|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część V
Patrząc na to jak traktujesz to dziecko, dbając o nie przed narodzeniem, to można zacząć nad tym zastanawiać...
|
|
|
|
#2642 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki
![]() To znow ja prboje was nadrobic po calym dniu, ale nie mam sily tak jak pisalam wczesniej od paru dni jestem mega spiaca itp nie przezywalam tego na początku ciąży to teraz mam z nawiązką![]() mam nadzieje, ze jutro bedzie lepiej i do was wrce na bieżąco i zaczne sie uczyc bo mam egz ehhh![]() ciesze sie z udanych wizyt a brzuszki macie sliiicznneeekolorowych senkow i milego wtorku ![]() ja jutro wreszcie pozbede sie moich odrostow
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
#2643 | |
|
Wtajemniczenie
|
ach nie ma za co![]() Cytat:
bo mi to wystarczy żeby Cie kompletnie zignorować,wytłumaczyłaś się dowiedziałaś się o co nam chodziło,to teraz wracaj na "swój wątek",bo tutaj nie jesteś mile widziana jak już wcześniej dziewczyny pisały. |
|
|
|
|
#2644 |
|
Wtajemniczenie
|
To rzeczywiście przykro się czytało... Wiem, że to była wpadka, no ale, tego nie pojmuję.
|
|
|
|
#2645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2646 | ||||||
|
Raczkowanie
|
I znowu mam tyle do nadrobienia
Ślicznie macie brzuszki ![]() Cytat:
Przypominam sobie przed snem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja dzisiaj miałam to badanie i nic za nie nie płaciłam. Cytat:
|
|
#2647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skad ta pewnosc, ze ona o dziecko nie dba? Ma swoje zdanie na pewne tematy i ok. Kazda z nas chce sie czuc ladnie, ale dajcie spokoj z takimi tekstami. Jeszcze to porownanie do mamy magdy z sosnowca. Dobrze, nie podoba Wam sie jej podejscie. Macie do tego prawo, ale pewne uwagi nalezy zachowac dla siebie. Z czystej kultury. I ode mnie tyle na ten temat, bo naprawde nie ma co tego ciagnac dalej.
|
|
#2648 |
|
Zakorzenienie
|
Muminku a dzwoniłaś do tego laboratorium, gdzie będą Ci robić to obciążenie glukozą? Bo czasami trzeba tylko swoją glukozę przynieść a ona w granicach 5 zł kosztuje w aptece
|
|
|
|
#2649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdyby faktycznie tak bardzo go nie chciala - aborcja to nie jest problem. Bardzo latwo mozna ja zrobic w Niemczech, Holandii, aborcje farmakologiczna (do 9tyg), pewnie i w Polsce znajda sie jakies miejsca.
|
|
#2650 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobranoc dziewczynki zmykam spać |
|
|
|
|
#2651 |
|
Zakorzenienie
|
Paula ale co to za dbanie, kiedy matka wiedząc o tym, że szpilki mogą źle wpłynąć na zdrowie rezygnuje z 12 cm i przerzuca się na 8 cm?
Ja nie napisałam, że można porównać matkę Madzi do Kejtigdi, a że można się nad tym zacząć zastanawiać. Bo każdy inaczej odbiera zachowanie Kejtigdi Tym bardziej, że sama widzi, że prowokuje dziewczyny...
|
|
|
|
#2652 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
temat Kejtigli uważam za zamknięty.Wyraziłam tylko moje zdanie. |
||
|
|
|
#2653 |
|
Raczkowanie
|
Nie zapomnij cytrynki
Mi się dziś bardzo przydała
|
#2654 |
|
Zakorzenienie
|
Kejtigda nie będę z Tobą polemizować już więcej, bo nie ma z kim i o czym. Co by nie napisać zrobisz z siebie ofiarę. O ile pamiętam, nikt Ciebie tutaj nie atakował za te obcasy, raczej starałyśmy się na spokojnie przedstawić Ci argumenty, dlaczego chodzenie w obcasach nawet na krótkich dystansach może być ryzykowne. Teraz nagle Ty piszesz o całej tej sprawie tak, jakbyśmy Cię o to atakowały. Nie wiem, od kiedy to jest tak, że jak ktoś chce dobrze, chce doradzić, to jest zły i niedobry i szkoda, że tak to odbierasz. Mi osobiście przykro robi się z tego powodu, bo daleka byłam i jestem od atakowania kogokolwiek, wolę spokojną dyskusję, z której można wynieść coś sensownego.
Chcesz, to upieraj się przy swoim, że takie obcasy nie zaszkodzą. I oby tak było, naprawdę życzę Ci tego. Pamiętaj tylko jak coś, że ostrzegałyśmy i że ktoś chciał dobrze. Bo nie miałyśmy złych intencji pisząc o obcasach. Miałyśmy tylko na względzie zdrowie Twoje i Twojego dziecka, czy to coś złego?
|
#2655 |
|
Zakorzenienie
|
Idę zaraz po kolację i kąpać się
W porę mnie wzięło ![]() Mam ochotę na pizzę
|
|
|
|
#2656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak samo nie uwazam, ze laser to cos zlego. Dobrze, ze chce jak najbardziej o siebie zadbac juz po ciazy. Zwlaszcza, jesli ja na to stac. Przeciez tez nie mowila, ze bedzie myslala tylko o sobie. Myslisz, ze naprawde majac dziecko bedzie zdolna non stop je wszedzie podrzucac? Pisala tez o zdrowej diecie, ze odzywia sie jak najlepiej. pewnie lepiej niz ja i niektore tutaj osoby. A ze przyjela ze ma przytyc tyle, a nie wiecej - uwazam, ze ma na tyle rozumu, ze nie bedzie plakala czy panikowala, jesli przytyje 1-2 kg wiecej. A nawet 5, bo rodzimy w okresie letnim, wtedy latwo sie puchnie. Nie wydaje sie byc glupiutka osoba. A mnostwo takich przykladow na wizazu mozna znalezc. Po prostu widac, ze bardzo, bardzo jej zalezalo na ladnym wygladzie wczesniej i teraz stara sie jak najlepiej wygladac w czasie i po ciazy. Nic w tym zlego Pyta sie u nas, upewnia. Moze czasami cos jej przeszkadza, wolalaby zeby bylo inaczej, ale przeciez dziecku nie robi krzywdy. Na pewno milo jej sie tych wszystkich uwag nie czytalo, uwazam, ze nie zasluzyla na cos takiego. Nikt nie musi odpisywac na jej posty jesli nie ma zamiaru, ale nie robmy nagonki. To nie jest zamkniete forum i kazdy moze sie tutaj wypowiadac. Czasami zamiast kogos odtracac wystarczy porozmawiac, doradzic ![]() Juz jakis czas ze soba piszemy, mam nadzieje, ze zostaniemy w sporym skladzie jak najdluzej Prosze Was badzmy w przyjaznym gronie.
|
|
#2657 |
|
Zakorzenienie
|
Paula, ale my jej najnormalniej w świecie doradzałyśmy przecież, tak samo wypowiadałam się teraz. Dlaczego takie a nie inne obcasy itp. Przytoczyłam także to co sama nam pisała. My ją krytykujemy i sprawiamy przykrości, ok. Ale ona sprawia je też innym mamom, co także napisałam. Nie rozumiem czemu ja mam być miła i traktować ją jak porcelanową laleczkę, skoro ona z innymi się nie pieści. Pisze, że cellulit jest obleśny, tak samo tycie. Przecież to obraża kilka jak nie kilkanaście dziewczyn na tym wątku. I jakoś one w związku z tym nie płaczą na innych wątkach... Ja rozumiem, że jej mogło się zrobić przykro kiedy to czytała teraz, ale bądźmy obiektywne... Jak kuba bogu, tak pan bóg kubie...
I z tego co widziałam nie tylko my ją upominamy i radzimy, tak samo jest na innych wątkach. Ja jej stąd nie wyganiam, tylko chcę aby zrozumiała, że nie jest pępkiem świata i ona też kogoś może urazić wypowiadając się w taki a nie inny sposób o dziecku czy pisząc o wadze. Bo dla nikogo nie jest miło czytać takie wypowiedzi... Tak samo jak pisanie na innych wątkach, że jesteśmy zaniedbanymi kurami domowymi... Nie jest fajnie czytać tak o sobie na innym wątku, tym bardziej, że jest to tekst wyjęty z kosmosu. Po prostu nie rozumiem czemu mam nie wyrazić kulturalnie swojego zdania na ten temat
|
|
|
|
#2658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2659 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Proszę Was o wyrozumiałość mamuśki i dajmy już spokój jałowym dyskusjom... A co do obcasów, to moja koleżanka w 6 miesiącu chodziła w takich, że ja bym nie założyła ich nie będąc w stanie błogosławionym (swoją drogą to ciekawe sformułowanie - wymioty, zgaga, różnego rodzaju bóle i inne dolegliwości - kto wpadł na taką nazwę??!), a ja w 2-3 miesiącu nie mogłam ubrać takich 2 cm słupków, bo mnie od chodzenia brzuch bolał... Aha, i co do badania cukru z obciążeniem - ja sobie sok w domku wycisnęłam - przydał się bardzo, bo robiłam jeszcze w czasie kiedy mdłości mnie nie opuszczały... nie płaciłam nic, bo miałam skierowanie od endo... I nie denerwujcie się już, bo to powoduje zgagę i inne dolegliwości
|
|
#2660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu czasami sie przesadza, rowniez w tym watku. Nie podoba jej sie cellulit. Ok. Ale komu sie podoba ? ![]() Mi na pewno nie. Tak samo rozstepy. To nie jest estetyczne. Wrecz przeciwnie. BARDZO nie podobaja mi sie rozstepy, nawet te biale, ledwo widoczne... ... Ale sama je mam. Bycie zona i matka to nie tylko dziecko. Jeszcze wlasne ja. A szczesliwa mama to szczesliwe dziecko ![]() Jesli ja bede miala ochote usunac rozstepy laserem (cellulitu akurat nie mam, na cale szczescie) i mnie to uszczesliwi to zrobie to. Nie sadzisz, ze nazywanie jej trollem, pisanie w taki sposob jakby nie kochala swojego dziecka i chciala dla niego zle czy porownywanie do matki Madzi to lekka przesada? Nie czytalam jej postow na innych watkach. Po prostu uwazam, ze ma inne podejscie, ktore niekoniecznie musi okazac sie zle. Jak juz napisalam - szczesliwa mama to szczesliwe dziecko ![]() I faktycznie lepiej zakonczyc ta dyskusje... Kejtigda juz nie pisze i watpie, ze jeszcze sie odezwie. Po prostu nie przeginajmy w zadna strone ![]() Dziewczyna tylko zapytala o krew pepowinowa. Nie pisze juz nic w kontrowersyjny sposob. A jej zwykle pytanie zakonczylo sie nagonka. Kolejna. Bo tak jak przy poprzednich postach jeszcze moglam to zrozumiec - bo kazda z nas w bardzo rozny sposob moze wyrazac swoje zdanie, tak w tej sytuacji tego nie rozumiem. W kazdym razie mam nadzieje, ze przyjazna atmosfera zostanie
|
|
#2661 |
|
Raczkowanie
|
Też mam taką nadzieję, bo to forum bardzo mi pomaga wytrwać w trudnych chwilach... za co wszystkim serdecznie dziękuję... Ale nadal czekam na sprawdzony przepis na chore zatoki, bo właśnie zaraziłam męża i zaraz mi z powrotem odda te moje przeziębienie - takie perpetum mobile...
Miłych snów
|
#2662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O usuwaniu laserów rozstępem już się wypowiedziałam, pisząc, że jeżeli ma kasę to niech sobie je usuwa. Pisałam też, że chodziło mi o to, żeby też się nie nakręcała na to, bo nie wiadomo jak się będzie czuła po ciąży, czy będzie miała czas, bo dziecko jest absorbujące. No chyba tym jej nie uraziłam... Nazywanie trollem, tak, jest obraźliwe, ale to zdanie jednej z osób. Nie możemy jej też w jakiś sposób krytykować, bo wyraziła swoje zdanie na ten temat, a tego nie możemy zabronić nikomu Szczęśliwa mama, to szczęśliwe dziecko, ale ja wychodzę z założenia, że nie kosztem dziecka. A Kejtigda właśnie pokazuje, że tak chce zrobić. Bo nam pisze jedno, a innym drugie. I nawet jeśli wchodzi, żeby zapytać nas o zdanie, to dalej nie rozumiem po co. Bo my jej coś doradzamy, z tego zawsze wychodzi jakaś tam dyskusja, a ona zaczyna inne mamuśki podjudzać. Nikt tutaj nie chce źle dla drugiego, po prostu się martwimy... I mam nadzieję, że Kejtigda rzeczywiście dba o siebie i to dziecko Bo ja z jej opisów nie potrafię tego zauważyć
|
|
|
|
|
#2663 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Tak jak obiecałam, wrzucam zdjęcie brzuszka (16t5d), ale jest bardzo niewyraźne, bo nie dość że robiłam przed lustrem, to jeszcze w ciemnym pokoju, bo tż spał po nocce. W przyszły poniedziałek się poprawię ![]() Dobranoc
|
|||
|
|
|
#2664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie skarżyłam Wam się na moje nieszczęsne problemy z wagą... Na szczęście przytyłam 2 kg ![]() Ale malutki! Ale widać, że już ciążowy |
|
|
|
|
#2665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Inhalacje. Najlepiej nebulizatorem ze specjalna koncowka do zatok. Dajesz tam sol fizjologiczna. Normalnie inhalujesz to do pluc, czasteczki sa bardzo male, odczuwasz to jako delikatna, chlodna mgielke. W koncowce do zatok czasteczki soli fizjologicznej sa wieksze. Przepychaja i oczyszczaja zatoki. Podobno dziala cuda
|
|
#2666 |
|
Zakorzenienie
|
hheej wrocilam z pracy i padam na twarz.. ja nie wiem jak ja wytrzymam do konca....
Chcialabym juz byc w domu gotowac obiadki i sie nie przejmowac ehh ;/ wiecie ze przy nadrabianiu Was zjadlam cala paczke zelkow i gum mamba :P To przez Was Bo tyle naskrobalyscie :Pa mialam sie nie objadac na noc
|
|
|
|
#2667 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale ja mam sklerozę - mam takie cudo w domu - kupiłam jakiś czas temu i przez długi czas nie było mi potrzebne...i zapomniałam o tym za przywrócenie mi pamięci - jeszcze teraz muszę przypomnieć sobie, gdzie to schowałam... jak znajdę to jutro zrobię, bo strasznie warczy i dam znać czy coś pomaga...Miłych snów mamuśki
|
|
#2668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2669 |
|
Zadomowienie
|
Hey dziewczyny skonczyłam dopiero was nadrabiać przy kawce
no i mykam powoli do pracy |
|
|
|
#2670 |
|
Zakorzenienie
|
Witam.
Właśnie skończyłam kawkę i muszę wstać, bo na 7:40 wizyta. Ostatnio usłyszałam, że ciężarne powinny przychodzić 15 minut wcześniej, czyli o 7:15 muszę wyjść z domu. Zmykam do wanny. ![]() Życzę miłego dnia. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:44.

tak jak pisalam wczesniej od paru dni jestem mega spiaca itp
nie przezywalam tego na początku ciąży to teraz mam z nawiązką

Po kolejnej nieprzespanej nocy z powodu bólu brzucha i krzyża, zadzwoniłam rano do mojej gin i kazała mi przyjechać do szpitala. Na szczęście była na dyżurze. Przebadała mnie wzdłuż i wszerz. Zbadała ręcznie, zmierzyła szyjkę, obejrzała Małego na usg i stwierdziła, że nie widać, żeby cokolwiek się działo. Na szczęście

dostałam skierowanie na glukozę 75ml i mam do Was pytanie ile płaciłyście za to badanie?

Tym bardziej, że sama widzi, że prowokuje dziewczyny...

za przywrócenie mi pamięci - jeszcze teraz muszę przypomnieć sobie, gdzie to schowałam... jak znajdę to jutro zrobię, bo strasznie warczy i dam znać czy coś pomaga...