|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- karolca brawo za wyniki! ![]() tynka brzuś Ci się obniżył!
|
|
|
|
|
#3062 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
śliczny brzusio zazdroszczę braku rozstępów chociazmnie zaczęły si ena brzuchu dopiero robic kilka niewielkich.co do spacerkó ja chętnie byhm pośmigała w balerinach ale planuję spacery leśnie z mamą i pieskiem no i wózkiem z dzidzią oczywiście i obawiam się że na las baleriny za cienką podeszwę beda miały ale i tak planuję zakup takowych bo wykończyłam w poprzednim sezonie 2 pary a okolica u mnie fajna bardzo blisko spory las którym da się dojśc ok 4 5 km na rewelacyjne lody także jak już będzie fesss fajniuśka pogoda to będę sobie takie spacerki z dzidziolem urządzac przyjemne z pożytecznym a co zjem to spalę po drodze
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#3063 |
|
Zadomowienie
|
Lenka myslalam ze tylko mnie sie tak wydaje, sama nie wiem, moze faktycznie, w sumie wyczytalam ze u pierworódek nawet do 4 tygodni przed porodem sie obniża , to by sie zgadzało
|
#3064 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
dla tej pani!Tez sie nie dziwie,taka duza corcia to na pewno i wysilek duzy! Cytat:
Mam nadzieje,ze spelni sie tak jak planujemy ![]() [QUOTE=karolca;32758202]Odebrałam wyniki morfologii i moczu. Hemoglobina podskoczyła z 11 na 11,7 więc prawie norma hematokryt z 30 na 34,4 reszta w normie Więc się cieszę ![]() Zjadłam obiad, najadłam się jak nie wiem (śmiałam się, że jem w takim tempie, jakby mieli mi zaraz zabrać jedzenie). A teraz zjadłabym jakieś pyszne, domowe ciasta. Mama mówiła mi, że będzie piekła rogaliki i przyniesie mi wieczorek trochę ![]() /QUOTE] Za wyniki.Ale dobrze masz z ta mama.Dba o ciebie. Pozazdroscic. Mnie ostatnio wzielo na pieczenie.Wlasnie mysle co by upiec. A ostatnio dziwnie mam z apetytem.Niby jestem glodna,a otwieram lodowke i na nic nie mam ochoty.Tak jakby wszystko mi sie doslownie przejadlo.Moze przez to,ze ostatnimi czasy mialam taka gastrofaze ![]() Chyba sie przejadlam po prostu
|
|
#3065 |
|
Zadomowienie
|
Cziqa dziekuje, ja na polne i lesne wyprawy mam swoje 4 letnie juz adidasy adidasa i nie moge ich zedrzec
![]() co do rozstepów narazie sie ciesze , ale wiem z niektorym kobitkom pojawiaja sie po porodzie jak brzuch opada ,ale moze mnie jakos omina ![]() Ja mam straszna ochote na sernik na zimno...
|
#3066 |
|
Zakorzenienie
|
a jeśli chodzi o wagę, to w pierwszym trymestre schudłam, w drugim zaczęłam przybierać w średnim tempie i teraz też się tak trzyma.
mam +15 kg
|
#3067 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ja sie tak troche nastawiam,bo po pierwszym porodzie po tygodniu juz nosilam dzinsy swoje,no ogolnie wszystko.Ale teraz moze byc inaczej.Moje cialo jest starsze o 9 lat,wiec roznie to moze byc.Najwyzej bede cwiczyc.Ja-leniwiec ![]() A brzuszek tez zauwazylam,ze masz nizej
|
|
#3068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nooo chyba tak ![]() dam znać na pewno... najbardziej ciekawa jestem ile waży maluch i jak ma się moja szyjka... czy skurcze które odczuwam mają na nią wpływ czy nie... najgorzej, że jak jest skurcz to ból kumuluje się w okolicy blizny po poprzedniej cesarce...No nic... w piątek się dowiem co i jak... już się doczekać nie mogę
|
|
|
|
|
#3069 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do sernika to ja od stycznia jadam dziennie kawałek na deser z kawusią puszczalską z mlesiem a dzisiaj mam serniczek na czekoladowym spodzie z wiśniami![]() jeśli chodzi o sernik i w ogóle o ciasta to mój jedyny wymóg to brak tych cholernych kolorowych kandyzowanych skórek kostek itp rodzynki moga byc reszta pluje
|
|
|
|
#3070 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może wcześniej urodzisz? ![]() ja nie wiem czy mi się brzuszek obniżył, ale lekarz powiedział że jak na 33 tydzien do dzidzia jest bardzo nisko.. ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do Filipka, to juz rozmawiamy od jakiegos czasu z nim o dzidziusiu, bo jednak widzi jak rosnie mi brzuszek, widzial jak leże i ruszac sie nie moglam, musialam mu tlumaczyc ze na raczki nie moge wziac, bo by wylecial dzidzius z brzuszka... wiec mu tlumaczymy ze tam jest dzidzius, ze to jest jego braciszek, ze jak sie urodzi to bedzie delikatny i trzeba bedzie ostroznie przy nim, ze bedzie duzo plakal i pil tylko mleczko, ze nie bedzie chodzil tylko lezał Takie podstawy bo on jest maly jeszcze i niby rozumie ale jeszcze to dla niego abstrakcja![]() Wieczorem jak bede go usypiac to mu powiem, ze jutro mamusia jedzie do szpitala urodzic dzidziusia. Nie wiem co tam w glowce jego jest, mam nadzieje ze nie bedzie bardzo tesknil. Wlasnie przyjechali z mezem, bo byli w sklepie wiec uciekam sie nim jeszcze nacieszyc tak w dwojke ![]() Dzieki kochana ![]() zgadzam sie ![]() Tynka sliczny brzus!
|
|
#3072 |
|
Zadomowienie
|
Ja kupilam zwykłe czarne
ostatnio jedne jakies koronkowe i ala jeansowe![]() Gosia ty masz taka figure ze jak tylko urodzisz szybko wejdziesz w spodnie z przed ciazy ,a z tym wiekiem to sie chyba zatrzymalas w czasie, takze nic sie nie przejmuj )No ten mój brzuch niech sie obniża , niech wypada czop i po 20 moge rodzic ![]() Cziqa a skad codziennie masz serniczek? ![]() Aguska dziekuje Ja pamietam jak moja mama wrocila ze moim mlodszym bratem ze szpitala ( mialam 4 lata) tanczyłam dla niego spiewalam mu piosenki, i kazalam wszystkim wyjsc z pokoju![]() Ja mysle ze takie małe dzieci maja wiecej rozumu od nas i trzeba im tylko dac szanse sie wykazac ![]() W przyszly czwartek mam wizyte, mam nadzieje uslyszec cos optymistycznego np pani martyno urodzi pani lada chwila, szybko i bezbolesnie ![]()
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-03-06 o 18:35 |
|
|
|
#3073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3074 |
|
Zakorzenienie
|
dodałam zdjęcia na maila swojego brzucha nie wiem czy się obniżył czy nie - nie znam się
![]() ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- tynka jaka zgrabniutka jak zawsze, śliczny brzuszek ![]() ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- a ile masz wzrostu? |
|
|
|
#3075 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale i tak będziemy czekać niecierpliwie aż wrócisz ![]() aż poszłąm i kupiłam pizzę ciach insulinę, i dwa kawałki moje. pierwsze od... hmm. listopada
|
|
|
|
|
#3076 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a mam 3 piekarnie niedaleko bloku i kupuje sobie taki kawałek na 3 porcje raz na 3 dni wiem łasuch ze mnie no i jeszcze jak są ( niestety rzadko bardzo) drożdżówki cynamonowe :Slina: z kawusią pycha
|
|
|
|
#3077 |
|
Zakorzenienie
|
Jolka super masz brzuszek, zgrabniutki!
A te kg to chyba tylko w brzuś Ci poszły, bo zgrabnioszka jesteś!---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- 163 ;/ |
|
|
|
#3078 |
|
Zakorzenienie
|
Mąż mnie wyłaskotał
a córa dostała czkawkę
|
#3079 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja tez mam burze hormonalna, ciagle placze nie mowiac juz o mojej reakcji na glupie gadanie ''moglabys urodzic 8.. urodzisz napewno 15''
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||
|
|
|
#3080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale kg poszły mi w nogi i tyłek no w brzuch oczywiście też wiadomo ![]() no to ja mam 174cm i z 15kg - chciałabym nie dobić do 20kg |
|
|
|
|
#3081 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie!
ale tempo narzuciłyście z tymi porodami!! GRATULUĘ WSZYSTKIM ROZPAKOWANYM MAMUSIOM ![]() no i trzymam kciuki za ewelajnę , Aguśkę i biedną Asikę a co z agnes???ech,ja też ryczę jak bóbr jak tylko zobaczę info,że kolejne dzieciątko jest już na świecie... też bym już chciała urodzić,bo serdecznie dosyć mam tego kałdunka... jak taka wielka mamucica się czuję Wczoraj w końcu przewieźliśmy wózek ze starego mieszkania i zupę gulaszową. a może i jakieś ciasto zmajstruję...
|
#3082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyglądałabym jak glonojad przyklejona do szyby
|
|
#3083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też chce pizze !! - tak dawno jej nie jadłam. Jedynie co mam w domu to w proszku do zrobienia pizzerinki a tak to musiałabym zamawiać albo jechać na zakupy aby zrobić samemu choć sama nigdy nie robiłam więc nie wiem co by z tego wyszło
|
|
|
|
|
#3084 |
|
Zadomowienie
|
Cziqa ja niestety albo stety mam piekarnie najblizsza daleko, ale jakbym kupila kawałek to nie daloby rady na 3 razy, pochlnelabym odrazu
w weekend namowie TZ na jakas cukiernie zrobimy nalot![]() Jolka dziekuje ,Twój brzus od ostatnich zdjec urósł sporo, wiec nie dziw sie ze waga troche wzrasta naprawde widac spora roznice super!![]() co do tych brzuchów to u niektorych taka uroda ze brzuch nisko od samego poczatku, no ale lepiej mi z mysla ze moze jednak jest troche nizej ![]() Emigra dziekuje, u mnie w rodzinie głownie tak samo gadanie w kólko, ojciec ze za dwa tygodnie urodze, mama ze jej sie snilo ze juz urodzilam, tesciowa ze na święta, płakac przy nich nie mozna bo zaraz ze dzidzie stresuje masakra,w niedziele troszke sobie poplakalam bo mi tak jakos ciezko bylo to jakbym kogos conajmniej zabila. Znowu pozniej gadaja ze z dzieckiem nie jest tak latwo ,ze zobaczymy, ze sie przekonamy kur***wicy dostaje dosłownie, ze mnie wybrzuszyło, co robi mały , jak sie czuje i inne duperele![]() Wszyscy wszystko wiedza lepiej, ciesze sie ze mieszkam na takim odludziu z dala od wszystkich ludzi, bo spokój to jednak jedna z najcudowniejszych rzeczy na świecie ![]() Ja dzis jadłam mrozona z biedronki, dodalam sobie szynki,sera, cebuli i byla niezla ![]() Ja mam 177 ,wazylam przed ciaza 62 teraz 79 raczej wszystko rownomiernie sie rozlozylo.
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-03-06 o 18:56 |
|
|
|
#3085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a te typowanie też mnie wkur.... że tak powiem
|
|
#3086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja np. na buzi się b. zaokrągliłam, czego bardzo nie lubię.. no ale trudno![]() a co do wagi to wydaje mi sie też że przyrost zależy też od tego z jaką wagą sie startowało. Spoko Jolka, po porodzie zrzucimy, kto jak nie my? ![]() ![]() inaczej sobie nie wyobrażam
|
|
|
|
|
#3087 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() ja na moment bo szwy rwą ![]() jestem w domu z malutkim ![]() Urodziłam 5.03.2012 waga 2690 kg dł. i obwód główki nie ma - nie robią tutaj tzn nie mierzą. o 9.30 przebili mi wody i podłączyli do kroplówki. Urodziłam o 13:34 ![]() Opieka i personel rewelacja!!!! Jestem zadowolona z porodu i ze wszystkiego jak dotąd, no może mnie jedynie martwi karmienie bo mam problemy i muszę być cierpliwa Mały to czysty tata! ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
#3088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wy znowu o ciastach ja mam w domu ciasto ale kupne paczkowane i jakoś nie kusi mnie ono, aż tak. Ale 21marca zaszaleje i pozwole sobie na wszystko i torcik i ciacho i jakieś inne smakołyki wtedy się objem
|
|
|
|
|
#3089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#3090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kolejna Mamusia! Gratulacje!!!!![]() |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:11.

, bedzie dobrze, musi byc !

dla tej pani!

.
nie mowiac juz o mojej reakcji na glupie gadanie ''moglabys urodzic 8.. urodzisz napewno 15''
no w brzuch oczywiście też wiadomo