|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
|
|
|
|
|
#2822 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
czasem są regularne ale nie częściej niż co 5 minut, a tak to mam nie regularne. Czekam aż będą bardzo bolesne albo co 3 minuty.
|
|
|
|
|
#2823 |
|
Zadomowienie
|
Gratulacje dla wszystkich dziesiejszych Mamuś!!!!
![]() Właśnie sprawdziłam kiedy ta pełnia ma być, bo jak widzę dziś mamy mnóstwo porodów... a to dopiero 8marca.... ![]() Następna 6 kwietnia... Ciekawe, czy to rzeczywiście ma jakiś wpływ Edytowane przez gkatarzynka Czas edycji: 2012-03-05 o 21:54 |
|
|
|
#2824 |
|
Zakorzenienie
|
Coraz częściej od wczoraj myślę nad zmianą szpitala do porodu
![]() Jutro po badaniach pojadę tam zobaczyć na żywo. Szkoda, że jako znieczulenie mają tylko ZZO...
|
#2825 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Uciekam spac , ale az drze z niecierpliwosci co tam sie rano okaze! Ktora urodzi w nocy, pewnie Mala sie jutro synkiem pochwali i moze Asika Jakby co to zycze powodzenia w rozpakowywaniu!
|
|
#2826 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zrobiłam postęp i zaczęłam przygotowania do pakowania torby do szpitala
już np. kupiłam sobie klapki pod prysznic parę kosmetyków i wyciągnęłam walizkę
|
|
|
|
#2827 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaki to jest ból, w którym miejscu? nisko czy wysoko? |
|
|
|
|
#2829 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Cały zarys kręgosłupa od góry do dołu brzucha. Jakby tak się zatrzymała to mogłabym ją potrzymać w rękach Cytat:
Cytat:
Akurat 6.04 przenosiłabym 1 dzień. Wolę urodzić tydzień wcześniej. |
|||
|
|
|
#2830 |
|
Gang Iren
|
Nie moge laski,nie wiem momentami czy smiac sie czy plakac.
Czytam sobie jeden watek,o ten: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=538809&page=11 No i duzo "ciekawych" rzeczy przeczytalam,m.in: "Ale zgadzam się, kobiece ciało jest cudowne i powinno kojarzyć się z seksem a nie przepraszam za to sformułowanie, ale ja już nie mogę wytrzymać - z krową. Tak, z krową. Takim zachowaniem sprawia,że zamiast być przede wszystkim kobietą to stała się fabryką mleka" Co wy na to?
|
#2831 |
|
Zakorzenienie
|
z jednej piersi leci mi wodnista siara, czasem tak dużo, że muszę sobie bawełniany płatek wsadzić do stanika
(bo wkładki laktacyjne są jednak zbyt chłonne na te "trochę" ).ja swoją malutką poklepuję po pupci, jest ułozona jakby bokiem więc jedną rączkę ma zaraz pod skorą i często czuję piąstkę. Tylko ta piąstka to ma siłę A teraz chyba prostuje nóżki, bo wypina pupkę a nóżkami wypycha lewy bok. Fajne kształty przybiera wtedy brzuchol. Mąż nie może wyjść z podziwu, że aż tak bardzo to widać. Niedawno mnie wyłaskotał, mając nadzieję, że może wody mi odejdą
|
#2832 |
|
Zadomowienie
|
U nas na forum to ta pełnia zaczęła działać parę dni wcześniej więc wszystko przed nami.... no i 8kwietnia to niedziela wielkanocna....
Edytowane przez gkatarzynka Czas edycji: 2012-03-05 o 22:13 |
|
|
|
#2833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem kto myśli takimi dziwnymi kategoriami. Całe szczęście, że dla męża nawet teraz jestem atrakcyjna, choć czasem powie mi, że przytyłam. No ale to widać A jak mówię, że już taka gruba będę, to powtarza mi, że fajnie bo jest za co złapać ![]() Zdaję sobie sprawę, że ciąża i macierzyństwo zmienia kobiece ciało, ale jednocześnie uważam, że na duzy plus - pod warunkiem, że dba sie o to ciało. Pomijam rozstępy i inne takie, ale ciało nabiera pewnych krągłości, których wczesniej nie ma.
|
|
#2834 |
|
Zakorzenienie
|
Mam wiesci od Małej.
Ma 3 cm rozwarcie, skurcze regularne, ale nie wiem co ile minut, juz dosyc bolesne, skacze na piłce i czeka na wiekszy rozwoj akcji.
|
#2835 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze nie wiem ale mała chyba zmienia lokum bo się tak rozpycha że szok
|
|
|
|
#2836 |
|
Zakorzenienie
|
rybka kwaczyki czyli patyczki (np do uszu): http://ninoshop.pl/458,cleanic-kindi...i-do-uszu.html
|
#2837 |
|
Zadomowienie
|
Ja to odczuwam tak: na około pępka brzuch robi się bardzo twardy taki obszar kwadratu, czuje takie jakby napływanie gorąca i ciężko się oddycha, tak jakby coś blokowało oddech, ucisk w klatce piersiowej. Czasem do tego dochodzi ból podbrzusza taki jak na okres ale nie silny tylko lekko odczuwalny albo ból pleców na wysokości pępka. Mam nadzieję że w miarę zrozumiale to wyjaśniłam
|
|
|
|
#2838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niech wyskacze dzisiaj swojego skarbka
|
|
#2839 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Powiem tak: ja osobiście jestem przekonana, że często ciąża i macierzyństwo odbija się niekorzystnie na kobiecości, szczególnie gdy kobieta przestaje o siebie dbać czy sama deprecjonuje swoją seksualność - np. poprzez publiczne karmienie piersią, na środku pomieszczenia, z cycem na wierzchu. Rozumiem, małe dzieci długo wiszą u piersi więc nie zawsze odosobnienie jest możliwe czy ma sens, ale jest dla mnie różnica między chociażby lekkim przysłonięciem się szalem, chustą, a wywaleniem wymiona (bo skoro przed ciążą się piersi nie pokazywało, a teraz pokazuje, to już chyba pierś nie jest...) przy stole, czy w restauracji, tak jak ponoć ostatnio zrobiła Beyonce. Samo karmienie może być dla rodziców cudowne, ale dla otoczenia, nieporuszonego hormonami, mlaskanie, ślina, ulewające się mleko, odbicia to nic przyjemnego i nie mam zamiaru nikogo skazywać na wątpliwe przyjemności obcowania z tym. Napisałam często, bo nie zawsze. Panie kulturalne, lub na tyle przytomne by empatycznie postawić się na miejscu otoczenia, czy szanować swoją własną nagość, tylko zyskują dzięki macierzyństwu ![]() Dzieci płaczliwe lub nieobyte w pewnych sytuacjach powinno się zostawiać w domu. Kiedy? Gdy widać, że dziecię nie ćwiczy z mamą czy tatą modlitwy w domu, a na siłę jest zabierane do kościoła, biega jak po piaskownicy i drze się tak, że nie słychać kazania. Mój własny ślub był zakłócony bieganiną i wrzaskami małego chłopczyka - jego rodizce uznali, że to słodkie (nie wiem, po co go zabierali na samą uroczystość, bo było z kim zostawić, a oni chyba chcieli się nim popisać) a cała reszta obecnych uznała, że to niewybaczalne, bo musiałam smarka przekrzykiwać podczas składania przysięgi małżeńskiej. Dumni rodizce nawet sięnie pofatygowali,by go załapać, uspokajać, czy wyprowadzić z kościoła. Stali sobie zadowoleni. Co do kwestii seksualnych - no z tym też różnie. Ja bym się źle czuła, gdyby podczas igraszek mąż przypadkowo został schlapany mlekiem, czy też by się go napił. Nie i już. Także ma zakaz majstrowania w tamtych okolicach, a ja najchętniej nie zdejmuję stanika. To samo dotyczy porodu rodzinnego. Chce?Ma prawo być. Ma prawo pierwszy zobaczyć i wziąć na ręce córkę. Ale jak spróbuje zerknąć TAM, to mu jajka urwę. Sama nie mam zamiaru tam patrzeć, żeby mi się nie kojarzyło z zakrwawionym kraterem ale jednak z przyjemnościami. |
|
|
|
|
#2840 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak nie chce to niech nie karmi piersią..Cytat:
oby poszło szybko i jak najmniej boleśnie.
|
||
|
|
|
#2841 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() No to pewnie niedlugo urodzi.
|
|
#2842 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aalegna tobie juz pewnie apre dni zostalo, jeszcze sie zadna z nas chyba zbyt duzo nie przeterminowala Cytat:
![]() Cytat:
? Ja o Ani cala ciaze mysle prawie non-stop a i tak czasem mnie uderza mysl jakie to dziwne i niesamowite ze mozna sobie czlowieka w brzuchu wyhodowac. Tynka kiedys pisala ze tego nie ogarnia wyobraznia i ja chyba mam tak samo... Ja urodze i zobacze to pewnie bedzie niesamowite uczucie... |
|||
|
|
|
#2843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A po porodzie przejdzie wiele dolegliwosci, obiecuje
|
|
#2844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2845 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosia ja zamowilam test (przysylaja za darmo) zapytalam najpierw poloznej co ona o tym sadzi, a ona ze jak chce placic to nie ma sprawy, ale oni jakby cos sie dzialo to i tak sie zorientuja bo biora wymaz podczas porodu czy cos takiego, tylko ze antybiotyk powinno sie podawac wczesniej chyba 4h przed o tym nie wspomniala, no i ze pozniej obserwuja dziecko.i swoja droga jesli ta firma przyslalaby wyniki do nhs to nhs musialby zrobic wymaz jeszcze raz aby miec pewnosc - a to jest bardzo drogie (??) wiec w rezultacie zdalam sie na nia i nie pobralam sobie wymazu i nie wyslalam do tej firmy.
|
|
|
|
#2846 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
potem juz jakos lecii ![]() Cytat:
kciuki Cytat:
![]() swoja drogą to wydaje mi sie ,że wlasnie odszedl mi kawałek czopa..ale biorac pod uwage,ze pierwszy raz w zyciu to widze to pewnosci nie mam. Nie było białe tj zawsze sluz...ale zabarwione ciemniej . No nic to co wyszło to wyszło....bynajmniej to nie był Robert![]() T.wlasnie dzwonił, że jest na Okeciu ![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||||
|
|
|
#2847 |
|
Zakorzenienie
|
I jeszcze od Małej:
Napisałam Małej, ze może jeszcze dziś ujrzy Maluszka, bo ona w to powątpiewa, to napisała, że dziś nic z tego, no chyba, że w nocy ruszy. Na razie ma za słabe rozwarcie. Bóle są mocne, ale do wytrzymania. Na Ktg zapisują się co 4 minuty na 80% więc mocno. Na razie dostała glupiego jasia i idzie spać. Nie chcą na siłę przyspieszać akcji porodowej. Mała prosi o trzymanie kciuków! Więc trzymamy!!! ![]() A ja uciekam spac, dobranoc
|
#2848 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Jasne,ze powinno sie zakryc piers,zrobic to dyskretnie. Chociaz sama gdy bede musiala,bede robic to publicznie,ale tak jak napisalam wyzej. Co do placzliwych dzieci czy tez nieobytych jak napisalas. Jesli chodzi o niemowle to raczej nie chodzi tu o to,ze jest zle wychowane,ale moze byc placzliwe. I co wtedy,nie isc na msze,czy w inne miejsce publiczne? Ja bede chodzic z niemowlakiem do kosciola i raczej bede musiala,bo zbliza sie komunia corki. Co do kwestii seksualnych u mnie tez to inaczej wyglada. To wszystko,mleko,wyglad krocza po porodzie itd to jest ludzkie po prostu.Juz o tym zreszta pisalam,ze nie chcialabym zestarzec sie przy kims,kogo moje cialo brzydzi itp.A karmiac wiele miesiecy to maz ma mnie nie dotknac,bo moze mleko poleci?A jak poleci to co?Nico
|
|
#2849 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2850 |
|
Zakorzenienie
|
czy ja mówilam dziś coś o zgadze?
no to mała naciska mi na żołądek teraz. I za kazdym jej ruchem czuję jak jego zawartość podchodzi mi do góry i pali w przełyku. Dobra... jutro rano na krew, potem do szpitala... dzien jakoś zleci, we środę lekarz i zobaczymy.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:57.

czasem są regularne ale nie częściej niż co 5 minut, a tak to mam nie regularne. Czekam aż będą bardzo bolesne albo co 3 minuty.

Ale zapewnia, ze tak bardzo nie bedzie bolalo... skad on to wie??

jak nie chce to niech nie karmi piersią..