Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII-VIII - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 1 2,00%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! 6 12,00%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 1 2,00%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 1 2,00%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 10 20,00%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 0 0%
Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. 14 28,00%
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy 1 2,00%
W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. 16 32,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-06, 11:46   #3001
Marina1
Zakorzenienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
tak, sama. rodzynki takie jedzone palcami to chyba w 9-10 miesiacu mozna, ale to chyba ze wzgledu na ew zaksztuszenie. ale ja ugotowalam (w sumie to jak winogrono czy sliwka, a to juz jedza w deserkach) i blender w ruch. takie lekkie farfocle z jabłkiem (bo z jablkiem zrobilam) wyszły

szczerze mowiac to ja sie tak mocno listy jakiejs nie trzymam. tylko to zółtko kiedys wprowadzic (a potem bialko) trzeba i wolalabym sama niz glowic sie od czego kinga ma krosty na buzi...

dzwonilam do sanepidu i szczerze powiedziawczy pani nie wiedziala jak mi odpowiedziec. ma sie skonsultowac z dzialem zywienia (ktory teraz "lata za solą ") i wtedy mi odpowie. mam jutro dzwonic. coz, jeden dzien kinga moze jechac na sklepowych sloikach. chyba dzis tez podpytam dyrektorki co ona na to. moze jakos do roczku (bo 11-12 mies to niby podanie calego jajka). potem juz niech je spokojnie. boje sie tylko o przetwory mleczne...

KTO DAWAL ALERGIKOWI JOGURTY W RAMACH SPRAWDZENIA CZY MA NADAL SKAZE? potrzebuje porady... bo nie wiem czy dawac wlasnie takie rzeczy czy cos innego...

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

takie teksty jak np. ogłoszenie "sprzątaczka NA GWAŁT potrzebna"

artur kiedys twierdził że kinga jest plastikowa
Monia ja dawałam. Dałam mu takie co to są od 6 m-ca życia, teraz je te tańsze z rossmana.
Mi kazała pediatra tak zrobić. Dać rano jogurt i przerwa na 2,3 dni i obserwować. Jak będzie wysypka itp, odstawić. U nas poszło gładko. Przyjęło się
Kazała po miesiącu jakby coś było nie tak znowu zrobić prowokację, albo na jogurt albo kaszkę mleczną.

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Aha, miałam pytać z ciekawości youyou i co z tym hotelem? Oddał Wam gościu kasę?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 11:48   #3002
youyou
Zakorzenienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Ja co raz częściej o tym myślę, ale właśnie boję się nocnego zasypiania, bo jak nie chce jeść to przekręca głowę i zaraz otweira buzię to znaczy, żę chce smoka. Jak jej wypadnie to nic się nie dzieje,potem sama g i tak wypluwa.... po prostu zaczęłaś go mniej dawać ? bo widzę też że dama używa go sobie jako gryzak
wiesz co u nas generalnie od samego początku smok był towarem mocno reglamentowanym
w ogóle nie chcieliśmy Lilce dawać smoka, ale po miesiącu od urodzenia miała silną potrzebę ssania, wisiałaby mi cały czas na piersi, nie chciała spać w wózku, szybko się wybudzała.
Daliśmy jej więc smoka i bardzo nam pomógł ale używałam go tylko w chwilach tzw kryzysowych

W dzień pierwsza drzemkę Lila zasypia w wózku na dworzu, więc tu jej smok niepotrzebny, potrzebowała czasem do wieczornego zaśnięcia, i tylko zasnęła to zaraz go wypluwała - doszłam więc do wniosku że po co jej ten smok jeszcze??
teraz wycisza się przy butli, zjada do końca, odkręca się i idzie spać.,

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Cieszę się, że chociaż to mnie ominie
Ja się tego trochę bałam bo Filip był bezsmoczkowy i nie wiedziałam co nas czeka, dlatego chcę teraz się odsmoczkować by poszło w miare sprawnie - chyba idzie wywale te smoki chyba zaraz do kosza i będzie pozamiatane

Im później tym gorzej - wiem z doświadczenia na moim wątku lutowym, są jeszcze niektóre dwulatki ze smokami...
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 11:48   #3003
83monia
Zakorzenienie

u nas po kaszce KASZA na buzi

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 11:54   #3004
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość

Aha, miałam pytać z ciekawości youyou i co z tym hotelem? Oddał Wam gościu kasę?

sprawa w toku
Kasę musze odzyskać od Groupona, nie z hotelu.

Napisałam maila z rezygnacją z tego do groupona, babka mi odpisała że niestety przekazałam już kody zabezpieczające do hotelu (jak robiłam rezerwację) wiec muszę mieć pismo z hotelu że nie wykonali jeszcze usługi dla mnie i że moja rezerwacja została anulowana...
Na szczęście wczoraj mi ta babka z hotelu przysłała maila potwierdzającego, dziś mi groupon napisał tylko że dziękują i czy potwierdzam nr konta do zwrotu.. więc chyba zrobią mi przelew zwrotny..
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 11:56   #3005
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość

a myslisz, ze moge ugotowac i dac mu do raczki zoltko??
wiesz co może go troszkę zapchać a i pewnie rozwali sie w rączkach, no chyba ze z czymś zmieszasz

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
a teraz ostatnie teksty mojej Bambalusi:

> Siedzi sobie rano na kanapie, pije mleko, cos jej tam chlapnelo i mowi sama do siebie: " Czasem czlowiekowi cos chlapnie do nosa"

> Tata (znajac apetyt Klary) : "Klarusiu, a ile obiadkow zjadlas w zlobku?"
Klara z duma: "Czterdziesiat szesc!"

> Mama w ramach komplementowania: Klaruś, ale Ty masz sliczne nozki!"
Klara: "wiem, takie PLASTIKOWE"

ale zeby nie bylo, ze tylko Klara ma w rodzinie fajne teksty to zacytuje mojego 18-letniego kuzyna.
Moj brat pokazuje mu z duma zdjecie swojej narzeczonej: "I co, ladna, nie?"
Kuzyn: "Ujdzie, na chama"

wodaqua, dziubku - no, moze wstawie kiedys teksty mojej gwiazdy do tamtego watku
hehehehehheeheh, Boże jakbym słyszała swoją, fajne takie dzieci, ale nieraz to można się zapaśc pod ziemię

moja kiedys mnie przyłapała jak zakładam wkładkę w majtki i wczoraj sie mnie pyta jak się ubierałam, " znowu cos w majtki wkładasz?", kurcze poczułam się jak jakis zboczeniec, a miedawno takiej dziewczynie , która pracuje z tż powiedziała,że mama ma cycki i tata je tak ściska

brumek okropna noc, Boże co za ludzie, dobrze ,że Tymek się całkiem nie obudził

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 12:01   #3006
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Maja jedna,
Maja druga
i Karolek Bartessy - sto lat, dzieciaki

A u nas noc z przygodami Ok. 3, jak ja już zasypiałam a mąż jeszcze siedział koło mnie w łóżku z lapiem na kolanach, usłyszeliśmy okropny hut, łomot, aż się podłoga zatrzęsła. I po kilku sekundach znowu i znowu! Dla mnie to brzmiało, jakby sąsiedzi za ścianą np. pianinem pod domu rzucali A mąż mówi że może włamują się do sklepu na dole (pod naszymi oknami jest Żabka). Otwieramy okno i faktycznie, ktoś rozwala szybę! Ale tak wali i wali, bo szyba nie chciała ustąpić. Mąż zaczął dzwonić od razu na policję, ja zaczęłam krzyczeć do tego gościa, bo myślałam że uda mi się go spłoszyć. Ale w końcu rozbił tę szybę, wlazł do sklepu i uciekł po 15 sekundach. Nie za dużo zdążył wziąć, może jakąś flaszkę tylko
Niestety nie widziałam go, bo parapety zasłaniają.
Policja przyjechał po 4 minutach - szybko. I to dwa radiowozy. Potem zaraz straż miejska, a po jakiś 20 minutach agencja ochroniarska, bo przecież alarm wył Ci co mają sygnał jako pierwsi, dotarli najpóźniej
Oczywiście nic już nie zdziałali. Potem tylko czekali aż właściciel sklepu dojedzie i zabezpieczali ślady. A my wszystko przez okno słyszelismy

Hałas był okrutny, ale Tymek tylko się troszkę wybudził i pomruczał i zaraz dalej zasnął twardo. Całe szczęście. W ogóle, wstyd się przyznać, ale jak usłyszałam ten huk i dotarło do mnie że to włamania, to i tak myślałam tylko o tym, żeby się dziecko nie obudziło Za to mąż zapomniał o dziecku, bo jak dzwonił na tę policję, to poleciał z telefonem do pokoju Tymcia i tam gadał
ale mieliscie noc

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
wiesz co u nas generalnie od samego początku smok był towarem mocno reglamentowanym
w ogóle nie chcieliśmy Lilce dawać smoka, ale po miesiącu od urodzenia miała silną potrzebę ssania, wisiałaby mi cały czas na piersi, nie chciała spać w wózku, szybko się wybudzała.
Daliśmy jej więc smoka i bardzo nam pomógł ale używałam go tylko w chwilach tzw kryzysowych

W dzień pierwsza drzemkę Lila zasypia w wózku na dworzu, więc tu jej smok niepotrzebny, potrzebowała czasem do wieczornego zaśnięcia, i tylko zasnęła to zaraz go wypluwała - doszłam więc do wniosku że po co jej ten smok jeszcze??
teraz wycisza się przy butli, zjada do końca, odkręca się i idzie spać.,

Ja się tego trochę bałam bo Filip był bezsmoczkowy i nie wiedziałam co nas czeka, dlatego chcę teraz się odsmoczkować by poszło w miare sprawnie - chyba idzie wywale te smoki chyba zaraz do kosza i będzie pozamiatane

Im później tym gorzej - wiem z doświadczenia na moim wątku lutowym, są jeszcze niektóre dwulatki ze smokami...
co do smoczka youyou, to ostatnio tez sie zastanawialam jak malego odsmoczkowac. Bo wszedzie pisza, ze do pierwszego roku najlepiej. Ale ja sie pytam jak?? Bo takiemu ponad rocznemu malcuhowi, to mozna sciemnic, e ptaszek na smoczek narobil i jest fuj ale 8 miesiecznemu dziecku nie jestem w stanie. Ja tez nie uzywam smoczka non stop, a jak maly zasnie, to od razu wypluwa. No ale to tyle co robie.

GRATULACJE dla solenizantow.
Blondynkopoznan sto lat. Duzo zdowia i milosci
Stary 2012-03-06, 12:03   #3007
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
a miedawno takiej dziewczynie , która pracuje z tż powiedziała,że mama ma cycki i tata je tak ściska
Stary 2012-03-06, 12:03   #3008
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
wiesz co może go troszkę zapchać a i pewnie rozwali sie w rączkach, no chyba ze z czymś zmieszasz

hehehehehheeheh, Boże jakbym słyszała swoją, fajne takie dzieci, ale nieraz to można się zapaśc pod ziemię

moja kiedys mnie przyłapała jak zakładam wkładkę w majtki i wczoraj sie mnie pyta jak się ubierałam, " znowu cos w majtki wkładasz?", kurcze poczułam się jak jakis zboczeniec, a miedawno takiej dziewczynie , która pracuje z tż powiedziała,że mama ma cycki i tata je tak ściska

dzieki za odpowiedz. A co do majtek. Moja mala wtedy kuzynka narobila mi kiedys w autobusie takiego obciachu, pytajac sie: A ty nosisz meskie stringi?? No nie wstydz sie, odpowiedz.
Stary 2012-03-06, 12:04   #3009
jacieeeee
Wtajemniczenie

Brumek ładnie się działo

Dziewczyny co myślicie?

http://allegro.pl/fotelik-maxi-cosi-...185232478.html

http://allegro.pl/fotelik-maxi-cosi-...163501540.html

Czemu jest taka różnica w cenie? Opłaca się ten pierwszy? Ma ktoś?

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 12:06   #3010
83monia
Zakorzenienie

kiedys artur przytulajac sioe do mnie w przedszkolu "mama, co tak śmierdzisz?!" (znaczy sie pachniesz, tyle ze on dosadniej perfumy nazywa )

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 12:23   #3011
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, normalnie czasem to sobie myślę, że sobie znajdę jakiegoś chłopa na boku, który mnie doceni, po adoruje, zasadzi czasem jakis komplement... Cholera brakuje mi tego. Mam już czasem takie myśli, serio...
o to się musimy umówic Marinka na łowy
Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość

my po wizycie....doła mam jak stąd na madagaskar... niby z serduszkiem nie jest ani lepiej ani gorzej, ale pani doktor boi się o Haniową zastawkę (pisałam kiedys, że ubytek jest pod nią umiejscowiony i istnieje ryzyko, że whłonie zastawkę) i za dwa tygodnie idziemy na nagranie badania i pani doktor jedzie je skonsultować z profesorem do Poznania, żeby ocenił czy należy juz zoperować małe serduszko moje ja niby wiem od Hani urodzenia, że to jest nieuniknione, ale teraz zaczynam sie bać i mi smutno i mam pretensje do wszystkich i wszystkiego, czemu akurat moje dziecko to spotkało itp... a do tego mamy zrobić usg nerek czy z nimi wszystko w porządku, bo często są różne "powikłania" nerkowe przy wadach....
Musi być dobrze kochana tak mi przykro, wiem że to bardzo trudne pogodzić się z chorobą własnego dzieckai wcale ci się nie dziwię, że masz do wszystkich pretensje...
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
wiesz co ja pomyślałam że jakie słowo przeczytam po tym pogrubionym ?
torba.

rozpustnica, no
Cytat:
ja tez tak mam, i też zdołowana jestem

Patik to nie tak jak myślisz, , jakis czas temu zaprosiła mnie brunetka do siebie do domu ( już ze 3 miesiące temu), ogolnie nie ma spotkania lublinianek, ja planuję w tym tygodniu wpaść do brunetki nie wiem może w czwartek, ale to jeszcze dam jej znać

a moze zorganizujemy jakieś spotkanie ? z dzieciaczkami oczywiście
Cytat:
A u nas noc z przygodami Ok. 3, jak ja już zasypiałam a mąż jeszcze siedział koło mnie w łóżku z lapiem na kolanach, usłyszeliśmy okropny hut, łomot, aż się podłoga zatrzęsła. I po kilku sekundach znowu i znowu! Dla mnie to brzmiało, jakby sąsiedzi za ścianą np. pianinem pod domu rzucali A mąż mówi że może włamują się do sklepu na dole (pod naszymi oknami jest Żabka). Otwieramy okno i faktycznie, ktoś rozwala szybę! Ale tak wali i wali, bo szyba nie chciała ustąpić. Mąż zaczął dzwonić od razu na policję, ja zaczęłam krzyczeć do tego gościa, bo myślałam że uda mi się go spłoszyć. Ale w końcu rozbił tę szybę, wlazł do sklepu i uciekł po 15 sekundach. Nie za dużo zdążył wziąć, może jakąś flaszkę tylko
Policja przyjechał po 4 minutach - szybko. I to dwa radiowozy. Potem zaraz straż miejska, a po jakiś 20 minutach agencja ochroniarska, bo przecież alarm wył Ci co mają sygnał jako pierwsi, dotarli najpóźniej
Oczywiście nic już nie zdziałali. Potem tylko czekali aż właściciel sklepu dojedzie i zabezpieczali ślady. A my wszystko przez okno słyszelismy

Hałas był okrutny, ale Tymek tylko się troszkę wybudził i pomruczał i zaraz dalej zasnął twardo. Całe szczęście. W ogóle, wstyd się przyznać, ale jak usłyszałam ten huk i dotarło do mnie że to włamania, to i tak myślałam tylko o tym, żeby się dziecko nie obudziło Za to mąż zapomniał o dziecku, bo jak dzwonił na tę policję, to poleciał z telefonem do pokoju Tymcia i tam gadał
niezła akcja, a ta ochrona, to porażka
Odważna jesteś, że zaczęłaś krzyczeć na tego włamywacza
A to, że się martwiłaś czy się Tymcio nie obudzi to normalne, ja też tak mam- jak przychodza do nas goście, a Julka śpi, to karzę im mówić szeptem w przedpokoju po prostu jesteśmy 100% mamuśkami i nasze dzieciaczki są dla Nas najważniejsze, ponad wszystko

I oczywiście witam serdecznie
Dzisiaj w nocy masakra-trzy razy się budziła z krzykiem-spałam moze ze 4 h, ale jakoś specjalnie mi się nie chce teraz spać

Cookie bidna kobieto-tak mi Cię żal... trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie tej beznadziejnej sytuacji.

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
kiedys artur przytulajac sioe do mnie w przedszkolu "mama, co tak śmierdzisz?!" (znaczy sie pachniesz, tyle ze on dosadniej perfumy nazywa )

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

nawet ten ,,tani' jest drogi
Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Brumek ładnie się działo

Dziewczyny co myślicie?

nawet ten ,,tani" jest drogi

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek

Edytowane przez Oliweczka1985
Czas edycji: 2012-03-06 o 12:22
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 12:29   #3012
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
od 28 sierpnia naliczyli i dostalam calkowite wyrownanie od tamtej daty.
Super!
My myślę, że w okolicach czerwca powinniśmy najpóźniej dostać

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
A i chwale się - mój mąż siedzi na tacierzyńskim. I jest niesamowity. Chaupka ogarnięta, obiadek dla Agatki ugotowany, a on z Agatką po mnie wyszli w ramach spacerku

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Mam jeszcze pytanie: po jakim czasie od wprowadzenia jedzonka, dodalyscie mieso?
Po miesiącu

Cytat:
brumek nie chciałabyś widzieć jak ja usypiam Igora W wózku z całych sił bujam na boki Na razie nie widzę innego rozwiązania, albo raczej nie chce mi się szukać, bo pobujam go tak 10,15 min i młody śpi. Ale Tobie i innym dziewczynom absolutnie nie polecam tej metody
Kiedyś w kościele widziałam jak facet tak usypia dziecko

Brumku - no to mieliście niezłą noc... Mi znowu pod oknem lisy hałasowały

Dzień dobry

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 12:35   #3013
patik87
Zakorzenienie

mezszares codziennie poprosze porcyjke tekstow bambalusi

brumek ale akcja, spłoszyłas złodzieja. Myslał ze o 3 wszyscy spia

oliweczka jestem za spotkaniem jakies propozycje?
Stary 2012-03-06, 12:41   #3014
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Brumek ładnie się działo

Dziewczyny co myślicie?

jeden jest "zwykły" a drugi XP -różnią się jakimiś ukepszeniami -xp je ma i stąd różnica w cenie.
Cytat z jakiegoś forum :
xp ma latwiej zdejmowana tapicerke i latwiej zmienic regulacje wysokosci pasow poprzez odpiecie tapicerki gdzies z przodu. i podobno szybciej montuje sie w samochodzie - jakis prostszy system.

Ja bym się zastanowiła czy fotelik bez podnoszonego zagłówka to dobry zakup, jesli dziecko wyrośnie a nie osiągnie 18kg to konieczny nowy fotelik??

Brumek noc !!! wrażenia że hoho, dobrze że Tymek ma tak zareagował

Meszsares Klara jest boska

Oliweczka dla mnie ten tani jest bardzo tani w porónianiu do innych fotelików

Shirka kochana dziękuję dobra kobieto, czekam na odpowiednie informacje

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2012-03-06 o 12:43
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 12:41   #3015
Oliweczka1985
Zakorzenienie

jak dla mnie to najleo
Cytat:
mezszares codziennie poprosze porcyjke tekstow bambalusi

brumek ale akcja, spłoszyłas złodzieja. Myslał ze o 3 wszyscy spia

oliweczka jestem za spotkaniem jakies propozycje?
mi najbardziej pasują piątki, bądź soboty i to w marcu najlepiej, bo od kwietnia t.ż. już do pracy idzie.
a gdzie to nie mam pojęcia-tak żeby można było spokojnie z dzieciaczkami posiedzieć.

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-03-06, 12:43   #3016
zanetaa88
Zakorzenienie

Youyou u mnie też smok w kryzysowych sytuacjach i do spania. W dzień zaśnie bez smoka,wypluwa go też podczas spania. Zacznę po prostu wprowadzać coś takiego że będę jej ograniczała od rana smoka, przy pierwszej drzemce jutro w ogóle jej nie dam tzn chce tak zrobić zobaczymy co w praniu wyjdzie.

Kajool tak samo wlanie myślałam, starszemu powiesz że smoczek uciekł, wróbelki go zjadły itd pomarudzi ale zrozumie z czasem a takiemu bobasowi co powiesz?:P nic.Ja zacznę po prostu go co raz mniej używać.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 12:53   #3017
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość

Oliweczka dla mnie ten tani jest bardzo tani w porónianiu do innych fotelików
aha, no widać nie w temacie jestem za bardzo, to nawet nie będę pisała jaki ja ostatnio chciałam kupić.

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:
Myslał ze o 3 wszyscy spia
to się chłop zdziwił jak zobaczył wrzeszczącego Brumka

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-03-06, 12:55   #3018
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, normalnie czasem to sobie myślę, że sobie znajdę jakiegoś chłopa na boku, który mnie doceni, po adoruje, zasadzi czasem jakis komplement... Cholera brakuje mi tego. Mam już czasem takie myśli, serio...
Mam nadzieję, że mnie nikt nie szpieguje czasem z wesołej familii
Też mi czasem tego brakuje...

Cytat:
dziewczyny co do żółtka to ugotujcie jajko, obierzcie i dajcie pół żólteczka z obiadkiem, albo pół surowego żółteczka do zupki dodajcie jak gotujecie
Mój je łyżeczką żółtko i mu smakuje

Cytat:

O matko, a to miałaś przygody nocne

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Moja gwiazda kończy dziś 7 miesięcy!

Cytat:
a my dzisiaj szczepienie...ech znowu będą ryki...
My też dziś mamy

Cytat:
my po wizycie....doła mam jak stąd na madagaskar... niby z serduszkiem nie jest ani lepiej ani gorzej, ale pani doktor boi się o Haniową zastawkę (pisałam kiedys, że ubytek jest pod nią umiejscowiony i istnieje ryzyko, że whłonie zastawkę) i za dwa tygodnie idziemy na nagranie badania i pani doktor jedzie je skonsultować z profesorem do Poznania, żeby ocenił czy należy juz zoperować małe serduszko moje ja niby wiem od Hani urodzenia, że to jest nieuniknione, ale teraz zaczynam sie bać i mi smutno i mam pretensje do wszystkich i wszystkiego, czemu akurat moje dziecko to spotkało itp... a do tego mamy zrobić usg nerek czy z nimi wszystko w porządku, bo często są różne "powikłania" nerkowe przy wadach....
Trzymam żeby wszystko było okk
Stary 2012-03-06, 13:12   #3019
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
jak dla mnie to najleo
mi najbardziej pasują piątki, bądź soboty i to w marcu najlepiej, bo od kwietnia t.ż. już do pracy idzie.
a gdzie to nie mam pojęcia-tak żeby można było spokojnie z dzieciaczkami posiedzieć.
No to może bida... mają krzesełka do karmienia dla dzieci... ( ale o przewijakach już nie pomyśleli) dla siedzących ( nie dla Sary ) ?
Stary 2012-03-06, 13:24   #3020
ellika
Rozeznanie

Blondynkapoznan wszystkiego najlepszego

No i nowe miesięcznice
Karol i dwie Majki
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 13:25   #3021
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
No to może bida... mają krzesełka do karmienia dla dzieci... ( ale o przewijakach już nie pomyśleli) dla siedzących ( nie dla Sary ) ?
moja tez jeszcze się nie nadaje do krzesełka do karmienia( chyba, bo w leżaczku sama już usiądzie), no ale jakoś damy radę. Trochę się boję sama z nią jechać
To dawajcie jakis termin-może za tydzień w piątek około 16?

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-03-06, 13:26   #3022
zanetaa88
Zakorzenienie

Moja dzisiaj ma dzień przytulania,
widać że ją strasznie te zęby męczą
Tak strasznie chce się przytulać,
spać na rękach i śliniii się okropnie

Brumek
kurde JA bym pewnie spanikowała i zamiast wrzeszczeć uciekłabym pod kołdrę i czekała aż sobie pójdzie.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 13:28   #3023
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Moja dzisiaj ma dzień przytulania,
widać że ją strasznie te zęby męczą
Tak strasznie chce się przytulać,
spać na rękach i śliniii się okropnie

Brumek
kurde JA bym pewnie spanikowała i zamiast wrzeszczeć uciekłabym pod kołdrę i czekała aż sobie pójdzie.
biedna malutka
ja też bym spanikowała

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-03-06, 13:37   #3024
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
dzieki za odpowiedz. A co do majtek. Moja mala wtedy kuzynka narobila mi kiedys w autobusie takiego obciachu, pytajac sie: A ty nosisz meskie stringi?? No nie wstydz sie, odpowiedz.
hehehehehhe, dobre dobre

Oliweczka nie ma problemu, można się spotkac a czemu tak daleko w bidzie??

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

może gdzieś na krakowskim przedmieściu?

Stary 2012-03-06, 13:39   #3025
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
hehehehehhe, dobre dobre

Oliweczka nie ma problemu, można się spotkac a czemu tak daleko w bidzie??

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

może gdzieś na krakowskim przedmieściu?
bo w bidzie juz się spotykałyśmy- ja mam bidę po drodze do lbn.

na krakowskim niewiem, bo będę miała julkę w foteliku i nie dam rady raczej jej tak nosić...

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-03-06, 13:42   #3026
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość

Aaa, to dobrze tzn, nie dobrze, że się nie wysypiasz, ale dobrze, że nie jestem sama, w kupie raźniej
no już myślałam, że mi źle życzysz oj tak nasze spanie jest w ciemnej kupieeeeee.......

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

Sama robisz co?
Takie zwykłe rodzynki z marketu? A od którego miesiąca można już rodzynki podawać?

Ja robię dokładnie tak samo. Jako w obiadku
winogrona są już od 4 msc ja też żółtko do zupki a dziś młody miał zupkę pomidorówkę z takim jakby lanym ciastem właśnie z samego żółtka smaczyło mu, że hej w nagrodę, że dostał taki dobry obiadek wytarł pomidorową buzie do mojego sweterka

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość

Mądrze napisane
To i ja się dołączam do "kupy"
niech Bóg ci komplement w przespanych nockach wynagrodzi

Cytat:
danonki to po trzecim roku zycia podawac dopiero mozna. Ale ta moja kolezanka jeszcze lepsza jest, bo wychodzi jeszcze zzalozenia, ze klaps nikomu nie zaszkodzil jeszcze, reszte sobie dopowiedz.
Co do kataru, to wlasnie Szymon tez taki ma

a myslisz, ze moge ugotowac i dac mu do raczki zoltko??
chyba troszkę suche to żółtko ja bym walnęła do zupki deserku

Cytat:

ja znowu chora, gardło siadło -już nie wiem o co chodzi
no i dziś endo, zobaczymy jakie będą wyniki ...
miłego dnia !!
bidulku mój to napisz nam jakie wyniki jak już wrócisz

Cytat:
A u nas noc z przygodami Ok. 3, jak ja już zasypiałam a mąż jeszcze siedział koło mnie w łóżku z lapiem na kolanach, usłyszeliśmy okropny hut, łomot, aż się podłoga zatrzęsła. I po kilku sekundach znowu i znowu! Dla mnie to brzmiało, jakby sąsiedzi za ścianą np. pianinem pod domu rzucali onił na tę policję, to poleciał z telefonem do pokoju Tymcia i tam gadał
koleś w szoku, że ludzie nie śpią o tej porze ja bym ryczała jak krowa na polu : " SPADAJ CHAMIE DZIECKO MI OBUDZISZZSZSZSZSZS"!!!!!! !!

Cytat:

> Siedzi sobie rano na kanapie, pije mleko, cos jej tam chlapnelo i mowi sama do siebie: " Czasem czlowiekowi cos chlapnie do nosa"

ale zeby nie bylo, ze tylko Klara ma w rodzinie fajne teksty to zacytuje mojego 18-letniego kuzyna.

wodaqua, dziubku - no, moze wstawie kiedys teksty mojej gwiazdy do tamtego watku
Kuzyn też dobry już widzę minę brata

Cytat:
Z

Dzięki Ci Zombi za pocieszające słowo
tego mi trzeba
taka prawda
Cytat:

Cytat:

Shirka kochana dziękuję dobra kobieto, czekam na odpowiednie informacje
no no
Stary 2012-03-06, 13:46   #3027
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
bo w bidzie juz się spotykałyśmy- ja mam bidę po drodze do lbn.

na krakowskim niewiem, bo będę miała julkę w foteliku i nie dam rady raczej jej tak nosić...
a kiedy było spotkanie??
hmmm ja znowu mieszkam z innej strony lublina i dojechac musze i jeszcze przez cały lublin przejechać a bida tez jest jakiem 9km. od lublina to u mnie to było by to z 5o km.

Stary 2012-03-06, 13:49   #3028
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:

Dobre

Cytat:
u nas po kaszce KASZA na buzi

Cytat:
GRATULACJE dla solenizantow.
Blondynkopoznan sto lat. Duzo zdowia i milosci

i podpinam się pod życzenia
blondynkapoznan sto lat! sto lat! Sto lat!

Cytat:

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość

My też dziś mamy

Trzymam żeby wszystko było okk
Dzięki za szczepienie

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość

No i nowe miesięcznice
Karol i dwie Majki

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 13:57   #3029
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
brumek nie chciałabyś widzieć jak ja usypiam Igora W wózku z całych sił bujam na boki Na razie nie widzę innego rozwiązania, albo raczej nie chce mi się szukać, bo pobujam go tak 10,15 min i młody śpi. Ale Tobie i innym dziewczynom absolutnie nie polecam tej metody
.
My tak usypialiśmy młodsze rodzeństwo
O mało z wózka nie wypadali

Cytat:
no i dziś endo, zobaczymy jakie będą wyniki ...
miłego dnia !!
żeby było dobrze

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość

Syn mojej przyjaciółki ma dwa lata i osiem miesięcy i doi smoczka! Ba, ona sama mu go daje.
Ja widzę co ona z nim wyprawia, jak postępuje to mam ochote nią porządnie potrząsnąć. Totalna katastrofa.
Dzieciak robi kompletnie co chce a ona mu świadomie pozwala.
Idiotka.

Cytat:

Cytat:
Dziewczyny co myślicie?

Na pierwszy rzut oka różnicy nie widać. Wzięłabym ten tańszy.
Generalnie to dla mnie jeszcze odległy temat

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
My też dziś mamy
za szczepienie

Cytat:
Brumek[/B] kurde JA bym pewnie spanikowała i zamiast wrzeszczeć uciekłabym pod kołdrę i czekała aż sobie pójdzie.
Ja bym mu doniczkę z kwiatkiem na głowę rzuciła

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

blondynkapoznan spełnienia marzeń!
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 14:02   #3030
karolinee1983
Zadomowienie

Mam pytanie!
(być może idiotyczne, ale wolę się upewnić) Czy to całe becikowe muszę rozliczyć w zeznaniu rocznym???? Bo tak się zaczęłam zastanawiać nad tym...

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości