|
|
#601 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: swędzenie intymne
Z reguły nie leczy się infekcji dróg moczowo-płciowych samemu, lecz idzie do lekarza, gdyż on jako specjalista na pewno udzieli Ci pomocy i rozwiąże Twoje problemy
Dlatego radzę wybrać się do ginekologa. Pozdrawiam |
|
|
|
#602 |
|
Przyczajenie
|
dzieki twoja opinia i zwrucenie na mój problem bardzo mi pomogło tak zrobie
|
|
|
|
#603 |
|
Zadomowienie
|
Proszę bardzo.
Ginekolog nie gryzie - tylko tak szybko i skutecznie pozbędziesz się problemów. Nie ma co zwlekać. Pozdrawiam |
|
|
|
#604 |
|
BAN stały
|
tylko pamiętaj o zrobieniu badań, leczeniu partnera i poproszeniu o jakies tabletki probiotyczne z bakteriami mlekowymi, zebys nie miała nawrotów ! z doświadczenia twierdze zawsze, że doustne leki są skuteczniejsze. zarówno probiotyki jak i antybiotyki i leki z grupy azoli.
|
|
|
|
#605 |
|
Przyczajenie
|
dzieki zapisze sobie i skonsultuje to z lekarzem ide juz w środe zapisałam sie a tak wogule to chyba jest grzybica ,wiem skąd chyba sie wzieła pracuje w salonie kosmetycznym widocznie któras z klientek miała i musiałam sie zarazić przesto tylko cierpie i mam wydatki .
mam pytanie do flybird miałaś z takich schorzeniem doświadczenie? Dzieki wielkie |
|
|
|
#606 |
|
Konto usunięte
|
Grzybica, globulka i problem
Mniej więcej tydzień temu zaraz po stosunku zaczęlam odczuwać okropne swędzenie w okolicach narządów płciowych, pomyślałam że może byłam za mało nawilżona i podrażniłam się...niestety objawy na drugi dzień nasiliły sie swędziało coraz bardziej, wargi sromowe zrobily sie opuchnięte i zaczerwienione, a upławy mialy kolor brunatny i konststencje kefiru mój Tż też dostał jakiejś czerwonej wysypki...postanowiłam że ide do ginekologa, niestety tego samego dnia dostałam miesiączke wiec odczekałam te kilka dni i po skończonym okresie wybrałam się do lekarza mimo tego że objawów już prawie wcale nie miałam żadnych upławów, opuchnięcie zeszło, zostało tylko lekkie swędzenie i Tż twierdził ze wysypka znika ale uznałam że mimo wszystko wizyta jest konieczna...Ginekolog stwierdził lekki stan zapalny i po tym jak mu powiedziałam że mój Tż też ma objawy stwierdził że to prawdopodobnie grzybica i przepisał mi gynoxin 600 mg(jedna globulka) a tżtowi clotrimazolum...no i zaaplikowałam sobie tą globulke na noc i faktycznie swędzenie zniknęło całkowicie, czuję się bardzo dobrze niepokoi mnie tylko fakt że mija juz trzeci dzień jak wziełam ta globulke a ze mnie nadal 'coś" wypływa w dużych ilościach tylko nie wiem własnie czy to upławy
co świadczyło by o tym że globulka jednak nie pomogła, czy po prostu resztki globulki. Czy jest ktoś kto brał te globulki i też ma takie doświadczenia?Juz sama nie wiem co robić .Przepraszam że tak się rozpisałam chciałam wszystko dobrze wytłumaczyć
|
|
|
|
#607 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Grzybica, globulka i problem
Witam kiedyś miałam podobny problem i gin.też mi przepisał Gynoxin.To co wypływa to resztki globulki i jest to zupełnie normalne.Globulka jak sie rozpuści to wypływa stopniowo.Nie można przecież jej sobie włożyc a ona zniknie.Poprostu tak działa!Pozdrawiam!
|
|
#608 |
|
Zadomowienie
|
tak to wypłaywa globulka bo ma taka konsystencje
asia27 |
|
|
|
#609 |
|
Zadomowienie
|
To nie czekaj dalej tylko wybierz sie do lekarza bo to widocznie jakas powazniejsza infekcja
asia27 |
|
|
|
#610 |
|
Zakorzenienie
|
ale czy globułka wypływa aż trzy dni ???
raczej nie ... stosowałam różne ,ale żadna nie zalegała aż trzy dni ... zazwyczaj wypływała nastepnego dnia i był spokój. |
|
|
|
#611 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
to że globulka wypływa następnego dnia to zrozumiałe, ale to juz trzeci dzień...Co prawda na ulotce jest napisane że można powtórzyć kurację w razie objawów ale dopiero po trzech dniach...więc może ona działa przez trzy dni?...hmmm nie mam pojęcia co robić bo tak jak pisałam już wcześniej czuję się bardzo dobrze zniknęło swędzenie tylko martwi mnie właśnie wypływające "coś"...dodam tylko ze ma to lepka konsystencję (ale taką naprawdę lepką nawet po umyciu rąk czułam lepkie palce jakby posmarowane klejem) jest biało żółte i są grudki, ale nie przypominają upławów typowo grzybicznych
Edytowane przez 201703061227 Czas edycji: 2006-12-09 o 17:32 Powód: dopiska |
|
|
|
|
#612 |
|
Konto usunięte
|
Przewlekła Grzybica??? ;(
Nie moge siedziec, stac opierajac sie na jednej nodze, spodnie razem z majtkami mam na wysokosci kolan, chodze z trudem, narzady mam tak spuchniete ze wygladaja jakbym miala wacka..:P swedzi mnie tak ze TRACE ZMYSŁY!!! w kazdym miejscu "tam" mawet miedzy posladkami, nawet bralam tabletke na uspokojenie.
Zaczelo sie w czwartek tak juz bardzo, ale ze ze swedzeniem mam problemy od malego to myslalam ze przejdzie szybko, ale nie. W piatek jak za pomoca lusterka zobaczylam jak to wyglada to sie przestraszylam cale wejscie do pochwy bylo "zapchane serkiem" no i na wargach tez byl. Poszlam do lekarza rodzinnego bo na gin juz bylo za pozno, nie bylo miejsc. Przepisala mi tabletki(3xdziennie)Nysty zyna czy cos takiego i masc clotrimazolum. Ograniczylam do zera tez produkty takie jak cukier, chleb,ziemniaki itp wszystko co moglam i nadal nic. Jutro ide do ginekologa! No i jeszcze najgorsze.... W czwartek uprawialam peeting ;( Moj chlopak nie ma rzadnych objaw, ale mimo to jest chyba duze prawdopodobienstwo zarazenia? (Jego usta tez stykaly sie z tymi narzadami) Wiec powienien pojsc do urologa? ;(;(;( pomozcie!!! Edytowane przez 0d87290c32196eefd71f678aa1126aa57b342c7c_60568c9745efd Czas edycji: 2006-12-10 o 13:48 |
|
|
|
#613 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Przewlekła Grzybica??? ;(
Te objawy jakie opisjesz to jest prawdopodonie grzybica, wiec musisz pojsc koniecznie do ginekologa w przeciwnym razie infekcja ciagle bedzie się rozwijac. Twoj partner powinien zostać poddany leczeniu (Twoj ginekolog przepisze Ci tabletki i maść dla partnera). Z doswiadczenia mogę Ci powiedzieć, ze u partnera zadko wystepukją jakiekolwiek objawy.Pamiętaj też zeby nie przerwać leczenia po ustąpieniu objawów, bo gzybica lubi sie powtarzac
|
|
|
|
#614 |
|
Zakorzenienie
|
Popieram przedmowczynie
![]() U mezczyzn grzybica nie atakuje swedzeniem itp. Oni tylko sa nosicielami zarazonymi przez nas kobiety. Gdy sie wyleczysz i podejmiesz znowu wspolzycie, to on Ciebie zarazi i tak w kolko. Podczas grzybicy nie powinno sie wspolzyc. Partner moze sie smarowac mascia Clotrimazolum. Nalezy zmienic posciel i reczniki i wygotowac. Mozesz dodatkowo kupic sobie w aptece kapsulki Lactovaginal, ktore pomagaja przywrocic naturalna flore bakteryjna. Ale najpierw wez leki, ktore przepisze Ci ginekolog. |
|
|
|
#615 |
|
BAN stały
|
moim zdaniem to powinnaś zrobić wszystkie możliwe badania: posiew z pochwy, posiew z moczu, badanie mykologiczne, cytologie, najlepiej jeszcze sprawdzić czy nie chorujesz na cukrzyce i poziom hormonów. zaburzenia hormonalne, stres, antykoncepcja, bardzo aktywne życie seksualne, antybiotyki, zła dieta. bardzo duzo rzeczy ma wpływ na to choróbsko. jak mówisz, że masz wszystko opuchniete, to jescze sprawdziłabym czy oprócz grzybicy nie masz bakterii, tak dla świetego spokoju. poza tm, posiew nawet byłby wskazany, żeby określić z jakim grzybem masz do czynienia, np. albicans jest mniej odpony na niekóre leki niż krusei czy tropicalis. to też dosyć istotne. niech Ci lekarz przepisze mocniejsze leki... przy Twoim stanie, opuchlizna itp. nie polecałabym nic dopochwowego, bo przy wkladaniu bedzie problem, bedzie bolałi i w ogóle bardzo nieprzyjemnie. zapytaj sie lekarza o leki doustne jak flukonazol,orungal... do tego koniecznie probiotyk z pałeczkami kwasu mlekoweo, najlepiej łykać cały czas i podczas kuracji i po tym. przy nawrotach to w ogole jest najlepiej bez przerwy profilaktycznie stosować probiotyki. tutaj polecam lacibios femina, bo ma tez forme doustną, nie musisz się męczyc z wpychaniem docipnym, poza tym każdy srdoek dopochwowy uszkadza florę bakteryjna pochwy i potem trochę trwa namnażanie jej i i tak i tak trzeba przyjmować lactobacillusy. Z tego co piszez Twój stan jest dość ciążki, więc nie lekceważ teo. i nie zapomnij o leczeniu partnera.
|
|
|
|
#616 |
|
Konto usunięte
|
Bylam u ginekologa opisalam jej wszystko ale nie ogladala mnie bo powiedziala ze nie ma sensu teraz poza tym niedawno bylam sie sprawdzic i wszystko bylo OK. To byla jej opinia, ja uwazam ze jednak powinna mnie ogadnac. Przepisala mi flumycon 1tabl doustnie i za tydz druga, sexu nie uprawialam tylko peeting, ale jak mozna sie tym zarazic na basenie czy recznikiem to przez reke tez pewnie.. Moj TZ byl u 2och skornych ale obaj mu powiedzieli ze nie ma zadnych objaw i jest zdrowy. No ale uparciuch nie chce mnie zarazic jak wyzdrowieje wiec poprosil o te same tabletki co ja mam. Minal tydzien po tym wszystkim i swiad mi juz przeszedl ale uplawy nie... w pon druga tabletka to moze przejdzie...
|
|
|
|
#617 |
|
Zadomowienie
|
troche odchodze od tematu glownego...
ale mam pytanie. czy przez to ze mialam grzybice i bralam te globulki moze mi sie spozniac okres?:| co prawda to dopiero 3 dzien ale zazwyczaj mialam bardzo regularny (nie zazywam zadnych tabletek anty.) Wy tez tak mialyscie?? pozdrawiam ;* |
|
|
|
#618 |
|
Konto usunięte
|
juz minelo 2 tyg ale nadal mam uplawy. Czy to zle?
|
|
|
|
#619 |
|
Przyczajenie
|
czesc!! mam pytanie.... podejrzewa u siebie zapalenie pochwy i chcialabym sie dowiedziec czy moj chlopak moze mi roibic tam minetke??
pozdrawiam wszysktich
|
|
|
|
#620 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystlkie Dziewczyny i Redakcje
![]() ![]() od kilku dni pojawil sie maly problem. mianowicie w okloicy warg sromowych i wejscia do pochwy pojawily sie malenki krostki. i nieco swedza mnie tamte okolice. nigdy wczesniej nie mialam z czyms takim do czynienia, zawsze utrzymuje higiene i nie wspolzyje jeszcze z chlopcem, wiec nie wiem jaki moze to byc powod zaistnialego problemu. bardzo prosze o jakas podpoiwiedz w zwiazku z ym, bo jeszcze nie chodze do ginekologa, i byc moze bede musiala w koncu tp zrobic, stad jezeli jakas z dziewczyn miala podobny problem to prosze o pomoc pozdrawiam cieplutko i z gory dziekuje![]() ![]() |
|
|
|
#621 |
|
Raczkowanie
|
wnioskując z Twojego nicka masz 18 lat, i muszę sie przyznać że jestem troche zdziwiona ze nie byłaś jeszcze u ginekologa, jesteś w taki wieku że należało by sprawdzić czy wszystko jest ok,(choć przyznam Ci sie szczerze że pewnie bym też nie chodziła do ginekola gdyby nie to że w wieku 15 lat miałam zapalenie jajnika, teraz to chodzę raz na rok aby po prostu spradzic czy wszystko jest ok)
moja rada jest taka abys jednak sie przeszłą do lekarza i nie stosowała sama jakiś maści czy tabletek aby sobie nie zaszkodzić |
|
|
|
#622 |
|
Przyczajenie
|
no wiesz.. moja mama poszla do ginekologa dopiero kiedy zaszla ze mna w ciaze
ja wiem to byly inne czasy i tak dalej. ale ja jestem dosc twarda dziewczyna jezeli chodzi o jakiekolwiek konsultacje z lekarzami bo im nie ufam niestety w tym kraju.... nie mowie ze tak jest ze wszystkimi oczywiscie bo sa lekarze naprawde fair napisalam tego posta by zobaczyc czy ktoras z dziewczyn przypadkowo nie miala czegos podobnego co ja i nie moglaby mi powiedziec co wz wiazku z tym. ale dzieki wielkie joanno, ze udzielilas mi swojej rady a i tak pewnie do ginekologa sie nie wybiore.... glupiia jestm moze, no ale...zrozum pozdrawiam i dzieki ![]() |
|
|
|
#623 |
|
Raczkowanie
|
pewnie że rozumię, bo wizyta u ginekologa nie należy do najprzyjemniejszych, zwłaszcza jak sie trafi na "dziadka" - czego nie życzę.
|
|
|
|
#624 |
|
Przyczajenie
|
oj do zadnego Pana na pewno sie nie umowie :P pojde raczej jak cos prywatne,ale teraz tez nie moge pojsc, bo spodziewam sie a dniach dostania naszej cudownej kobiecej czerownej niespodzianki
tak wiec i tak nie moge tego zrobic dzieki wielkie za oparcie
|
|
|
|
#625 |
|
Przyczajenie
|
zaraz bdzie weekend i nie dam rady dojść do lekarza ale chyma a właściwie na pewno mam grzybicę pochwy bo obfite serowate upławy były, wziełam wiec bo jeszcze w domu miałam tabletkę gynofemidazolu i teraz strasznie zaczęło swędzieć aż nie do wytrzymania... mam nadzieję że przejdzie bo nie wiem już co robić.. słyszałam że kiedyś kobiety czosnek sobie tam wsadzały i leczyły sie tak z grzybicy, czy ja też mam próbować??
Jestem ciekawa co na temat czosnku powie ginekolog?? |
|
|
|
#626 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Grzybica pochwy a czosnek
i co nikt mi nic nie powie?? a ja tu umieram już...
|
|
|
|
#627 |
|
Raczkowanie
|
JEST JUZ PODOBNY WĄTEK
JOGURT I CZOSNEK SIE NAZYWA tam wszystko jest czosnek podobno pomaga |
|
|
|
#628 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#629 |
|
Przyczajenie
|
Po stosunku śluz zasusza mi się cieńkim filmem w okolicach pochwy i pozostaje na członku. Zaobserwowałam też ciemniejsze ok 3mm grudki (pojawiają się tylko po stosunku po okresie do ok połowy paczki tabletek). Śluz ma też gęstą konsystencje,białą, czasem się pieni, nie swędzi i nie "śmierdzi", ciążko się go "usuwa"
Wcześniej leczyłam się na pierwotniaki Metazonem (albo jakoś tak) nie pomogło. szukałam w wyszukiwarca ale nie znalazłam dokładnie takich samych objawów co u mnie ( mnie przede wszystkim nic nie piecze) |
|
|
|
#630 |
|
Raczkowanie
|
solarium a grzybica
czy można pójść na 5 minutowy seans do solarium gdy mam objawy grzybicy pochwy?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:00.

co świadczyło by o tym że globulka jednak nie pomogła, czy po prostu resztki globulki. Czy jest ktoś kto brał te globulki i też ma takie doświadczenia?Juz sama nie wiem co robić
chciałam wszystko dobrze wytłumaczyć