|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część VII
Miałam mega ogromny problem z włosami... Po chorobie zaczęły wypadać garściami. Pani dermatolog zapisała mi merz special. Po jakimś czasie przestał działać więc zapisała mi BIOTEBAL. Te tabletki są świetne. Przez rok walczyłam z wypadaniem, teraz gdy jest ok muszę podziałać, aby szybciej rosły. Trzymajcie kciuki
oczywiście drożdże, oleje, maski, wax, odżywki i płukanki poszły w ruch. Powinnam iśc do fryzjera i wyrównać końce, ale coś się boję, że za chwilę będę wyglądać jak owca (mam kręcone włosy):P |
|
|
|
#212 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale chyba nie uda mi sie nigdzie tego spotkać, a szkoda![]() Cytat:
|
|
#213 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mieszała któraś z Was Vatikę kokosową np. z maską Kallos'a?
|
|
|
|
#214 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i teraz o wiele lepszy według mnie
|
|
#215 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I wolę używać oleju solo.Drugi raz używam oleju lnianego na włosy. Po pierwszym użyciu miałam tak miękkie i cudowne kłaczydła, że poczułam to jeszcze w czasie mycia (do zmywania zakupiłam sobie zgodne z CG szampony Alterry) Dzisiaj zostawiam lniany na całą noc, a skalp potraktowałam wodą brzozową (na przeczekanie, zanim przyjdzie mi cudo Azjatek) Jeszcze a propos farbowania, to chciałam Wam napisać, że wypróbowałam metodę farbowania Anwen - nałożyłam wieczorem olej, a rano nakładałam farbę (w moim przypadku fryzjerski szampon zmywalny) na olej. I efekty są w porządku, farba pokryła dobrze włosy (na pewno nie gorzej, niż bez oleju, chociaż nie mam takiego 100% porównania, bo używałam tej farby pierwszy raz w życiu), a włosy na długości są mięciutkie i lśniące. Tak więc polecam, zwłaszcza tym z Was, które nie muszą się martwić o żadne siwusy
|
|
#216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tzn ja próbowałam ostatnio farbowania odrostów na olej i pokryło mi siwe, ale po tygodniu zaczęły prześwitywać. Pech chciał, że zaczęłam siwieć od czubka głowy nad czołem, czyli tam, gdzie najbardziej widać odrosty Czasami mnie to dołuje strasznie Bo z roku na rok jest ich coraz więcej i pewnie jak będę miała 30 lat, to będę już cała siwa
|
|
|
|
|
#217 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
i z całego ziarna i z mielonego... chyba jutro sobie kupię i zacznę regularne picie ale chyba wezmę całe bo lubię je też jeść (choć podobno nie powinno się jeść tylko właśnie pić)Cytat:
i dlatego zaczęłam nadrabiać zaległości, żeby się tym z Wami podzielić
|
|||
|
|
|
#218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale taka prawda
|
|
#219 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super ![]() swoją drogą wyglądają także dużo lepiej Cytat:
Cytat:
![]() ale używałam dopiero kilka razy, za każdym razem z jedną odzywką, muszę popróbowac inne kombinacje jeszcze
|
|||
|
|
|
#220 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nakladaj go na wlosy kilka h przed myciem. Cytat:
jeszcze jej kolor zmienila
![]() Edytowane przez aniolek99 Czas edycji: 2012-03-03 o 16:20 |
||
|
|
|
#221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż u mnie impuls do podcięcia końcówek jest tak silny czasami, że nie da rady dosłownie
|
|
|
|
|
#222 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chyba najlepszym rozwiązaniem, no i najmniej katującym włosy, będzie robienie sobie refleksów, pasemek itp. Myślałam o ilości minimalnej, tylko w tych miejscach, w których mam najwięcej siwych. Ale na razie mam za krótkie włosy na pasemka, więc próbuję różnych farb zmywalnych. A jeszcze tak mi się nasunęło: czy szampony koloryzujące, które nie wnikają w strukturę włosa, tylko go obklejają, nie blokują dostępu olejowi i innym dobrom, które sobie aplikujemy? Cytat:
|
|
#223 |
|
Zakorzenienie
|
Minal tydzien od testow seborenu. Ucze sie w szkole na fryzjerke, i zagadnelam moja nauczycielke od Materialow Fryzjerskich i powiedziala ze takie stezenie alkoholu jest po to zeby rozpuscilo wszystkie skladniki, a i alkohol w preparatach pozwala latwiej wniknac w skore glowy.
To niewiele myslac zaaplikowalam seboren 4 ml, i jantara na noc 4 ml, lezalam przed snem i mialam uczucie... nie wiem jak okreslic... Jak np ogolicie nogi i polejecie zimna woda to wam natychmiast wyrastaja z gesia skorka takie mikro wloski na nogach. To lezalam pod koldra, cieplutko i w ogole, a czulam jakby wlosy mi "stawaly deba" + 50 do satysfakcji oczywiscie po zaaplikowaniu szczotka szuralam po skalpie z 2 minuty zauwazyla to ktoras wizazanka? mam tak po kazdym uzyciu
|
#224 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z jednej strony chcę żeby były coraz dłuższe, a z drugiej nie wytrzymam dłużej niż 2 miesiące bez podcięcia końcówek ![]() Cytat:
a odzywkę miałam na mysli tą co daję po umyciu szamponem już |
||
|
|
|
#225 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sobie ciągle obiecuję, że wytrzymam kilka miesięcy i nic z tego
![]() Koleżanka poleciła mi suplement o nazwie Ha Pantoten. Nie słyszałam o nim na wizazu. Macie jakieś doświadczenie z nim? Zamierzam wypróbować, jak wykończę CP Jest wersja Classic i Optimum. Która lepsza, jak sądzicie? Cenowo wychodzi na jedno, bo classic się bierze 2x dziennie a optimum 1xdziennie.Wersja Classic: Skład: 2 tabletki dostarczają: Witamina A -250 mcg Ryboflawina (witamina B2) - 0,7 mg Witamina E - 4,5 mg Niacyna - 12,5 mg Kwas foliowy - 100 mcg Kwas pantotenowy - 5 mg Miedź - 500 mcg Metionina - 22,5 mg L-cysteina - 15 mg Biotyna - 150 mcg Żelazo - 5 mg Krzem (z wyciągu ze skrzypu polnego) - 10 mg Cynk - 3,76 mg Selen (z drożdży selenowych) - 12,5 mcg Dolomit - 2,52 mg Wyciąg z pokrzywy - 4,26 mg Wyciąg z zielonej herbaty - 4,26 mg Inozytol - 2,12 mg Mangan - 0,5 mg Molibden - 37,5 mcg Morszczyn - 12 mg Kwas paraaminobenzoesowy - 1mg Wersja Optimum: Skład: 1 tabletka Ha-Pantoten OPTIMUM dostarcza: Witamina A -250mcg Witamina B1 Tiamina - 1.4mg Ryboflawina (witamina B2) - 1.6 mg Witamina B6 - 2mg Witamina B12 - 1mcg Witamina E - 5mg Niacyna - 18mg Kwas foliowy - 200mcg Kwas pantotenowy - 6mg Miedź - 500mcg Biotyna - 150mcg Ziele skrzypu polnego - 250mg co odpowiada 10mg krzemu Cynk - 7.5mg Selen (z drożdży selenowych) - 12,5mcg Jod - 150mcg Wyciąg z zielonej herbaty - 50mg Mangan - 0,75mg Molibden - 37,5mcg Edytowane przez Fubizka Czas edycji: 2012-03-04 o 17:02 |
|
|
|
#226 |
|
Zadomowienie
|
Ja przestestowalam juz chyba wszystko
![]() ha-pantoten szału nie bylo ![]() a ja chyba brałam 4 razy dziennie hmm
|
#227 |
|
Zadomowienie
|
a po jakich tabletkach widziałaś najlepsze efekty?
|
#228 |
|
Zadomowienie
|
Belissa,merz spezial
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe dlaczego tak się dzieje, bo Belissa i Merz mają mniej składników i mniejsze stężenie niż ten Ha Panto-coś tam. Więc patrząc logicznie powinien działać lepiej, ale widać ludzki organizm to nieodgadniona zagadka
|
|
|
|
#230 |
|
Raczkowanie
|
Jakie polecacie tabletki na szybszy porost włosów czytałam o merz specjal, radical, silica, vitapil ale z tych najlepsze wydaja się vitapil.
Do każdego mycia używam kilku kropli olejku rycynowego wymieszanego z szamponem z czarnej rzepy, raz na tydzień wcieram odżywkę Jantar i nafte kosmetyczna w skóre głowy, na koniec spłukuje wodą z sokiem z cytryny a do tego loreal total reapair bo bez tego wogule nie moge rozczesac moich włosów. Narazie nie widzę żadnych efektów żeby szybciej rosły ale są miekkie i jedwabiste w dotyku. Codziennie pije też herbatke z pokrzywy a włosy myje w wywarze ze skrzypu i rumianku. Czekam na dostawe wax, seboradin lotion i ampułek seboradin. O efektach kuracji bede informowac na bieżaąco
|
#231 |
|
Raczkowanie
|
Anna, mi na rozczesywanie włosów (mam strasznie plątliwe) pomogło mycie OMO i olejowanie. Teraz mam bardzo mięciutkie włosy
|
#232 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#233 |
|
jesterhead
|
Jakiś tydzień temu wróciłam do Jantara i wydaje mi się, że mam po nim lekki łupież
Stosowałam już tą wcierkę i wszystko było w porządku więc nie wiem o co chodzi.Jeszcze 2 dni i mierzenie ![]() Kicia069 rzepa ma taki dość ostry smak, jak pierwszy raz spróbowałam to mnie odrzuciło
Edytowane przez BeforeIForget Czas edycji: 2012-03-05 o 13:21 |
|
|
|
#234 | ||
|
Zadomowienie
|
to szkoda bo u mnie belissa zwykła zero efektu, zastanawiam sie czy jak kupie belisse sun to coś pomorze na włoski bo jestem blada i będę chyba zmuszona kupić
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#235 |
|
Raczkowanie
|
Zapomniałam że trzeba ją codziennie wcierać
Czy to prawda że nafta kosmetyczna przyciemnia włosy bo mam ciemny blond ?
|
#236 | |||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2012-03-05 o 16:52 |
|||
|
|
|
#237 |
|
Zakorzenienie
|
Zastanawiam się czy to nie jest po prostu wina farby, farbowałam brązem Garnier Color Naturals a teraz mam jasny brąz i może on ma po prostu słabsze barwniki
A może włosy w miarę pielęgnacji i olejowania słabiej przyjmują farbę, bo są gładsze i mają bardziej domknięte łuski
|
|
|
|
#238 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
|
|
#239 |
|
Zadomowienie
|
http://kwejk.pl/obrazek/997836/w%C5%81osy,*.*.html
piękne !!! chcę
|
|
|
|
#240 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:10.

oczywiście drożdże, oleje, maski, wax, odżywki i płukanki poszły w ruch. Powinnam iśc do fryzjera i wyrównać końce, ale coś się boję, że za chwilę będę wyglądać jak owca (mam kręcone włosy):P

Wydaje mi się, że lepiej jest wcierać sok w skórę głowy. U mnie efektów po tym za bardzo nie było więc przestałam.
ale chyba nie uda mi sie nigdzie tego spotkać, a szkoda

Bo z roku na rok jest ich coraz więcej i pewnie jak będę miała 30 lat, to będę już cała siwa
Jestem aktualnie na redukcji i siemie w takiej postaci zastępuje mi słodycze
ale chyba wezmę całe bo lubię je też jeść (choć podobno nie powinno się jeść tylko właśnie pić)

Robiłam sobie dzisiaj zdjęcie i porównałam z pierwszym z albumu. W międzyczasie 2 razy podcinałam końcówki, ostatnio ze 3 dni temu, głównie, żeby pozbyć się suchych i wyrównać posiepane końce. Oceńcie same, zdjęcie z 22 stycznia i dzisiaj:
super