Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 2012 - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-07, 10:35   #3301
cziqua
Zadomowienie

Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20

no to u mnie sam poranek totalnie beznadziejny
wstałam chcę wyciągnąc worek ze smieciami z wiadra wiadro przewróciło słoik z ogórkami kiszonymi któy się rozwalił i popłynęło wszystko na całą kuchnię tż do mnie ze mam się odsunąc bo on to posprząta prędzej niż ja a ja się mam ubierac bo miał mnie do tego urzędu pracy zawiezc. nalał wody do wiadra wziął mopa no i zmywa wodę po ogókach nagle chyba za mocno chciał mopa wydusic i dup całe wiadro wody wylane na przedpokój npokoj i kuchnie no to ja już w płacz że on chciał szybciej a jak sie czlowiek spieszy to si ediabel cieszy i ze teraz napewno bedzie mnie obwinial o to ze on wylal ta wode bo to ja rozwaliłam słoik i przez to żeby oganąc teraz musimy oboje sie zabrac za sprzatanie
czyli poranek straszny ale jakos ogarnelismy potop i tz zawiozl mnie do tego up tam juz duzo lepsze wiesci odfajkowałam wizytę i podpis z 14 marca no i mam zaswiadczenie o ubezpieczeniu takze tyle dobrze . a na obiad karkowka teraz biorę sie za sprzątanie .

Mravka - gratulacje dobrze ze wszystko sie dobrze skonczylo
Aguska - za rozkręcenie akcji

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 10:36   #3302
19claudia91
Rozeznanie

Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
karolca, burza hormonów, to już końcóweczka i z tego co zauważyłam dużo dziewczyn płacze w tym czasie..
A to może ten nowy słynny objaw zbliżającego się porodu?
no.. odchodzące wody :p to napewno ten symptom

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 10:37   #3303
karolca
Zakorzenienie

Wieczorem na pewno dam znać co u mnie po wizycie. Liczę na dobre wieści. I to, że lekarz będzie wiedział co zaradzić na te moje bolące ręce, bo dziś w nocy znowu obudziłam się z takim obrzękiem, że nie wiedziałam co robić. Musiałam wziąć przeciwbólowo pyralginę Wiem, że teraz to już nie jest takie szkodliwe, ale mimo wszystko, dla mnie ma to być ostateczność. Wysmarowałam bolące miejsca maścią ze żmiji zygzagowatej... wymoczyłam dłonie w chłodnej wodzie... ale to pomogło na 5 minut (ale udało mi się zasnąć).
Aby ręce w nocy mnie za bardzo nie bolały, musiałabym spać w pozycji półleżącej na dwóch poduszkach :/a ręce swobodnie opuszczona wzdłuż ciała.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 10:39   #3304
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
karolca, burza hormonów, to już końcóweczka i z tego co zauważyłam dużo dziewczyn płacze w tym czasie..
A to może ten nowy słynny objaw zbliżającego się porodu?
oby bo ja też od wczoraj strasznie płaczliwa jestem
Stary 2012-03-07, 10:40   #3305
tynka88
Zadomowienie

Karolca to pewnie lada dzien urodzisz Ewelinka wyciska z Ciebie ostatnie soki

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 10:41   #3306
aalegna
Wtajemniczenie

karolca no to kciuki za wizyte
Stary 2012-03-07, 10:44   #3307
lena_mi
Zakorzenienie

Przekazuję jeszcze pozdrowienia od Aguśki dla wszystkich dziewczyn i podziękowania za wsparcie!

A dla Mravki gratulacje

Stary 2012-03-07, 10:49   #3308
karolca
Zakorzenienie

chciałabym mimo wszystko urodzić 13. ale nie wiem jak to wszystko wyjdzie.
Ale fakt, Ewelinka od wczoraj czy przedwczoraj jakby nieco spokojniejsza jest. Rusza się, czuję ją, ale jest spokojniejsza.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-03-07, 11:01   #3309
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry! Nie mogę spac..

a to jakoś inaczej niż na pierwszej stronie?

a nie, ok, coś mi się "pomięszało", że 27 kwietnia, a to 27 marca!
oj, to by dopiero było, jakby termin na koniec kwietnia a ja już takie duże dziecię mam to chyba do końca kwietnia to by urosło do 6 kilo

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość

Mravka urodziła!
gratulacje

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
w ogóle moje sny doprowadzają mnie czasami do bólu głowy..dzisiaj mi się śniło że wyszedł mi czop (ale nie był podobny jak poprzednio do kroplówki) tylko do kawałka węża ogrodowego i w środku miał termometr.. Matko święta.. :p

Cytat:
Hej Dziewczynki, wiadomości od Aguśki sa takie, że..

Usunęli Adze już krążek, lekarz zrobił masaż (Aguśka ledwo nie odpłynęła, takie to nieprzyjemne..). Rozwracie na 2,5 palca, szyjki praktycznie brak.
Tęskni już bardzo za Filipkiem i ciężko było się Jej rozstać rano z Synkiem
o 12 ma USG i KTG, więc grzecznie czeka.

A my mocno,mocno trzymamy kciuki, żeby jak najmniej bolało i poród był szybki!!!
za Aguśkę

dzień dobry

Karolca kciuki za wizytę

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 11:22   #3310
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Dzień dobry!

Widzę,że Mravka mnie nie posłuchała gratuluję!! I naprawdę cieszę się,że mimo tych problemów wszystko jest ok...
Myślałam,że jak wejdę to zobaczę,że Emigra urodziła,a ta bidula się nadal męczy...
za Aguśkę,żeby wszystko sprawnie poszło i w miarę żeby nie bolało...
jeszcze zapomniałam o Pempku-ona dziś też miała na IP się stawić...

Ja dziś też idę na wizytę... Ciekawe co mi tam dziś moja czarodziejka powie ciekawego. Miałam dziś sobie pospacerować,ale pogoda do du... i będę biegusiem do domu wracać... A tak chciałam sobie połazić,no!!
Co do snów też miałam takie głupie,że szok.
Sen nr1,że kierowałam autem. z tylniego siedzenia. zatrzymała mnie policja bo jechałam ciągle na jednym biegu. i mówi do mnie policjant,żebym wrzuciła 3. a ja na to,że nie mogę,,bo nie sięgam do wajchy bo mam taki wielki brzuch że aż muszę z tyłu siedzieć. i on musiał to zrobić dodam żze nie miałam prawka,a on i tak mnie puścił,tylko powiedzial,że najpierw się trzeba było za naukę wziąć a nie za robienie dzieci
Sen nr 2w którym siedząc"na barana" znajomemu wjechałam na salę weselną. dodam że T. nie był panem młodym
Sen nr 3 w którym biegałam po rondzie w jakimś wielkim mieście
a rano złapał mnie taki ogromny skurcz...w łydce że aż krzyknełam... T. mało z łóżka nie zleciał,bo myślał że się zaczęło..

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
chciałabym mimo wszystko urodzić 13. ale nie wiem jak to wszystko wyjdzie.
Ale fakt, Ewelinka od wczoraj czy przedwczoraj jakby nieco spokojniejsza jest. Rusza się, czuję ją, ale jest spokojniejsza.
Tym aż tak się nie sugeruj,bo u mnie tak ze 2tyg już jest (mniej więcej od kiedy korka nie mam). Mały się ruszy ze 2-3 razy i na tym koniec. A widzisz,że akcji żadnej nie ma... U Ciebie może też tak być i urodzisz tego 13-go Swoją drogą trzynastki sa fajne Sama się tego dnia urodziłam

Julian:22.03.2012
Leon:26.02.2015
Iiiii nadchodzi nowe ❤️
balbinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 11:25   #3311
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
dziwne ... jak otwieram meila od Koni to też mam jakieś znaczki i zero zdjęć :/ więc jak je widziałaś??
eee. nie wiem.

Cytat:

[SIZE=4][COLOR=red]Usunęli Adze już krążek, lekarz zrobił masaż (Aguśka ledwo nie odpłynęła, takie to nieprzyjemne..). Rozwracie na 2,5 palca, szyjki praktycznie brak.
A my mocno,mocno trzymamy kciuki, żeby jak najmniej bolało i poród był szybki!!!
kurde no, ten masaż to jakaś masakra jest...
trzymam kciuki, żeby to już dziś było...

Cytat:
Wiecie co... nie wiem czy mam się z tego śmiać czy nie...
ale od rana jestem tak płaczliwa jak nigdy

Kciuki trzymam za wszystkie
płacz płacz, pełnia jest to urodzisz

Cytat:
Wieczorem na pewno dam znać co u mnie po wizycie. Liczę na dobre wieści. I to, że lekarz będzie wiedział co zaradzić na te moje bolące ręce, bo dziś w nocy znowu obudziłam się z takim obrzękiem, że nie wiedziałam co robić. Musiałam wziąć przeciwbólowo pyralginę Wiem, że teraz to już nie jest takie szkodliwe, ale mimo wszystko, dla mnie ma to być ostateczność. Wysmarowałam bolące miejsca maścią ze żmiji zygzagowatej... wymoczyłam dłonie w chłodnej wodzie... ale to pomogło na 5 minut (ale udało mi się zasnąć).
Aby ręce w nocy mnie za bardzo nie bolały, musiałabym spać w pozycji półleżącej na dwóch poduszkach :/a ręce swobodnie opuszczona wzdłuż ciała.
omg, masakra z tymi rękami! bardzo współczuję. ale to już niedługo!

a ja w kwestii edukacyjnej (broń Boże nie żalę się tu ani nie oczekuję załamywania rąk nad sobą) wklejam komórkowe foty mojej prawej łydki - oto jak wygląda noga cholestazowa. czerwone kropki to dziury w ciele z wklęsłymi strupkami. przy kostce zdarta skóra. obrzęk-jak widać. ciekawe jak to będzie wyglądać po wygojeniu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0167.jpg (47,2 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0168.jpg (51,2 KB, 40 załadowań)
Stary 2012-03-07, 11:26   #3312
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Co tutaj się dzieje a ja wstawiłam zupkę na obiad

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 11:27   #3313
koniakonia
Zakorzenienie

Dzięki Dziewczęta za komplementy
Powiem Wam ,że faktycznie Dziewczynki mi się udały jak nic w życiu. Do tego są dziećmi tzw. przeze mnie "do ogarnięcia" więc nie jest mi zbyt ciężko.Mam nadzieję,że Wasze Dzieciaczki też będą grzeczne i będziecie miło wspominać ten okres życia, tego Wam życzę z całego serca, bo wiem ,że bywa różnie.
Mravka serdeczne gratulacje, dobrze że tż już był na miejscu,ucałuj od e ciotki tego Małego Człowieczka.
Qsłońcu dla Ciebie również wielkie moje gratulacje , zdrówka dużo dla Was.
Ja raz plakałam ze strachu w szpitalu i właśnie to była akcja podobna jak u Ciebie, nagła cc u Dziewczyny z mojego pokoju ( dlatego ostatecznie szłam druga na stół). Widziałam pośpiech lekarzy itd. jeszcze koleżanka zawołała ,że mam zadzwonić do Jej Męża i mu powiedzieć ...Mój tż nie mógł mnie uspokoić , tak się wystraszyłam , ale na szczęście wszystko się dobrze skończyło. Malutki ważył 2 kg i miał 48 cm, ale dzielny był jak nie wiem co, ogarniał cyca aż miło , a jak był głodny to dawał czadu z tych małych usteczek,ze hoho.

Gosia i Lena ja się na taki biznes z transferem cyców piszę, ale dorzucam po 10 kg na tyłek i uda w gratisie .Tak to jest, że Bozia lub Natura, jak kto woli, tak dzieli "walory" ,że najczęściej dostajemy coś fajnego i coś mniej fajnego do kompletu,żeby nie było zbyt pięknie.Ja mam np. dość fajne rzęsy i ciemną oprawę oczu, ale za to brwi mam jak zwierzak czy oskar z muppet show.

Emigra
trzymaj się dzielnie
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 11:29   #3314
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość

Te humory to mam z ograniczen jakie wymaga na mnie ciaza, tzn przewaznie z braku konkretnego ruchu, pobiegałabym sobie, pomiziała sie z TZ, napiła piwka i nie byloby problemu no ale synun -książe wyskoczy to miejmy nadzieje beda same radosne dni
Ja na brak ruchu nie narzekam,na brak miziania tez
Ale to piwko,oj tak
No,ale nic-moze w przyszlym roku

Cytat:

Usunęli Adze już krążek, lekarz zrobił masaż (Aguśka ledwo nie odpłynęła, takie to nieprzyjemne..). Rozwracie na 2,5 palca, szyjki praktycznie brak.

Trzymam

Cytat:

Wiecie co mi wczoraj TZ wyznał... ze jak chodziłam w tych kalesonach po domu, to on sie nic nie odzywał, ale ze sobie pomyslal ze tearz to juz koniec, przed slubem tak ladnie i wszystko pieknie, a teraz to juz prawdziwa mamuska, kalesony i ze juz koniec ze mna, niby w żartach ale wiecie jak to jest wyznal mi tez ze odkad zamienilam kalesony na getry to inaczej na mnie patrzy, pytalam czemu nie powiedzial wczesniej ze te kalesony nie przejda, ja mu zawsze mówie jak mi cos nie pasuje, dobrze ze sie w pore opamietałam:P
Dobrze,ze nie mialas jeszcze papilotow na glowie i walka w rece

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
wstałam chcę wyciągnąc worek ze smieciami z wiadra wiadro przewróciło słoik z ogórkami kiszonymi któy się rozwalił i popłynęło wszystko na całą kuchnię tż do mnie ze mam się odsunąc bo on to posprząta prędzej niż ja a ja się mam ubierac bo miał mnie do tego urzędu pracy zawiezc. nalał wody do wiadra wziął mopa no i zmywa wodę po ogókach nagle chyba za mocno chciał mopa wydusic i dup całe wiadro wody wylane na przedpokój npokoj i kuchnie no to ja już w płacz że on chciał szybciej a jak sie czlowiek spieszy to si ediabel cieszy i ze teraz napewno bedzie mnie obwinial o to ze on wylal ta wode bo to ja rozwaliłam słoik i przez to żeby oganąc teraz musimy oboje sie zabrac za sprzatanie

Poranek faktycznie nieciekawy,ale reszta dnia na pewno bedzie lepsza!

Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość

Ja dziś też idę na wizytę... Ciekawe co mi tam dziś moja czarodziejka powie ciekawego.
za wizyte!
Stary 2012-03-07, 11:31   #3315
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Mój tylko czeka na moment kiedy mu powiem, że wyganiamy Andreę, bo ja dalej nie mam ochoty na sex
A ja mam ochotę i co z tego mój tż chyba się mnie boi

Stary 2012-03-07, 11:33   #3316
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Powiem Wam ,że faktycznie Dziewczynki mi się udały jak nic w życiu. Do tego są dziećmi tzw. przeze mnie "do ogarnięcia" więc nie jest mi zbyt ciężko.Mam nadzieję,że Wasze Dzieciaczki też będą grzeczne i będziecie miło wspominać ten okres życia, tego Wam życzę z całego serca, bo wiem ,że bywa różnie.
Mravka serdeczne gratulacje, dobrze że tż już był na miejscu,ucałuj od e ciotki tego Małego Człowieczka.
Ja raz plakałam ze strachu w szpitalu i właśnie to była akcja podobna jak u Ciebie, nagła cc u Dziewczyny z mojego pokoju ( dlatego ostatecznie szłam druga na stół). Widziałam pośpiech lekarzy itd. jeszcze koleżanka zawołała ,że mam zadzwonić do Jej Męża i mu powiedzieć ...Mój tż nie mógł mnie uspokoić , tak się wystraszyłam , ale na szczęście wszystko się dobrze skończyło. Malutki ważył 2 kg i miał 48 cm, ale dzielny był jak nie wiem co, ogarniał cyca aż miło , a jak był głodny to dawał czadu z tych małych usteczek,ze hoho.

Gosia i Lena ja się na taki biznes z transferem cyców piszę, ale dorzucam po 10 kg na tyłek i uda w gratisie .Tak to jest, że Bozia lub Natura, jak kto woli, tak dzieli "walory" ,że najczęściej dostajemy coś fajnego i coś mniej fajnego do kompletu,żeby nie było zbyt pięknie.Ja mam np. dość fajne rzęsy i ciemną oprawę oczu, ale za to brwi mam jak zwierzak czy oskar z muppet show.

Emigra
trzymaj się dzielnie

a ja mam właśnie udka i siedzenie sporawe, wręcz murzyńskie, a walory jakby zanikały.hmm. chociaż kiedy byłam szczupła, a cyc 70f, to przy bieganiu na w-fie takie turbulencje były, że szkoda gadać...
Stary 2012-03-07, 11:36   #3317
rybka13
Zakorzenienie

O jaaaa... Wchodze na pierwsza strone z mysla, ze zobacze tam emigre i ewelajne a tam Mravka! Co raz bardziej mnie zaskakujecie

Mravka gratulacje!!! zdrowka dla Ciebie i Roberta

Ide poczytac co to dzialo sie w nocy
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 11:37   #3318
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
eee. nie wiem.

kurde no, ten masaż to jakaś masakra jest...
trzymam kciuki, żeby to już dziś było...

płacz płacz, pełnia jest to urodzisz

omg, masakra z tymi rękami! bardzo współczuję. ale to już niedługo!

a ja w kwestii edukacyjnej (broń Boże nie żalę się tu ani nie oczekuję załamywania rąk nad sobą) wklejam komórkowe foty mojej prawej łydki - oto jak wygląda noga cholestazowa. czerwone kropki to dziury w ciele z wklęsłymi strupkami. przy kostce zdarta skóra. obrzęk-jak widać. ciekawe jak to będzie wyglądać po wygojeniu.
Że też musisz się tyle nacierpieć , pewnie nagrodą będzie grzeczna Córeczka i niech ten kwiecień szybko zleci
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 11:38   #3319
ivonka7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość
u mnie też brak rozstępów na szczęście, ale coraz bardziej się boję bo mała się strasznie rozpycha a gadałam z kosmetyczką kiedyś i powiedziała, że po porodzie się nie robią, ale czytałam kiedyś, że dziewczyny pisały, że po też potrafią się pojawić
Monia odnośnie rozstępów to ja miałam brzuszek gładziutki do samego końca, dopiero po porodzie jak już zrobił się luźny to pokazało się kilka rozstępów-ale pielęgnuje brzuch tak jak w ciąży i może kiedyś znikną
Odnośnie rożka to ja wzięłam miękki-bo dziecko też potrzebuje czuć bliskość ciała mamy i taty, a nie jakieś usztywnienia. Mała ma 3 tygodnie i już rożek będzie powoli wychodził z użycia.

Mocno trzymam kciuki za rodzące mamuśki!
i serdecznie gratuluje rozpakowanym
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 11:44   #3320
aalegna
Wtajemniczenie

balbinka20 za wizytęto
cottonpuma oj współczuje tej cholestazy, mam nadzieję że raz dwa minie a to swędzenia jakoś przetrzymasz
Stary 2012-03-07, 11:45   #3321
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Że też musisz się tyle nacierpieć , pewnie nagrodą będzie grzeczna Córeczka i niech ten kwiecień szybko zleci
oby i żeby miała włoski jak Twoja choć mało realne, bankowo będzie czarnulka. ale może będą tak ładnie błyszczeć i falować.
liczę na to, że w srodę Kraków powie, że termin mam na max. 16 a rozwiążę się na przełomie marca-kwietnia.

Co do cierpienia... Tak mi się czasem zdaje, że ja się jeszcze g*wno nacierpiałam w porównaniu z takimi przyjemnościami jak bolący brzuch po cesarce, masaż szyjki, spękanie w środku, zastój pokarmu, obrzeki rąk takie, że się wyć chce i pyralgina staje się konieczna (w sumie w listopadzie przy kolce nerkowej zacisnęłam zeby i nawet paracetamolu nie wzięłam... sama nospa 40, więc jak te ręce muszą boleć... ;()czy chociażby (no niby niebolesne, ale jednak bardziej wkurzające) leżenie z nogami do góry kilka tygodni, miesięcy...
zresztą. swędzenie nie boli. to nico jest. bardziej boli, jak się przypadkowo dziabnę insuliną w żyłkę podskórną i wywala mi krwiaka
ale, łansegen, to pikus jest. twardym trzeba być
Stary 2012-03-07, 11:46   #3322
karolca
Zakorzenienie

ależ mnie mdli

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-03-07, 11:53   #3323
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Widzę,że Mravka mnie nie posłuchała gratuluję!! I naprawdę cieszę się,że mimo tych problemów wszystko jest ok...
Myślałam,że jak wejdę to zobaczę,że Emigra urodziła,a ta bidula się nadal męczy...
za Aguśkę,żeby wszystko sprawnie poszło i w miarę żeby nie bolało...
jeszcze zapomniałam o Pempku-ona dziś też miała na IP się stawić...

Ja dziś też idę na wizytę... Ciekawe co mi tam dziś moja czarodziejka powie ciekawego. Miałam dziś sobie pospacerować,ale pogoda do du... i będę biegusiem do domu wracać... A tak chciałam sobie połazić,no!!
Co do snów też miałam takie głupie,że szok.
Sen nr1,że kierowałam autem. z tylniego siedzenia. zatrzymała mnie policja bo jechałam ciągle na jednym biegu. i mówi do mnie policjant,żebym wrzuciła 3. a ja na to,że nie mogę,,bo nie sięgam do wajchy bo mam taki wielki brzuch że aż muszę z tyłu siedzieć. i on musiał to zrobić dodam żze nie miałam prawka,a on i tak mnie puścił,tylko powiedzial,że najpierw się trzeba było za naukę wziąć a nie za robienie dzieci
Sen nr 2w którym siedząc"na barana" znajomemu wjechałam na salę weselną. dodam że T. nie był panem młodym
Sen nr 3 w którym biegałam po rondzie w jakimś wielkim mieście
a rano złapał mnie taki ogromny skurcz...w łydce że aż krzyknełam... T. mało z łóżka nie zleciał,bo myślał że się zaczęło..

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Tym aż tak się nie sugeruj,bo u mnie tak ze 2tyg już jest (mniej więcej od kiedy korka nie mam). Mały się ruszy ze 2-3 razy i na tym koniec. A widzisz,że akcji żadnej nie ma... U Ciebie może też tak być i urodzisz tego 13-go Swoją drogą trzynastki sa fajne Sama się tego dnia urodziłam
ja też ja też

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość

a ja mam właśnie udka i siedzenie sporawe, wręcz murzyńskie, a walory jakby zanikały.hmm. chociaż kiedy byłam szczupła, a cyc 70f, to przy bieganiu na w-fie takie turbulencje były, że szkoda gadać...

Cytat:

Emigra
trzymaj się dzielnie
a nigdy nie umiałam zapamiętac który to takie brwi zaj... miał

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Monia odnośnie rozstępów to ja miałam brzuszek gładziutki do samego końca, dopiero po porodzie jak już zrobił się luźny to pokazało się kilka rozstępów-ale pielęgnuje brzuch tak jak w ciąży i może kiedyś znikną
Odnośnie rożka to ja wzięłam miękki-bo dziecko też potrzebuje czuć bliskość ciała mamy i taty, a nie jakieś usztywnienia. Mała ma 3 tygodnie i już rożek będzie powoli wychodził z użycia.

Mocno trzymam kciuki za rodzące mamuśki!
i serdecznie gratuluje rozpakowanym

ale ten czas leci już 3 tygodnie

Filip Jan

16.04.2012
narodziny syna Filipa!!!

Stary 2012-03-07, 11:54   #3324
agabi
Rozeznanie

dziewczyny Kochane, ja tylko na chwilkę, powiedzieć że żyjemy i mamy się dobrze Gabryś jest cudownykocham Go nad życie, nie wiedziałam, że można coś tak bardzo, tak silnie czuć.

opisywać porodu nie będe , bo nie ma co pisać- przygotowano mnie do operacji, uśpiono, i jak się zbudziłam podano mi synka.przytuliłam Go, poryczałam ze szczęścia. i tyle.

boli mnie troszkę rana, mam tam wszystko opuchnięte, jeden wielki siniak, cycuchy mnie strasznie bolą, a mleczka mam malutko.muszę dokarmiać modyfikowanym mlekiem.ale jestem barddzzzoooo szczęśliwa.

potem postaram się chociaż troszkę Was nadrobić .zajrzałam oczywiście najpierw na pierwszą stronę-GRATULUJĘ DZIEWCZYNY:ju pi:

trzymajcie się Kochanei dziękuję że byłyście z nami myślami i trzymałyście kciuki
Stary 2012-03-07, 11:58   #3325
cziqua
Zadomowienie

a ja się zabieram za sprzątanie włączyłam sobie muzyczkę bo sobie lubię potyniac przy sprzątaniu i tak spojrzałam w witrynę z regału i mało trupem nie padłam jak zobaczyłam tego wieloryba podrygującego w rytm muzyki dobrze że zawsze sama w domu jestem jak sprzatam bo tż móglby tego widoku nie ogarnąc

Filip Jan

16.04.2012
narodziny syna Filipa!!!

Stary 2012-03-07, 12:03   #3326
monika_krk
Raczkowanie

Cytat:
na 15.15 mam ktg a wizytę na 15.45
ale wcześniej jadę do szpitala zobaczyć inną porodówkę (bo mam koncepcję zmienić szpital), a jak będę wracała, wstępuję do hurtowni dziecięcej dokupić brakujące rzeczy (bo tam jest wszystko wszystko, łącznie z aptecznymi rzeczami).
Karolca, a czemu ty chcesz zmienić szpital?

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
świąt również nie chciałabym spędzić w szpitalu, dlatego najlepsza data na poród to 24marca
mi akurat wtedy nie pasuje

Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość
SŁOŃCA MOJE
Dostałam smska od Emigry o godzinie 20:19 cytuję: "Odeszły mi wody. Skurczy brak jedziemy do szpitala. Emigra"
Napisałam jej, że trzymamy kciuki i w ogóle, że czekamy na wieści po wszystkim. Widzę, że ktoś juz na szczęscie Was uprzedził, ja normalnie aż się poryczałam, bo nie miałam dostępu do netu żeby Was od razu powiadomić!
Także trzymamy kciuki, oby już po wszystkim
zaciśnięte za Emigrę

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość

Mravka urodziła!
wiadomość z mejla:
Witam Kochane.06.03 o 20;50 przyszedl na swiat Robert..okruszek ma 2370g.i 51cm. Wokoł szyjki miał pepowine i raptownie spadlo tetno...skonczyło sie CC..Pojechałam tylko zrobic KTG dzis w południe a zakonczyło sie rozpakowaniem. Czekam teraz az mi przyniosa Synka....znieczulenie powoli schodzi. Sciskam ps.sama nie wierze,ze to sie wydarzyło

Gratuluję ale niespodzianka! Zdrówka i szybkiego powrotu do domku
Gratulacje dla Mravki

Cytat:

Aguśka, trzymamy kciuki

Cytat:
Wiecie co mi wczoraj TZ wyznał... ze jak chodziłam w tych kalesonach po domu, to on sie nic nie odzywał, ale ze sobie pomyslal ze tearz to juz koniec, przed slubem tak ladnie i wszystko pieknie, a teraz to juz prawdziwa mamuska, kalesony i ze juz koniec ze mna, niby w żartach ale wiecie jak to jest wyznal mi tez ze odkad zamienilam kalesony na getry to inaczej na mnie patrzy, pytalam czemu nie powiedzial wczesniej ze te kalesony nie przejda, ja mu zawsze mówie jak mi cos nie pasuje, dobrze ze sie w pore opamietałam:P
mi mój też zawsze mówi, żebym np. się nie malowała bo dobrze wyglądam, ale ja i tak wiem swoje czy dobrze czy źle, fakt faktem z make-upem lepiej
Stary 2012-03-07, 12:07   #3327
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
a ja się zabieram za sprzątanie włączyłam sobie muzyczkę bo sobie lubię potyniac przy sprzątaniu i tak spojrzałam w witrynę z regału i mało trupem nie padłam jak zobaczyłam tego wieloryba podrygującego w rytm muzyki dobrze że zawsze sama w domu jestem jak sprzatam bo tż móglby tego widoku nie ogarnąc
U mnie dzisiaj w lustrze też pokazał się wieloryb

Stary 2012-03-07, 12:10   #3328
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość
Karolca, a czemu ty chcesz zmienić szpital?
Będę wiedziała czy chcę jak odwiedzę ten drugi (tam, gdzie chciałam rodzić na początku, ale nie dojechałam jeszcze).
a dziś przy okazji wizyty będe w mieście więc odwiedzę oddział

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-03-07, 12:19   #3329
karo_z
Rozeznanie

Dzień dobry!!!

Mravka - GRATULACJE!!!!

Aguśka, Emigra, Asika - obyście się za długo nie męczyły

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
Co za wieści no co za wieści ! gratulacje dla nowych mamus.. A ja właśnie wstałam głodna i chyba pójdę zrobić sobie tosty. U mnie wczoraj nic się nie ruszyło bolał mnie brzuch aby na kibelek :p później głowa zaczęła boleć na dodatek księżyc święcił mi prosto w twarz to tz przysunal mnie do siebie żebym się nie męczyła z tym światłem księżycowym. A teraz idę jeść =D
w ogóle moje sny doprowadzają mnie czasami do bólu głowy..dzisiaj mi się śniło że wyszedł mi czop (ale nie był podobny jak poprzednio do kroplówki) tylko do kawałka węża ogrodowego i w środku miał termometr.. Matko święta.. :p

Cytat:
Wiecie co... nie wiem czy mam się z tego śmiać czy nie...
ale od rana jestem tak płaczliwa jak nigdy

Kciuki trzymam za wszystkie
wody się pewnie już sączą, także wiesz... już niedługo

Cytat:
czyli poranek straszny ale jakos ogarnelismy potop i tz zawiozl mnie do tego up tam juz duzo lepsze wiesci odfajkowałam wizytę i podpis z 14 marca no i mam zaswiadczenie o ubezpieczeniu takze tyle dobrze . a na obiad karkowka teraz biorę sie za sprzątanie .

Mravka - gratulacje dobrze ze wszystko sie dobrze skonczylo
Aguska - za rozkręcenie akcji
oj, no to nieźle się zaczął dzień...

Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość
dziewczyny Kochane, ja tylko na chwilkę, powiedzieć że żyjemy i mamy się dobrze Gabryś jest cudownykocham Go nad życie, nie wiedziałam, że można coś tak bardzo, tak silnie czuć.

opisywać porodu nie będe , bo nie ma co pisać- przygotowano mnie do operacji, uśpiono, i jak się zbudziłam podano mi synka.przytuliłam Go, poryczałam ze szczęścia. i tyle.

boli mnie troszkę rana, mam tam wszystko opuchnięte, jeden wielki siniak, cycuchy mnie strasznie bolą, a mleczka mam malutko.muszę dokarmiać modyfikowanym mlekiem.ale jestem barddzzzoooo szczęśliwa.

potem postaram się chociaż troszkę Was nadrobić .zajrzałam oczywiście najpierw na pierwszą stronę-GRATULUJĘ DZIEWCZYNY:ju pi:

trzymajcie się Kochanei dziękuję że byłyście z nami myślami i trzymałyście kciuki
Super, że macie się dobrze!!! a te wszystkie dolegliwości niedługo ustąpią i będzie jeszcze lepiej!
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 12:24   #3330
Madziara 26
Rozeznanie

A moja teściowa na intensywnej terapi biedna kobieta strasznie schorowana jest chcialabym ja odwiedzic na ale boje sie ze sie czyms zaraze bo teraz grypa panuje.

Dzielić się radością to dwa razy tyle radości, dzielić się smutkiem to połowa smutku.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48aeu99g4kn.png
Madziara 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości