|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Dot.: Związki zakończone w 2010r. - skrzynka wódki i pluszowe voodoo
Fakt. W ogóle jakoś przestaje mnie to wszystko bawić. nk zostawię, bo wiadomo, o pogrzebach trzeba się skądś dowiadywać, ale fb powoli robi się zbędny.
|
|
#3392 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
), żeby się ode mnie odczepił, żeby nie dzwonił, bo jego numer jest zablokowany i ogólnie jedno wielkie ODWAL SIĘ. Minęło kilka godzin a ten dzwoni. Najbardziej mnie rozwala, że on chyba myśli, że jak trochę popróbuje i pokombinuje, to ja się z nim będę kumplować Cytat:
![]() Cytat:
![]() Reszta ochraniaczy to tylko ozdoba na rolkach a jak ja się raz glebnęłam i rozprułam sobie twarz, że mnie musieli szyć, to żaden ochraniacz by mi nie pomógł ![]() Aha - zwykle ci co jeżdżą powoli częściej się wywalają ![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
U mnie fb jest bardzo przydatny, idealny do organizowania imprez. Robisz event i wszystko obgadane w jednym miejscu, nie trzeba sto razy dzwonić. A z jedną grupą znajomych mamy właśnie założoną grupę na fb i jak ktoś organizuje coś albo proponuje, to pisze na tej grupie i każdy dyskutuje czy wszystko ok, albo kto co przyniesie do żarcia i wszyscy to widzą. Mega ułatwienie. Aha, no i jak studiowałam, to bez fb bym pewnie nie wiedziała o 3/4 egzaminów, wpisów, terminów konsultacji i innych takich
Edytowane przez Fubizka Czas edycji: 2012-03-05 o 13:05 |
||||||||
|
|
|
#3393 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Cytat:
Jeśli ci, co jeżdżą powoli, nie umieją hamować, to lepiej, aby nie przyspieszali ![]() Myślę, że powszechnie stosowane ochraniacze na kolana nic nie pomogą, jak dojdzie do solidnego uderzenia. One chyba tylko wyglądają i zapobiegają starciu naskórka, niczemu więcej. Z czego to wynika? Za moich czasów wszyscy byli doinformowani bez konieczności korzystania z internetu.
|
|
|
#3394 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie ochraniacze chronią przede wszystkim przed zwichnięciem kolana, urazem stawu kolanowego czy rzepki. A to są przerąbane kontuzje. Cytat:
Za czasów moich rodziców nikt nawet nie miał telefonu i też się jakoś informowali W gronie moich bardzo bliskich znajomych wystarczą dwa telefony i jesteśmy gdzie trzeba, ale w innych grupach, z którymi często wychodzę a nie są to jacyś przyjaciele, po prostu zaproszenie 15 osób na domówkę, na którą każdy przynosi półprodukty do wspólnego gotowania, kosztowałoby dużo impulsów telefonicznych Tak samo, jak namawiam kogoś np na jakiś koncert. Prawie zawsze jest event na fb i od razu mogę powiadomić kogo chcę i każdy sobie przeczyta kto gra, gdzie, jaki jest support, jaki jest adres klubu. Wygoda i tyle
|
||
|
|
|
#3395 |
|
Nie depcze krokusów
|
Fubi - o uczelnię mi chodziło, nie o spotkania. Kto coś wiedział, to rozpowiadał lub wieszał na tablicy i mimo że miałam zajęcia rozsiane po całym mieście, wszyscy wszystko wiedzieli. A było nas 250.
Kupiłam ze współlokatorką ochraniacze z Decathlonu w średniej cenie, które pracownik nam niby polecił. Przy drugim wyjściu zaliczyła glebę wstając z ławki i do teraz ma problemy z kolanem. Lekarz nie uwierzył, że miała jakąkolwiek ochronę :/
|
|
#3396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym się z nimi sądziła chyba. Nie wiem jakie ona miała, ale generalnie chodzi o to, żeby nie mieć takich zasłonek: http://img14.allegroimg.pl/photos/or.../91/2160009103 Tylko takie wciągane ze wzmocnieniem w okół całego kolana i usztywniające to kolano (czyli zginają się tylko tak, jak kolano się zgina a nie na boki i do przodu). Np takie: http://www.powerkiteshop.com/images/...onedjknees.jpg Tylko oczywiście one WYGLĄDAJĄ na porządne, trzeba by było jeszcze sprawdzić wykonanie i atesty, patrzę tylko na zdjęcie. A co do uczelni - ja przez większość studiów pracowałam i wpadałam tylko, jak musiałam na uczelnie, w związku z czym nie czytałam tych wszystkich wlepek, które nam wykładowcy zostawiali gdzie popadło, albo nie robili tego wcale, tylko puszczali jakąś plotę, która zwykle okazywała się bzdurą. Moja uczelnia to w ogóle jest burdel na kółkach
Edytowane przez Fubizka Czas edycji: 2012-03-05 o 13:52 |
|
|
|
|
#3397 | ||||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
), to robię to żeby się wypłakusiać porządnie, ewentualnie żeby posłuchać rady, a nie żeby ktośtam miał mi dupsko ratować. I generalnie nawet znajomych mam takich, którzy owszem, wysłuchać mogą zawsze i wszędzie, ale wtrącać się będą tylko jeśli ewidentnie będzie mi się działa krzywda.Napastował, napastował. To niech na policję zgłosi. ajlowjutu ![]() Najlepiej by było gdyby jeszcze omijały Cię w ogóle informacje na temat tego co on robi. Ale to z czasem samo się zrobi. No jak lubi... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
albo nie mają wcale ![]() U mnie fb się zrobiło siedliskiem informacji do oplotkowywania przy kawie. Może i bym chciała coś czasem wrzucić...ale nawet piosenka będzie oplotkowana - że za wesoła...albo za smutna...i to podejrzane. Ludzie nawet opisy na gadu mi biorą pod rtg, no katastrofa. Gdyby nie to, że mam mnóstwo znajomości opartych na kontakcie internetowym, to i gadu bym się pozbyła na jakiś czas. Cytat:
|
|
|
#3398 | |||
|
Zakorzenienie
|
No ona właśnie niby powiedziała mi, żeby mi się wygadać itd itp. Ale mówiła o chłopaku koleżanki, którą znam 5 lat! A ją samą znam od niecałego roku i widujemy się raz na jakiś czas, gadamy głownie na necie, więc chyba było oczywiste, że powiem swojej koleżance
![]() Cytat:
![]() Jak jechałam na tą wycieczkę, to wszyscy faceci tam byli wspólnymi znajomymi. Nikt nie zająknął się ani słowem, chociaż obawiałam się, że będę musiała jakoś tłumaczyć, żeby o nim nie gadać. Została jeszcze jedna osoba, która jakoś zawsze musi coś przemycić. Cytat:
Pokazałam tego smsa swojej paczce znajomych i zapytałam chłopaków, czy by się odezwali do kogoś, jakby dostali od niego takiego smsa. To powiedzieli, że on chyba jest psychicznie chory i to na serio. Cytat:
Może o mnie plotkują też, nie wiem Ale jak plotkują o nas, tzn że mamy ciekawe życie
Edytowane przez Fubizka Czas edycji: 2012-03-05 o 14:29 |
|||
|
|
|
#3399 |
|
Zakorzenienie
|
Fubizka podziwiam Cie za te włosomaniactwo bo z rzeczy które wymieniłaś znam kilka ale nie mam pojęcia do czego służą
no jedynie panthenol... ![]() A tak btw..
|
#3400 | |||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Generalnie niech się tam biją na gołe klaty, Ty możesz ewentualnie czekać z apteczką pod ringiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Od tego fałszu dostaję wysypki na paznokciach i lakier mi złazi.
|
|
|
#3401 |
|
Zakorzenienie
|
Na uczelni lipa, z praktykami lipa, dzisiaj wszystko mi się wali do tego napisałam do sss w kwestii dzisiejszego spotkania (było przełożone ze środy i potwierdzone, kwestia ustalenia godziny) i nie odpisał. Siedział na fb i zniknął, nie odezwał się.. Jejku, niech to wszystko szlag...
![]() Chciałam mu napisać czy ciężko mu powiedzieć wprost że nie, albo że nie ma ochoty ale się powstrzymałam.. ehh..
plecaczkiem: 7250 km Edytowane przez zjedzmniebejbe Czas edycji: 2012-03-05 o 15:42 |
|
|
|
#3402 |
|
Rozeznanie
|
byłam dzisiaj na szkoleniu w przyszłej pracy
coś czuje że też się zjawie teraz bardziej na włosy zresztą strzyżenie za darmo i produkty po hurtowych cenach już mnie motywują |
|
|
|
#3403 | |||
|
Raczkowanie
|
A spiruliny nie stosuje się przypadkiem jeszcze na trądzik? Coś takiego obiło mi się o uszy
![]() Cytat:
![]() Cytat:
PS. mieszkasz w Koszalinie? Kurczę, przez 2 lata tam jeździłam popracować sobie w wakacje ![]() Mam nadzieję, że to on mi nic, a raczej nikogo nie zrobił Cytat:
Ciężki dzień? ![]() Dziewczyny, a propos olejowania. Gdy zmywacie olej ile razy powtarzacie czynność moczenie-nakładanie szamponu-spłukiwanie? ![]() Kurcze, mam wrażenie, że po jednym razie (raz szampon i spłukanie) olej się nie zmywa. Natomiast po dwóch włosy wydają się przesuszone
|
|||
|
|
|
#3404 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Myję raz, ale nie oszczędzam szamponu ani wody.
|
|
|
#3405 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i podobno świetnie działa jako dodatek do maski, ma pełno jakichś witamin, aminokwasów, kwasów tłuszczowych i minerały: potas, wapń, magnez, cynk, selen, fosfor i jeszcze tam jakieś inne cuda. Keratyna, to wiadomo, budulec włosa, L-cysteina regeneruje, odżywia, filtruje UV, likwiduje stany zapalne, wyłapuje wolne rodniki.Co ja tam jeszcze miałam? Witaminy to wiadomo Kwas hialuronowy utrzymuje nawilżenie ale nie wiem czy sam w sobie nawilża. Mocznik dają za darmo ale z tego co wiem, to zatrzymuje nawilżenie i odkaża (?).FEOG konserwuje, bo inaczej taka mieszanka się trzyma max 3 dni. A olej z lnianki to tak jak reszta olejów ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Oczywiście jedynie mój eks się nie stosuje do tego, ale jego nie kwalifikuję jako "osobę". ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A jakim szamponem myjesz? |
|||||||||
|
|
|
#3406 |
|
Nie depcze krokusów
|
Hialuronian stosowany solo wysusza, ale nikt go tak nie używa
|
|
#3407 | |
|
Zakorzenienie
|
Ok
![]() Ja się już nic nie odzywam ![]() Cytat:
|
|
|
#3408 |
|
po drugiej stronie szafy
|
plu - a na czym pracują w tym salonie?
E tam, przyznaj się po prostu do rzeczywistego wieku i że te wszystkie rozkminy dotyczą pojawiania się na klasowych dyskotekach i po sprawie
|
|
#3409 |
|
Nie depcze krokusów
|
To musi być mistrzynią kamuflażu, ten profil na fejsie, te fikcyjne angolskie znajomości...
|
|
#3410 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
No. Laska miała wrzucone fotki pewnej dość znanej modelki Biedny chłopczyk...
|
|
|
#3411 |
|
Nie depcze krokusów
|
Jakiej modelki?
|
|
#3412 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Gisele Bundchen
![]() Skubana powysyłała mu na maila fotki z życia codziennego, cyknięte przez paparazzi z komentarzem "a tu wyszłam brzydko, kolega mi z zaskoczenia zrobił, ale chcę żebyś widział że jestem normalna i bywam brzydka, bez makijażu"
|
|
#3413 |
|
Nie depcze krokusów
|
I co dalej, co dalej?
|
|
#3414 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Nic, napisałam mu tylko, że śliczna dziewczyna, bardzo podobna do tej i tej modelki, to wlazł sobie w google i zobaczył te same fotki, które od niej dostał...zadzwonił, wysłuchał łzawych tłumaczeń i podziękował za znajomość. A ja dostałam flachę martini
|
|
#3415 | |
|
Zakorzenienie
|
Hahahahahaha!
Cytat:
|
|
|
|
|
#3416 |
|
Nie depcze krokusów
|
Ciekawe, jak się tłumaczyła...
|
|
#3417 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Akurat ten kumpel jest ok, są ludzie którzy by mi za takie uświadomienie ową flachę na łbie rozbili
Mimo że wprost nie powiedziałam nic ![]() Standardowo, że bała się że ucieknie jak zobaczy prawdziwe fotki, że chciała go do siebie przekonać charakterem a nie wyglądem, że od dłuższego czasu chciała się przyznać, ale się bała że się wścieknie, a zaczęło jej na nim zależeć...i dalej w tym tonie.
|
|
#3418 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I jeszcze by mieli pretensje, że ona przecież właśnie: Cytat:
![]() A to Ty jesteś ta zła. A nie, w8... To w moim otoczeniu A ja w końcu zamiast się opieprzać cały dzień zrobiłam sobie internetowe portfolio i zgłosiłam się do urzędu pracy, może mi jakiś zasiłek dadzą
|
||
|
|
|
#3419 |
|
Nie depcze krokusów
|
Oj, ja bym powiedziała "nie chciałam, byś myślał, że jestem ładna, więc wysłałam zdjęcia brzydszej modelki"
|
|
#3420 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:46.

), żeby się ode mnie odczepił, żeby nie dzwonił, bo jego numer jest zablokowany i ogólnie jedno wielkie ODWAL SIĘ.
Dodam, że jeżdżę wolniej niż człowiek idąc tip topami, żenada na maksa