Trzy z Nas już mężów mają, kolejne PMki dni odliczają - PM 2012 cz. XX - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-06, 10:44   #1411
melod_y
Zakorzenienie

Dot.: Trzy z Nas już mężów mają, kolejne PMki dni odliczają - PM 2012 cz. XX

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość

My chcemy 2 i oboje się w tej kwesti dogadujemy
nam 2 tez w zupełności wystarczy.. ale to dopiero za kilka lat

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 10:46   #1412
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Kochanie ja mam brata bliźniaka, moja mama miała brata bliźniaka i moja babcia miała bliźniaka.....szansa jest WIEEEELLLKKAAA!!!
no to myślę że jesteś "skazana" na bliźnięta

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Podobno rzeczywiście często po odstawieniu tabletek zdarzają się ciąże bliźniacze. Ja zrobiłam sobie przerwę od tabletek jeszcze w starym roku, ale będę do nich wracać by odrzucić i dorobić się bliźniaków Wiem, że nie da się tego zaplanować, ale marzą mi się bliźniaczki
Mieliśmy tłumaczone na genetyce (tak w ogóle po co genetyka na pedagogice? ) że jak przyjmuje się tabletki, to wysyłany jest sygnał do mózgu żeby organizm nie produkował jajeczek, ale jak np zapomnimy tabsa wziąć jednego chociażby, albo 6h później niż powinnyśmy to już mózg wysyła sygnał że można produkować jajeczka i takie jajeczko zostaje w jajniku, bo tabletka przyjęta więc blokuje jego drogę do jajowodu dalej i przez lat kilka jak się bierze tabletki tych jajeczek tam może się trochę uzbierać i w pierwszym cyklu po odstawieniu wszystkie te jajeczka zostają uwolnione i mogą zostać zapłodnione

Cytat:
A ile właściwie chciałybyście mieć dzieci? Dogadujecie się w tej kwestii z TŻami. Moja koleżanka przed ślubem miała kłótnię z TŻem właśnie o ilość dzieci. Ona chciała dwójkę, a ona piątkę lub więcej. Oj, było gorąco. My myśleliśmy o trójce swoich (w tym bliźniaki, czyli ciąże tylko dwie ) i chcielibyśmy też adoptować. To znaczy TŻ by chciał. JA to wolałabym założyć w ogóle rodzinny dom dziecka. To moje marzenie od kliku lat. Nie wiem czy uda się je zrealizować kiedykolwiek, ale bardzo bym chciała.
My chcemy dwoje i oboje mamy na to taki sam pogląd, z resztą u mnie jest nad dwoje, ja i brat i u TŻta tak samo- TŻt z siostrą, więc jakoś tak naturalnie Nam to wyszło

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość

ja chce blizniaki!! ale tabsy odstawilam juz daawno, zeby oczyscic organizm. Jedyna jeszcze szansa na bliznieta to geny, bo mama jest z blizniat
A ja właśnie bardzo nie chcę, jak pomyślę sobie to mam dość a u mnie też w rodzinie są bliźniaki, więc jakieś tam predyspozycje mam, ale strasznie bym nie chciała, chcę urodzić jedno dziecko jakoś teraz maksymalnie za 2 lata, a kolejne mieć koło 30stki i tyle.
Stary 2012-03-06, 10:46   #1413
melod_y
Zakorzenienie

2 000 post ok zmykam na miasto! Trzymajcie sie dziewczyny i milego dnia

ojej czuje sie "wtajemniczona"

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 10:51   #1414
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
no to myślę że jesteś "skazana" na bliźnięta .
Mam starsza siostrę, moja mama miała starszego brata wiec jest 50/50 nic nie wiadomo w tym temacie.... Może sie zdarzyć jedno a pozniej dwoje tak ja w poprzednich pokoleniach!

Heheh pogmatwane to co? Ja sama nie wiem czy bym chciała bliźniaki..moj Tż bardzo! Ja natomiast psychicznie jestem nastawiona i co będzie to będzie....

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 10:54   #1415
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sinceritta Pokaż wiadomość
cześć Dziewczyny!!! można dołączyć do wątku?
w sierpniu biorę ślub i pomyślałam, ze fajnie byloby pokrecic sie i na wizazu wokol tego tematu.
wybralam suknie princeske i teraz mam rozmyslania nad tym czy obciac jej tren i wybrac dlugi welon czy tren podpinac juz na sali (co nie wiem jak mialoby byc upiete, zeby nie odjac sukni uroku). jak myslicie?

mam nadzieje, ze nie strzelam babola wcinajac sie z tym tematem

ps. dzis zamowilam suknie i czuje sie sooooooooo excited!!! ))))))
pozdrawiam wszystkie przyszle Panny Młode
Witaj

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
dziewczynki ja tak ni z gruchy ni pietruchy

ale tak sobie pomyślałam, że jak będziemy już żonkami i będziemy brzuchate to żeby zrobić sobie takie niespodzianki i gdy maluszek się urodzi wysyłać danej dziewczynie paczuszkę (pampersy, jakieś pajacyki itd.) skromna taka wyprawka co Wy na to?? oczywiście nie było by to musowe tylko jakby któraś miała ochotę się dołożyć

i proszę nie bijcie mnie za tego posta
całkiem spoko pomysł

Cytat:
Dzień dobry

Stresuję się dzisiaj, więc bardzo proszę o kciuki Musze porozmawiać dziś z szefową. Potrzebuję zawsze w czwartki kiedy mam drugą zmianę chodzić do pracy w innych godzinach. Początkowo nie miałam problemu z tym żeby iść i poprosić dopóki w sobotę nie dowiedziałam się, że jedna z dziewczyn została zwolniona dlatego, że nie pasowała jej druga zmiana ze względu na dziecko. Mnie zależy tylko na jednym dniu, ale i tak jakoś się teraz boję

Oj, przykro mi. Wiem, że jesteś teraz zła, to ona zrobiła ci świństwo, ale w rodzinie takie rzeczy zawsze bolą, bez względu na to po czyjej stronie jest wina.

Ja jeszcze nie Musze odwiedzić rodziców. U mnie na wsi pewnie już się pojawiły.

Amen.

Witaj, witaj i opowiadaj więcej.

Za co tu bić?! To świetny pomysł
kciuki

Cytat:
Napisane przez Agis88 Pokaż wiadomość
No to super! Bardzo sie ciesze że jest już ok

Na mojego bobasa też trochę poczekacie ale pomysł Kindzi bardzo mi się podoba

Dziewczyny HELP! Musze zdecydować sie na zdjęcie do zaproszeń i na razie znalazłam jedno z wakacji ale nie wiem czy sie nadaje, może lepsze byłoby jakbyśmy byli odwróceni twarzami do przodu? Doradźcie proszę....
całkiem fajne ale hmm na zaproszeniu pewnei wiekszosc gosci by oczekiwala waszych twarzy

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
Dziewczęta czy może być jako podziękowanie dla gości małe słodkie conieco w postaci kruchego ciasteczka średniej wielkości w kształcie serca jakoś przyzdobionego zapakowane w taka folię przezroczystą z karteczka w środku? Wystarczy? Bo jakiś czas temu robiłam takie ciasteczka wyszły pyszne a tanie mogła bym je sama zrobić bo one i tak muszą minimum 5dni polezec żeby były pyszne więc miała bym czas.
fajniutki pomysl

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

a tak w ogóle to dzień dobry
Stary 2012-03-06, 10:57   #1416
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
A ja mam dzisiaj dobry dzień pomimo tego, że @ jedzie jedzie i dojechać nie może, spuchłam jestem obolała, bardzo rozdrażniona a tu nadal nic...dzisiaj siadam do zaproszeń już na maksa, bo inaczej to w ogóle się nie wyrobię.
Miłego dnia dziewczyny.
Dokładnie opisałaś stan jaki przeżywam

Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość
Dobra zmykam do pracy. Trzymajcie kciuki żeby się w końcu dziś wszystko wyjaśniło z korzyścią dla mnie
Trzymam

Kurcze im bliżej ślubu tym wiekszy problem mam ze zdecydowaniem jaką biżuterię jaki kolor i w ogóle jakie wszystko
Do tego ksiądz na naukach juz nam zaznaczył, że w kościele nie kwiaty są najważniejsze - coś mi sie zdaje, że będzie z nim problem:/

A co do dzieci to mój tż nie chce o nich słyszeć narazie, mówi, że on sam jeszcze nie dorósł Ja w sumie też jeszcze nie chce, nie mamy mieszkania ani stałych zarobków

Idem się dalej uczyć a wy proszę trzymajcie za mnie kciuki jutro o 9
Stary 2012-03-06, 10:57   #1417
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agis88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny HELP! Musze zdecydować sie na zdjęcie do zaproszeń i na razie znalazłam jedno z wakacji ale nie wiem czy sie nadaje, może lepsze byłoby jakbyśmy byli odwróceni twarzami do przodu? Doradźcie proszę....
myślę że lepsze by było "twarzą do gości"

Cytat:
A ile właściwie chciałybyście mieć dzieci?
my o tym z Tżtem nie rozmawialiśmy tym wcześniej. Ale na naukach u Dominikanów, bylo takie zadanie, że każdy z nas otrzymał kartę z wydrukowanymi pytaniami i bez konsultacji z Tżtem trzeba było na nie odpowiedzieć. Było tam m.in. kto będzie zmywał naczynia, trzymał w domu kasę ipt. ale i powazniejsze, właśnie o dzieci. Zarówno ja jak i Tż wpisaliśmy dwójkę.

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 10:59   #1418
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
myślę że lepsze by było "twarzą do gości"

my o tym z Tżtem nie rozmawialiśmy tym wcześniej. Ale na naukach u Dominikanów, bylo takie zadanie, że każdy z nas otrzymał kartę z wydrukowanymi pytaniami i bez konsultacji z Tżtem trzeba było na nie odpowiedzieć. Było tam m.in. kto będzie zmywał naczynia, trzymał w domu kasę ipt. ale i powazniejsze, właśnie o dzieci. Zarówno ja jak i Tż wpisaliśmy dwójkę.
Nena a masz może na kompie te pytania? Zrobiłabym mojemu tżetowi i sobie
Stary 2012-03-06, 11:01   #1419
kasia_kuku
Zakorzenienie

Hejo! Kindzia, super pomysł!

Może tak:

1. Miesiąc przed narodzinami jedna będzie odpowiedzialna za paczkę.
2. Będzie się robić listę dziewczyn chcących się dołożyć jaką kwotę w danym czasie mogą przeznaczyć ( wiadomo, różne sytuacje finansowe w różnym czasie mogą wystąpić
3. Przyszła mama się wypowie co chce
4. Jedna, odpowiedzialna zbierze kasę na konto i będzie odpowiedzialna za zakup i wysyłkę

Co Wy na to?

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 11:06   #1420
aroli
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Piękne menu
Ja Lublina nie znam ale myślę, że mapka bardzo czytelna

Kochana przemyśl wszystko na spokojnie, zastanówcie się dobrze. Jak to mówią, do wesela się zagoi . Może mama szybko wróci do formy.

Pamiętacie jak wam pisałam, że namawiam TŻta na wypad do Krakowa w poszukiwaniu sukien ślubnych? Właśnie wróciliśmy
Co to była za maraton. Odwiedziłam chyba ze 20 salonów . Nogi mi w tyłek już wchodziły, a TŻ jest tak kochany, że nawet nie marudził. Oczywiście nie wchodził ze mną tylko czekał na zewnątrz. Byl tak cierpliwy, że aż nie mogłam uwierzyć. W nagrodę robię mu dzisiaj pyszną kolację, canneloni z mięsem
Ale wracając do rzeczy. Najpierw pojechałam do tej dziewczyny, która sprzedaje San Patrick Calais. Powiem wam, że jestem oczarowana tą suknią . Bałam się, że będzie za duża ale rozmiar jest idealny. Musiałabym jedynie skrócić o kilka cm, bo jest za długa. Myślałam, że będzie to bardziej problemowe, ale dzięki temu, że pierwsza warstwa jest krótsza, jedynie ta pod spodem wymaga skrócenia i nawet jeśli będzie skracana od góry, to pierwsza warstwa wszystko ładnie przykryje . Suknia jest bardzo delikatna, leciutka. Wykonana z bardzo miękkiego, hiszpańskiego tiulu. Wklejam moje zdjęcia z przymiarki i liczę na wasze szczere opinie, co sądzicie? Mama mówi, że dół chyba troszkę zbyt masywny i wyglądam ciężko. Ja jestem póki co zachwycona, ale jeszcze nie do końca przekonana więc każdy głos rozsądku się przyda . Tak jak pisałam, suknia jest w tym momencie za długa więc po skróceniu na pewno jeszcze zyska na lekkości.
Później rundka po salonach w centrum Krakowa. Dziękuję audrey za poradę, dzięki Tobie trafiłam na ulicę Długą gdzie rzeczywiście jest prawdziwe zagłębie sukien, salon obok salonu . Musiałabym mieć chyba cały dzień, żeby wszystko zaliczyć. Największe nadzieje wiązałam z Madonną a tu zonk, nie mogłam nawet nic przymierzyć bo trzeba się umawiać nawet na samą przymiarkę. Do tego obsługa powiem szczerze średnio uprzejma... Ale suknie piękne . W innych salonach mierzyłam kilka modeli, ale nic mnie szczególnie nie zachwyciło. Na ulicy św. Filipa trafiłam na salon, gdzie szyte są suknie za zamówienie 950zł każda. Można przyjść z własnym projektem, ale mają też swoje modele. Tam mierzyłam dwie suknie, które również bardzo mi się spodobały. Do tego cena naprawdę zachęcająca. Mimo to, nie wiem czy zdecydowałabym się na szycie, tym bardziej, że musiałabym kilka razy przyjechać do Krakowa na przymiarki a to jednak jest ponad 100km w jedną stronę. Wklejam wam również fotki tych dwóch modeli które mierzyłam.

Nie zwracajcie proszę uwagi na tą plamę na dekolcie, miałam parę dni temu robiony zabieg kwasami, bo zrobiło mi się małe znamię. Teraz muszę 2-3 tygodnie pomęczyć się z takim widocznym śladem
Czekam na wasze opinie a tymczasem idę nadrabiać
a ja zanim przeczytałam Twoją wiadomość, obejrzałam zdjęcia i myślałam, że masz tatuaż jejku

Suknie ładne, ta druga skromniejsza, chyba nr 1 bardziej mi się podoba

I 27.11.2010 --> II 07.07.2012
29.03.2015
17.11.2016
aroli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 11:07   #1421
Oriflame_Rybnik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość

Może tak:

2. Będzie się robić listę dziewczyn chcących się dołożyć jaką kwotę w danym czasie mogą przeznaczyć ( wiadomo, różne sytuacje finansowe w różnym czasie mogą wystąpić
4. Jedna, odpowiedzialna zbierze kasę na konto i będzie odpowiedzialna za zakup i wysyłkę

Co Wy na to?
Super,mi się podoba.Dobra organizacja jest najważniejsza

A tak po za tym to my planujemy mieć dwójkę dzieci,najlepiej by było jak by była parka,ale najważniejsze aby było zdrowe...z resztą zobaczymy jak to wszystko będzie wyglądać z moim zdrowiem...

14.07.2012

Oriflame_Rybnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 11:09   #1422
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oriflame_Rybnik Pokaż wiadomość
Super,mi się podoba.Dobra organizacja jest najważniejsza

A tak po za tym to my planujemy mieć dwójkę dzieci,najlepiej by było jak by była parka,ale najważniejsze aby było zdrowe...z resztą zobaczymy jak to wszystko będzie wyglądać z moim zdrowiem...
Ja sie boje ze nam sie uda juz i nie pojedziemy w podróz poslubna..a z drugiej strony nie chce juz czekać...wiec po prostu nie bedziemy uwazac ot i tyle...

Synuś
Stary 2012-03-06, 11:17   #1423
Brydzia_
Zakorzenienie

wy o dzieciach
a ja wczoraj sobie uzmysłowiłam że to już niecałe 4 miesiące
zaczynam się bać

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

a ile macie lat ?
ja bym tam chciała mieć dziecko.. ale nie mam też jakiegoś strasznego parcia po prostu fajnie jakby po ślubie się pojawiło...
ale słyszałam już teksty że mam 'dopiero' 24 lata

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 11:17   #1424
Oriflame_Rybnik
Zadomowienie

My jako tako nie planujemy podróży poślubnej,może wyjazd gdzieś na kilka dni,no ale jeszcze zobaczymy..

14.07.2012

Stary 2012-03-06, 11:18   #1425
Nika0208
Rozeznanie

kooocur - my zaczelismy się starac w lutym... pierwsze podejscie....a teraz czekam co bedzie, nawet jak wczoraj byłam u lekarza to nie dała mi antybiotyku na wszelki wypadek, a jak dostane @ dopiero mi przepisze. Czekam...
Nika0208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 11:18   #1426
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sinceritta Pokaż wiadomość
cześć Dziewczyny!!! można dołączyć do wątku?
w sierpniu biorę ślub i pomyślałam, ze fajnie byloby pokrecic sie i na wizazu wokol tego tematu.
wybralam suknie princeske i teraz mam rozmyslania nad tym czy obciac jej tren i wybrac dlugi welon czy tren podpinac juz na sali (co nie wiem jak mialoby byc upiete, zeby nie odjac sukni uroku). jak myslicie?

mam nadzieje, ze nie strzelam babola wcinajac sie z tym tematem

ps. dzis zamowilam suknie i czuje sie sooooooooo excited!!! ))))))
pozdrawiam wszystkie przyszle Panny Młode
Witaj

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
jejku.. dalej trzymam kciuki za Twoje zdrowko ....
ja tez

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Idę dziś do dyrektora wyciągnąć od niego jakieś informacje. Muszę wiedzieć na czym stoję i czy czeka mnie powrót do bezrobocia. Jeszcze raz proszę o maleńkie kciuki
mocne

Cytat:
Tez myslę, że łatwo nie będzie..no cóż "Niech się dzieje wola nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba!" Ale powiem WAam, że boje się cholernie..hehehe
Ja tez tak do tego podeszlam, jak Bog da to bedzie no i bylo A bac sie nie ma czego

Cytat:
Kochanie ja mam brata bliźniaka, moja mama miała brata bliźniaka i moja babcia miała bliźniaka.....szansa jest WIEEEELLLKKAAA!!!
No to rzeczywiscie prawdopodobienstwo masz duzeeeeeee

Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość
Dobra zmykam do pracy. Trzymajcie kciuki żeby się w końcu dziś wszystko wyjaśniło z korzyścią dla mnie

Cytat:
A ile właściwie chciałybyście mieć dzieci? Dogadujecie się w tej kwestii z TŻami.
My zawsze chcielismy dwojke, zaraz po slubie chcemy sie starac o drugie i ostatnio Tz powiedzial, ze jak znowu bedzie dziewczynka to nie ma bata - on z trzema babami w domu nie wytrzyma i wtedy bedziemy sie tak dlugo starac az bedzie potomek AKURAT

edit: a tak w ogole to dzien dobry

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 11:21   #1427
Oriflame_Rybnik
Zadomowienie

Gdybym słuchała innych ludzi to już dawno wylądowała bym w wariatkowie.Robie to co uważam za stosowne dla mnie,ja mam być szczęśliwa i mi ma być dobrze,nawet jak ktoś powie,że jestem za młoda itp..nie przejmuję się tym,każdy ma swoje życie

14.07.2012

Stary 2012-03-06, 11:22   #1428
tenebrosa
Wtajemniczenie

Hej!

Jeszcze raz dziękuję za wszystkie komentarze co do prośby o Damy ją na pewno i już się nie przejmuję, czy ktoś sobie pomyśli, że jesteśmy alkoholikami czy coś, pff Zawsze komuś coś nie będzie pasować, ale to nie znaczy, że ja mam ze swojej wizji poszczególnych elementów wesela czy ślubu rezygnować.

Zaproszenia rozdajemy 3-3,5 miesiąca wcześniej - w kwietniu i do 1 czerwca mamy potwierdzenie.

Ja właśnie nie wiem jak u nas z tortem zrobić, bo lokal serwuje zaraz po obiedzie deser lodowy, a w lipcu jak będzie upał to fajne orzeźwienie. Dlatego nie będę rezygnować z deseru, a tort albo klasycznie po północy i po oczepinach będzie albo ok. 22-23, może przed samymi oczepinami właśnie.

tildi, ja bym wybrała treephoto.

Co do wypisywania/drukowania nazwisk - u nas będą wydrukowane nazwiska gości na zaproszeniu, ale koperty podpisane ręcznie. Całe zaproszenia robię sama, więc uważam, że i tak mega dużo pracy w to włożyłam. O właśnie, wczoraj udało mi się wydrukować paski na okładki do zaproszeń z naszymi imionami, nieskromnie mówiąc - wyszły świetnie W każdym razie mi się bardzo podoba

sinceritta, witaj!

Wiktusiaczku, dużo zdrówka dla Ciebie!

kindzia, ja jestem ZA, ale na mnie również kilka ładnych lat poczekacie. Widzę, że w ogóle dużo dziewczyn chce mieć bliźniaki, tak samo jak i ja Już dawno Wam o tym pisałam, chociaż nie ma u mnie żadnych podstaw genetycznych. Nawet ostatnio rozmawialiśmy o tym z TŻtem, że jak by były tej samej płci, to wtedy postaramy się o następne i będziemy celować w płeć, żeby dziewczynki miały braciszka, albo chłopcy siostrzyczkę

Edytowane przez tenebrosa
Czas edycji: 2012-03-06 o 11:23
tenebrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 11:28   #1429
E87
Wtajemniczenie

Zimno tam brrrrrrrrrrr a przez okno wyglada ze jest tak przyjemnie
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 11:29   #1430
maruda80
Zakorzenienie

Nika0208 u mnie na razie nic. Już miałam nadzieję bo bólów owulacyjnych nie czułam ale dzisiaj okres.

Chyba wcale nie tak łatwo jakby się wydawać mogło.
Trochę się boję, u mnie w rodzinie siostry starały się nawet kilka lat....

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 11:34   #1431
E87
Wtajemniczenie

Zajrzalam do suwaczka z ciekawosci... a tam... 100 dni do slubu z jednej strony a z drugiej nawet polowy zaproszen nie mamy rozdanychW domu musze zrobic tablice
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 11:34   #1432
aroli
Zadomowienie

Strasznie dużo mam do nadrabiania, ale chyba dopiero jutro dam radę nadrobić jak moje podopieczne będą miały angielski ehhh, bo teraz muszę brać się za pisanie pracy mag...
Wczoraj byłam przymierzać suknię w salonie MYSTIQUE, była ta suknia co wybrałam , dowiedziałam się, że muszę już ją zamawiać, wogóle babka w szoku, że na 7 lipca tego roku szukam suknię. No nic, chyba jutro pojadę z mamą, bo mój mąż nie da rady się urwać z roboty . Cena sukni w zeszłym roku 2900 a teraz 2790 ... hmmmm wydawało mi się, że poprzednia kolekcja powinna być sporo tańsza. Już po przymierzaniu dostałam karteczkę, że jak się zdecyduję do środy to upust do 2500 zł. Co o tym myślicie ? Mąż mówi żeby się targowała albo żeby za free dołożyła halkę i welon. Liczyłam, że ta suknia będzie tańsza z 30-40 %. Ale bardzo mi się podoba, tylko tren wydawał mi się ciężki i boję się, żeby mi się nie poodczepiał podczas tańczenia.

I 27.11.2010 --> II 07.07.2012
29.03.2015
17.11.2016
aroli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 11:35   #1433
Nika0208
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Nika0208 u mnie na razie nic. Już miałam nadzieję bo bólów owulacyjnych nie czułam ale dzisiaj okres.

Chyba wcale nie tak łatwo jakby się wydawać mogło.
Trochę się boję, u mnie w rodzinie siostry starały się nawet kilka lat....
u mnie wyjasni sie w tym tygodniu....ale jakoś nie wierze aby udało sie za pierwszym razem
Nika0208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 11:36   #1434
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aroli Pokaż wiadomość
Strasznie dużo mam do nadrabiania, ale chyba dopiero jutro dam radę nadrobić jak moje podopieczne będą miały angielski ehhh, bo teraz muszę brać się za pisanie pracy mag...
Wczoraj byłam przymierzać suknię w salonie MYSTIQUE, była ta suknia co wybrałam , dowiedziałam się, że muszę już ją zamawiać, wogóle babka w szoku, że na 7 lipca tego roku szukam suknię. No nic, chyba jutro pojadę z mamą, bo mój mąż nie da rady się urwać z roboty . Cena sukni w zeszłym roku 2900 a teraz 2790 ... hmmmm wydawało mi się, że poprzednia kolekcja powinna być sporo tańsza. Już po przymierzaniu dostałam karteczkę, że jak się zdecyduję do środy to upust do 2500 zł. Co o tym myślicie ? Mąż mówi żeby się targowała albo żeby za free dołożyła halkę i welon. Liczyłam, że ta suknia będzie tańsza z 30-40 %. Ale bardzo mi się podoba, tylko tren wydawał mi się ciężki i boję się, żeby mi się nie poodczepiał podczas tańczenia.
a możesz wstawić jakąś fotkę sukni jeśli chodzi o targowanie to możesz się spytać czy Ci dorzucą welon ale podejrzewam, że nie będą zbytnio chętni na takie rozwiązania ale spróbować zawsze możesz
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 11:40   #1435
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość

Może tak:

Co Wy na to?

Świetnie Tylko w zamian wizażowe ciotki muszą regularnie otrzymywać zdjęcia bobasów

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość

a ile macie lat ?
ja bym tam chciała mieć dziecko.. ale nie mam też jakiegoś strasznego parcia po prostu fajnie jakby po ślubie się pojawiło...

W czerwcu skończę 26 a mój TŻ w lutym skończył 28. Nie żeby mój biologiczny zegar tykał, ale instynkt macierzyński już mocno daje o sobie znać
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 11:40   #1436
Oriflame_Rybnik
Zadomowienie

Dziewczyny będzie dobrze,trzeba być dobrej myśli

14.07.2012

Stary 2012-03-06, 11:43   #1437
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
[/COLOR]a ile macie lat ?

26 w lutym skonczone i 38 Tż w maju skończy....starośc nie radość...

Cytat:
Napisane przez Nika0208 Pokaż wiadomość
kooocur - my zaczelismy się starac w lutym... pierwsze podejscie....a teraz czekam co bedzie, nawet jak wczoraj byłam u lekarza to nie dała mi antybiotyku na wszelki wypadek, a jak dostane @ dopiero mi przepisze. Czekam...
Oooo ja to 3mam kciuki!!!! Może beziesz pierwsza!!!!! Aaaaaaaaa zostało Ci 53 dni a mi 102 do slubu!!!

Synuś
Stary 2012-03-06, 11:50   #1438
zakrzewianka
Przyczajenie

Cytat:
Świetnie Tylko w zamian wizażowe ciotki muszą regularnie otrzymywać zdjęcia bobasów

W czerwcu skończę 26 a mój TŻ w lutym skończył 28. Nie żeby mój biologiczny zegar tykał, ale instynkt macierzyński już mocno daje o sobie znać
Myślę, że to kwestia baaaaardzo indywidulana. Ja urodziłam dziecko, gdy miałam skończone 35 lat. Z doświadczenia i obserwacji: im wcześniej, tym po prostu "łatwiej" - ale to są moje indywidulane obesrwacje po kilkukrotnym pobycie w szpitalu. Są również małżeństwa, które się decydują nie mieć dzieci. To indywidulana sprawa każdego. Oczywiście też należy patrzeć perspektywicznie: gdy mój syn będzie miał 20 lat, to ja 55.... Tylko dlaczego ciągle się czuję, jakbym miała 25?

Mój najnowszy nabyte k - za całe 20 zł z przesyłką
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2155869023_2.jpg (150,3 KB, 45 załadowań)
zakrzewianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 11:51   #1439
kindziulindzia
Zakorzenienie

o czym trzeba jeszcze pamiętać z takich pierdółek??
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 11:51   #1440
ladystar
Zakorzenienie

dziewczyny pamietacie nasze rozmowy o rejonach Polski?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 418528_10150559842662093_315289652092_9165554_844915228_n.jpg (78,0 KB, 79 załadowań)

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości