Walka o zdrowe i piękne włosy część IX - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-05, 21:09   #2251
alex1989
Zadomowienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część IX

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
Myslę, że w celach ochronnych to nie bardzo. Tym bardziej, że olejku to niewielka ilość się znajdzie na włoskach bo olej zawsze na wierzch wypłynie ale w celach pielęgnacyjnych jak najbardziej
no to pielęgnacji to one mają porządną dawkę
Cytat:
Napisane przez Fubizka Pokaż wiadomość
Siedzę 24h już z oliwą... i nie wiem. Zmywać, trzymać dalej? Chyba potrzymam. Ostatnio po maratonie z oliwą miałam taki blask, że laski z reklam Pantene wymiękają
jak nigdzie się nie wybierasz to trzymać

moje włosiaki

"Może niektórych kobiet nie da się poskromić. Może potrzebują biegać na wolności, dopóki nie znajdą kogoś, tak dzikiego, aby biegał z nimi."

Edytowane przez alex1989
Czas edycji: 2012-03-05 o 21:28
alex1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 21:21   #2252
Fubizka
Zakorzenienie

No u mnie niestety bez jedwabiu na końcówkach tak to wygląda. A może olej kokosowy Ci po prostu nie służy? Spróbuj nienasyconych i porównaj.

U mnie po miesiącu olejowania nie było widać efektów, ale ja wtedy tylko olejowałam a w stosowałam beznadziejne odżywki i szampony, więc wszystko szło w niwecz.

Jak wprowadziłam kompleksową pielęgnację to po kilku tygodniach już było widać znaczne efekty. Jakie masz włosy? Proste, falowane?

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:
Napisane przez alex1989 Pokaż wiadomość
jak nigdzie się nie wybierasz to trzymać
OK to trzymam

Edytowane przez Fubizka
Czas edycji: 2012-03-05 o 21:20
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 21:25   #2253
doomcia
Rozeznanie

GG do doomcia

niby proste niby falowane, choć znaczących falo nie mam bardziej taki puch są gęste

(ja czasami używam jeszcze resztek szamponów i odżywek wiadomo nie wyrzuce ich ,ale teraz odkryłam skąd brał mi się łupież i swędzenie głowy (szampon z sls - powędrował do mamy)

nie wiem co mogło by byc nie tak, dodam jeszcze ,że mam na głowie resztki ombry (brrr chce sie tego pozbyc) , końcówki rozjaśniałam możliwe ,że to dlatego? i będą rozdwajać się dopóki nie obetnę tych jasnych końcówek ?

hmm a co do oleju myśle ,że jest ok , chociaż może bo jedynie mam problem z końcówkami... czubek głowy zaczyna mi się świecić chodź moze to zasługa jantara

Edytowane przez doomcia
Czas edycji: 2012-03-05 o 21:27
doomcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 21:26   #2254
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Wczoraj nałożyłam po umyciu na skalp żel aloesowy i dzisiaj jest o wiele lepiej(myłam nadal Alterrą), więc nie wiem, jak to już jest? Dzisiaj umyję odżywką, żeby nie kusić losu
Ja dzisiaj umyłam Fitomedem i zobaczymy jak jutro będzie Jeżeli nie będzie mniej, to będę myć tylko Alterrą, bo po jednym umyciu trochę mi zeszło
Najgorsze jest to, że zaczęłam przestawiać włoski na mycie co drugi dzień, a nie codziennie i już zaczęło mi to wychodzić, a teraz jak mam ten łupież, to na drugi dzień mnie cała głowa swędzi i sypie się jeszcze bardziej Póki mi nie zejdzie, muszę jednak myć codziennie

Cytat:
Napisane przez kuleczkka Pokaż wiadomość
5 ma jednak (poszłam policzyć) i 6 wychodzący - takie maleństwo

A może wiecie co ile to podlewać?
Aloes jest sukulentem i dobrze znosi suszę
Tutaj opis pielęgnacji:
Aloes wymaga stanowiska jasnego, słonecznego, w lecie ciepłego 18-24 ºC, a zimą chłodniejszego 6-10 ºC. Aby roślina zakwitła zimą powinniśmy na 4-5 tygodni przetrzymać go w temperaturze około 10 ºC. Znakomicie się czuje na parapecie okiennym. W okresie letnim możemy go wystawić na zewnątrz. Podłoże powinno być przepuszczalne, piaszczysto-gliniaste. Można wykorzystać ziemię znormalizowaną z dodatkiem piasku i gliny. Przesadzamy go w pierwszych latach, raz do roku a później nie rzadziej niż, co 2-3 lata. Wymaga on umiarkowanego podlewania (raz w tygodniu) tak, aby nie doszło do zalegania wody, co powoduje gnicie korzeni. Zimą ograniczamy podlewanie, jednak nie możemy dopuścić do wyschnięcia podłoża. Musimy zapewnić dobry drenaż np. z skorup ceramicznego kruszywa) Aloes jest bardzo wytrzymały na brak wody, więc jest znakomitą rośliną dla wiecznie zabieganych. W lecie zasilamy, co dwa tygodnie, słabym roztworem nawozu wieloskładnikowego. Rozmnażamy go poprzez małe odnóżki w trakcie wiosennego przesadzania, rzadziej sadzonki liściowe, ukorzeniane w piaszczystym podłożu, które ukorzeniają się w ciągu 4-6 tygodni.

Cytat:
Napisane przez SlodkaGrzesznica90 Pokaż wiadomość
Hej pięknowłose miała któraś z Was nożyczki do włosów Beauty for your z Rossmana? sa po 16,99 .. Jak wrażenia?
Ja ma z Rossmanna te Evy Shmidt za 15,99 zł, te mi poleciła pani w sklepie , bo mówiła, że to lepsza firma niż Beauty.... Ile w tym prawdy nie wiem, bo kupiłam te Evy i póki co jestem zadowolona Są ostre, ścinałam nimi już chyba 4/5 razy, a końcówki się nie rozdwajają

Cytat:
Napisane przez kuleczkka Pokaż wiadomość
też słyszałam - ale nie wiem czy się zastosuje
może do czasu za 3 lata nie uschnie - oby
Przypuszczam, że już trochę może mieć ten aloes, więc nie musisz czekać aż 3 lata
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 21:33   #2255
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
odwdzięczyły, odwdzięczyły mięciutkie a zarazem grube... ostatnio zaczyna mi się podobać efekt po oleju z pestek winogron chociaż wczesniej nie byłam jego zwolenniczką

jedynie dzisiaj zostawiłam moje fale do samodzielnego wyschnięca i juz wiem że nie będe mogła tak robić
kurde powiem Wam że tęsknie za prostymi włosami mam już dość tego starania się o równy skręt i takie tam

a czy jest sens zrobić sobie psikadło z keratyny i olejku jojba np i psikac tym juz po umyciu wilgotne włosy w celu ochrony? np zamiast jakiegos gliss kura ? tak tylko głośno myślę

idę robić żel lniany... może tym razem wyjdzie dobry
ja jakoś za winogronem nie przepadam, ale może wrócę do niego? :P

myslę ze jeśli nie suszysz włosów to taki psikacz jest fajny, a jak suszysz/stylizujesz to dałabm coś ochronnego

Cytat:
W ramach anegdoty powiem Wam, że buteleczkę 15ml jedwabiu wysłali mi w kartonie formatu A4 o wysokości jakichś 5cm

Myślałam, że to jakieś pismo sądowe czy inny diabeł a to mój jedwabik malutki

Siedzę 24h już z oliwą... i nie wiem. Zmywać, trzymać dalej? Chyba potrzymam. Ostatnio po maratonie z oliwą miałam taki blask, że laski z reklam Pantene wymiękają
hahah

trzymaj

Cytat:
Napisane przez doomcia Pokaż wiadomość
Jej.. pomóżcie.. bo zaczynam sie zniechęcać!!
Uzywam olejku kokosowego + olejek z alterry , zmieniłam szampon na hipp + odzywka awokadowa z garniera, olejuję włosy przed każdym myciem (najmniej trzymałam 3h zdażyło mi sie to raz;p a tak to całe dnie i noce). Przed tą zmianą podciełam włosy 3cm(!;( ) bo miałam porozdwajane... Ogólnie olejki nakładam od około miesiąca (wiem ,że to krótko, jakos znaczącej zmiany odrazu sie nie spodziewałam... no ale nie myslałam ,że bedzie gorzej)
Dzisiaj patrze na moje końcówki a te są strasznie porozdwajane, suche i strasznie się plączą tworząc supły

Oczywiście końcówki non stop zabezpieczam codziennie kłade olejek kokosowy ,zamiast jedwabiu - myślicie ,że to brak jedwabiu na to wpływa?
to spróbuj metody izus na koncówki olej a na to jedwab (oczwiiście wszystkiego odrobinkę by nie przesadzic i nie mieć tłustych włosów )

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 21:36   #2256
doomcia
Rozeznanie

GG do doomcia

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość

to spróbuj metody izus na koncówki olej a na to jedwab (oczwiiście wszystkiego odrobinkę by nie przesadzic i nie mieć tłustych włosów )
moze własnie tak powinnam robic, pewnie bym robiła gdybym miała jedwab -bo biosilka nie nałoże już... a tylko ten mam : wiec bede musiała kupic
Stary 2012-03-05, 21:36   #2257
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
No to nie do końca MOJA metoda, bo podpatrzona właśnie od kogoś z tego wątku Ale to fakt, każdemu tak polecam

Ja już dzisiaj dziewuszki po olejowaniu, po umyciu, a teraz idę nakładać glinkę na pyszczek i pomalować pazurki

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Cytat:
moze własnie tak powinnam robic, pewnie bym robiła gdybym miała jedwab -bo biosilka nie nałoże już... a tylko ten mam : wiec bede musiała kupic
Ja polecam jedwab CHI
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-03-05, 21:44   #2258
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
niby proste niby falowane, choć znaczących falo nie mam bardziej taki puch są gęste
Oj coś mi się wydaje, że będziesz falowana

Cytat:
(ja czasami używam jeszcze resztek szamponów i odżywek wiadomo nie wyrzuce ich ,ale teraz odkryłam skąd brał mi się łupież i swędzenie głowy (szampon z sls - powędrował do mamy)
Czyli nie masz pielęgnacji bezsilikonowej?

Cytat:
nie wiem co mogło by byc nie tak, dodam jeszcze ,że mam na głowie resztki ombry (brrr chce sie tego pozbyc) , końcówki rozjaśniałam możliwe ,że to dlatego? i będą rozdwajać się dopóki nie obetnę tych jasnych końcówek ?
Pewnie to rozjaśnianie końców im nie pomogło, ale to nie jest tak, że to co rozjaśniane będzie się rozdwajało. Jakich używasz szamponów, masek, odżywek?

To, co jest rozdwojone, to i tak musisz obciąć. Później proponuję zabezpieczanie metodą: olejek+jedwab. Tylko wybierz taki jedwab, który nie przesusza

Wczoraj oglądałam na YT zadziwiające urządzenie "Split Ender". Nie wiem na ile to jest skuteczne a na ile nie, dziewczyny na filmikach sobie chwalą, ale gdyby się sprawdzało, to by był jakiś cud prawdziwy!!! Tylko do tej pory nie wiem jak to działa

Edytowane przez Fubizka
Czas edycji: 2012-03-05 o 21:46
Stary 2012-03-05, 21:44   #2259
kuleczkka
Rozeznanie

dzięki za instrukcję obsługi rośliny
kuleczkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 21:45   #2260
karmazynka99
Zakorzenienie

również polecam chi

ja zawsze pazurki maluję rano, bo sie boje ze by mi sie posciel odbiła na nich i mani już do niczego :/

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 21:45   #2261
Lethie
Zadomowienie

Izus dziękuje mi się nie wydaje, że są ładne, gdybym zrobiła zdjęcie bez prostowania to by dopiero było widać jak się puszą, sklejają w takie grupy i układają po swojemu, no ale to dopiero miesiąc pielęgnacji więc będę czekać. Niedługo zrobię im zdjęcie w naturalnym stanie

Dziewczyny zdarzyło Wam się zrobić coś głupiego lub śmiesznego związanego z pielęgnacją włosów?
Ja tak miałam ostatnio, obleciałam 3 rossmanny w moim mieście i nigdzie nie było odżywki Isana z olejkiem babassu na którą się napaliłam. Aż pewnego dnia weszłam do jednego, patrzę i jest, stoi na półce, to szybko złapałam i pobiegłam do kasy. W ten sam dzień ją wypróbowałam, nałożyłam po umyciu i zaczęłam wychwalać, że jak to ona się dobrze pieni i to dlatego pewnie dziewczyny używają jej do mycia odżywką, ale po zmyciu nie zauważyłam jakiś efektów, na drugi dzień znowu jej użyłam, roztarłam na włosach a tam znowu piana, i znowu zaczęłam ją wychwalać, stwierdziłam, że pieni się jak szampon, i w tym momencie mnie coś tknęło, wzięłam opakowanie a tam dużymi literami SHAMPOO ... cholera, teraz mam drugi do oczyszczania obok barwy bo jest ze sles i z tego co udało mi się wyczytać to nie ma silikonów a odżywki z babassu brak ..eh głupota nie boli

Moje włosy
Lethie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 22:00   #2262
Fubizka
Zakorzenienie

Lethie - BOSKIE Ale jesteś usprawiedliwiona, bo te rossmanowskie rzeczy wyglądają podobnie - ja zawsze dłuższą chwilę stoję przed półką z BD, żeby nie wylądować z jakimś talkiem pod pieluszki

A jeśli chodzi o mnie, to z włosami mi się nie udało, ale używam płynu do demakijażu Nivea w niebieskiej butelce. I kiedyś moja mama bez ostrzeżenia kupiła szampon dla dzieci Nivea też w niebieskiej butelce i postawiła go tam, gdzie trzymam płyn. Jak możecie się domyślić, zmyłam sobie makijaż szamponem dla dzieci Jedno jest pewne - rzeczywiście - nie szczypie w oczy (bardzo).
Stary 2012-03-05, 22:09   #2263
pannanika
Zakorzenienie

To ja wam opowiem co mój TŻ wykonał ostatnio.
Nie bardzo się łapie w tym, co stoi u nas w łazience, zawsze się mnie pyta, gdzie co jest, no ale myślałam, że się nauczył już. Przychodzi spod prysznica i mówi: - Czemu wy nie macie normalnego żelu pod prysznic? Musiałem się jakimś olejkiem umyć...
Ja pomyślałam, że pewnie umył się olejkiem do kąpieli nivea, którego używa moja mama. Chociaż jego skóra była jakoś dziwnie mięciutka, zdziwiło mnie, że on daje takie efekty.
Następnego dnia rano wchodzę do łazienki i patrzę, a tam zostawiona w charakterystyczny dla niego sposób, z otwartym wieczkiem, stoi oliwka babydream
Stary 2012-03-05, 22:26   #2264
alex1989
Zadomowienie

Cytat:

myslę ze jeśli nie suszysz włosów to taki psikacz jest fajny, a jak suszysz/stylizujesz to dałabm coś ochronnego
winogronowy był pierwsyzm jaki użyłam i średnio mi pasował ale ostatnio stwierdziłam że musze spróbowac do niego wrócić i widze że moje włosy go lubią warto dać mu szanse

no właśnie będe musiałą suszyć dyfuzorem co prawde zawsze susze tak 80% reszta dosycha ale jednak .... używam Joaśki b/s ale kurde przez to że jest taka leista mam wrażenie że nie chroni moich włosów no i jedwab na końce of kors
Cytat:
Wczoraj oglądałam na YT zadziwiające urządzenie "Split Ender". Nie wiem na ile to jest skuteczne a na ile nie, dziewczyny na filmikach sobie chwalą, ale gdyby się sprawdzało, to by był jakiś cud prawdziwy!!! Tylko do tej pory nie wiem jak to działa
własnie obejrzałam filmik o tym wynalazku, jak to dziwnie pierdzi
kurde ale laska która tego używała miała swoje włosy dość proste więc ciekawe jak z efektami na innych włosach

moje włosiaki

"Może niektórych kobiet nie da się poskromić. Może potrzebują biegać na wolności, dopóki nie znajdą kogoś, tak dzikiego, aby biegał z nimi."
Stary 2012-03-05, 22:29   #2265
Ula_87
Wtajemniczenie

Witam

Ale dziś mam bad-hair-day

Śpieszyłam się i umyłam włosy samym szamponem.
Co potrafi ukazać, jaki jest ich prawdziwy stan.

I te końce są takie suche, wrr jestem zła. Najchętniej bym je teraz obcięła na krótko
Ula_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 22:30   #2266
NellN
Raczkowanie

haha

Ja bardzo dawno temu przez kilka dni smarowałam się po prysznicu balsamem DOVE, z nowej wówczas linii Silk coś tam. efekty super: skóra mięciuśna, aksamitna. Tylko całe wieki wsiąkał, potrafiłam chodzić ok godziny w samych majtkach po domu, tak się lepilam. Ale zwalałam winę na gorące lato... Aż pewnego dnia z nudów czytalam sobie opakowanie...a tak jak małymi literkami "balsam pod prysznic" :P

od 02.2011 - pielęgnacja bezsilikonowa
od 08.2011 - olejki allover! (argan, oliwki, migdały, jojoba, len, rycyna, kokos, Vatika, Heenara, Khadi)

Walczymy z wypadaniem!
NellN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 22:30   #2267
masija
Zakorzenienie

Cytat:
izus - dziękuję ślicznie Już sobie poprawiłam notatki

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Niektórym podobno wpływa na wypadanie. Wcierałaś w skalp? Jak tak, to odstaw ten olej na jakiś czas i zobacz czy się poprawi. Albo jak masz go i chcesz używać, to wcieraj tylko od ucha w dół.
Nakładając olejek przejeżdżałam po skórze głowy.. Zrobię tak jak mówisz. Może to coś da...

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 22:37   #2268
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
również polecam chi

ja zawsze pazurki maluję rano, bo sie boje ze by mi sie posciel odbiła na nich i mani już do niczego :/
Ja przy córeczce w dzień nie mam kiedy Chyba jednak dzisiaj i tak nie pomaluję, bo jeszcze nie śpi ta mała łobuziara i nie zdążą mi wyschnąć

Cytat:
Napisane przez Lethie Pokaż wiadomość
Izus dziękuje mi się nie wydaje, że są ładne, gdybym zrobiła zdjęcie bez prostowania to by dopiero było widać jak się puszą, sklejają w takie grupy i układają po swojemu, no ale to dopiero miesiąc pielęgnacji więc będę czekać. Niedługo zrobię im zdjęcie w naturalnym stanie
Trzymaj się pielęgnacji, a zobaczysz efekty
Co prawda wszystko zajmuje trochę czasu, nie widać od razu efektów, ale na prawdę warto
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-03-05, 22:37   #2269
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
własnie obejrzałam filmik o tym wynalazku, jak to dziwnie pierdzi
kurde ale laska która tego używała miała swoje włosy dość proste więc ciekawe jak z efektami na innych włosach
Bo tam chyba trzeba wyprostować włosy przed użyciem
Ale jakby to działało, to nie trzeba by było tak często podcinać.
Tylko skąd to urządzenie wie, które końcówki są rozdwojone a które nie?
Cytat:
Napisane przez Ula_87 Pokaż wiadomość
Witam

I te końce są takie suche, wrr jestem zła. Najchętniej bym je teraz obcięła na krótko
Nie ruszaj!!! Też mam takie kryzysy (ostatnio po orzechu włoskim ), że bym pół włosów ucięła a potem wracają do normy.
Stary 2012-03-05, 22:41   #2270
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Witam

Nie obcinaj

Ja też czasami miałam takie myśli, aby ściąć do ucha, ale to były tylko gorsze dni i teraz się cieszę, że tego nie zrobiłam
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-03-05, 22:43   #2271
Ula_87
Wtajemniczenie

No wiem,wiem.
Po następnym myciu po prostu nałożę odżywkę

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

I wogóle mam jakiś lęk przed Alterrą przez doświadczenia z szamponami,odżywką i maską.
I teraz się nawet boję olejków Alterry
Chyba nie słusznie,bo one raczej nie wysuszą włosów?
Jak myślicie?
Boję się nakładać
Ula_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 22:53   #2272
Lethie
Zadomowienie

hahahah dobrze, że nie tylko ja mam małe wpadki

jeżeli chcecie się dowiedzieć więcej o split enderze to jest na wizażu wątek, krótki bo krótki ale jest https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...75#post1215375

Mi się wydaje, że to obcina końcówki, które odstają od włosów, bo raczej maszyna nie posiada inteligencji rozpoznawania rozdwojonych lub nie rozdwojonych końcówek.. chociaż mogli by taką wymyślić

Moje włosy

Edytowane przez Lethie
Czas edycji: 2012-03-05 o 23:01
Lethie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 22:55   #2273
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
No wiem,wiem.
Po następnym myciu po prostu nałożę odżywkę

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

I wogóle mam jakiś lęk przed Alterrą przez doświadczenia z szamponami,odżywką i maską.
I teraz się nawet boję olejków Alterry
Chyba nie słusznie,bo one raczej nie wysuszą włosów?
Jak myślicie?
Boję się nakładać
Olejki Alterry nie mają alkoholu w składzie, nie powinny wysuszać, ja nic takiego nie zaobserwowałam

Czyli jednak nie robisz drugiego podejścia do szamponu Alterry?

Ja nim przedwczoraj umyłam i łupieżu mam mniej, a skalp jakby się uspokoił
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-03-05, 23:04   #2274
alex1989
Zadomowienie

Cytat:
Bo tam chyba trzeba wyprostować włosy przed użyciem
Ale jakby to działało, to nie trzeba by było tak często podcinać.
Tylko skąd to urządzenie wie, które końcówki są rozdwojone a które nie?
no to bez sensu że trza prostować to po raz i po drugie faktycznie skąd to urządzenie wie co podciąć
tam na wątku pisało że niby włos który odstaje dziwna sprawa jak dla mnie, chyba jednak wolę moją współlokatorke fryzjerke

moje włosiaki

Stary 2012-03-05, 23:06   #2275
aga9002
Raczkowanie

Miałyście może ten szampon z garniera z tej serii co odzywka avocado ?

a ta odzywka z tej samej serii aloesowa tez jest bez silikonow

Edytowane przez aga9002
Czas edycji: 2012-03-05 o 23:10
aga9002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 23:06   #2276
Ariada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
Olejki Alterry nie mają alkoholu w składzie, nie powinny wysuszać, ja nic takiego nie zaobserwowałam

Czyli jednak nie robisz drugiego podejścia do szamponu Alterry?

Ja nim przedwczoraj umyłam i łupieżu mam mniej, a skalp jakby się uspokoił
U mnie szampon Alterry sprawdza się jedynie od czasu do czasu. Używam go zamiast takiego z SLeS, bo ma SCS i od Was się dowiedziałam, że to mniej więcej to samo ostatnio go umyłam i trochę podrażnił mi skalp, ale on nadal jeszcze do siebie nie doszedł po hennowaniu z cytryną...

W ogóle niedawno stuknął mi równy miesiąc jak dbam o włosy i muszę stwierdzić, że widać już poprawę. Nabrały blasku, łatwiej się rozczesują. A metoda CG sprawia, że ślicznie się układają
Ariada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 23:07   #2277
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez NellN Pokaż wiadomość
haha

Ja bardzo dawno temu przez kilka dni smarowałam się po prysznicu balsamem DOVE, z nowej wówczas linii Silk coś tam. efekty super: skóra mięciuśna, aksamitna. Tylko całe wieki wsiąkał, potrafiłam chodzić ok godziny w samych majtkach po domu, tak się lepilam. Ale zwalałam winę na gorące lato... Aż pewnego dnia z nudów czytalam sobie opakowanie...a tak jak małymi literkami "balsam pod prysznic" :P

Moja mama raz kupiła 2 butelki dove przekonana że to szampon i odżywka a to były 2 odżywki i tak ich używała w duecie

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 23:10   #2278
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:

hahah

trzymaj

A polecasz cos konkretnego sluzacego do ochrony?
Ciekawa jestem, bo niejednokrotnie na wizazu spotkalam sie z opinia, ze te wszystkie kosmetyki termoochronne kiepsko zabezpieczaja.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 23:14   #2279
aga9002
Raczkowanie

a tak w ogole jestem ciekawa czy ta cala seria Garnier Naturalna Pielęgnacja jest bez silikonów
aga9002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 23:40   #2280
kuleczkka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pannanika Pokaż wiadomość
To ja wam opowiem co mój TŻ wykonał ostatnio.
Nie bardzo się łapie w tym, co stoi u nas w łazience, zawsze się mnie pyta, gdzie co jest, no ale myślałam, że się nauczył już. Przychodzi spod prysznica i mówi: - Czemu wy nie macie normalnego żelu pod prysznic? Musiałem się jakimś olejkiem umyć...
Ja pomyślałam, że pewnie umył się olejkiem do kąpieli nivea, którego używa moja mama. Chociaż jego skóra była jakoś dziwnie mięciutka, zdziwiło mnie, że on daje takie efekty.
Następnego dnia rano wchodzę do łazienki i patrzę, a tam zostawiona w charakterystyczny dla niego sposób, z otwartym wieczkiem, stoi oliwka babydream
Czytałam z zapartym tchem - bo historia mogła skończyć się nie kolorowo gdyby to była jakiś olejek Sesa czy Khadi.
kuleczkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości