Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 2012 - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-06, 18:11   #3061
lena_mi
Zakorzenienie

Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
no właśnie ja tak samo nie jem dużo cały czas tyle samo co wcześniej.
ale też już przestałam o tym myśleć bo i tak nic z tym nie zrobie.
A myślę, że już mam z 15kg na plusie jak nic. Okaże się za tydzień

tydzień temu było +13kg ale coś czuję, że już mam z 15kg
ja mam też 13 kg na plusie.. przy moim wzroście to całkiem niezły przyrost

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

karolca brawo za wyniki!

tynka brzuś Ci się obniżył!
Stary 2012-03-06, 18:12   #3062
cziqua
Zadomowienie

Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość

U imnie chyba jakas burza hormonalna, sama ze soba nie moge wytrzymac, najchetniej zapadlabym w sen z ktorego obudzilabym sie w dniu porodu.Zaczely sie domysly ze urodze pewnie wtedy i wtedy, czy cos czuje, a kiedy rodze ( ze strony innych) czuje jakas presje.
Mama mnie pociesza ze ona nie czula zadnych skurczyi zaczelo sie nagle w 39 tygodniu i ze zadnych boli nie miala, ale moja mama jest cyborgiem chyba, a ja po ojcu bojąca sie wszystkiego.

Mała gratulacje!

Aguska , bedzie dobrze, musi byc !

Co do obrzydliwosci, jezeli bede musiala wyjac cycka przy kims kto sie brzydzi to juz jego problem. KArmic bede starala sie tylko przy TZ, z reszta obecnosc kogos innego by mnie stresowala , a stres nie wplywa dobrze na laktacje, nie wyobrazam sobie tesciowej albo tescia gapiacego sie jak karmie małego, karmienie to ma byc intymna chwila i juz

Ja przy swoim TZ czuje sie tak luźno( z reszta on przy mnie tez),ze nie sadze ze jest cos co mogloby go obrzydzic, widzielismy sie juz chyba w tylu "obrzydliwych" sytuacjach , ciesze sie ze nie musze sie martwic czy jak on mnie przypadkiem zastanie na kibelku to mnie nie zostawi

Desia kołyska jest przesłodka ja jakbym miala córunie to by byla mała rózowa krolewna w różowym słodkim królestwie

Gratulacje dla rumiankowej ,ale duza dzidzia sie wyklula

Roksape miejmy nadzieje ze szybko do nas wrócisz

Ja na spacery zamierzam śmigac w balerinach, zaopatrzylam sie tez w zapas leginsów, bo poki nie schudne to pewnie sie w nic nie wbije, bo ja bylam dosc szczupla i z wasko biodrzastych i malo dupiastych.
Licze ze do wakacji dojde do wagi z przed ciazy i wtedy zaszaleje na wyprzedazach letnich

U mnie waga poszla najwiecej w 2 trymestrze, w 3 niewiele, ale najbardziej poki co cieszy mnie brak rozstepów.Mam prawie 17 kg na plusie.

I na koniec mój brzuch dzisiaj.

karo ja odczuwam kłucie w odbycie i jak chodze to non stop mam parcie na kupe

śliczny brzusio zazdroszczę braku rozstępów chociazmnie zaczęły si ena brzuchu dopiero robic kilka niewielkich.

co do spacerkó ja chętnie byhm pośmigała w balerinach ale planuję spacery leśnie z mamą i pieskiem no i wózkiem z dzidzią oczywiście i obawiam się że na las baleriny za cienką podeszwę beda miały ale i tak planuję zakup takowych bo wykończyłam w poprzednim sezonie 2 pary

a okolica u mnie fajna bardzo blisko spory las którym da się dojśc ok 4 5 km na rewelacyjne lody także jak już będzie fesss fajniuśka pogoda to będę sobie takie spacerki z dzidziolem urządzac przyjemne z pożytecznym a co zjem to spalę po drodze

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 18:14   #3063
tynka88
Zadomowienie

Lenka myslalam ze tylko mnie sie tak wydaje, sama nie wiem, moze faktycznie, w sumie wyczytalam ze u pierworódek nawet do 4 tygodni przed porodem sie obniża , to by sie zgadzało

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 18:14   #3064
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Dostalam smsa od Rumiankowej, ze Córcię urodziła siłami natury!!!
Jest niesamowita!!! Pisze, ze wszystko ją boli. No nie dziwie sie...

dla tej pani!
Tez sie nie dziwie,taka duza corcia to na pewno i wysilek duzy!

Cytat:
Małgosiu kazda z nas jest dzielna, bo bycie mamą nie jest łatwe. Nie kazda kobieta decyduje sie na macierzynstwo, bo "idzie" na łatwiznę. (chociaz dla mnie bycie mama jest mimo trudnosci cudowne!!! i nie wyobrazam sobie nie być mamą) To jest pewnego rodzaju poświęcenie, ale czy nie jest ono piękne?
I Tobie Małgosiu zycze by Ci sie udalo zachowac miedzy dziecmi taka roznice jaką byś chciala, bo mnie sie udalo
Dzieki kochana za te zyczenia
Mam nadzieje,ze spelni sie tak jak planujemy

[QUOTE=karolca;32758202]Odebrałam wyniki morfologii i moczu.
Hemoglobina podskoczyła z 11 na 11,7 więc prawie norma
hematokryt z 30 na 34,4
reszta w normie Więc się cieszę

Zjadłam obiad, najadłam się jak nie wiem (śmiałam się, że jem w takim tempie, jakby mieli mi zaraz zabrać jedzenie). A teraz zjadłabym jakieś pyszne, domowe ciasta. Mama mówiła mi, że będzie piekła rogaliki i przyniesie mi wieczorek trochę

/QUOTE]

Za wyniki.

Ale dobrze masz z ta mama.Dba o ciebie.
Pozazdroscic.
Mnie ostatnio wzielo na pieczenie.Wlasnie mysle co by upiec.

A ostatnio dziwnie mam z apetytem.Niby jestem glodna,a otwieram lodowke i na nic nie mam ochoty.Tak jakby wszystko mi sie doslownie przejadlo.Moze przez to,ze ostatnimi czasy mialam taka gastrofaze
Chyba sie przejadlam po prostu
Stary 2012-03-06, 18:18   #3065
tynka88
Zadomowienie

Cziqa dziekuje, ja na polne i lesne wyprawy mam swoje 4 letnie juz adidasy adidasa i nie moge ich zedrzec

co do rozstepów narazie sie ciesze , ale wiem z niektorym kobitkom pojawiaja sie po porodzie jak brzuch opada ,ale moze mnie jakos omina

Ja mam straszna ochote na sernik na zimno...

Stary 2012-03-06, 18:19   #3066
karolca
Zakorzenienie

a jeśli chodzi o wagę, to w pierwszym trymestre schudłam, w drugim zaczęłam przybierać w średnim tempie i teraz też się tak trzyma.
mam +15 kg

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 18:24   #3067
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Ja na spacery zamierzam śmigac w balerinach, zaopatrzylam sie tez w zapas leginsów, bo poki nie schudne to pewnie sie w nic nie wbije, bo ja bylam dosc szczupla i z wasko biodrzastych i malo dupiastych.
Licze ze do wakacji dojde do wagi z przed ciazy i wtedy zaszaleje na wyprzedazach letnich

Tez kupilam ostatnio legginsy 2 pary,ale chyba jeszcze kupie tylko tym razem z jakims wzorkiem bym chciala,bo mam tylko takie zwykle,jedne czarne,drugie granatowe.Ale po cichu licze,ze wejde szybko w dzinsy moje ukochane,no i mam nowe rybaczki,ktorych nie zdazylam jeszcze nosic.
Ja sie tak troche nastawiam,bo po pierwszym porodzie po tygodniu juz nosilam dzinsy swoje,no ogolnie wszystko.Ale teraz moze byc inaczej.Moje cialo jest starsze o 9 lat,wiec roznie to moze byc.Najwyzej bede cwiczyc.Ja-leniwiec

A brzuszek tez zauwazylam,ze masz nizej
Stary 2012-03-06, 18:27   #3068
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Kciuki za wizytę! daj znac co i jak bo my łeb w łeb idziemyz terminem chyba?

nooo chyba tak
dam znać na pewno... najbardziej ciekawa jestem ile waży maluch i jak ma się moja szyjka... czy skurcze które odczuwam mają na nią wpływ czy nie... najgorzej, że jak jest skurcz to ból kumuluje się w okolicy blizny po poprzedniej cesarce...
No nic... w piątek się dowiem co i jak... już się doczekać nie mogę
Stary 2012-03-06, 18:28   #3069
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Cziqa dziekuje, ja na polne i lesne wyprawy mam swoje 4 letnie juz adidasy adidasa i nie moge ich zedrzec

co do rozstepów narazie sie ciesze , ale wiem z niektorym kobitkom pojawiaja sie po porodzie jak brzuch opada ,ale moze mnie jakos omina

co do sernika to ja od stycznia jadam dziennie kawałek na deser z kawusią puszczalską z mlesiem
a dzisiaj mam serniczek na czekoladowym spodzie z wiśniami

jeśli chodzi o sernik i w ogóle o ciasta to mój jedyny wymóg to brak tych cholernych kolorowych kandyzowanych skórek kostek itp rodzynki moga byc reszta pluje

Filip Jan

16.04.2012
narodziny syna Filipa!!!

Stary 2012-03-06, 18:30   #3070
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Lenka myslalam ze tylko mnie sie tak wydaje, sama nie wiem, moze faktycznie, w sumie wyczytalam ze u pierworódek nawet do 4 tygodni przed porodem sie obniża , to by sie zgadzało
tak mi sie wydaje, choć ja pewnie do końca nie potrafię ocenić
może wcześniej urodzisz?
ja nie wiem czy mi się brzuszek obniżył, ale lekarz powiedział że jak na 33 tydzien do dzidzia jest bardzo nisko..

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Cytat:

też mam taka nadzieję, na razie rozstępów brak, mam nadzieję, że po porodzie się nie pojawią
Stary 2012-03-06, 18:30   #3071
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
domyślam się jaki to musi byc stres ogromy, no i Filipek na pewno troszkę to przeżyje, pamiętam jak koniakonia tez martwiła się o Ninkę.
Ale to kilka dni i znów będziecie razem.
Rozmawiałaś już z Filipkiem, tłumaczyłaś Mu? To mądry chłopczyk , na pewno będzie się starał wszystko zrozumiec i byc grzeczny
Trzymam kciuki żeby jak najmniej bolało Na pewno dasz radę, czekam na wieści z niecierpliwością!
a teściowa jednak zdązyła.. no nic, nie myśl o niej,skup się na Synku!
hehe tesciowa zawsze wie kiedy przyjsc
Co do Filipka, to juz rozmawiamy od jakiegos czasu z nim o dzidziusiu, bo jednak widzi jak rosnie mi brzuszek, widzial jak leże i ruszac sie nie moglam, musialam mu tlumaczyc ze na raczki nie moge wziac, bo by wylecial dzidzius z brzuszka... wiec mu tlumaczymy ze tam jest dzidzius, ze to jest jego braciszek, ze jak sie urodzi to bedzie delikatny i trzeba bedzie ostroznie przy nim, ze bedzie duzo plakal i pil tylko mleczko, ze nie bedzie chodzil tylko lezał Takie podstawy bo on jest maly jeszcze i niby rozumie ale jeszcze to dla niego abstrakcja
Wieczorem jak bede go usypiac to mu powiem, ze jutro mamusia jedzie do szpitala urodzic dzidziusia. Nie wiem co tam w glowce jego jest, mam nadzieje ze nie bedzie bardzo tesknil. Wlasnie przyjechali z mezem, bo byli w sklepie wiec uciekam sie nim jeszcze nacieszyc tak w dwojke
Dzieki kochana
Cytat:
tynka brzuś Ci się obniżył!
zgadzam sietez mi sie tak wydaje

Tynka sliczny brzus!
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 18:30   #3072
tynka88
Zadomowienie

Ja kupilam zwykłe czarne ostatnio jedne jakies koronkowe i ala jeansowe
Gosia ty masz taka figure ze jak tylko urodzisz szybko wejdziesz w spodnie z przed ciazy ,a z tym wiekiem to sie chyba zatrzymalas w czasie, takze nic sie nie przejmuj)

No ten mój brzuch niech sie obniża , niech wypada czop i po 20 moge rodzic

Cziqa a skad codziennie masz serniczek?

Aguska dziekuje Ja pamietam jak moja mama wrocila ze moim mlodszym bratem ze szpitala ( mialam 4 lata) tanczyłam dla niego spiewalam mu piosenki, i kazalam wszystkim wyjsc z pokoju

Ja mysle ze takie małe dzieci maja wiecej rozumu od nas i trzeba im tylko dac szanse sie wykazac

W przyszly czwartek mam wizyte, mam nadzieje uslyszec cos optymistycznego np pani martyno urodzi pani lada chwila, szybko i bezbolesnie

Edytowane przez tynka88
Czas edycji: 2012-03-06 o 18:35
Stary 2012-03-06, 18:37   #3073
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
hehe tesciowa zawsze wie kiedy przyjsc
Co do Filipka, to juz rozmawiamy od jakiegos czasu z nim o dzidziusiu, bo jednak widzi jak rosnie mi brzuszek, widzial jak leże i ruszac sie nie moglam, musialam mu tlumaczyc ze na raczki nie moge wziac, bo by wylecial dzidzius z brzuszka... wiec mu tlumaczymy ze tam jest dzidzius, ze to jest jego braciszek, ze jak sie urodzi to bedzie delikatny i trzeba bedzie ostroznie przy nim, ze bedzie duzo plakal i pil tylko mleczko, ze nie bedzie chodzil tylko lezał Takie podstawy bo on jest maly jeszcze i niby rozumie ale jeszcze to dla niego abstrakcja
Wieczorem jak bede go usypiac to mu powiem, ze jutro mamusia jedzie do szpitala urodzic dzidziusia. Nie wiem co tam w glowce jego jest, mam nadzieje ze nie bedzie bardzo tesknil. Wlasnie przyjechali z mezem, bo byli w sklepie wiec uciekam sie nim jeszcze nacieszyc tak w dwojke
Dzieki kochana

zgadzam sietez mi sie tak wydaje

Tynka sliczny brzus!
Super Aga! Mimo że Filipek jest mały, to myślę, że na pewno coś z tego rozumie, a poza tym takie tłumaczenie mu wszystkiego na pewno też daje mu do zrozumienia że myślicie o Nim w tej skomplikowanej dla Niego sytuacji, że jest traktowany przez Was poważnie, że zwracacie na Niego uwagę.. Trzymam kciuki żeby jak najmniej to przeżył i był dzielny!
Stary 2012-03-06, 18:42   #3074
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

dodałam zdjęcia na maila swojego brzucha nie wiem czy się obniżył czy nie - nie znam się

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

tynka jaka zgrabniutka jak zawsze, śliczny brzuszek

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

Cytat:
ja mam też 13 kg na plusie.. przy moim wzroście to całkiem niezły przyrost
a ile masz wzrostu?

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 18:43   #3075
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Hej
Miałam dzisiaj wizytę i po Urosepcie wyniki moczu są trochę gorsze. A, że jutro kończę 38 tyg to pani doktor stwierdziła,że lepiej jak się położę do szpitala i będę pod obserwacją niż ma się coś stać mi albo dziecku. Także jutro się kładę i mam nadzieję, że do porodu jeszcze mnie wypuszczą ( jak się nie zacznie wcześniej) bo póki co to dopiero brzuch zaczyna się obniżać.
Szkoda mi zostawiać synka ale to dla dobra maleństwa. Przynajmniej zrobią mi dokładne USG, zbadają szyjkę i będę mieć KTG więc będę bardziej spokojna.
Mam nr do tynki i desi w razie czego powiadomię co się ze mną dzieję.
Jedyna dobra wiadomość to nie mam paciorkowca

No i jakby któraś chciała wiedzieć co się tam ze mną dzieję to mój nr od wczoraj widnieje na mailu ;p

Gratuluję dla Małej i Rumiankowej.
Zauważyłam, że 2 porody u nas chwytają nagle
trzymam kciuki! w szpitalu bezpieczniej...
ale i tak będziemy czekać niecierpliwie aż wrócisz

Cytat:
oj zjadłabym
aż poszłąm i kupiłam pizzę ciach insulinę, i dwa kawałki moje. pierwsze od... hmm. listopada
Stary 2012-03-06, 18:44   #3076
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Ja kupilam zwykłe czarne ostatnio jedne jakies koronkowe i ala jeansowe
Gosia ty masz taka figure ze jak tylko urodzisz szybko wejdziesz w spodnie z przed ciazy ,a z tym wiekiem to sie chyba zatrzymalas w czasie, takze nic sie nie przejmuj)

No ten mój brzuch niech sie obniża , niech wypada czop i po 20 moge rodzic

Cziqa a skad codziennie masz serniczek?

Aguska dziekuje Ja pamietam jak moja mama wrocila ze moim mlodszym bratem ze szpitala ( mialam 4 lata) tanczyłam dla niego spiewalam mu piosenki, i kazalam wszystkim wyjsc z pokoju

Ja mysle ze takie małe dzieci maja wiecej rozumu od nas i trzeba im tylko dac szanse sie wykazac

W przyszly czwartek mam wizyte, mam nadzieje uslyszec cos optymistycznego np pani martyno urodzi pani lada chwila, szybko i bezbolesnie

a mam 3 piekarnie niedaleko bloku i kupuje sobie taki kawałek na 3 porcje raz na 3 dni wiem łasuch ze mnie no i jeszcze jak są ( niestety rzadko bardzo) drożdżówki cynamonowe :Slina: z kawusią pycha

Filip Jan

16.04.2012
narodziny syna Filipa!!!

Stary 2012-03-06, 18:45   #3077
lena_mi
Zakorzenienie

Jolka super masz brzuszek, zgrabniutki! A te kg to chyba tylko w brzuś Ci poszły, bo zgrabnioszka jesteś!

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

Cytat:
Napisane przez jolkaaa Pokaż wiadomość
---------- dopisano o 18:42 ---------- poprzedni post napisano o
a ile masz wzrostu?
163 ;/
Stary 2012-03-06, 18:46   #3078
karolca
Zakorzenienie

Mąż mnie wyłaskotał
a córa dostała czkawkę

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-03-06, 18:46   #3079
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Emigra może Tobie wody płodowe sączą się oczami?? .
Ja wyję jak bóbr jak czytam opisy porodów i reakcję TŻów .

Cytat:
Dostalam smsa od Rumiankowej, ze Córcię urodziła siłami natury!!!
Jest niesamowita!!! Pisze, ze wszystko ją boli. No nie dziwie sie...
brawo
Cytat:

U imnie chyba jakas burza hormonalna, sama ze soba nie moge wytrzymac, najchetniej zapadlabym w sen z ktorego obudzilabym sie w dniu porodu.Zaczely sie domysly ze urodze pewnie wtedy i wtedy, czy cos czuje, a kiedy rodze ( ze strony innych) czuje jakas presje.
Mama mnie pociesza ze ona nie czula zadnych skurczyi zaczelo sie nagle w 39 tygodniu i ze zadnych boli nie miala, ale moja mama jest cyborgiem chyba, a ja po ojcu bojąca sie wszystkiego.

Mała gratulacje!

Aguska , bedzie dobrze, musi byc !

Co do obrzydliwosci, jezeli bede musiala wyjac cycka przy kims kto sie brzydzi to juz jego problem. KArmic bede starala sie tylko przy TZ, z reszta obecnosc kogos innego by mnie stresowala , a stres nie wplywa dobrze na laktacje, nie wyobrazam sobie tesciowej albo tescia gapiacego sie jak karmie małego, karmienie to ma byc intymna chwila i juz

Ja przy swoim TZ czuje sie tak luźno( z reszta on przy mnie tez),ze nie sadze ze jest cos co mogloby go obrzydzic, widzielismy sie juz chyba w tylu "obrzydliwych" sytuacjach , ciesze sie ze nie musze sie martwic czy jak on mnie przypadkiem zastanie na kibelku to mnie nie zostawi

Desia kołyska jest przesłodka ja jakbym miala córunie to by byla mała rózowa krolewna w różowym słodkim królestwie

Gratulacje dla rumiankowej ,ale duza dzidzia sie wyklula

Roksape miejmy nadzieje ze szybko do nas wrócisz

U mnie waga poszla najwiecej w 2 trymestrze, w 3 niewiele, ale najbardziej poki co cieszy mnie brak rozstepów.Mam prawie 17 kg na plusie.

karo ja odczuwam kłucie w odbycie i jak chodze to non stop mam parcie na kupe
sliczny brzuszek i juz niziutko

ja tez mam burze hormonalna, ciagle placze a jak ktos sie mnie pyta (oprocz meza) jak sie czuje to robie sie agresywna ... nie mowiac juz o mojej reakcji na glupie gadanie ''moglabys urodzic 8.. urodzisz napewno 15'' jasnowidze ...
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 18:47   #3080
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Jolka super masz brzuszek, zgrabniutki! A te kg to chyba tylko w brzuś Ci poszły, bo zgrabnioszka jesteś!

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

163 ;/
dziękuję
ale kg poszły mi w nogi i tyłek no w brzuch oczywiście też wiadomo

no to ja mam 174cm i z 15kg - chciałabym nie dobić do 20kg

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-03-06, 18:48   #3081
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Witajcie!
ale tempo narzuciłyście z tymi porodami!! GRATULUĘ WSZYSTKIM ROZPAKOWANYM MAMUSIOM tyle ich od soboty przybylo,że nie sposób spamiętać
no i trzymam kciuki za ewelajnę , Aguśkę i biedną Asikę a co z agnes???

ech,ja też ryczę jak bóbr jak tylko zobaczę info,że kolejne dzieciątko jest już na świecie... też bym już chciała urodzić,bo serdecznie dosyć mam tego kałdunka... jak taka wielka mamucica się czuję czopa już równe 3tyg nie mam i co? i gó*no nic się nie dzieje! nawet zbytnich skurczy nie mam kłucie w szyjce jest,ale nic poza tym latam jak ta głupia,sprzątam cuda wianki odstawiam i nic skończy się to pewnie tak jak i u mojej mamy i będę dodatkowe 2tyg z bencolem chodzić ja pier.dole no!! jutro mam wizytę u położnej. Ma mi opowiedzieć o metodach wywoływania... coś czuję,że taki będzie u mnie finał-smutno poczłapię na porodówke na wywoływanie jako ostatnia z mamuś marcowych

Wczoraj w końcu przewieźliśmy wózek ze starego mieszkania ale teraz będzie się do porodu pewnie w bagażniku woził,bo T. nie bedzie się go chciało wyjąć... a dzis rano przefarbowałam sobie włosy i przerzedziłam gąsienicę,coby nie straszyć Niespodzianki na "dzień dobry". Wieczorem na poprawę humoru może jakiś pedikirek sobie zafunduję....ale na razie idę bigos gotować i zupę gulaszową. a może i jakieś ciasto zmajstruję...

Julian:22.03.2012
Leon:26.02.2015
Iiiii nadchodzi nowe ❤️
balbinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 18:48   #3082
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
a mam 3 piekarnie niedaleko bloku i kupuje sobie taki kawałek na 3 porcje raz na 3 dni wiem łasuch ze mnie no i jeszcze jak są ( niestety rzadko bardzo) drożdżówki cynamonowe :Slina: z kawusią pycha
ja obok piekarni/cukierni nawet nie przechodzę.
Wyglądałabym jak glonojad przyklejona do szyby

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-03-06, 18:48   #3083
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
aż poszłąm i kupiłam pizzę ciach insulinę, i dwa kawałki moje. pierwsze od... hmm. listopada
ja też chce pizze !! - tak dawno jej nie jadłam.
Jedynie co mam w domu to w proszku do zrobienia pizzerinki
a tak to musiałabym zamawiać albo jechać na zakupy aby zrobić samemu choć sama nigdy nie robiłam więc nie wiem co by z tego wyszło

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-03-06, 18:50   #3084
tynka88
Zadomowienie

Cziqa ja niestety albo stety mam piekarnie najblizsza daleko, ale jakbym kupila kawałek to nie daloby rady na 3 razy, pochlnelabym odrazu w weekend namowie TZ na jakas cukiernie zrobimy nalot

Jolka dziekuje ,Twój brzus od ostatnich zdjec urósł sporo, wiec nie dziw sie ze waga troche wzrasta naprawde widac spora roznice super!

co do tych brzuchów to u niektorych taka uroda ze brzuch nisko od samego poczatku, no ale lepiej mi z mysla ze moze jednak jest troche nizej

Emigra dziekuje, u mnie w rodzinie głownie tak samo gadanie w kólko, ojciec ze za dwa tygodnie urodze, mama ze jej sie snilo ze juz urodzilam, tesciowa ze na święta, płakac przy nich nie mozna bo zaraz ze dzidzie stresuje masakra,w niedziele troszke sobie poplakalam bo mi tak jakos ciezko bylo to jakbym kogos conajmniej zabila.
Znowu pozniej gadaja ze z dzieckiem nie jest tak latwo ,ze zobaczymy, ze sie przekonamy kur***wicy dostaje dosłownie, ze mnie wybrzuszyło, co robi mały , jak sie czuje i inne duperele
Wszyscy wszystko wiedza lepiej, ciesze sie ze mieszkam na takim odludziu z dala od wszystkich ludzi, bo spokój to jednak jedna z najcudowniejszych rzeczy na świecie

Ja dzis jadłam mrozona z biedronki, dodalam sobie szynki,sera, cebuli i byla niezla

Ja mam 177 ,wazylam przed ciaza 62 teraz 79 raczej wszystko rownomiernie sie rozlozylo.

Edytowane przez tynka88
Czas edycji: 2012-03-06 o 18:56
Stary 2012-03-06, 18:50   #3085
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
ja tez mam burze hormonalna, ciagle placze a jak ktos sie mnie pyta (oprocz meza) jak sie czuje to robie sie agresywna ... nie mowiac juz o mojej reakcji na glupie gadanie ''moglabys urodzic 8.. urodzisz napewno 15'' jasnowidze ...
To ja tak mam bez burzy hormonalnej.
a te typowanie też mnie wkur.... że tak powiem

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-03-06, 18:51   #3086
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję
ale kg poszły mi w nogi i tyłek no w brzuch oczywiście też wiadomo

no to ja mam 174cm i z 15kg - chciałabym nie dobić do 20kg
oo ja bym chciała by mi w tyłeczek poszlo
ja np. na buzi się b. zaokrągliłam, czego bardzo nie lubię.. no ale trudno

a co do wagi to wydaje mi sie też że przyrost zależy też od tego z jaką wagą sie startowało.
Spoko Jolka, po porodzie zrzucimy, kto jak nie my?
inaczej sobie nie wyobrażam
Stary 2012-03-06, 18:51   #3087
qsloncu
Wtajemniczenie

hej
ja na moment bo szwy rwą
jestem w domu z malutkim
Urodziłam 5.03.2012
waga 2690 kg dł. i obwód główki nie ma - nie robią tutaj tzn nie mierzą.
o 9.30 przebili mi wody i podłączyli do kroplówki. Urodziłam o 13:34
Opieka i personel rewelacja!!!!
: jupi:

Jestem zadowolona z porodu i ze wszystkiego jak dotąd, no może mnie jedynie martwi karmienie bo mam problemy i muszę być cierpliwa
Mały to czysty tata!
Pozdrawiam

qsloncu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 18:54   #3088
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Jolka dziekuje ,Twój brzus od ostatnich zdjec urósł sporo, wiec nie dziw sie ze waga troche wzrasta naprawde widac spora roznice super!

co do tych brzuchów to u niektorych taka uroda ze brzuch nisko od samego poczatku, no ale lepiej mi z mysla ze moze jednak jest troche nizej
A no brzuch urósł, ale tyłek i nogi również i to całkiem sporo bo przymierzałam swoje stare spodnie i różnica jest w nie które nawet nie ma szans abym się wbiła

a wy znowu o ciastach ja mam w domu ciasto ale kupne paczkowane i jakoś nie kusi mnie ono, aż tak.

Ale 21marca zaszaleje i pozwole sobie na wszystko i torcik i ciacho i jakieś inne smakołyki wtedy się objem

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-03-06, 18:55   #3089
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość
Witajcie!
ale tempo narzuciłyście z tymi porodami!! GRATULUĘ WSZYSTKIM ROZPAKOWANYM MAMUSIOM tyle ich od soboty przybylo,że nie sposób spamiętać
no i trzymam kciuki za ewelajnę , Aguśkę i biedną Asikę a co z agnes???

ech,ja też ryczę jak bóbr jak tylko zobaczę info,że kolejne dzieciątko jest już na świecie... też bym już chciała urodzić,bo serdecznie dosyć mam tego kałdunka... jak taka wielka mamucica się czuję czopa już równe 3tyg nie mam i co? i gó*no nic się nie dzieje! nawet zbytnich skurczy nie mam kłucie w szyjce jest,ale nic poza tym latam jak ta głupia,sprzątam cuda wianki odstawiam i nic skończy się to pewnie tak jak i u mojej mamy i będę dodatkowe 2tyg z bencolem chodzić ja pier.dole no!! jutro mam wizytę u położnej. Ma mi opowiedzieć o metodach wywoływania... coś czuję,że taki będzie u mnie finał-smutno poczłapię na porodówke na wywoływanie jako ostatnia z mamuś marcowych

Wczoraj w końcu przewieźliśmy wózek ze starego mieszkania ale teraz będzie się do porodu pewnie w bagażniku woził,bo T. nie bedzie się go chciało wyjąć... a dzis rano przefarbowałam sobie włosy i przerzedziłam gąsienicę,coby nie straszyć Niespodzianki na "dzień dobry". Wieczorem na poprawę humoru może jakiś pedikirek sobie zafunduję....ale na razie idę bigos gotować i zupę gulaszową. a może i jakieś ciasto zmajstruję...
mam tak samo ... zaczelo sie wczoraj jak dostalam eska od Guci ... i za kazdym porodem juz rycze
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 18:55   #3090
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez qsloncu Pokaż wiadomość
hej
ja na moment bo szwy rwą
jestem w domu z malutkim
Urodziłam 5.03.2012
waga 2690 kg dł. i obwód główki nie ma - nie robią tutaj tzn nie mierzą.
o 9.30 przebili mi wody i podłączyli do kroplówki. Urodziłam o 13:34
Opieka i personel rewelacja!!!!
: jupi:

Jestem zadowolona z porodu i ze wszystkiego jak dotąd, no może mnie jedynie martwi karmienie bo mam problemy i muszę być cierpliwa
Mały to czysty tata!
Pozdrawiam
kolejna Mamusia! Gratulacje!!!!:ro za:

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości