Offtopowe zapuszczanie XL - Dalej wspólnie zapuszczamy, mamy włosy jak z reklamy - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-07, 13:48   #4261
n0emi
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie XL - Dalej wspólnie zapuszczamy, mamy włosy jak z reklam

ja jak byłam dzieckiem to spałam nawet do 10
n0emi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 13:59   #4262
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie XL - Dalej wspólnie zapuszczamy, mamy włosy jak z reklam

Cytat:
Napisane przez n0emi Pokaż wiadomość
Albo przekup ją, że jak cię nie obudzi to pójdziecie razem na plac zabaw Jak obudzi to wypominaj : "o widzisz gdybyś mnie nie obudziła, to bym miała siły iść z Tobą na plac zabaw".
Na razie odpada bo przeziębiona jest

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
Ty jesteś normalna.

W sumie skoro cała rodzina tak się zachowuje, i mała jest tak wychowana to niedziwne, ze nie rozumie, jak jedynie Miki robi z tego problem. Dziecko bierze przykład z otoczenia, a jeśli ona jest zdecydowanie źle wychowana pod tym względem, to faktycznie nie rozumie o co cioci chodzi.

To właśnie jest straszne, ze dzieci nie potrafią się sobą zając.
Ze mną się nikt nie bawił i nie wymyślał mi zabaw. Nikt nie miała na to czasu. Całe dnie spędzałam sama w pokoju i bardzo dobrze się bawiłam. A teraz każdy dzieci z wszystkiego wyręcza. Nawet z samodzielnego myślenia.
Dokładnie. To jest kwestia wychowania. Od małego mieszkała w jednym pokoju więc nie jest nauczona, że nie można kogoś budzić jak śpi. Wszyscy wstawali razem więc to, że ktoś śpi dłużej od niej to nowość.

Ja też zawsze sama się bawiłam, czasami z siostrą ale jednak wolałam sama. Wymyślałam przeróżne zabawy, nigdy się nie nudziłam. Teraz dzieci są mocno skrzywdzone. Nie mają takiej wyobraźni, jaką miałyśmy my. Z niczego mogłyśmy zrobić coś. Teraz mają wszystko podane na tacy i niestety najgorszą zmorą dla nich jest komputer. Chrześnica umie obsługiwać komputer lepiej niż moja matka. Sama włącza internet, przegląda allegro i youtube Komórkę też potrafi obsłużyć. Jak miała 4 lata zadzwoniła do mnie jak byłam w pracy i kazała, żebym następnym razem nie odbierała bo to drogo kosztuje

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Cytat:
Napisane przez pamfilia Pokaż wiadomość
Ja zawsze bawiłam się sama, w ogóle nie potrzebowałam towarzystwa Wstawałam o 6 rano jako dziecko i sobie cicho włączałam bajki w telewizji, nigdy rodziców nie budziłam. Zadania domowe też zawsze robiłam sama, nigdy rodzice mi nie pomagali
Ja też nie przypominam sobie, żebym budziła rodziców. Raczej tak jak Ty byłam samodzielna, w szkole też nie pomagali mi. Za to siostrze bardzo. Nie potrafiła napisać wypracowania, mama musiała pisać z nią. Miała spore problemy w szkole. U mnie też czasami kolorowo nie było ale głównie dlatego, że wagarowałam. Pod koniec gimnazjum był już Tż więc wszystko inne wydawało się ciekawsze niż nauka. Zdarzało się, że chodziłam do lekarza i oczywiście symulowałam chorobę, dostawałam zwolnienie na tydzień i tydzień chodziłam rano do Tż. On wtedy jeszcze nie pracował. Leżeliśmy w łóżku, podsypialiśmy a później normalnie wracałam do domu

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 14:05   #4263
n0emi
Zakorzenienie

Ja akurat sama nie musiałam się bawić bo w domu była 4 dzieci w tym samym wieku oprócz mnie. Także rodzice zamykali nas razem i mieli z głowy na cały dzień. A jak już mogliśmy wychodzić na podwórko to już wgl do domu tylko na wieczorynke i zjeść.
Tylko z dzieciństwa pamiętam taką moją natretną siostre. Ja lubiłam długo pospać a ona co 15 min przychodziła pytać mamy czy ja jeszcze śpie Albo założyła u siebie w pokoju biblioteke i napisała kartke, że czynna od 15 do 18 i miała pretensje, że nie przychodze wypożyczać a ona siedziała tam sama i czekała

Edytowane przez n0emi
Czas edycji: 2012-03-07 o 14:08
Stary 2012-03-07, 14:12   #4264
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Ja też potrafiłam cały dzień przesiedzieć na dworze. Wtedy nawet ślizganie na błocie sprawiało tyle radości Ochrzan dostałam, bo wróciłam zafajdana po samą szyję Pamiętam nawet jak byłam ubrana, w taki paskudny pomarańczowy skafander czy jak to tam się nazywało

Stary 2012-03-07, 14:16   #4265
Ula_87
Wtajemniczenie

Zmarzłam trochę, ale słońce bardzo ładnie świeci.

Miałam nie miłą przygodę, jak to ja - zawsze coś musi się zdarzyć.

Szłam z psami drogą (coś na kształt leśnej),gdy nagle z ogrodzonej posesji, przez dziurę wyszedł spory rottweiler. I tak zastygł, wpatrując się we mnie i w tego szczeniaka, który od wczoraj jest u nas. Moja suczka i drugi pies byli z przodu.

Już myślałam,że się spełni ten sen z zębami A co gorsza - że zaatakuje moje psy!

Ale nic się nie stało, stał taki zastygnięty, czułam jego wzrok na plecach,ale nic nam nie zrobił.

Niestety, potem był problem z powrotem, bo nie wiedziałam którędy wracać, z lewej siatka, z prawej gęsty las.

Ale jakoś daliśmy radę
Ula_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 14:17   #4266
n0emi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Ja też potrafiłam cały dzień przesiedzieć na dworze. Wtedy nawet ślizganie na błocie sprawiało tyle radości Ochrzan dostałam, bo wróciłam zafajdana po samą szyję Pamiętam nawet jak byłam ubrana, w taki paskudny pomarańczowy skafander czy jak to tam się nazywało
Ja kiedyś chodziłam po łakach i wlazłam w gówno krowie czy tam świńskie, wracałam do domu z obmyślonym planem, że to błoto na butach niestety mama wyczuła że to gówno i kazała natychmiast buty wyrzucić
Stary 2012-03-07, 14:21   #4267
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kiedyś chodziłam po łakach i wlazłam w gówno krowie czy tam świńskie, wracałam do domu z obmyślonym planem, że to błoto na butach niestety mama wyczuła że to gówno i kazała natychmiast buty wyrzucić

Ja pamiętam jak zsikałam się w majtki będąc za blokiem i wracałam do domu idąc przy ścianie bloku żeby nikt nie zauważył

Stary 2012-03-07, 14:22   #4268
Ula_87
Wtajemniczenie

Moja przyjaciółka raz wpadła w taki krowi placek I bynajmniej nie samą nogą
Stary 2012-03-07, 14:22   #4269
n0emi
Zakorzenienie

Cytat:

Ja pamiętam jak zsikałam się w majtki będąc za blokiem i wracałam do domu idąc przy ścianie bloku żeby nikt nie zauważył

zaraz się sama zsikam ze śmiechu
Stary 2012-03-07, 14:24   #4270
pamfilia
Zakorzenienie

a na mnie nasrał ptak jak wracałam z rozpoczęcia którejś tam klasy SP
pamfilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 14:28   #4271
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ula_87 Pokaż wiadomość
Moja przyjaciółka raz wpadła w taki krowi placek I bynajmniej nie samą nogą
Moją siostrę cioteczkę tak popchnął brat, że wpadła tyłkiem w krowi placek

Cytat:

zaraz się sama zsikam ze śmiechu

Cytat:
Też pamiętam sytuację z ptasią kupą. Szłam do szkoły, wtedy jeszcze grzywkę miałam, która wystawała z beretu i ptak narobił mi na sam jej środek Wróciłam z płaczem do domu i już nie poszłam do szkoły

Stary 2012-03-07, 14:34   #4272
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też zawsze sama się bawiłam, czasami z siostrą ale jednak wolałam sama. Wymyślałam przeróżne zabawy, nigdy się nie nudziłam. Teraz dzieci są mocno skrzywdzone. Nie mają takiej wyobraźni, jaką miałyśmy my. Z niczego mogłyśmy zrobić coś. Teraz mają wszystko podane na tacy i niestety najgorszą zmorą dla nich jest komputer. Chrześnica umie obsługiwać komputer lepiej niż moja matka. Sama włącza internet, przegląda allegro i youtube Komórkę też potrafi obsłużyć. Jak miała 4 lata zadzwoniła do mnie jak byłam w pracy i kazała, żebym następnym razem nie odbierała bo to drogo kosztuje

Ja też nie przypominam sobie, żebym budziła rodziców. Raczej tak jak Ty byłam samodzielna, w szkole też nie pomagali mi. Za to siostrze bardzo. Nie potrafiła napisać wypracowania, mama musiała pisać z nią. Miała spore problemy w szkole. U mnie też czasami kolorowo nie było ale głównie dlatego, że wagarowałam. Pod koniec gimnazjum był już Tż więc wszystko inne wydawało się ciekawsze niż nauka. Zdarzało się, że chodziłam do lekarza i oczywiście symulowałam chorobę, dostawałam zwolnienie na tydzień i tydzień chodziłam rano do Tż. On wtedy jeszcze nie pracował. Leżeliśmy w łóżku, podsypialiśmy a później normalnie wracałam do domu
Dobry numer z Ciebie był

Nie rozumiem tego, ze my wszyscy pamiętamy jakie cudowne było nasze dzieciństwo, a właśnie rodzice z naszego pokolenia sami wychowują dzieci tak że są takie niezaradne i nieogarnięte.
Każdy tylko z każdej strony na siłę te dzieci ze wszystkiego wyręcza. Nawet nie mają czasu pomyśleć, bo każdy znajduje za nie zajęcie.

Tak jak jest u mnie. Latem najedzie się dzieciaków. Wiek od 9 do 11 lat. Czasem jest ich nawet pięcioro. To zamiast iść gdzieś i się bawić, to łażą za nami i pytają co mają robić. Najchętniej wszystkie poszłyby do domu oglądać telewizję. Moją siostrzenicę to na kopach z domu trzeba wyrzucać latem.
Cytat:
Napisane przez Ula_87 Pokaż wiadomość
Zmarzłam trochę, ale słońce bardzo ładnie świeci.

Miałam nie miłą przygodę, jak to ja - zawsze coś musi się zdarzyć.

Szłam z psami drogą (coś na kształt leśnej),gdy nagle z ogrodzonej posesji, przez dziurę wyszedł spory rottweiler. I tak zastygł, wpatrując się we mnie i w tego szczeniaka, który od wczoraj jest u nas. Moja suczka i drugi pies byli z przodu.

Już myślałam,że się spełni ten sen z zębami A co gorsza - że zaatakuje moje psy!

Ale nic się nie stało, stał taki zastygnięty, czułam jego wzrok na plecach,ale nic nam nie zrobił.

Niestety, potem był problem z powrotem, bo nie wiedziałam którędy wracać, z lewej siatka, z prawej gęsty las.

Ale jakoś daliśmy radę
O jaaa. Współczuje. Boje się obcych psów. Ja bym uprzejmie doniosła na posiadacza nieszczelnego płota i wyłażącego psa.
Cytat:
Łeee, co to za problem. A to mało razy się w placka weszło? Ile razy pojechaliśmy do wujka na wieś, zawsze wlazłam. Mama by chyba nie wyrobiła na nowe buty. Ja taka udana byłam, że jak było jedno g*** na 10ha łąki, to ja na pewno w nie trafiłam

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 14:37   #4273
Ula_87
Wtajemniczenie

Cytat:
Mnie też raz to spotkało

Do dziś pamiętam gdzie dokładnie to się stało

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Cytat:
Zdarzało się, że chodziłam do lekarza i oczywiście symulowałam chorobę, dostawałam zwolnienie na tydzień i tydzień chodziłam rano do Tż. On wtedy jeszcze nie pracował. Leżeliśmy w łóżku, podsypialiśmy a później normalnie wracałam do domu
Swego czasu robiłam podobnie
Stary 2012-03-07, 14:38   #4274
n0emi
Zakorzenienie

Cytat:

Łeee, co to za problem. A to mało razy się w placka weszło? Ile razy pojechaliśmy do wujka na wieś, zawsze wlazłam. Mama by chyba nie wyrobiła na nowe buty. Ja taka udana byłam, że jak było jedno g*** na 10ha łąki, to ja na pewno w nie trafiłam
hehe tylko ze obok była ubojnia i to nie byl jeden placek tylko caly staw plackow. Aż dziwne, że niczego nie czułysmy jak tam szłyśmy. Tak mi buty zassalo, że zostały na miejscu i musiałam je patykami wyjmowąć. Nawet wewnątrz było gówno. A na szczęście nie tylko ja w to wdeplam
Stary 2012-03-07, 14:43   #4275
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Podobne przygody miałam, ale szczegółów wstydzę się opowiadać publicznie. Bo ja pobiłam wszelkie rekordy.
Cytat:
Kilka razy mi się przydarzyło.
Ale raz, jak już byłam dorosła, szłam z kolegą ulicą i mieliśmy spotkać się z jakimś innym jego kumplem. Wszystko miało być cool i w ogóle. Ja z moim marnym poczuciem wartości wtedy, chciałam za wszelką cenę zrobić dobre wrazenie na nowo poznanej osobie. Wszystko było super, stoimy, rozmawiamy i nagle poczułam "plask!!!" na czubek głowy. Od razu złapałam ręką i rozsmarowałam kupę kawki po całych włosach
Nie dziwiłabym się gdybyśmy stali pod drzewami, ale w promieniu 100m nie było drzewa, a w czubek głowy trafiła mnie samotnie przelatująca kawka.
Chciałam się zapaść pod ziemię.

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Cytat:
hehe tylko ze obok była ubojnia i to nie byl jeden placek tylko caly staw plackow. Aż dziwne, że niczego nie czułysmy jak tam szłyśmy. Tak mi buty zassalo, że zostały na miejscu i musiałam je patykami wyjmowąć. Nawet wewnątrz było gówno. A na szczęście nie tylko ja w to wdeplam
Ble. W takiej sytuacji, to rozumiem.

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 14:45   #4276
Ula_87
Wtajemniczenie

Boże

Spójrzcie:

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2374

Widzicie w tej wypowiedzi coś szczególnego?

Moją uwagę od razu przykuło "Za mną stała starsza pani (ok 50lat)"

50lat to starsza Pani?
Stary 2012-03-07, 14:51   #4277
psyhe666
Zakorzenienie

Hej dziewczyny!

Wracam do zapuszczania ze zdrowymi końcówkami
Ale niestety długość 29cm.
Dopiero co zmierzyłam........
so trójka maybe.

psyhe666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 15:12   #4278
Elewyn
Zakorzenienie

Ja bylam zmuszona do zajecia sie sama soba bo mi rodzice pracowali na zmiany, i gdy np mama byla na dniowce to tata wracal z nocki i spal wiec musialam byc cicho. Babcia tez wtedy jeszcze pracowala, a brat jest ode mnie mlodszy o 6 lat. Przewaznie ogladalam bajki na video . Kiedys gdy tata spal to otworzylam okno w toalecie i naszemu psu rzucalam kulki z papieru toaletowego, a on je lapal i rozszarpywal. Mi sie to nie nudzilo wiec mozna sobie wyobrazic jak podworko wygladalo po takiej zabawie

Edytowane przez Elewyn
Czas edycji: 2012-03-07 o 15:14
Elewyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 15:13   #4279
n0emi
Zakorzenienie

ja na piątek jestem umówiona do fryzzjera i chyba też troche cm mi ubędzie
Stary 2012-03-07, 15:16   #4280
psyhe666
Zakorzenienie

Cytat:
ja na piątek jestem umówiona do fryzzjera i chyba też troche cm mi ubędzie
Ja musiałam ok. 5cm... Przez własną głupotę
so trójka maybe.

Stary 2012-03-07, 15:21   #4281
n0emi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez psyhe666 Pokaż wiadomość
Ja musiałam ok. 5cm... Przez własną głupotę
A co zrobiłaś??
Ja chyba też z 5 cm zetnę, do tego zrobie o jedna albo dwie więcej warstw na włosach. I grzywkę wyrównać, zagęścić i zrobić lekkko krótszą.
Stary 2012-03-07, 15:24   #4282
psyhe666
Zakorzenienie

Cytat:
A co zrobiłaś??
Ja chyba też z 5 cm zetnę, do tego zrobie o jedna albo dwie więcej warstw na włosach. I grzywkę wyrównać, zagęścić i zrobić lekkko krótszą.
Chciałam na własną rękę ciut sobie rozjaśnić
so trójka maybe.

Stary 2012-03-07, 15:27   #4283
n0emi
Zakorzenienie

Cytat:
Chciałam na własną rękę ciut sobie rozjaśnić
Ty to kombinatorka jesteś z tymi włosami nie zdziwie się, jak za tydzień zetniesz na jeżyka
Stary 2012-03-07, 15:33   #4284
psyhe666
Zakorzenienie

Cytat:
Ty to kombinatorka jesteś z tymi włosami nie zdziwie się, jak za tydzień zetniesz na jeżyka
Nieeeeee!!!!!! Zapuszczam!

Powiedzcie mi.... Bo łykam Skrzypovitę x1 i CP 2x2 dziennie no iiii mam jeszcze kapsułki z olejem z wiesiołka, ale to też chyba się łyka 2x2 czy nawet 3x2 dziennie.... To czy zacząć łykać teraz czy poczekać aż mi się skończy CP?
so trójka maybe.

Stary 2012-03-07, 15:50   #4285
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Dobry numer z Ciebie był

Nie rozumiem tego, ze my wszyscy pamiętamy jakie cudowne było nasze dzieciństwo, a właśnie rodzice z naszego pokolenia sami wychowują dzieci tak że są takie niezaradne i nieogarnięte.
Każdy tylko z każdej strony na siłę te dzieci ze wszystkiego wyręcza. Nawet nie mają czasu pomyśleć, bo każdy znajduje za nie zajęcie.

Tak jak jest u mnie. Latem najedzie się dzieciaków. Wiek od 9 do 11 lat. Czasem jest ich nawet pięcioro. To zamiast iść gdzieś i się bawić, to łażą za nami i pytają co mają robić. Najchętniej wszystkie poszłyby do domu oglądać telewizję. Moją siostrzenicę to na kopach z domu trzeba wyrzucać latem.
Oj tak Jedna rzecz strasznie śmieszy mnie do tej pory. W podstawówce miałam 2 ze środowiska i na świadectwie poprawiłam ocenę. Wtedy jeszcze nie było korektorów więc zeskrobałam żyletką i wpisałam dobry, innym kolorem długopisu

Moja chrześnica też ciągle pyta co ma robić bo jej się tak nudzi. Nie umie się sama zająć a jak już to robi to chwilę. I jeszcze te tysiące pytań a jak na coś nie odpowiem to pyta do skutku

Cytat:
Podobne przygody miałam, ale szczegółów wstydzę się opowiadać publicznie. Bo ja pobiłam wszelkie rekordy.
Oj tam oj tam chętnie poczytałabym Napisz na biało, pozostanie to między nami

Cytat:
Hej dziewczyny!

Wracam do zapuszczania ze zdrowymi końcówkami
Ale niestety długość 29cm.
Dopiero co zmierzyłam........
O witaj Psyhe, wczoraj o Tobie wspominałam. Zdradzasz nas

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Elewyn Pokaż wiadomość
Ja bylam zmuszona do zajecia sie sama soba bo mi rodzice pracowali na zmiany, i gdy np mama byla na dniowce to tata wracal z nocki i spal wiec musialam byc cicho. Babcia tez wtedy jeszcze pracowala, a brat jest ode mnie mlodszy o 6 lat. Przewaznie ogladalam bajki na video . Kiedys gdy tata spal to otworzylam okno w toalecie i naszemu psu rzucalam kulki z papieru toaletowego, a on je lapal i rozszarpywal. Mi sie to nie nudzilo wiec mozna sobie wyobrazic jak podworko wygladalo po takiej zabawie
Aż mi się przypomniało jak rozwinęłam rolkę papieru z 4 piętra albo rzucałam z siostrą worki napełnione wodą To zbyt mądre nie było no ale

Stary 2012-03-07, 15:59   #4286
malina19
Zakorzenienie

dzwoniłam dzisiaj do UP - jakz wykle szał - 0 ofert stażowych
malina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 16:01   #4287
Ula_87
Wtajemniczenie

Ależ ten szczeniak jest pocieszny
Stary 2012-03-07, 16:08   #4288
lacrimachristi
Zakorzenienie

http://82inez.blogspot.com/2011/05/czuje-miete.html miala ktoras z Was taki lakier??? jest cudowny chyba sobie sprawie na dzien kobiet
Stary 2012-03-07, 16:09   #4289
psyhe666
Zakorzenienie

Heejjjjjj Miki

Zdradzam Was na odchudzeniowym!
Żeby mieć 50cm w udzie?! Toż to prawie 1/3 mojego wzrostu!
so trójka maybe.

Stary 2012-03-07, 16:14   #4290
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lacrimachristi Pokaż wiadomość
http://82inez.blogspot.com/2011/05/czuje-miete.html miala ktoras z Was taki lakier??? jest cudowny chyba sobie sprawie na dzien kobiet
Śliczny kolor Ja mam uraz do miętowych lakierów po Wibo. Mimo że kolor śliczny to żeby pokryć paznokieć potrzebowałam 3 a nawet 4 warstw

Cytat:
Heejjjjjj Miki

Zdradzam Was na odchudzeniowym!
Żeby mieć 50cm w udzie?! Toż to prawie 1/3 mojego wzrostu!

Aż zmierzę z ciekawości ile ja mam

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości