Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 2012 - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-06, 10:45   #2911
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Agusia trzymam kciuki, na pewno wszystko będzie dobrze, nie martw się, najważniejsze że masz dobrego lekarza, któremu możesz zaufać
Będziemy z niecierpliwością czekać na wieści od Ciebie!
Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

obyś jutro tuliła już swego syna
Dzieki dziewczynki. Mam nadzieje, ze jutro urodze, chociaz nie wiem
Bardzo sie boje, tak jak pisalam wolalabym z zaskoczenia rodzic tak jak w I ciazy, no ale niestety tym razem sie tak nie da.
Podobno za drugim razem jest szybciej. Poza tym mam nadzieje ze prawie brak szyjki u mnie i rozwarcie wewnetrzne i zewnetrzne pomoze szybciutko przyjsc mojemu synkowi na swiat.
Cytat:
dzięki Aguś, już jestem po.. wlaśnie miałam pisać co i jak, ale najpierw troszkę nadrobiłam..

Moja Mała jest całkiem spora, własnie szukam postów - kilka dni temu dziewczyny pisały ile Ich Maluchy ważyły w 32/33 tygodniu.

Moja ma 2310 g (+/- 337 g) (dziś mam wg OM 32t6d), więc dość dużo.
Generalnie wszystko w porządku - wszystkie narządy prawidłowo rozwinięte, serduszko pięknie bije. Ilość wód w normie, łożysko wysoko.
Tylko tak mnie trochę zmartwiło, bo ma jakoś sporą główkę (ten wymiar dwuciemieniowy BPD)
Generalnie termin porodu z tego USG wyszedł na 13 kwietnia! czyli 2 tygodnie wcześniej niż z OM..
Dzidzia w położeniu podłużnym główkowym. I jest napisane w opisie "Ustawienie I", nie wiem co to znaczy.
Ale Ci sie termin przesunął! Super ze wszystko w porzadku. Nie moge sobie przypomniec ile moj mały ważył w tym czasie, może znajde. Bo mój synek tez jest z tych wiekszych bobaskow, ciekawe ile przy urodzeniu w ostatecznosci bedzie wazyl, bo tydzien temu na wizycie 3500 A tych ostatnich nazw to nie rozumiem, ale mysle ze na necie mozna znalezc co oznaczaja.
Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Tez trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty

Dziewczyny, ja juz nie wyrabiam ... wczoraj jak Gucia mi napisala, ze urodzila to sie pobeczalam .. i tak beczalam przez chwile. Pozniej nastepne wiesci, dzisiaj Mala ...
Gdyby chociaz te wieczory i problemy z zasypianiem nie byly tak uciazliwe... albo gdyby nie bolalo przy kazdym ruchu, kazdej probie podniesienia sie z lozka czy przekrecenia z boku na bok ....
Tak czekam na ten porod a jednoczesnie tak sie go boje ... paranoja. Ale chce miec juz to wszystko za soba - miec Jule po drugiej stronie brzucha i cieszyc sie nia ... bo narazie jestem jak zgorzkniala starucha
Kochana jeszcze troszke, naprawde Cie rozumiem, te dolegliwosci przy koncowce sa bardzo uciazliwe Mnie juz tez boki tak bolą, przewracanie sie i wstawanie to wyzsza szkola jazdy. Ale to juz koncowka! Trzymaj sie kochana
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 10:46   #2912
lena_mi
Zakorzenienie

Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
No to chyba same dobre wieści a z tą wagą to ja już sama nie wiem czy im wierzyć (moja na USG tydzień temu czyli 34t3d miała 2799 i +/- ponad 400gramów). Okaże się przy porodzie najważniejsze, że wszystkie narządy w porządku, a ułożenie to już idealne do porodu

Hej
Ja dziś miałam taką melodię do spania, tylko jedna pobudka w nocy, aż rano nie mogłam się dobudzić, a o 6.00 musiałam wstawać i jechać na ten wymaz. Wyniki w piątek po 15.00 - trzymajcie kciuki, żeby było czysto wracając zaszłam do apteki, zostawiłam 140zł, ale mam już chyba wszystko i do powrotu do domu po porodzie już nic nie muszę dokupować
Dzięki
Trzymam kciuki za wyniki!
Stary 2012-03-06, 10:50   #2913
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziara 26 Pokaż wiadomość
wrzucam fotke szafy i łózeczka no i moje niewiem mi sie wydaje ze juz mam nisko ten brzuch
Super ta szafa, a brzus piekny!
Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Będzie dobrze mam nadzieję, że synek nie karze długo na siebie czekać

Hej
Ja dziś miałam taką melodię do spania, tylko jedna pobudka w nocy, aż rano nie mogłam się dobudzić, a o 6.00 musiałam wstawać i jechać na ten wymaz. Wyniki w piątek po 15.00 - trzymajcie kciuki, żeby było czysto wracając zaszłam do apteki, zostawiłam 140zł, ale mam już chyba wszystko i do powrotu do domu po porodzie już nic nie muszę dokupować
Trzymam kciuki zeby w wymazie wyszlo wszystko super!
A co kupowalas ze tyle wydalas? Masakra ile to wszystko kosztuje.
Ja tez mam nadzieje, ze pojdzie u mnie szybko!
Cytat:
Wiem, że nie są dokładne, choć spojrzałam w poprzednie badania i zawsze miała dość sporą główkę w porónaniu np. z brzuszkiem a teraz się ta różnica jeszcze powiększyła..
Trochę się boję porodu, cały czas mam w głowie te swoje wąskie biodra, a tu jeszcze moje dziecię ma dużą główkę.. i w ogóle jest spora..
Lenka nie martw sie, na pewno zostaniesz zmierzona specjalna miarka tzn Twoje biodra. Jesli uznaja, ze maluszek jest duzy a Twoje biodra waskie, to na pewno nie beda ryzykowac. Bedzie dobrze
SZYMONEK

Stary 2012-03-06, 10:53   #2914
lena_mi
Zakorzenienie

Dzięki Aguśka, no nic, zobaczymy jak to będzie..

A ja zmykam, będe dopiero wieczorkiem, więc miłego dzionkaWam życzę!

Aguśka pozdrów Małą i Tymonka
Stary 2012-03-06, 10:56   #2915
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Aguśka, no nic, zobaczymy jak to będzie..

A ja zmykam, będe dopiero wieczorkiem, więc miłego dzionkaWam życzę!

Aguśka pozdrów Małą i Tymonka
Przekazalam Małej gratulacje od Was
Milego dnia
SZYMONEK

Stary 2012-03-06, 10:58   #2916
gosica502
Wtajemniczenie

Mała gratulacje!! W końcu koniec Twoich męk ze skurczami

Aguśka no tak!! Przecież my tu hurtowo musimy jutro kciuki za Was trzymać! Całkowicie o tym zapomniałam Oby poszło jak z procy

Lena Aguśka dobrze prawi! Oni się tam Tobą zajmą tak jak trzeba, jeśli ciężko będzie urodzić to zrobią cc i będzie po wszystkim Nie ma się co zamartwiać z wyprzedzeniem

Rety jak ja się beznadziejnie dziś czuję :/ Jakby mi ktoś łopatą w głowę przyłożył.
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 11:12   #2917
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
dla mnie to zupełnie dwie inne rzeczy.
siara czy mleko to co innego niż wywalone po porodzie czy w trakcie krocze.
nie wstydze się siary, a na początku jak się pojawiła i były plamy czy świeże czy nie na koszulce/piżamie to z Mężem się cieszyliśmy nawet z tego

poza tym ja nie mam czego się wstydzić tak samo jak Mąż.
Nie wstydzę się przy Nim latać na golasa choć szczerze nie czuję się dobrze w swoim ciele, ale wiem że mu się podobam.
Załatwiałam się przy Nim czy przy otwartych drzwiach w toalecie tak samo on przy mnie - oczywiście tylko to pierwsze i też nie widzę w tym nic złego.

Więc jeżeli zaleje mnie mleko czy siara czy cokolwiek napewno nie będę się tego wstydzić przecież to normalna rzecz i ja to rozumiem i TŻ więc czego tu się wstydzić.

Tak samo jak będę krwawić czy będę miała okres to co jak powiedzmy przez noc jakoś nie zauważe tego i poleci mi na tyle, że zaplamie siebie, piżame i łóżko to wtedy mam się spalić ze wstydu albo nie wstać z łóżka dopóki TŻ nie wyjdzie?

Jedyne czego się wstydzę to krocze w trakcie porodu - dlaczego? Bo wydaje mi się, że nie fajnie wygląda takie rozcięte i zakrwawione pokazane na rozwalonego i jest to zupełnie inna sprawa niż mleko, siara itp.
Choć nie wiem jak będzie może będę rodzić z TŻtem a on tam zaglądnie trudno życie...

Mąż na chwile obecną ma straszne dłonie - pracuje w takiej firmie gdzie zaraził się jakimś paskudztwem, musiał jechać do dermatolog aby przepisał mu specjalne maście, kremy itp. cały czas musi to smarować a w nocy spać w foliowych rękawiczkach i co też ma ręce chować do kieszeni bo się mnie wstydzi?

Może coś tu głupio albo źle napisałam, ale jestem pół żywa.[COLOR="Silver"]
Nie no, jak dla mnie ma to wszystko sens pytam z ciekawości, bo dla mnie przeciekanie, czy to z cyca, czy okresowe, jest dla mnie osobiście wstydliwe - większość życia piersi nie przeciekały, więc w mojej pokręconej psychice jest to jakaś awaria i krępuje mnie to...

Ręce w folijce czy moje zdrapane nie stanowią dla mnei problemu, bo nie ma dla mnei w tym podtekstu seksualnego...

Co do latania na golasa - zdarza mi się, bo jaka bym nie była akceptuję swój wygląd, wiem, że mąż też. Ale z załatwianiem się przy sobie itp ja już sobie nie mogę poradzić, krępuję się, i choć tż ośmiela, mówi, że się kiedyś przełamię... to jakoś nie mogę i już.

Cytat:
Tez sie po czesci zgodze ... macierzynstwo zmienia cialo, niekoniecznie na plus (jak np w moim przypadku) Ale mysle, ze najwazniejsze zeby partner byl tego swiadomy i umial te zmiany zaakceptowac - wtedy nie bedzie ani problemow z sexem ani w zwiazku ogolnie.
Moj maz mimo ze ja siebie teraz nie akceptuje to on mi powtarza ze mnie kocha, ze mu sie nadal podobam, ze mam sie nie przejmowac. Nie wiem jak to bedzie po porodzie, mam niby niezla motywacje zeby schudnac i byc ladniejsza i lepiej sie czuc niz przed ciaza, ale moj maz mnie zna i wie ze raczej mi sie to nie uda - a mimo to jest przy mnie, wie ze cialo mi sie zniszczylo przez ciaze czyli przez NASZE plany, NASZE dziecko. Trudno taka kolej rzeczy ...

A co do karmienia publicznego ... ja obawiam sie ze jedynie przy mezu bede swobodnie potrafila cycem karmic, a przy mamie, tesciowej i innych bede zakrywac sie albo pieluszka albo kupie specjalna chuste do zakrywania piersi podczas karmienia. I wiem ze bede sie starala uniknac karmienia w miejscach publicznych - oczywiscie w miare mozliwosci. Nie podoba mi sie widok kobiety z ''wywalonym cycem'' w kawiarni, sama nie chce byc taka postacia ...
Partner spoko, nie ma z tym problemu - tak jak pisałam, to ja mam blokadkę na NIE w pewnych sytuacjach i nie poradzę... to ja stoję z wizją właśnie takich dla mnie odrzucających rzeczy i przenoszę je na sytuacje intymne. nie jest to tak, że męża odrzuca mój cieknący biust (bo wręcz go fascynuje) ale ja myślę o tym i po prostu mi się odechciewa... i nie jest to kwestia nieakceptowania siebie, raczej nieakceptowania siebie w pewnych nowych dla mnie sytuacjach. Moze nieoswojona jeszcze jestem.

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość

Cottonpuma
wywolalam tutaj dyskusje,ale chce zaznaczyc jedno.
Ja wyrazilam swoje zdanie,ty takze.I ja oczywiscie je szanuje.
Kazdy czlowiek jest inny,kazdy inaczej patrzy na swiat.I tak musi byc,bo byloby strasznie nudno gdyby wszyscy mieli takie same poglady.
Jak zwykle się zgadzam i cieszę z kolejnej okazji do wyrażenia odmiennych poglądów. Dzięki temu nie można nas nazwać chmarą zmamusiałych ani zakompleksionych wariatek, ale po prostu zdrową mieszanką ludzi, charakterów, opinii.
No i to kolejna okazja dla mnie by poznać drugi punkt widzenia, co sobie bardzo cenię. Myślę, że znów, dzięki naszej dyskusji, każdy może się podpiąć ze zdaniem, opinią, biorąc troszkę ode mnie, troszkę od Ciebie. Bardzo mi się podoba, jak to działa - na tym forum nieplanujących dzieci wcale dziewczyny zaliczyły starcie jak na wojnie, jak na mój gust niekulturalnie, i w porównaniu do nas, bezsensownie, bo poza "bo tak" albo "nie masz racji,bo ja mam rację" to mało argumentów sensownych padło. Och, ach, zawyżamy poziom

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Mam wieści od Małej:

"O godzinie 01:27 przyszedł na Świat nasz synek Tymon! Przez CC Waga 3200, 54 cm, 10p. Śpi na mojej piersi jest cudowny i bardzo przystojny, a ja nadal jestem w szoku ze on jest mój! Buzka!"

Gratulacje!!!!!!!!: roza:

Edytowane przez cottonpuma
Czas edycji: 2012-03-06 o 11:13
cottonpuma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 11:16   #2918
karolca
Zakorzenienie

lena_mi, ułożenie podłużne główkowe typu I to oznacza, że dziecko jest główką w dół a twarzyczkę skierowaną ma prawdopodobnie w kierunku kości ogonowej - czyli najlepsze z ustawień
typu II - leży sobie bokiem - ja tak mam
typu III - twarzyczką do góry, co może trochę utrudnić poród ponieważ w kanale rodnym główka może się odchylić do tyłu.
Ale tym nie ma się przejmować, bo dziecko ustawiając się w kanale rodnym podczas porodu i tak będzie się obracało i położna lub lekarz zawsze może dziecko obrócić jeśli coś byłoby nie tak.
Najważniejsze, że wszystko jest ok

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 11:17   #2919
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Mam wieści od Małej:

"O godzinie 01:27 przyszedł na Świat nasz synek Tymon! Przez CC Waga 3200, 54 cm, 10p. Śpi na mojej piersi jest cudowny i bardzo przystojny, a ja nadal jestem w szoku ze on jest mój! Buzka!"

Jejku, ale super!!! Gratulacje dla Małej!

Cytat:
Tez trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty

Dziewczyny, ja juz nie wyrabiam ... wczoraj jak Gucia mi napisala, ze urodzila to sie pobeczalam .. i tak beczalam przez chwile. Pozniej nastepne wiesci, dzisiaj Mala ...
Gdyby chociaz te wieczory i problemy z zasypianiem nie byly tak uciazliwe... albo gdyby nie bolalo przy kazdym ruchu, kazdej probie podniesienia sie z lozka czy przekrecenia z boku na bok ....
Tak czekam na ten porod a jednoczesnie tak sie go boje ... paranoja. Ale chce miec juz to wszystko za soba - miec Jule po drugiej stronie brzucha i cieszyc sie nia ... bo narazie jestem jak zgorzkniala starucha [COLOR="Silver"]

Emigra, jeszcze troszeczkę i wszystkie urodzimy. Moja koleżanka mówiła mi wczoraj, ze bała sie bardzo porodu, a jak juz sie zaczął, to była spokojna i podekscytowana, choc miala silne bole, ale bol znika jak tylko ujzysz maluszka

No i mam wieści hihi...Chyba mi czop odchodzi, ale na 100% nie wiem. W sumie zaczęło się w nocy-jak wstawałam siusiu, czułam sporo śluzu podcierając się, ale nie były to wody w żadnym razie, i uznałam to za normalny objaw. Zawsze na noc zakładam dużą podpaskę, w razie jakby co Więc poszłam spać, a syt powtórzyła się jeszcze raz. Dodam, że w nocy nie zapalam światła, bo mam latarnię pod oknem i dobrą widoczność, poza tym bym się rozbudziła, wiec nie zauwazylam nic podejzanego.

Rano, jak Tż wyszedł do pracy wstałam zaraz po nim i poszłam siusiu-i znów ten śluz. Zerkam na papier-a on jest podbarwiony krwią!!!!!

Czop czy nie czop??? Dobrze, ze dzis mam wizyte u GP!
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 11:17   #2920
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Mam wieści od Małej:

Mała gratulacje

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 11:18   #2921
19claudia91
Rozeznanie

Gratulacje dla Małej!

aguska - wszystko będzie dobrze! 3mam kciuki!

Ja chce już urodzić nie ze względu że mi ciężko już tylko że nie mogę się doczekać. Zaczęłam 38tc, ale żadnych zapowiadaczy nie mam więc tylko pozostaje czekać

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 11:19   #2922
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość

No i mam wieści hihi...Chyba mi czop odchodzi, ale na 100% nie wiem. W sumie zaczęło się w nocy-jak wstawałam siusiu, czułam sporo śluzu podcierając się, ale nie były to wody w żadnym razie, i uznałam to za normalny objaw. Zawsze na noc zakładam dużą podpaskę, w razie jakby co Więc poszłam spać, a syt powtórzyła się jeszcze raz. Dodam, że w nocy nie zapalam światła, bo mam latarnię pod oknem i dobrą widoczność, poza tym bym się rozbudziła, wiec nie zauwazylam nic podejzanego.

Rano, jak Tż wyszedł do pracy wstałam zaraz po nim i poszłam siusiu-i znów ten śluz. Zerkam na papier-a on jest podbarwiony krwią!!!!!

ja obstawiam na czop
Stary 2012-03-06, 11:19   #2923
ewcisz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Gratulacje dla wszystkich dziesiejszych Mamuś!!!!

Właśnie sprawdziłam kiedy ta pełnia ma być, bo jak widzę dziś mamy mnóstwo porodów... a to dopiero 8marca....
Następna 6 kwietnia...
Ciekawe, czy to rzeczywiście ma jakiś wpływ
Hehe czyli idealnie mój termin wg. OM a wtedy wypada Wielki Piątek a mój mąż też urodził sie w Wielki Piątek tylko że 30 lat temu wypadało to 9 kwietnia
Cytat:
Mam wieści od Małej:

Gratuluje również

Cytat:
dzięki Aguś, już jestem po.. wlaśnie miałam pisać co i jak, ale najpierw troszkę nadrobiłam..

Moja Mała jest całkiem spora, własnie szukam postów - kilka dni temu dziewczyny pisały ile Ich Maluchy ważyły w 32/33 tygodniu.

Generalnie wszystko w porządku - wszystkie narządy prawidłowo rozwinięte, serduszko pięknie bije. Ilość wód w normie, łożysko wysoko.
Tylko tak mnie trochę zmartwiło, bo ma jakoś sporą główkę (ten wymiar dwuciemieniowy BPD)
Generalnie termin porodu z tego USG wyszedł na 13 kwietnia! czyli 2 tygodnie wcześniej niż z OM..
Dzidzia w położeniu podłużnym główkowym. I jest napisane w opisie "Ustawienie I", nie wiem co to znaczy.
Właśnie sprawdziłam i na ostatni dzień 32 tyg. moja ważyła 2100g. więc wg. tej wagi termin przypadał by na 25 marzec a według obwodu główki nawet na 20 marzec!!!! Wg. OM 6 kwiecień wiec zobaczymy

ewcisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 11:24   #2924
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

U mnie w brzuchu to chyba wczoraj odbywała się zmiana pozycji bo to co się działo przyprawiało mnie o takie boleści że szok

Jutro też ta moja koleżanka z bliźniakami odstawia leki i idzie do szpitala trzymam za nią kciuki

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 11:36   #2925
MoniaHan
Wtajemniczenie

Mala gratulacje!!!!!!!!!!!!!

evcia janawet nie wiem czy to nasze turystyczne lozeczko ma podwieszana podloge czy nie, ale w sumie jak nie ma to tez nie tragedia, bo Ivorowi bedzoe trudniej do Malutkiej.

ewelajna to chyba czop brawo!!

pospalam 1,5h po sniadanku

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 11:38   #2926
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Mam wieści od Małej:

Wow, w koncu sie Mala doczekala swojego Tymonka!

Cytat:
Wiem, że nie są dokładne, choć spojrzałam w poprzednie badania i zawsze miała dość sporą główkę w porónaniu np. z brzuszkiem a teraz się ta różnica jeszcze powiększyła..
Trochę się boję porodu, cały czas mam w głowie te swoje wąskie biodra, a tu jeszcze moje dziecię ma dużą główkę.. i w ogóle jest spora..
Lena_mi, nie strachaj, Aguskaa dobrze prawi i tych pomiarach

Aguskaa, a dla Ciebie dzis to juz chyba ostatni dzien w ciazy co?
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 11:40   #2927
tikki85
Zakorzenienie

Gratulacje dla Małej i Tymonka!
Stary 2012-03-06, 11:45   #2928
karo_z
Rozeznanie

Witajcie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
Witanko

a ja właśnie rozglądac sie zaczynam za jakimiś wygodnymi butami sportowymi na spacery. i tak myślę i się zastanawiam czy jest sens wydawac tyle kasy na easytony reeboka podobno szalenie wygodne po przyzwyczajeniu sie do nich a na wygodzie zależy mi najbardziej . bo jakieś wygodne buciki trzeba sobie sprawic na wiosne i na spacery z dzidziolem co by te kg stracic
ja myślę, że warto wydać kasę na easytony sama to rozważam, a dwie moje szwagierki kupiły w zeszłym roku i są bardzo z tych butów zadowolone. Teraz są pewnie tańsze więc tym bardziej

Cytat:
Mam wieści od Małej:

GRATULACJE!!!!
Ale super!!!! już tak dużo mamy dzieciaczków
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 11:54   #2929
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
Witajcie

ja myślę, że warto wydać kasę na easytony sama to rozważam, a dwie moje szwagierki kupiły w zeszłym roku i są bardzo z tych butów zadowolone. Teraz są pewnie tańsze więc tym bardziej

GRATULACJE!!!!
Ale super!!!! już tak dużo mamy dzieciaczków

tym bardziej że tak czy siak muszę jakieś "adidasy" kupic bo te co mam zresztą reeboki w kwietniu skoncza 3 lata i o tyle o ile dobrze wyglądają to podeszwa jest juz troszkę zdeptana i "twardo" juz w nich jest
a raz na 3 lata te 250 zł można chyba wydac na sportowe buty także przedyskutuję sprawę z mężem może te easytony nie powalają mnie wyglądem raczej średnio mi się podobają ale słyszałam opinie że po przyzwyczajeniu bardzoooo wygodne

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 11:54   #2930
Madziara 26
Rozeznanie

Aguśka z wszystkich sił trzymam kciuki jutro mnie tez to czeka 14 ide na wizyte i tez zobaczymy czy bede wyslana na patologie no ale mi łatwiej bo Ty masz Filipka malego a ja tylko Tż i psa

Ciekawe jak tam asika

Dzielić się radością to dwa razy tyle radości, dzielić się smutkiem to połowa smutku.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48aeu99g4kn.png
Madziara 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 12:02   #2931
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Aguśka no tak!! Przecież my tu hurtowo musimy jutro kciuki za Was
Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość

aguska - wszystko będzie dobrze! 3mam kciuki!
Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Aguskaa, a dla Ciebie dzis to juz chyba ostatni dzien w ciazy co?
dzieki dziewczynki
Bede Wam zdawala relacje, mam nadzieje, ze dzis ostatni dzien z brzuszkiem, troszke chce mi sie plakac, troche sie ciesze, ale najbardziej odczuwam strach. No coz trzeba byc twardym a nie miekkim
Cytat:

O jej, to jak juz widac krew w czopie, to juz bardzo blisko!!!
Trzymam mocno kciuki, zeby porod odbyl sie niebawem
SZYMONEK

Stary 2012-03-06, 12:03   #2932
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:

Pewnie to czop super to teraz tylko czekać aż się akcja rozkręci
Stary 2012-03-06, 12:05   #2933
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Aguśka z wszystkich sił trzymam kciuki jutro mnie tez to czeka 14 ide na wizyte i tez zobaczymy czy bede wyslana na patologie no ale mi łatwiej bo Ty masz Filipka malego a ja tylko Tż i psa

Ciekawe jak tam asika
Dziekuje Ja trzymam kciuki za Ciebie! 14 marca
Kazda z nas nie ma latwo, chociaz fakt, ja musze jednego synka zostawic w domku i mysle o nim, co on bedzie myslal jak mnie nie bedzie, bo ostatnio ciagle razem jestesmyNo ale wroce niebawem prawda? Tzn mam taka nadzieje ze wroce cala
SZYMONEK

Stary 2012-03-06, 12:06   #2934
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
tym bardziej że tak czy siak muszę jakieś "adidasy" kupic bo te co mam zresztą reeboki w kwietniu skoncza 3 lata i o tyle o ile dobrze wyglądają to podeszwa jest juz troszkę zdeptana i "twardo" juz w nich jest
a raz na 3 lata te 250 zł można chyba wydac na sportowe buty także przedyskutuję sprawę z mężem może te easytony nie powalają mnie wyglądem raczej średnio mi się podobają ale słyszałam opinie że po przyzwyczajeniu bardzoooo wygodne

poza tym podobno ładnie formują pośladki
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 12:07   #2935
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
dzieki dziewczynki
Bede Wam zdawala relacje, mam nadzieje, ze dzis ostatni dzien z brzuszkiem, troszke chce mi sie plakac, troche sie ciesze, ale najbardziej odczuwam strach. No coz trzeba byc twardym a nie miekkim
widzę że mieszane emocje u ciebie, ale wogóle się nie dziwie najważniejsze żeby wszystko skończyło się szczęśliwie, wizażowe kciuki będą działać!!!

a mi jakoś dziś strasznie źle smutno i tak jakoś płakać mi się chce non stop chyba po tych wczorajszych nowinach że do 19 marca będe musiała czekać
Stary 2012-03-06, 12:10   #2936
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Mam wieści od Małej:

Gratulacje!

Cytat:
Hej

Dzisiejsza noc w porownaniu do poprzednich spokojna az za spokojna
Jutro do szpitala na wyjęcie krążka no i czekanie na akcje, juz mam stresa

Bedzie dobrze!

Cytat:

wrzucam fotke szafy i łózeczka no i moje niewiem mi sie wydaje ze juz mam nisko ten brzuch
Super szafa.
Brzuszek mysle,ze dosc nisko,ale moj np caly czas jest tak.

Cytat:

za wizyte
Super,ze wszystko ok.

Cytat:

Tez mysle,ze czop
Stary 2012-03-06, 12:14   #2937
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Mi się udało zasnąć gdzieś po 4 ale przed 7 przyjechał TŻ obudziłam się z bólem żołądka było mi nie dobrze, aż do 9 więc poszłam dalej spać, obudziłam się po 11 czuję się lepiej i właśnie skończyłam śniadanko

Cytat:
Tez sie po czesci zgodze ... macierzynstwo zmienia cialo, niekoniecznie na plus (jak np w moim przypadku) Ale mysle, ze najwazniejsze zeby partner byl tego swiadomy i umial te zmiany zaakceptowac - wtedy nie bedzie ani problemow z sexem ani w zwiazku ogolnie.
Moj maz mimo ze ja siebie teraz nie akceptuje to on mi powtarza ze mnie kocha, ze mu sie nadal podobam, ze mam sie nie przejmowac. Nie wiem jak to bedzie po porodzie, mam niby niezla motywacje zeby schudnac i byc ladniejsza i lepiej sie czuc niz przed ciaza, ale moj maz mnie zna i wie ze raczej mi sie to nie uda - a mimo to jest przy mnie, wie ze cialo mi sie zniszczylo przez ciaze czyli przez NASZE plany, NASZE dziecko. Trudno taka kolej rzeczy ...

A co do karmienia publicznego ... ja obawiam sie ze jedynie przy mezu bede swobodnie potrafila cycem karmic, a przy mamie, tesciowej i innych bede zakrywac sie albo pieluszka albo kupie specjalna chuste do zakrywania piersi podczas karmienia. I wiem ze bede sie starala uniknac karmienia w miejscach publicznych - oczywiscie w miare mozliwosci. Nie podoba mi sie widok kobiety z ''wywalonym cycem'' w kawiarni, sama nie chce byc taka postacia ...
Oczywiście zgadzam się, że ciąża zmienia ciało kobiety i zazwyczaj ono już nie jest takie same jak przed ciążą.

Co do karmienia również się zgadzam, mogę karmić tylko przy Mężu a tak przy mamie, teściowej itp. a tym bardziej przy obcych zdecydowanie NIE.

Nikii89 kciuki za wizytę

Cytat:
Mam wieści od Małej:

GRATULACJE !!

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 12:17   #2938
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki dziewczynki
Aguśka dasz radę i nim się obejrzysz będziesz mieć Maleństwo w objęciach
Oby szybko poszło
Stary 2012-03-06, 12:18   #2939
MoniqW
Raczkowanie

Melduje, że jestem w domu

Zabezpieczona pessarem i fenotrolem a mój telefon przypomina mi 7 razy dziennie o lekach Wizyta kontrolna za tydzień.

Fajnie być w domu ! I pisać na klawiaturze Za nadrabianie się nawet nie zabieram bo szans nie mam.

Gratuluje wszystkim mamuśkom które rozpakowały sie w czasie mojej nieobecności !!! Niezła lista : agabi , Cytrynka_Wawa, natkulec, mag_99, joanaros, gucia6, Kathi75, Mała!

Ja już nie obstawiam żadnego terminu w chwili obecnej skupiam się, żeby dotrzymać jak najdłużej i oby nie za długo Zabieram się za konczenie kompletowania wyprawki i torby - wizyta w szpitalu mnie mocno zmobilizowała !
Stary 2012-03-06, 12:24   #2940
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:

Dzisiejsza noc w porownaniu do poprzednich spokojna az za spokojna
Jutro do szpitala na wyjęcie krążka no i czekanie na akcje, juz mam stresa
Trzymam mocno kciuki :kiuki: oby poszło szybko !

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
Nie no, jak dla mnie ma to wszystko sens pytam z ciekawości, bo dla mnie przeciekanie, czy to z cyca, czy okresowe, jest dla mnie osobiście wstydliwe - większość życia piersi nie przeciekały, więc w mojej pokręconej psychice jest to jakaś awaria i krępuje mnie to...

Ręce w folijce czy moje zdrapane nie stanowią dla mnei problemu, bo nie ma dla mnei w tym podtekstu seksualnego...

Co do latania na golasa - zdarza mi się, bo jaka bym nie była akceptuję swój wygląd, wiem, że mąż też. Ale z załatwianiem się przy sobie itp ja już sobie nie mogę poradzić, krępuję się, i choć tż ośmiela, mówi, że się kiedyś przełamię... to jakoś nie mogę i już.
Wiesz mnie akurat takie rzeczy jak przeciekanie z cyca czy kres nie brzydzą i nie wstydzę się ich.
Nie wiem czy wypada czy nie ale powiem najwyżej mnie zabijecie !!
Mój TŻ nie brzydzi się sexu podczas okresu ani niczego.
Więc czemu ja mam się wstydzić.
Siare też już widział i cieszył się jak głupi

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości