|
|
#3871 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścień mocy część XXII
Cytat:
Biologiczne zdecydowanie były za szczegółowe...ale trudno, trzeba przez to przebrnąć... Z jakiego podręcznika korzystacie? Z Sadowskiego? W tym semestrze super zapowiada się właśnie psych. rozwoju, emocje i motywacje... z mniejszym entuzjazmem wyczekuję statystyki i metodologii
|
|
|
|
|
#3872 |
|
Zakorzenienie
|
Biologiczne: Kalat, zimbardo, Sadowski ( z tych trzech nienawidzę najbardziej;/), pozostałe są fajnie skonstruowane i ułatwiają naukę.
|
|
|
|
#3873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hehe...zdominowałyśmy wątek
|
|
|
|
|
#3874 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co wcześniej studiowałaś? nie jestem w temacie ![]() Zimbardo jest na tyle przyjemny, że czytuję w wolnych chwilach hobbystycznie
|
|
|
|
|
#3876 |
|
Zakorzenienie
|
hahaha |
|
|
|
#3877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Który tom Zimbardo Ci się tak podoba? Książka faktycznie bardzo fajna
|
|
|
|
|
#3878 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
człowiek zdrowy nie docenia tego co ma ![]() Cytat:
|
|
#3879 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Butter, dzięki za przepisy, jeszcze się nie wgłębiłam, bo nie miałam jak - wczoraj siedziałam w pracy do 18:45 ![]() Gosiu, jak tam dieta? Debrah, witaj ponownie ![]() Czy ta Hania zawita do nas w końcu, czy nie - przecież kilkudniowy noworodek nie jest aż tak absorbujący ![]() TŻ ma dziś urodziny. Nic mu nie kupiłam - uznaliśmy, że jego prezent dla mnie był jednocześnie prezentem dla niego (kupił mi bilety na koncert Maleńczuka). |
|
|
|
#3880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A może Hania nie wróciła jeszcze ze szpitala? Cześć tak w ogóle
|
|
|
|
|
#3881 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry!
Też szukam fajnego tuszu do rzęs, altualny mi się skończył. A tak btw miałyście może doczynienia z podkładami burżuja? (Bourjois) Możecie coś o nich powiedzieć? Butter: Socjologia ok, mam wyniki i jest ładna czwórka. Teraz tylko ten najgorszy... Gdybym miała więcej czasu to bym się postarała o stypendium może, ale tak to pewnie nie wyrobię. |
|
|
|
#3882 | |
|
Zakorzenienie
|
no niestety tak jest dlatego mowie ze nie da sie do tego stosowac w 100% bo doby by mi nie starczylo na te wszystkie czynnosci
![]() Cytat:
wszystkiego najlepszego dla Tzta
|
|
|
|
|
#3883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3884 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Cytat:
Cytat:
Koncerty, wyjścia, wspólne wyjazdy Cytat:
Sama nie trafiłam na idealny, no poza może Estee Lauder Double Wear... Podobał mi się też Maybelline satin liquid. Gratuluję egzaminu |
|||
|
|
|
#3885 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
Śmiechu warte ten szpital. Dziś miałam konsultację u okulisty, który nawet na moje okulistyczne badania nie chciał spojrzeć. Także szkoda mojego czasu, żeby tu siedzieć. Porobię dziś wyniki z krwi, bo to muszę co 2 godz. do badania dawać i brać różne świństwa do tego a jutro po południu spadam do domu. |
|
|
|
#3886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- wydajny - wygodne do aplikacji opakowanie - szybko się nakłada - robi naturalny efekt - nie wysusza ani nie podkreśla suchej skóry - słabo matowi - jest nietrwały |
|
|
|
|
#3887 |
|
Zakorzenienie
|
Xzora : dzięki
![]() Miskowa: kurczę, znam te realia, masakra polskie szpitale.. |
|
|
|
#3888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymaj się tam ![]() Nie tylko polskie szpitale, ogólnie służba zdrowia!!!!!!! Wrr.. |
|
|
|
|
#3890 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę, mam opóźniony zapłon bo chętnie weszłabym sobie na stronkę Butter to akurat teraz jakieś zmiany i nie działa.
Ślina mi kapie od samego podpisu:P |
|
|
|
#3891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak tylko zadziała, dam znać. |
|
|
|
|
#3892 |
|
Zakorzenienie
|
Hm - tu jest dużo mam - więc zadam pytanie odnośnie właśnie przeczytanego artykułu na onecie. Co myślicie o karceniu cielesnym dzieci, tzw klapsach etc?
Stosujecie? ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- chybba źle zapytałam Może inaczej - jesteście za czy przeciw? Nikogo nie namawiam na opisywanie prywatnych doświadczeń w kwestii ![]() Ja jakieś tam zdanie mam, ale nie posiadam dziecka, więc to trzeba przefiltrować odpowiednio. |
|
|
|
#3893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie mam tak, że jak ktoś przy mnie przyłoży w tyłek, to jestem oburzona.Zdarzyło mi się pacnąć Ewę w łapy, jak gdzieś grzebała, ale to też nie działa - w sensie nie skutkuje zaprzestaniem grzebania, wiec nie ma sensu tego stosować. Jedynie dziecko uczy, że można kogoś uderzyć, co chętnie samo zastosuje w chwilach stresujących. Edytowane przez asiuk Czas edycji: 2012-03-07 o 13:55 |
|
|
|
|
#3894 |
|
Zakorzenienie
|
Co do klapsów, to w założeniu nie zamierzam podnosić ręki na moje dziecko
Nie chciałabym regulować w ten sposób zachowania dziecka, ale nie wiem, co praktyka pokaże.Mam w pamięci wyniki badań: "No Lasting Harm Among Adolescents From Moderate Spanking in Childhood ". Intuicyjnie się z tym zgadzam. |
|
|
|
#3895 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
Rozłożyłam się na dobre a że praktycznie nic nie mogę brać prócz naturalnych leków to ledwo żyję. Takiego przeziębienia to dawno nie miałam. Co do podkładu Bourjois to miałam ten co wkleiła xzora i o ile ma się praktycznie bezproblemową skórę to jest znakomity. Mam cerę naczynkową ale brak problemów z wypryskami czy przebarwieniami także on u mnie sprawdzał się jako lekki podkład, który nie tworzy efektu maski i jest fajny na lato choć szczerze sprawdza się bardziej jako krem koloryzujący ![]() Co do klapsów to jestem na nie, z prostej przyczyny, są nieskuteczne. Tak naprawde klaps jest wyrazem bezsilności rodzica a nie metodą na nauczenie czegokolwiek dziecka. I to co Asiuk napisała, dając klapsa dziecku skutkuje to tym, że nabiera ono przekonania, że "bicie" nie jest niczym złym i samo również w ten sposób odreagowuje złe emocje, bijąc np inne dzieci. A i to nie jest żadna moja ideologia, jak mi puszczą nerwy to wcale nie zamierzam się zapierać, że nigdy dziecku tego klapsa nie dam ale do tej pory udawało nam się obyć bez tej "formy wychowawczej" Misku współczuję tego szpitala, najgorsze jest takie uczucie marnowania czasu. Co do Hani to może jeszcze nie wrócili ze szpitala, jak u Mani pojawiła się żółtaczka dziecięca to mogą się naświetlać pod lampami I też już nie mogę się doczekać jej powrotu. Asiuk współczuję zapieprzu w pracy, obyś niedługo wyszła na prostą. A z tą formą aktywności to też niegłupi pomysł, czasem taka zamiana z bieganiem może wyjśc na zdrowie
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
#3896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak Wasze sprawy? Decyzja o wyjeździe w rodzinne strony TŻ? Zdrówka Ci życzę! |
|
|
|
|
#3897 |
|
Zakorzenienie
|
hania już w domu!
![]() a co do klapsów, to jestem na nie Edytowane przez xzora Czas edycji: 2012-03-07 o 16:47 |
|
|
|
#3898 |
|
Zakorzenienie
|
Niuniu, zdrowiej jak najszybciej
![]() Co do klapsów, to generalnie jestem na nie oczywiście, bo to raczej oznaka słabości rodzica jest, ale też jak tak się na d tym zastanawiam, to takiemu małemu dziecku chyba ciężko przetłumaczyć wiele rzeczy, myślę że klaps jest w tym momencie pójściem na skróty i na łatwiznę Już mi się tak nie chce tu leżeć, że szok. Doszła 6 osoba właśnie na salę, po śmierci poprzedniej. Ogólnie strasznie dołujące sceny się tu rozgrywają, ludzie płaczą na korytarzach i generalnie źle się tu czuję |
|
|
|
#3900 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Wam za gratulacje
Wróciłyśmy dziś do domu bo Mała miała trochę żółtaczki i leżała pod lampami 2 dni. Ogólnie jest zdrowa i ja też Napiszę ralacje jak tylko znajdę czas
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:02.

bedziemy walczyc Ace a jak to nie da rady grzybowi to ja juz nie wiem co to bedzie
człowiek zdrowy nie docenia tego co ma 

Trzymaj się tam