|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia cz. XIII
Cytat:
|
|
#2312 | |
|
Zakorzenienie
|
Może pomyliłam się o te 20 gr
![]() Cytat:
Za to przysmażone na patelni były pyszne
|
|
|
|
|
#2313 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2314 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie no później dopowiedziałam, że to są niby kosmetyczki ale rozmiarów jak większy portfelik ![]() Może te rozkładane kosmetyczki były ciekawsze skoro u mnie już ich nie było ![]() Cytat:
Jednak po kilku pomyłkach kasjerek przy wydawaniu reszty już nie uciekam tak prędko dopóki nie sprawdzę jednak z grubsza reszty i paragonu, bo potem ciężko cokolwiek wyjaśnić. Tym bardziej, że często widziałam w sklepach napis że po odejściu od kasy reklamacje nie są uznawane. Nie wiem jakie dokładnie prawo ma wtedy klient, bo często się zdarza że czuję się poganiana i nie mam czasu sprawdzić, czy wszystko dokładnie spakowałam i czy reszta, którą właśnie wrzucam do portfela jest zgodna z prawdą. Tym bardziej, że czasem jest tak, że jak Pani kasjerka zaczyna nabijać towar, a ja w tym czasie proszę o torebkę, żeby móc się pakować, to otrzymuję ją dopiero po naliczeniu wszystkich zakupów i w co mam pakować zakupy w tym czasie? No jak jestem z TŻtem to ogarniamy szybko sytuację, ale samemu czasem ciężko, więc ja rozumiem innych i nie wkurzam się, gdy ktoś potrzebuje czasu na spakowanie się i sprawdzenie sobie paragonu, akurat tu jestem wyrozumiała ![]() Ostatnio też miałam niemiłą sytuację odnośnie takich szybkich zakupów i przy pakowaniu się w jednym sklepie (ale nie w Biedronce) dałam 22zł, a kasjerka wpisała na kasie 20zł gotówki i wydała mi jak z 20zł, a nie jak z 22zł i musiałam się grubo tłumaczyć że dałam jeszcze 2 zł, bo chciałam otrzymać całe 10zł, a nie 8zł drobnych, a ona spojrzała na paragon i tam było 20zł i upierała się, że tyle ode mnie wzięła, a ja byłam w 100% pewna że dałam jej jeszcze 2zł, bo tylko te 2zł miałam drobnych i nic więcej, a już przed kasą wyliczyłam, że tyle mnie wyjdą zakupy i przygotowałam się. A pani zaczęła już liczyć zakupy następnego klienta i pogubiła się. Przeszukałam jeszcze raz mój portfel i torebkę i kieszenie i tych 2zł nie znalazłam, a kasjerka szybko wrzuciła pewnie do kasy i widocznie zapomniała i nie chciała uparcie mi oddać, no to ja powiedziałam też uparcie (gdy zobaczyłam, że już chciała mnie olać i obsługiwać następnego klienta), że nie wyjdę dopóki nie wyjaśnimy sytuacji i nie odda mi 2zł. Tym bardziej, że często tam chodzę (to bardziej mnie zabolało, bo poczułam się oszukana) a ciągle było tak, że jak nie mają wydać, to pytają, czy może być bez grosza albo dwóch, na to przymykałam oko, ale na 2zł miałam przymknąć oko? Już miałam poprosić kierownika, gdy w końcu rzuciła na ladę tymi 2zł i w dodatku po 1zł, więc miałam jeszcze bardziej drobniej w portfelu niż zamierzałam mieć, ale już trudno, podziękowałam i wyszłam. Teraz nie spotykam akurat tej kasjerki, ale od tej pory uważam na to ile wpisują i ile wydają, bo kurcze tam grosik, tu 2zł, no i zbiera się niezła sumka. Z ciekawości miałam podejść tam tego wieczora na zamknięcie i zapytać czy ta pani nie miałaby nadwyżki gdyby nie oddała mi tych 2zł i chciałam zobaczyć jej minę, gdyby się zgadzało No chyba, że wcześniej źle komuś wydała i kombinowała coś, no to wtedy tłumaczyłaby się, że jednak się nie zgadza. Ale jeszcze po powrocie do domu sprawdzałam, bo długo mnie nerwy trzymały po tej głupiej sytuacjiWiem wiem ... zaraz powiecie że niedobra jestem, ale w końcu czemu nie mogę walczyć o swoje ![]() Cytat:
Cytat:
Kupując jedno opakowanie, miałam możliwość spróbowania od razu 2 smaków Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Skoro wiesz, co to są pierogi ruskie, no to chyba jasne, że Ervisha miała na myśli ruskie pierogi, tym bardziej że sama już o tym napisała, że myślała, że chodzi o ruskie (nie chce mi się już szukać tego posta), a te pierogi Virtu z Biedronki za 3,89zł , o których piszemy to pierogi nie ruskie tylko z serem twarogowym i te je się na słodko, bo one nawet bez żadnych dodatków mają słodki posmak i nie wyobrażam sobie, żeby Ervisha czy ktokolwiek jadał je ze skwarkami czy inaczej na słono, no chyba, że ktoś lubi extremalne smaki i inne dziwne połączenia, o których dziewczyny już pisały, że byłoby to niezwyczajne połączenie Podsumowując te pierogi obok szpinakowych z jedengo kartonu to pierogi Virtu z serem na słodko, a ruskie są ze Swojskiej Chaty w innym kartonie ![]() Myślę, że te pierogi nie będą na stałe, bo dzisiaj u mnie nie było już tych pierogów, ani ceny, nawet miejsce było już zajęte czymś innym, a wczoraj około południa jeszcze je widziałam Szkoda, że tak szybko przechodzi oferta która jest naprawdę godna uwagi ![]() Mam jeszcze pytanko o te narzuty co miały być od dzisiaj, były one u Was??? Bo ja byłam około 19 i nie było, a nie chciałam już nikogo pytać, czy były, czy dojechały, czy poprostu się sprzedały, bo i tak nie zamierzałam kupować, ale z ciekawości chciałam je chociaż zobaczyć, bo może ewentualnie bym się skusiła. Jeśli były to widocznie były warte zakupu, skoro u mnie już się sprzedały No nie wiem, a Wy je widziałyście, kupowałyście może, co o nich sądzicie? Czy może wogóle nie było ich?
Edytowane przez madeline26 Czas edycji: 2012-03-06 o 01:28 |
||||||||
|
|
|
#2315 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Co do maseczek, były maseczki do twarzy w tubce: http://blogosia.blogspot.com/2011/09...do-twarzy.html I ni ma
|
|
|
|
|
#2316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2317 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Oj a co na to Twój syn? |
||||
|
|
|
#2318 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Pomalowałam sobie wczoraj takim zwykłym lakierem zakupionym w sklepie" Wszystko za..", chyba 2.99 kosztował. Potem zrobiłam pranie ręczne, zmywanie (też ręcznie zmywam), wycierałam kurze i sprzątałam kocią kuwetę. Lakier się trzyma. Przepraszam więc moje paznokietki że nazwałam je lewymi
|
|
|
|
|
#2319 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie lakiery z Eveline sprawdzają się znakomicie! W sobotę pomalowałam je, a dziś mam jeden odprysk na paznokciu, ale to pewnie dlatego, że w niedzielę sporo sprzątałam, myłam naczynia, meble, podłogi.
Mam już ich kilka i spisują się świetnie
|
|
|
|
#2320 |
|
Rozeznanie
|
Nie mam jak wkleić fotki, ale są w " normalnym opakowaniu", tzn. nie ma nigdzie napisu, że wyprodukowano dla Biedronki. Jajeczka są w różnych smakach opakowane w przezroczystą tubę. Wczoraj była degustacja i są pyszne. Waga 450g za 10,99 zł. U mnie rok temu nie było w Biedronce i kupowałam na sztuki na rynku. Nie wyobrażam sobie Wielkanocy bez jajek Baron, więc na pewno kupię jeszcze jedno opakowanie.
|
|
|
|
#2321 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A to dziwne! To już 4 dzień i dopiero 1 odprysk? A malowałaś utwardzaczem czy samym lakierem? Może to ja jakoś zbyt energicznie wszystko robię i odbija się to na paznokciach. Właściwie to nie są w najlepszej kondycji. Może teraz podaruję sobie malowanie lakierami i skupię się jedynie na malowaniu ich jedynie tą odżywką co była w zestawie |
|
|
|
|
#2322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2323 |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pisałyści o róznych cenach pierogów szpuinakowych, u mnie również 3.89....
|
|
|
|
#2324 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A te maseczki pamiętam Nawet nie zwróciłam na to uwagi ![]() Cytat:
![]() Mam pytanko odnośnie tej odżywki do paznokci z zestawu Eveline'a do dziewczyn, które już ją używały, czy Wy też tak macie, że jak pomalujecie nią paznokietki, to po 10 min, tak przez około godzinę bolą Was paznokcie?? Mnie potwornie można powiedzieć bolą i strasznie okropnie się czuję przez pierwszą godzinę po nałożeniu tej odżywki. Nic nie mogę robić, bo normalnie opuszki palców mnie bolą. Czytałam na opakowaniu, że ta odżywka wchłania się w płytkę paznokcia, ale nie wiedziałam, że to takie okropne uczucie, można powiedzieć że ból. Może to dlatego, że przed pierwszym nałożeniem tej odżywki trochę opiłowałam paznokcie i też lekko płytki paznokci Wiecie coś o tym??? Dlaczego tak się dzieje??? Podoba mi się taki mleczny kolorek jaki wychodzi po nałożeniu tej odżywki
|
||
|
|
|
#2325 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko ze ja mam diamentową nie 8 w 1 ale tez czytałam jak tikutik ze dziewczyny narzekały na ten ból. Ale mogę pocierpieć tą chwilę dla efektów
|
|
|
#2327 |
|
Zadomowienie
|
Ja bardzo lubię odżywkę Eveline 8 w 1, często używam i jako bazę pod lakier i samą. Na moich pazurkach dobrze działa
Ale za to lakierów Eveline nie lubię. Mi baardzo szybko odpryskują, czasem już na 2 dzień i wydają się jakieś takie zbyt wodniste. Ale to może wina nadmiernej aktywności albo tych "lewych" rąk :PU Was już się kończą pierogi a do mnie w ogóle nie dotarły :P A chodzi za mną szpinak od paru dni
|
|
|
|
#2328 |
|
Rozeznanie
|
Mam pierogi
Było ich sporo to wezmę jutro z 2-3 paczki i zamrożę skoro Wy też mrozicie Dorwałam też maseczkę oczyszczającą. Zadowolone jesteście? Nie wiem czy wziąć jutro jeszcze jedną... ![]() A propos lakierów to ja pomalowałam 421 fioletem i trzymał się 3 dni bez najmniejszego ubytku, potem zmyłam, bo mi się znudził ![]() Jeśli chodzi o odżywkę 8w1 to polecam z całego serducha Jest naprawdę świetna. Sama wzięłabym ten zestaw, ale puder mi nie potrzebny - i tak pewnie dla mnie za ciemny - tusze mam 2 w kolejce do zużycia, jedynie miałabym zapas odżywki. Rozsądek podpowiada po co ci 3 tusz, po co puder?! I nie wzięłam. Ja nic nie czuję, nic mnie nie piecze, nie pali itp. Ale wiem, że niektóre dziewczyny czują po niej ból. A to dlatego, ze zawiera Fomaldehyde (2%). A 2% to z tego co się orientuję najwyższe dopuszczalne stężenie. Ten ból, pieczenie, palenie itd jest chyba zależne od tego jak nasz organizm reaguje na tą (tę? ) substancję. Nie wiem z czym zrobić te pierogi, nie wzięłam serka topionego Edytowane przez BabaZMiasta Czas edycji: 2012-03-06 o 12:22 |
|
|
|
#2329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak mam więcej zakupów to wszystko wrzucam do koszyka a po zapłaceniu odjeżdżam na bok i tak pakuję sobie do reklamówek.... jest też inne wyjście (przez przypadek odkryłam), że jak idę sama i nie nadążam z pakowaniem, bo pani kasjerka jest po prostu szybsza, to pakuję najpierw swoje zakupy, a pani nie ma wyboru jak cierpliwie zaczekać na pieniądze
|
|
#2330 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Uzależnianie decyzji od tego w jakiej formie pierogi jada mama jednej z wizażanek zupełnie mnie powaliło I uparcie - poczekam co powie mama ... ludzie ![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2331 |
|
Zakorzenienie
|
idę zaraz do biedry to Wam powrzucam jakies foty jak znajdę znó coś fajnego
|
|
#2332 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
W pierwszy dzień jak pomalowałam i bolało to dokładnie to samo pomyślałam, że skoro daje takie super efekty to trudno pocierpię, ale już 3 dnień maluję i za każdym razem boli, a efektów jeszcze nie widzę i tracę cierpliwość, gdy czuję ból. No zobaczymy co dalej będzie Wytrzymam jeszcze do niedzieli, jak nie pomoże nic moim paznokciom, to ja już nie wiem co ![]() Cytat:
Wogóle mam wrażenie, że mój organizm okropnie odczuwa wszelki ból
|
|||
|
|
|
#2333 |
|
Raczkowanie
|
Dziś jest otwarcie mojej biedronki po remoncie
Czy wiecie może czy będą jakieś promocje po remoncie ?A jak było w Waszych biedronkach ?
|
|
|
|
#2334 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ervisha napisala, ze jej mama je pierogi z serem ze skwarkami, spoko. myslalam, ze ser jest w smaku neutralny skoro ona je ze skwarkami. potem okazalo sie, ze nie wiadomo o jakie pierogi chodzi bo Ervisha nie wiedziala, czy chodzi mi o pierogi ruskie, czy z serem wiec sie dopytywalam. nie interesowalo mnie jak kto je pierogi ruskie bo wiem co to za pierogi i z czym sie je jada. a problem z czytaniem ze zrozumieniem maja inne wizażanki, ktore zaczely podawac mi przepisy na pierogi ruskie, na to jak je podaja i co do nich dodaja, a ja o nic takiego nie pytalam i tak, uzalezniam kupno pierogow od tego z czym sie je jada, jezeli nie jadlam ich wczesniej i nie wiem z czym sie je podaje, bo nie przelkne pieroga na slodko, wiec nie mam ochoty wyrzucac jedzenia ![]() dla mnie koniec tematu, dzisiaj bylam w Biedrze i sprawdzilam sama, maja cukier w skladzie wiec juz wszystko wiem. ![]() co do pierogow ze szpinakiem, u mnie wyglada wlasnie na to, ze beda na stale bo ciagle je dokladaja... mam nadzieje
sometimes's after the curtain close that the real reckoning comes whether is about who we wish we were who we wish we could be who we want to be with ![]() Edytowane przez Caramella Czas edycji: 2012-03-06 o 13:19 |
|
|
|
|
#2335 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też dokładają te pierogi i z serem i ze szpinakiem, mam nadzieję, że będą na stałe, bo niezłe te ze szpinakiem, a ja jako anemiczka powinnam szpinak jeść
a dziś spróbuję te z serem na obiadek |
|
|
|
#2336 |
|
Raczkowanie
|
O to co właśnie przeczytałam o tej substancji z odżywki
![]() ![]() ![]() http://www.jaworek.net/kosmetyki/cza....php#formalina |
|
|
|
#2337 | |
|
Zadomowienie
|
Rozumiem, że chodzi Ci o szpinakowe(?) Można ze słoninki zrobić skwareczki albo z samym masełkiem do tego sól i pieprz do smaku i już
![]() Cytat:
![]() Byłam dzisiaj w B i kupiłam pierożki z serem i właśnie skonsumowałam 4 nie wytrzymałam. Reszta powędrowała do zamrażarki. Są rewelacyjne! Tym razem podsmażyłam delikatnie na małej ilości masełka, tak ładnie się zrumieniły i zrobiły chrupiące, musnęłam dosłownie delikatnie cukrem i gotowe! Kupiłam również jogurt Tola jutro będę próbowała bo dzisiaj na śniadanie zjadłam ostatni jogurt naturalny activia z zapasów. W ogóle to bardzo lubię zmieszać jogurt naturalny z odrobiną miodu, do tego po trochu orzechy laskowe, suszone śliwki, suszone morele i jeszcze płatki owsiane górskie, pycha! |
|
|
|
|
#2338 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W każdym razie ja w ten sposób zrozumiałam Twoje wypowiedzi i również miałam ochotę napisać jaka jest różnica pomiędzy poszczególnymi rodzajami pierogów. Epopeję na powyższy temat uznaję za zakończoną. Odnośnie pierogów to chyba w tym tygodniu najbardziej chodliwy produkt. Teraz pewnie jak miałabym ochotę je kupić to już ich nie będzie. ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2339 |
|
Kocia i psia mama :)
|
Dzisiaj kupiłam twarożek 200g Piątnicy. Jakaś nowość. Bardzo mi smakuje.
|
|
|
|
#2340 |
|
Zadomowienie
|
A ja wczoraj w swojej Biedronie widziałam jakąś nowość- mix sałat i do tego kurczak wędzony a w drugiej wersji chyba ser feta. Zapakowane w pudełko takie typu lunchbox z sosem i widelcem plastikowym. Cena chyba 5,99zł jak dobrze pamiętam. Jadłyście to może?
Przepraszam, jeśli już była o tym mowa
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.

Mało tego, zbiłam łącznie 3 talerze i 1 kubek. Jak- nie pytajcie nawet 

)? Czy może lepiej podać z sosem czosnkowym (jogurt grecki + czosnek + przyprawy)? 
Za to przysmażone na patelni były pyszne