|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)
Cytat:
ja już pisałam,że w ciąży je się wszystko,oprócz surowego mięsa i jajek,a tak to nie ma ograniczeń Wszystko tylko z umiarem .Mnie rozbolała głowa okropnie . Bigos mam w zamrażarniku,ale ja już chyba po tym kalafiorze nic nie zjem ,synkowi usmażyłam naleśniki i zapachem się najadłam . Ide pooglądać te spodnie .My wynajmujemy 2 pokoiki i mieliśmy szukać trzech,ale zwątpiłam czy chce mi się w ogóle przeprowadzać,a z drugiej strony nie chce się gnieść |
|
|
|
|
#932 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie drogie Wizażanki!
Kilka lat nie udzielałam się na forum. Zaglądałam, ale ograniczyłam się do roli biernego czytelnika ![]() 2.02.2012 dowiedziałam się o moim Maleństwie 2.03. byłam na USG i wiadomo już że obecnie jestem w 11 tc ![]() Bardzo proszę o dopisanie do listy, bo zamierzam brać aktywny udział w dyskusji ![]() pozdrawiam Kochane! Ola |
|
|
|
#933 | |
|
Zakorzenienie
|
Anusia479 tak kochana ale wedzone= surowe z tego co wiem tzn jednak ten dym ma za niska temperature zeby miesko sie "ugotowalo,upieklo badz usmazylo"
---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#934 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No dzień dobry
|
|
|
|
|
#935 | |
|
Rozeznanie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;32735853]Na dodatek ja nigdy nie mieszkałam w domu jednorodzinnym,zawsze w bloku,wszędzie blisko było no ale przyzwyczaję się,poza tym dzidzi bedzie miało ogródek no i ja uwielbiam kwiaty więc będę miała pole do popisu.Tylko ilosc roboty mnie przeraża sczególnie teraz gdzie nie obejdzie sie bez pomocy a ja lubie wszystko sama
![]() Pamiętam jak pól roku temu moi dziadkowi wymieniali sobie drzwi wejsciowe i pomagałam sprzątać to pobojowisko.Pył był wszędzie mimo że zamknęłam drzwi od wszystkich pomieszczeń i na dodatek spawali i ten okropny zapach.. Ja lubie okolice kielc,radomia i skarżyska bo to są moje rodzinne strony ![]() [/QUOTE] Ja ze Skarżyska Wychowałam się w domu, na wsi, mąż też, teraz mieszkam w mieszkaniu. Ciężko mi było się przestawić Swój dom to jest cudowna sprawa, podwórko, czujesz się wolna, sąsiedzi cię nie monitorują, każdy zajmuje się sobą. Ja bym tu nie dała rady, gdyby nie dom rodzinny, wieś, las. Każdą wolną chwilę tam spędzamy. Mieszkanie traktowaliśmy jako "przetrwalnie", teraz powoli tworzymy dom dla dzidziusia .Cytat:
W sumie to już niedługo powstanie wątek mamusi listopadowo/grudniowych, czas leci bardzo szybko
|
|
#936 |
|
Raczkowanie
|
Helo!
![]() Ostatnimi siłami wylazłam z łóżka i wpadłam napisać o wizycie, bo wiem, że trzymałyście kciuki Na nogach cały dzień, więc jak wróciłam to się walnęłam w czym byłam i pół godziny bez ruchu. A więc, gin przesunął znowu termin, i jednak ciąża kilka dni wcześniejsza. Także już sprawdzał te przesierność i powiedział, że wstępnie wygląda na to, że wszystko jest ok, ale jeszcze raz idę w środę, żeby maluch chociaż dwa dni starszy był. Poszłabym za tydzień, ale nalegał by teraz, bo potem ma urlop i z kolei potem było by już za późno. To za wcześniej to za późno... Ale co mi tam!!!! Bobasia jeszcze raz zobaczę, to sama radość, on tak ślicznie pływał dziś, machał do mamusi!Także gda, coś nam dziś nie bardzo poszło, ale to kwestia kilku dni ![]() Uściskam was ![]() Dobranoc
|
|
|
|
#937 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko wpadam powiedzieć :do jutra
|
|
|
|
#938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Elmiria - A więc czekamy na następne sprawozdanie z wizyty . My mamy dopiero na 24.03., będziemy wtedy w 16t+5d. (to który to tydzień? 17? Nadal się gubię w obliczeniach No, i co do pampersów. Faktycznie, przemyślałam za i przeciw, i macie racjoche . Najwyżej będą pieniążki odkładane, żeby łatwiej było na początku
|
|
|
|
|
#939 |
|
Konto usunięte
|
Anusia ale fajnie
![]() Anusia479 mój też ma dziś nocke zresztą cały ten tydzieńWitam nowe matencje i też ide już lulu,dobranoc mamuśki |
|
|
|
#940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jutro śmigamy na kilka dni w góry. Tż pojeździ sobie na nartach a ja wchłaniając górskie widoki (moje ukochane) będę odpoczywała na słoneczku z książką w ręku. tylko te 7 godzin jazdy mnie przeraża... Ściskam mocno i do poniedziałku... pewnie nie dam rady Was później nadrobić. Powodzenia na wszystkich badaniach i podglądaniach Maluszków. Buźka girls
|
|
|
#941 |
|
Zakorzenienie
|
nie nadrabiam, bo padam na nos i zaraz do łóżka zmykam.
Pozdrowionka dla wizażowych ciotek od Maluszka.
|
|
|
|
#942 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kochane, padam na cycki już po tym dniu.
Dziękuje wszystkim za trzymanie kciuków za badania. A więc usg wyszło książkowo ale zrobiłam jeszcze test z krwi i wyniki będą do 2-3 dni. Będą mi dzwonić. Dzidzia mi pomachała łapką - myślałam że padne, ma już prawie 5cm i na 75% lekarz mówił że to chłoptaś. A ja to czułam od początku bo nie moge zdecydować sie na imię dla chłopca ![]() 400zł popłynęło a moj facet jak zwykle przeboleć nie mógł że tyle kasy poszło. A zamiast dupek sie cieszyć że z malcem okey i że był i widział ze mną na monitorze to sie fukał. Kurrrrrr jak ten jeleń mnie wku..a. W ogóle to sie zastanawiam czy on sie nadaje na ojca jak on takie pierdoły gada w większości życa że ja nie wiem po co ja z nim sie użeram. Cały dzień po tych badaniach smęcił o kasie. Już mi zaś nerwy puściły i ide sie wybeczeć w poduche ;( ;( |
|
|
|
#943 |
|
Zakorzenienie
|
ja wczoraj padłam już około 19 masakra i spałam do dzisiaj .. z pobudką na toaletkę .. a teraz jadę na badania .. troszkę kasiury wydać nie ... Iwoncia nie przejmuj się niem, najważniejsze że dzidzia zdrowa My też robiliśmy test podwójny ... i popatrz kilka km różnicy i już inne ceny ... porażka ta służba nasza ...uciekam co by szybko zjeść śniadanko bom głodna
|
#944 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
u Nas pieknie i słonecznie tylko nie pospałam bo synuś coś spac nie mógł w nocy i budził się .Choco mój też cały tydzień ma nocki,a kolejny trzecie zmiany od 17 do 3 w nocy a ja tak tego nie lubie powiem szczerze obawiam się tego . Iwoncia super,że wszystko jest dobrze z dzidzią i brawo za pisiorka jeśkli faktycznie tam jest . A co do Twojego Tż,to nie wiem co napisać kochana,ale tak myśle co to będzie jak będzie trzeba kupowac wyprawke,może mu to przejdzie jak się w końcu ojcem poczuje może jeszcze nie czuje jaką nagrode dostanie za to czekanie i nerwy .A Ty się nie smuć przez niego tylko się ciesz,że maleństwo zdrowiutkie Konczita a co to za badanka??Trzymam kciuki abyś wytrzymała ![]() Almariel a który to tydzień już?Te fotki z brzuszków są takie słodkie Pytam ostatnio mamy jak to było jak ona w ciąży chodziła,a ona do mnie,że wtedy się czekało 9 miesięcy na to co się urodzi i czy zdrowe ,jedynie można było stwierdzić czy to bliźniaki czy pojedyńcza ciąży,kurka jak te kobiety to wytrzymywały
|
|
|
|
#945 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
wczoraj, któraś pytała o sery pleśniowe i padła odpowiedź, że z mleka pasteryzowanego są ok dla nas - jako, że wczoraj byłam na zakupach i wszystkie, które obejrzałam były z mleka pasteryzowanego poza jednym (ale ten był oryginał a pozostałe produkowane w Polsce) - więc mi tu proszę więcej paniki nie walić , bo potem, żeby Was uspokoić spędzam pół godziny przy lodówce w sklepie
|
|
#946 |
|
Rozeznanie
|
Witam mamuśki w piękny, słoneczny poranek
![]() Poszłam spać o 22 i ledwo wstałam o 7 potrzebuje bardzo dużo snu![]() Almariel słodki ten maluszek, trochę rozmazany, ale widziałam główkę i tułów. My to już się znamy na takich zdjęciach ![]() Iwonka mój facet też nie lubi wydawać pieniędzy. Jak idziemy na zakupy i mamy zapłacić 300 zł w supermarkecie to momentalnie robi się zły. Później przeżywa za co on tyle kasy wydał. Dlatego wole sobie codziennie do sklepu skoczyć i kupic co mi potrzebne i mam problem z głowy. W sumie gdyby moj się dowiedział, że ma chłopaka to by raczej nie przeżywał, że wydał 400 zł na jakieś badania. On bardzo chce synka. Wszystkim mówi, że będzie grał z nim w piłkę itd Masz ty los z tym swoim. Powiedz mu, że koniec z piwkami, oszczędzacie
Bartosz 13.09.2012 Edytowane przez anusiaaniaanusia Czas edycji: 2012-03-06 o 08:21 |
|
|
|
#947 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kochane okruszki a tak w ogóle to haaaj! taka u mnie piknsa pogoda ze hoho -3 jest co prawda ale słoneczko przepiękne az sie chce rano wstawać zeziarłam własnie kanapki z paprykarzem ( bo ja nie czytam co tam w srodku jest moje utycie ciążowe zmniejszyło sie do 2,5 kg czyli jest gitez majonez co nie? no zawsze to lepiej niż 4,5 kg jejejeje super mi dzisiaj chociaż cosik mnie muli......
|
|
|
|
|
#948 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł
Słonko piknie świeci, aż wstałam przed 7-mą. Ja mam dziś wizyte Już się nie mogę doczekać, a to dopiero o 16-tej.Dziewczyny super, że na waszych wizytach wszystko pięknie. Fotka cudna No i kolejego prawdopodobnego pisiora gratuluję ![]() Wiecie co, teraz ta ciąża to taka inna jest niż z Paulą. Mniej wszystko przeżywam, i jest spokojniejsza. Czuje się bezpiecznie. Mój były prawie mąż niestety nieraz mi taki terror w ciąży siał że aż smutno się robi na samą myśl. A teraz jest cudnie, spokojnie, Kropek się cieszy jak głupi, całuje brzuch, przykrywa nas kołdrą... jest tak inaczej niż wcześniej i szkoda mi że Paula w brzuchu musiała znosić to co jej pseudo tatus fundował mi. |
|
|
|
#949 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewuszki
Co do tego mojego chłopa to ja go wcale nie ogarniam. Pluje sie że na badania 400zł wydał a se kupił wczoraj buty za 220zł i rybki do akwariów za 50zł. Gdzie tu kurna logika. Na dodatek od swojego ojca i moich rodziców dostalismy po 200zł wiec nic nie stracił a on jeszcze pierniczy głupoty !!!! Wg mnie to on sie nie nadaje na nic oprócz siedzenia z piwem przed tv. Ględził mi wczoraj jeszcze że ma zły dzień i mam go nie słuchać. Nie jest normalny moim zdaniem i wiem po kim to odziedziczył :/ Na dodatek zaś dzisiaj z rana zauważyłam plamienie. Nie wiem czym to interpretować, czy to stresem czy przez to że ostatnie 2 dni dużo pochodziłam??? Tylko wczoraj jeszcze nic nie było, ani w nocy - dopiero rano. A przebeczałam ćwierć nocy i mam oczy jak śliwki ![]() Pogoda ładna a ja mam takiego doła że nic mi sie nie chce. Dobrze że ten mój palant ma na 14 do pracy cały tydzień Jak dam rade to wrzuce potem fotki z wczorajszego usg ![]() Buziam wszystkie dziewczynki |
|
|
|
#950 |
|
Raczkowanie
|
Hej mamuśki
![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! Ja się zbieram na uczelnię, jak koszmarnie zimno!!!! Brrrr... colds, z odkładaniem na pampersy, to zdecydowanie lepszy pomysł! Iwoncia, przestań się stresować i denerwować mężem, on na pewno przechodzi okres aklimatyzacji
|
|
|
|
#951 |
|
Wtajemniczenie
|
Iwoncia - wiem, że łatwo powiedzieć "nie denerwuj się" ale musisz zluzować, chłop to chłop i ciężko za nimi nadążyć (choć to podobno oni z nami mają ciężko
) - Ty masz maluszka w brzuszku i musisz dla niego i siebie wrzucić na luz pisz tu, żal się jak Ci pomaga - po to jesteśmy
|
|
#952 |
|
Zakorzenienie
|
Iwoncia nie stresuj się
Lukrecja i masz racje,a po co się stresować co tam jest w tym składzie tego co się je,ja tego tez nie sprawdzam i dobrze mi z tym. Dzisiaj na obiadek robie pulpeciki w sosie i ziemniaczki,a teraz to bym sobie zjadła kiełbase smażoną na patelni z ketchupem i pomidorem pokrojonym w kosteczke Dziewczynki ja zmykam się wziąść za robote bo mi dziecko sajgon w domku zrobiło. Idę posprzatać i potem na dworek,bo słońce,że heeejj
Kiedyś będziesz miał dorosłą duszę, ale dzisiaj jesteś mały jak okruszek Gracjanek Fabianek Edytowane przez Anusia479 Czas edycji: 2012-03-06 o 09:27 |
|
|
|
#953 |
|
Zakorzenienie
|
Zielona co do tego wędzonego, to bym polemizowała - często to wędzone to barwnik plus ulepszacz smakowy o zapachu wędzonki. Więc z tym ostrożnie. Tak robią nas kupujących w bambuko.
|
#954 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki za wszystki podglądane dziś maluszki ![]() Cytat:
![]() Ciesz się, że ja swojego widze tylko wieczorem. Nie ma czasu mnie wnerwić. A teraz wszystko potrafi mnie wyprowadzić z równowagi, jakoś tak wszystko biorę do siebie.
|
|
#955 |
|
Zakorzenienie
|
A tak w ogóle to dzień dobry kochane mamusie - szczególnie witam nowe. Coraz nas więcej
pogoda przepiekna.Chciałam sie pochwalić i mam nadzieje że nie zapeszę ale od piątku przestałam wymiotować wcześniej już było sporadycznie to znaczy co drugi dzień a teraz to już kolejny dzień gdzie nie muli, wstaje normalnie bez żadnych sensacji. Oby tak dalej idzie wiosna i energia wraca
|
#956 |
|
Konto usunięte
|
Hej laseczki!
Już mi dziś lepiej więc jestem happy Almariel fajny dzidek Tamlin trzymam kciukasy za wizyte ![]() Iwoncia nie wolno Ci się tak stresować,za ka zdym razem jak będzie Cie wkurzał to pomyśl o dzidku,weź głęboki oddech i sie wyłącz U mnie świeci słonko że hej ale zimno bardzo Ja che już ciepło
|
|
|
|
#957 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A wizytę miałam mieć wczoraj o 18, ale mi przełożyli na... 21. Ale jakoś się doczekałam. ![]() Anusia, tydzień u mnie 10 + 2 dni.
Edytowane przez Almariel Czas edycji: 2012-03-06 o 09:50 |
||
|
|
|
#958 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#959 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje Wam kochane za pocieszenie
Z Wami to tak raźniej jest i w ogóle fajnie aż mi sie humorek poprawił. Trzymam kciuki za wszystkie dziewuszki i maluszki mające dzisiaj wizyty. Ja następne podglądanie mam za 2 tygodnie i kolejne badania - i znowu około 176zł trzeba oddać lekarzom. No nic może już nie będzie tak przeżywał. Zaraz daje sie do obiadu gotowania ale póki co to leże bo chłop sie przymila i już zakupy zrobił, poodkurzał i teraz piekarnik czyści i to w środku ![]() Aaa no i witam też nowe mamcie |
|
|
|
#960 |
|
Wtajemniczenie
|
hehe ja mam w marcu do wydania na dzidka 270 zł
kurde bo szkoła rodzenia 150 zł , USG genetyczne 120 zł.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.

ja już pisałam,że w ciąży je się wszystko,oprócz surowego mięsa i jajek,a tak to nie ma ograniczeń
.
. Ide pooglądać te spodnie

Swój dom to jest cudowna sprawa, podwórko, czujesz się wolna, sąsiedzi cię nie monitorują, każdy zajmuje się sobą. Ja bym tu nie dała rady, gdyby nie dom rodzinny, wieś, las. Każdą wolną chwilę tam spędzamy. Mieszkanie traktowaliśmy jako "przetrwalnie", teraz powoli tworzymy dom dla dzidziusia

zresztą cały ten tydzień
a ja tak tego nie lubie
, bo potem, żeby Was uspokoić spędzam pół godziny przy lodówce w sklepie 

Ale jakoś się doczekałam.