|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
![]() Cytat:
sposób odkryty przypadkiem: proszek do szorowania armatury ajax - posypać dywan, wetrzeć. odkurzyć kawałek, jeżeli efekt nie jest dobry, pocierać zwilżoną szmatką, odczekać aż wyschnie, odkurzyć go. Rewelacyjnie odświeża jasne kolory, nie niszczy ciemnych. vanish - w proszku nie działa (przynajmniej u mnie) a w płynie działą słabiutko. niewart tej kasy, bo kilka razy droższy od w5. Cytat:
mix sałat albo jak jest, to sałata rzymska grzanki z pokrojonej bułki smażone na suchej patelni z kostką knorra czosnkową pomidorek marchewka/jabłko starta na duzych oczkach twardy ser starty na dużych oczkach (ja tam lubię cheddar...) kurczak pokrojony w jak najmniejsze kawałeczki, może byc smażony, może być z rożna. sos: majonez i jogurt naturalny: pół na pół ( ja biorę po 3-4 łyżki) sok z cytryny (lubię kwaśne, daję z całej połówki) mała łyżeczka octu balsamicznego (warto kupić, to się nie przeterminuje a czyni cuda z tym sosem, truskawkami i innymi) suszone zioła prowansalskie MOGĘ TO JEŚĆ NA WSZYSTKIE POSIŁKI ![]() Cytat:
![]() pieknie gratuluję, ale szczerze - krew mi zmroziło... jeden dzień różnicy w terminie na ktg i byłoby nieszczęście... Czekam niecierpliwie na newsy od emigry i aguśki Lenka, gratuluję 34 tc ![]() idę zabuszować na maila, dawno nie oglądałam. |
||||
|
|
|
#3272 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
witam
ja wczoraj niezły kryzys złapałam, głowa mnie tak bolała że o 19 już w łóżku spałam a po 20 jak na złość 3 telefony od rodziny czy czasem już nie urodziłam ![]() a teraz biegne nadrabiać bo widze że kolejne dzieciątka na świecie
|
#3273 |
|
Gang Iren
|
Emigra napisala,ze chociaz odeszly jej wody to skurczy na razie brak.
Mala ok,wedlug Usg wazy 3200.Jednak musi lezec,bo malutka ma za wysoko glowke i moglaby sie owinac pepowina. Napisalam jej o Mravce i Emigra gratuluje. Trzymamy kciuki,zeby akcja sie rozwinela i zeby Julka nie dala rodzicom za dlugo na siebie czekac!
|
#3274 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien Dobry Dziewczynki
![]() MRAWKA GRATULACJE!!! niech Robert rosnie zdrowo i Tobie duzo sil!!! no ciekawe jak Aguska, Emigra i Ewelajna i moze u Asiki cos sie ruszylo w koncu. Rumiankowej Dorotka sliczna ![]() Gosiu a ''wojna polso-ruska'' bo pytalas - to dla mnie masakra pod wzgledem tresci - juz nie chodzi mi o te wszystkie bluzgi co minute, ale o tresc-fabule (chodzi mi o narkotyki i te zryte mozgi''. Tz mnie uprzedzal (bo czytal ksiazke), ze moze mi sie film nie spodobac - bo zna moje zdanie o narkotykach, ale chcialam obejrzec. przekaz co narkotyki robia z mozgiem i zyciem czlowieka genialny, Szyc gra swietnie swoja role. ogolnie film ciezki pewnie tak jak i ksiazka. co ja dzis przezylam na tronie to ludzkie pojecie przechodzi, az robilam sobie oklady zimnym recznikiem, to chyba jakis przedwstep do porodu albo nie wiem, ale przezywalam katorgi i bylam tak wymeczona ze az przyszlam sie polozyc na chwile i Was poczytac a zaraz ide sie szykowac i na wizyte. dzis zaczynam 39 tydzien!!!! |
|
|
|
#3275 |
|
Rozeznanie
|
O i znów ktoś mnie wyprzedził hehe. Emigra napisała mi rano, że nadal cisza, wody się sączą i skurcze słabe i nieregularne. I tak jak pisała gosia to leżeć musi. I Emigra nas pozdrawia wszystkich
![]() Dzielna dziewczyna! Trzymamy mocno kciuki za Emigrę i inne które może już akcję rozpoczęły ![]() I GRATULACJE DLA MRAVKI!!!!!!! |
|
|
|
#3276 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ale najwazniejsze ze wszystko z Wami dobrze no i ze masz juz okruszka przy sobie ![]() ![]() klaski:Wiedzialam ze oplaca sie wejsc i sprawdzic co nowego zanim wyjade na wizyte
|
|
#3277 |
|
Wtajemniczenie
|
Jolka brzuszek sliczny!!
|
|
|
|
#3278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje!!! Najwazniejsze że wsyztsko się dobrze skończyło!!! Pozdrowionka dla Mravki i Roberta![]() ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- dzięki i ja Tobie też, bo z OM zaczynasz jutro? ![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Udało Wam się przeczytac drugiego maila od Mravki? bo ja nie moge go otworzyc. Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-03-07 o 09:11 |
|
|
|
|
#3279 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3280 |
|
Rozeznanie
|
Co za wieści
no co za wieści ! gratulacje dla nowych mamus.. A ja właśnie wstałam głodna i chyba pójdę zrobić sobie tosty. U mnie wczoraj nic się nie ruszyło bolał mnie brzuch aby na kibelek :p później głowa zaczęła boleć na dodatek księżyc święcił mi prosto w twarz to tz przysunal mnie do siebie żebym się nie męczyła z tym światłem księżycowym. A teraz idę jeść =D w ogóle moje sny doprowadzają mnie czasami do bólu głowy..dzisiaj mi się śniło że wyszedł mi czop (ale nie był podobny jak poprzednio do kroplówki) tylko do kawałka węża ogrodowego i w środku miał termometr.. Matko święta.. :p |
|
|
|
#3281 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W takim razie już się pakuję i wieczorkiem jestem ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dzień dobry Wam Miałam dziś kiepską noc.... wstałam tylko 2x do WC, ale jakoś kręgosłup mnie bolał i brzuch jak na @, na dodatek Oskar o 3.30 postanowił dać o sobie znać. Jak już udało mi się zasnąć to budzik TŻ a przed 6 pies strasznie wył i musiałam wyjść go uspokoić. TŻ też jakoś kiepską noc miał coś chyba mu się śniło, a potem jakoś czujnie spał.... może śniło mu się że zaraz zacznę rodzić ![]() Co raz częściej powtarzam mężowi że ja już chcę urodzić!! ale jeszcze nie mogę bo za wcześnie....Ciekawe jak tam akcja rozkręca się u Aguśki... ![]() Karolca za dzisiejszą wizytę
Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2012-03-07 o 09:30 |
|||||||
|
|
|
#3282 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() czyli jakby nie patrzeć, do OM zostało 50 dni a z usg wychodzi 40. Gdzie to uciekło? ledwie z wami świętowałam studniówkę...ja też nie odczytałam od mravki... ale za to od fot koni az cukier mi podskoczył ![]() wiem ,że powinnam się zachwycać najmłodszą córką, ale starsza ma takie pięęęękne włosy. Zachwycające. Nie mogę przestać patrzeć. ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
co za sny!
|
||
|
|
|
#3283 |
|
Zakorzenienie
|
dziwne ... jak otwieram meila od Koni to też mam jakieś znaczki i zero zdjęć :/ więc jak je widziałaś??
|
|
|
|
#3284 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
będzie dobrze, czekamy na rozwój sytuacji ![]() a z Mravki ktg to też była jakaś akcja, że kobieta z Lux medu zadzwoniła i przełożyła jej jakoś termin, nie? Dobrze, że wszystko się skończyło ok! A ja zaczynam się bać, bo wizyta za dwa tygodnie dopiero, a o ktg to sobie mogę pomarzyć ![]() Koniakonia śliczne zdjęcia ![]() Rumiankowa Dorotka jest superaśna podziwiam Cię, że dałaś radę z sn, jesteście niesamowite
|
|
#3285 |
|
Raczkowanie
|
Ale wspaniałe wieści! Mravko, gratuluję!
|
#3286 |
|
Gang Iren
|
Konia foty rewelacja!!
Kaja boska!Zreszta tak jak i siostrzyczka.Udaly ci sie dzieciaczki! A jaki cyc imponujacy!Podziel sie,co?
|
#3288 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a ja myślałam, że mam dziwne sny Śniło mi się, że spotkałam się z jedną z naszych mamusiek (ale nie wiem którą!), zachwycałyśmy się maluszkiem i w ogóle, później oglądałyśmy album ze zdjęciami i tak od zdjęcia do zdjęcia trafiłam na swoje zdjęcie z dzieciństwa. Okazało się, że jesteśmy ze sobą spokrewnione a o tym nie wiedziałyśmy ![]() Drugi sen był dziwniejszy. Siedziałam w moim aucie na miejscu pasażera. Z psem. Podjechał kumpel syrenką bo coś chciał. Dodam, że moje auto stało na srodku uliczki. Otworzył drzwi od auta, pies uciekł i załatwił się na chodniku, więc musiałam posprzątać po psie. Kolega "testował" nasz wózek - woził mnie w nim i odpuścił.Z rana dzwonili już do mnie z gabinetu lekarskiego, czy wizyta jest aktualna ![]() Mąż też dzwonił, że dziś obowiązkowo mam kupić wszystko to, czego brakuje mi do szpitalnej torby. Bo on chce już wolne
|
|
#3289 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!!!
No i znów gratuluję świeżym Mamusiom ![]() Tempo niesamowite.... A ja idę upiec biszkopta bo mnie nosi za ciastem... i nawet sobie wymyśliłam, że zrobię masy z galaretek i ubijanego mleka skondensowanego.....aż mi ślinka cieknie.... a sałatkę będę robić jutro, ale jak będzicie tyle fajnych przepisów podawać, to chyba codziennie trzeba będzie |
|
|
|
#3290 |
|
Wtajemniczenie
|
qsloncu wielkie brawa
![]() emigra ale szok, zaskoczyła nas na maksa tak nagle.... też tak chce ona miała termin kilka dni po mnie, ja sie tak nie bawie ![]() Mravka gratuluje tego maleństwa konia cudne zdjęcia rumiankowa cudna córcia
|
#3291 |
|
Zadomowienie
|
![]() Desiu ja tez tak bardzo tego 17 kg nie odczuwam, moze sie przyzwyczaiłam . Te humory to mam z ograniczen jakie wymaga na mnie ciaza, tzn przewaznie z braku konkretnego ruchu, pobiegałabym sobie, pomiziała sie z TZ, napiła piwka i nie byloby problemu no ale synun -książe wyskoczy to miejmy nadzieje beda same radosne dni![]() sałatke z selerem konserwowym od rybki jadłam ostatnio i przepyszna wiekszosc sałatek zapisuje Emigra kciuki ) ale jestescie dziewczyny expresowe![]() Mravka gratulacje ale niespodzianka!Rumiankowa Dorotka jest przesliczna Konia w koncu Ale masz kochane córunie
|
#3292 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczynki, wiadomości od Aguśki sa takie, że..
Usunęli Adze już krążek, lekarz zrobił masaż (Aguśka ledwo nie odpłynęła, takie to nieprzyjemne..). Rozwracie na 2,5 palca, szyjki praktycznie brak. Tęskni już bardzo za Filipkiem i ciężko było się Jej rozstać rano z Synkiem ![]() o 12 ma USG i KTG, więc grzecznie czeka. A my mocno,mocno trzymamy kciuki, żeby jak najmniej bolało i poród był szybki!!!
|
|
|
|
#3293 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co... nie wiem czy mam się z tego śmiać czy nie...
ale od rana jestem tak płaczliwa jak nigdy Kciuki trzymam za wszystkie
|
#3294 |
|
Zakorzenienie
|
Rumiankowa śliczna Twoja Dorotka!
![]() koniakonia, dzięki za dedykowaną fotkę, jest rozczulająca, jak wszystkie zresztą, super masz Córcie, ślicznotki obie! Kurcze mnie to już bierze łzopotok, ale co poradzić..A cyca rzeczywiście byś troche podzieliła, bo ja to mizerna taka przy Tobie
|
|
|
|
#3295 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() : kciuki:![]()
|
|
#3296 |
|
Zadomowienie
|
oby Aguśka szybko miała drugiego synka przy sobie i szybko wróciła do Flipika.Robie dzis puplpety w sosie pomidorowym , zeby mi tylko wyszlo dobre , bo mam spora ochote ![]() Karolca płacz! bedzie Ci tylko lepiej jak jak sobie poplacze to poznije taka wyciszona jestem iw szystko mi zwisa![]() Wiecie co mi wczoraj TZ wyznał... ze jak chodziłam w tych kalesonach po domu, to on sie nic nie odzywał, ale ze sobie pomyslal ze tearz to juz koniec, przed slubem tak ladnie i wszystko pieknie, a teraz to juz prawdziwa mamuska, kalesony i ze juz koniec ze mna, niby w żartach ale wiecie jak to jest wyznal mi tez ze odkad zamienilam kalesony na getry to inaczej na mnie patrzy, pytalam czemu nie powiedzial wczesniej ze te kalesony nie przejda, ja mu zawsze mówie jak mi cos nie pasuje, dobrze ze sie w pore opamietałam :P
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-03-07 o 10:29 |
|
|
|
#3297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak po prostu mi się łzy wylewają (wody mi odchodzą? )To, co leżało mi na sercu to wczoraj męzowi wygarnęłam aż zapytał się czy okres mam dostać
|
|
#3298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to może ten nowy słynny objaw zbliżającego się porodu?
|
|
|
|
|
#3299 |
|
Rozeznanie
|
Gratulacje dla mravki i qslońcu
Aguśka, Emigra i Asik trzymam kciuki obyście jeszcze dziś tuliły swoje maluszki
|
#3300 | ||
|
Zadomowienie
|
MRAVKA gratulacje
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:51.

klaski:

no co za wieści !