ja zaczynałam przygotowania do ślubu też chciałam wino i pieniądze, znalazłam wierszyk fajny itd. Po jakimś czasie powiedziałam rodzicom to jak to usłyszeli to powiedzieli że nie ma mowy, bo jak to będzie wyglądało jak każdy pojdzie do kościoła z winem ( no może mają rację). Chociaz ja nie mialabym nic przeciwko jakby ktos zażyczyl sobie wino, ale starsze pokolenia inaczej to odbierają
Rok temu moja ciocia została zaproszona na wesele a na zaproszeniu była prośba o kupony totolotka i pieniądze. Ciocia pozniej sie żaliła mojej mamie, że ktoś nie będzie jej mówił co ona ma kupić czy dać :/ tak samo zareagowała moja babcia kiedy się dowiedziała, że syn jej znajomej prosił o pieniądze bo się budują. Powiedziała że ona by wogóle nie poszła na takie wesele. Także mama powiedziała, że i tak się nie wzbogacimy na weselu i nie mamy nic takiego pisać, bo ona nie chce słyszec takich komenatrzy. Dodam że mieszkam w małej miejscowości, może w dużych miastach jest inaczej.
Tak że ja robię zwykłe zaproszenie, jesli ktoś zapyta czy wolimy kase czy prezent to powiemy że pieniądze i tyle Zresztą mam skompą rodzinę więc nawet nie spodziewam się że dostałabym dużo pieniadzy
morelka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 15:04   #1138
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez morelka1987 Pokaż wiadomość
Jak ja zaczynałam przygotowania do ślubu też chciałam wino i pieniądze, znalazłam wierszyk fajny itd. Po jakimś czasie powiedziałam rodzicom to jak to usłyszeli to powiedzieli że nie ma mowy, bo jak to będzie wyglądało jak każdy pojdzie do kościoła z winem ( no może mają rację). Chociaz ja nie mialabym nic przeciwko jakby ktos zażyczyl sobie wino, ale starsze pokolenia inaczej to odbierają
Rok temu moja ciocia została zaproszona na wesele a na zaproszeniu była prośba o kupony totolotka i pieniądze. Ciocia pozniej sie żaliła mojej mamie, że ktoś nie będzie jej mówił co ona ma kupić czy dać :/ tak samo zareagowała moja babcia kiedy się dowiedziała, że syn jej znajomej prosił o pieniądze bo się budują. Powiedziała że ona by wogóle nie poszła na takie wesele. Także mama powiedziała, że i tak się nie wzbogacimy na weselu i nie mamy nic takiego pisać, bo ona nie chce słyszec takich komenatrzy. Dodam że mieszkam w małej miejscowości, może w dużych miastach jest inaczej.
Tak że ja robię zwykłe zaproszenie, jesli ktoś zapyta czy wolimy kase czy prezent to powiemy że pieniądze i tyle Zresztą mam skompą rodzinę więc nawet nie spodziewam się że dostałabym dużo pieniadzy
Tak, ale wiesz - my nie prosimy o kasę, tylko wino zamiast kwiatów. Nie narzucamy gościom "kopert", "bilecików ze znakiem wodnym" i innych tego typu prezentów, u nas na zaproszeniu nie ma żadnej sugestii co do prezentów. Chodzi tylko o to, że wolelibyśmy dostać wino zamiast kwiatów, bo ludzie i tak kupują zawsze bukiet, który zaraz zwiędnie.
Stary 2012-03-05, 15:11   #1139
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, ale wiesz - my nie prosimy o kasę, tylko wino zamiast kwiatów. Nie narzucamy gościom "kopert", "bilecików ze znakiem wodnym" i innych tego typu prezentów, u nas na zaproszeniu nie ma żadnej sugestii co do prezentów. Chodzi tylko o to, że wolelibyśmy dostać wino zamiast kwiatów, bo ludzie i tak kupują zawsze bukiet, który zaraz zwiędnie.
Tenebroska, rób jak Tobie pasuje.I tak czasem może się trafi ktoś, kto będzie się czuł na waszym weselu ważniejszy niż Ty i TŻ razem wzięci ( jak ta Ciocia, która stwierdziła, że nie można powiedzieć co się chce.)

Znasz swoich gości i rodzinę. To nie obcy ludzie. Po za tym ludzie proszą o karmy dla psów i problemu nie ma. Jak komuś się nie podoba, to przemilczy a i tak wino kupi, bo głupio się nie ustosunkować. To Wasze wesele, Wasze widzimisie i żebyś miała zrobić cyrk na kółkach, to będzie po Waszemu.
Na wesele się nie idzie dla siebie tylko dla Pary, aby Oni się czuli naj i super bo to jedyny dzień. Chciecie tak, róbcie tak. Goście są ważni, ale powinni się dostosować do charakteru i jakiś " wymagań" gospodarzy.

Ja ostatnio stwierdziłam, że gdybym brała ślub to przy krótkiej sukience jaką teoretycznie wybrałam wcale bym się nie wahała napisać czegoś w stylu: kolor biały rezerwujemy dla pani młodej.

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Edytowane przez kasia_kuku
Czas edycji: 2012-03-05 o 15:14
kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 15:15   #1140
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Tenebroska, rób jak Tobie pasuje.I tak czasem może się trafi ktoś, kto będzie się czuł na waszym weselu ważniejszy niż Ty i TŻ razem wzięci ( jak ta Ciocia, która stwierdziła, że nie można powiedzieć co się chce.)

Znasz swoich gości i rodzinę. To nie obcy ludzie. Po za tym ludzie proszą o karmy dla psów i problemu nie ma. Jak komuś się nie podoba, to przemilczy a i tak wino kupi, bo głupio się nie ustosunkować. To Wasze wesele, Wasze widzimisie i żebyś miała zrobić cyrk na kółkach, to będzie po Waszemu.
Na wesele się nie idzie dla siebie tylko dla Pary, aby Oni się czuli naj i super bo to jedyny dzień. Chciecie tak, róbcie tak. Goście są ważni, ale powinni się dostosować do charakteru i jakiś " wymagań" gospodarzy.

niestety często goście myślą że są ważniejsi niż sama para młoda
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości