|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)
a mnie sie zachciało rolady śmietanowej albo tego ciasta na roladzie z bananami robiłam wiele razy i jest prze pysz ne!!!!! wszystkim smakuje a mi najbardziej
chyba dzisiaj zrobie sobie o to ciacho http://mojewypieki.blox.pl/2011/02/K...-bananami.html polecam naprawde pycha! Długo sie robi dośc a właściwie czeka ale warte jest tego czasu
|
|
|
|
#1142 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=lilka00;32774877]Próbowałam rozmawiać, ale to nic nie daje, on mnie ignoruje i uważa, że mam humorki, a on ma rację, a ja nie wyobrażam sobie tworzyć z nim gospodarstwa domowego, będzie mi wyliczał każdą złotówkę... Na dłuższą metę chyba nikt by tego nie wytrzymał.
niestety, niektóre kobiety trwają w takim związku, mimo iż wszystkie znaki na ziemi i niebie mówią, że coś jest nie tak od początku ojciec wyliczał jej wszystko i niestety tak zostało po dziś dzień. obecnie oboje już mają emerytury ale nadal "każde płaci za siebie". do tego ma paskudny charakter i święte przekonanie, że tylko on ma rację. potrafi się kłócić godzinami a jak brakuje mu argumentów lecą wyzwiska... a najlepiej, jak któreś z naszej trójki rodzeństwa wpadło w jakieś tarapaty. do dziś pamiętam jego słowa do mamy "tak sobie dzieci wychowałaś, to masz kilkakrotnie wspominałam mamie, że lepiej będzie jej samej, czasem wręcz namawiałam na rozwód ale nie, ona nie chce. widzi w jakim jest związku, zdaje sobie sprawę, że nie jest to normalne ale chyba zostanie z nim z przyzwyczajenia, na pewno nie z miłości. miłości między nimi to ja chyba nigdy nie widziałam... do tej pory tylko ja mam z tatą jako taki kontakt. reszta dosłownie go olała. tak sobie myślę, że po śmierci mamy to nawet go nie odwiedzą, taki żal w nich pozostał. nie pamiętam kiedy moja siostra nazwała go ''tatą'', zazwyczaj zwraca się do niego bezosobowo... dlatego uważam, że ciąża nie powinno być jedynym powodem, dla którego dwoje ludzi jest razem. mając obydwojga rodziców dziecko też może być bardzo nieszczęśliwe... przepraszam za odejście od tematu, ale tak mnie jakoś naszło. |
|
|
|
#1143 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1144 |
|
Rozeznanie
|
tamlin słodka dzidzia, widać mu nosek, słodziak
|
#1145 |
|
Raczkowanie
|
My z moim TŻ tez od początku mamy wspólny budżet którego ja pilnuje bo ON jest rozrzutny strasznie
no ON dostaje wypłate co dwa tygodnie po 1000 zł i z tego zabiera sobie 100-200 zł a reszte oddaje grzeczni mi na opłaty na raty na jedzenie czyli do wspólnej puli kasowej oprócz tego jak zarobi coś na boku i ma dodatkową kasę to tez albo mi daje i mówi ze na lekarza albo żebym sobie coś kupiła i mamy wspólną kase i nie licze ile jego kasy na co wydajemy a ile mojej kasa jest wspólna razem do kupy daje jakąs tam kwote którą rozdyponowujemy na różne cele i tak jest ok i nigdy o kase sie nie kłócimy [/QUOTE]My już jesteśmy po ślubie więc kasę mamy wspólną, ale przed ślubem nawet jak nie mieszkaliśmy razem to już wtedy wspólnie planowaliśmy wszystkie wydatki, mieliśmy wspólną książeczkę oszczędnościową i razem odkładaliśmy kasę na wesele Szczerze to nie wyobrażam sobie żeby facet miał mieć do mnie pretensje o kasę, tym bardziej wydaną na wizytę u lekarza a nie żadne pierdoły Tym bardziej że są takie czasy że praktycznie wszyscy chodzą do lekarza i na badania prywatnie, więc to nie jest jakiś super luksus tylko raczej konieczność
|
|
|
|
#1146 | |
|
Wtajemniczenie
|
ŚLICZNY
Cytat:
|
|
|
|
|
#1147 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=aga_ton;32775833]
Cytat:
|
|
#1148 |
|
Zakorzenienie
|
tamlin śliczności ... który to tydzień? jakiś taki dzidziolek podobny do mojego
|
#1149 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie mogę powstrzymać ślinotoku ![]() Ale mam takiego lenia że jak zrobisz to musisz mi wysłać kawałek bo ni hu hu nie chce mi się iść do sklepu po banany a tym bardziej piec |
|
|
|
|
#1150 |
|
Rozeznanie
|
Lukrecja osz ty. I co ja teraz zrobie? Skąd tą roladę mam teraz wziąć?
|
#1151 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie proszę trzymajcie kciuki,za godzinę mam wizytę,oby wszystko było dobrze
![]() Dzisiaj zaczynam 13 tydzień W piątek prenatalne. A co do prawka ja właśnie robię zostało mi jeszcze trochę godzin do wyjeżdżenia i egzamin ![]() Wolę zrobić teraz bo z dzidzią malutką to wiadomo jak to jest. Odezwę się po wizycie jak wrócę.
|
#1152 |
|
Zakorzenienie
|
wiedziałam żeby nie wchodzić na linka no wiedziałam!
hanuś ja już się pakuje wieczorem bydę u Cię na tę roladę zrób dwie
|
#1153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tyle że mój nigdy mi na nic nie żałował a w poniedziałek to serio mu odbiło jakoś - no nic miał zły dzień a po rozmowie już git jest. Więc Ty kochana albo mu wygarniesz ostro że to też jego dziecko i niech na niego nie oszczędza, albo tak jak któraś powiedziała majtnąć patelnią w czaszke to może dotrze. W ogóle nie rozumie jak można ciągle coś kupować na spółke?? Znam związek taki że jak facet jechał do pracy autem to zatankował za 20zł żeby dojechać do pracy i spowrotem, a potem jak baba od niego musiała jechać tym autem do swojej pracy to zaś tankowanie za 20zł żeby dojechać tam i spowrotem i tak se w kółko robili. Przecież to jest smiechu warte. W gruncie rzeczy małżeństwo sie rozpadło. Oby u Ciebie szło to jakoś zmienić bo to jest nienormalne a wkurzać sie przez dupka w Twoim stanie to nie wskazane. |
|
|
|
|
#1154 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
znam sporo lepszych przepisów.na palcach jednej ręki mogłabym wyliczyć, które bym poleciła. a Ty masz jakieś sprawdzone? bo to z bananami wygląda ciekawie, w weekend spróbuję
|
|
|
|
|
#1155 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() trzymam kciukasy
|
|
|
|
|
#1156 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1157 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() kilka dni mnie u Was nie było a Wy smarujecie jak szalone ja byłam dziś oddać mocz do badania bo w następnym tygodniu wybieram się na następną wizytę u lekarza
|
|
#1158 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Idę po Paulucha. |
||
|
|
|
#1159 |
|
Zakorzenienie
|
Paulinką też się pochwalę
|
|
|
|
#1160 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny a wsparcie
.
|
|
|
|
#1161 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiesz, Dorotka zawsze odejmuje sporo cukru w przepisach bo nie lubi jak jest zbyt słodko. Może w tym problem? Ja raczej muszę dodawać cukru do jej przepisów bo rodzina lubi słodkie. A co do wspólnej kasy to w sumie ja się boję tego tematu. Póki co z mężem mamy prace i każde z osobna dysponuje swoim majątkiem. Jak ja idę po zakupy to ja wydaje kasę, a jak on to on. Większe wydatki oczywiście planujemy razem. Obawiam się, że jeżeli przyjdzie nam kiedyś żyć tylko na jednej pensji to ja będę tą co denerwuje się o każdy wydany grosz. ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Słusznie. |
|
|
|
|
#1162 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
a teraz to mówie ze nie wchodzić prosze na te linki zeby pretensji nikt nie miał ze mu jęzor do ![]() z blop=ga tego robiłam to ciasto i polecam robiłam któreś marchewkowe( nie zachwyciło mnie) , robiłam mleczną kanapkę - nawet spoko ale szału nima ![]() robiłam se jeszcze z tego bloga mufinki potrójnie czekoladowe tak chyba sie zwały no to pyszne one były, http://mojewypieki.blox.pl/2007/01/Babka-kolorowa.html do tej baby podchodziłąm 2 razy i za kazdym razem zakalec był, http://mojewypieki.blox.pl/2010/02/B...-de-leche.html to robi łam i nie polecam bleeee http://mojewypieki.blox.pl/2010/03/K...Cappucino.html to ujdzie, http://mojewypieki.blox.pl/2010/09/S...ka-sypana.html - to spoko http://mojewypieki.blox.pl/2008/01/C...abarbarem.html - to pyszne było http://mojewypieki.blox.pl/2007/07/C...kruszonka.html to nie fajne ( znam lepsze przepisy) http://mojewypieki.blox.pl/2009/03/B...elkanocne.html - nic specjalnego http://mojewypieki.blox.pl/2008/05/Ciasto-toffi.html albo mi nie wyszło albo takie jest i mi nie smakowało robiłam z innego przepisu i jest pyszne a i jeszcze robie z tego bloga ciasto francuskie i mi smakuje bardzo a tak w ogóle to większość przepisów z tego bloga nie jest w moim guście smakowym także no ciężko sie wypowiedzieć ale lubie oglądac go ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- no no jaki aniołek fajna blondyneczka
|
||
|
|
|
#1163 |
|
Zakorzenienie
|
No nie te zaś jedzą
Co Wy takie zachciewajki macie?? ja to dzisiaj myślałam że zdechne jak sie kefiru napiłam, myślałam że sie utopie w trakcie picia. No tak cholernie smakowało że bym to piła i piła ![]() ![]() Trza tak wziąść i w końcu posłać focie z mojegu usg ostatniego Na tym drugim widać ewidentnie suiraczka
|
|
|
|
#1164 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Śliczności ![]() Uroda na pewno po mamuśce ![]() ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
Uwielbiam oglądać fotki z USG
|
||
|
|
|
#1165 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jejeje chłopok jak sie paczy!
|
|
|
|
|
#1166 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczynki, od wczoraj jestem w domu. juz wszytsko sie uspokoilo. ale mam sie oszczedzac, duzo lezec i odpoczywac chociaz do konca tygodnia. tak wiec leze a moj tz kochany robi przy mnie wszystko.
smaki mam na truskawki dalej i czasami "cos za mna chodzi " ale nie wiem co i to mnie najbardziej dobija jak nie wiem. ogolnie jedzenie to takie jakowe i "normalne" mi smakuje najbardziej. bez przypraw i takich tam. troche ciezko z moim tz pogodzic nam kuchnie bo on lubi przyprawione i smazone a ja wcale nie mam smaka na takie. no ale jakos sie dogadujemy. moje usg wczorajsze. wyglada jak misu nasza kruszka
|
#1167 |
|
Zakorzenienie
|
Jejku jaka ona już duża - śliczna pannica )jem moje naleśniczki z serkiem i bananami
|
#1168 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aaaa faktycznie jak MISIOOOOO bosze czadowo wyszedł dzidziol na tym zdjęciu |
|
|
|
|
#1169 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hanuśka robiłaś tę szarlotkę? naprawdę wychodzi pyszna ??? a ta babka wyszła za☠☠☠ista http://mojewypieki.blox.pl/2007/01/Babka-kolorowa.html Cytat:
jeee jest siusiorek kochany ale się ułożył no bosko!!!!
|
|
#1170 |
|
Wtajemniczenie
|
no ta szarlotke kolezanka moja robiła i jadłam ją i pyszna była i szybka i prosta bardzo a babka to mi zakalec wyszedł dwa razy nie wiem czemu no..... ale ja chyba cienka w pieczeniu jezdem wole gotować
a teraz zbieram zabawki i spitalam na chate trzodę oporządzić baaaaaaaaj!!!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.

chyba dzisiaj zrobie sobie

znam sporo lepszych przepisów.