|
|||||||
| Notka |
|
| Dobry fryzjer Szukasz dobrego fryzjera w swoim mieście? Na tym forum znajdziesz adresy i nazwiska sprawdzonych fryzjerów. Wejdź i znajdź dobrego fryzjera, poleć własnego. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaka fryzurka do kwadratowej twarzyczki???? | |||
| włosy kręcone |
|
68 | 23,61% |
| włosy proste |
|
55 | 19,10% |
| grzywka prosta |
|
24 | 8,33% |
| grzywka na skos |
|
141 | 48,96% |
| Głosujący: 288. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: gdzie dobry fryzjer w Krakowie?pomocy
ja chodzilam do salonu pure diamond na krowoderskich zuchow 16 ale przeszlam za pania Basia do La` visage... salon jest w tym samym budynku
|
|
|
|
|
#3812 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Dot.: Dobry Fryzjer - Kraków
Najlepiej bedzie jak po prostu sama tam zadzwonisz. Ja musze powiedziec ze nigdy nie ma tak ze czekam jakoś długo.Ale w soboty to zawsze jest ruch.Wiadomo teraz i wesela i studniówki.Wiec sobie zadzwoń i umów sie sama.
|
|
|
|
|
#3813 |
|
Przyczajenie
|
Na dekoloryzacje, to tylko do pani Joli z M1... ;-) Ja mam teraz piękne białe! wprawdzie krótkie, ale za to jakie... A co do grupony to Tobie tez polecam salonstory.wordpress.com
|
|
|
|
|
#3814 |
|
Przyczajenie
|
Oj, L4>>! to chyba z 9 miesiecy wolnego, co? lepiej poszukaj kogos innego, chyba ze zapuszczasz!
---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Moja siostra prostowala u jakiegos chlopaka fryzjera w M1. Kolezanki podobno zwariowaly bo nie musi juz prostowac w lazience pol godziny... |
|
|
|
|
#3815 | |
|
|
Cytat:
Ja natomiast własnie albo Pan Mateusz, albo Pani Marta. Wiadomo że kazdy ma swojego ulubionego fryzjera
|
|
|
|
|
|
#3816 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3817 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny,
Ja miałam nakaz natychmiastowy ścięcia włosów od lekarki z długich na krótkie - takie żeby głowa swobodnie oddychała, i poszłam do Bogumiły Stępień, i tam już chyba zostanę na wieki !! ![]() Mam super fryzurę do uszu, nie trzeba jej co chwile odnawiać bo jest tak ścięta, że zawsze sama się ułoży, więc chodzę raz na 2-3miesiące. Mało tego pierwszy raz fryzjerka sama doradziła mi jaka fryzurę powinnam mieć ( mimo, że każdy fryzjer powinien sugerować zawsze słyszałam tekst jak Pani chce być ścięta: /) Ponadto bardzo miła osoba. Za każde ścięcie płaciłam 100zł, ale cena jest indywidualna od jakości włosów, gestości itp. Kraków, ul. Bajana 8 (pawilon) to jest adres, podobno na Wrocławskiej też ma sój salon , ale ja byłam tylko tu. |
|
|
|
|
#3818 |
|
Przyczajenie
|
I już po...
Skorzystałam z grupona do Maniewskiego na Rakowickiej;sam zabieg przyjemny; okazało się, że nie mam tak bardzo zniszczonych włosów jak przypuszczałam . Zajęła się mną Kasia. A ponieważ jestem jedną z tych, które jak mają zmartwienie i muszą coś zmienić zaczynają od fryzjera to dodatkowo zdecydowałam się na obcięcie zapuszczanych włosów (nieobcinane od września, więc końcówki aż prosiły się o obcięcie)...Ponieważ średnio znam się na fryzurach pozwoliłam Kasi, żeby obcięła je tak jak uważa za stosowne-miałam tylko jeden warunek-zakryte uszy i względna łatwość w układaniu...no i się zaczęło... Obcinała mnie przez ponad godzinę, co było dla mnie czymś nowym (nigdy do tej pory nie byłam obcinana tak długo). A efekt...myślałam,że sie rozpłaczę jak siebie zobaczyłam...na głowie jakiś takiś misz-masz,pokręcone (jestem przyzwyczajona do wyprostowanych na szczotce)...zapłaciłam 120zł. Myślę sobie,dziewczyna nie wyprostowała mi bo pewnie spaprane obcięcie... Pierwszy tester wyglądu mąż-opad szczęki i stwierdzenie "wyglądasz niesamowicie". Oczywiście ja uważałam, że wyglądam jak fretka albo jakiś terier...idę do pracy a tu same ochy i achy jak super wyglądam i wogóle gdzie się czesałam; myślę sobie no może nie jest tak tragicznie jak mi się wydaje... Wieczorem umyłam głowę (nie mogłam już patrzeć na te loki) i oczywiście jak umiałam tak wymodelowałam na szczotce i prostownicy (żeby zobaczyć jak krzywaśnie jestem obcięta)...i tutaj mi opadła szczęka z wrażenia...jak super wyglądam ![]() Jak żyję nie byłam do tej pory tak dobrze obcięta, a byłam u kilkunastu różnych fryzjerów; włosy układają się super, nie są klapnięte,rewelacja. 120zł to dla mnie spora kwota ale uważam, że było warto. |
|
|
|
|
#3819 |
|
|
Wiesz co, zawsze na stronie interesującego Ciebie salonu jest cennik poszczególnych usług. Mysle ze az tak bardzo się nie róznią między sobą, ale warto jest szukac jesli zależy nam i na dobrej cenie i dobrym fryzjerze.
Tu masz taki przykładowy cennik salonu o którym pisały powyżej dziewczyny http://ericstipa.pl/cennik/ |
|
|
|
|
#3820 |
|
Raczkowanie
|
Z cennikami różnie bywa. Zdarzyło mi sie już zapłacić ok.100zł wiecej niz się spodziewałam. (cennik wcześniej studiowałam).
Chociaz obawiam się, że teraz zostanę posądzona o kryptoreklamę AK.KK (tego nowego czyli p. Katarzyny Kościelniak) to jednak zaryzykuję ..Jestem świeżo po wizycie; Za koloryzację+ refleksy i strzyżenie zapłaciłam 230 zł. Zgodnie z cennikiem dla włosów półdługich. Dodatkowo gratis sauna na włosy (promocja w lutym)Poprzednio robiłam mniej więcej to samo (bez sauny oczywiście) w osiedlowym zakładzie za 130 zł. Różnica ceny duża ale i efekt też ..skromniejszy (chociaż poprrednio nie było najgorzej). W każdym razie po tej "osiedlowej" wizycie właściwie nikt nie zwrócił uwagi, że byłam u fryzjera. Po wizycie w AK.KK wiele osób się zachwyca moja nową fryzurą (szczególnie kolorem), chociaż nie jest to radykalna zmiana. |
|
|
|
|
#3821 |
|
Raczkowanie
|
A co myślicie o salonie Le Grand Salon na Szerokiej? Był tam ktoś? Jesli tak to jakiego polecacie fryzjera? I ogólnie jaka Wasza opinia?
Jestem bardzo ciekawa, bo wizualizacyjnie salon bardzo do przodu, nie wiem jak z jakością strzyżenia. Kasa nie gra roli. Ważne czy słuchają uważnie co masz do powiedzenia, obetną jak chcesz i czy mają też jakiś swój pomysł na fryzure. |
|
|
|
|
#3822 |
|
Zadomowienie
|
Witam chciałam zapytać czy ktoś wie ile Pan Tomasz Marut bierze za ścięcie włosów długich
|
|
|
#3823 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny prosze moze ktos wie gdzie mi zrobia dobrze, naturalnie OMBRE HAIR ??? Zadnych potwierdzonych informacji nie moge znalezc
|
|
#3824 |
|
Przyczajenie
|
Wybierz się może do Glamour hair studio na ariańskiej, ja tam robię Ombre Hair od roku, i u nich pierwszy raz to zobaczyłam zanim pojawiła się na to moda bo ich szefowa w takich chodzi.Jestem bardzo zadowolona.
|
|
|
|
|
#3825 |
|
Raczkowanie
|
La Grand - nie polecam. Byłam tam w wakacje na samo malowanie i po 3 tygodniach kolor całkowicie spłukał się. Nakładał mi go jakiś młody chłopak. Zdecydowanie lepiej salon wygląda na zdjęciach, bo w rzeczywistości nie robi takiego wrażenia. Wiem, że pan Mariusz dobrze tam ścina włosy.
|
|
#3826 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, poszukuję fryzjera który dobrze sobie radzi z bardzo gęstymi, sztywnymi włosami. Potrzebuję je trochę przerzedzić, bo już nie daję sobie z nimi rady. Chciałabym mieć naturalne cięcie, nie żaden geometryczno-kosmiczno-asymetryczny chełm na głowie, który wygląda dobrze tylko po prostowaniu.
Proponujecie kogoś??? |
|
|
|
|
#3827 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny czy któras z was miala kiedys wykonywany zabieg push up?
kupilam chyba na grouponie kupon na taki zabieg - efekt podniesionych wlosow ma sie utrzymac do 6 tygodni salon astarte na ulicy szlak bardzo sie boje isc do tego salonu, boje sie ze mi zniszcza wlosy... mam wlosy do pasa i chyba bym sie zalamala gdybym musiala je obciac na krotko z powodu popalonych wlosow. juz dwa razy dzwonilam do tego salonu- dwa razy zostalam zapewniona ze ten zabieg jest absolutnie bezpieczny.... sama nie wiem juz czy sie na niego zdecydowac czy po prostu skorzystac z ciecia i modelowania (tez w cenie kuponu) czy macie jakies doswiadczenia z tym salonem?
|
|
#3828 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dodam tylko, że mam prostą fryzurę bez żadnych szaleństw, którą łatwo ułożyć na zwykłej, płaskiej szczotce.
|
|
|
|
#3829 |
|
Przyczajenie
|
Czy ktoś się orientuję jaki salon bedzie odpowiedni na pierwsze farbowanie? Mam 20+ i nigdy nie farbowal włosów, po prostu nie było takiej potrzeby, lubiłam swój kolor-miodowy, słomkowy blond ale teraz pociemniał już kompletnie i mam taki nijaki jasny brąz. Może nie potrzebnie myślę o farbowaniu, może odpowiednie preparaty dla blondynek przywrócą blond refleksy? Czy nie mam się co łudzić? Boję sie że mój wybór padnie na nietrafionego fryzjera i że od teraz już regularnie będę musiała dbać o farbowanie odrostów etc.
Proszę o Wasze rady
|
|
|
|
|
#3830 |
|
Przyczajenie
|
Co to w ogole jest to ombre? Jakiś nowy wymysł super stylisty-typisty-trendsetera? ktoś mi to wyjaśni...? Kto to w ogóle wymyślił??? mamy chyba polskie słownictwo....?!
---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Dziewczyno, skoro nei farbowałaś włosów, to spróbuj coś z produktów do "pierwszego farbowania" np z Loreala Dia Color. Znajdziesz w salonach. Odcienie są w miarę naturalne, nie wyjdziesz w marchewce... z żadnego salonu. Tylko sama w domu nie kombinuj... ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Dziwne - ile razy tam przejeżdżam, to jakby żywej duszy nie było... To w ogóle jest otwarte? Ledwo namierzyłem ten salon - korek był... |
|
|
|
|
#3831 |
|
po prostu Em :)
|
A jakie jest na to polskie słowo?
|
|
|
#3832 |
|
Zakorzenienie
|
Po krótkim śledztwie wyszło mi, ze słowo ombre do teoretycznie angielskiej nazwy ombre hair też zostało zapożyczone - jeśli sie nie mylę to z francuskiego. Według słownika [sprawdzone w dwóch]:
1 cień 2 sylwetka 3 ciemność 4 mrok 5 tajemnica 6 niejasność 7 zarys 8 majak [przen.] 9 cień zmarłego 10 lipień. Cieniowanie włosów to u nas co innego więc... Zresztą to chyba nazwa techniki. Nie każde słowa, sformułowania z innych języków da się tłumaczyć na język polski zachowując przy tym ich sens. Idąc takim tropem to na komputer powinniśmy mówić obliczacz, bo nazwa komputer pochodzi z łaciny od computare, które oznacza obliczać. Nie popadajmy w paranoję... |
|
|
|
|
#3833 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, znacie kogoś, kto potrafi zrobić grzywkę na bok w stylu boho? Taką dłuższą, która pasowałaby do falowanych włosów. Mam złe doświadczenia z grzywką na bok, bo mam wrażenie, że większość tnie wg jednego i tego samego szablonu- asymetryczna grzywka zakrywająca dokładnie pół czoła i kończąca się tuż nad brwiami
Będę wdzięczna, jeśli polecicie mi kogoś, kto dobrze strzyże w miarę przystępnej cenie
|
|
|
|
|
#3834 |
|
Przyczajenie
|
Czy wie ktoś ile kosztuje strzyżenie długich włosów u Dawida w Hedonik Hair Studio na Poselskiej?
|
|
|
|
|
#3835 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich, ja ostatnio była u super fryzjerki, szukałam jej bardzo długo, bo chciałam wygolić z jednej strony przy długości do ramion, no się udało jestem suuuper zadowona, poszłam tam przez przypadek i wyszło ok, nie tracę dużo czasu rano na układanie, gorąco polecam salon Domi na ul. Przemiarki 23,to na Ruczaju, pani Dominika bardzo sympatyczna i co najważniejsze słuchająca sugestii klienta no i nie drogo
|
|
|
|
|
#3836 |
|
Przyczajenie
|
Potrzebuje POMOCY.
szukam fryzjera ślubnego, który w dniu ślubu przyjedzie do mnie do domu i zrobi mi piękną, naturalną fryzurę. Najlepsza byłaby osoba która również specjalizuje się w makijażu ślubnym. dziękuję za odpowiedź. |
|
|
|
|
#3837 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, widzę tu sporo namiarów na "babskich" fryzjerów, a czy wiecie może, kto jest taki Krakowskim "Leszkiem Czajką" w dziedzinie fryzjerstwa męskiego..?
Jesteśmy już z mężem tak zmęczeni poszukiwaniem fryzury dla niego, że chciałabym po prostu gdzieś z nim iść (albo niech sam idzie) wybluić nawet sporą kasę jak by trzeba było i żeby ktoś naprawdę znający się na rzeczy obejrzał "materiał" i zdecydował, co się z niego da utkać. Sprawa tym poważniejsza, im małż wyżej pnie się po stanowiskach :/ niestety, image jakiś musi by, a z jego włosami to koszmar... Macie jakąś intuicję, kto by w Krakowie był takim "czarodziejem", obdarzonym naprawdę dużym smakiem..? |
|
|
|
|
#3838 |
|
Przyczajenie
|
Claudius jest ponośc super fryzjerem. kiedyś na ruczaju, teraz chyba na floriańskiej. Dużo bierze, ale nie spotkałam się z negatywną opinią.
nA poważne zmiany to poszłabym tam. |
|
|
|
|
#3839 |
|
Przyczajenie
|
Daj ogłoszenie na gumtree, to się ktoś znajdzie...
---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Idźcie do Daniela w M1. Sam tam chodzę i w końcu ktoś się przejął moimi włosami... a nie przeleciał maszynką... ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Proponuje poczytać: salonstory.wordpress.com - już nie wiem sam co myśleć o fryzejrach po tym, hehe, ale chyba w każdej branży są takie "kwiatki" |
|
|
|
|
#3840 |
|
Raczkowanie
|
Wykupiłam dzisiaj grupon w M1 (Eric Stipa). Proszę o podpowiedź do kogo się umawiać (o ile w ogóle będzie możliwość wyboru ?)
przy okazji zapytam : czy któraś z Was robiła Twin Baleyage? Nie wiem czy to są tylko refleksy? jezeli tak to czy i czym sie róznia od zwykłych refleksów? Edytowane przez mme Czas edycji: 2012-03-21 o 19:52 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dobry fryzjer
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:42.

Samo strzyżenie kosztuje 40 zł.