mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2 - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-06, 20:51   #451
Ona231
Zadomowienie

Cool Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
tak myślę, ale na 100% nie wiem
Na 100% to ja będę wiedzieć jak jej zęby wyjdą, Ty pewnie też
Ale jakoś sobie to tłumaczyć muszę

Uciekam, spokojnych nocek Wam życzę

Edytowane przez Ona231
Czas edycji: 2012-03-06 o 21:02
Ona231 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 21:30   #452
anmar001
Raczkowanie

GG do anmar001
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
ale pięknę torty <mniam> ślinotok mam po kostki

Dziewczyny które karmią cycuchem, jeśli dalej wypadają wam włosy mozna wcinać nabletki które są dla kobiet w ciąży.
Ja dziś kupiłam falvit mama. Może nie będe już się lenić bo jest póki co dalej masakra....

P.S.

I mam póki co mam nadzieję, że ostatnie pytanie na temat fotelików

Które są lepsze, te z wysówana szyną, czy wkładką dla niemowlaków ??

Bo nie wiem czy ma to większe znaczenie, czy po prostu rzecz gustu...

Obs. 2:

http://allegro.pl/nowosc-fotelik-car...165906644.html

http://allegro.pl/oryginalny-fotelik...159838605.html
Hej. Ten pierwszy fotelik z szyną jest następnym po kołysce (0-10 kg),gdyż jest możliwośc zmiany pozycji fotela u maluszka , który czasami potrafi zasnąc w podróży i jest bardziej dopasowany dla niemowlaków. Starcza tak do około 3-4 lat. Natomiast ten drugi jest dla większych dzieci, tak około 2 latek.
Zresztą podjedź do jakiegoś sklepu i na żywo zobacz a się przekonasz jaka jest różnica w fotelikach.
Nie chwaląc się pracowałam w dużym sklepie z artykułami dla dzieci w
Lublinie dobrych kilka lat i coś mi tam w główce zostało

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Cytat:
Napisane przez anmar001 Pokaż wiadomość
Hej. Ten pierwszy fotelik z szyną jest następnym po kołysce (0-10 kg),gdyż jest możliwośc zmiany pozycji fotela u maluszka , który czasami potrafi zasnąc w podróży i jest bardziej dopasowany dla niemowlaków. Starcza tak do około 3-4 lat. Natomiast ten drugi jest dla większych dzieci, tak około 2 latek.
Zresztą podjedź do jakiegoś sklepu i na żywo zobacz a się przekonasz jaka jest różnica w fotelikach.
Chętnie odpowiem na pytania
anmar001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 21:32   #453
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
a moja wciaga warge i ja ssie czy to normalne?

Kto sie pytal jakie mm uzywaja inni, my mamy Enfamil, a u moich roidzicow stoi puszka Bebilon Confort, tylko moja distaje mleko sporadycznie, np. jak ja ide na uczelnie albo gdzies z nia jade a nie jestem w stanie odciagnac. Oba lubi, ale czego ona nie lubi, ona nawet te dawke na rotawirusa wciagnela z wielkim smakiem

A propos Enfamilu, poszlam dzis do apteki, do takiej taniej, u mnie w okolicy, i pyatm sie po ile Enfamil, a kobieta mi mowi ze 34 zl!!!!!!! Kopara mi opadla, w Rossmanie po 25......
ja kupuje w necie za 21zl

co do ssania wargi mlodemu zdarza sie, szczegolnie jak zabiore mu smoka, a jego mozg jeszce tego nie zarejestruje ssie dalej i wtedy zasysa warge.
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 22:46   #454
truscafka
Zadomowienie

kurcze nie wiem czy mnie nie zbiera jakaś jelitówka.... nie dobrze mi jak cholewka no i kręci w żołądku - brrrrrrrrr, napiję się drinka, podobnież alkohol pomaga

dziewczyny podobają Wam się takie schody jak w załączniku?? będę najprawdopodobniej takie zamawiać do domku tylko ciemne drewno..... orzech...
zaczęło się wykańczanie tej naszej chałupy - ciekawe tylko kto kogo szybciej wykończy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg schody.jpg (31,4 KB, 46 załadowań)

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 22:57   #455
OlusiaS
Wtajemniczenie

A prosilam,zebyscie duzo nie pisaly .
Duzy pokoj pomalowany,w czwartek przedpokoj.

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość

A TERAZ WIELKA PROSBA DO MAM PO CHRZCIE - macie foty tortow??? podzielcie sie pomyslami, bo ja mam proznie w glowie[COLOR="Silver"]
.
Ja przed chrzcinami,ale pokaze Ci fajnego torcika zrobionego przez kuzynki kolege
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz.jpg (87,0 KB, 35 załadowań)
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 23:25   #456
OlusiaS
Wtajemniczenie

Piekne schody Truskafka

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Magdalena chrzest tutaj jest bezplatny,bynajmniej,jak sie placi podatek za kosciol.Zalatwianie papierow-5 minut i chrzestni (z Polski) potrzebuja tylko potwierdzenie z kosciola,ze sa katolikami,ale papieru nie musza tlumaczyc.
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 07:05   #457
truscafka
Zadomowienie

Hej dziewczyny! My już wstaliśmy, choć mam skrytą nadzieję że Szymko pójdzie jeszcze się zdrzemnać

wiecie co? tż pojechał dziś do wpłatomatu wpłacić 200 zł i potargało mu ten banknot na strzępy!! zostały mu 2 małe kawałki w ręce - ciekawe co teraz....

Ja dziś do pracy na 16.30 trochę poleniuchuję
Olusia - tort bajka!! gdybym miała takie zdolnosci.....

72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
Stary 2012-03-07, 07:45   #458
żabulka21
Rozeznanie

Dzięwczyny polecam foteliki z wysuwaną szyną Szymonek ma3,5 roku i jeszcze w takim jeździ.Na początku woziliśmy go normalnym foteliku dla niemowlaków a kiedy wyrósł woziliśmy go w tym z wysuwaną szyną jakiś czas tyłem do kierunku jazdy.Wygfodnie mu się w nim śpi (nawet teraz czasami), głowa nie lata
żabulka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 07:56   #459
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość

Ja przed chrzcinami,ale pokaze Ci fajnego torcika zrobionego przez kuzynki kolege

jaki cuuudny tort !!!!!!

truscafko schody extra, ale jak to się sprawdzi z maluszkiem, mam na myśli tą szybę... nie lepsza jakaś barierka żeby dziecię mogło się chwycić ?

młoda oszalała... poszła spac 20:10 a obudziła się na posiłek ......5:11 ojjj chciałabym tak codzień potem się wierciła, zmieniłąm pieluche i poszłam spać... ona tez zasnęła i 2h dodatkowo snu

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 08:02   #460
truscafka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
jaki cuuudny tort !!!!!!

truscafko schody extra, ale jak to się sprawdzi z maluszkiem, mam na myśli tą szybę... nie lepsza jakaś barierka żeby dziecię mogło się chwycić ?

młoda oszalała... poszła spac 20:10 a obudziła się na posiłek ......5:11 ojjj chciałabym tak codzień potem się wierciła, zmieniłąm pieluche i poszłam spać... ona tez zasnęła i 2h dodatkowo snu
dokładnie myslałam o zastosowaniu jakiejś poręczy metalowej przy tej szybie lub przy ścianie , bo w zasadzie wole już tą szybę niż rzadkie pręty ( a przy podwieszonych schodach często takie występują) no i pewnie trzeba zakupić zgrzewkę czyścika do szyb i etat przy czyszczeniu

Szymonek pewnie pójdzie na górę dopiero jak dorośnie bo wykańczamy na razie dół.... na całość zapewne braknie funduszy - oby starczyło na sam dół chociaż!

72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
Stary 2012-03-07, 08:08   #461
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
a moja wciaga warge i ja ssie czy to normalne?
MOja tez taki etap miala, przestala juz, potem poszly lapki i inne rzeczy.

truscafka schody fajne, ale przy tych malutkich lepkich raczkach to bedziecie musieli czesto przecierac

olusia ale piekny torcik zjadlabym taki
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 08:16   #462
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
kurcze nie wiem czy mnie nie zbiera jakaś jelitówka.... nie dobrze mi jak cholewka no i kręci w żołądku - brrrrrrrrr, napiję się drinka, podobnież alkohol pomaga

dziewczyny podobają Wam się takie schody jak w załączniku?? będę najprawdopodobniej takie zamawiać do domku tylko ciemne drewno..... orzech...
zaczęło się wykańczanie tej naszej chałupy - ciekawe tylko kto kogo szybciej wykończy
boskie schody

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! My już wstaliśmy, choć mam skrytą nadzieję że Szymko pójdzie jeszcze się zdrzemnać

wiecie co? tż pojechał dziś do wpłatomatu wpłacić 200 zł i potargało mu ten banknot na strzępy!! zostały mu 2 małe kawałki w ręce - ciekawe co teraz....

Ja dziś do pracy na 16.30 trochę poleniuchuję
Olusia - tort bajka!! gdybym miała takie zdolnosci.....
do banku reklamowac. Powinni zwrocic. Albo w glownej siedzibie bankowje wymieniaja przeciez uszkodzone banknoty na nowe

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Cytat:
Napisane przez żabulka21 Pokaż wiadomość
Dzięwczyny polecam foteliki z wysuwaną szyną Szymonek ma3,5 roku i jeszcze w takim jeździ.Na początku woziliśmy go normalnym foteliku dla niemowlaków a kiedy wyrósł woziliśmy go w tym z wysuwaną szyną jakiś czas tyłem do kierunku jazdy.Wygfodnie mu się w nim śpi (nawet teraz czasami), głowa nie lata
a jaki macie model fotelika?

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
jaki cuuudny tort !!!!!!

Dalia ma racje z barierka i tak jak piszesz Truscafko kogos na etat do czyszczenia tej szyby zaloze sie, ze synek bedzie z radoscia mazal po szybce

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Dzien dobry tak w ogole
co tak pusto? dzieci Was za dlugo daja pospac czy co?
Stary 2012-03-07, 08:21   #463
pokszyfka
Zadomowienie

dzień dobry
młoda się dzisiaj zapomniała i pobudka dopiero po 7, a nie po 5(oczywiscie w nocy były 3 karmienia)
dzisiaj Tuśka kończy 4 mies

ggoraa mała spryciula, że też wiedziała, że smoka można zastapić paluszkiem ajjj

torty marzenie

truscafka schody fajne tylko przeraż mnie ta szyba
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 08:37   #464
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

schody wygladaja slicznie,ale mnie denerwuja te przerwy miedzy schodkami bo ja jako czarnowidz widze moje pomyslowe dziecko wsadzajace tam lapki,jakas plexi bym poprzykrecala;p
generalnie wygladaja GENIALNIE!Piekne sa.
My mamy w planach budowe domu,dzialke chcielibysmy kupic sobie z jednej strony a z drugiej jesli z rodzicami bedzie ok to moze poddasze robic nie wiem,zobaczymy,projekt domu juz mamy jakby co.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 08:39   #465
dygotka8
Zakorzenienie

Truscafko mi się schody baardzo podobają bralismy pod uwagę,ale nie było jak.Szyba super,ale utrzymać ją w czystości....ciężko by było

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2012-04-23 o 08:20
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 08:42   #466
truscafka
Zadomowienie

w ogóle w nowych domkach ta nowoczesność jest przepiękna, ale niestety w 90 % nie jest praktyczna jesli chodzi o utrzymanie czystosci. Podłogi ciemne, meble z połyskiem na których osiada kurz niemiłosiernie, dużo bieli - tego już nie trzeba tłumaczyć

tak czy owak chyba się zdecyduję na te schody bo już one mi się chyba najbardziej podobaja ze wszystkich... tylko koniecznie muszą być takie grube te stopnie szyba byłaby tylko przy stopniach bo przepaść na górze będę obudowywała murkiem z cegły klinkierowej ręcznie formowanej - wyjdzie taniej nieco, a b. ładnie to wygląda...
Jest jeden problem - nie wiem jaki kolor tej cegły!! nie będziemy na razie wykańcza góry więc nie mam koncepcji co do kolorystyki..... już mnie głowa boli od tego - a to dopiero drobne przedbiegi....

72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
Stary 2012-03-07, 08:53   #467
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

Witamy!
3 miesiac juz za nami

idziemy sie szczepic....
torcik mis piekny!

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 08:59   #468
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zmyslkobiety Pokaż wiadomość
Witamy!
3 miesiac juz za nami

idziemy sie szczepic....
torcik mis piekny!

i powodzenia na szczepieniu

Dziewczyny wiem ze przynudzam o kupach ale dzis Olek zrobil taka "dorosla" kupke, palstelinka. Nie mial problemu z jej zrobieniem, jedno parcie i po bolu wiec latwiej niz musztardki. Czy jest ok czy leciec do lekarza?
Stary 2012-03-07, 09:17   #469
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kojka Pokaż wiadomość
Nikaa dokładnie takie same kupiłam :
http://allegro.pl/tommee-tippee-2-x-...173975439.html

te co pokazałaś to są silikonowe

zobaczyłam że Ty masz chłopczyka to w takim razie taki :
http://allegro.pl/tommee-tippee-2-x-...173975387.html
thx zamówiłam już do mnie leci
ciekawe czy sie sprawdzA

Cytat:
Napisane przez zmyslkobiety Pokaż wiadomość
niestety w aptece, w przychodni nie mają
popytaj w aptekah, to szczepionki 100% to różnice miedzy aptekami są kolosalne

Cytat:
wow!!! tak dawno mnie tu nie bylo, pamietacie mnie jeszcze?

Wchodze a tu juz druga czesc i jeszcze cos na FB!!! A ja jeszcze stary watek do nadrobienia ma

mam tyle pracy, ze nie wiem, gdzie mam rece wlozyc, na uczelni przez caly marzec zjazdy co tydzien, i juz kolokwium za kolokwium, masakra! tone w kserowkach i podrecznikach!!!!! Heeelp!!!!!

Ech, kilogramy mi zalegaja, buuuuu, a caly czas karmie piersia i tylko czasami dajae mm.

czytalam o tych oplatach w katolickim kosciele, kurcze, mnie to tak wkurza. Wiedxialyscie, ze ksieza jeszcze sobie licza za to, jak chce sie na cmentarzu pomnik wymienic? Moja mama kilka lat temu zmieniala pomnik dzidkom i pradziadkom i miala zaplacic 150 PLN za ten fakt. Ale nic nie dala, a ksiadz umarl 1,5 roku temu, wiec nie mamy juz dlugu... Ja nie bralam slubu koscielnego i poki co nie mama chrzcin, choc jestem bardzo wierzaca to mam mega uraz do kociola katolickiego i czarnej mafii...

Mszpilka, mam pytanko do Ciebie, ja chce mala moja zabrac na basen i termy wlasnie. Wchodziliscie z nia do basenu? Pytam, bo w basenie woda zazwyczaj nie jest zbyt ciepla.

Ide myc Piggy, cos juz tam steka ze juz czas

A! i jeszcze pytanko, czy Wasze dzieci zasysaja wlasne wargi? Bo Pigusia tak robi od wczoraj
mój nei zasysa
powodzenia na ucze;lni

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
oj z tego co wiem w tym roku ceny poszły strasznie w góre np Rota Teg kosztuje teraz 298 zł a na pneumo prawie 500 zł......te ceny napewno są akutualne bo mi dr podawał w czwartek z jakiejś nowej knigi....
nieeee.... to przybliżone ceny
Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość

zaje.bisty torcik
super super super

lece bo młody sie obudzil

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
oj z tego co wiem w tym roku ceny poszły strasznie w góre np Rota Teg kosztuje teraz 298 zł a na pneumo prawie 500 zł......te ceny napewno są akutualne bo mi dr
np podawał w czwartek z jakiejś nowej knigi....
np w doz rorateq kosztuje ok 250zl...ale na pewnoo można kupic taniej jeszcze
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 09:20   #470
sozaa
Rozeznanie

Witamy

Piggy konczy dzis 3 miesiace i z tej okazji jest bardzo marudna i strezla fochy chyba bedzie kupa.....
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 09:21   #471
dygotka8
Zakorzenienie

Truscafko,zgadzam się,że te schody to tylko w wersji takich grubych stopni fajnie wygladająa kiedy chcecie się wprowadzić?

Stary 2012-03-07, 09:21   #472
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Witamy

Piggy konczy dzis 3 miesiace i z tej okazji jest bardzo marudna i strezla fochy chyba bedzie kupa.....
gorzej z kupą
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 09:33   #473
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anmar001 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Chętnie odpowiem na pytania

Bardzo Ci dziękuję
Z szyną na pewno wezmę, tylko teraz jaka firma może coś podpowiesz ?

Truscafko schody super, tylko bałabym się o szybę i Szymonka, np ślady łapek non stop itp

Olusia przy torcie szczena opada ! Chylę czoła za zdolności !

Edytowane przez Bahamadia_25
Czas edycji: 2012-03-07 o 09:42
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 09:33   #474
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Witamy

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 09:35   #475
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość

i powodzenia na szczepieniu

Dziewczyny wiem ze przynudzam o kupach ale dzis Olek zrobil taka "dorosla" kupke, palstelinka. Nie mial problemu z jej zrobieniem, jedno parcie i po bolu wiec latwiej niz musztardki. Czy jest ok czy leciec do lekarza?
Chłop Ci dorasta, nic się nie dzieje
Michał takie robi odkąd je zupki.

Soza za 3 miechy.

Zmysł i zaciśnięte za szczepienie.

Edytowane przez Bahamadia_25
Czas edycji: 2012-03-07 o 09:37
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 09:37   #476
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
Chłop Ci dorasta, nic się nie dzieje
Michał takie robi odkąd je zupki.

Soza za 3 miechy.

zaciśnięte za szczepienie.
uff dzieki te kupy to utrapienie, jaka by nie byla to stres

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:
Witamy

ale ten czas zaiwania co nie
Stary 2012-03-07, 09:39   #477
dygotka8
Zakorzenienie

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2012-04-23 o 08:21
Stary 2012-03-07, 09:40   #478
muffinka90
Zakorzenienie

wszystkim swietujacym dzieciaczkom

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 09:40   #479
ggoraa
Zadomowienie

Dziendoberek
Nika jadla o 23-eciej i dopiero o 5 - oczywiscie kupol byl i w trakcie przebierania posluchalam spiewu. Zasnela o 6 ej dopiero. Pozniej cyc przed 9 i mala lezala grzecznie i tylko sie spinala i slyszalam jak pielucha powoli sie zapelnia i omalo sie nie przelalo.
SCHODY rewelacja- ale zycze powodzenia zszybami. Ja mam w mieszkaniu 4 drzwi balkonowe i czego ja na tych szybach nie mam! No i podpinam sie pod dziewczyny- do sciany warto zamocowac niska porecz dla malenstwa.
TORTY bardzo fajne- widze, ze jednak kroluja tradycyjne z bita smietana- a na necie wszedzie sa zm asa cukrowa.Dzieki dziewwczyny za zdjecia
Stary 2012-03-07, 09:40   #480
dygotka8
Zakorzenienie

a która z Was wrzucała lina z tą str o rehabilitacji???

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2012-03-07 o 09:42
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości