Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 2012 - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-05, 14:31   #2671
aalegna
Wtajemniczenie

Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20

Mala niech moc wizażowych kciuków będzie z wami !!!
Kathi no to gratulacje jejku prawdziwy wysyp dzieciaczków dziś
rumiankowa a ty się trzymaj w tym szpitalu, oby coś sie szybciutko ruszyło
natka a jakieś nadzieje na bliski poród są czy nic sie nie ruszyło jeszcze? jakieś rozwarcie już masz czy nic?
Stary 2012-03-05, 14:44   #2672
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Aguśka ja miałam takie bolesne noce przez półtora tygodnia zanim poród się zaczął. Bolało na prawdę mocno, bywało że moje jęki budziły męża, ale rano wszystko przechodziło. Musisz być dzielna i za chwilkę będzie już po wszystkim
Ja mam bolesne twardnienie brzuszka już dość długo, czasem te twardnienia wbijają mnie w krzesło. Tylko, że teraz do tych twardnień dołączył się ból @... A radę dam, dałam radę w I ciąży, również trudnej to i teraz też dam
A od czego Ewa miała wysypkę? Wiadomo?
Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość

Byłam na mieście odebrałam wyniki - wynik ujemny więc paciorkowca nie ma
super!
Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
kurcze no wlasnie ja tez tak mialam...teraz tez od rana mnie pobolewa,raz mocniej raz slabiej. Juz zapomniałam przez te wszystkie mc jak to jest miec okres ,ale wlasnie TEN bol skutecznie o tym przypomina.
No wlasnie tym pytaniem mozna mnie wyprowadzic z rownowagi;]...

Swoją droga dzwonil do mnie miły pan z labu w Lux Medzie coby poinformowac, że mam się zglosić na konsultacje lek.w zwiazku z GBS...czyli dalej mam tego dziada mimo ,że brałam antybiotyk
Co do dziada, to mi lekarz mowil, ze nie wytępi się go z orgaznimu, mozna go tylko wyciszyc antybiotykiem (czyli on dalej sobie siedzi tylko cicho bo w posiewach nie wychodzi pozytywny wynik) A szczegolnie w ciazy, nie leczy sie paciorkowca. Wazne tylko, zeby dzidzius sie nie zarazil w trakcie porodu wiec jak juz wiemy dostaniemy antybiotyk przy porodzie.
No wlasnie ja tez juz zapomnialam co to jest bol@ i od wczoraj tez sobie przypomnialam
Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
Ja wcześniej mimo rwy nie czułam takiego bólu co przez ten weekend to był istny koszmar
teraz tylko co chodzę do toalety patrze czy jakiś czop mi nie odpada albo coś bo od weekendu już mam takie myśli, że poród może być lada dzień.
A ja się tak boję
Tak zaczynaja sie schizy...To ja mam teraz takie, ze jak budze sie, to sprawdzam czy wody mi nie odeszly
Z tym bolem rwy, to moze przecholowałaś z aktywnością i dlatego tak bolało.
Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
M
Wiadomość od Asiki:
"Dziś robili mi masaż szyjki i myślałam, że umrę rozwarcie się zwiększyło do 2 cm. Dziś jeszcze jestem na oddziale i mam nadzieję, że coś mnie ruszy. Po tym badaniu to tak mnie wszystko boli, że nie wiem co ze sobą zrobić. Kazali mi dużo chodzić i może przyśpieszę. Pogratuluj dziewczynom "
Oj biedna Asika, ja sie zastanawiam czemu na siłę wywołują u niej poród??? Na kiedy ona ma termin?
Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
mówicie o tych bólach okresowych... mnie "skręciło" z bólu, poszłam się załatwić i minęło i o, tyle mam z zapowiedzi porodu.
hihihi
Cytat:
Napisane przez rumiankowa Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, wlasnie dostalam SMSa od Kathi75: "Nasza corcia Laura o 8:54 przywitala nas donosnym krzykiem. Ma 52cm i 4205 g glowka jak jej rodzenstwo 37cm. Masakrycznie boli mnie brzuch a mala spi wlasnie golutka na mnie :-D"
Ja ze zgladzona szyjka i 2 cm rozwarcia leze na patologii tydzien po terminiei i czekam na rozwoj wypadkow
Kathi gratulacje!!!
Rumiankowa
a za Ciebie mocne kciuki oby szybko sie rozkrecilo!!!
Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość

Ja już po wizycie, tradycyjnie mam infekcje ale powiedziała mi że wyśle próbke moczu do szpitala i tam mi dopiero dadzą antybiotyk. Niestety sok żurawinowy nie pomógł Wizyt już więcej nie będę miała, teraz tylko w szpitalu. Pani doktor wróżka przez dotyk brzucha że dzidzia waży 3500 ale USG w szpitalu w 36 tygodniu pokazywało 2100 więc chyba się trochę pomyliła ale już nic nie mówiłam Mój tż jeszcze tylko jutro do pracy i zaczyna 5 tygodni wolnego w końcu sobie odpocznie

Ale od 36 tyg. dzidzia na pewno przybrała na wadze, wiec teraz moze wazyc 3500
Trzymam kciuki za wyleczenie infekcji!
Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
W tym wypadku popieram! A u mnie oby było inaczej, bo moja mama miała porody długie i ciężkie ehhh
Oby u Ciebie bylo na odwrot!!!
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2012-03-05 o 14:45
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 14:44   #2673
19claudia91
Rozeznanie

Jak tak dalej pójdzie to urodzimy do końca marca wszystkie nawet kwietniowki =p mnie coś zaczął tępo boleć brzuch jak na okres ale tylko chwilke

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 14:46   #2674
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Wiadomość od Asiki:
"Dziś robili mi masaż szyjki i myślałam, że umrę rozwarcie się zwiększyło do 2 cm. Dziś jeszcze jestem na oddziale i mam nadzieję, że coś mnie ruszy. Po tym badaniu to tak mnie wszystko boli, że nie wiem co ze sobą zrobić. Kazali mi dużo chodzić i może przyśpieszę. Pogratuluj dziewczynom "
Oj biedna Asika,sie nameczy.Oby szybko sie ruszylo!

Cytat:
Hej dziewczyny, wlasnie dostalam SMSa od Kathi75: "Nasza corcia Laura o 8:54 przywitala nas donosnym krzykiem. Ma 52cm i 4205 g glowka jak jej rodzenstwo 37cm. Masakrycznie boli mnie brzuch a mala spi wlasnie golutka na mnie :-D"
Ja ze zgladzona szyjka i 2 cm rozwarcia leze na patologii tydzien po terminiei i czekam na rozwoj wypadkow
Gratulacje!!
Dzisiaj normalnie wysyp dzieciaczkow,a nie wiadomo co to jeszcze bedzie do konca dnia

Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość

moje bóle się nasilają, co ,jak się okazało, jest efektem intensywnego napierania główką na szyjkę, która nie chce wcale, a wcale zacząć się rozwierać
czyli dziecko chce wyjść, a zła mamusia mu nie pozwala
mam nadzieję, że szybko zacznie się coś dziać, bo ani usiąść, ani leżeć... koszmar jakiś
zyby sie rozkrecilo.
Stary 2012-03-05, 14:48   #2675
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość
jednak dzisiaj nie zostałam na patologii, bo nie mieli miejsc, ale na jutro rano mam się stawić już na 100% tylko do przyjęcia, bo mam rezerwację

moje bóle się nasilają, co ,jak się okazało, jest efektem intensywnego napierania główką na szyjkę, która nie chce wcale, a wcale zacząć się rozwierać
czyli dziecko chce wyjść, a zła mamusia mu nie pozwala
mam nadzieję, że szybko zacznie się coś dziać, bo ani usiąść, ani leżeć... koszmar jakiś
Kochana to bedziemy jutro z Toba myslami! Ja ide do szpitala w srode.
Mam nadzieje ze pojdzie u Ciebie szybko!
SZYMONEK

Stary 2012-03-05, 14:51   #2676
koniakonia
Zakorzenienie

O matko i córko co się tu wyrabia

Dla wszystkich Mamusiek świeżo upieczonych wielkie gratulacje

A dla oczekujących życzenia szybkich akcji, w miarę możliwości bezbolesnych.

Ja po ściągnięciu szwów, rachu ciachu i poszło, leżę sobie , coś poszarpnął pan doktorek, czekam na dalsze czynności a on proszę bardzo , a ja :już? pogadaliśmy o moim krzywym promonotorium ,o wizji kolejnej cc za 2-3 lata, o opiece w szpitalu, czy mnie dobrze traktowali itd.Potem sobie szłam w tą piękną pogodę i oddychałam tym świeżutkim powietrzem, a że tż świetnie sobie z młodzieżą radził to sobie szłam tak trochę z nogi na nogę.Aaa i skusiłam się na puzzle dla Ninusi i kurka brakowało jednego elementu, na szczęście wymienili nam na nowe.

Teraz Kajulka śpi, a my wcinamy obiadek.

Karmię już normalnie w nocy, tzn. tak jak w dzień, raz jeden cyc, raz drugi.Cycki się ustabilizowały prawie, bo czasem w nocy mnie zalewa jeszcze.

Aaa Kajunia miała lekką wysypkę też, ale kupki ok, pierdzioszki też ok, więc podejrzewam moje hormony, a nawet jeśli jedzonko to minęło

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-03-05 o 14:53
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 14:51   #2677
agnes99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Kochana to bedziemy jutro z Toba myslami! Ja ide do szpitala w srode.
Mam nadzieje ze pojdzie u Ciebie szybko!

trzymam kciuki, żeby u Ciebie też expresowo poszło
Stary 2012-03-05, 14:57   #2678
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Jeśli dobrze naliczyłam...to bardzo duzo u nas rozwiazan przez cc ...naliczyłam aż 6 : ivonka, koniakonia, agabi, natkulec, mag_99, Kathi75.... Przeoczyłam kogos? Nie pamietam jak Gizmiatko rodzila?

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

konia wycaluj od nas Kajunię i Ninkę Super, ze karmienie tak dobrze idzie!A jak Nina? Dalej "wisi" na plecach czy juz sie przyzwyczaila? Fajnie, ze pozegnalas sie ze szwami
SZYMONEK

Stary 2012-03-05, 15:01   #2679
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
czesc piekne ! Wlasnie wracam z Ktg dzidzia lekko podenerwowana...bo...zacz yna sie akcja!!! Podlaczyl mi to na skurcze i taj jakmialam od damego rana...co 4 min skurcze na 100 ... jeden byl na 78 ... dostalam skierowanie do szpitala na porod powiedzial ze maluszek ewidentnie sie pcha i dzis powinnam urodzic ale jak bedzie to.nie wiem!! Strasznie sie boje, martwie i ciesze za razem... nie chce tylko aby to dlugo trwalo a pewnie beda musieli pomoc....
Trzymakcie kciuki za mnie i Tymonka aby szczesliwie i
wie i szybko przebiegl nasz porod odezwe sie jak bede miala sile

Mała trzymamy kciuki!!! za sprawny i bezbolesny poród!
Stary 2012-03-05, 15:08   #2680
gosia261282
Gang Iren

Konia super,ze u was ok i ze szwy zdjete.
Tez przylaczam sie do pytania Aguski: jak tam Nina z zazdroscia?
Stary 2012-03-05, 15:09   #2681
cziqua
Zadomowienie

aaaa co tu się dzisiaj wyrabia lecicie jak szalone z tymi porodami nie nadążam ale wszystkim mamuśkom gratuluję

a ja wklejam obiecane fotki moich dzieł
a na Pan Niebieski czeka na narodziny Filipka tzn do narodzin Filipa czeka na Pana niebieskiego kilka łakomych osób tż, mój tata a najbardziej szwagier

a na fotkach kocys w barwach Górnika Zabrze
kocyś pistacjowo- kremowy
czapeczka bawełniana
i moje kwadraciki z których mam zamiar zrobic wczesniej wspominany prezent na dzień mamy - narzutę na łóżko w chwili obecnej jestem na etapie szydełkowania 20 kwadratu

a na obiadek dzisiaj obiadek od mamci ze wczoraj kluski mięsko kapusta i sosik
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (100,6 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (76,4 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (56,9 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (87,0 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (89,6 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (76,7 KB, 23 załadowań)

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 15:14   #2682
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje dla Kathi!
No i trzymamy kciuki za Ciebie rumiankowa!

No i za Asikę, biedulka tak się męczy..

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Mam wieści od Cytrynki - są jeszcze w szpitalu, Synek ma żółtaczkę i jest naświetlany, biedactwo!
Życzymy zdrówka!
Stary 2012-03-05, 15:17   #2683
Roksape
Zadomowienie

Witam!

Serdeczne gratulacje dla wszystkich rozpakowanych Mamuś

Ja też chcę taki ekspresowy poród jak Gucia

I trzymam kciuki za wszystkie Mamy, u których zaczyna rozwijać się akcja i mają mieć wywołanie...

Nie miałam jak pisać ostatnio
W moim rocznym laptopie padła matryca i nic nie widać Najgorsze, że faktura, którą mogła bym pokazać by uznali na gwarancję kompa znikła nie wiadomo gdzie
W tej chwili mam podłączony laptop pod TV dlatego mogę do was pisać....

Dzisiaj oddałam rano mocz na badanie zobaczyć czy infekcja przeszła a jutro po południu mam wizytę i mam nadzieję, że mnie jeszcze przebada... W każdym razie odbiorę wynik na paciorkowca.
Dokupiłam dziś resztę brakujących rzeczy i chyba z nudów wezmę się w końcu za pakowanie torby.
W końcu najwyższa pora :p

Tak mi puchną nogi palce u rąk, że masakra już nie wiem co robić żeby mi ulżyło. Mam nadzieję, że przez to wszystko nie wyślą mnie jeszcze do szpitala przed terminem.

No to by było chyba na tyle
P.S muszę się zaraz poraczyć jakimś nr z maila,żeby mieć kogo powiadomić o narodzinach. Nie miałam okazji jeszcze tego zrobić.
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 15:20   #2684
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Gratulacje dla Kathi i Laury

Rumiankowa

Agnes już myślałam, że po wszystkim szkoda, że musisz jeszcze czekać...

Oj, to Cytrynce się przedłuży pobyt w szpitalu ale ważne, żeby z Wiktorkiem wszystko było ok

Ja dziś stopy spuchnięte maksymalnie! Jak dwa balony, wcześniej mi puchły, ale dziś to masakrycznie. Nawet w kapcie wsadzić nie mogę, są 3 razy większe niż normalnie leżę i trzymam w górze. Jutro idę rano na wymaz na paciora, mam nadzieję, że ta opuchlizna zejdzie, bo ja nie wiem jakie buty założę a muszę tłuc się autobusem i pieszo.

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 15:23   #2685
lena_mi
Zakorzenienie

koniakonia super, że szwy zdjęli i że Twoje dziewczynki grzeczne!
Pogoda piękna rzeczywiście, spacerki można sobie już super urządzać!

Jutro z rana mam USG, ciekawa jestem jak moja Kajulka się rozwija i ile waży, coś mi sie wydaje że sporo

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Cytat:
Ja dziś stopy spuchnięte maksymalnie! Jak dwa balony, wcześniej mi puchły, ale dziś to masakrycznie. Nawet w kapcie wsadzić nie mogę, są 3 razy większe niż normalnie leżę i trzymam w górze. Jutro idę rano na wymaz na paciora, mam nadzieję, że ta opuchlizna zejdzie, bo ja nie wiem jakie buty założę a muszę tłuc się autobusem i pieszo.
kurczę też puchne potwornie;/ strasznie to nieprzyjemne..

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Jolka super, że paciorka brak!
ciekawa jestem czy ja mam..
Stary 2012-03-05, 15:25   #2686
tikki85
Zakorzenienie

Kathi75 GRATULACJE!
Stary 2012-03-05, 15:26   #2687
MoniaHan
Wtajemniczenie

Duzo zdrowka dla Cytrynki Wiktorka!!

poszukiwania na ebayu kolejnej maty do przewijania (bo chce miec jedna na gorze i jedna na dole) + rozka zakonczone, teraz ide skladac pranie, bo wczoraj przez to przeziebienie nic nie zrobilam.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 15:27   #2688
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli dobrze naliczyłam...to bardzo duzo u nas rozwiazan przez cc ...naliczyłam aż 6 : ivonka, koniakonia, agabi, natkulec, mag_99, Kathi75.... Przeoczyłam kogos? Nie pamietam jak Gizmiatko rodzila?

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

konia wycaluj od nas Kajunię i Ninkę Super, ze karmienie tak dobrze idzie!A jak Nina? Dalej "wisi" na plecach czy juz sie przyzwyczaila? Fajnie, ze pozegnalas sie ze szwami
Wycałuję obydwie,Ciotka niech wycałuję mojego Zięcia Filipa.Nina nadal uprawia wspinaczkę plecowomatkową , co więcej , jak wlezie to mną buja na boki .
U mnie opcji sn nie ma już i w sumie dobrze,że nigdy nie było, bo opcja rozejścia spojenia była niemal ,że pewna, ja tej przerwy między spojeniem a kością krzyżową ( a dokladnie między elementem co się zwie promontorium) mam za mało, więc głowka dziecka by nie przeszła, a jeśli już to by musiało spojenie puścić.

Cytrynka będzie dobrze, lampy działają bardzo dobrze, lepiej zostać dłuzej, niż potem wracać na jakiś oddzial dziecięcy i spać przy łożeczku dziecka na krzesełku.Mam nadzieję ,że szybko sobie poradzą z problemem.Trzymaj się Kochana

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-03-05 o 15:30
Stary 2012-03-05, 15:27   #2689
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
koniakonia super, że szwy zdjęli i że Twoje dziewczynki grzeczne!
Pogoda piękna rzeczywiście, spacerki można sobie już super urządzać!

Jutro z rana mam USG, ciekawa jestem jak moja Kajulka się rozwija i ile waży, coś mi sie wydaje że sporo

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

wiec trzymam

Stary 2012-03-05, 15:28   #2690
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość

No ciekawe jak tam Twoja malutka pewnie ma idealne wymiary
Karolca już chyba próbowała wszystkiego na puchnięcie i mrowienie, i nie ma na to żadnego sposobu u mnie dziś szczyt spuchnięcia.
Też się zastanawiam czy nie mam tego dziada... Ciągle jakies bakterie w moczu mi wychodzą, ale mam nadzieję, że nie groźne jakieś

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 15:29   #2691
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Wycałuję obydwie,Ciotka niech wycałuję mojego Zięcia Filipa.Nina nadal uprawia wspinaczkę plecowomatkową , co więcej , jak wlezie to mną buja na boki .
U mnie opcji sn nie ma już i w sumie dobrze,że nigdy nie było, bo opcja rozejścia spojenia była niemal ,że pewna, ja tej przerwy między spojeniem a kością krzyżową ( a dokladnie między elementem co się zwie promontorium) mam za mało, więc głowka dziecka by nie przeszła, a jeśli już to by musiało spojenie puścić.
a ze tak zapytam, jak lekarze sie zapatruja na ewentualna trzecia cesarke?

Stary 2012-03-05, 15:30   #2692
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

A dlugo ci juz tak puchna?Czy teraz sie zaczelo?
A moze w chlodna wode,dziewczyny o tym mowily?
Stary 2012-03-05, 15:35   #2693
ivonka7
Rozeznanie

Wow! Niedługo nie będę nadążać z gratulacjami

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Dacie rade,na pewno!
A co za wysypke ma Ewunia?
A ztej drugiej piersi sciagasz troszke,jak aktualnie nie jest w uzyciu?
Troszkę źle to ujęłam z tym karmieniem. Wcześniej mała jadła podczas jednego "posiłku" z obu piersi (głodomorek). A teraz je raz z lewej a raz z prawej, ale piersi były przyzwyczajone do opróżniania w jednym czasie i muszę przestawić się psychicznie że ta druga ma poczekać te 3 godzinki jeszcze A ona produkuje :P

Wysypka na czole małej to potówka (o ja niedoświadczona) . Przez jej bujną czuprynkę "przetłuszcza się jej grzywka" Mamy przemywać tylko wodą mineralną... oby zeszło.

Cytat:
Ja mam bolesne twardnienie brzuszka już dość długo, czasem te twardnienia wbijają mnie w krzesło. Tylko, że teraz do tych twardnień dołączył się ból @... A radę dam, dałam radę w I ciąży, również trudnej to i teraz też dam
A od czego Ewa miała wysypkę? Wiadomo?
Wiem o jakim bólu piszesz ja też właśnie miałam tak długo te @ i bardzo cierpiałam, ale w porównaniu do porodowych to był lajcik...
Już niedługo Aguś...
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 15:36   #2694
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:

Cytrynka będzie dobrze, lampy działają bardzo dobrze, lepiej zostać dłuzej, niż potem wracać na jakiś oddzial dziecięcy i spać przy łożeczku dziecka na krzesełku.Mam nadzieję ,że szybko sobie poradzą z problemem.Trzymaj się Kochana
konia a jak u Ciebie to stwierdzili? mierzyli Cię jakoś?
Ja mam własnie jakies takie obawy czy me dziecie przejdzie przez mój kanał, bo te moje biodra to mi sie wydaje że sie nie nadają..
No nic, mam nadzieję, że lekarze odpowiednio ocenią moje możliwości.
Stary 2012-03-05, 15:38   #2695
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Konia super,ze u was ok i ze szwy zdjete.
Tez przylaczam sie do pytania Aguski: jak tam Nina z zazdroscia?
W jakiś tam sposób pewnie jest zazdrosna, ale oprócz wiszenia na plecach nic innego nie robi strasznego, jak proszę to podaje mi pieluszkę, głaska rączki Małej i daje buziaczka jak pozwalam.Nie jest źle, ale ja cały czas ma na uwadze to ,żeby nie czuła się przeze mnie odtrącona,rano to ja Ją ubieram, ja szykuje mleko, jemy razem obiady, jak mnie ciągnie za rękę i chce się bawić ze mną to odkładam Kaję albo tż Ją przejmuje i idę, nie jest wyganiania z pokoju gdzie jest Mała, nie jest też uciszana specjalnie ze względu na Kaję, ogólnie cały dom żyje jak żył dotąd, z tym że Niną zajmujemy się nawet więcej niż przed pojawieniem się Kai.
Stary 2012-03-05, 15:40   #2696
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
No ciekawe jak tam Twoja malutka pewnie ma idealne wymiary
Karolca już chyba próbowała wszystkiego na puchnięcie i mrowienie, i nie ma na to żadnego sposobu u mnie dziś szczyt spuchnięcia.
Też się zastanawiam czy nie mam tego dziada... Ciągle jakies bakterie w moczu mi wychodzą, ale mam nadzieję, że nie groźne jakieś
ja najgorzej spuchnięte stopy jak dotąd miałam w sobotę, jak siedzieliśmy u teściów.. O rany - nie poznałam własnych nóg!!! normalnie kostek nie było widac..
a do tego jeszcze dłonie jak balony, że trudno wręcz coś złapać..

evvia a bierzesz jakieś leki na te bakterie w moczu? ja brałam przez 2 tygodnie i wykurzyłam je!

a co do tego puchnięcia jescze.. ginka przepisała mi ostatnio Cyclo3fort i to niby ma pomóc, jak na razie to średnio..

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-03-05 o 15:42
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 15:41   #2697
Roksape
Zadomowienie

Ivonka Jak by woda na potówki nie pomogła to kup rumianek do parzenia w aptece i jak się zaparzy to zmocz wacik i przemyj nim potówki. Mój mały miał latem jak się urodził na pleckach i albo dawałam do wody w, której się kąpał albo tym wacikiem. Z rana śladu potówek nie było
Stary 2012-03-05, 15:43   #2698
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
W jakiś tam sposób pewnie jest zazdrosna, ale oprócz wiszenia na plecach nic innego nie robi strasznego, jak proszę to podaje mi pieluszkę, głaska rączki Małej i daje buziaczka jak pozwalam.Nie jest źle, ale ja cały czas ma na uwadze to ,żeby nie czuła się przeze mnie odtrącona,rano to ja Ją ubieram, ja szykuje mleko, jemy razem obiady, jak mnie ciągnie za rękę i chce się bawić ze mną to odkładam Kaję albo tż Ją przejmuje i idę, nie jest wyganiania z pokoju gdzie jest Mała, nie jest też uciszana specjalnie ze względu na Kaję, ogólnie cały dom żyje jak żył dotąd, z tym że Niną zajmujemy się nawet więcej niż przed pojawieniem się Kai.
super!! i dzieki Waszemu rozsadnemu podejsciu pewnie nie ma klopotow z zazdroscia

Stary 2012-03-05, 15:43   #2699
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Mała powodzenia! żeby wszystko poszło sprawnie

Wiadomość od Asiki:
Biedna Asika.... oby coś się rozkręciło i dziewczyna nie musiała się tak męczyć

Cytat:
tempo rozpakowaniowe jest zatrważające ale cieszy że z każdym dniem mamy nowego maluszka
A jeszcze nie dawno dopiero co dowiedziałyśmy się o II kreseczkach a tu już nie które tulą swoje dzidzie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
aaaa co tu się dzisiaj wyrabia lecicie jak szalone z tymi porodami nie nadążam ale wszystkim mamuśkom gratuluję

a ja wklejam obiecane fotki moich dzieł
a na Pan Niebieski czeka na narodziny Filipka tzn do narodzin Filipa czeka na Pana niebieskiego kilka łakomych osób tż, mój tata a najbardziej szwagier

a na fotkach kocys w barwach Górnika Zabrze
kocyś pistacjowo- kremowy
czapeczka bawełniana
i moje kwadraciki z których mam zamiar zrobic wczesniej wspominany prezent na dzień mamy - narzutę na łóżko w chwili obecnej jestem na etapie szydełkowania 20 kwadratu

a na obiadek dzisiaj obiadek od mamci ze wczoraj kluski mięsko kapusta i sosik
piękne dzieła podziwiam i zazdroszczę talentu
Stary 2012-03-05, 15:45   #2700
Roksape
Zadomowienie

lena_mi Też mam ten cyclo3fort i nie wiele pomaga. Pozostaje nam dużo leżeć z nogami w górze. Akurat u mnie o to nie łatwo bo syn potrzebuje uwagi. Teraz mam tak spuchnięte, że w buty ledwo je mieszczę ( zwłaszcza lewą stopę) a jak noszę stopki bezuciskowe to teraz i tak uciskają i ledwo mi nachodzą na nogi. Wszystko zejdzie po porodzie :P
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości