|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Trzy z Nas już mężów mają, kolejne PMki dni odliczają - PM 2012 cz. XX
opiekuna który zajmie się psem podczas Twojej nieobecności u siebie w domu
![]() ja mam taką która za dobę bierze 25zł, kobieta behawiorystka, pies ma zapewniony wybieg, i wysiłek psychiczny i jak gdzieś jedziemy a teściowie nie mogą z nim zostać to go do niej daję, i pies mimo że ma lęk seperacyjny u niej jakoś strasznie nie tęskni, może tylko nocami wygląda w oknie za nami
|
|
|
|
#1232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1233 |
|
Zakorzenienie
|
agis88 -nasze grzebyczki ruszyły w świat
|
|
|
|
#1234 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mam jeszcze pytanie tak z innej beczki: Czy jak para młoda ma jakieś ozdobne tablice rejestracyjne to trzeba to gdzieś zgłaszać, że będą zasłonięte te prawdziwe? Bo przecież za nieczytelne tablice wlepiają mandaty i jak by się tak trafiło na *** jakiegoś to można sobie łatwo dzień spieprzyć...
|
#1235 |
|
Raczkowanie
|
Jestem dziś tak padnięta, że wybaczcie, ale nie dam rady wszystkiego przeczytać
I w ogóle jakiś taki humor mam niemrawy. A wczoraj miałam wątpliwą przyjemność oglądać wygibasy na weselu byłej Tż Padłam![]() Ze spraw ślubnych: przyszły do mnie długopisy z grawerami Po przeczytaniu wątpliwości tenebrosy, sama zaczęłam myśleć i muszę Was o coś zapytać: czy wg Was to nie jest niegrzeczne dać dwie karteczki do zaproszeń ? Chodzi mi o to, że my dajemy dwa wierszyki - jeden o pieniążkach zamiast prezentów i drugi o winie lub totku zamiast kwiatków. Czy to tak wypada ? Miałam jutro zamawiać na allegro bileciki dot. kwiatów, ale teraz już sama nie wiem...
|
#1236 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() nie trzeba tego nigdzie zgłaszać bo przecież jak by Cię fotoradar miał chwycić to są w stanie odczytać po naklejce na szybie
|
|
|
|
|
#1237 |
|
Zadomowienie
|
Było do mnie pytanie...odpowiadam wycinałam bardzo stępionym nożykiem i to mam zamiar zmienić...poza tym jednak wzór oparcia będzie trochę inny więc mam nadzieje, że wreszcie będzie dobrze.
Mnie się otwiera siedzisko od góry a nie od boku ani od dołu, jeszcze raz pytam te osoby, które robią krzesełka, jak kleicie na klej czy na taśmę dwustronną? Nie wiem czy ktoś mi odpowiedział, całkiem możliwe, że przegapiłam. Proszę odpowiedzcie. |
|
|
|
#1238 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja nie słyszałam o tym, żeby ktoś to zgłaszał, albo żeby dostał z tego powodu mandat.
|
|
#1239 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() nie chcieliśmy dawać dwóch bo to by wg. mnie fatalnie wyglądało, tym bardziej że mamy już karteczki z potwierdzeniem przybycia |
|
|
|
|
#1240 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;32739018]opiekuna który zajmie się psem podczas Twojej nieobecności u siebie w domu
![]() ja mam taką która za dobę bierze 25zł, kobieta behawiorystka, pies ma zapewniony wybieg, i wysiłek psychiczny i jak gdzieś jedziemy a teściowie nie mogą z nim zostać to go do niej daję, i pies mimo że ma lęk seperacyjny u niej jakoś strasznie nie tęskni, może tylko nocami wygląda w oknie za nami [/QUOTE]Niestety nie ma u nas takich osob..a poza tym troche bym sie bała. To szczegolny pies bo dzika rasa. Jak np. pusci sie go bez smyczy to nie wróci..nie ma siły. Zwłaszcza do kogos obcego. Trudno..zostajemy na świeta w domu. |
|
|
|
#1241 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() nasz też nie wraca w dodatku jak coś wyczuje to w nosie ma cały świat ![]() Dlatego nasza opiekunka prowadza go na lince
|
|
|
|
|
#1242 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja kiedyś chciałam o prezentach i o kwiatkach, bo zawsze na zaproszeniach dostawaliśmy taką "wskazówkę". Ale jak u innych mi nie to nie przeszkadza, to samej mi głupio tak ludziom narzucać. Tzn. o zdrapkach, czy kuponach lotto zamiast kwiatów będziemy mówić gościom przy zapraszaniu, kto zapamięta to zapamięta. A o kasie zamiast prezentów tak głupio pisać i zrezygnowaliśmy z tego. Chociaż nie chcemy żadnych odkurzaczy, żelazek, tosterów, mikrofalówek itd. A takie przydatne rzeczy jak ręczniki, kieliszki zazwyczaj się za ciasto dostaje. Cytat:
Kupiłam sobie dzisiaj w Lidlu body modelujące sylwetkę....
|
|
|
#1243 | |
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
|
|
|
#1244 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jeśli mam być szczera to karteczki odnośnie kasy i jeszcze osobno o kwiaty to dla mnie troche przesada.... U mnie jest tak że jak ktoś przychodzi prosić to pyta się grzecznie Młodych czy mają jakieś życzenia co do prezentów, wtedy pada odpowiedź że planują remont, nowy samochód, wakacje życia, dziecko itp więc najbardziej im odpowiada koperta. I nie uważam to za chamstwo, że mówi się to prosto z mostu i też mam zamiar o tym mówić. Poza tym u mnie pojawiły się pytania o to co chcemy, dostałam od chrzestnej TŻta katalog z kompletem obiadowym, chce Nam kupić poza kasą, żebyśmy mieli pamiątkę
|
|
#1245 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wg mnie nie wypada dawać wierszyków o kasie, w obecnych czasach ludzie albo się domyślają, ze młodzi wolą kasę albo tak czy siak kupią prezent A jeżeli się będą wahać to zapytają młodych/rodzicówDruga sprawa to taka, że będziemy mieć na wesele parę młodych par, które jeszcze nie pracują - pewnie jakiś drobiazg będą nam chcieli kupić więc to byłby niewypał gdybyśmy im do zaproszenia wsadzili wierszyk dot. kasy.
|
|
|
#1247 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;32739363]bynajmniej święta spędzicie z rodzinką na spokojnie
![]() nasz też nie wraca w dodatku jak coś wyczuje to w nosie ma cały świat ![]() Dlatego nasza opiekunka prowadza go na lince [/QUOTE]Przy perspektywie spedzenia świat z siostra...sama nie wiem co lepsze: ![]() Mamy plan, ze po sniadaniu światecznym spadamy do naszego miasta, do naszego domku...
|
|
|
|
#1248 |
|
Zadomowienie
|
My w święta rozdajemy zaproszenia....w Częstochowie więc będzie bardzo ale to bardzo ciekawie...tam mieszka rodzina TŻ. Będzie bardzo pracowicie...
|
|
|
|
#1249 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ dziś załatwił akt urodzenia, chrztu i bierzmowania
![]() ale powoli wychodzimy na prostą, jutro TŻ ma rozdać zaproszenia w pracy a w środę kolejna partia dla rodziny lista 15 piosenek wysłana do naszej instruktorki tańca
|
#1250 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
bo dziadkom nie musze dawać bo i tak wiem że nam pieniążki dadzą
|
||
|
|
|
#1251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie no bez przesady przeciez policja to też ludzie ogólnie zasłanianie jest zabronione ale nie oszukujmy się na pewno za pewien fant (%% szczególnie w mniejszych miejscowościach) by przepuścili bez mandatu
|
|
#1252 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy taki:
"Goście drodzy, goście mili radość byście nam sprawili zatrzymując czar tej chwili. Nie kupujcie kwiatka z wstążką, obdarujcie jakąś książką. Podpisując z wielką gracją osobistą dedykacją. Albo dobry trunek w darze na pomyślność młodej parze. I nie martwcie się kochani, prezent my kupimy sami. Do koperty włóżcie cosik, przyda nam się każdy grosik." Czy głupio? U nas to normalka...wiec sie nie przejmuje...
|
|
|
|
#1253 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;32739809]no to uciekajcie do domciu
![]() my młodym ludziom nie dajemy, tylko np. osobom które wieki temu były na weselu bo dziadkom nie musze dawać bo i tak wiem że nam pieniążki dadzą[/QUOTE]Rozumiem, chociaż wydaje mi się, że albo wszystkim albo nikomu ![]() Bo np kuzynka mieszka jeszcze ze swoimi rodzicami, ale zaproszenie dostała osobne - troch byłoby dziwnie gdyby wujek i ciocia dostali wierszyk o kasie a ona nie ![]() Zresztą - to drażliwy temat, każdy zrobi jak uważa
|
|
#1254 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1255 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie wierszyk o kasie dostanie specjalnie wyselekcjonowana grupa ciotek których to dzieciaczki same o to prosiły
wiem wiem wredne to ale ja nawet 18stki nie mialam i takie wierszyki do zparoszenia mialam dołączane
|
#1256 |
|
Zakorzenienie
|
nie chcecie ze mną gadać to idę spać buuuuuuu
|
#1257 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() bo te kilka karteczek do zaproszeń... no nie bardzo jakoś ... Zazdroszczę Wam że już macie zaproszenia.. jakoś najbardziej sie boje zamawiać je, że przyjdą z błędami itp... Dodatkowo TŻt zapytał czy bierzemy pełną personalizację, czy odpuścić imiona i nazwiska gości i wypisać je ręcznie, uznał że wtedy widać, że się włożyło serce w zaproszenie, a nie zamówiło na gotowe... Mi to w sumie wisi... ale on taki troskliwy o gości
|
|
#1258 |
|
Zadomowienie
|
ja też idę Kindzia nie martw się ze mną też nie chce gadać :P i też idę spać
|
|
|
|
#1259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1260 |
|
Wtajemniczenie
|
a wiecie, że takie PACZENIE WYPACZA psychikę, chyba,że jest się ALem PACINO?
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:27.

i jak gdzieś jedziemy a teściowie nie mogą z nim zostać to go do niej daję, i pies mimo że ma lęk seperacyjny u niej jakoś strasznie nie tęskni, może tylko nocami wygląda w oknie za nami

I w ogóle jakiś taki humor mam niemrawy.
Padłam
Chodzi mi o to, że my dajemy dwa wierszyki - jeden o pieniążkach zamiast prezentów i drugi o winie lub totku zamiast kwiatków. Czy to tak wypada ? Miałam jutro zamawiać na allegro bileciki dot. kwiatów, ale teraz już sama nie wiem...

19.05.2012