Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII-VIII - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 1 2,00%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! 6 12,00%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 1 2,00%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 1 2,00%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 10 20,00%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 0 0%
Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. 14 28,00%
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy 1 2,00%
W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. 16 32,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-07, 06:58   #3121
aania_20
Zakorzenienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

dzien dobry

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Chciałam tylko powiedzieć że się z Lilą odsmoczkowałyśmy, bo wieczorem zasnęła ładnie bez niego, pocięłam i wyrzuciłam smoka do kosza nie ma więc odwrotu
fajnie że tak szybko poszło

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość

Ale chyba się kładę, bo zaczyna mnie coś rozkładać .
nie daj się
Cytat:
Zapomniałam pisać, że od jakiegoś czasu Zuza jak mnie straci z oczu, to leeeeci na tych swoich czterech łapkach za mną. Jak już mnie dopadnie, to łapie za nogawkę i robi: Maaama. No i tak długo mnie ciągnie za te nogawkę, aż ją na ręce wezmę
ale słodko!!!

Brumek, ale macie przeboje z wodą

ellika, cierpliwości życzę!

Wczoraj do Adasia babcia przyszła z dołu, pyta go "wziąć cię?" a ten głową pokręcił na nie Więc babcia "no to idę sobie" to jej zrobił "papa" No to porozmawiali
W ogóle coraz więcej różnych sylab od niego słyszę, ciekawe kiedy zacznie na dobre nawijać

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 07:00   #3122
mamad1
Zadomowienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Czy ja wczoraj prosiłam o 5 godzin snu? Tak, ale pod rząd, a nie przez całą noc Zapowiadał się dobrze - jedna pobudka o 1:30, druga o 3:30... Jadł, jadł i koopa i koniec spania Odkładałam go kilka razy, nawet do naszego łóżka, ale tylko się wiercił po to, by zacząć dzień o 6:20
Dobrze, że lubię kawę

A tak w ogóle to Patryk kończy dziś 7 miesięcy!

Najlepsze życzenia dla 8-miesięcznej Leny i również 7-miesięcznego Nikosia!
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 07:04   #3123
aania_20
Zakorzenienie

Patryk, Nikoś, Lenka, wszystkiego najlepszego!

Stary 2012-03-07, 07:11   #3124
karolinee1983
Zadomowienie

Hej hej hello to była iście szalona noc córa nie zrobiła mi prezentu urodzinowego i postanowiła wstawać w nocy co godzinę ( a nawet co pół) jestem więc nie do życia nie wiem, gdzie popełniamy błąd, że ona śpi, tak jak śpi

Stronczku grzecznie koleżankę proszę o aktualizację mojego wieku gdyż dziś zaczynam ostatni rok z dwójką na przedzie chyba się ze szczęścia upiję Karmi

---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ----------

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Czy ja wczoraj prosiłam o 5 godzin snu? Tak, ale pod rząd, a nie przez całą noc Zapowiadał się dobrze - jedna pobudka o 1:30, druga o 3:30... Jadł, jadł i koopa i koniec spania Odkładałam go kilka razy, nawet do naszego łóżka, ale tylko się wiercił po to, by zacząć dzień o 6:20
Dobrze, że lubię kawę

Eee tam, u nas było gorzej - my harce zaczęliśmy o 22.40 ( a tak serio - to współczuję, widzę, że nadal w kupie razem ciekawe, jak tam shira)

Dla Patrysia wielki buziak od cioci!

I dla Lenki i Nikosia również!

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Wczoraj do Adasia babcia przyszła z dołu, pyta go "wziąć cię?" a ten głową pokręcił na nie Więc babcia "no to idę sobie" to jej zrobił "papa" No to porozmawiali
W ogóle coraz więcej różnych sylab od niego słyszę, ciekawe kiedy zacznie na dobre nawijać
Jaki to już mądry chłopczyk jest, wie jak się prawidłowo zachować w sytuacji

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 07:16   #3125
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Zapomniałam pisać, że od jakiegoś czasu Zuza jak mnie straci z oczu, to leeeeci na tych swoich czterech łapkach za mną. Jak już mnie dopadnie, to łapie za nogawkę i robi: Maaama. No i tak długo mnie ciągnie za te nogawkę, aż ją na ręce wezmę .

Drań jeden. Pamiętam, że Kuba pierwsze słowo miał tata. Miła odmiana
Super to musi wyglądać
(U nas ciągle tylko tata tata, ale w sumie tylko przy mnie tak gada - może dlatego, że ja z nim siedzę cały dzień A babcia z dziadkiem to do słowa dojść mu nie dają)

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A z wodą mogę Cię pocieszyć, że mam gorzej Pamiętasz, jak pisałam że nie mam wody? Dwa tygodnie chyba Wam o tym smęciłam, bo tyle w sumie nie było. No ale na tym nie koniec: potem znowu tydzień nie było ciepłej i cały poprzedni tydzień też (od 7 do 18), teraz dwa dni była i od jutra do końca tygodnia znowu nie ma
Jak zobaczyłam tę najświeższą karteczkę z informacją, to nie wytrzymałam i męża napuściłam, żeby do administracji zadzwonił. I gościu mu powiedział, że od jutra to już "ciurkiem roboty mają ZACZĄĆ iść"! Zacząć!!! To ja się pytam co oni przez te 4 tygodnie robili Aha, i dodał, że nie może niestety oszacować, kiedy to się skończy
Przepraszam.
Polska rzeczywistość - prawie jak za PRLu

Cytat:

Ale masz mądrego synka
I takiego promaminego
Stary 2012-03-07, 07:24   #3126
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość

Chciałam tylko powiedzieć że się z Lilą odsmoczkowałyśmy, bo wieczorem zasnęła ładnie bez niego, pocięłam i wyrzuciłam smoka do kosza nie ma więc odwrotu

Przyznam że do tej szybkiej akcji pt. odsmoczkowanie zmobilizował mnie Filip który jest właśnie w trakcie odpieluchowywania Idzie nam super, myślałam że będzie dużo gorzej, ale Filip ma wielką radochę przy sikaniu na nocnik czy innych sprawach zdarzają się jeszcze wpadki ale to już luz

Tak wiec zafundowałam moim dzieciom odsmoczkowanie i odpieluchowanie jednocześnie
Brawa dla Lilki! I Filipa

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Kupiłam Sarence klocki sensoryczne
Co to takiego

Cytat:
Zapomniałam pisać, że od jakiegoś czasu Zuza jak mnie straci z oczu, to leeeeci na tych swoich czterech łapkach za mną. Jak już mnie dopadnie, to łapie za nogawkę i robi: Maaama. No i tak długo mnie ciągnie za te nogawkę, aż ją na ręce wezmę .

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

Maju, Maju i Karolku- sto lat.

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
O nie, Ciebie też?

A z wodą mogę Cię pocieszyć, że mam gorzej Pamiętasz, jak pisałam że nie mam wody? Dwa tygodnie chyba Wam o tym smęciłam, bo tyle w sumie nie było. No ale na tym nie koniec: potem znowu tydzień nie było ciepłej i cały poprzedni tydzień też (od 7 do 18), teraz dwa dni była i od jutra do końca tygodnia znowu nie ma
Jak zobaczyłam tę najświeższą karteczkę z informacją, to nie wytrzymałam i męża napuściłam, żeby do administracji zadzwonił. I gościu mu powiedział, że od jutra to już "ciurkiem roboty mają ZACZĄĆ iść"! Zacząć!!! To ja się pytam co oni przez te 4 tygodnie robili Aha, i dodał, że nie może niestety oszacować, kiedy to się skończy
Masakra z tą wodą u Was

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
Dla Mai, Mai i Karola wszystkiego najlepszego

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2012-03-07, 07:28   #3127
jacieeeee
Wtajemniczenie

Lena, Patryk, Nikos buziaki od cioci i Dominika

Zombie.... ciezka noc

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 07:30   #3128
jacieeeee
Wtajemniczenie

Karolinee sto lat!

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 07:47   #3129
patik87
Zakorzenienie

Cytat:

chyba by mu się przydała terapia szokowa... zostawić go z Sarą na tydzień samego, ciekawe co by mówił. Wiem wiem, zaraz by przyleciała pomóc i niewiele by dało..
terapia szokowa w wersji B - nakopać solidnie do
zostawał z Sarą jak jeździłam do szkoły, w ubiegły weekend 3 dni i nie narzekał.
Ale pytam się gdzie obowiązki domowe? Nawet butelek nie pomył.
Facet jednozadaniowy, do opieki nad dzieckiem. Tylko i wyłącznie.
Nie widzi że w domu też coś robię.

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Jutro robię omleta z papryką, szczypiorkiem a na obiad kurczaka po meksykańsku bez kukurydzy
dietkujesz?
zdradź przepis na kuraka, ja nie mam pomysłu na obiad

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
A ja jutro do pracy, trzy dni szkolenia...
Szkoleniem się cieszę, ale Karolcia będzie z teściową...
A ona...no wiecie..."starej daty" i to jeszcze uparta
Mam doła i muszę się z nim uporać
Idę spać, bo o 6tej pobudka.
przytulam.

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
W takim razie czekam na was już łóżko i pokoik szykuje

Patik Agadus będzie u mnie w czwartek, więc zapraszam. Jak ci nie pasuje to zapraszam w innym dniu. Ja jestem caly czas w domu, no chyba, że na spacerze. Czasem jade do mamy, ale wystarczy dać wcześniej cynk i zostaje w domu
w ten czwartek? czyli jutro?
agadus poczekaj na mnie, jedźmy w następnym tygodniu

Cytat:

wow taka świadoma reakcja...

Cytat:
dołączam się. Dzieciaki najlepszego
I Karolineee dla Ciebie również najlepszego Przespanych nocy w końcu...
Na pocieszenie, u mnie dzisiaj już nie było tak dobrze. Znowu wróciło 2x karmienie.
Ty karmisz UU? mnie by podkusiło spróbować raz czy na mmm lepiej będzie spała..wiem nie ma reguły, ale u madziulki podziałało.

Carmela czy ten fotelik kosztuje 2 tys?

Brumek ale przeboje z wodą

Scio
no właśie gdzie ona miała widzieć alergię jak w tej chwili na nutrze to zginęła?

Zważyłam wczoraj Sarę. Schudła przez ostatnie 2 tyg 200g i nie tyje..
Cy mam się martwić? Je normalnie....
Do tego boli mnie pęcherz, okropnie
Znowu wróciło to dziadostwo.
Skumulowało mi się wszystko i byle drobnostka mnie smuci/denerwuje/dołuje
Nie smęcę, biorę się do roboty...
Stary 2012-03-07, 07:47   #3130
pieleszka
Wtajemniczenie

witam z pracy znad kubka z kawą

Karoline sto lat!!!!!!!

Patryk, Nikoś i Lenka - za kolejne miesiące

u nas nocka ok (dla zombiaków..będzie lepiej!). odkąd Hanyska uczęszcza do żłobka to pada nam o 20 i śpi do rana i to tak, że o 6:30 ją muszę budzić. oczywiście ma standardowo 2-3 pobudki w nocy na jedzonk, ale w końcu zasypia także ja nawet jako-tako rześka wstaję o tej 5:50

nataszko to musiałyśmy się mijać - ja akurat w tym czasie studiowałam w Poznaniu i cieszę się, że lubisz Gorzów bo ja też i to bardzo. taka lokalna patriotka ze mnie mimo, że wielu rzeczy mi w nim przeszkadza, a wielu brakuje to bardzo fajnie mi się żyje w tym skrawku świata nie planujesz się kiedyś wybrać w te strony znajomych odwiedzić np?? serdecznie zapraszam!!1 by się nam Hanie poznały

brumku no przegięcie z tą wodą...szkoda mi Was... u nas wczoraj nie było przez pół dnia wody i później leciała taka żółtawa to Hani nie wykąpałam i mi z tym źle było....

justynko ale z Zuzi słodziak kochany!!!1 moja panna się przestawiła i już nie woła mama tylko bababa.. ale mi to akurat bnie przeszkadza tak bardzo

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 08:02   #3131
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Patryk, Nikoś, Lenka, najlepszego !!!

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 08:18   #3132
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość

Zombie.... ciezka noc

Cytat:
Karolinee sto lat!
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
I Karolineee dla Ciebie również najlepszego Przespanych nocy w końcu...
Na pocieszenie, u mnie dzisiaj już nie było tak dobrze. Znowu wróciło 2x karmienie.
Ty karmisz UU? mnie by podkusiło spróbować raz czy na mmm lepiej będzie spała..wiem nie ma reguły, ale u madziulki podziałało.
Dzięki

patik co do MM to próbowałam w zeszłym tygodniu... Dałam jej kaszkę na MM i niestety nic to nie zmieniło budziła się tak jak zwykle więc nie w jedzeniu rzecz, tylko nie wiem w czym...

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość

Karoline sto lat!!!!!!!

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2012-03-07, 08:19   #3133
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:

Podpinam się
Buziaki dla dzieci

Karoline
spełnienia marzeń.
Ja z listopada to mam jeszcze czas rozpocząć ostatni rok z dwójka na przodzie
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 08:19   #3134
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
1.Hej hej hello to była iście szalona noc córa nie zrobiła mi prezentu urodzinowego i postanowiła wstawać w nocy co godzinę ( a nawet co pół) jestem więc nie do życia nie wiem, gdzie popełniamy błąd, że ona śpi, tak jak śpi

2. Stronczku grzecznie koleżankę proszę o aktualizację mojego wieku gdyż dziś zaczynam ostatni rok z dwójką na przedzie chyba się ze szczęścia upiję Karmi

3. Eee tam, u nas było gorzej - my harce zaczęliśmy o 22.40 ( a tak serio - to współczuję, widzę, że nadal w kupie razem ciekawe, jak tam shira)
1. Nie popełniłaś żadnego błędu.
A prezent opacznie zrozumiałaś - ona po prostu robiła Ci niespodzianki w postaci własnej osoby
2. Sto lat!
3. Nie będę się wybijać. W "kupie" mi dobrze

Cytat:
Zombie.... ciezka noc
Dołączasz do "kupy"?

Cytat:
1. zostawał z Sarą jak jeździłam do szkoły, w ubiegły weekend 3 dni i nie narzekał.

2. Zważyłam wczoraj Sarę. Schudła przez ostatnie 2 tyg 200g i nie tyje..
3. Do tego boli mnie pęcherz, okropnie
4. Skumulowało mi się wszystko i byle drobnostka mnie smuci/denerwuje/dołuje
1. Ale to jest normalne u facetów. Oni tak są skonstruowani. Skupiają się na jednej rzeczy, nie lubią przerywania zaczętej pracy. To leży w ich naturze. Kobieta natomiast ma podzielność uwagi, potrafi robić jednocześnie wiele rzeczy, inaczej wypoczywa. Porównywanie kobiet i mężczyzn ze sobą jest bez sensu, bo jesteśmy inni. Oczywiście są wyjątki, ale raczej potwierdzają oni regułę.
To nie znaczy, że kobieta nie może robić "męskich" rzeczy, a mężczyzna "kobiecych", ale prawdopodobnie podejdą do tego inaczej i w inny sposób wykonają.
(Chyba znowu się wymądrzam)
Szkoda, że kobiety mimo wszystko są często mało doceniane...
2. Z Sarą może wybierz się do pediatry. Wydaje mi się, że nie powinna chudnąć.
3. A Ty się leczysz? Jeśli nie, to do lekarza marsz
4. Tak się zdarza. Trzeba przeczekać
Stary 2012-03-07, 08:21   #3135
Lili 83
Zakorzenienie

Patik
Nie wiem co Ci doradzić ze spadkiem wagi Sary, nie znam się... Ale może tak jak
mamad1 pisze, udaj się do pediatry.

Cześć!
U nas jedna pobudka w nocy i dzień zaczął się o 6:15.
Wiecie, R zawsze wstaje zaraz jak Tż do pracy wychodzi. Tż myśli, że sobie śpimy dalej... Ale ja mu zawsze dzwonie albo pisze smsa, że już nie śpimy, żeby sobie nie myślał, że tak dobrze mam

Nie mam pomysłu na obiad, ani na obiadek

Edytowane przez Lili 83
Czas edycji: 2012-03-07 o 08:23
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 08:27   #3136
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
Marinka Zapałeczka .... może piątek lub sobota? tak około południa? tylko gdzie? jeśli chodzi o spacer to może starówka a jeśli chodzi o knajpkę to u nas takiej przystępnej dla dzieci i mam nie ma hehehhe u mnie odpada bo rodzice i siostrzeniec będzie po szkole więc spokojnie pogadać się nie da ........... a Beatka co na to?
Słoneczko Beatka jeszcze nie odpisała. Napisałam jej eska. To ja jak coś zapraszam do mnie, tylko, że w sobotę mam caaały dzień zawalony zajęciami w szkole, a w piątek język rosyjki wieczorem na uczelni... CHyba, że nie pojadę...Jak Wam pasuje? Chyba, że w przyszłym tyg?

Ja robię dziś placki ziemniaczane na obiad.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 08:28   #3137
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Wiecie, R zawsze wstaje zaraz jak Tż do pracy wychodzi. Tż myśli, że sobie śpimy dalej... Ale ja mu zawsze dzwonie albo pisze smsa, że już nie śpimy, żeby sobie nie myślał, że tak dobrze mam
U nas ostatnio podobnie.
Choć, o dziwo, w niedzielę spaliśmy wszyscy do 8:30
Stary 2012-03-07, 08:32   #3138
alibany
Rozeznanie

Cytat:

jestem pod wrażeniem Adasia to już takie świadome zachowania, cudne to musi być dla niego

Cytat:

Dla Patryka

I dla Lenki i Nikosia

Cytat:

Stronczku grzecznie koleżankę proszę o aktualizację mojego wieku gdyż dziś zaczynam ostatni rok z dwójką na przedzie chyba się ze szczęścia upiję Karmi

100 Lat, Spełnianie marzeń!!!!

Dzień dobry!

My dzisiaj na posterunku tradycyjnie ostatnio od 5tej
Ala oczywiście dosypia w tej chwili, a mi się już nie chce kłaść.
Nie ma się co dziwić, że o 21 to ja już smacznie śpię.
Na poprawę nastroju z rana udało mi się obejrzeć "przepis..."
Patik... wczoraj wchodziłam na oficjalną stronę serialu, zawsze tam oglądałam odcinki. No i były tylko zwiastuny. Dzisiaj już obejrzałam na playerze.

Tż miał dzisiaj wracać i co.....wraca jutro.....
Jakiegoś takiego nerwa wewnętrznego mam.....za długo sama....
Nie smęcę już!
Miłego dzionka mamuśki
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 08:34   #3139
patik87
Zakorzenienie

Cytat:

1. Ale to jest normalne u facetów. Oni tak są skonstruowani. Skupiają się na jednej rzeczy, nie lubią przerywania zaczętej pracy. To leży w ich naturze. Kobieta natomiast ma podzielność uwagi, potrafi robić jednocześnie wiele rzeczy, inaczej wypoczywa. Porównywanie kobiet i mężczyzn ze sobą jest bez sensu, bo jesteśmy inni. Oczywiście są wyjątki, ale raczej potwierdzają oni regułę.
To nie znaczy, że kobieta nie może robić "męskich" rzeczy, a mężczyzna "kobiecych", ale prawdopodobnie podejdą do tego inaczej i w inny sposób wykonają.
(Chyba znowu się wymądrzam)
Szkoda, że kobiety mimo wszystko są często mało doceniane...
2. Z Sarą może wybierz się do pediatry. Wydaje mi się, że nie powinna chudnąć.
3. A Ty się leczysz? Jeśli nie, to do lekarza marsz
4. Tak się zdarza. Trzeba przeczekać
czasami żałuję że mam tą wagę. Nie martwiłabym się.

Ja tż nie porównuje do siebie. Zgadzam się z tym co piszesz.
Mój tż nie docenia mojej pracy, o to mi chodzi. Myśli że ja mam luz bluz i co ja się czepiam..
Widziały gały co brały, to teraz mam co chciałam.

D***pa
D***pa
Stary 2012-03-07, 08:46   #3140
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:

Stronczku grzecznie koleżankę proszę o aktualizację mojego wieku gdyż dziś zaczynam ostatni rok z dwójką na przedzie
STO LAT!!!!!!!!!
Cytat:
Lena, Patryk, Nikos buziaki od cioci i Dominika

Zombie.... ciezka noc

Cytat:
zostawał z Sarą jak jeździłam do szkoły, w ubiegły weekend 3 dni i nie narzekał.

No tak, po co ma się wysilać jak wie że wieczorem i tak wymyjesz jakby tak został zupełnie sam, to może by się oczy otworzyły, jak się skończą czyste naczynia czy ubrania...

a z wagą niestety nic nie doradzę... za Ciebie też trzymam żeby jednak nic się nie przyplątało

Cytat:
o tak! mamad1, bardzo lubię czytać Twoje wypowiedzi
Cytat:
D***pa
D***pa

Stary 2012-03-07, 08:51   #3141
iustyna1
Wtajemniczenie

Dzień nie dobry, noc jeszcze gorsza!

No to się przywitałam. Najlepszego dla Lenki, Patryka i Nikosia.

Patik aż wczoraj pokazałam mojemu Tż, co napisałaś odnośnie:"no to się zamieńmy, ja się zajmę dzieckiem a Ty zarabiaj". Na co on:"ale ja tak nie mówię". Taaa, cholera krótką ma pamięć... Kiedyś mu powiedziałam, że jest zero-jedynkowy (co do robienia tylko jednej rzeczy). Do dzisiaj czuje się urażony .

Moja kochana córeczka obudziła się o 2.05 i do 4.00 nie spała. Ale leżeć w łóżeczku sama też nie chciała. Dobrze, że mnie nie widziałyście. Wyglądałam jak wielka chmura gradowa. No i żeby nie było za pięknie, to wstała godzinę wcześniej niż normalnie. Jeszcze w nocy katar się u niej pojawił. Przekichane, dosłownie i w przenośni .

Mamad ustaw sobie jakiś avatar, bo jakoś tak mi giniesz między postami i jesteś "niewyraźna" .

Czyli Shira, Mamad, Karolinee, Jacieeeee posuńcie się w tej kupie i zróbcie dzisiaj miejsce dla mojej "szanownej".
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 08:53   #3142
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Dobry Dzień
My wyspane, do 8 nie pamietam kiedy ostatnio tyle dała pospać

Klocki sensoryczne to takie kostki z bajerami w środku

Cytat:
Zabójcza cena
To cena w koronach, trzeba ja podzielić na pół. Jakoś 1500 wyjdzie.
W sumie tylko troche mniej daliśmy za ten nasz do 13kg razem z baza.
Ten Cybex jest o tyle fajny ze raz ma starczyc do ok.4rż więc cena jakoś tak na tyle lat nie wydaje sie zabójcza. Dwa czytałam o fotelikach montowanych tylem na forach i dużym utrudnieniem tej pozycji jest instalowanie dziecka w środku, a ten można obracać do boku. No i jak coś to przodem też go można zamontować.
A to coś na brzuch w ich testach i filmikach nimy mega się sprawdza i lepsze od pasów... no zobaczymy jeszcze.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 08:58   #3143
Naataaszkaa
Raczkowanie

Hej ho

Słońce mi świeci w ucho i aż parzy już

Hania w żłobku a ja zaraz pędzę do gina na wizytę.. ale pięknie na dworze

Cytat:

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Jak dla mnie to mogłybyśmy się w jakiś weekend umówić.
Jak dla mnie to też bardziej w weekend pasuje.. ja już do pracy w przyszłym tygodniu więc popołudniami nie bardzo będę mieć czas..

Cytat:
W ogóle coraz więcej różnych sylab od niego słyszę, ciekawe kiedy zacznie na dobre nawijać [/COLOR]

Cytat:

Stoo lat dla wszystkich solenizantów

Cytat:
Stronczku grzecznie koleżankę proszę o aktualizację mojego wieku gdyż dziś zaczynam ostatni rok z dwójką na przedzie chyba się ze szczęścia upiję Karmi [COLOR="Silver"]
Wszystkiego najlepszego

Cytat:
Zważyłam wczoraj Sarę. Schudła przez ostatnie 2 tyg 200g i nie tyje..
Do tego boli mnie pęcherz, okropnie
Skumulowało mi się wszystko i byle drobnostka mnie smuci/denerwuje/dołuje
Kochana, nie smutamy już a z wagą Sarci to ja jednak bym się udała do pediatry.. dla spokojności!

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość

nataszko to musiałyśmy się mijać - ja akurat w tym czasie studiowałam w Poznaniu i cieszę się, że lubisz Gorzów bo ja też i to bardzo. taka lokalna patriotka ze mnie mimo, że wielu rzeczy mi w nim przeszkadza, a wielu brakuje to bardzo fajnie mi się żyje w tym skrawku świata nie planujesz się kiedyś wybrać w te strony znajomych odwiedzić np?? serdecznie zapraszam!!1 by się nam Hanie poznały
No właśnie czekam jak będzie już ciepło i wybieram się do Gorzowa na 100%.. to mam nadzieję, że się wybierzemy na jakiś spacerek.. już się nie mogę doczekać kiedy zobaczę stare kąty.. mmm Gorzów

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 09:00   #3144
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Słoneczko Beatka jeszcze nie odpisała. Napisałam jej eska. To ja jak coś zapraszam do mnie, tylko, że w sobotę mam caaały dzień zawalony zajęciami w szkole, a w piątek język rosyjki wieczorem na uczelni... CHyba, że nie pojadę...Jak Wam pasuje? Chyba, że w przyszłym tyg?

Chyba szkoda opuszczać zajęcia, nie? Mi jest wszystko jedno kiedy, bo ja to w kółko mam "spare time"... Ja się dostosuję do Was
Stary 2012-03-07, 09:00   #3145
zanka205
Zakorzenienie

dzień dobry
u nas leci powoli, jest jako tako
Lena ostatnio w nocy popłakuje, nie może spać, nie wiem czemu
Filip momentami jest nieznośny i doprowadza mnie do szału, to chyba bunt trzylatka, bo gadam jak do ściany, a on pyskuje, płacze jak coś nie po jego myśli
więc nie jest łatwo, ale jeszcze jakoś funkcjonuję

swoją drogą Lena kończy dziś 8 miesięcy

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 09:01   #3146
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Tż miał dzisiaj wracać i co.....wraca jutro.....
Jakiegoś takiego nerwa wewnętrznego mam.....za długo sama....
Nie smęcę już!

Cytat:
Widziały gały co brały, to teraz mam co chciałam.
Oj, chyba Ci podpadł

Cytat:
1. Moja kochana córeczka obudziła się o 2.05 i do 4.00 nie spała. Ale leżeć w łóżeczku sama też nie chciała. Dobrze, że mnie nie widziałyście. Wyglądałam jak wielka chmura gradowa. No i żeby nie było za pięknie, to wstała godzinę wcześniej niż normalnie. Jeszcze w nocy katar się u niej pojawił. Przekichane, dosłownie i w przenośni .

2. Mamad ustaw sobie jakiś avatar, bo jakoś tak mi giniesz między postami i jesteś "niewyraźna" .

3. Czyli Shira, Mamad, Karolinee, Jacieeeee posuńcie się w tej kupie i zróbcie dzisiaj miejsce dla mojej "szanownej".
1. Może taki dzień/noc
2. Nie umiem (Naprawdę Próbowałam i nie wiem, jak to zrobić. Na tym się kompletnie nie znam)
3. Zapraszamy
Stary 2012-03-07, 09:14   #3147
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:

Karoline
spełnienia marzeń.
Ja z listopada to mam jeszcze czas rozpocząć ostatni rok z dwójka na przodzie
jeszcze trochę czasu Ci zostało na psychiczne przygotowanie się do tego faktu

Cytat:
1. Nie popełniłaś żadnego błędu.
A prezent opacznie zrozumiałaś - ona po prostu robiła Ci niespodzianki w postaci własnej osoby
2. Sto lat!
3. Nie będę się wybijać. W "kupie" mi dobrze
1. Może faktycznie chciała się do mamusi poprzytulać z okazji jej urodzin a ja głupia jak zwykle źle odczytuję sygnały
2.
3. No to i dobrze, razem walczyć łatwiej

Cytat:

Nie mam pomysłu na obiad, ani na obiadek
Ja też

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość

100 Lat, Spełnianie marzeń!!!!

Cytat:
STO LAT!!!!!!!!!

Cytat:

Czyli Shira, Mamad, Karolinee, Jacieeeee posuńcie się w tej kupie i zróbcie dzisiaj miejsce dla mojej "szanownej".
Witamy w naszych skromnych progach

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość

Wszystkiego najlepszego

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość

swoją drogą Lena kończy dziś 8 miesięcy
Jeszcze raz dla niej

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2012-03-07, 09:17   #3148
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
monia - NA GWAŁT - doskonałe, oplulam monitor!!!
a Artur to tez niezle ziolko. Ciekawe ile czasu tak jeszcze posika bez trzymanki, w koncu TEN narzad rosnie i zaczyna swoje wazyc, to juz sama skora nie utrzyma
moze tak GO wyćwiczy że będzie stał na baczność podczas sikania

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 09:19   #3149
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
2. Nie umiem (Naprawdę Próbowałam i nie wiem, jak to zrobić. Na tym się kompletnie nie znam)
wpisz w google w grafice avatar, wybierz jakiś obrazek i zapisz na dysk.
1. Wejdź w ustawienia (rys. 1).
2. Kliknij edytuj avatar (rys. 2).
3. Kliknij przeglądaj (rys. 3) i wybirz ten rysunek, który chcesz mieć w avatarze. Są tam ograniczenia rozmiarowe, więc np. zdjęcie musiałabyś zmniejszyć.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1..jpg (75,1 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2..jpg (111,8 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3..jpg (132,7 KB, 4 załadowań)
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 09:21   #3150
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Hej!

Wszystkim dzisiejszym Solenizantom
Lenki, Patryka i Nikosia.

U nas już trochę lepiej, ale odrobinę,Liliance gorączka sobie już poszła precz, kupki juz lepsze ale śluz nadal jest
A Lena kaszle jak stary gruźlik, i ma katar... nawet nie podchodź mama z aspiratorem...

A jak Wasze dzieci biora leki?, bo moje okropnie płaczą, nie chcą połykać.

Dziękuję za życzenia zdrówka.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości