|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część V
Cytat:
Cytat:
i też sąsiad jeden dwa razy mi zadzwonił i powiedział a zwykle było tak, że je zostawiałam jak się z nim na klatce spotykałam jak ze spaceru z psem wracałam, bo jego dzieciaki psa zaczepiały a ja psa musiałam pilnować, żeby na nie nie skoczył i w tym zamieszaniu zapominałam o kluczach więc ja ją też rozumiem i tym bardziej mówiłam, że wcale się nie musi odwdzięczać. A ta i tak winko przyniosła i przyznam, że to bardzo miłe zasada jest prosta - im ciemniejszy alkohol, tym gorsze migreny wywołuje. A czerwone wino jest dość "słynne" u migrenowców.
|
|
#3002 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze, że ja mam już swój za sobą ![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
Nie wiedziałam,że można mieć migreny od wina i w ogóle, że im ciemniejszy alkohol tym gorzej
|
||
|
|
|
#3003 |
|
Zadomowienie
|
a mój małż sobie ostatnio wymyślił że musi zmienić telefon na 'biznesowy' i męczy mnie żeby kupić sony ericsson xperia arc s
a jeszcze rok temu jak kupił sobie zwykły telefon to mnie męczył o nokię e52 i w końcu uległam... pod warunkiem że przez 2 lata da sobie spokój z wymianą telefonu.. i co? po roku mnie męczy o nowy (katastrofalnie drogi) ![]() i nie zgodzę się oczywiście... za nic w świecie ![]() te chłopy są jakies dziwne
|
|
|
|
#3004 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie z tym terminem musicie szybko się namyśleć, żeby 21 też nie uciekł. |
|
|
|
|
#3006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ta sama zasada się tyczy kaca - im ciemniejszy alkohol, tym większy kac po nim (oczywiście mówimy o sytuacji, kiedy ktoś upije się podobnymi dawkami )
|
|
#3007 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
ale z tą migreną, to serio- zdziwiłaś mnie
|
||
|
|
|
#3008 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ok kochane lecę się myć i spać. Kolorowych! |
|
|
|
|
#3009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z winem to nie wiedziałam. Winko, szczególnie czerwone, bardzo lubię i odpukać migrenowy ból głowy mnie po nim nie dopadał. Masakra, nie przypuszczałam, że po kilku łykach można mieć ból głowy. Współczuję. Tylko po winie Cię dopada czy jest to częstsze? |
|
|
|
|
#3010 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3011 |
|
Zakorzenienie
|
z innych rzeczy, o których mówi się, że mogą wywoływać migreny to czekolada (u mnie się sprawdza), orzechy włoskie i wszelkie konserwanty (zwłaszcza nie poleca się galaretek w proszku i konserw)
|
#3012 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Coś mnie dziś brzuch pobolewa i po Nospie nie przechodzi
|
|
|
|
#3013 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hehe, 10 lat to kupa czasu. Ciekawe co ja z mężem będę robić za 10 lat 9 marca mija rok odkąd jesteśmy razem
|
|
|
|
|
#3014 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zresztą jak nie w jednym urzędzie to w drugim bez problemu możemy wziąć ślub mimo, że akurat w nim udzielają ślubów wyjątkowo w soboty - w tygodniu nie ma problemu (choć w sumie wolałabym w tym pierwszym ).
|
|
|
|
|
#3015 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3016 |
|
Zakorzenienie
|
a no, kupa czasu
i momentami się zastanawiam, jakim cudem ja tyle z nim wytrzymałam
|
#3017 |
|
Zakorzenienie
|
Takie rzeczy też? Ja nie jestem migrenowcem ale mam koleżankę, która cierpi na takie bóle. Bardzo przykra dolegliwość. Czasem jak ją rozłoży to leży i za przeproszeniem "zdycha" przez 3 dni dopóki jej nie przejdzie.
|
|
|
|
#3018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wina nie piję bo właśnie kilka łyków i już jest ta reakcja - ból głowy i wzmożone zmęczenie. Czytałam że to reakcja alergiczna |
|
|
|
|
#3019 |
|
Zadomowienie
|
Mykam kochane do łóżeczka - małż mnie nasmaruje i mogę iść spać. Spokojnej nocy!
|
|
|
|
#3020 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to tym bardziej się nie martw o to , że on sie angażuje tyle ile byś chciała. Po prostu wie, że ty masz nad wszystkim kontrolę mój czasem nawet zapomni, żę jestem w ciąży ahhaaha rzadko bo rzadko ale np. ostatnio w restauracji chcial zamówić nam butelkę wina do kolacji ![]() Dziewczyny a mam pytanie: cyz nie macie takiego uczucia , że tam gdzie dzidziuś leży w danym momencie to brzuch jest twardszy i delikatnie pobolewa?? |
|
|
|
|
#3021 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
przed chwilą Agunia pisała, że inne rzeczy, które mogą wywoływać migreny to czekolada, orzechy włoskie i wszelkie konserwanty. Jednej rzeczy można unikać
|
||
|
|
|
#3022 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Miałam dzisiaj fatalny dzień w pracy, szkoda gadać. Ulga "pourlopowa" się skonczyła i trzeba było szybko wrócić do rzeczywistości. Wróciłam na fitness, od razu mi lepiej. Choroba przerzuciła się na gardło, także ledwo mówię. Pozdrowienia i do nadrobienia
|
|
|
|
#3023 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi super pomaga solpadeine, a mojej koleżance wcale. Chociaż przy już bardzo ciężkiej migrenie, to on jedynie na jakiś czas łagodzi ból, a potem od nowa... Też miewam słynne trzydniówki niestety ![]() Cytat:
![]() też miewam takie uczucie i też mi się wydaje, że to dzidziol, ale pewności nie mam
|
|
#3024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem jak moja koleżanka przechodzi migreny. Eh może kiedyś wymyślą jakiś super lek
|
|
|
|
|
#3026 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3027 |
|
Zakorzenienie
|
Linzey - na szczęście złe przeczucia się nie sprawdziły
Nicki - już mnie Iza poprawiła, że to miały być milimetry , ale dopiero teraz edytowałam post Agunia- nie zamartwiaj się. Ajka - może miałaś zły dzień po tym badaniu i omdleniu. Sprawdź jak się czujesz na krótszej trasie z mężem i jeśli trzeba, to skorzystaj z komunikacji zbiorowej. To też nie jest rozwiązanie idealne, bo wokół pełno chorych, ale lepsze przeziębienie, niż zasłabnięcie za kierownicą. O Femibionie już pisałałam - staram się go brać w czasie większego posiłku niezależnie od pory dnia. Zalecenie brania w czasie obiadu może wynikać z lepszego wchałaniania z czymś, ale może też zapobiegać problemom żołądkowym wynikającym z łykania ich na pusty żołądek. Jak zapomnisz w czasie obiadu, to zjedz chociaż trochę jogurtu i też powinno być dobrze. Depoison - ból i gniecenie w żołądku mam po herbacie z syropem malinowym, pysznych konfiturach wiśniowych Łowicz i jeszcze czymś owocowym lub warzywnym. Zimną wodę z tym samym syropem piję i nic mi nie jest. Jeszcze bardziej boli i gniecie po przetworach ze słabej zalewy octowej. Z mocnej nie jadam wcale, bo po prostu octu nie lubię... Tylko czasem skuszę się na grzybka. ![]() Pumas - miałaś wrócić do pracy zdrowa. Jeszcze raz dziękuję wszystkim za gratulacje. |
|
|
|
#3028 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze zagram (czyt. przegram) z małżem w jengę i idę do łózia
![]() Dobrej nocy Mamusie |
|
|
|
#3029 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie i tak teraz się uspokoiła nieco (odpukać), ale miałam okres gdzie było ciężko... No i dzięki niej fatalnie wspominam I trymestr, bo w pewnym okresie miałam ją z niewielkimi przerwami dzień w dzień. Tylko jak się potem okazało, powodował ją duphaston (zresztą na ulotce wymienia się migrenę jako skutki uboczne), a ja miałam od gina zakaz brania solpadeine, a nic innego mi nie pomaga. Po odstawieniu dupka migreny miewam teraz naprawdę rzadko, zwykle tylko jak się naprawdę czymś mocno zdenerwuje
|
#3030 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za pochwały leżaczka
![]() I dziękuję za wypowiedzenie się w kwestii wózków Cytat:
![]() Co do jedynki, to chyba była opuchlizna, bo już nic nie boli a i dziąsło normalnie wygląda. W sumie dentystka nic nie mówiła, że tam trzeba kanałowe ![]() Dziękuję Miałam Cię jeszcze zapytać dentystka mi dziś mówiła, że mam dziąsła wrośnięte w zęby ( ) czy to może być przyczyną tego, że jak raz miałam usuwany kamień (prawa dolna szczęka), to mogły mi się tam obsunąć te dziąsła, które wiecznie krwawią? Dziwne to jest właśnie, bo tylko tam raz w życiu usuwała mi dentystka kamień i tylko tam mam problem z tymi krwawieniamiCytat:
Aktualnie ma tego Implasta Boldera i jakiś z anglii będzie mieć za miesiąc, więc zobaczę co to takiego ![]() Cytat:
oby ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ładne
|
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:11.

ah te baby roztargnione
i też sąsiad jeden dwa razy mi zadzwonił i powiedział
a zwykle było tak, że je zostawiałam jak się z nim na klatce spotykałam jak ze spaceru z psem wracałam, bo jego dzieciaki psa zaczepiały a ja psa musiałam pilnować, żeby na nie nie skoczył i w tym zamieszaniu zapominałam o kluczach
więc ja ją też rozumiem i tym bardziej mówiłam, że wcale się nie musi odwdzięczać. A ta i tak winko przyniosła i przyznam, że to bardzo miłe 
a jeszcze rok temu jak kupił sobie zwykły telefon to mnie męczył o nokię e52 i w końcu uległam... pod warunkiem że przez 2 lata da sobie spokój z wymianą telefonu.. i co? po roku mnie męczy o nowy (katastrofalnie drogi) 

)

Jakoś sobie z tym moim poradzę, w końcu radzę sobie już prawie dziesięć lat 

Wiem jak moja koleżanka przechodzi migreny. Eh może kiedyś wymyślą jakiś super lek
To też nie jest rozwiązanie idealne, bo wokół pełno chorych, ale lepsze przeziębienie, niż zasłabnięcie za kierownicą.