|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część V
smacznego i dzięki za przypomnienie - właśnie zrobiłam sobie budyń
|
#2912 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, na czym pieczecie te Wasze chlebki, ale ciasta drożdżowego faktycznie nie należy jeść na ciepło i to niezaleźnie od ciąży.
Cytat:
Oczywiście masz rację - to na pewno 8 mm. A ja ciągle nie mogłam zrozumieć, gdzie się mieści 8 cm Ibupromu ani nospy nie mogę brać, ale to bez znaczenia, bo skoro pomaga leżenie, to po co truć siebie i dziecko. Na skurcze biorę scopolan, ale na taki ból bardziej pomógłby mi Nimesil i wzmocnienie mięśni, więc muszę przetrwać. Zapomniałam zapytać, czy mogę ćwiczyć... Zdjęcia mam - twarzy, kości udowej, główki w czasie pomiaru obwodu i zbliżenie serduszka, czyli nic do wklejenia. Cytat:
Dzięki za informację o sukience. Jak układa się góra? Zmieszczę się z biustem na ok. 90 cm? Cytat:
Cytat:
Nie sprawdzałam.
|
||||
|
|
|
#2913 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
super!z azdraszczam darmowego dentysty i leków i życzę smacznego
|
||
|
|
|
#2914 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2915 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz ten X move to niby połączenie xa i xq
|
|
|
|
|
#2917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, że ok No i że dostałaś kwita na ciążę ![]() Z darmowym dentystą i lekami masz super. Zazdroszczę
|
|
|
|
|
#2918 |
|
Zakorzenienie
|
ufff... nareszcie chwilka wytchnienia, goście pojechali
![]() nawet moja kotka padła i śpi jak dziecko. nogi mi odpadaja od zwiedzania, oprowadzania no i zakupow... jeszcze tylko mieszkanie ogarnąć i mam wolny wieczor |
|
|
|
#2919 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Przykra sprawa, takie pretensje, nie sądzę żeby ciepły chleb zaszkodził a nerwy i zrzucanie winy na przyszłą mamę może.
Mój mi kiedyś nagadał, że trzymam laptopa na brzuchu, tez usłyszałam że mi na zdrowiu dziecka nie zależy, ale postanowiłam tego nie przeżywać dla dobra dziecka, potem kupiłam stolik pod lapka ![]() Cytat:
Cytat:
Ad.2 Cudna historia Cytat:
Pokażesz zdjęcie w sukience? Cytat:
![]() U mnie TSH najbardziej skakało właśnie w pierwszym, mam nadzieję, że nie będzie to miało konsekwencji ![]() Cytat:
Uwielbiam płaskie buty![]() Cytat:
![]() Cytat:
X lander ma małą gondolę, dla mnie to dyskwalifikacja, chciałabym żeby dziecko pojeździło w gondolce przez zimę Cytat:
Cytat:
![]() Samochód mam naprawiony, nawet sie nie nakryłam nogami przy płaceniu bo okazało się że tylko jakieś części od wahaczy są do wymiany a nie całość + jeden sworzeń, dobrze, że mam z głowy ![]() Zrobiłam też pierwsze zakupy dla maluszka body i pajacyk w lumpie ![]() Przez te zakazy mojego męża odnośnie kupowania dla dziecka czułam się jakbym robiła coś bardzo złego. Jutro wkleję zdjęcia, bo dziś już światło nie z bardzo. |
|||||||||
|
|
|
#2920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, gratulacje
|
|
#2921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobno zakazane rzeczy smakują najlepiej, więc w tych zakupach jest coś przewrotnego ![]() Karolina jesteś dalej na chorobowym? Z tego co pamiętam miałaś do 05.03 i zastanawiałaś się co dalej. Możliwe, że pisałaś na ten temat, ale jestem ciągle na etapie nadrabiania ostatnich kilku dni na wątku
|
|
|
|
|
#2922 |
|
Wtajemniczenie
|
Soleilka jak nadal masz możliwość kupienia prawie nowej mury za 500zł (kiedyś w kwa pisałaś
) to ja bym się nie zastanawiała, jednak mnie nie bierz pod uwagę bo ja jestem absolutnie zakochana w tym wózku i prawie żaden inny mi się już nie podoba![]() muminku ten 4runner ładny
|
|
|
|
#2923 |
|
Zakorzenienie
|
Tz pojechal po zakupy
zaraz będę miala jabłka
|
#2924 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny...częstujcie się ciachem, wyszło pycha, takie niby proste, a cały dzień spędziłam w kuchni, teraz...muszę się napić herbatki miętowej
najadłam się strasznie ![]() Soleilka cudny ten wózek i za 500zł to pół darmo A z tych trzech mnie podoba się Maxi Cosi i biorę go pod uwagę kupienia w UK kathrinaaaaa strasznie mi przykro ![]() Mam nadzieję, że się już uspokoiłaś |
|
|
|
#2925 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super , że wszystko OK Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A powiedz mi,jaki wózek masz w planie kupić??
|
|
#2926 |
|
Zakorzenienie
|
ewurka to ciasto wygląda bosko
![]()
|
|
|
|
#2927 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2928 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2929 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
cóż uszanuje jego decyzje, musze poszukać czapeczek, bo kupiłam przy pierwszych II kreseczkach i gdzieś je głęboko schowałam...a takie słodkie były.
|
|
|
|
|
#2930 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajnie macie z darmowymi lekami zazdroszcze ![]() Cytat:
Tak przedłużył mi zwolnienie na następny miesiąc, na razie więc nie wracam ![]() Cytat:
i jakie śliczneKratka/patera pod ciastem też mi się podoba ![]() Udało mi się trafić na fajny warsztat Na pewno pokażę
|
|||
|
|
|
#2931 | |||||
|
Branzoletka
|
W końcu porobiłam co miałam do zrobienia i jestem już z wami
![]() Widzę, że rozpętała się dyskusja, bo"koleżanka" poczuła się obrażona... No cóż ciężko mnie wyprowadzić z równowagi i mam w sobie naprawde dużo empatii ale nie wytrzymałam jak osoba, która swoją postawą zawsze burzyła spokój na naszym wątku i w końcu obrażona odeszła(po drodze na innych wątkach"oczerniając"nas) ni z tego ni z owego wpada znowu jakby się nic nie stało z takim tematem(bardzo ciekawym żeby nie było ale w"ustach"osoby której na dziecku nie zależy, to trochę kpina) Dlatego napisałam, ze zachowuje się jak troll(nie że jest trollem)... Każdy zinterpretuje sobie słowo pisane jak chce i można się kłócić w nieskończoność.Nie będe się tłumaczyć osobie, która sama obraża i rani innych a że zagrałam kartami, które sama rozdała... nie będe za to przepraszać Tyle w temacie, bo nie cierpie się kłócić a i inne mamusie niepotrzebnie się denerwują. Cytat:
Jednak na poród w wodzie jestem chyba za mało odważna ![]() Kołyska na kółkach-pierwsze widzę ale w sumie jeśli jest miejsce żeby z nią po domu jeździć to czemu nie.Cytat:
Cytat:
1 tabl. wit B5 chyba 5 - taka mała czerwona- rozgnieść na łyżce w kroplą wody i taka pastą nanieść na zajad. Sprawdzone u mnie i mamy za każdym razem na drugi dzień znikało Może już nie będzie miało miejsca na takie zamachy? ![]() Kochana jak już pisałam to nie moje włosy(niestety) ale miałam taki kolor Cytat:
Mój też, to taki bałaganiarz, że przebija nawet mnie Dosłownie jakby mógł, to wszystko miałby na wierzchu Nie mniej jak mu nie wstyd podnosić głos na ciężarną Mój mi też raz taka akcję zrobił, to mu ze łzami wykrzyczałam, że nie wolno mu krzyczeć na mnie, bo ja się wtedy boję śmiertelnie i dziecko też... spasował i do tej pory się to nie powtórzyło. Cytat:
Doczytuje dalej...
|
|
|
#2932 |
|
Branzoletka
|
Zapomniałam o nawilżaczu
już się poprawiam
|
|
#2933 | |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie
![]() Cytat:
Branzoletka- taki nawilżacz musi być włączony cały czas? Gdzie najlepiej go postawić?
Mów mi : Asia ![]() "...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli." Edytowane przez asia665 Czas edycji: 2012-03-06 o 17:59 |
|
|
|
|
#2934 |
|
Zakorzenienie
|
Idę z małżem na spacer
![]() Znaczy musi załatwić jedną sprawę na mieście i udaje, ze zabiera mnie na spacer
|
|
|
|
#2935 | |||
|
Zadomowienie
|
Podczytuję was od rana, ale jakoś się zebrać nie mogę, by samej coś napisać
![]() Przede wszystkim: Maciejka__ - cieszę się, że z maleństwem wszystko ok i gratuluję dziewczynki!! Cytat:
![]() Cytat:
![]() kathrinaaaaa, co to w ogóle za pieprzenie, że jak coś się z dzieckiem stanie to będzie cię całe życie obwiniał?! a odpłać mu pięknym za nadobne i powiedz, że jak Cię będzie wk.u.r.wiał, to tym bardziej 'coś się stanie' i Ty tym bardziej mu tego nie zapomnisz Ad 2 - hmm, to pewnie zależy, z kim się człowiek porównuje ![]() U mnie gdzie nie spojrzę - kobitki wyższe ode mnie. Obie przyjaciółki wyższe, teściowa i szwagierka - wyższe, matki rodzonej też nie przerosłam, że nie wspomnę o tabunach wysokich jak topole młodych Niemek na ulicach . I wobec powyższego jakaś się taka konusowata czuję ![]() Ad 3 - ale pokaż koniecznie, nie zapomnij! (zresztą mogłabyś już dziś, kij ze światłem )Cytat:
No chyba, że sobie zdejmę i zjem bez
|
|||
|
|
|
#2936 |
|
Zakorzenienie
|
Brzuch mi przeszedł
tzn bol jem kolację bułki świeże z pomidorem i cebulka
|
#2937 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
powiedział mi tylko że jest za nisko ale ze mysli ze za kilka tygodni powinno sie podniesc zapytalam czy to cos zlego , a on na to ze nie ze mysli ze sie podniesie tylko zeby lepiej nie wspolzyc i ze tego wzgledu tez nie bedzie mnie badal no i ze mam dbac o siebie
|
|
#2938 |
|
Zadomowienie
|
Ja właśnie wróciłam z pracy
zjadłam objadek i zaczynam nadrabic wątek Przy okazji pochwalę się moim nabytkiem - zestawem pościeli. To mój pierwszy zakup dla maleństwa
|
|
|
|
#2939 | |||||
|
Branzoletka
|
A mi nic nie wyskoczyło, że jakieś trojany
Może mam niesprawnego antywirusa Jak przyjdzie tż to się spytam czy coś się mogło stać.Cytat:
a linkiem się nie martw, przecież nikt, by cie nie podejrzewał o celowe działanie No proszę jaki zdolny detektyw na wątku Można cię wynająć jakby co? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Aha i stawiałam sobie go przy łóżku tak żeby szybciej działało chyba
|
|
|
#2940 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
musze chyba tez nad czymś takim pomyśleć Cytat:
te wózki z implasta wyglądają naprawdę fajne, |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:28.

tz mi zrobił Ale pyszny .

yyy..no nie chyba nie 
Moja dziewusia trochę lżejsza - 416 g., ale stópki chyba nie mogą mieć 8 cm, tylko mm, bo cała kość udowa ma niecałe 4 cm...
i teraz mi smuto

)-muszę go wysłać do instytucji z której dostanę macierzyński.
super!z azdraszczam darmowego dentysty i leków

Dlatego napisałam, ze zachowuje się jak troll(nie że jest trollem)... Każdy zinterpretuje sobie słowo pisane jak chce i można się kłócić w nieskończoność.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
mój spacer ostatnio wygląda tak: otwieram okno i idę do łazienki i z powrotem do łóżka