|
|
#151 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach — część 3
Ja mam sporo kosmetyków testowanych na zwierzętach, ale systematycznie każdy staram się wymienić
chociaż są takie, co pewnie długo u mnie zostaną - np. paletka cieni Diora, której nie wydam ani nie wyrzucę, a kolorówka u mnie wolno schodzi. Uważam, że nie ma co wariować w tej kwestii, wszystko robić z głową. Jakbym dostała kosmetyk przetestowany na zwierzętach też bym nie wyrzuciła(chyba, że by mi nie odpowiadał to bym komuś oddała). A ostatnio wygrałam karton chipsów Lays i mam zamiar je zjeść
Edytowane przez Ariada Czas edycji: 2012-03-06 o 22:35 |
|
|
|
|
#152 | |
|
Wtajemniczenie
|
ula_ka
spoczko, nie odebrałam tamtego Twojego posta źle ![]() Cytat:
a tak ogólnie to przyznam sie, że słabo Was czytam, bo boje sie natknąć na coś [linki, opisy, opowieści, wtrącenia, cytaty], co rozwali mi i tak umęczoną psychikę... A wiem, że wklejacie czasem linki do takich rzeczy.. jestem osobnikiem lubiącym ogladać przemoc -czlowiek-czlowiek, ogladam zdjecia gore, rowniez te z wypadków, sekcji zwłok czy posamobójcze. Bez problemu patrzę na operację zwierzęcia, miałam też sytuację zwiazaną z postrzeleniem psa z broni, ktorym musiałam się zająć.. ale z tematem testowania na zwierzetach sobie skrajnie nie radzę... Także wybaczcie brak zaangażowania w rozmowę
Edytowane przez Silwena Czas edycji: 2012-03-06 o 22:47 |
|
|
|
|
|
#153 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
) Tak więc jasne, że wpadek mam mało, ale myślę, że 95% to jest bardzo dobry wynik Cytat:
Cytat:
![]() Ja też chcę się przerzucić na mikrofibrę No co Ty
|
|
|
|
#154 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#155 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do zmywania makijażu to ja używam aktualnie oleju ze słodkich migdałów i super się sprawdza. Mam ochotę też ukręcić jakiś dwufazowy zmywacz z oleju, ale nie wiem co dać na fazę wodną- hydrolat chyba by się sprawdził? :P chyba dziś nawet taki zrobię. |
|
|
|
|
|
#156 |
|
Raczkowanie
|
Własnie ja również systematycznie będę się mocno starać aby już nie uzupełniać tych kosmetyków ze złej listy
Chociaż tyle mogę dla tych bidulek zrobić! Dziewczęta, mam to samo co Wy, ludzie mnie nie ruszają aż tak jak krzywda zwierząt z rąk człowieka... Derce mi pęka ze smutku a głowa od pomysłów co bym tym wszystkim padalcom zrobiła gdybym dorwała!Słyszałam, że do mycia twarzy rewelacyjna jest chusteczka muślinowa
|
|
|
|
|
#157 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niby nie był zły, ale strasznie tłusty i i tak - musiałam go jakoś zmywać z twarzy
|
|
|
|
#158 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Także chyba nie ściema!
Edytowane przez ula_ka Czas edycji: 2012-03-06 o 23:20 |
|
|
|
|
|
#159 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#160 |
|
Raczkowanie
|
A ja się chciałam tylko przywitać i powiedzieć, że śledzę wątek już od jakiegoś czasu, a sama unikam testowanych produktów. Szkoda tylko, że to wszystko takie mylące i tak szybko się zmienia. Jednego dnia kupuję sobie spokojnie kosmetyki jednej firmy, a następnego "wypada" ona z listy PETA
![]() W każdym razie cieszę się bardzo, że świadomość ludzka się zmienia. Nawet jeśli powoli, to zawsze jakiś krok do przodu
|
|
|
|
|
#161 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
), więc tłusty może być. W ogóle oleje mogą mi już spokojnie zastąpić wszystkie balsamy, kremy, mleczka do demakijażu, a hydrolat aloesowy zastępuje mi tonik. Metodą z olejem i hydrolatem pozbyłam się nawet najuciążliwszych zaskórników i chociaż moja twarz nigdy nie była problematyczna to teraz jest z nią jeszcze lepiej. Jedynie walczę nadal z suchymi skórkami między brwiami
|
|
|
|
|
|
#162 | |
|
Raczkowanie
|
Ja mam niestety wszystkie perfumy od testowaczy, a to dlatego że dużo się ich namnożyło w ostatnim roku i każdy jest dopiero napoczęty (tylko body spray z adidasa który dostałam w 2010 jest na wyczerpaniu), a nie chcę kupywać nowych, dopóki nie skończę tych (no dobra, mam podróbę Lady Million z Bi-Es, jako jedyna jest ok- nawet nie wiem czy sam oryginał jest od firmy testującej
). Ostatnio kupiłam wode toaletową Yves Rocher (tą o zapachu bzu), czaiłam się na nią od dawna i kupiłam po promocji, a parę dni później okazało się, że YR już nie jest na zielonej ![]() Pozostają oczywiście prezenty, balsamy do ciała z Lacoste, szampon (pełen detergentów) i balsam (pełen szkodliwych alkoholi) z Avonu kupione przez babcię, oczywiście i tak cieszę się że stara się robić prezenty uwzględniając moje potrzeby w pielęgnacji włosów i się stara ![]() Cytat:
Spróbuję bo dwufazowy płyn z Ziaji już się zbliża ku końcowi ![]() Przestałam używać toników, ale ostatnio w sklepie w mojej rodzinnej miejscowości na końcu świata zawsze znajduję jakieś perełki (pod dostatkiem mam tam masek, emulsji z Glorii, są wszelkie odżywki i szampony Joanny, Ziaji) i zauważyłam tonik firmy Uroda z melisą i chyba właśnie też aloesem, producent to Bi-Es, cena 7 zł. Używam go do złagodzenia ewentualnych trąbkowych strupów, wszystko ładnie się goi, ogółem cała twarz jest ukojona, świeża i pachnąca Czasem jest to przydatna rzecz ![]() Co do mikrofibry, używam ściereczek -oczywiście po poleceniu ich na tym forum przez inne Użytkowniczki- i jestem bardzo zadowolona ![]() Miałam się uczyć. Edytowane przez niemniej_jednak Czas edycji: 2012-03-06 o 23:48 |
|
|
|
|
|
#163 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajnie, że nasze grono się systematycznie powiększa Cytat:
), więc jakoś wolałam jej nie olejować, ale po prawdzie z masłem kokosowym się polubiła i nie narzekałam. Olejki uwielbiam z kilkoma kropelkami eterycznego - zamiast balsamu. Mniam! ![]() Cytat:
|
|
|
|
#164 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Linusiaczek;3276771 2]Cześć
Fajnie, że nasze grono się systematycznie powiększa To chociaż tyle Stwierdziłam, że nie będę Ci bloga zaśmiecać pytaniami, tylko się tu odezwę ![]() A czy możecie mi podać jakieś fajne lakiery do włosów firm nietestujących? |
|
|
|
|
#165 |
|
Zakorzenienie
|
megana ja Ciebie rozumiem. Tez sie zastanawiam jak to bedzie jak pojade do siebie do domu do PL w wakacje. Moja mama jest milosniczka Biedronki i zawsze kupuje wszystko biedronkowe bo tanie, a na rozrzutnosc ja nie stac.
Popatrz sobie moze na stone www.iherb.com moze tam bys cos znalazla dla siebie nie drogiego z chemi domowej, a wiem, ze przesylka chyba kosztuje ok. $4-6 Nalepiej jak wejdziesz na watek iherbowy na wizazu i poczytasz co i jak ![]() Jesli bys miala ochote na jakies kosmetyki z USA to ja tez moge Ci jakos z tym pomoc. Bede w wakacje w PL w 4 roznych miastach wiec jak cos to pisz na priv ![]() Dodam jeszcze, ze ja takie wlasnie zalamanie mialam jak byla wege. Raz, ze sie zle czulam , a dwa to strasznie chodzilam sfrustrowana bo ja jestem doscw ybredna do jedzenia i akurat ryby uwielbiam i strasznie bylo mi zle, ze nie moglam ich jesc. Dochodzilo nawet u mnie do agresji i mialam strasznego dola z tego powodu. Zrozumialam, ze czasami sie nie da poprostu, ze to , ze sie innym udaje tak wszystko i nie maja z niczym problemu i jest dla nich to proste dla mnie nie musi takie byc. Nie zalamalam sie jednak az tak do konca bo szkoda by bylo to wszystko marnowac. Postanowilam, ze bede jesc tylko ryby i dobrze mi z tym. A wg mnie najwazniejsze jak sie zyje w zgodzie z samym soba. Jesli czegos nie znajdziesz w zastepstwie to bedzie to zrozumiale, ze nie mialas wyjscia Kazdy jest inny i w innej sytuacji i nie ma dwoch takich samych. Mi z testowancow zostala jakas kolorwka z maybeline i puder z loreala, ktorego juz nie uzywam bo jest stary i nie wiem po co go w ogole trzymam ![]() Cienie do powiek uzywam od swieta, a tylko ciemnego brazu uzywam do robienia kresek pod oczami. Znalazlam jakis w kosmetyczce z Pierre Rene i teraz nim robie Reszta sobie lezy poprostu.I mam jeszcze do czyszczenia kuchenki takie gabeczki SOS z chyba P&G to zaczelam wykanczac zeby sie tez pozbyc tego towaru. A tak to z kosmetykow nic nie mam. Perfume mam z Versace (o ktorym nic nie wiadomo nigdzie) i z niej nie zrezygnuje. No chyba zeby sie okazalo, ze Versace makabrycznie obdziera zwierzeta z futer. Wtedy to sie przestane perfumowac chyba w ogole. Czasami mi sie zdarzy kupic male probki za $1 z Bodycology, ktorzy mowia, ze nie stetuja koncowego produktu Bo mgielek tez nie umiem znalezc jakos.I uzywam jeszcze z testowancow takiej rolki z przylepcami do odsiersiuchowania mebli czy ubran po moim siersiu i gabek to mycia garow firmy Scotch bo zamiennika nie umiem znalezc. Pewnie jeszcze by sie duzo znalazlo rzeczy wiekszosc tona polkach u mojego TZta ![]() Mi sie wydaje, ze na 100% to chyba nikt nigdy nie bedzie. No chyba ze sa takie magiki ![]() Linus co do tego bleachu to ja szukalam powiem Ci i nic nie wydumalam innego procz tego http://www.amway.com/Shop/Product/Pr...?itemno=107873 u mnie na liscie nie pewnej. Pisalam Ci o tej mojej znajomej ona mnie tym meczy i dalam sie przekonac bo z dwojga zlego to juz wole to od Cloroxu, ktory smierdzi, ze mnie skreca i robi dziury w ubraniach. Ten srodek to nie jest jakis cud nad cudy,ale jest dobry. Mozna nim tez sprzatac jak sie ma cos naprawde tragicznie brudnego. Ja to daje do bialych ubran bo sa wtedy takie bielsze, szczegolnie do scierek i recznikow bo u mnie to idzie tego duzo przy stosowaniu OCM ![]() No,ale bede jeszcze cos szukac moze cos jest o czym nie wiem
|
|
|
#166 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
odkąd tu mieszkam kompletnie brakuje mi czasu. Kiedyś nie rozumiałam jak to możliwe, że komuś brakuje czasu na 10 minut czytania, ale teraz wiem, że to możliwe i drażni mnie, że tyle zawalam.Cytat:
|
|
|
#167 |
|
Zakorzenienie
|
ej laski maszynek w ogóle nie ma, z tych firm nie-testujących? tak zero???? no czym ja mam bobra golić
(((((( a co mam J. kupić (((((( idę grzebać w poszukiwaniu maszynek do golenia firmy nie-testującej może jest jakaś firma krzak
|
|
#168 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Widzę, że określenie twarzy jako trąbki bardzo się Wam spodobało - moi rodzice tak pieszczotliwie mówili o buziach swoich dzieci. Na brzuch mówili np bębenek, a dłonie to były często łapcie Megana, skarbie. Wiejskie osobowości takie są, wiem, bo mam rodzinę na wsi. Moje ciotki razem z babcią czepiały się wszystkiego, mój ojciec ich nie cierpi... Oprócz tego, żebyś się trzymała swojego zdania to nic innego Ci nie mogę poradzić. Wydaje mi się, że jak teściowa stwierdzi, że Cię złamała to będzie miała satysfakcję i przez resztę życia będzie gadać coś takiego: a synowa moja to kiedyś te fanaberie miała, żeby nie testowane na bydlątkach jeno kupować. Wiem, że bardzo kochasz zwierzęta, dlaczego ją dziwi, że starasz się jak możesz im pomóc? Najwyraźniej kobieta niereformowalna. Przecież nie tak dawno nie tylko w gospodarstwach wiejskich, ale i w miastach nie było takich luksusów jak domestos czy płyn do płukania tkanin, a ludzie jakoś dawali radę, nie wiem czemu teraz robią z tego problem... Ja w sklepie nie pytam o to czy mają towar cf (ludzi traktuję przeważnie jako ciemną masę i zakładam, że mało kiedy rozumieją co do nich mówię), tylko pytam o konkretne marki. Robię tak często. Jeśli pytanie o jakąś markę się często pojawia to właściciel zareaguje i sprowadzi. Życzę Ci powodzenia, nie załamuj się. Mam nadzieję, że przynajmniej jedna osoba koło Ciebie myśli podobnie jak Ty i Cię wspiera w staraniach? Czy jesteś osamotniona?
|
|
|
#169 |
|
Raczkowanie
|
Niestety jestem osamotniona
Niby moja siostra też na jakiś czas wyparła się testowaczy, ale widzę, że na półce ma rexonę, fructisa itp. Już nawet nie zwracam uwagi, bo zawsze się kończy: "W promocji było." Sorbet, zdanie z satysfakcją teściowej jest świętą prawdą. Jak przestałam jeść mięso, jadłam ryby by nie odczuć drastycznej zmiany (chciałam zaprzestać jedzenia mięsa, ale zrobić to z głową, a nie radykalnie odrzucić by za jakiś czas wracać) i przy okazji jakiejś tam ostrzejszej wymiany zdań oczywiście słyszę, że jestem niekonsekwentna. Oczywiście to w ogromnym skrócie ![]() W tej kłótni przypomniało mi się zdanie, które napisała Linusiaczek, że przynajmniej coś robię, a nie siedzę i nic nie robiąc komentuję innych. Zatkało na moment, ale jak zawsze postawiła na swoim, eh... Zapewne nadal będę trzymać się swojej idei, ale powiem Wam szczerze, że chciałabym umieć przekonać innych do swojej racji. A jak tylko zaczynam to patrzą na mnie jak na takiego ekologa co to by chciał cały świat zmienić...
|
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
Megana moja tesciowa jest bardzo podobna, nie lubi zwierzat i nie interesuja ja moje poglady. Gdy jej mowie o testowaniu to zawsze odpowiada, ze przeciez nie na ludziach produkty trzeba testowac tylko na zwierzetach bo czlowiek jest najwyzsza wartoscia. Tlumaczenie, ze sa inne metody do niej nie dociera. Czasem mam tez wrazenie, ze ona uwaza moje poglady za jakies idiotyczne fanaberie, ze powinnam sie cieszyc, ze mozna ten domestos kupic w kazdym sklepie, a nie wydziwiac i jezdzic po calym miescie, szukac w necie lepszych produktow bo to wszystko absurd i strata pieniedzy. No i zdarza sie, ze ona cos nam kupuje na swieta czy urodziny testowanego, ja juz przestalam jej tlumaczyc bo to czlowiek do ktorego nic nie dociera...
|
|
|
|
|
#171 | |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, mnie też jest ciężko przekonać innych, że warto przerzucić się na kosmetyki nie testowane na zwierzakach. Zaczęłam od mamy i babci, która kosmetyki uwielbia
Niestety są niereformowalne![]() Cytat:
|
|
|
|
|
|
#172 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a czy pasty Blanx i L'angelica (firma Coswell)sa ok to jest pewna informacja? Ktos pisal w poprzednim watku, ze dostal od nich maila ale chyba nie by on zacytowany?
|
|
|
|
|
#173 |
|
Raczkowanie
|
hanusia505 ależ moja teściowa kocha zwierzaczki, tylko ta jej miłość jest dla mnie niepojęta, bo dajmy na to w lato pies zachorował to nie było czasu jechać z nim do weterynarza. Gdyby nie ja umarłby (miał 20 kleszczy!!). Ona mi wmawia hipokryzję, gdy w tym samym czasie sama nie lepsza.
Trudno, będę musiała przełknąć te jej testowacze, nic innego mi nie pozostaje. Racji nie przyznam otwarcie, bo jeszcze pomyśli, że się poddałam. Szkoda, że niektórzy są tak ciężko niereformowalni...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#174 |
|
Przyczajenie
|
wiecie, tak nawiasem mówiąc, to właśnie na nas została przetestowana sól przemysłowa, i co? okazało się, że nie jest szkodliwa chyba?
|
|
|
|
|
#175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestes tego taka pewna?
|
|
|
|
|
|
#176 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#177 |
|
Zakorzenienie
|
Ja obawiam sie, ze prawdy sie nie dowiemy niestety...
|
|
|
|
|
#178 |
|
ma zielone pojęcie
|
megana88, przykro mi, że masz taką teściową. Nie możesz jej olać? Czasami to jedyna metoda...
Co do chemii — szukaj po prostu zamienników. Wiadomo, że produkty są lepsze i gorsze, zarówno wśród testowanych jak i nietestowanych. Trzeba znaleźć coś, co nam pasuje. No i zawsze można próbować metod naturalnych
|
|
#179 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chatul mowila, ze widziala je w Biedronce, a chyba Emilka mowila, ze sa w Tesco Cytat:
Ja z moja mialam takie przechery, ze moglabym trylogie walnac tutaj. Na szczescie sie nie poddalam bo jestem osoba, ktora wolalaby poswiecic mojego TZta i nasza milosc na rzecz honoru. Ja juz dawno sie nie staram przekonac ludzi bo kazdy ma wybor. Ja poprostu jak ktos mi zaczyna mowic o supciowym jakims szamponiku z Pantene etc. to ja mowie, ze sorry shitow nie uzywam. Ja wole to i to i to. A , ze ostatnio sie dobrze poznalam mniej wiecej na skladach to zacinam kazdego bo tak naprawde jak Sorbet mowila polowa spoleczenstwa to ciemna masa,ale duzo ludzi by chcialo byc wieczni emlodymi i dozyc sedziwego wieku i ja takiej broni uzywam. A jak Twoja tesciowa jest katoliczka to powinnas ja z tej strony zaginac, ze modlic sie do kosciola latac, a niewinnym nie pomoc ? A pytanie w sklepie jakas Pania Stasie o kosmetyki NT to nie ejst dobry pomysl bo ona pewnie nie ma zielonego pojecia ocb. Ja tylko raz w zyciu w aptece ziolowo-kosmetycznej spotkalam osobe, ktora byla wege i miala podobne przekonania do moich. I to calkiem przypadkiem bo sie kobita skapowala jak bralam wszystko co jest NT i widziala , ze skrzetnie czytam sklady etc. A tak to pewnie polowa ludzi sie zastanawia po co ja w sklepie czytam co jest z tylu na opakowaniu napisane Megana na moje jak kupisz tego jednego domestosa z braku laku i jakis inny proszek czy plyn do ubran to swiat sie nie zawali. Najwazniejsze zebys sie nie poddala i ja wiem co jest w Twoim serduszku i zwierzaczki tez wiedza bo czuja swoim 7 zmyslem Na koniec dodam, ze moja rodzina nie wiedza, ze ja nie uzywam kosmetykow testowanych. To sie zdziwia jak przyjade ![]() choc w sumie to pewnie nie az tak bardzo bo ja od zawsze mialam swira na punkcie zwierzat wiec uznaja, ze to kolejny stopien do celu ![]() Na szczescie moja mama jest zakochana w Ziaji odkad pamietam. Kremik oliwkowy - nie ma nic lepszego dla niej
|
|
|
|
#180 |
|
Zakorzenienie
|
o dzięki dobra istoto za informację o maszynkach faktycznie gdzieś mi umknęła w postach.
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:07.

chociaż są takie, co pewnie długo u mnie zostaną - np. paletka cieni Diora, której nie wydam ani nie wyrzucę, a kolorówka u mnie wolno schodzi. Uważam, że nie ma co wariować w tej kwestii, wszystko robić z głową. Jakbym dostała kosmetyk przetestowany na zwierzętach też bym nie wyrzuciła(chyba, że by mi nie odpowiadał to bym komuś oddała). 

i obojetne jakiego plynu nie uzyje to zmywanie zawsze jest dla mnie najgorsza domowa czynnoscia:/

), więc tłusty może być.