|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)
O matko, jak dobrze że ja komunikacją miejską nie jeżdżę.
![]() Po mnie jeszcze nic a nic nie widać, ale w kolejce w sklepie za długo stać nie mogę bo robi mi się słabo... Dlatego ostatnio, jak mam jakieś większe zakupy w planach to idę zawsze z mężem, bo boję się że zasłabnę. |
|
|
|
#1022 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szarlotką za mną chodzi od wczoraj i dzisiaj już muszę ją zjeść ![]() ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
![]() Teraz nawet nie mogę spojrzeć na nie, na żadne ryby nic z tych rzeczy ![]() ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Cytat:
|
|
#1024 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja doskonale pamiętam swoja sytuację, 6 lat temu jak staralismy sie o kredyt to wiadomo trzeba sie do banku nachodzić, i pamiętam że szłam z jakąś pierdołą, byłam na 10 dni przed rozwiązaniem i normalnie stoją trzy babsztule wiekowo to babcia, matka i córka widać że jedna linia bo wszystkie podobne. I ja tak stoję te pindy siedzą w pewnym momencie bały się że im pierwsza do okienka podejdę i nagle wszystkie trzy się przy mnie znalazły a z taką wrogą zaciętością na mnie patrzyły. Nie zapomnę nigdy ich miny jak moja opiekunka kredytowa, podeszła do mnie bo wiedziała po co przyszłam. Nóż to miałam z 50 razy wbity w plecy. Lukrecjo, mówisz o tych odczuciach miałam tak samo właśnie jakby takie drganie i na pewno nie jelita to były ![]() ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Cytat:
|
|
#1025 |
|
Rozeznanie
|
A propo waszych uwag- mąż ostatnio czekał w przychodni w kolejce do lekarza. Weszła matka z małym dzieckiem, wypadało by żeby osoba zaraz wchodząca ją przepuściła. Po co dzieciaczek ma łapać zarazki. Gdzie tam! Mąż był w środku kolejki i zaoferował się. I wiecie co się stało...ludzie oburzeni, nie pozwolili na to więc mąż odstąpił jej miejsce i wylądował na końcu kolejki. To był dopiero szczyt chamstwa. Niby do pracy się śpieszyli. Przyszli do lekarza a potem chorzy zasuwali do pracy
Chciałam zapytać co mówili Wasi lekarze na temat gorących kąpieli w czasie ciąży? Właściwie co się dzieje pod wpływem zbyt dużego ciepła. Chciałam dowiedzieć się z pewnych źródeł a nie z internetu. Denerwuje mnie że od mojego lekarza muszę wszystko wyciągać. Nic nie mówi przed niczym nie przestrzega. Moja wiedza na temat ciąży pochodzi z internetu.
|
#1026 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po wizycie
dzidziuś ma 8mm ma serduszko i wszystko ok Cytat:
|
|
|
|
|
#1027 |
|
Zakorzenienie
|
W gorącej kąpieli można raz że zasłabnąć - w ciąży nasze serce pompuje szybciej krew a dwa gorąca kąpiel w wannie sprzyja infekcjom. Dlatego tylko prysznic wskazany.
|
#1028 |
|
Raczkowanie
|
przeczytalam Wasze historie mrożące krew w żylach i potwierdzam, ludzie są straszni. Ja zawsze robie wszystkim kolejce na złość, jesli ejstem przed ciężarną to glosno i wyraznie proponuje jej zeby stanela przede mna, po czym najczesciej (ale nie zawsze) osobom które sa jeszcze przede mna robi sie glupio i NAGLE zauwazają te biedną kobiete i tez przepuszczaja, a jesli wchodze w długą kolejke tak jak ostastnio na pobraniu krwii i widze ciezarną to pytam glosno czy dlugo juz tutaj czeka bo przeciez powinna wejsc bez kolejki i wtedy zwykle tze wszyscy nagle dopiero widza ze ona jest wciazy.
Nie znosze tej znieczulicy dwa razy bylam w ciazy i zawsze sie takie sytuacjie trafialy. Mlode osoby mi czesciej ustepowaly niz stare baby.
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
#1029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do chamstwa jakie opisujecie to są szczyty!!! Ja jestem strsznie nerwowym człowiekiem odkąd wyszłam za mojego chopa i jakby mi teraz ktoś fiknął to serio chyba wcisne tego kogos pod ziemie. Pamietam kilka lat temu Konczi u Ciebie tam na osiedlu :P szłam ze sklepu czy do sklepu, taka wkukuruku że bez kija nie podchodź. Stała grupka kilku gnojków i coś do mnie powiedzieli niemiłego. Jak ja sie odwróciłam, jak wywaliłam spojrzenie - chyba było masakrycznie zabójcze to normalnie sie rozproszyli. Wtedy mi było obojętne czy mi wpieprzą czy zabiją czy cokolwiek ale od tamtego czasu nie dałam sobą pomiatać nikomu. Teraz to chyba jeszcze bardziej nerwowa jestem więc nie radze żadnej babci, dziadkowi czy komuś tam żeby mną pomiatali a juz tym bardziej w stanie ciążowym bo nas teraz dwoje jest
|
|
|
|
|
#1030 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki spokojnie. Przypominam że jesteście w ciąży i nerwy nie wskazane
![]() Ale te babcie mohery to okropne są to fakt. Pamiętam jak z Paulą w ciąży w 9-tym miesiącu, na ostatnich nogach, w lipcu, 100 stopni w cieniu musiałam jechać tramwajem. Usiadłam, wolnym miejsc kilka a nade mną jeden moher stanął i chrząka, kasła i wydaje jakieś dziwne dźwięki. W końcu jakaś babka się wkurzyła co dalej siedziała i jak tego mohera opieprzyła. Oczywiście dowiedziałam się że za jej - mohera czasów to w ciąży w polu robiły itp. Ale znowuż podobało mi się bodajże w Piotrze i Pawle na wędlinach. Kolejka mogła być gigantyczna, a pani zawsze mnie zauważyła i obsłużyła bez czekania. Byłam na wizycie. Malutek ma 4,87cm. Jest o 3 dni większy niż z OM. Machał łapkami, a później leżał i nóżką sobie machał, jak mamusia ![]() Za dwa tygodnie genetyczne usg. I miałam przez brzuch już. Zawołał lekarz mojego Kropka, siedział i patrzał jak zahipnotyzowany. I bardzo mu się podobało
|
|
|
|
#1031 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale nie wiem czy dostanie wolne...
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
|
#1032 |
|
Zakorzenienie
|
Ja żałuje że na prenatalnym nie był ale by się naoglądał a to było w godzinach pracy i nie mógł się urwać.
Tamlin super wieści
|
#1033 |
|
Zakorzenienie
|
Ja specjalnie pod niego ustawiam na popołudnie wizyty.
|
|
|
|
#1034 |
|
Zadomowienie
|
i skromna
I_K i tamalin111 super wieści dziewczyny,zapodajcie fotki koniecznie! Chcemy zobaczyć te piękne maluchy!
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-03-06 o 18:27 |
|
|
|
#1035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój szkrab ma identyczny rozmiar co Twój ![]() Kurde jakoś nie spojrzałam na mojego chłopa w trakcie usg jaką miał mine ... Pewnie mu raczej przed oczami uciekająca kasa mrugała więc dobrze że na niego nie zernęłam ![]() Chciałam Wam pokazać tego mojego lokatora z siusiakiem ale nie dam rady dzisiaj na kompa wejść, chyba jutro sie zmobilizuje dopiero żeby plamienia ustały. |
|
|
|
|
#1036 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jaki duży już Twój maluszek ![]() Cytat:
a co to za piesek w Twoim awatarze? |
||
|
|
|
#1037 |
|
Zakorzenienie
|
Hanuśka no babcie to niezłe .... wybrałyśmy suknie ślubną 0 jest śliczna
|
#1038 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1039 |
|
Zakorzenienie
|
Was kochane to tylko zostawić na cały dzień a tu już trzy strony
.Ale nadrobiłam .Pszczółka tak mi przykro . Bardzo Wam współczuje,trzymajcie się razem . Lukrecja babcie autobusowe mnie tak rozwaliły,że się cała osmarkałam i popłakałam ze śmiechu,jak to czytałam mężowi to 5 przystanków robiłam Ciesze się,że wizyty udane jeszcze nie widziałam dzidzi,a to już tyle tyg . Mam nadzieje,że dobrze się ma .Moja teściowa się mnie pyta dzisiaj jak się czuje to ja mówie,że bardzo dobrze,jakbym w ciąży nie była,a ona do mnie to jak tak,to mogę całe życie w ciąży chodzić Kochane a ja mam takie pytanko,dlaczego jest tak,że jak obliczam sobie na kalkulatorku ciąży to wychodzi mi 9 tydz a na suwaczku 8 i 3 dni? Czy dlatego,że kalkulator liczy to jako 9 tydz? Bo ja nic nie rozumiem A co do nerwów to ja taka nerwowa jestem,że hoooohooo,tylko usłysze cos nie tak to zaraz mam nerwy jak nie wiem i pyszcze ,taki mój urok . Strasznie szybko się denerwuje
|
|
|
|
#1040 |
|
Zakorzenienie
|
Tatuś mi arbuza przywiózł
![]() ![]() Zaczyna się dogadzanie
|
|
|
|
#1041 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieje, że dobrze wytłumaczyłam.
|
|
#1042 |
|
Konto usunięte
|
Anusia to my to już drugi trymestr zaczynamy w piątek
![]() chociaż nie wiem bo na niektórych stronkach jest od 15 tyg
Edytowane przez 0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 Czas edycji: 2012-03-06 o 20:23 |
|
|
|
#1043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwielbiam takie jak by tylko istniała taka rasa to chciałabym zobaczyć go na żywo
|
|
|
|
|
#1046 |
|
Rozeznanie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;32762061]Anusia to my to już drugi trymestr zaczynamy w piątek
![]() chociaż nie wiem bo na niektórych stronkach jest od 15 tyg [/QUOTE]Ja to się połapać nie mogłam jak to jest, że nagle 3 miesiąc ma 5 tygodni. Ja już ten tydzień zaczęłam jako II trymestr, ale szybko się otrząsnęłam Tak więc czekam cierpliwie na piątek, żeby rozpocząć już kolejny etap ciąży Kieruje się książką W oczekiwaniu na dziecko i tu jest napisane że od 14 tygodnia mamy II trymestr
|
#1047 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny byłam dzisiaj zobaczyć Córę mojej kuzynki, Mała ma teraz około 2 miesięcy i kuzynka dała mi ją jak szła przygotować kąpiel, wzięłam Ją położyłam na brzuszku na mojej piersi i usnęła momentalnie i trzy godziny z głowy
Pewnie spałaby tak dalej gdyby nie fakt, że musiałam iść do domu To takie słodkie
|
#1048 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1049 |
|
Zadomowienie
|
No dobra Moje Kochane...
od tego powinnam w sumie zacząć - załączam zdjęcie mojego Maleństwa ![]() USG było robone 10 tc + 1 dn Widać na niem dokładnie że ssie sobie kciuk ![]() W ogóle to oprócz całej sesji wydrukowanej przez Panią doktor otrzymaliśmy płytkę z filmikiem z badania Mój Ukochany robił później printscreeny i tych zdjęć można tak w nieskończoność robić ![]() a ja to bym tylko cały czas je oglądała
|
|
|
|
#1050 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.

Szarlotką za mną chodzi od wczoraj i dzisiaj już muszę ją zjeść 

.
.