|
|
#301 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2
Golidka my też mamy 1000zł na chrzciny ale na 30 osób
|
#302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nikt nie każe kupować Maxi-Cosi, dobre przecież też są inne marki
|
|
|
|
|
#303 |
|
Zadomowienie
|
Moj Filipek jezdzil tylem do 9-ego msc. Jak wyrosl z fotelika to kupilismy Britax.
Do sierpnia jezdzil z tylu w tym foteliku a pozniej przenieslismy go do przodu. Teraz ja z mala z tylu a moi panowie rzadza przodem. Mamy radio z telewizorkiem i jak maly sie nudzi to oglada sobie bajki i jest caly happi
|
#304 |
|
Wtajemniczenie
|
20:00, młoda śpi.... cos mam chyba ostatnio mniej pokarmu bo juz drugi dzien młoda musi z 2ch cysiów się najeśc ... no i jak mam przerwe te 6-8h to jakoś AŻ tyle się nie uzbiera co wczesniej ... (udalo mi sie pare razy ściągnąć i zamrozić) .... teraz nawet w dzien jak glodna to z 2ch je... bo jeden mało
![]() mega bola mnie plecy... ale zrobiłam wsio- posprzatałam , poprasowałam ![]() zaraz czas na lulu...za młodą...a jutro szczepienie... trzymajcie kciuki !!! dobranoc |
|
|
|
#305 |
|
Zakorzenienie
|
Darusiaaaa-ponawiam prośbę-jakie butki sobie kupiłaś??
Muffinko-Ja smooka mam chyba 0-6m nie wiem kiedy zmienię bo dokupiłam drugi taki sam.w butelce mam smoczek rozmiar nr 1-napisane też jest że jeśli się karmi piersią to żeby rozm 1 był-ja nie zamierzam zmeiniać póki co.Dalia-to może karmi powinnas zacząć popijać ![]()
|
#306 |
|
Zakorzenienie
|
tak jezdzi przodem do kierunku jazdy jak jade sama,foteliki z przedzialu 0-25 sa przodem montowane.
---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- dygotko przepraszam ja polowy postow nie widze z tym netem,dopiero poooooooooo czasie,dlatego juz kwietnia sie doczekac nie moge jak w koncu neo bede miec! butki kupilam puma soleil biale z turkusowym kotkiem zaraz ci pokaze ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- takie tylko cicia turkusowa http://allegro.pl/buty-damskie-puma-...163436431.html
|
|
#307 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mężuś usypia Hanię, on ma jakieś magiczne ręce, zawsze tak ją wylula że młoda oczy zaraz zamyka
|
|
|
|
|
#308 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia-i jak wygodne??pumy
uwielbiam sportowe buty ale jakieś ciemne...no,ale chyba póki co nie kupię ale za to kozaki chciałam kupic jakieś na wyprzedaży...no,ale kiedy![]() wysłałąm Ci zaproszenie na nk
|
#309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mimo wszystko to mniej bezpieczne dla dziecka... |
|
|
|
|
#310 |
|
Zakorzenienie
|
dygotko no wlasnie tez mi sie gdzies w oczy rzucilo, ze sa 0-6 i bylam zdziwiona, ze mu nie pasuje, ale na tym pisze 0, to moze jednak wiekszego poszukam
![]() z butelki je z 1 avent, narazie sie nie denerwuje, raczej odwrotnie, jak czasem mi sie 2 zaplacze to mu za szybko leci |
|
|
|
#311 |
|
Zakorzenienie
|
dygotko ja nk u ojca wchodze moj net tak zamula ze daj spokoj!!!....tragedia
a ja te pumy nówki za 20zl kupilam;D przechodzilam obok lumpka patrze pudelko pumy stoi weszlam przyierzylam obejrzalam jeszcze zlaczone oba buty ze soba byly ![]() Pani do mnie ze 20zl:P takze jakby nie bylo troche kasy w kieszeni a co do fotelika dla mnie zaden nie jest bezpieczny,niestety. Maci cosi recaro itp sa tak cholernie drogie bo maja najwiecej crash testow robione, a testy sa baaardzo drogie. Jest wiele fotelikow niemal tych samych rozmiarow tak sao wyprofilowanych z tych samych materialow i sa tansze. A jezdze z nia przodem bo jak jade to nie wyobrazam sobie buzi dzieciaka nie widziec...zelszcza ze my z zygajacych ciagle;p
|
|
#312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- a robicie w lokalu czy w domu? ![]() Dzieki dziewczyny za rady co do menu. Chyba zostawie tak jak jest ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Muffi i co zabladzilas w drodze z fejsa na wizaz?: |
|
|
|
|
#313 |
|
Zakorzenienie
|
jestem jestem
![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- goldi ja jeszcze w miedzy wizazem a fb wysylam dziadkom fotki i siostrzenicy metryczke haftuje, to mi sie troche zeszlo |
|
|
|
#314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() spadam, Tz sie wykapal i zaraz mi lapka wylaczy
|
|
|
|
|
#315 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja dzisiaj kupiłam małemu kurteczke bo w kombinezonie strasznie sie grzeje bidulek i jest zły
|
|
#316 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja polecam Bebilon, moja ładnie je pije
![]() Cytat:
Kleik jest mniej inwazyjny niż kaszki. Cytat:
Ad.2. Moja ani się nie przekręca, ani nie pcha zabawek do buzi. Jeszcze
|
||
|
|
|
#317 |
|
Zakorzenienie
|
moja tez liniwiec,nie przekreca sie jeszcze
a jak teraz ubieracie maluchy kombinezon przykrycie od wozka czy cos jeszcze??
|
|
#318 |
|
Wtajemniczenie
|
Wlasnie zalega mi w piwnicy fotelik 0-25kg zapinany przodem do jazdy.Musze cyknac fotki i opchnac.
Nam kiedys tlumaczyl policjant,na co trzeba zwrocic uwage przy zakupie fotelika i ze marka nie jest wazna,ale ja mysle inaczej.Jednak testy nie bez powodu sa robione. Moje dziecie sie dzisiaj uparlo i pilo tylko,jak ja siedzialam |
|
|
|
#319 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to tylko forum czytam, bo bym nie nadążyła. Cytat:
Cytat:
Ja często kąpie dwoje naraz, ale mam dwie wanienki Glam, Ggora, moja Pati (ta starsza) to min. 40-60 min. musi się kąpać!!! Nie da się wyciągnąć wcześniej. Ja wtedy szoruję łazienkę, maluję paznokcie, robię maseczkę, smsuje sobie itp. Lili też dzisiaj prawie cały dzień przepłakała Moja czasem lubi a czasem wypluwa
|
|||
|
|
|
#320 |
|
Wtajemniczenie
|
Ok,mykam lulu,bo jutro malujemy przedpokoj i duzy pokoj.
PROSZE MI TU NIE PRODUKOWAC ZA DUZO
|
|
|
|
#321 |
|
Zakorzenienie
|
Goldika, Ggora, jakie Wy macie jadłospisy!!
Jak na wesele Ja sama będę robić wszystko:- zupa krem jarzynowa lub barszcz czerwony z pasztecikami/paluszkami (kupnymi) - roladki z piersi kurczaka z czymś (jeszcze nie wiem z czym, albo żurawiną albo z serkiem topionym ), ziemniaki i sałatka słoikowa z cukinii,- tort i ciasta z cukierni i tyle
|
|
|
|
#322 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bedzie zrozniocwane, ale w rozsadncyh ilosciach.Ja kupuje produkty a babcia kuchcic za mnie. A TERAZ WIELKA PROSBA DO MAM PO CHRZCIE - macie foty tortow??? podzielcie sie pomyslami, bo ja mam proznie w glowie ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Moj Filip to tez czasem godzine w wannie siedzi ![]() JA mam czas na uspienie mlodej.
Flipcio..20.04.2009 ^.^ Nika.......02.11.2011 ^.^ Edytowane przez ggoraa Czas edycji: 2012-03-05 o 23:16 |
|
|
|
|
#323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakoś pół chyba tylko zrobiłam ale miałam taki napis tylko: chrzest święty
|
|
|
|
|
#324 |
|
Zadomowienie
|
my juz nie spimy od 5,30. Malemu zebralo sie na gadanie i niczym mu dzioba zamknac nie moge
co do fotelikow to my dostalismy ROMER i jest extra. Solidnie wykonany itd. GGORA kiedys przesyłalam fotke z tortem - bocian ale pozniej wkleje jeszcze raz
|
|
|
|
#325 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a moze było jej za goraco? ja mam schizy na tym pukncie, ja ubieram to co po domu+rajstopki+czapa+kurt eczka z polarku+kocyk polarkowy i nie wiem czy nie za ciepło mu było bo sie dosc szybko obudziłCytat:
? my mamy silikonowy nuk genius i jak narazie najlepszy ale i tak nie łapie go tak mocno, ze wypluwa![]() Cytat:
![]() a moze wyhaftowałabys Vikusiowi metryczkę? jak ona wyglada? ![]() Cytat:
nasz łobuz zasnał o 17tej i obudził sie o 5tej... ale zeby słodko nie było to z nami spal i w razie potrzeby ssał piers ![]() dzien dobry idziemy na drzemke
|
||||
|
|
|
#326 |
|
Zadomowienie
|
u nas tez bylo zroznicowane menu (kotlety schabowe, mielone, z piersi z kurczaka z serem, dewolaje, chyba pozarskie, z serem i ananasem, kilka salatek na zimno. Sporo ciasta tort napoje i owoce,ale impreze sami robilismy u moich rodzicow
|
|
|
|
#327 |
|
Zadomowienie
|
to może ja tez sie pochwale co robiłam dobrego na chrzciny (wczesniej juz pisałam że robiłam sama w domu), no więc jakos tak sie stalo że nie kupiłam ani nie zrobiłam tortu
, miałam 2 ciasta, obiadu tez nie robiliśmy bo chrzciny były popołudniu wiec wszyscy przyjechali juz po obiedzie, skupiłam się wiec na "okołokolacyjnych" zakąskach w postaci: sałatka gyros z kurczakiem, rolada szpinakowa z wędzonym łososiem (polecam bardzo efektowna), ciasteczka-kwadraciki francuskie z pieczarkami, koreczki, makaron muszle duże nadziewane farszem z jajka, wędzonej makreli z twarożkiem i szpinaku z serkiem szczypiorkowym...do tego wszystkiego sos czosnkowy, który moja rodzinka uwielbia, yyy co tam jeszcze? aaa na ciepłą kolacje leczo. Chyba to wszystko, więcej (grzechów ) nie pamiętam![]() ide uspać małego i wkoncu coś zjesc bo mi w brzuchu burczy
|
|
|
|
#328 |
|
Zadomowienie
|
Hejka ! My własnie wstaliśmy
za pół godzinki karmienie ale Szymualdowi już się oczka kleją więc chyba jeszcze pośpi Mnie się wyjątkowo nie chce dziś dospać pójdę sobie zrobić płatki z mleczkiem i obejrzę DDTVN, a malec pewnie zaśnie...My juz dajemy od prawie tygodnie marchewkę, jabłuszko, gruszkę, na początku było wypluwanie, a wczoraj sam TŻ go karmił i mówił że wsuwał jak szalony - zjadł z 10 pół-łyżeczek marchewki, bo płakał że chce jak zjadł porcję którymś razem zamiast marchewki bo coś nie chciał przełykać dałam mu bobofruta marchew jabłko od 4 miesiąca i na początku wypluwał smoczek a potem mu strasznie zasmakowało !! daje mu na razie po troszeńku. Kupiłam również w rossmannie z hippa taką duża butelkę - herbatka & sok - bardzo chętnie pije - to równiez jest od 4 miesiąca
|
|
#329 |
|
Wtajemniczenie
|
chyba dzisiaj założymy kombinezon zimowy... bo wg pogodynki zzzziiiimno
![]() ja nie mam pojęcia kiedy zrobimy chrzciny i czy w lokalu czy w domu ![]() ale pyszności wypisujecie ![]() a i ile "kosztuje" chrzest w kościele? ile wynosi "co łaska"?
Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2012-03-06 o 08:05 |
|
|
|
#330 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- u nas dzis ciezka nocka, dziec sie budzil i wierzgal co godzine, ja wkladalam smoczek i dalej spalismy, Jadla tez wiecej niz zwykle, a teraz zamiast sie bawic dalej spi i sie wierci |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:19.

nie wiem kiedy zmienię bo dokupiłam drugi taki sam.w butelce mam smoczek rozmiar nr 1-napisane też jest że jeśli się karmi piersią to żeby rozm 1 był-ja nie zamierzam zmeiniać póki co.

ale za to kozaki chciałam kupic jakieś na wyprzedaży...no,ale kiedy

i zadne sie nie utopilo 
Ja często kąpie dwoje naraz, ale mam dwie wanienki
..
jakoś pół chyba tylko zrobiłam