|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część IX
Cytat:
właśnie po tym wpisie zastosowałam OMO... widze ,że jeszcze dużo czasu upłynie zanim znajde kosmetyki odpowiednie dla moich włosów...;pCytat:
![]() Moze kupiłabym tą maske kallos latte ? Tyle ,że może któraś z was uświadomić mnie co to dokładnie jest Cetearyl Alcohol ? Nie wysuszy mi włosów? hehe
|
|
|
#2342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego nie wolno paczeć na kosmetyki
|
|
#2343 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2344 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jem owoce, warzywa, kiszonki mam własnej produkcji ale i suplement czasem łykne tym bardziej że przesilenie wiosenne zaraz nas dopadnie.To był piękny sen ![]() No niestety ![]() Cytat:
Cytat:
Wróciłam po 21, strasznie zmarznięta ale zakupiłam nowe opakowanie CP
|
|
#2345 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2346 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cetearyl Alcohol to emolient - wygładza i natłuszcza włosy. ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Cytat:
![]() A której wersji Bentley'a i Pat&Rub używałaś? ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
![]() Już zdążyłam nabyć odżywkę
|
|||
|
|
|
#2347 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, bardzo dziekuje za informacje ![]() Ty masz ten czarny w okraglej buteleczce, tak? Moze faktycznie przerzuce sie na cos takiego... Oczywiscie jak wykoncze moje zapasy ![]() Cytat:
![]() Chcialam psikac keratyna po myciu (nie splukiwac jej), ale gryzie mi sie to z psikaczem termoochronnym... Chyba faktycznie najlepszym wyjsciem byloby zainwestowac w psikacz Glisskura, a sprayem z keratyna psikac pod olej. Nie wiem, same dylematy
|
||
|
|
|
#2348 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja psikam Gliss Kurem przed suszeniem, bo myślałam, że to może trochę zabezpieczy włosy przed wysuszeniem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja stwierdziłam, że to powoli robi się jakieś uzależnienie, bo lubię paczeć na swoją półkę z kosmetykami włosowymi
|
|||
|
|
|
#2349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja psikam w ten sposob od dwoch myc. Koncowki ani mysla sie wywijac - wlosy byly gladsze i bardziej proste, a tu sie okazuje, ze to szkodzi? Co do pogrubionego - mam to samo, ale to mi sie juz chore wydaje
|
|
|
|
|
#2350 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Stopniowo zaznajamiam się z tematem dbania o włosy i myślę o tym, żeby trochę poprawić swoją pielęgnację. Póki co z rzeczy podpatrzonych tutaj stosuję olej i piję pokrzywę (oprócz tego rzecz jasna odżywki i maski, ale to akurat dla mnie norma ). Myślę nad stopniowym dorzuceniem czegoś więcej, ale mam problem, bo ogólnie prostuję póki co włosy na grubą szczotkę, naturalnie są kompletnie do
|
#2351 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj ogólnie jestem jakaś zakręcona, długi spacer z córeczką, a reszta dnia sprzątania ![]() Cytat:
Co do Gliss Kura to mam dokładnie ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...neracyjna.html Muszę przyznać, że go polubiłam. Kupiłam jak miałam jeszcze lekko wycieniowane włosy, aby chronić te krótsze przed rozdwajaniem, teraz praktycznie zrównałam włoski, ale mam bejbiki po 20 cm, które pomału zaczynały się rozdwajać, a odkąd używam tego sprayu przestały Czyli w jakiś sposób na pewno chroni
|
|
#2352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak wykoncze zapasy, to zapewne zainwestuje w ktoregos Gliss Kura
|
|
|
|
|
#2353 | |
|
Zakorzenienie
|
Mi też patrzenie i ustawianie tych wszystkich kosmetyków wydaje się trochę chore
Boję się, że niedługo wystąpię, jako jedna z tych wariatek u Ewy Drzyzgi ![]() Cytat:
Suszę je i wtedy są w miarę jednolite, bez suszarki - hulaj dusza, piekła nie ma. Prostujesz "na szczotkę", czyli suszarką? Jeśli nie robisz tego codziennie i zabezpieczasz włosy, to nie jest aż taka straszliwa krzywda, chociaż włosy rzeczywiście mogą się od tego zniszczyć. Myślałaś o keratynowym prostowaniu?Pielęgnacją i odpowiednim strzyżeniem można doprowadzić do tego, żeby wszystkie włosy zaczęły się kręcić, w drugą stronę nie słyszałam
|
|
|
|
|
#2354 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Warto ! Jest jeszcze odżywka bez spłukiwania w aerozolu . Też dobra . Dlaczego nie zamawiałaś w firmowym sklepie Bingo ? Tam mają bezpłatną wysyłkę przy zamówieniu powyżej stu złotych . Zamawiałam trzy razy i wszystko było w jak najlepszym porządku . Nie możesz ! Ta farba nie jest najlepszej jakości . Przestań, błagam ! Jak ja marzę o "prawdziwych" kiszonkach, a nie takich octem kiszonych . Dziewczyny, czy któraś z Was miała już styczność z tą nową serią z Gliss Kura - Ultimate Volume ? Wczoraj rzuciła mi się w oczy . Bez silikonów, z keratyną i kolagenem. Nie mówcie tylko, że ja będę musiała jako pierwsza spróbować
|
||
|
|
|
#2355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już wiem co zrobię z nią- zaciągnę mamę, żeby gdzieniegdzie zrobiła mi parę cieniuteńkich pasemek, refleksy takie. Powinno to dobrze i naturalnie wyglądać, o ile się umiejętnie zrobi. Bo na całą długość.. nie odważę się.
|
|
#2356 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2357 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam żółtko na głowie, powiem wam że nie pamiętam kiedy ostatnio aplikowałam je, zobaczymy, zmyje po pół h później jeszcze waxa walne
|
#2358 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2359 |
|
Raczkowanie
|
do weegirl: jak uzyskałaś takie fale???
Edytowane przez patti017 Czas edycji: 2012-03-07 o 10:06 |
|
|
|
#2360 |
|
Zadomowienie
|
weegirl! piękny nowy avatar! Cudowne masz te kręciolki! A moje pierwsze skojarzenie to: wlosy Kopciuszka na balu
Śliczne! (Chwalę teraz, chociaż zdjęcie z lutego, ale nadrabiam nadal..)Dziewczyny, czy stosowalyście może zamiast żelu aloesowego sok aloesowy? Wyszukalam wczoraj na dozie 500ml soku za niecale 18zl a że aloes już dawno mi się skończyl (i dopiero teraz do kupilam, ja niegodna! ) to postanowilam spróbować tego soku z Oleofarmu. Na kilku blogach wyczytalam kiedyś, że z powodzeniem zastępuje Gorvitę, więc się skusilam i niebawem zacznę testowanie ![]() (Do tego domówilam CP, hennę Khadi i zamierzam się dziś lub jutro wybrać po Bingo, ale cii...) ![]() I zakochalam się również w Garnierze z Maslem Karite! Dolączam do klubu jego wielbicielek! Ach i jutro lub w pt hennuję, poza tym postanowilam, że na wiosnę ścinam wlosy w U (bo nagle się wyprostowaly po tej pielęgnacji) a jak pomyślnie zakończę kilka spraw to zamawiam TT Czyli istne wlosowe szaleństwo na wiosnę ![]() Wlaśnie uprzedzam ze względu na Twoje wlosy: bo jak będziesz uciekać kiedyś w poplochu z przejścia dla pieszych, to się biedne potargają, a tak dla bezpieczeństwa może rozglądniesz się jeszcze z trzy razy Kiedyś zdam.. Nie dziękuję! Och, jak ta śliwka kussiii...
|
|
|
|
#2361 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2362 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko po olejach nie lamentuję, że więcej mi włosów wyszło.A co do prawdziwych kiszonek to ![]() Cytat:
Cytat:
Ważne, żeby warkocz nie był ściśnięty. Bo tak w ogóle, to włosy mi się ostatnio nieco rozprostowały, mam wrażenie, że to po tej amli w proszku tak mi zaczęły wariować
|
|||
|
|
|
#2363 |
|
Rozeznanie
|
A propos snów... Dziś śniło mi się, że wreszcie zaczęłam używać Jantara i na jeden raz poszło pół butelki! Ale byłam załamana, że kupiłam tylko dwie...
![]() Kurcze, może pojutrze faktycznie go zacznę, bo wodę brzozową Isany męczyłam 3 miesiące
|
#2364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kwestia odżywki jest jeszcze do przemyślenia, bo nie zależy mi na jeszcze szybszym wymywaniu koloru, a jak czytałam odżywka dodana do farby może mieć na to wpływ. ![]() Narazie farba wylądowała w ciemnej szafce, jak przeczytam conajmniej połowę wątków traktujących o farbowaniu na blond, tknę dziada. ![]() ja wychodzę z założenia, że każda farba trwale koloryzująca jest zła. O rozjaśniających nie wspomnę.
|
|
#2365 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Łeb mi pęka od rana
|
|
#2366 |
|
Raczkowanie
|
Magdalene29
co powiesz o tej wodze Isany? Zauważyłaś poprawę włosów, rosną szybciej? A jak jej idzie z wysuszaniem włosów, nabłyszczaniem czy zmienianiem koloru? co do zużywania jej- na blogu Anwen jest wpis o płukance z ten wody
|
|
|
|
#2367 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Weegirl, zobaczyłam już wczoraj Twój nowy awatar i prawie Cię nie poznałam Włosy masz piękne - w każdej odsłonie
|
|
#2368 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2369 |
|
Zadomowienie
|
Oj, ja tej wody brzozowej Isany też zmęczyć już od dawna nie mogę, już mi się strasznie znudziła - od 17.03 zrobię sobie przerwę na Jantar
.Co myślicie o wcierce Saponics?
|
#2370 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W teorie wymiany owłosienia nalepsze nie wierzę
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:06.

właśnie po tym wpisie zastosowałam OMO... widze ,że jeszcze dużo czasu upłynie zanim znajde kosmetyki odpowiednie dla moich włosów...;p

(Chwalę teraz, chociaż zdjęcie z lutego, ale nadrabiam nadal..)
) to postanowilam spróbować tego soku z Oleofarmu. Na kilku blogach wyczytalam kiedyś, że z powodzeniem zastępuje Gorvitę, więc się skusilam i niebawem zacznę testowanie