Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :) - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-07, 14:16   #1141
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)

a mnie sie zachciało rolady śmietanowej albo tego ciasta na roladzie z bananami robiłam wiele razy i jest prze pysz ne!!!!! wszystkim smakuje a mi najbardziej chyba dzisiaj zrobie sobie
o to ciacho

http://mojewypieki.blox.pl/2011/02/K...-bananami.html
polecam naprawde pycha! Długo sie robi dośc a właściwie czeka ale warte jest tego czasu
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 14:17   #1142
aga_ton
Wtajemniczenie

[QUOTE=lilka00;32774877]Próbowałam rozmawiać, ale to nic nie daje, on mnie ignoruje i uważa, że mam humorki, a on ma rację, a ja nie wyobrażam sobie tworzyć z nim gospodarstwa domowego, będzie mi wyliczał każdą złotówkę... Na dłuższą metę chyba nikt by tego nie wytrzymał.

niestety, niektóre kobiety trwają w takim związku, mimo iż wszystkie znaki na ziemi i niebie mówią, że coś jest nie tak przykład - moja mama...
od początku ojciec wyliczał jej wszystko i niestety tak zostało po dziś dzień. obecnie oboje już mają emerytury ale nadal "każde płaci za siebie". do tego ma paskudny charakter i święte przekonanie, że tylko on ma rację. potrafi się kłócić godzinami a jak brakuje mu argumentów lecą wyzwiska...
a najlepiej, jak któreś z naszej trójki rodzeństwa wpadło w jakieś tarapaty. do dziś pamiętam jego słowa do mamy "tak sobie dzieci wychowałaś, to masz" a on gdzie był? no tak, zapomniałam że rodzić i wychowywać dzieci to rola kobiety, tak samo jak pranie, sprzątanie, gotowanie itd..

kilkakrotnie wspominałam mamie, że lepiej będzie jej samej, czasem wręcz namawiałam na rozwód ale nie, ona nie chce. widzi w jakim jest związku, zdaje sobie sprawę, że nie jest to normalne ale chyba zostanie z nim z przyzwyczajenia, na pewno nie z miłości. miłości między nimi to ja chyba nigdy nie widziałam...

do tej pory tylko ja mam z tatą jako taki kontakt. reszta dosłownie go olała. tak sobie myślę, że po śmierci mamy to nawet go nie odwiedzą, taki żal w nich pozostał. nie pamiętam kiedy moja siostra nazwała go ''tatą'', zazwyczaj zwraca się do niego bezosobowo...

dlatego uważam, że ciąża nie powinno być jedynym powodem, dla którego dwoje ludzi jest razem. mając obydwojga rodziców dziecko też może być bardzo nieszczęśliwe...

przepraszam za odejście od tematu, ale tak mnie jakoś naszło.
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 14:19   #1143
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Róbcie dziewczyny prawko, bo ułatwia strasznie życie. Ja zrobiłam jak tylko 18 lat skończyłam. Teraz jeżdze już 7 lat i nie ma dla mnie problemu jak mam jechać wanem czy kombi. Wszystkim pojade
Ja też popieram pomysł robienia prawka. Mam już łądne kilka lat i tak jak anusia pojadę wszystkim, malutką fiestą, swoją vectrą, vanem, busem i to tym z tych dużych. Jeździć nie lubię za bardzo ale wygoda straszna. Najbardziej odczułam to właśnie w ciąży z Paulą i później jak była maleńka a małżon w delegacjach. Róbcie póki nie ma dzieciaczków.

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
My z moim TŻ tez od początku mamy wspólny budżet którego ja pilnuje bo ON jest rozrzutny strasznie no ON dostaje wypłate co dwa tygodnie po 1000 zł i z tego zabiera sobie 100-200 zł a reszte oddaje grzeczni mi na opłaty na raty na jedzenie czyli do wspólnej puli kasowej oprócz tego jak zarobi coś na boku i ma dodatkową kasę to tez albo mi daje i mówi ze na lekarza albo żebym sobie coś kupiła i mamy wspólną kase i nie licze ile jego kasy na co wydajemy a ile mojej kasa jest wspólna razem do kupy daje jakąs tam kwote którą rozdyponowujemy na różne cele i tak jest ok i nigdy o kase sie nie kłócimy
U mnie jest tak samo. Kropek oddaje grzecznie swoje tygodniówki, sobie na fajki zostawia i batoniki a resztą żądzę ja
Stary 2012-03-07, 14:19   #1144
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

tamlin słodka dzidzia, widać mu nosek, słodziak
Stary 2012-03-07, 14:20   #1145
karolluki
Raczkowanie

My z moim TŻ tez od początku mamy wspólny budżet którego ja pilnuje bo ON jest rozrzutny strasznie no ON dostaje wypłate co dwa tygodnie po 1000 zł i z tego zabiera sobie 100-200 zł a reszte oddaje grzeczni mi na opłaty na raty na jedzenie czyli do wspólnej puli kasowej oprócz tego jak zarobi coś na boku i ma dodatkową kasę to tez albo mi daje i mówi ze na lekarza albo żebym sobie coś kupiła i mamy wspólną kase i nie licze ile jego kasy na co wydajemy a ile mojej kasa jest wspólna razem do kupy daje jakąs tam kwote którą rozdyponowujemy na różne cele i tak jest ok i nigdy o kase sie nie kłócimy [/QUOTE]

My już jesteśmy po ślubie więc kasę mamy wspólną, ale przed ślubem nawet jak nie mieszkaliśmy razem to już wtedy wspólnie planowaliśmy wszystkie wydatki, mieliśmy wspólną książeczkę oszczędnościową i razem odkładaliśmy kasę na wesele Szczerze to nie wyobrażam sobie żeby facet miał mieć do mnie pretensje o kasę, tym bardziej wydaną na wizytę u lekarza a nie żadne pierdoły Tym bardziej że są takie czasy że praktycznie wszyscy chodzą do lekarza i na badania prywatnie, więc to nie jest jakiś super luksus tylko raczej konieczność
karolluki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 14:21   #1146
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość

Mój Malutek :love:
ŚLICZNY
Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość

[/COLOR]
niestety, niektóre kobiety trwają w takim związku, mimo iż wszystkie znaki na ziemi i niebie mówią, że coś jest nie tak przykład - moja mama...
od początku ojciec wyliczał jej wszystko i niestety tak zostało po dziś dzień. obecnie oboje już mają emerytury ale nadal "każde płaci za siebie". do tego ma paskudny charakter i święte przekonanie, że tylko on ma rację. potrafi się kłócić godzinami a jak brakuje mu argumentów lecą wyzwiska...
a najlepiej, jak któreś z naszej trójki rodzeństwa wpadło w jakieś tarapaty. do dziś pamiętam jego słowa do mamy "tak sobie dzieci wychowałaś, to masz" a on gdzie był? no tak, zapomniałam że rodzić i wychowywać dzieci to rola kobiety, tak samo jak pranie, sprzątanie, gotowanie itd..

kilkakrotnie wspominałam mamie, że lepiej będzie jej samej, czasem wręcz namawiałam na rozwód ale nie, ona nie chce. widzi w jakim jest związku, zdaje sobie sprawę, że nie jest to normalne ale chyba zostanie z nim z przyzwyczajenia, na pewno nie z miłości. miłości między nimi to ja chyba nigdy nie widziałam...

do tej pory tylko ja mam z tatą jako taki kontakt. reszta dosłownie go olała. tak sobie myślę, że po śmierci mamy to nawet go nie odwiedzą, taki żal w nich pozostał. nie pamiętam kiedy moja siostra nazwała go ''tatą'', zazwyczaj zwraca się do niego bezosobowo...

dlatego uważam, że ciąża nie powinno być jedynym powodem, dla którego dwoje ludzi jest razem. mając obydwojga rodziców dziecko też może być bardzo nieszczęśliwe...

przepraszam za odejście od tematu, ale tak mnie jakoś naszło.
masz rację absolutną
Stary 2012-03-07, 14:27   #1147
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

[QUOTE=aga_ton;32775833]
Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
U mnie było podobnie, tylko, że mój wszystko w dodatku przepijał. Mama wzięła rozwód po 25 latach małżeństwa. 5 lat jest sama i żałuje, że wcześniej tego nie zrobiła.
Stary 2012-03-07, 14:28   #1148
Konczita
Zakorzenienie

tamlin śliczności ... który to tydzień? jakiś taki dzidziolek podobny do mojego
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 14:29   #1149
karolluki
Raczkowanie

Cytat:
a mnie sie zachciało rolady śmietanowej albo tego ciasta na roladzie z bananami robiłam wiele razy i jest prze pysz ne!!!!! wszystkim smakuje a mi najbardziej chyba dzisiaj zrobie sobie
o to ciacho

polecam naprawde pycha! Długo sie robi dośc a właściwie czeka ale warte jest tego czasu
Umarłam
Nie mogę powstrzymać ślinotoku
Ale mam takiego lenia że jak zrobisz to musisz mi wysłać kawałek bo ni hu hu nie chce mi się iść do sklepu po banany a tym bardziej piec
Stary 2012-03-07, 14:29   #1150
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Lukrecja osz ty. I co ja teraz zrobie? Skąd tą roladę mam teraz wziąć?
Stary 2012-03-07, 14:32   #1151
marta1986222
Zakorzenienie

Mamusie proszę trzymajcie kciuki,za godzinę mam wizytę,oby wszystko było dobrze

Dzisiaj zaczynam 13 tydzień

W piątek prenatalne.

A co do prawka ja właśnie robię zostało mi jeszcze trochę godzin do wyjeżdżenia i egzamin
Wolę zrobić teraz bo z dzidzią malutką to wiadomo jak to jest.

Odezwę się po wizycie jak wrócę.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 14:33   #1152
Konczita
Zakorzenienie

wiedziałam żeby nie wchodzić na linka no wiedziałam!
hanuś ja już się pakuje wieczorem bydę u Cię na tę roladę zrób dwie
Stary 2012-03-07, 14:34   #1153
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Poszło o pieniądze, wypomina mi, że dał mi na wizytę u prywatnego ginekologa, a ja nie oszczędzam na wszystkim, tylko kupuje sobie różne rzeczy za SWOJE pieniądze, skoro mnie na to stać, to czemu wzięłam od niego te na wizytę. Dodam, ze on zarabia 4 razy więcej ode mnie, bo ja nie mam stałej pracy, no ale cóż. Oczywiście oddałam mu to co mi dał, może się wypchać.[COLOR="Silver"]
W morde, z tymi chłopami to już jakaś paranoja. A dopiero co ja narzekałam w poniedziałek.
Tyle że mój nigdy mi na nic nie żałował a w poniedziałek to serio mu odbiło jakoś - no nic miał zły dzień a po rozmowie już git jest.
Więc Ty kochana albo mu wygarniesz ostro że to też jego dziecko i niech na niego nie oszczędza, albo tak jak któraś powiedziała majtnąć patelnią w czaszke to może dotrze.
W ogóle nie rozumie jak można ciągle coś kupować na spółke??
Znam związek taki że jak facet jechał do pracy autem to zatankował za 20zł żeby dojechać do pracy i spowrotem, a potem jak baba od niego musiała jechać tym autem do swojej pracy to zaś tankowanie za 20zł żeby dojechać tam i spowrotem i tak se w kółko robili. Przecież to jest smiechu warte. W gruncie rzeczy małżeństwo sie rozpadło.
Oby u Ciebie szło to jakoś zmienić bo to jest nienormalne a wkurzać sie przez dupka w Twoim stanie to nie wskazane.
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 14:34   #1154
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
o to ciacho

lukrecja, a robiłaś może inne ciasta z tego bloga? bo ja powiem Ci szczerze, że robiłam sporo i nie jestem zadowolona. nie chodzi o to, że wychodzą zakalce ale ciasta są nijakie, ani smaku ani zapachu znam sporo lepszych przepisów.

na palcach jednej ręki mogłabym wyliczyć, które bym poleciła. a Ty masz jakieś sprawdzone?

bo to z bananami wygląda ciekawie, w weekend spróbuję
Stary 2012-03-07, 14:36   #1155
karolluki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość

W piątek prenatalne.

A co do prawka ja właśnie robię zostało mi jeszcze trochę godzin do wyjeżdżenia i egzamin

Powodzenia
trzymam kciukasy
Stary 2012-03-07, 14:40   #1156
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:

W piątek prenatalne.

pewnie że trzymamy. powodzenia
Stary 2012-03-07, 14:42   #1157
nynka87
Zakorzenienie

GG do nynka87 Send a message via Skype™ to nynka87

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
Nynka napewno
coneco kangoo
coneco mustang
tako jumper
tako captiva -moj faworyt
baby active jet-3
arte alu3x3
jedo fyn 4ds -tez fajny
wiecej nie kojarze
Cytat:
Napisane przez Malemalenstwo Pokaż wiadomość
tako jumper x ma taką funkcję. Wpinasz spacerówkę tak jak chcesz, przodem lub tyłem
dzięki za info, muszę je sobie pooglądać
Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

co do wózków nie mam pojęcia jaki będziemy mieć ... chciałabym duże pompowane koła no i chyba skrętny żeby był i nie za ciężki

http://allegro.pl/implast-bolder-sd-...166545472.html ten nam sie podoba ale musimy na żywo sobie pomacać )
fajny ja też mówiłam do męża że nie kupimy dopóki nie pomacamy
kilka dni mnie u Was nie było a Wy smarujecie jak szalone ja byłam dziś oddać mocz do badania bo w następnym tygodniu wybieram się na następną wizytę u lekarza może dowiemy się jaka będzie płeć dziecka
Stary 2012-03-07, 14:44   #1158
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
tamlin śliczności ... który to tydzień? jakiś taki dzidziolek podobny do mojego
Dziękuję. Wczoraj było robione czyli według OM było 11t1d a według usg 11t4d.

Cytat:
Trzymam
Idę po Paulucha.
Stary 2012-03-07, 14:46   #1159
tamlin111
Zakorzenienie

Paulinką też się pochwalę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P8260021.jpg (116,6 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Różne 127.jpg (42,4 KB, 43 załadowań)
Stary 2012-03-07, 14:50   #1160
lilka00
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny a wsparcie, jest mi tak starsznie przykro, muszę to wszystko dobrze przemyśleć, teraz idę na spacer, żeby troche ochłonąć i się dotlenić .
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 15:00   #1161
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
lukrecja, a robiłaś może inne ciasta z tego bloga? bo ja powiem Ci szczerze, że robiłam sporo i nie jestem zadowolona. nie chodzi o to, że wychodzą zakalce ale ciasta są nijakie, ani smaku ani zapachu znam sporo lepszych przepisów.
Ja robiłam kilka i były bardzo smaczne.
Wiesz, Dorotka zawsze odejmuje sporo cukru w przepisach bo nie lubi jak jest zbyt słodko. Może w tym problem? Ja raczej muszę dodawać cukru do jej przepisów bo rodzina lubi słodkie.

A co do wspólnej kasy to w sumie ja się boję tego tematu. Póki co z mężem mamy prace i każde z osobna dysponuje swoim majątkiem. Jak ja idę po zakupy to ja wydaje kasę, a jak on to on. Większe wydatki oczywiście planujemy razem.
Obawiam się, że jeżeli przyjdzie nam kiedyś żyć tylko na jednej pensji to ja będę tą co denerwuje się o każdy wydany grosz.

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Cytat:
Dzięki dziewczyny a wsparcie, jest mi tak starsznie przykro, muszę to wszystko dobrze przemyśleć, teraz idę na spacer, żeby troche ochłonąć i się dotlenić .
Słusznie.
Stary 2012-03-07, 15:09   #1162
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Lukrecja osz ty. I co ja teraz zrobie? Skąd tą roladę mam teraz wziąć?
Cytat:
wiedziałam żeby nie wchodzić na linka no wiedziałam!
hanuś ja już się pakuje wieczorem bydę u Cię na tę roladę zrób dwie
to nie rolada tylko ciasto NA ROLADZIE
a teraz to mówie ze nie wchodzić prosze na te linki zeby pretensji nikt nie miał ze mu jęzor do ucieka przezemnie
z blop=ga tego robiłam to ciasto i polecam
robiłam któreś marchewkowe( nie zachwyciło mnie) ,
robiłam mleczną kanapkę - nawet spoko ale szału nima
robiłam se jeszcze z tego bloga mufinki potrójnie czekoladowe tak chyba sie zwały no to pyszne one były,

http://mojewypieki.blox.pl/2007/01/Babka-kolorowa.html do tej baby podchodziłąm 2 razy i za kazdym razem zakalec był,
http://mojewypieki.blox.pl/2010/02/B...-de-leche.html to robi łam i nie polecam bleeee
http://mojewypieki.blox.pl/2010/03/K...Cappucino.html to ujdzie,
http://mojewypieki.blox.pl/2010/09/S...ka-sypana.html - to spoko
http://mojewypieki.blox.pl/2008/01/C...abarbarem.html - to pyszne było
http://mojewypieki.blox.pl/2007/07/C...kruszonka.html to nie fajne ( znam lepsze przepisy)
http://mojewypieki.blox.pl/2009/03/B...elkanocne.html - nic specjalnego
http://mojewypieki.blox.pl/2008/05/Ciasto-toffi.html albo mi nie wyszło albo takie jest i mi nie smakowało robiłam z innego przepisu i jest pyszne

a i jeszcze robie z tego bloga ciasto francuskie i mi smakuje bardzo a tak w ogóle to większość przepisów z tego bloga nie jest w moim guście smakowym także no ciężko sie wypowiedzieć ale lubie oglądac go

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Cytat:
no no jaki aniołek fajna blondyneczka
Stary 2012-03-07, 15:27   #1163
Iwoncia81
Zakorzenienie

No nie te zaś jedzą
Co Wy takie zachciewajki macie??
ja to dzisiaj myślałam że zdechne jak sie kefiru napiłam, myślałam że sie utopie w trakcie picia.
No tak cholernie smakowało że bym to piła i piła

Trza tak wziąść i w końcu posłać focie z mojegu usg ostatniego
Na tym drugim widać ewidentnie suiraczka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dzidzia.jpg (85,7 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bobas.jpg (80,7 KB, 62 załadowań)
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 15:33   #1164
karolluki
Raczkowanie

Cytat:

A co do wspólnej kasy to w sumie ja się boję tego tematu. Póki co z mężem mamy prace i każde z osobna dysponuje swoim majątkiem. Jak ja idę po zakupy to ja wydaje kasę, a jak on to on. Większe wydatki oczywiście planujemy razem.
Obawiam się, że jeżeli przyjdzie nam kiedyś żyć tylko na jednej pensji to ja będę tą co denerwuje się o każdy wydany grosz.
Czemu?? aż tak rozrzutna jest twoja połówka??

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Cytat:
Śliczności
Uroda na pewno po mamuśce

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
No nie te zaś jedzą
ja to dzisiaj myślałam że zdechne jak sie kefiru napiłam, myślałam że sie utopie w trakcie picia.

No racja racja ewidentnie widać że to facet
Uwielbiam oglądać fotki z USG
Stary 2012-03-07, 15:35   #1165
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
No nie te zaś jedzą

aaa widzę mu KOŃCÓWKĘ jejeje chłopok jak sie paczy!
Stary 2012-03-07, 15:40   #1166
axxxa
Zadomowienie

GG do axxxa

hej dziewczynki, od wczoraj jestem w domu. juz wszytsko sie uspokoilo. ale mam sie oszczedzac, duzo lezec i odpoczywac chociaz do konca tygodnia. tak wiec leze a moj tz kochany robi przy mnie wszystko.

smaki mam na truskawki dalej i czasami "cos za mna chodzi " ale nie wiem co i to mnie najbardziej dobija jak nie wiem. ogolnie jedzenie to takie jakowe i "normalne" mi smakuje najbardziej. bez przypraw i takich tam. troche ciezko z moim tz pogodzic nam kuchnie bo on lubi przyprawione i smazone a ja wcale nie mam smaka na takie. no ale jakos sie dogadujemy.

moje usg wczorajsze. wyglada jak misu nasza kruszka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Snapshot_20120307_2.jpg (16,1 KB, 50 załadowań)

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach

http://axxxasworld.blogspot.com/

albo stylizacji rzęs
http://lvlinsrzesy.blogspot.com/

Laura 28.09.2012

"lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic"

axxxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 15:40   #1167
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:

Jejku jaka ona już duża - śliczna pannica )

jem moje naleśniczki z serkiem i bananami
Stary 2012-03-07, 15:44   #1168
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość
hej dziewczynki, od wczoraj jestem w domu. juz wszytsko sie uspokoilo. ale mam sie oszczedzac, duzo lezec i odpoczywac chociaz do konca tygodnia. tak wiec leze a moj tz kochany robi przy mnie wszystko.

smaki mam na truskawki dalej i czasami "cos za mna chodzi " ale nie wiem co i to mnie najbardziej dobija jak nie wiem. ogolnie jedzenie to takie jakowe i "normalne" mi smakuje najbardziej. bez przypraw i takich tam. troche ciezko z moim tz pogodzic nam kuchnie bo on lubi przyprawione i smazone a ja wcale nie mam smaka na takie. no ale jakos sie dogadujemy.

moje usg wczorajsze. wyglada jak misu nasza kruszka

aaaa faktycznie jak MISIOOOOO bosze czadowo wyszedł dzidziol na tym zdjęciu
Stary 2012-03-07, 15:46   #1169
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
to nie rolada tylko ciasto NA ROLADZIE
a teraz to mówie ze nie wchodzić prosze na te linki zeby pretensji nikt nie miał ze mu jęzor do ucieka przezemnie
z blop=ga tego robiłam to ciasto i polecam
robiłam któreś marchewkowe( nie zachwyciło mnie) ,
robiłam mleczną kanapkę - nawet spoko ale szału nima
robiłam se jeszcze z tego bloga mufinki potrójnie czekoladowe tak chyba sie zwały no to pyszne one były,

http://mojewypieki.blox.pl/2007/01/Babka-kolorowa.html do tej baby podchodziłąm 2 razy i za kazdym razem zakalec był,
http://mojewypieki.blox.pl/2010/02/B...-de-leche.html to robi łam i nie polecam bleeee
http://mojewypieki.blox.pl/2010/03/K...Cappucino.html to ujdzie,
http://mojewypieki.blox.pl/2010/09/S...ka-sypana.html - to spoko
http://mojewypieki.blox.pl/2008/01/C...abarbarem.html - to pyszne było
http://mojewypieki.blox.pl/2007/07/C...kruszonka.html to nie fajne ( znam lepsze przepisy)
http://mojewypieki.blox.pl/2009/03/B...elkanocne.html - nic specjalnego
http://mojewypieki.blox.pl/2008/05/Ciasto-toffi.html albo mi nie wyszło albo takie jest i mi nie smakowało robiłam z innego przepisu i jest pyszne

a i jeszcze robie z tego bloga ciasto francuskie i mi smakuje bardzo a tak w ogóle to większość przepisów z tego bloga nie jest w moim guście smakowym także no ciężko sie wypowiedzieć ale lubie oglądac go

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

no no jaki aniołek fajna blondyneczka

Hanuśka robiłaś tę szarlotkę? naprawdę wychodzi pyszna ???

a ta babka wyszła za☠☠☠ista
http://mojewypieki.blox.pl/2007/01/Babka-kolorowa.html

Cytat:
No nie te zaś jedzą

jeee jest siusiorek kochany ale się ułożył no bosko!!!!
Stary 2012-03-07, 15:54   #1170
lukrecja_25
Wtajemniczenie

no ta szarlotke kolezanka moja robiła i jadłam ją i pyszna była i szybka i prosta bardzo a babka to mi zakalec wyszedł dwa razy nie wiem czemu no..... ale ja chyba cienka w pieczeniu jezdem wole gotować

a teraz zbieram zabawki i spitalam na chate trzodę oporządzić baaaaaaaaj!!!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości