Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2009 część XVI :) - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-05, 14:01   #1291
Karolinak82
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2009 część XVI :)

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość
No właśnie mam nadzieję, że ta mądra Pani to nie wychowawca, tylko jakaś z sekretariatu
Szczerze mówiąc to nie wiem czy zabronione jest podawanie leków dziecku Ostatnio chciałam znaleźć jakieś rozporządzenie czy w ustawie coś, ale nie znalazłam. Rano i wieczorem my Mu będziemy podawac, ale problem jest z dawką południową. Będę zanosiła do Pań codziennie po jednej kapsułce, żeby Mu podały w południe. bo całego opakowania im nie dam na pewno.

Chcę "porównać" standardy w Waszych przedszkolach (wygląd i wyposazenie sal, plac zabaw, rozkład dnia, zajęcia), bo to u nas jakieś mizerne mi sie wydaje
Podpytam kuzynkę jak to jest...ale na 100% ona chodzi codziennie...chyba że przy cięższych chorobach (sprawdzanie cukru etc) tak jest wiem ze boją się podawać, bo boją się odpowiedzialności gdyby coś było nie tak

już wysyłam

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:
No to teraz to juz koniecznie ślij PW
ale to żłobkowe zdjęcia i do ściągnięcia
Stary 2012-03-05, 14:11   #1292
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość

E kochana to wcale nie masz takich mikrych

No pieluchy też, ale nie po jednej nocce.... Tak średnio wymieniam co 4 dni.
Mam, naprawdę

Ja czasem mam na drugą noc, jak Kubuś się nie kręci bardzo

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
hej
Jola-super jest persil.W końcu wszystko mi się dopiera,no i wydajny.Co prawda ja piorę obie dziewczyny raz na tydzień,ale dużo się go nie sypie.
Bebiko u mnie pod dostatkiem.Rosman i biedronka.

bylam u neurologa dzis-wszystko ok
(...)
ja w obwodzie mam duzo,ale nie mam roznicy miedzy pod,nad czy na biuscie
O, to super, bo ja dziś tu zobaczyłam i kupiłam w ciemno , a Ty też masz te perełki, tak? I jeszcze płyn do prania wzięłam.
, no to mam nadzieję, że i do nas wróci

To super

E tam, kiedyś widziałam zdjęcia i to nie jest do końca zgodne z prawdą

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
o kurka..gdzie to mikro
No mikro, bo obwód mały

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 14:15   #1293
angy
Zakorzenienie

Cytat:

Dobiła mnie jeszcze jakaś babsko, bo gdy jedna mi tłumaczyła o co kaman z tymi godzinami pobytu, to podeszła do nas jakaś inna "pani" i włączyłą sie do rozmowy, a gdy stanęło na tym, że zaczęłam mówić o podawaniu lekarstw Alanowi, to ona spojrzała na Alana i z takim jakby obrzydzeniem i odpowiednią miną zapytała "A to On jest choooory?". Miałam wrażenie że poczuła się zniesmaczona
Aż chciałam ją pycnąć i powiedzieć, że Alan nie jest trędowaty, a jedynie ma chore serduszko, i to nie do konca chore, bo to nie jest wada serca.
Przestało mi się podobać to przedszkole.

Jaka przeprowadzka? Zamieniacie mieszkanie?

Karo i pozostałe dziewczyny, czy przedszkola waszych dzieci mają swoje strony internetowe? Mogłybyście podrzucić linki? Czy nie bardzo? Jeśli nie chcecie na forum to moze być na PW.

Angy moze narazie nie wywalaj tych pieluszek. Bo jeśli np, (odpukać) trafi sie Zośce jakaś biegunka to będą jak znalazł.
Też bym sie wkurzyła

Moja mama się przeprowadza

Moje przedszkole nie ma

Też racja

Cytat:

a miałaś jakąś może poproszę na jakieś święto...niedługo urodzinki

Nie miałam.... Oglądałam czasem, ale to biżuterię zawsze, torebkom się nie przyglądałam.

Kasia to dobrze, że kontrola ok
Ale Ty masz powera

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI

Edytowane przez angy
Czas edycji: 2012-03-05 o 14:18
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 14:20   #1294
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
U nas też pięknie

Uwierz mi Kobieto-nie jest ok
Zawsze się śmieję, że nos jest najbardziej wystającą częścią mojego ciała

No Zosia z reguły z jedzeniem na bakier (mniejszym bądź większym), ale nigdy jeszcze nie jadła tak mało

Ja zobaczę-jak się ten okres niejadkowy będzie przeciągał (daję sobie 3 dni jeszcze) to też kupię.
A jakies witaminy dajesz Zosi? Moze warto na ten sezon wiosenny zaobatrzec sie w jakis specyfik tym bardziej, ze je mniej niz zwykle.

Cytat:
Cześć

Cass, Kuba sam nigdy nie sprzata po sobie zabawek ??

Jeszcze Alana nie przyjęli a ja już mam dośc tego przedszkola. Chyba muszę przejechać się do prywatnego
Hej Aga.

Nie sprzata ale to nasza wina bo zawsze robimy to za niego
bo nie mozna nigdy sie doprosic.
Tawet ostatnio bratowa kupiła mu taka fajna księzeczke " Ewunia, co nie sprzatała zabawek". Takie fajne rymowane opowiadanko z morałem. Bardzo lubi jak mu je czytam, zna juz na pamiec. Czesto mu powtarzam (tak jest w tej ksiezeczce), ze jak nie bedzie sprzatał to w nocy zabawki pojdą do innych dzieci. Ale on powtarza, tak samo jak ta książkowa Ewunia, ze jest za mały albo raczki go bolą czasami cos mi pomoze ale włozy kilka zabawek do kosza i na tym sie konczy.
Czas to zmienic...

Ja tez sie zastanawiam nad prywatnym przedszkolem. Zobaczymy jak bedzie z kasą bo u nas to jest wydatek 400 zł miesiecznie.

Cytat:
Zosi
Nawet nie zauważyłam, ze napisałam Zuzi

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 14:30   #1295
agga19851985
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Hej Aga.

Nie sprzata ale to nasza wina bo zawsze robimy to za niego
bo nie mozna nigdy sie doprosic.
Tawet ostatnio bratowa kupiła mu taka fajna księzeczke " Ewunia, co nie sprzatała zabawek". Takie fajne rymowane opowiadanko z morałem. Bardzo lubi jak mu je czytam, zna juz na pamiec. Czesto mu powtarzam (tak jest w tej ksiezeczce), ze jak nie bedzie sprzatał to w nocy zabawki pojdą do innych dzieci. Ale on powtarza, tak samo jak ta książkowa Ewunia, ze jest za mały albo raczki go bolą czasami cos mi pomoze ale włozy kilka zabawek do kosza i na tym sie konczy.
Czas to zmienic...

Ja tez sie zastanawiam nad prywatnym przedszkolem. Zobaczymy jak bedzie z kasą bo u nas to jest wydatek 400 zł miesiecznie.
Mądrala z Kubusia, ale podejrzewam, że skoro potrafi z łatwością wymigać sie od sprzatania to pewnie samo sprzatanie pójdzie Mu równie dobrze
Alan sam też nie sprząta, tzn On mysli , że tylko mi pomaga w sprzataniu, ale tak naprawdę to On sprzata a ja troszkę pomagam - a jaki jest potem z siebie dumny, ho ho ho

U nas z przedszkolem pryw. pewnie podobnie wyjdzie, bo stały koszt to 230zł no i plus te wszystkie dodatki, ja jeszcze muszę szukać przedszkola z psychologiem na miejscu. Najbardziej jestem zadowolona z busiku który przyjeżdża i odwozi dzieci.

Dzięki Karola,

Kasiu fajnie, że z Blanką wszystko super

idę obiad szykowac bo Bąbel wstał.

Pola jest z nami od 03.XI.2015

Edytowane przez agga19851985
Czas edycji: 2012-03-05 o 14:33
agga19851985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 14:39   #1296
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
hej

bylam u neurologa dzis-wszystko ok
zaliczyłam juz siłownie,brzuszki w domu i fryzjera.Maz dzis obiad gotował wiec biore wozek i ruszam.Pozniej kurs do przedszkola. A wieczorem bede sie woskowac-cała

aaaa w czw zaklepujemy wakacje nad pl morzem jednak

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------
Super, ze wszystko ok

Ja codziennie cwicze z małą, turlam ją, przekręcam na boki, zadzieram jej nozki itp. Nie lubi lezec na brzuchu (a juz powinna w tej pozycji dlugo wytrzymywac), zaraz sie złosci i tak głosno krzyczy,ze chyba na ulicy ja słychac. Dzisiaj to nawet z tych nerwow kilka razy krzyczała mamamama, myslałam ze mi sie przesłyszało ale pozniej znow to powtarzała. Gaduła z niej niesamowita ale okropnie leniwa

Kasiu, jestes dla mnie wzorem do nasladowania. Siłownia, kijki, brzuszki,spacery...Skad ty na wszystko bierzesz czas i chęci?
I jeszcze fryzjer, kosmetyczka.
Mam wielka prosbe, wklej jakies Twoje aktualne zdjęcie
Moze jak sie tak napatrze to będe miała więcej zapału zeby cos zrobic ze swoim ciałem

Cała rodzinka wybieracie sie nad morze?

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Cytat:
Mądrala z Kubusia, ale podejrzewam, że skoro potrafi z łatwością wymigać sie od sprzatania to pewnie samo sprzatanie pójdzie Mu równie dobrze
Alan sam też nie sprząta, tzn On mysli , że tylko mi pomaga w sprzataniu, ale tak naprawdę to On sprzata a ja troszkę pomagam - a jaki jest potem z siebie dumny, ho ho ho

U nas z przedszkolem pryw. pewnie podobnie wyjdzie, bo stały koszt to 230zł no i plus te wszystkie dodatki, ja jeszcze muszę szukać przedszkola z psychologiem na miejscu. Najbardziej jestem zadowolona z busiku który przyjeżdża i odwozi dzieci.
Mysle, ze sam by posprzatał tylko mu sie nie chce.

W tym przedszkolu w ktorym uczy bratowa jest bardzo duzo zajec dodatkowych. Angielski, niemiecki, rytmika, korektywa,- pewnie cos jeszcze pominełam. Przyjezdza tez psycholog i logopeda. Jest tez kólko geograficzne, matematyczne, przyrodnicze - dla starszaków.
I jedzonko naprawde dobre.
Bede musiała to dobrze przemyslec.

Kuba dzisiaj od niepamietam juz kiedy ucina drzemke, u mamy w sypialni jadł wafla ryzowego, oglądał Georga i usnał

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2012-03-05, 15:08   #1297
Wojtusia
Zakorzenienie

czesc
Jakos nie moge się wbić ostatnio....

wzięłysmy z przedszkola wniosek, jutro zaniosę wypełniony.
pytałam czy mogłabym Oli wczesniej dać do przedszkola, teraz na wiosnę, ale nie ma miejsc. Więc bedzie chodziła od września, jak się dostaniemy.
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 15:11   #1298
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Czesc

pisalam juz do was rano ale nic skonczylam bateria mi siadla

Bylismy wczoraj z malzem poogladac auta w komisach i trafilismy fajne 6 letnie renault megane(macie jakies doswiadczenia z ta marką?) w rozsadnej dla nas cenie gdzie polowe bierzemy w leasing na firme malza, dzisiaj pani dzwonila ze formalnosci dopelnimy w srode i bedziemy mogli autem wyjechac
narazie szwagierka pozyczyla nam swoje uno........a propos malz z nia pogadal i obiecala ze postara sie chociaz czesc kwoty na rate dac bo maja ciezka syt. finansowa

mnie cos pobolewa dolna 6 i leci krew albo ropa z krwia spod zeba-plombe mam juz w nim 20 lat a wizyta u dentysty 29 marca dopiero

odnosnie ingerowania w swoja urode-kiedys chcialam cycki ale dzieki Bogu istnieje push-up przebarwienia jakos zwalczylam ale nienawidze zmarszczek pod oczami tu chetnie bym skorygowala
dodam ze mam je dosc wyrazne od 22 roku zycia-wtedy dostawalam szalu jak kolezanki zwracaly mi uwage ze mam wielkie zmarchy.........

Angy oby Zosi wrocil apetyt

Karo imprezowiczka fajnie ze super sie bawiliscie

Kasiu super ze wszystko ok z Blanka

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 15:22   #1299
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
czesc

pytałam czy mogłabym Oli wczesniej dać do przedszkola, teraz na wiosnę, ale nie ma miejsc. Więc bedzie chodziła od września, jak się dostaniemy.
Wbijaj sie, wbijaj

Trzymam kciuki, zeby było po waszej mysli.

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Czesc

pisalam juz do was rano ale nic skonczylam bateria mi siadla

Bylismy wczoraj z malzem poogladac auta w komisach i trafilismy fajne 6 letnie renault megane(macie jakies doswiadczenia z ta marką?) w rozsadnej dla nas cenie gdzie polowe bierzemy w leasing na firme malza, dzisiaj pani dzwonila ze formalnosci dopelnimy w srode i bedziemy mogli autem wyjechac
narazie szwagierka pozyczyla nam swoje uno........a propos malz z nia pogadal i obiecala ze postara sie chociaz czesc kwoty na rate dac bo maja ciezka syt. finansowa

mnie cos pobolewa dolna 6 i leci krew albo ropa z krwia spod zeba-plombe mam juz w nim 20 lat a wizyta u dentysty 29 marca dopiero

odnosnie ingerowania w swoja urode-kiedys chcialam cycki ale dzieki Bogu istnieje push-up przebarwienia jakos zwalczylam ale nienawidze zmarszczek pod oczami tu chetnie bym skorygowala
dodam ze mam je dosc wyrazne od 22 roku zycia-wtedy dostawalam szalu jak kolezanki zwracaly mi uwage ze mam wielkie zmarchy.........
Czeko, my mielismy juz dwie "Renie", Lagune i teraz mam Clio. Jestesmy zadowoleni z tych aut, tŻ lubi ta markę mam nadzieje, ze i Wam sie sprawdzi.

Z zębem współczuje.
A nie da sie jakos przyspieszyc wizyty?

Czekus, co za głupie te koleżanki. Wg mnie masz śliczna buzie i napewno niejedna Ci zazdrości

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2012-03-05, 15:45   #1300
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:

odnosnie ingerowania w swoja urode-kiedys chcialam cycki ale dzieki
ja nie znam się na samochodach, moj TZ nie lubi renault on tylko bmw toleruje, hondy, ew. volvo

a propo zęba masz amalgamatowe plomby?
Ja mam 4 i chcę je wymienić i dzisiaj natknęłam się na to
http://prawda2.info/viewtopic.php?t=6179

p4w prawda to? jakie masz zdanie na temat tych plomb.
Ja chciałabym wymienić od razu wszystkie 4, mam je też ze 20 lat.

I w ogóle szukamy z doktorką przyczyn moje alergii, mówiła ze od zębów też może być i żebym sprawdziła czy nic sie nie dzieje, czy nie mam stanu zapalnego jakiegoś czy coś.
Zrobiłam też badania na tarczycę, czekam na wyniki.

Cytat:
Wbijaj sie, wbijaj

Trzymam kciuki, zeby było po waszej mysli.
Stary 2012-03-05, 15:56   #1301
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
czesc

Może się zwolni miejsce

Cytat:
Wspólczuję

Cytat:

I w ogóle szukamy z doktorką przyczyn moje alergii, mówiła ze od zębów też może być i żebym sprawdziła czy nic sie nie dzieje, czy nie mam stanu zapalnego jakiegoś czy coś.
Ja wymieniłam już wszystkie jeszcze przed ciążą. Pod niektórymi, na pozór dobrze wyglądającymi, miałam poważne stany zapalne

Oby Ci się w końcu udało, bo jak czytam, to ciężkie takie życie

Kuba znów zbojkotował spacer , próbowałam go namówić, mówię "Zobacz, jakie ładne słoneczko, chodź". Odpowiedź: "Mnie się nie podoba"

H. MacLeod

.
Stary 2012-03-05, 16:07   #1302
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość

Ja wymieniłam już wszystkie jeszcze przed ciążą. Pod niektórymi, na pozór dobrze wyglądającymi, miałam poważne stany zapalne

Oby Ci się w końcu udało, bo jak czytam, to ciężkie takie życie

Kuba znów zbojkotował spacer , próbowałam go namówić, mówię "Zobacz, jakie ładne słoneczko, chodź". Odpowiedź: "Mnie się nie podoba"
No wlasnie u mnie też tam może być z tymi plombami. A dużo wczesniej przed ciążą usuwałaś? Bo przeczytałam teraz gdzieś w necie, ze to powinno się usuwać pojedynczo w odpowiednich odstępach co najmniej 3 miesiące przed planowaną ciążą i jeszcze powinna być przeprowadzana jakaś terapia z użyciem vit. C i leków drenujacych (czy jakoś tak)

czekam aż p4w się wypowie na ten temat, bo nie wiem czy to prawda wszystko.

Ja poszłam dzisiaj do dentystki na NFZ i umowiłam sie na za dwa tygodnie na usuniecie tych plomb i nic nie mówiła o tych odstępach leczeniu ani nic. Powiedziała mi tylko że można wymienić te plomby i koszt jednej to 30 zł ( a dzwoniłam też do prywatnego gabinetu to cena 80-160 zł w zależności od wielkości itd)

a u nas Oli już minął ten etap że nie chciała na spacery chodzić. Ostatnio szłam na kompromis, pozwalałam wziąć z domu co chce na spacer i tak chodziłyśmy a to z łyżką drewnianą do zupy, a to z koszyczkiem spinaczy do bielizny Dzisiaj też sporo chodziłyśmy jedynie z patykiem i wózkiem

Edytowane przez Wojtusia
Czas edycji: 2012-03-05 o 16:09
Stary 2012-03-05, 16:19   #1303
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
No wlasnie u mnie też tam może być z tymi plombami. A dużo wczesniej przed ciążą usuwałaś? Bo przeczytałam teraz gdzieś w necie, ze to powinno się usuwać pojedynczo w odpowiednich odstępach co najmniej 3 miesiące przed planowaną ciążą i jeszcze powinna być przeprowadzana jakaś terapia z użyciem vit. C i leków drenujacych (czy jakoś tak)

Ja poszłam dzisiaj do dentystki na NFZ i umowiłam sie na za dwa tygodnie na usuniecie tych plomb i nic nie mówiła o tych odstępach leczeniu ani nic. Powiedziała mi tylko że można wymienić te plomby i koszt jednej to 30 zł ( a dzwoniłam też do prywatnego gabinetu to cena 80-160 zł w zależności od wielkości itd)

a u nas Oli już minął ten etap że nie chciała na spacery chodzić. Ostatnio szłam na kompromis, pozwalałam wziąć z domu co chce na spacer i tak chodziłyśmy a to z łyżką drewnianą do zupy, a to z koszyczkiem spinaczy do bielizny Dzisiaj też sporo chodziłyśmy jedynie z patykiem i wózkiem
Tak, jakoś ponad rok wcześniej przed zajściem w ciążę. Usuwałam po jednej co jakiś czas, ale odstępy nie były duże , terapii i leków nie miałam. Wszystko robiłam prywatnie.

U nas różnie, Kuba zawsze mógł brać co chce na spacer (jeżeli było to możliwe fizycznie ), ale czasy szału spacerowego minęły

H. MacLeod

.
Stary 2012-03-05, 16:23   #1304
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, jakoś ponad rok wcześniej przed zajściem w ciążę. Usuwałam po jednej co jakiś czas, ale odstępy nie były duże , terapii i leków nie miałam. Wszystko robiłam prywatnie.

U nas różnie, Kuba zawsze mógł brać co chce na spacer (jeżeli było to możliwe fizycznie ), ale czasy szału spacerowego minęły
no wlasnie, a ja chciałabym zajść w ciążę jakoś zaraz, tak tylko uda się odstawić leki od alergii i nie wiem co z tymi plombami.

Hehe może mu się odmieni, jak wiosna przyjdzie, zawsze to więcej atrakcji na dworze.
Stary 2012-03-05, 16:28   #1305
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie, a ja chciałabym zajść w ciążę jakoś zaraz, tak tylko uda się odstawić leki od alergii i nie wiem co z tymi plombami.

Hehe może mu się odmieni, jak wiosna przyjdzie, zawsze to więcej atrakcji na dworze.
No to rzeczywiście, musisz się dokładnie dowiedzieć od Oli

Żyję tą nadzieją

H. MacLeod

.
Stary 2012-03-05, 16:52   #1306
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
O, to super, bo ja dziś tu zobaczyłam i kupiłam w ciemno , a Ty też masz te perełki, tak? I jeszcze płyn do prania wzięłam.

E tam, kiedyś widziałam zdjęcia i to nie jest do końca zgodne z prawdą
tak, ten "megaperls"
daj znać czy u ciebie się sprawdził, no i oceń płyn

no racja że na zdjęciach to nie jest zgodne z prawdą... PS etc...
(dla przykładu mogę się "pochwalić" że na fitness i kije chodzę bez stanika, bo mi nic nie skacze, a szkoda mi pocić bieliznę)
Cytat:

Kasiu, jestes dla mnie wzorem do nasladowania. Siłownia, kijki, brzuszki,spacery...Skad ty na wszystko bierzesz czas i chęci?
I jeszcze fryzjer, kosmetyczka.
Mam wielka prosbe, wklej jakies Twoje aktualne zdjęcie
Moze jak sie tak napatrze to będe miała więcej zapału zeby cos zrobic ze swoim ciałem

Cała rodzinka wybieracie sie nad morze?
dziękuję
czas mi się trochę namnożyło odkąd L do przedszkola chodzi.
B nie jest dość absorbująca, więc ćwiczę np jak zaśnie, lub z nią-takie brzuszki trzymając dziecko pod paszkami a brzuszkiem leży na moich,zgiętych nogach.
Siłownia zawsze po jak odwiozę L to mam po drodze,a w te dni kiedy mąż na rano też idzie i muszę prosto do domu to zapraszam moja mamę albo tatę na dużą godzinę i wtedy pędzę na szybki intensywny trening.
Kije nie wcześniej jak o 21:30, co jest kosztem mojego lenistwa,seriali w tv,no i mniejszej ilości czasu tu.
Po kąpieli dziewczyn sprzątam,gotuję, wstawiam pranie etc żeby rano mieć więcej czasu.

Fryzjer...hmmm zwykle z L chodzę bo to 15min zajmuję,a dziś znów wykorzystałam mojego tatę.Czekał w aucie ze śpiącą Blanką a potem się zmieniliśmy i on się obciął.
Kosmetyczka przyjedzie do mnie do domu,dop o 21,czyli jak będę po robocie z dziewczynkami.Wyśpiewałam jak na spowiedzi.
A chęci.... są efekty więc jest motywacja.A że jeszcze dużo pracy wymaga moje ciało,to muszę się mobilizować.
Fotki poszukam i puszczę ci na maila

dziewczyny, mąż i ja no i sis ze swoją rodzinką
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 16:57   #1307
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
czesc

poprostu pisz
trzymam kciuki zeby sie udalo

Cytat:

Czeko, my mielismy juz dwie "Renie", Lagune i teraz mam Clio. Jestesmy zadowoleni z tych aut, tŻ lubi ta markę mam nadzieje, ze i Wam sie sprawdzi.

Z zębem współczuje.
A nie da sie jakos przyspieszyc wizyty?

Czekus, co za głupie te koleżanki. Wg mnie masz śliczna buzie i napewno niejedna Ci zazdrości
no my bralismy clio tez pod uwage -mozemy jeszcze zmienic decyzje, zreszta i tak malz musi dokladnie jeszcze to auto obejrzec pod maską
dzieki za opinie

niestety nie bo to na nfz

no glupie nie sa bo zmarchy naprawde widoczne sa, nie widzialas mnie na zywo

Cytat:
ja nie znam się na samochodach, moj TZ nie lubi renault on tylko bmw toleruje, hondy, ew. volvo

taaa bmw to nam tez sie marzy x5 ale nie na nasza kieszen narazie

mam 4 amalgamatowe, narazie na sama mysl o wizycie u dentysty mam ciary.....
Cytat:

Wspólczuję

a ja zabralam dzisiaj Werke na krotki spacer do sklepu
kaszlu juz prawie nie ma sporadycznie rano jeszcze zakaszle

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 17:03   #1308
katarzynka00
Zakorzenienie

Wiem, co zapomniałam wtedy
Angy, L brała Bioaron po ospie-na odporność i rxeczywiście apetyt jej dopisywał.

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

aaa czeko wcz udało mi przeglądnąć gazetę i doczytałam że po zapaleniu oskrzeli kaszel może się utrzymywać ok 3tyg.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 17:06   #1309
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
a ja zabralam dzisiaj Werke na krotki spacer do sklepu
kaszlu juz prawie nie ma sporadycznie rano jeszcze zakaszle
No to dobrze, że już końcówka

H. MacLeod

.
Stary 2012-03-05, 17:13   #1310
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

Co do polepszania siebie-nie mówiłam Wam, ale w tym roku byłam już o krok od zrobienia sobie operacji nosa Jestem pewna, że kiedyś to zrobię Teraz uznałam po prostu, że wolę remont sypialni, którego ostatecznie i tak nie będzieGeneralnie tak: najpierw wszelakie remonty, po drodze zmiana samochodu i mój nos

Poza tym - wszystko jest dla ludzi, tylko z umiarem

W sobotę myłam wszystkie okna, bo jak słońce zaświeciło to myślałam, że na zawał zejdę. I co zrobiła mądra Ania? Zrobiła sobie przeciąg, nie ubrała się i tak mnie przewiało, że wczoraj rano chciałam umrzeć-cała lewa połowa ciała to był jeden wielki ból-głowa, bark (wrr) i co najgorsze nie mogłam oddychać Łapałam powietrze jak ryba wyrzucona na brzeg. Dostałam od niani jakąś magiczną tabletkę i dzisiaj mam się już dobrze

Zosi brak apetytu ciąg dalszy. Nie martwiłabym się gdyby nie to, że od obiadu praktycznie nic nie je-wieczorem nawet mleka odmawia, a potem się budzi za 15 szósta rano, bo głodna. Poza tym chyba odczuwa przesilenie wiosenne, bo o 19 jest już tak padnięta, że wczoraj to jej już nawet nie kąpaliśmy, bo się nie nadawała do takich operacji

Cytat:

Dzień dobry...ależ mi źle

W sobotę byliśmy na urodzinach mojej przyjaciółki...wróciliśmy o 4...a o 6 się położyliśmy o 9 Rodzice Zu przywieźli...
ale to była pamiętna impreza

Dawno się tak nie wytańczyłam, nie wyszalałam...super było Wczoraj ok 19 doszliśmy do siebie
najważniejsze, ze impreza udana, więc bilans na +

Cytat:

Posiedzę dziś z Wami dużooooo , już wiem, od czego mnie głowa bolała - z braku zajęcia

Cytat:

Wojtusiu, ja bym wymieniła te plomby, bo zwykle pod nimi jest próchnica i kończy się to kanałówką (w zasadzie 90% wymienianych przez mnie starych amalgamatów tak się kończy)

przeczytam to wszystko wieczorkiem

Cytat:

30 zł za plombę chyba bym takiej nie chciała niestety zwykle w parze z jakością idzie cena ale nie bierz tego osobiście

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 17:16   #1311
mariolasl
Zakorzenienie

Zabiegana ostatnio jestem, wiec tylko przelecialam po lebkach, wybaczcie
do piatku zapowiada sie bardoz pracowicie u mnie

Katarzynko, ciesze sie, ze z Blanka wszystko ok

Cass, a ty sie wybierasz z Blanka do neurologa?

Czeko, ciesze sie, ze Werka zdrowa

Wojtusiu

Miramej milego odpoczynku
Antonio ostatnio chce tylko Tatusia odkad ten wkroczy do domu, tak wiec nadrabiam zaleglosci sprzataniowe w tym czasie
Zmykam odebrac Meza z pracy
Stary 2012-03-05, 17:17   #1312
Miramej
Zakorzenienie

Ola, jak Tomuś dzisiaj? W lepszym nastroju?

H. MacLeod

.
Stary 2012-03-05, 17:27   #1313
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość

Wojtusiu, ja bym wymieniła te plomby, bo zwykle pod nimi jest próchnica i kończy się to kanałówką (w zasadzie 90% wymienianych przez mnie starych amalgamatów tak się kończy)

przeczytam to wszystko wieczorkiem

30 zł za plombę chyba bym takiej nie chciała niestety zwykle w parze z jakością idzie cena ale nie bierz tego osobiście
dzięki daj znać jak przeczytasz

no wlasnie zdziwiła mnie ta rozbieżność cen, ale to na nfz to myslałam moze, że dlatego taniej? sama nie wiem co zrobić, z jednej strony normalne że chcę zaoszczędzić, a z drugiej nie chcę jakiegoś badziewia
Stary 2012-03-05, 18:18   #1314
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Ola, jak Tomuś dzisiaj? W lepszym nastroju?
montują nam szafę, więc siedzę z nim, zeby sobie krzywdy nie zrobił i nie przeszkadzał - więc jest ok
teraz włączyłam mu strażaka Sama, bo kawkę sobie zrobiłam jeszcze

zapomniałam Ci napisać, ze ostatni numer Boba Budowniczego jest fajny - dużo zadań na liczenie, spostrzegawczość i fajny dodatek - piła

Cytat:
dzięki daj znać jak przeczytasz

no wlasnie zdziwiła mnie ta rozbieżność cen, ale to na nfz to myslałam moze, że dlatego taniej? sama nie wiem co zrobić, z jednej strony normalne że chcę zaoszczędzić, a z drugiej nie chcę jakiegoś badziewia
nie ma już dopłat, więc plombę albo robisz prywatnie albo w całości na fundusz - jak wymieniasz z amalgamatu to się mija z celem, a tylko amalgamat jest refundowany
a nawet jeśli miałaby to być plomba z dopłatą to fundusz na największe wypełnienie płaci 40 zł, Ty dajesz 30 zł to masz 70 zł - i tak za tanio jak dla mnie, ale ja pewnie do cen wielkomiejskich jestem przyzwyczajona

dziś miałam pacjentkę - leczyłam ją kilka lat temu i dziś wróciła,
poszła gdzie indziej, bo u nas było dla niej za drogo, a skończyło się tak, ze ma kanałówkę i odbudowę do poprawy i przez weekend ją ząb mega bolał i dziś skruszona wróciła do nas - z tą różnicą, że zapłaciła już za to leczenie, a u nas też będzie więcej, bo muszę to wszystko rozebrać (powyciągać wkłady i reenedo też więcej kosztuje) - wniosek - nie opłaciło jej się (strat moralnych nie liczę )
nie zawsze opłaca się oszczędzać

idę szybko czytać

3220g 54 cm

------------------

Stary 2012-03-05, 18:30   #1315
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

Zabiegana ostatnio jestem, wiec tylko przelecialam po lebkach, wybaczcie
do piatku zapowiada sie bardoz pracowicie u mnie

Cass, a ty sie wybierasz z Blanka do neurologa?
Hejka

Poki co sie nie wybieram, choc moze powinnam.
W czwartek mamy wizyte u pediatry, ktory kieruje dzieci na rehabilitacje jesli jest taka potrzeba. (ma taka specjalnosc, ale nazwy dokladnie nie pamietam). Zobaczymy co ona powie. Najbardziej mi zalezy zeby pokazała mi jak z mała mam cwiczyc.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2012-03-05, 18:33   #1316
p4w
Zakorzenienie

przeczytałam forum - mnie uczono, ze właściwie wypolerowany amalgamat nie uwalnia rtęci, ale pojedyncze amalgamaty widziałam wypolerowane i w gabinecie z funduszem, w którym pracowałam tylko ja umawiałam na polerowanie i patrzyli na mnie jak na stwora, bo przecież takie grosze płacą

ale z ogniwami elektrogalwanicznymi i problemami ze śliną/smakiem to prawda
w ciąży nie powinno się usuwać amalgamatów należy przed ciążą gdy są stare, zeby nie było niespodzianek (pisałam o nich wcześniej)

facet w pierwszej części filmu trochę przesadza - nikt nie odbiera licencji za odmowę leczenia bez użyciu amalgamatów - są inne metody i nikt lekarzowi niczego nie narzuca chyba, ze w Nowej Zelandii
poza tym ta babka na końcu pierwszej części ma ich bardzo dużo, a z przodu ma jeszcze odsłonięte metalowe części koron (u nas się tak od dawna nie robi), więc w takim przypadku na pewno będę jakieś zmiany w składzie śliny a poza tym jej problemy zaczęły się w 12 r.ż. i już wtedy miała tyle amalgamatów czy od jednego?

jak się pacjent mnie pyta o te plomby to używam różnych argumentów, pokazujących, ze amalgamaty nie są najlepszym wypełnieniem, ale nie odważyłabym się powiedzieć, ze są szkodliwe nie znam takich danych ani badań po prostu

ja zalecam wymianę z powodu starości, nieszczelności amalgamatów i z tego powodu, ze nie widać próchnicy przy tym wypełnieniu i łatwiej o powikłania

3220g 54 cm

------------------

Stary 2012-03-05, 18:45   #1317
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Hejka

Poki co sie nie wybieram, choc moze powinnam.
W czwartek mamy wizyte u pediatry, ktory kieruje dzieci na rehabilitacje jesli jest taka potrzeba. (ma taka specjalnosc, ale nazwy dokladnie nie pamietam). Zobaczymy co ona powie. Najbardziej mi zalezy zeby pokazała mi jak z mała mam cwiczyc.
zapytaj pediatre o opinie
Stary 2012-03-05, 19:04   #1318
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

cos duzo piszecie

a ja nie mam mocy, nadrabiam po lebkach

czeko.......my z kolei z tz jestesmy za japonczykami bo to sa najbardziej niezawodne auta.........moj tata ma meganke bodajze 14 lat juz, od nowosci z salonu i powiem Ci, ze poki nowa to ladnie pieknie ale po ok 10 latach tak sie sypie, ze szkoda gadac, praktycznie ciagle cos jest do wymiany

agga w przedszkolach faktycznie panie nie moga podawac lekow, jesli dziecko musi cos brac to trzeba przyjezdzac, Eryk kiedys musial glupie krople do oka dostawac i pani kazala przyjezdzac podawac bo one nie moga
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 19:11   #1319
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
przeczytałam forum - mnie uczono, ze właściwie wypolerowany amalgamat nie uwalnia rtęci, ale pojedyncze amalgamaty widziałam wypolerowane i w gabinecie z funduszem, w którym pracowałam tylko ja umawiałam na polerowanie i patrzyli na mnie jak na stwora, bo przecież takie grosze płacą

ale z ogniwami elektrogalwanicznymi i problemami ze śliną/smakiem to prawda
w ciąży nie powinno się usuwać amalgamatów należy przed ciążą gdy są stare, zeby nie było niespodzianek (pisałam o nich wcześniej)

facet w pierwszej części filmu trochę przesadza - nikt nie odbiera licencji za odmowę leczenia bez użyciu amalgamatów - są inne metody i nikt lekarzowi niczego nie narzuca chyba, ze w Nowej Zelandii
poza tym ta babka na końcu pierwszej części ma ich bardzo dużo, a z przodu ma jeszcze odsłonięte metalowe części koron (u nas się tak od dawna nie robi), więc w takim przypadku na pewno będę jakieś zmiany w składzie śliny a poza tym jej problemy zaczęły się w 12 r.ż. i już wtedy miała tyle amalgamatów czy od jednego?

jak się pacjent mnie pyta o te plomby to używam różnych argumentów, pokazujących, ze amalgamaty nie są najlepszym wypełnieniem, ale nie odważyłabym się powiedzieć, ze są szkodliwe nie znam takich danych ani badań po prostu

ja zalecam wymianę z powodu starości, nieszczelności amalgamatów i z tego powodu, ze nie widać próchnicy przy tym wypełnieniu i łatwiej o powikłania
Dziękuję Ci za opinię.

lubelszczyzna biedny region i ceny z reguły są trochę niższe niż na zachodzie kraju

Ja właśnie z tego powodu chcę wymienić, bo może mam tam jakąś próchnicę czy coś i od tego moja pokrzywka (alergolog mówila ze często albo od zębów albo od tarczycy jest pokrzywka, wiec zaczynam od sprawdzenia tych dwóch rzeczy). No i przed ciążą właśnie wymieniam.

Ale mogę wszystkie na raz czy odstępy czasowe są potrzebne?
To juz ostatnie pytanie, bo i tak mi już głupio że tak cię wykorzystuję

Idę kolację dać Oliwce i wrócę do Was
Stary 2012-03-05, 19:34   #1320
agga19851985
Wtajemniczenie

Czeko my mielismy Clio od nowości- wygrane w teleturnieju, więc chyba nowe Rocznik'99 i do tej pory śmiga nim teść, więc renaulty chyba są ok

Dzieki Svi za opinię

Mariola odpocznij przed pracowitym weekendem

Pola jest z nami od 03.XI.2015

Edytowane przez agga19851985
Czas edycji: 2012-03-05 o 19:36
agga19851985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości