Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1961 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-06, 20:33   #58801
vidia9
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści

W praktyce ponoć brązującym nie jest a tonującym, coś jak tańsza wersja kremów BB , nie aż tak dobra oczywiście To krem do twarzy.
vidia9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 20:35   #58802
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez pussynka Pokaż wiadomość
a cóż to za cudo??
Kupujemy?

Eee, to ja wolę bebiszonki

agatka, pięknie jest i ten kolor boski...
Idę myć swój łeb, ciekawe czy fale wrócą czy jeszcze będą strzelać focha po hennie

"Świat przeszkadza mi w życiu."

Edytowane przez DMkAnia
Czas edycji: 2012-03-06 o 20:37
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 20:37   #58803
vidia9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
O masełku słyszałam, ale o tym brązującym kremie nie gdzie mogę poczytać, zobaczyć?
W wątku rossmanowym, w wątku o kosmetykach Alterry, na plotkowych już nie wiem gdzie a najwięcej to widziałam na blogach, gdzie autorki piszą, że poznały ten kosmetyk po recenzjach na Wizażu
vidia9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 20:38   #58804
Rabarba
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
A kopa chcesz? Osobiście widziałam Twoje włosy, i nie wierzę, że tak jest, i mnie nie przekonasz, bo ja uparty osioł jestem
Byś mnie dzisiaj zobaczyła, to byś zmieniła zdanie :P
A kop może być, zawsze coś ujędrni mój tyłek

Cytat:
Napisane przez vyenna Pokaż wiadomość
Robię sobie zamówienie na bingo - jak myślicie, co wziąć jako szampon?
Jedwab do mycia http://www.bingosklep.com/jedwab-myc...spa-p-216.html
Kolagen do mycia http://www.bingosklep.com/kolagen-my...spa-p-215.html

czy

Szampon kolagenowy z oliwą z oliwek http://www.bingosklep.com/szampon-ko...spa-p-141.html

Mogę wziąć ew. dwie z tych rzeczy, ale i tak się nie mogę zdecydować na konfigurację
Tutaj był analizowany przez Eloe szampon, podejrzewam, że różni się tylko tą oliwą z oliwek
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=408837&page=90
Stary 2012-03-06, 21:00   #58805
pussynka
Raczkowanie

QUOTE=DMkAnia;32762575]Kupujemy?

Eee, to ja wolę bebiszonki

[/QUOTE]

Hehe
W sumie to miałam Cię własnie pytać o BB - Ty kupujesz próbki od dziewczyny z tego bloga, co mi podałas kiedyś? Bo ja bym się chętnie gdzies podłączyła pod jakies próbeczki
pussynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 21:40   #58806
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Pisałam, że wypada mi przy myciu mało włosów - jest tak dalej, ale to co dzieje się z moimi paznokciami to tragedia Rozdwajają się tak jak nigdy. Nie wiem dlaczego to tak, ale mam nadzieję, że przejdzie szybko bo zostanę bez paznokci, które pierwszy raz udało mi się zapuścić.
Dziś rano włosy był nawet ok, odcisnęłam Bielende grafitti. Potem było już trochę gorzej, ale da się przeżyć
Czego nie powinna mieć pianka do włosów oprócz alko?
Stary 2012-03-06, 21:43   #58807
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Jakie zrobiłaś proporcje?
Tak jak napisałaś-albo za mało wody, albo za dużo lnu
2 łyżki lnu (normalne łyżki, nie jakieś chochle...) i szklanka wody

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
myslę, ze za długo gotowalaś, raz też tak zrobiłam teraz gotuje ok 5 min i jest idealny
o, to następnym razem krócej pogotuję i zobaczymy co będzie

Cytat:
Nie wyrzucaj gluta! Zostaw go na sitku na dłużej. jak mimo wszystko nie będzie chciał wyjść, to polej ODROBINKĘ wrzątkiem i łyżką do zupy mieszaj to w końcu się przecedzi!
nie wyrzuciłam, więc zaraz tak zrobię
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 21:53   #58808
emerald_sky
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
wiem że początek pielęgnacji CG może spowodować że będzie gorzej niż było ale chciałam się dowiedzieć czy któraś miała tak jak ja i to minęło. otóż moje włosy bardzo się przetłuszczają, są takie jakby naoliwione. czy coś robię źle? czy może po prostu te zabiegi nie są dla włosów przetłuszczających się? na razie zmieniam mycie odżywką na OMO, może pomoże...
U mnie było gorzej dopóki po prostu nie znalazłam kosmetyków, które mi pasują
Też mam przetłuszczające się włosy (myję codziennie rano). Mycie odżywką u mnie odpadło - Isana Babassu trochę obciąża. Potters balsam aloesowy myje świetnie i włosy są sypkie, ale silikon tradycyjnie robi mi szopę od uszu w dół.
Może rzeczywiście lepiej OMO? Włosy Ci się uspokoją jak odstawisz SLS na dłużej, kiedyś, jeszcze zanim odkryłam CG to myłam głowę babydreamem. I jak łeb miałam tłusty już o 15, tak po miesiącu zaczął wytrzymywać w czystości aż do nocy. Po spaniu nadal jest ble ale pracuję nad tym
Z samymi szamponami też jest różnie, np Babydream lubił mi nie domyć przedziałka, a po Alterrowym szamponie morelowym miałam takie przylizańce, że zaraz były tłuste na górze i suche na końcach. Hipp też się nie sprawdził, ale już nawet nie pamiętam, dlaczego. Na razie najlepiej pasuje mi szampon Alterra granat, świetna konsystencja, zapach i piana(!), włosy są milusie i bardzo dobrze się kręcą.
Znadziesz swój podstawowy komplet i będzie dobrze, mi zajęło to ponad dwa miesiące i kilkanaście napoczętych butelek różnych specyfików, ale warto.

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Wszystkim ostatnio wypadają włosy. W każdym wątku ktoś się skarży. Osłabienie po zimie
Nie strasz, tyle mi wypadło w październiku, że więcej nie wytrzymam Póki co dzielnie się trzymają, ale od jutra zapobiegawczo idzie wciera Jantar i herbatki ze skrzypu i pokrzywy, bo mnie nastraszyłyście.

Cytat:
Napisane przez agatka89 Pokaż wiadomość
dawno nie bylo zdjec, ostatnio niektore z Was porownywalo swoje wlosy wiec i ja pokaze (chociaz nie jestem z nich zadowolona i nie ma czym sie chwalic miewaly lepsze dni ), zdjecie z poczatku pielegnacji, 2 miesiace temu i z dzis po masakrze jajkowej.
Kobieto, już myślałam, że Ci został strach na wróble, a to są piękne włosy, co chcesz. Wiesz, co im służy i szybko wrócą do siebie. Dzisiaj są bardziej równomiernie pokręcone na całej objętości niż kiedyś, zauważyłaś?

Cytat:
Napisane przez vidia9 Pokaż wiadomość
Byłam dziś w ross i nie kupiłam żadnej odżywki, za to wyszłam z ostatnimi wizażowymi hitami : masełkiem Isany i kremem brązującym z Alterry
Jakim jakim masełkiem? ;>
Oglądam ten krem, najpierw fajnie, potem - talk na początku składu, do cery mieszanej, a fe, nieładnie

Cytat:
Napisane przez FelekBezSzelek Pokaż wiadomość
Pto co dzieje się z moimi paznokciami to tragedia Rozdwajają się tak jak nigdy. Nie wiem dlaczego to tak, ale mam nadzieję, że przejdzie szybko bo zostanę bez paznokci, które pierwszy raz udało mi się zapuścić.
Znam ten ból, jak już się zaczną rozdwajać, to trudno to zatrzymać. Pomógł mi dopiero Nail Tek, mam od półtora miesiąca i paznokcie jak nowe (po 7 latach słabych rozdwojeńców!), chociaż podobno po odstawieniu / przedobrzeniu z NT znowu się psują, nie chcę znowu

Ogłaszam koniec kryzysu włosowego (trwającego aż od rana), nie chcę zapeszać póki nie doschły, ale chyba pomógł mi Biowax. Głębokie ukłony w stronę AjriszMarty za pomoc

Edytowane przez emerald_sky
Czas edycji: 2012-03-06 o 21:57
emerald_sky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 23:44   #58809
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Dziękuję
Wiesz, dobrze zmywa oleje, ale mam wrażenie, jakby dobrze mi nie oczyszczała skalpu, tzn. nie odbija mi tak bardzo włosów od głowy Ogólnie, to na 4+ , ale myślę, że nie warta swojej ceny, dużo się nie różni od BD
Ok, dzieki za opinie W takim razie ja sobie podaruje bo nie lubie takiego efektu, a szampony na coco betainie mi pasuja wiec nie ma potrzeby chyba kombinowac na sile

Cytat:
dawno nie bylo zdjec, ostatnio niektore z Was porownywalo swoje wlosy wiec i ja pokaze (chociaz nie jestem z nich zadowolona i nie ma czym sie chwalic miewaly lepsze dni ), zdjecie z poczatku pielegnacji, 2 miesiace temu i z dzis po masakrze jajkowej.
Jesli to jest masakra to chce zobaczyc Twoj dobry wlosowy dzien
Nie potrafie zadnego zlego slowa o nich powiedziec Przez te dwa miesiace wygladaja na bardziej geste i regularnie sie kreca, sa odzywione, o kolorze juz nawet nie wspomne, bo powszechnie wiadomo, ze jaram sie nim

A ja umylam mamie wlosy naszym sposobem, tzn. oczyscilam siarczanem a potem bingo shea pod czepek, przeczesanie, plukanka octowa, joaśka naturia, zel lniany + ugniatanie i naturalne wyschniecie, i wiecie co? Moja mama, z raptem troszeczke "krzywymi" wlosami (ale na 1 rzut oka prostymi), bojaca sie kreconych wlosow na swojej glowie jak ognia, ma w tej chwili normalnie fale i nawet jeden rulon jej sie zrobil z tylu, i co wiecej jest bardzo zadowolona! Kolejny sukces metody CG

Z kolei co do swojej wlasnej glowy to zastanawialam sie nad tym, w ktora strone isc jesli chodzi o koloryzacje... Chcialam wrocic do naturalnych dla zdrowia moich wlosow, ale tak mi sie marzy taki sredni/jasny chlodny blond ze sama juz nie wiem. Trzecia opcja to przyciemnienie do chlodnego brązu - i to mi doradza siostra. Mama radzi rozjasnienie. Czekam jeszcze na opinie TŻta Kurcze, latami mialam ten sam kolor i nie ciagnelo mnie do zmian, a od czasu dekoloryzacji i wiekszych mozliwosci kombinuje ciagle jak kon pod gorke

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 00:00   #58810
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez yoanka85 Pokaż wiadomość
Właśnie sama nie wiem, czy moje włosy bardziej się kręcą długie czy krótkie. Niech se rosną, to się okaże A chcesz to ja Ci mogę moje cięcie zaprezentować, tylko nie wiem czy to dobry pomysł, bo jak się w sierpniu dorwałam do nożyczek i pocieniowałam, to pasma na czubku głowy miały z 10cm i czekam aż odrosną Aczkolwiek możliwe, że po tym cieniowaniu skręt podskoczył.
Kuszące, ale nie pokazuj ani nie wspominaj mi o cięciu mam fazę na krótką, grubszą grzywkę, a już ją zapuściłam do brody,aaaaaaaaaghrh!

Agatka przecież jest ślicznie!

zepsułam się. co wejdę do Rossmana, to do włosów nic nie kupuję!
za to nie wytrzymałam i wczoraj kupiłam w mydlarni olej z migdałów z ZSK, z meeega przebitką...
Stary 2012-03-07, 07:18   #58811
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez emerald_sky Pokaż wiadomość
U mnie było gorzej dopóki po prostu nie znalazłam kosmetyków, które mi pasują
Też mam przetłuszczające się włosy (myję codziennie rano). Mycie odżywką u mnie odpadło - Isana Babassu trochę obciąża. Potters balsam aloesowy myje świetnie i włosy są sypkie, ale silikon tradycyjnie robi mi szopę od uszu w dół.
Może rzeczywiście lepiej OMO? Włosy Ci się uspokoją jak odstawisz SLS na dłużej, kiedyś, jeszcze zanim odkryłam CG to myłam głowę babydreamem. I jak łeb miałam tłusty już o 15, tak po miesiącu zaczął wytrzymywać w czystości aż do nocy. Po spaniu nadal jest ble ale pracuję nad tym
Z samymi szamponami też jest różnie, np Babydream lubił mi nie domyć przedziałka, a po Alterrowym szamponie morelowym miałam takie przylizańce, że zaraz były tłuste na górze i suche na końcach. Hipp też się nie sprawdził, ale już nawet nie pamiętam, dlaczego. Na razie najlepiej pasuje mi szampon Alterra granat, świetna konsystencja, zapach i piana(!), włosy są milusie i bardzo dobrze się kręcą.
Znadziesz swój podstawowy komplet i będzie dobrze, mi zajęło to ponad dwa miesiące i kilkanaście napoczętych butelek różnych specyfików, ale warto.
na razie przerzucam się na OMO, z babydreamem i alterrą granat. jak nie da poprawy to wypróbuję ten szampon z alterry. wczoraj robiłam OMO i wydaje mi się że już lepiej, tylko tył łba trochę przeciążony, może faktycznie niedopłukany bo tam mam z tym problem.

i jeszcze mam pytanie: robisz olejowanie? bo nie wiem czy przy przetłuszczających włosach się powinno... dlatego chciałabym poznać opinię kogoś z takimi włosami

Edytowane przez 201604301943
Czas edycji: 2012-03-07 o 07:23
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 08:55   #58812
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Cytat:
Znam ten ból, jak już się zaczną rozdwajać, to trudno to zatrzymać. Pomógł mi dopiero Nail Tek, mam od półtora miesiąca i paznokcie jak nowe (po 7 latach słabych rozdwojeńców!), chociaż podobno po odstawieniu / przedobrzeniu z NT znowu się psują, nie chcę znowu
Mam nail teka, znów wczoraj nim pomalowałam paznokcie. Kiedyś też mi się rozdwajały, ale jak zaczęłam jeść CP to zaczęły być ładne, a teraz znowu
Stary 2012-03-07, 09:04   #58813
201605170931
Konto usunięte

Cytat:
Mam nail teka, znów wczoraj nim pomalowałam paznokcie. Kiedyś też mi się rozdwajały, ale jak zaczęłam jeść CP to zaczęły być ładne, a teraz znowu
najwyraźniej masz jakieś braki witamin w organizmie, może zrób morfologię?
201605170931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 09:11   #58814
martysek
Zadomowienie

FelekBezSzelek, a jakiego pilniczka używasz? Zakładasz rękawiczki do sprzątania/mycia naczyń?
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 09:13   #58815
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Jak to jest masakra, to ja jestem zapaśnik sumo... One są REWELACYJNE!

Rożnica kolosalna: w gęstości, długości, stanie włosów! Te pierwsze przy obecnych wyglądają po prostu biednie.

Zniknęła nam coś Miss Transept... Ciekawe, gdzież się podziewa!
Ciekawi mnie też obecna długość włosów Rybiorka!
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 10:56   #58816
agatka89
Raczkowanie

Cytat:
agatka, pięknie jest i ten kolor boski...
Cytat:
Kobieto, już myślałam, że Ci został strach na wróble, a to są piękne włosy, co chcesz. Wiesz, co im służy i szybko wrócą do siebie. Dzisiaj są bardziej równomiernie pokręcone na całej objętości niż kiedyś, zauważyłaś?
Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Jesli to jest masakra to chce zobaczyc Twoj dobry wlosowy dzien
Nie potrafie zadnego zlego slowa o nich powiedziec Przez te dwa miesiace wygladaja na bardziej geste i regularnie sie kreca, sa odzywione, o kolorze juz nawet nie wspomne, bo powszechnie wiadomo, ze jaram sie nim
Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
Agatka przecież jest ślicznie!
Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Jak to jest masakra, to ja jestem zapaśnik sumo... One są REWELACYJNE!

Rożnica kolosalna: w gęstości, długości, stanie włosów! Te pierwsze przy obecnych wyglądają po prostu biednie.
gdybym wysuszyla wlosy a nie umyla ponownie (po raz trzeci ) to by zapewne nie bylo pozytywow hehe. Dzieki dziewczyny ale mam nauczke wiecej nie kombinuje Wloski faktycznie jakby zgestnialy, zauwazylam to juz jak je niedawno rozczesalam i byly prawie proste. Zlapalam w kucyk i tak ich duzo sie wydaje Szkoda ze nie kreca sie od nasady, ale moze uda mi sie to osiaganac
claudiiin z kolorku jestem bardzo zadowolona, wogole sie nie wyplukuje a to juz prawie miesiac po farbowaniu
Uzywalyscie odzywki garniera z drozdzami piwnymi? Mam zamiar wyprobowac, chociaz nic pewnie nie zastapi mojej alterki
I mam zamiar kupic facelle do wlosow, zaczyna mnie draznic ten BD...

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Wogole to najbardziej denerwujace jest to ze wlosy sa jak cieniutkie piorka, dmuchne i mam wrazenie ze loki sie wyprostuja nie wiem jak z tym walczyc jak uzyje normalnego zelu zeby je troche usztywnic to sie placza, po lnianym jak odgniote to sa strasznie delikatne i az za miekkie. no nie dogodzisz

zapuszczam do talii

agatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 11:10   #58817
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:

Wogole to najbardziej denerwujace jest to ze wlosy sa jak cieniutkie piorka, dmuchne i mam wrazenie ze loki sie wyprostuja nie wiem jak z tym walczyc jak uzyje normalnego zelu zeby je troche usztywnic to sie placza, po lnianym jak odgniote to sa strasznie delikatne i az za miekkie. no nie dogodzisz
śliczne na zdjęciach, a mowisz ze masakra
a długość super

może olejów więcej, moje były piórkowate a po olejowaniu dośc intensywnym w pierwszych tygodniach nareszcie zdobyła upragniona ciężkość włosów

dostałam paczkę z ekostrefy - obiacali mi upominek za zwłokę - nie dostalam nic oprócz zakupionych produktów - nawet badziewnego wisiorka

wytłuściłam, zeby info, żeby było czytelne, jestem bardzo niezadowolona z tego sklepu

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 12:01   #58818
martysek
Zadomowienie

Dziewczyny, pomóżcie skoponować jakiś plan intensywnego nawilżenia włosów.
Mam w użyciu emulsję Gloria, odżywkę Garnier AiK, odżywkę i maskę Alterra z granatem, Artiste z jedwabiem, kurację z jedwabiem Isana, maski bingo shea i pięć alg; spirulina i keratyna, Joaśkę z moidem; len i rumianekżel aloesowy z gorvity, glicerynę, roslinny żel hialuronowy, masło shea no i oczywiście oleje, miód, cytrynę.

Co jak i kiedy najlepiej nakładać, żeby jak najbardziej nawilżyć włosy?

Wczoraj nałożyłam na noc żel aloesowy i olej lniany. Jeszcze nie zmyłam. ciekawa jestem efektów.
Stary 2012-03-07, 12:09   #58819
pussynka
Raczkowanie

Cytat:

dostałam paczkę z ekostrefy - obiacali mi upominek za zwłokę - nie dostalam nic oprócz zakupionych produktów - nawet badziewnego wisiorka

wytłuściłam, zeby info, żeby było czytelne, jestem bardzo niezadowolona z tego sklepu
Jesteś pewna, że chciałabyś taki "prezent" jak na zdjeciach?
To chyba zawieszka jest jakaś, nie wisiorek...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01674.jpg (115,0 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01675.jpg (78,8 KB, 52 załadowań)
Stary 2012-03-07, 12:14   #58820
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Jesteś pewna, że chciałabyś taki "prezent" jak na zdjeciach?
To chyba zawieszka jest jakaś, nie wisiorek...

w mailu mam zapewnienie, że otrzymam upominek i bardziej o to mi chodziło
Faktycznie się postarali

mam nadzieję że wiedzą ze dla marketingu więcej zrobi jeden niezadowolony klient niz 100 zadowolonych

chyba założe sobie konto na FB

Edytowane przez Miskaa78
Czas edycji: 2012-03-07 o 12:16
Stary 2012-03-07, 12:16   #58821
martysek
Zadomowienie

Pussynko, ale cudo! Aż się kawą poplułam.
Stary 2012-03-07, 12:19   #58822
pussynka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Pussynko, ale cudo! Aż się kawą poplułam.
No ja tez jestem zachwycona.
czuję się taka doceniona, wszystkie krzywdy zrekompensowane i w ogóle zakochałam się dzięki temu w ekosreko
Możemy zrobić licytację - skłonna jestem za dobre pieniądze oddać w dobre ręce - kto da więcej?
Stary 2012-03-07, 12:23   #58823
martysek
Zadomowienie

Przypominam, że na wizażu obowiązuje zakaz sprzedaży

Może jakaś wymianka?
Stary 2012-03-07, 12:27   #58824
pussynka
Raczkowanie

No ja rozumiem zakaz, ale dla takiej perełki można zrobić wyjatek
Stary 2012-03-07, 12:36   #58825
kascysko
Zakorzenienie

Dobra dziewczyny, mam plan - kupuję nożyczki fryzjerskie, i ucharatam 15 cm. Będę mieć kudły po kark, ale cieniowania nie będzie.

Do tego kupię sobie wino, żeby się znieczulić, a na kolejne 3 miesiące nerwosol

Do końca nie wiem, czy to dobry pomysł.
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 12:41   #58826
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:

odgniotłam je dopiero po południu
jakos bardziej sie skręcają, czyżby od tego żelu mrożącego?
A może kręcą się same z siebie?

A ja po Rock Hard też mam lepszy skręt. I do tego nawet dwa dni po myciu go widać.
Cytat:
Żadnej masakry nie widać! Bardzo duża zmiana na plus, szczególnie widoczna na końcówkach, zrobiły się grubsze i mięsiste Śliczne włosy
Cytat:
Pisałam, że wypada mi przy myciu mało włosów - jest tak dalej, ale to co dzieje się z moimi paznokciami to tragedia Rozdwajają się tak jak nigdy. Nie wiem dlaczego to tak, ale mam nadzieję, że przejdzie szybko bo zostanę bez paznokci, które pierwszy raz udało mi się zapuścić.
Oj, Tobie chyba witamin brakuje. Chorowałaś ostatnio?
Cytat:
Nie strasz, tyle mi wypadło w październiku, że więcej nie wytrzymam Póki co dzielnie się trzymają, ale od jutra zapobiegawczo idzie wciera Jantar i herbatki ze skrzypu i pokrzywy, bo mnie nastraszyłyście.
Jeśli włosy mają wciąż tendencje do wypadania, to moim zdaniem trzeba wprowadzić stałą kurację wzmacniającą - zewnętrzną i wewnętrzną. Jeśli nie ma choroby powodującej wypadanie (np. choroby tarczycy), to trzeba zadbać o witaminy, makro i mikroelementy w diecie.
Zaczęłam się ostatnio zastanawiać, czy wypadanie pod wpływem stresu to nie jest przypadkiem efekt braku magnezu w organizmie. Stres powoduje wzmożone wykorzytanie tego pierwiastka. Picie dużych ilości kawy też powoduje wypłukiwanie magnezu.
Jeśli łatwo się stresujecie i pijecie dużo kawy a jednocześnie włosy wam lecą to zastanówcie się nad suplementacją.

Mnie też ostatnio wypadło więcej włosów, ale u mnie to raczej wina nafty kosmetycznej Użyłam jej dwa razy i dwa razy ściągałam materac z odpływu. Spróbuję jeszcze raz (w myśl zasady - do trzech razy sztuka) i gdy znów spowoduje włosowy exodus, to dam sobie z nią spokój.
Ale ogólnie wypadanie mam chyba w normie, myślę, że w tej chwili nie przekracza najbardziej wyśrubowanych norm

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Cytat:
Dobra dziewczyny, mam plan - kupuję nożyczki fryzjerskie, i ucharatam 15 cm. Będę mieć kudły po kark, ale cieniowania nie będzie.

O mateńko, a co się dzieje? Z powodu włosów chcesz kupować nerwosol, czy stało się coś poważniejszego?
Stary 2012-03-07, 12:50   #58827
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:

Zwariowałaś? Nie rób tego podetnij z 5cm i zobacz czy kolejne 10 przeżyjesz

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 12:51   #58828
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Zwariowałaś? Nie rób tego podetnij z 5cm i zobacz czy kolejne 10 przeżyjesz
Kascysko w miesiąc te 5 cm nadrobi

Stary 2012-03-07, 12:54   #58829
pussynka
Raczkowanie

Cytat:

Nie tak ostro!!!

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
A ja po Rock Hard też mam lepszy skręt. I do tego nawet dwa dni po myciu go widać.
A on zgodny z cg? Nie lepi włosów?
Stary 2012-03-07, 12:55   #58830
bordowa
Wtajemniczenie

Zrobiłam wczoraj swój pierwszy żel lniany Chyba trochę za gęsty wyszedł, ale coś tam jest. Udało mi się nim nawet trochę zreanimować włosy, od razu więcej fal się pojawiło, pierwsze wrażenie pozytywne.

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości)

Zasady wysyłania wiadomości