|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#301 |
Raczkowanie
|
Dot.: Rower stacjonarny cz 2
dzisiejsze pol godziny + skakanka.
![]() dopiero dzis czuje miesnie ![]()
![]() |
![]() |
#302 |
Raczkowanie
|
![]()
Cześć dziewczyny!
![]() ![]() właśnie dzisiaj przyszedł mój nowy rower stacjonarny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziękuję z góry za odpowiedź kochane rowerzystki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#303 |
Zadomowienie
|
Cześć cioopaga
![]() Ja tam na ciśnienie nie patrzę i owszem rower nie jest zbyt meczącym przyrządem do ćwiczeń, no może kości w dupce czasem pobolewają ![]() Ja kiedyś jeździłam tak niedbale, siedziałam wyprostowana, ręce trzymałam na biodrach, albo kładłam na udach i wtedy nic nie czułam. Teraz koniecznie zaciskam dłońmi rączki roweru i nie kołysze się ciałem, poruszam tylko nogami. I dobrym sposobem na poczucie ud jest pochylenie się, zgięcie łokci i położenie przedramion na rączkach roweru, możesz wtedy pupe wypchnąć do tyłu, unieść tyłek i wtedy poczujesz jazdę. Poza tym 20km/h to chyba za wolno? Ja tam jeżdżę 25-27 km/h. Melduję, że w pon i wczoraj po godzinie zaliczone. A dziś nie jeżdżę, idę na randke ![]()
![]() |
#304 |
Raczkowanie
|
a ja już myślałam, że nikt nie jeździ
![]() ja swoją godzinkę wczoraj odpedaliłam ![]() cioopaga - ah te początki ![]() wiesz, zdaje mi się, że gdybyśmy się tak trzymały wszystkich reguł, to życie i wszelki ruch by nam zbrzydł. Dla każdego inne tempo i inne obciążenie będzie męczące. dla przykładu - ja potrafię już 2 ha na trochę mocniejszym niż średnim obciążeniu jechać w sumie bez większego zmęczenia. dla kogoś innego najmniejsze obciążenie przez 30 minut jest wykańczające. gdy zaczynałam - pamiętam to jak dziś - po ośmiu minutach stwierdziłam, że jeżdżę już zapewne wieki całe, a schudłam, że ho ho, w sumie dalsze kolejne jazdy już mi nie będą potrzebne ![]() jeździj więc tak, by się zmęczyć. może nie obciążeniem. jeśli chcesz schudnąć - wysiłek ma być długi i miarowy, najlepiej na najniższym obciążeniu. często zdaje mi się, że to do kitu, no ale to niby potwierdzone. też chcę schudnąć. ale - nie mam czasu na 3 godziny najniższego obciążenia dziennie. jeżdżę więc godzinę, na średnim i dość szybko. czuję wysiłek i widzę, że przynosi efekty. czy nie o to nam chodzi? i jeszcze jedno - jedząc normalnie i ustawiając sobie obciążenie na większe niż najlżejsze - wyrobisz mięśnie. żeby chudnąć potrzeba ujemnego bilansu kalorycznego, ale to chyba już wiesz?
![]() |
![]() |
#305 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#306 |
Raczkowanie
|
Ja ostatnio po 50 minutek
![]()
![]() |
#307 |
Raczkowanie
|
Dziękuję Wam dziewczyny za odpowiedź
![]() Djapira: muszę przyznać, że dziś na pewno spróbuję techiniki wyminionej przez Ciebie ![]() ![]() ![]() sssouzie: uśmiałam się, gdy czytałam o Twoich początkach ![]() ![]() ![]() dziś dokupiłam do rowerka hula hop i dodatkowo będę się wyginać chociaż wcale mi to nie idzie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#308 |
Zadomowienie
|
cioopaga, gwarantuje, że poczujesz udka i co najlepsze możesz sobie dostosowywać wysiłek do swoich możliwości
![]() ![]() Okresu dostałam z rana, nie wiem czy dam rade dziś pojeździć, brzucho boli ![]()
"Jeśli nie odważysz się zrobić kroku, nigdy nie dowiesz się tego, do czego jesteś zdolny. Ufaj po prostu, że w nowej sytuacji dasz radę"! Edytowane przez Djapira Czas edycji: 2012-03-01 o 10:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#309 |
Wtajemniczenie
|
Ja dzisiaj 30 km. póki co
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#310 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
oczywiście, że tak! od samej myśli, że posiadam rower stacjonarny czuję się kilka kilo lżejsza ![]() a zabawa...no musi być zabawa! ja w inny sposób do odchudzania i sportu nie podchodzę, w przeciwnym razie szybko bym wróciła na wygodny fotel ![]() wczoraj było 2 godziny i pół godziny biegałam. zresztą pobawiłam się tymi ćwiczeniami zalecanymi przez thermoline (uda i pośladki, z czego ostatnie na pośladki mnie całkiem zdegustowało, bo nie potrafię jakoś ogarnąć tych ruchów ![]() ![]() tymczasem z okazji pogody pitraszę pyszne owsiano-jęczmienno-pszenne placuszki z kiwi i jogurtem naturalnym (mmmm).... i myślę, jakiego filmu jeszcze nie oglądałam, a który by trwał akuratnie ze 2 godziny do oglądania w trakcie jazdy rowerowej ![]() ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- ale jak dobrze, że do nas wracasz! ![]() (bo nas też zaniedbałaś ![]() ![]() będzie dobrze! ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
ja odkryłam, że odkąd ćwiczę okres przechodzę bez żadnych objawów. kiedyś 2 pierwsze dni spędzałam w łóżku. teraz - niciewo! zresztą chyba jest nawet taka teoria, że sport w czasie okresu pomaga na bóle wszelkie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#311 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#312 |
Raczkowanie
|
no! ja też chcę masaż... ![]() nie wyobrażacie sobie, co za pierdoła ze mnie. zabrałam się za skakankowanie i nie wiem jak i co ja zrobiłam, nagle sru i leżę na kolanach. jak całe życie - z impetem! kolana same w sobie mam kiepskie (w sumie nie powinnam ani biegać ani skakać ![]() chyba więcej bólu było z powodu upadku na gołe kolana, bo w krótkich gieterkach skakałam, i teraz mam takie fajne, wiecie, jak policzki u krasawicy matrioszki ![]() obadane już są, a jakże, nic nie chrupie i rzepki w całości, dało radę wsiąść na rower. 2 godziny odhaczam ![]()
![]() |
![]() |
#313 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#314 |
Przyczajenie
|
Witam!
Mam zamiar zacząć regularne pedałowanie żeby zlikwidować pozostałości po ciąży tj. wysmuklić nogi (cel nr 1) i zredukować cellulit (cel nr 2). W chwili obecnej szukam roweru i w związku z tym mam kilka pytań do każdej rowerowej maniaczki: Na jakim rowerku jeździsz? Mechanicznym czy magnetycznym? (mile widziana marka i model) (pytam z uwagi na znaczną różnicę w cenie i prawdopodobnie efektywności treningu) Czy rower jest głośny? (pytam z uwagi na prawdopodobną konieczność pedałowania przy śpiącym dziecku) Ile czasu jeździsz? (tzn. od kiedy w ogóle jeździsz i jak wygląda Twój trening - 30 minut czy 60; z rozgrzewką czy bez; na małym czy dużym obciążeniu i ile razy w tygodniu?) Lubisz swój rowerek czy nie i dlaczego? Po jakim czasie zauważyłaś efekty i jakie?(czy nogi zeszczuplały czy nabrały masy mięśniowej, straciłaś kg?) Z góry dzięki za odpowiedzi. Pewnie pomogą nie tylko mi w podjęciu decyzji co do zakupu odpowiedniego modelu. ![]() Edytowane przez mama122011 Czas edycji: 2012-03-02 o 11:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#315 |
Zadomowienie
|
sssouzie biedaku.. Całe szczęście nic Ci nie jest
![]() Zaczynam lubić ćwiczenia, mam świetny humor po ![]() Ja ogólnie dobrze znoszę okres, 1wszy dzień trochę mnie brzuch pobolewa, ale nie aż tak żeby utrudniać mi życie ![]() Dzisiaj godzinka, trening był efektywniejszy, przejechałam wiecej kilosów i więcej kcal spaliłam, czyżbym już łapała formę? ![]() Dziewczyny macie może 8minutes na kompie? Nie wiem skąd ściągnąć. Na chomiku nie mam konta, a nie opłaca mi się sćiągać za pomocą smsa, 5x 2,44= 12,20 ![]()
![]() |
#316 |
Wtajemniczenie
|
Ja dzisiaj w południe 25 km. zrobiłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#317 |
Wtajemniczenie
|
ja wczoraj i dziś po 50 minut
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#318 |
Zadomowienie
|
Dzisiaj godzinka zaliczona
![]()
![]() |
#319 |
Zadomowienie
|
czytalam akrtykul w ktorym dziewczyna mowi ze od jazdy na rowerze rozbudowaly jej sie miesnie . jest to mozliwe? moze jezdzila na najwiekszym obciazeniu i po 2 h dziennie?
tak bardzo chce z ud zrzucic i sie boje ...
![]() |
#320 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#321 |
Raczkowanie
|
30 minut
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#322 |
Wtajemniczenie
|
nie jeździłam 2 tygonie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#323 |
Raczkowanie
|
Ja w sobotę 60 minut, od tego miesiąca będę się starała dopisywać 3 razy w tygodniu.
29.02 minął miesiąc odkąd jeżdżę w miarę regularnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#324 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
moze to zalezy od budowy człowieka i od jego uwarunkowań do rozbudowania mięśni ?
![]() |
![]() |
#325 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zacznijmy od tego, że przeciętne kobieta w ogóle nie ma predyspozycji do rozbudowy makulatury bierzmy tez pod uwagę fakt, że po treningu (szczególnie dolnych części ciała) nasze członki sa lepiej ukrwione co za tym idzie troszkę opuchnięte - stąd ten syndrom "nie-mogę-się-wcisnąć-w-rurki-po-treningu" ![]() moim zdaniem nie masz się czego obawiać ![]() osobiście pracowałam dłuugo i ściśle pod kontrolą specjalistów po to, by rozwinąć masę mięśniową ona od tak se nie rośnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#326 |
Wtajemniczenie
|
ja dziś 60 minut
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#327 |
Raczkowanie
|
ja dzis prawie godzinke
![]() dziewczyny mam pare pytan, pomoze ktoras? ![]() 1. czy jezdzac na rowerku uda mi sie zrzucic oponke z brzucha? 2. czy oprocz cwiczen stosujecie diete plus jakies kosmetyki wyszczuplajace czy jezdzicie dla przyjemnosci?
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#328 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Ja też planuje zakup skakanki tylko małż się boi, że sąsiedzi będa protestować ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Nawet sobie często postanawiam - "dziś zrobię wakacje", po czym wskakuję tylko na moment i juz zostaję ![]() Tylko mój rowerek nie należy do najlepszych. Zaczyna mi w nim coś trzaskać, skrzypieć ![]() EDIT ciaMajdzia- ja zrzucam głównie oponkę - z efektami ![]() No i oczywiście dieta, lub tez racjonalne żywienie - 5 posiłków dziennie ![]() Nie objadam sie wieczorami, jak to miałam w zwyczaju. I chudnę ![]() Edytowane przez Yola Czas edycji: 2012-03-05 o 18:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#329 |
Raczkowanie
|
łojej, weekend pod względem kalorycznym - masakryczny.
jakoś tak odpadłam od swoich postanowień, dziś jednak wracam na swoje miejsce. godzina intensywnego pedałowania na najniższych obrotach za mną. tak solidnie, mocno przepocona koszulka jest na to dowodem! ![]() pomachałam trochę kończynami górnymi dolnymi i jeszcze zamierzam się dziś przetruchtać. a w ogóle to sucho już, hmmm, kusi coby rozpocząć już sezon rolkowy... rolki są genialne na wewnętrzną stronę ud- dodam ku zachęcie ![]()
![]() |
![]() |
#330 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() dieta u mnie oczywiscie jest, zero białego pieczywa, makaronu. codziennie kefirek, owoce, wyrzeklam sie slodyczy. no i czekam na efekty ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:36.