Trzy z Nas już mężów mają, kolejne PMki dni odliczają - PM 2012 cz. XX - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-07, 08:32   #1741
kilianna
Zakorzenienie

Dot.: Trzy z Nas już mężów mają, kolejne PMki dni odliczają - PM 2012 cz. XX

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Może wytłumaczę Ci czego unikać, łatwiej Ci wtedy bedzie dobrac cos do kształtu twarzy a odrzucić cos co zupełnie nie pasuję.
Nie jestem ekspertem w tych sprawach ale wnioski nasuwają sie same.
Tu masz przykład fryzury która nie pasuje do okrągłej twarzy( PMka na tym zdjeciu ma właśnie okrągłą twarz) ---> http://ikf.styl.fm/fryzury-dlugie/od...ura1335336.htm Ilośc loków na całej głowie absolutnie nie wysmukla jej twarzy a wrecz dodaje kilogramów (oczywiście wizualnie) Loki spadające przy policzku również zaokrąglają twarz.

Upięcia w tym stylu według mnie Ci pasują --> http://ikf.styl.fm/fryzury-dlugie/fr...71.htm#1302672
http://ikf.styl.fm/fryzury-dlugie/od...ura1330995.htm

Co do pierwszego zdjecia to taki kok Ci pasuje ale jesli nie jest zbyt na boku zeby nie wystawał za bardzo zza twarzy tworząc dodatkowe "coś" wielkie z boku twarzy. Tu nie masz loków a sploty, fale podobnie jak na zdjęciu 2. Frzyzura typowo na bok Ci pasuje ale uwzględniajc bardziej fale, sploty, taki nieład niż loki.

Pamiętaj ze długimi kolczykami też mozesz sobie wydłużyć twarz, a naszyjnikiem szyję
Chce mi sie już spać dlatego jak uda mi sie później cos znaleźć to dam Ci znać
dzięki, każda rada cenna teraz łatwiej mi będzie na coś się zdecydować, bo tAk to kompletnie juz zgłupialam.
Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
J

mam tak samo i tez nie mam wogole koncepcji na fryzure jecnak chce coś z prostych włosow i nie spiete. Czyli z tego opisu wychodzi NIC loków nie chce bo mam wrazenie, ze poszerzają mi twarz..:/

wlasnie babo mialaś nam pokazać Twoją probną

miałam, miałam, ale wyszło ohydnie i aż odechciało mi się robić fotek

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
o ja pitole...
Ty to serio jestes chyba z natury spokojna??
Ja bym nie wytrzymala nerwowa.. ta laska ewidentnie sobie wymysla wszystko byle byc w centrum zainteresowania..
Boze jakbym jej nie darowala!!!
Pierwsze to bym sie jej sie zapytala czy wczula sie juz w role drugoplanowej Panny Mlodej bo widocznie nie wspomina swojego wesela za idealnego.

Co za KROWA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! Normalnie nie moge A Twoj TZ serio moglby jej cos powiedziec

nie daj sie takiemu czemus...
mój TŻ nigdy nic nie odpowiada, siedzi cicho i boi się odezwać jego bratowa jest tam osobą dominującą, brat także, a TŻ wciąż przez nich wykorzystywany. Dlatego zamierzam wyrwać go stamtąd, bo tak to dobry, kochający, czuły facet, ale w swoim domu zmienia się w jakąś szarą myszę, ktora siedzi w kącie i boi się pisnąć
Cytat:
Napisane przez prezesik Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny!
Piszę tu po raz pierwszy, ale od dłuższego czasu podglądam Wasze rozmowy Tak jak Wy ślubuję w tym roku, a dokładniej 23 czerwca Nie uda mi się nadrobić i wdrożyć w wasze tematy, ale chciałam się "ujawnić"
Życzę Wam owocnych przygotowań do tej wielkiej chwili
witaj i zapraszamy
Cytat:
Napisane przez agnes j Pokaż wiadomość
nena1984 jesli masz zdjecia innych kreacji w podobnym stylu, prosze zamiesc zdjecia, badz podziel sie linkiem cosss pieknego, nie moge teraz zasnać
neny suknia to też jest coś wspaniałego lepsza niż ta ze zdjęć
Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
co za pinda ja pikole

aha no i jeszcze raz dziękuję dziewczyny za pochwały moich krzesełek, tż też jest zachwycony
Twoje krzesełka są bombowe

No nic, idę się szykować i jadę do pracy, Dziś kilka wywiadów mam i muszę zrobić korektę 2 artykułów więc troche mnie czeka. Buziaki laseczki, milego dnia
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 08:38   #1742
nena1984
Zakorzenienie

witajcie pięknjiotki
znów pozdrawiam z gabinetu prezesa

oglądałyście wczoraj Powiatowego?? Ale miał bekę z Rambo Rutkowskiego A Żewłakow??? Boziu, gdybym wiedziała że on tak wygląda, byłabym pierwszą fanką polskiej piłki nożnej. Im starszy, tym lepszy

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
miałam dziś dwa sny i śniła mi się nena i jej TŻ - tańczyliście pierwszy taniec do Black or White Michaela Jacksona a Twój był w szarym garniturze i trampach świetnie wyglądaliście i świetnie tańczyliście

zaraz potem miałam koszmar ślubny
śniło mi się, że normalnie byliśmy wyszykowani itd. ceremonia w kościele ale na sali urwał mi się film i przebudziłam się nad ranem potargana wyszłam na salę a tam całe towarzystwo świetnie się bawiło a nic nie pamiętałam co się ze mną działo, TŻ gdzieś latał ja taka wymiętolona stałam i nie wiedziałam co się dzieje koszmar, podeszła do mnie matka i powiedziała że moja bratowa (tej co nie cierpię) zrobiła mi jakiś zastrzyk i urwał mi się film i tak o to spędziłam swoje wesele
U made my day!
Kurde nie myślałam o szarym garniaku dla Tżta - chyba każę mu takowy przymierzyć.
a pomysł z Black & White zaj.ebiaszczy. Chyba puścimy go zaraz po I tańcu
Ale dlaczego zaraz potem śnił Ci się koszmar ?

Cytat:
nena1984 jesli masz zdjecia innych kreacji w podobnym stylu, prosze zamiesc zdjecia, badz podziel sie linkiem cosss pieknego, nie moge teraz zasnać
proszę bardzo
ta trzecia jest z polskiego salonu, ale nie pamiętam nazwy. Popytaj też audrey i ladystar, bo one będą miały szyte podobne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg BrSp10-Deidre.jpg (19,2 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg os_blog_6.jpg (95,5 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg suknie_slubne_gracja_verona.jpg (64,5 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg vera-wang.jpg (18,2 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 054.jpg (55,1 KB, 39 załadowań)

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 08:40   #1743
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość

- gratuluję dni/miesięcy do ślubu wszystkim a głównie E87 i Jamee
Dziekuje
Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość

Dziewczyny, muszę Wam coś koniecznie opowiedzieć.
Pamiętacie historię z bratową TŻ, która kupiła długą, białą suknię na nasz slub?
No wiec teraz wymyslila takie cos - w weekend bylam u TŻta, byly imieniny jego ojca. No i bratowa przylazła z tym swoim nieznośnym dzieciarem. Uwielbiam małe dzieci, ale ten ich dzieciar jest tak rozpuszczony, że go się nie da uwielbiać bratowa TŻ wychowuje go w poczuciu całkowitej swobody i stosuje zasadę "dziecku wszystko sie nalezy". No ale do rzeczy: na imieninach prawie 3-letnie dziecko brata i bratowej TŻ bylo oczywiscie gwiazdą i najwazniejszym gosciem, ale to norma, tak jest zawsze. Bratowa TŻ rozwodziła się nad kupami małego, jak sie załatwił do nocnika, to przyniosła pokazać, bo przeciez to taka inteligencja, sam tam nasrał i wcelował nawet
No i w pwnym momencie mały zaczął sobie tanczyc przy muzyce. Wszyscy oczywiscie biją brawo, no bo taki mądry, tanczy sobie. A bratowa mowi,ze wg niej my powinnismy na I taniec na naszym slubie wziąć małego ze sobą do tego tanca. Ja takie oczy "ale jak to?". A ona, że no przecież on jest taki słodki, powinnismy z TŻ zrobić kóleczko, wziąc malego do koleczka i tanczyc z nim I taniec, to będzie słodkie i urocze, bo przeciez on taki słodki.
Padłam
Jak powiedzialam,ze to durny pomysł i niestety dla mnie to nie bedzie słodkie, tylko troche smieszne, to obraziła się na mnie ona, brat TŻ i teściowie. Jestem czarną owcą w rodzinie TŻ
Jak znowu beda Wam gledzic, to powiedz ze 1 taniec jest nazwany 1 TANIEC PARY MLODEJ czyli pierwszy taniec na nowej drodze zycia, ktora idziecie we 2, a nie w 3 razem z chrzesniakiem Tż! Przeciez jakas masakra totalna! Co na to Tz?
Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
W pracy minął mi cały miesiąc, miałam rozmowę podsumowującą go z Panią Prezes, która nie miała dla mnie żadnych uwag, tylko same pochwały i byłam w szoku. W ogóle ciągle mnie chwalą, zupełnie tego nie jarzę Fakt, że się staram, nie opieprzam się (zresztą nie ma kiedy się opieprzać ), ale no dziwne trochę, że nic nie narzekają
Dostałam też pierwszą wypłatę i upiekłam zebrę z tej okazji i wzięłam do pracy, zjedzona prawie cała
Generalnie na co dzień jestem zmordowana, ale zadowolona.

A teraz, ponieważ już chodzę na rzęsach, to spadam do spania. Buziaczki moje Kochane, pamiętam o Was i tęsknię za Wami i kiedy tylko mogę, to Was podczytuję, tylko pisać trudniej... Ale myślami jestem z Wami
Czesc Chateczko super ze Cie tak chwala, starasz sie i to doceniaja, cudownie ze tacy ludzie/pracodawcy/przelozeni jeszcze istnieja! Tylko sie cieszyc i staras sie dalej!

Magdzia za krzeselka, robi to wrazenie!

Dzis z Tż drukujemy "wkladki" do zaproszen nt. poprawin. Wczoraj rodzcie dzwonili do roszinki (takiej dalszej), ktora (3 osoby) zaprosisz chcemy na slub i wesele juz o tym byli powiaodmieni wczesniej, ale niestety nie przyjada, bo ich corka ma w sobote wesele a my w czwartek... zas tydzien po weselu ich corki, ma wesele chrzesniak wujka. Tym sposobem nie rozeslalismy zaproszen im jeszcze, a juz wiemy ze nie przyjada... mama sie chyba wczoraj przejela, ze kazdy mowil jak bylo duzo czasu do slubu to przyjada na pewno juz sie nie moga doczekac, a przyjdzie co do czego i polowy nie bedzie! No ale trudno, komu na mnie zalezy to przyjdzie i juz

A i Nena cudnego masz kociaka - sloooooooooooooodziak
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 08:45   #1744
nena1984
Zakorzenienie

pisałyście o wybielaniu zębów. Sama taki zabieg rozważam i jestem umówiona w przyszłym tygodniu na wizytę, muszę o wszystko popytać, bo na wybielanie teraz jest chyba jeszcze za wcześnie. No i nie wiem czy wszystkie zęby mam zdrowe. Powiem tylko, że moja bratowa na ślubie rok temu miała wybielone ząbki i wyglądała po prostu cudnie, na każdym zdjęciu się uśmiechała i ten uśmiech rozjaśniał jej twarz. Jest to bardzo ważne przy cielistym odcieniu pomadki/błyszczyka a takowy zamierzam mieć. Co do wybielania z grouponem nie mam żadnych doświadczeń, ale przyznam że te oferty strasznie kuszą. Też trochę czytałam na necie, ale wyszłam z założenia, że to albo konkurencja albo piszą tylko niezadowolone osoby, a takie zawsze się znajdą. Ja mam dobre doświadczenie z grouponem. W zeszłym roku byliśmy na wakacjach zaoszczędzając ok. 1 tys. zł, a mieliśmy takie same warunki jak wszyscy inni goście. Koleżanka była na depilacji laserowej i też była zadowolona a efekt jest super.

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 08:51   #1745
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość

U made my day!
Kurde nie myślałam o szarym garniaku dla Tżta - chyba każę mu takowy przymierzyć.
a pomysł z Black & White zaj.ebiaszczy. Chyba puścimy go zaraz po I tańcu
Ale dlaczego zaraz potem śnił Ci się koszmar ?
z wami miałam taki zabawny sen ale mój to był już hardkor sama nie wiem czemu po Wam miałam koszmar tak czy siak rano minę miałam nietęgą
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 08:58   #1746
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej Dziewczyny!
Piszę tu po raz pierwszy, ale od dłuższego czasu podglądam Wasze rozmowy Tak jak Wy ślubuję w tym roku, a dokładniej 23 czerwca Nie uda mi się nadrobić i wdrożyć w wasze tematy, ale chciałam się "ujawnić"
Witaj

Cytat:
Ja i mój M. mamy dziś, tzn. wczoraj oficjalną rocznicę zaręczyny były 6 czerwca w tamtym roku. To wygląda na ślub ekspresowy, w rzeczywistości jest jednak inaczej. Znamy się od bardzo dawna jest moją pierwszą miłością, pierwszy raz zakochałam się w nim gdy miałam 16 lat, jednak z uwagi na sporą różnicę wieku, byłam dla niego wtedy smarkulą choć przeżyliśmy wtedy kilka uroczych chwil, np mój pierwszy pocałunek
Mam nadzieję, że nie zrobiło się mdło
A rok temu, tak to mówi M. "poznaliśmy się znowu". Nawiasem mówiąc, zawsze mamie powtarzałam, że to on będzie moim mężem, chociaż za bardzo w to nie wierzyłam.
Tyle z historii.
Co do ślubu...
Sala jest, to jasne, trafił się nam fartem czerwiec w tym roku, chociaż planowaliśmy początkowo jesień. Jadąc do domu weselnego, mówiłam, że bardzo podoba mi się data 23 czerwca i bach... Pani mówi że ktoś niedawno zrezygnował
Suknia jest już zamówiona i szyje się gdzieś tam daleko... Dodaje zdjęcia.
Zespół to nasi znajomi, fotograf również nieobcy, wszyscy z naszych okolic więc mam nadzieję że będą się starać
Z zaproszeniami były kłopoty z powodu nie kompetencji pewnej pani... ale akurat dziś udało mi się tą sprawę załatwić
Z ważnych rzeczy zostały nauki przedślubne, obrączki i garnitur M.
Mam już pomysł na bukiet, który chce zrobić sama i na dekorację sali i inne drobiazgi.
za załatwione rzeczy

Cytat:
Neny sukienka to Vera Wang model Diana - jak wpiszesz w google to znajdziesz mnóstwo zdjęć.
Dodatkowo "moja" w załączniku szyta w PL w salonie pod Krakowem, inspirowana sukienką Neny.
LadyStar szyje też podobną tylko z innego materiału, też w tym salonie co ja.

Cytat:
witajcie pięknjiotki
znów pozdrawiam z gabinetu prezesa

oglądałyście wczoraj Powiatowego?? Ale miał bekę z Rambo Rutkowskiego A Żewłakow??? Boziu, gdybym wiedziała że on tak wygląda, byłabym pierwszą fanką polskiej piłki nożnej. Im starszy, tym lepszy
oglądałam ... Kuba z niego rył na całego a on się cieszyl że jest wesoło jak by mu na głowe się zsikał to by się detektyw cieszył że deszczyk pada

Dziewczyny u mnie drugi dzień z rzędu, a w zasadzie noc koszmar ślubny Dzisiaj z kolei widzę, że już po ślubie, wchodzimy na sale, a sala wielkości salonu w moim domu i siedzą moj rodzice i najbliższa rodzina, ok 10 osób i nikogo nie ma i ja się martwie gdzie jest reszta, przynoszą mi tort a ja mówie że przecież gości nie ma, wchodzi TŻt i mówi że widzial jednych gości jak z kościoła pojechali zatankować auto... I ja w ryk czemu tak mi robią i nagle przypominam sobie że nie mam mejkapu i biegnę do lustra a tam twarz nie skażona nawet najbledszym puderkiem... I przerażenie jak ja będę na zdjęciach wyglądać bez mejkapu i jak mogłam o tym zapomnieć

Jak tak dalej pójdzie to do dnia ślubu padnę z niewyspania...
Stary 2012-03-07, 08:59   #1747
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

hej dziewczynki

wstałam z potwornym bólem gardła

boje sie ze to moze byc poczatek anginy

jak bylam w kuchni to zakrecilo mi sie w glowie, myslalam ze zemdleje

nie mam szans na wolne teraz w pracy

nie wiem co moze mi pomoc? juz zapakowalam ze soba sok malinowy, zrobilam syrop z cebuli, bede plukac gardlo woda z sola...

na mnie żadne tabletki nigdy nie działały, wiec nie bede kupowac tego bo to bez sensu. Zawsze konczylo sie na antybiotyku, tylko mam nadzieje ze to gardlo tym razem a nie angina

mam juz dosc tego gardla ciagle jestem chora

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 09:04   #1748
Anulka_p
Zakorzenienie

Dzień dobry.

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Ponoć większość nazwisk powinno się odmieniać wg. reguł językowych. Więc może ona sama nie wie, że się odmienia
To jej lipne nazwisko się odmienia. Nie przepraszaj jej, tylko lepiej podaruj jakiś słownik

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
lipa brzoza jeden pień

Cytat:
kolejny etap robienia winietek zakończony już wszystkie poskładałam
Kurcze, ale ty masz talent. No cudowne

Cytat:
cieszę się że wam się podobają mam madzieję że goście dostrzegą ten wysiłek gorzej jak pomysla że to kupne
No ja pomyślałabym, że są kupione

Cytat:
Poza tym mam do Was pytanie - jaką fryzurę byscie polecały osobie z krągłą buzią i włosami prawie do pasa? Ciągle nie wiem jaką fryzurę ślubną sobie zrobic. NIe chcialabym calkiem spiętych. Macie jakies pomysły, zapisane fotki, inspiracje? Każda podpowiedź jest dla mnie cenna
Grzebałam w necie, ale sama juz nic nie wiem
Ja też mam okrągłą buzię, pełne policzki. Nie jestem specjalistą, ale zauważyłam, że najkorzystniej mi w fryzurze na bok. Przedziałek z boku, grzywka lekko okalająca buzię i właśnie upięcie z boku. Jak tak na siebie patrzę w takiej fryzurze, to wydaje mi się, że lekko wysmukla twarz.

Cytat:
Dziewczyny, muszę Wam coś koniecznie opowiedzieć.
Pamiętacie historię z bratową TŻ, która kupiła długą, białą suknię na nasz slub?
No wiec teraz wymyslila takie cos - w weekend bylam u TŻta, byly imieniny jego ojca. No i bratowa przylazła z tym swoim nieznośnym dzieciarem. Uwielbiam małe dzieci, ale ten ich dzieciar jest tak rozpuszczony, że go się nie da uwielbiać bratowa TŻ wychowuje go w poczuciu całkowitej swobody i stosuje zasadę "dziecku wszystko sie nalezy". No ale do rzeczy: na imieninach prawie 3-letnie dziecko brata i bratowej TŻ bylo oczywiscie gwiazdą i najwazniejszym gosciem, ale to norma, tak jest zawsze. Bratowa TŻ rozwodziła się nad kupami małego, jak sie załatwił do nocnika, to przyniosła pokazać, bo przeciez to taka inteligencja, sam tam nasrał i wcelował nawet
No i w pwnym momencie mały zaczął sobie tanczyc przy muzyce. Wszyscy oczywiscie biją brawo, no bo taki mądry, tanczy sobie. A bratowa mowi,ze wg niej my powinnismy na I taniec na naszym slubie wziąć małego ze sobą do tego tanca. Ja takie oczy "ale jak to?". A ona, że no przecież on jest taki słodki, powinnismy z TŻ zrobić kóleczko, wziąc malego do koleczka i tanczyc z nim I taniec, to będzie słodkie i urocze, bo przeciez on taki słodki.
Padłam
Jak powiedzialam,ze to durny pomysł i niestety dla mnie to nie bedzie słodkie, tylko troche smieszne, to obraziła się na mnie ona, brat TŻ i teściowie. Jestem czarną owcą w rodzinie TŻ
No pięknie! Czytając to piłam kawę i teraz mam kawowy stolik, kawową klawiaturę, w ogóle kawowego laptopa. I wszystko przez ciebie ty CZARNA OWCO!

Cytat:
Hej Dziewczyny!
Witaj serdecznie
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 09:05   #1749
kindziulindzia
Zakorzenienie

ostatnio liczę tylko na Was, jak Wam wpadnie jakiś fajny komplecik biżuterii bransoletka i kolczyki dajcie znać bo czas najwyższy coś kupić
19.05.2012
Stary 2012-03-07, 09:14   #1750
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
dziewczyny, nigdy nie kupujcie na gruponie żadnych zabiegów pielegnacyjnych, depilacji ani wybielania !!!!!!

jak jest taka oferta to

ludzie z tych firm normalnie traca na was, wiec sobie oszczedzaja na tych zabiegach kosztem klientek
maseczki, wosk itp sa 2 gatunku, czesto nieświeże itp.
Moja kolezanka na gruponie wziela sobie depilacje...

masakra!!!!

przez miesiac leczyła nogi, tak jej zrobiła depilacje woskiem, skóra jej złaziła, przebarwienia sie zrobiły itp.

NIGDY tego nie róbcie!
ja milion razy korzystałam z Groupona i nikt mi krzywdy nie zrobił przecież to nie jest kwestia tego głupiego kuponu tylko podejścia firmy do klienta żadna poważna, szanująca się firma nie pozwoliłaby sobie na spartaczenie zabiegu ryzykując utratę dobrej opinii tylko dlatego że wykonuje go za mniejsze pieniądze (na co sama się z resztą zdecydowała zamawiając reklamę na tego rodzaju portalu)
Trzeba umieć po prostu sprawdzić najpierw informacje o salonie i dopiero kupować kupon. Są dobre i złe salony i zawsze możesz źle trafić, bez wzglądu na to czy pójdziesz normalnie czy z okazji jakiejś promocji

Cytat:
Hej Dziewczyny!
witaj

wracam do pracy miłego dnia

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 09:23   #1751
justyna_g4
Zakorzenienie

Witajcie!

Cytat:
hej dziewczynki

nie wiem co moze mi pomoc? juz zapakowalam ze soba sok malinowy, zrobilam syrop z cebuli, bede plukac gardlo woda z sola...

na mnie żadne tabletki nigdy nie działały, wiec nie bede kupowac tego bo to bez sensu. Zawsze konczylo sie na antybiotyku, tylko mam nadzieje ze to gardlo tym razem a nie angina

Oj znam to! też tak chorowałam brałam co rok kuracje 3 miesięczną na uodpornienie średnio pomagało. Oczywiście nie chodziłam do lekarza rodzinnego tylko leczyła mnie moja pani laryngolog. Ona zazwyczaj robi wymaz z gardła i wie wtedy jakie bakterie tam są i dobiera antybiotyk. Może zrób też badanie na gronkowiec ( mi robili bo powiedziała, że to on może powodować ciągłe chorowanie). Później przeniosło mi się na zatoki, ale od czasu kiedy lekarz mi doradził kupić nawilżacz i pilnować wilgotności (odpukać) nie mam już problemów.

prezesik wita

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 09:30   #1752
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
a to faktycznie mieliście troche utrudnione zadanie My znależliśmy polskiego księdza, ktory wszystkim zawsze idzie na rękę mielismy z nim poradnie, 3 spotkania przy kawce w domu
a Wy bierzecie kościelny w Niemczech?
Slub bedzie w Pl, ale wszystkie formalnosci i dokumenty zalatwiamy juz u siebie To rzeczywiscie super sie Wam udalo

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
Mała jest boska szykownie
No jak czasem cos palnie to

Cytat:
Hej Dziewczyny!
witam serdecznie Bardzo ladna sukienka i bukiet tez ciekawy

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
dzień doberek jak tam samopoczucia, ja tak jak powiedziałam nie wyspałam się i znalazłabym tu kilka winnych :P
Witam nowe PM, ja dzisiaj miałam straszny sen i to chyba przez Madzię, bo pokazała piękne krzesełka a moje takie nie są i to mnie martwi i dzisiaj śniły mi się takie krzesełka, że mnie goniły, później zamknęły mnie w krzesełkowym więzieniu, że robiły straszne miny...To było dziwne i nie wiedzieć czemu ja się bałam gdy się obudziłam poczułam straszne zmęczenie....

życzę miłego dnia w pracy, w domu i w ogóle...

Cytat:
hej dziewczynki

Mi na gardlo pomagaja tabletki Isla moos, ale one sa ziolowe i dzialaja tylko we wczesnej fazie tzn nie dopuszczaja zeby wiecej sie cos rozwinelo Jak tylko czuje, ze zaczyna mnie lekko bolec to zaraz dzialam No ale jak na Ciebie tabletki nie dzialaja to niestety nie pomoge Duzooooooo zdrowka

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 09:31   #1753
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Witajcie!

Oj znam to! też tak chorowałam brałam co rok kuracje 3 miesięczną na uodpornienie średnio pomagało. Oczywiście nie chodziłam do lekarza rodzinnego tylko leczyła mnie moja pani laryngolog. Ona zazwyczaj robi wymaz z gardła i wie wtedy jakie bakterie tam są i dobiera antybiotyk. Może zrób też badanie na gronkowiec ( mi robili bo powiedziała, że to on może powodować ciągłe chorowanie). Później przeniosło mi się na zatoki, ale od czasu kiedy lekarz mi doradził kupić nawilżacz i pilnować wilgotności (odpukać) nie mam już problemów.

prezesik wita
jest jakas szczepionka na odpornosc ?
ja bylam juz z tym u laryngologa i nic mi nie powiedzial. zawsze konczy sie na antybiotyku

Mia i Tosia <3

Stary 2012-03-07, 09:39   #1754
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
jest jakas szczepionka na odpornosc ?
ja bylam juz z tym u laryngologa i nic mi nie powiedzial. zawsze konczy sie na antybiotyku
To chyba musisz go zmienić. Moja Pani doktor zawsze robiła mi badania, jak nie wymaz to rtg zatok. Ja brałam tabletki na uodpornienie nazywały się chyba Broncho-Vaxom. Co 3 lata od lutego zaczynałam kuracje i rzeczywiście chorowałam mniej.

Laura

Stary 2012-03-07, 09:45   #1755
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
To chyba musisz go zmienić. Moja Pani doktor zawsze robiła mi badania, jak nie wymaz to rtg zatok. Ja brałam tabletki na uodpornienie nazywały się chyba Broncho-Vaxom. Co 3 lata od lutego zaczynałam kuracje i rzeczywiście chorowałam mniej.

one sa na recpte? czy moze jednak nie ?

ja sie nachodzilam po laryngologach bo mialam ciagle krwotoki z nosa, okazalo sie ze nie mam schowanych tych drobnych naczynek krwionosnych tylko sa na "wierzchu" i wystarczy goracego cos zjesc, ostrego, pochylic sie gwaltownie itp a juz mam krew z nosa

ja to bym sie zamienila na nos i garglo z inna osoba

Mia i Tosia <3

Stary 2012-03-07, 09:50   #1756
klaudusk_a
Zakorzenienie

Helloł
Co do wybielania to wam zazdroszczę ja mam naturalny kolor zębów żółty (dosłownie), jak byłam młodsza chciałam je wybielić chociaż o kilka tonów ale każdy dentysta mówił mi, że jeśli ktoś ma naturalnie ciemne zęby to niestety nie da się tego zmienić żeby było widać efekt, a nawet mi mówili, że żółte zęby są zdrowsze (ale brzydsze)
Co do gruponów to moja znajoma tam pracowała, szukała firm i robiła grupony i powiem wam włos mi się zjeżył jak usłyszałam co firmy robiły z klientami
Jak zrobiła grupon na manicure w jakimś tam salonie kosmetycznym to w mig sprzedały się wszystkie kupony, ale pózniej się okazało, że kosmetyczna z danego salonu nie dezynfekowała sprzętu(cążki, stare patyczki itp.) i połowa klientek miała pózniej grzybice paznokci

Zapraszam na mój blog
http://kikalifestyle.blogspot.com/
klaudusk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 09:53   #1757
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
one sa na recpte? czy moze jednak nie ?

ja sie nachodzilam po laryngologach bo mialam ciagle krwotoki z nosa, okazalo sie ze nie mam schowanych tych drobnych naczynek krwionosnych tylko sa na "wierzchu" i wystarczy goracego cos zjesc, ostrego, pochylic sie gwaltownie itp a juz mam krew z nosa

ja to bym sie zamienila na nos i garglo z inna osoba
Na receptę są i jedno opakowanie kosztowało koło 100zł

Laura

Stary 2012-03-07, 09:55   #1758
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Na receptę są i jedno opakowanie kosztowało koło 100zł
aha, cena juz dla mnie nie gra roli

byle nie chorowac. Za 2 tyg jade robic praktyki, i spotkam sie z wujkiem tz, jest lekarzem. Moze cos doradzi

spadam do pracy

Mia i Tosia <3

Stary 2012-03-07, 10:09   #1759
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez klaudusk_a Pokaż wiadomość
Helloł
Co do wybielania to wam zazdroszczę ja mam naturalny kolor zębów żółty (dosłownie), jak byłam młodsza chciałam je wybielić chociaż o kilka tonów ale każdy dentysta mówił mi, że jeśli ktoś ma naturalnie ciemne zęby to niestety nie da się tego zmienić żeby było widać efekt, a nawet mi mówili, że żółte zęby są zdrowsze (ale brzydsze)
Co do gruponów to moja znajoma tam pracowała, szukała firm i robiła grupony i powiem wam włos mi się zjeżył jak usłyszałam co firmy robiły z klientami
Jak zrobiła grupon na manicure w jakimś tam salonie kosmetycznym to w mig sprzedały się wszystkie kupony, ale pózniej się okazało, że kosmetyczna z danego salonu nie dezynfekowała sprzętu(cążki, stare patyczki itp.) i połowa klientek miała pózniej grzybice paznokci
Nie trzeba grupona zeby złapać grzybka na mani czy przedłuzaniu, teraz już więcej salonów dba o higienę, ale w 80% jak patrzę mają jeden pilnik dla kilku klientek

Cytat:
aha, cena juz dla mnie nie gra roli

byle nie chorowac. Za 2 tyg jade robic praktyki, i spotkam sie z wujkiem tz, jest lekarzem. Moze cos doradzi

spadam do pracy
Jest taki lek BUCCALIN w PL chyba nie do dostania, mój tata przywozi do z Austrii dzieciakom u mnie jak chorują bo jest rewelacyjny, jest w tabsach i chyba też w zastrzyku, ale efekty rewelacyjne. Jakbyś miała kogoś kto by Ci to załatwił to na prawdę warto!
Stary 2012-03-07, 10:10   #1760
Jamee
Zakorzenienie

Dzień dobry

Chciałam tylko napisać, że te dni uciekają coraz szybciej, a suwaczek przesuwa się w zastraszającym tempie

Klempaa przykro mi, że tak się sprawy mają. Mam nadzieję, że wszystko ułoży się po Waszej myśli.

Madzia rządzisz. Piękne są te krzesełka

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Dziewczyny, po tym jak na dobre pożegnałam się z Calais, jestem coraz bardziej zdecydowana na ten model, Julia Rosa 302 . Od początku to jednak muślinowe suknie najbardziej do mnie przemawiały. Chciałabym w niej dokonać tylko małych zmian, na pewno zrezygnować z tego tiulu przy dekolcie. Nie podoba mi się również ten kwiat z boku. I tutaj mam do was ogromną prośbę o pomoc . Czy zastąpić go innym, delikatniejszym kwiatem? Czy może zrezygnować zupełnie z kwiatka, a w to miejsce wszyć pas z delikatnymi kryształami? Coś podobnego do tego, który swego czasu Nena planowała dobrać do swojej sukni, a'la Chelsea Clinton tylko raczej węższy. Co o tym myślicie?
Zdecydowanie pas

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Mi ogólnie pióra nie leżą, ale gdybym miała wybierać z tych, to 2

A jak jesteśmy przy bukietach, to byłam dziś zapytać w kwiaciarni ile wcześniej przyjmują zamówienia na bukiety ślubne, a florystka mi na to, że na tydzień przed, góra 2 tygodnie. Taaaaakie oczy zrobiłam, co Wy o tym myślicie? Nie za późno?
Mnie powiedziała, że ma przyjść zamówić bukiet w poniedziałek przed ślubem

Cytat:
Ja i mój M. mamy dziś, tzn. wczoraj oficjalną rocznicę zaręczyny były 6 czerwca w tamtym roku. To wygląda na ślub ekspresowy, w rzeczywistości jest jednak inaczej. Znamy się od bardzo dawna jest moją pierwszą miłością, pierwszy raz zakochałam się w nim gdy miałam 16 lat, jednak z uwagi na sporą różnicę wieku, byłam dla niego wtedy smarkulą choć przeżyliśmy wtedy kilka uroczych chwil, np mój pierwszy pocałunek
A rok temu, tak to mówi M. "poznaliśmy się znowu". Nawiasem mówiąc, zawsze mamie powtarzałam, że to on będzie moim mężem, chociaż za bardzo w to nie wierzyłam.
Tyle z historii.
Co do ślubu...
Sala jest, to jasne, trafił się nam fartem czerwiec w tym roku, chociaż planowaliśmy początkowo jesień. Jadąc do domu weselnego, mówiłam, że bardzo podoba mi się data 23 czerwca i bach... Pani mówi że ktoś niedawno zrezygnował
Zespół to nasi znajomi, fotograf również nieobcy, wszyscy z naszych okolic więc mam nadzieję że będą się starać
Z zaproszeniami były kłopoty z powodu nie kompetencji pewnej pani... ale akurat dziś udało mi się tą sprawę załatwić
Mam już pomysł na bukiet, który chce zrobić sama i na dekorację sali i inne drobiazgi.
Witaj
Śliczna suknia

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 10:15   #1761
klaudusk_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
Nie trzeba grupona zeby złapać grzybka na mani czy przedłuzaniu, teraz już więcej salonów dba o higienę, ale w 80% jak patrzę mają jeden pilnik dla kilku klientek
Wiadomo, że to zależy od firmy i jej podejścia do klientek, ale ja normalnie bez grouponu chodziłam do tego salonu na manicure i zawsze przy mnie dezynfekowała sprzęt lub wyciągała nowy

Zapraszam na mój blog
http://kikalifestyle.blogspot.com/
klaudusk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 10:17   #1762
maruda80
Zakorzenienie

Cytat:
Tyle z historii.
Co do ślubu...
Witaj

Piękna ta wasza historia, bardzo taka romantyczna. Jednak życie czasem pisze piękne scenariusze...

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 10:22   #1763
patollek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
Dobry wieczor panieneczki

A i mam jeszcze info dla tych dziewczyn co poszukuja bialych butow ale tak jak ja maja awersje do satynowych. Dzis widzialam w Zarze bardzo fajne skorzane, bialusienkie, jakbym miala biala sukienke to bym sobie je kupila...

http://www.zara.com/webapp/wcs/store...BSPITSE%2BNEUS

http://www.zara.com/webapp/wcs/store...BMET%2BPLOOIEN

http://www.zara.com/webapp/wcs/store...%2BPLATEAUZOOL
ja też oglądałam te buciki ładne ale jedne dla mnie za niskie drugie za wysokie :/
patollek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 10:33   #1764
aroli
Zadomowienie

Hej !

Jadę zaraz zamawiać suknię z mamą, tatą i babcią już nie mogę się doczekać Muszę aparat spakować, żeby póżniej mężowi fotki pokazać.

Miłego dnia

I 27.11.2010 --> II 07.07.2012
29.03.2015
17.11.2016
aroli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 10:36   #1765
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aroli Pokaż wiadomość
Hej !

Jadę zaraz zamawiać suknię z mamą, tatą i babcią już nie mogę się doczekać Muszę aparat spakować, żeby póżniej mężowi fotki pokazać.

Miłego dnia
Fajnie masz bo mój absolutnie nie chce widzieć.

Laura

Stary 2012-03-07, 10:36   #1766
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
dzięki, każda rada cenna teraz łatwiej mi będzie na coś się zdecydować, bo tAk to kompletnie juz zgłupialam.
Nie ma za co, to jest raczej rada widziana moimi oczami a niżeli eksperta
Cytat:
Widziałam reklamę i nie powiem że nie zgadzam się z pogrubionym
Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Ja też mam okrągłą buzię, pełne policzki. Nie jestem specjalistą, ale zauważyłam, że najkorzystniej mi w fryzurze na bok. Przedziałek z boku, grzywka lekko okalająca buzię i właśnie upięcie z boku. Jak tak na siebie patrzę w takiej fryzurze, to wydaje mi się, że lekko wysmukla twarz.
Mi sie wydaje że taka fryzura pasuje raczej wszystkim byle by nie robić wielkiej bomby z boku co by nie wyglądała jak druga doklejona twarz
Stary 2012-03-07, 10:41   #1767
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aroli Pokaż wiadomość
Hej !

Miłego dnia
Nam pokazać, nie mężowi!!
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 10:44   #1768
Kessi_86
Wtajemniczenie

150 dni do ślubu

Madzia super te wasze krzesełka

Klempaa szkoda że tak wyszło, trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku

kilianna o matko ta dziewczyna jest jakaś nie normalna już nie ma co wymyślać to ja też powinnam wziąć swoją chrześniaczkę żeby z nami zatańczyła bo jest taka słodka tylko że mi ani mojej rodzinie to nawet do głowy nie wpadło

kindziulindzia a jaki Cie ten komplet interesuje w granacie czy raczej w bieli

Witam też nowe Pmki

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:
O właśnie zgadzam się z tym
Stary 2012-03-07, 10:46   #1769
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kessi_86 Pokaż wiadomość

150 dni do ślubu
kindziulindzia a jaki Cie ten komplet interesuje w granacie czy raczej w bieli

Witam też nowe Pmki
za dni

komplet w granacie ale nie pogardzę też jakimś neutralnym
19.05.2012
Stary 2012-03-07, 10:49   #1770
aroli
Zadomowienie

Cytat:
Fajnie masz bo mój absolutnie nie chce widzieć.
Dlaczego ? Mój chciał jechać, ale nie mógł się wyrwać z pracy...

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
Jak dam radę dzisiaj to wrzucę fotki a jak nie to jutro

I 27.11.2010 --> II 07.07.2012
29.03.2015
17.11.2016
aroli jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości