|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 cz. 6
No właśnie nie wiem co robić
|
#4442 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 cz. 6
dobry wieczór
ja tylko na chwilkę bo się uczę ale zerkam czy są jakies wieści od emiry. Emigra trzymaj się dzielnie kochana Emilka przykro mi z powodu babci, przytulam mocno kochana A ja się kiepsko czuję, po pracy dostałam takiej biegunki, że masakra, biegam ciągle do kibelka i brzuch strasznie boli wczoraj wieczorem tez mnie coś łapało ale przeszło. Oby to nie jakaś jelitówka
|
#4443 | ||
|
Zakorzenienie
|
Przechodzicie same siebie ostatnio
Wejdę, odpiszę, wejdę znowu = 5 stron do nadrobienia Cytat:
Cytat:
mam nadzieję, że już po wszystkim i tuli teraz swoje maleństwo ![]() super wiadomość! to już nie będziesz musiała brać tabletek?ja też chociaż może się to zmieni, bo schudłam 4kg na nowej diecie ![]() co do tego tekstu od ginekologa.... Słyszałam o ginekologach którzy raczą swoje pacjentki podobnymi tekstami i pomimo to cieszą się dużym powodzeniem, bo są po prostu dobrzy w swoim fachu. Gdyby lekarz skierował uwagę W POSOBNY SPOSÓB (nie mówię, że w ogóle nie może krytykować, ale tego typu słownictwo przystoi tylko burakowi zza stodoły a nie lekarzowi) to widziałby mnie ostatni raz. Jeśli rzuciłby jakąś uwagę ogólną, to jako człowiek zmalałby w moich oczach, ale jeśli jest to wybitny specjalista to trudno, chodziłabym dalej. Co do samego tekstu, to nie wiem czemu nie mógł poprzestać na komplemencie, tylko musiał dodać taką uwagę - powstrzymać się nie mógł? jeśli nie, to przecież można to zrobić w normalny sposób, że nie wszystkie przyszłe mamy dokonują właściwych wyborów żywieniowych (słownictwo moim zdaniem na poziomie lekarza) a nie, że się fale nie umieją przebić przez otłuszczony brzuch, a on w tym czasie ślepnie - słownictwo rynsztokowe
|
|
#4444 |
|
Zakorzenienie
|
Malenstfo, ja jestem dobra, zaczęłam myśleć żeby sobie przypomnieć co chrześniaczce kupowałam i klapnęłam
Teraz się obudziłam dopiero aż mi bateria w kompie padła![]() Ale super, że już wybrałaś ![]() Muszę się zebrać i na stepper wejść. A w ogóle to umówiłam się dziś do tego gina w bydg na 28 marca. Jutro mama mi pobiera krew na tokso i cyto i zaniesie do ośrodka, bo u nas w ośrodku pobierają między 8 a 9 a ja mam jutro wyjazd na tłumaczenie negocjacji i się nie wyrwę ![]() Ale na cytomegalię podobno na wyniki się długo czeka
|
|
|
|
#4445 |
|
Zakorzenienie
|
onyks a o czym myślałaś?
![]() Wiecie, że ja kupując takie rzeczy, bardziej intensywnie myślę o dziecku...dlatego że chciałabym z nim np. malować z nim, rysować, czytać, grać, itd...
|
|
|
|
#4446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To tak samo jak by gin powiedzial " Ooo i jak milo wkoncu jakas ladna pani przyszla bo od rana mam wizyty z samymi pasztetami" to dla mnie to to samo ![]() Kto mowil ze jak matka chodzi to kolysze dziecko do snu?! Posprzatalam lazienke i luchnie usiadlam na chwile i od razu serje kopniakow dostalam
|
|
|
#4447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też do chudzin nie należę, wręcz najbardziej problemowym obszarem na moim ciele był brzuch, bo nawet jak byłam szczupła to nigdy z niego nie byłam zadowolona. Więc wiem, że jedząc normalnie a nawet odchudzając się można mieć więcej tu i ówdzie. Jedni są b.szczupli a mają np. nieproporcjonalnie grubsze nogi, a inni brzuch. I bardzo trafnie porównałaś tą sytuację! Może jak w Twoim dziennym grafiku jest pora na sprzątanie, to w dziecka jest pora kick boxingu
|
|
#4448 | |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje!!!!!
![]() ![]() Cytat:
Hahah calkiem mozliwe z tym kick boxingiem . ![]() aaby - prosze mi tu z zadna "otłuszczoną ciężarną " nie wyskakiwac bo dostaniesz w tylek!!! Ja sama jak zaszlam w ciaze wazylam 88kg przed ochudzaniem bylo ponad 105kg Tez sie balam ze od razu przytyje nie wiadomo ile a nie jest wcale tak zle Ciaza to cudowny czas nie wazne czy ma sie brzuszek jak pileczke czy rozlany na boki. Najwazniejsze ze nosi sie w sobie nowe zycie
Edytowane przez zaaaabcia Czas edycji: 2012-03-07 o 19:20 |
|
|
|
|
#4449 |
|
Zakorzenienie
|
A właśnie Madzia miałaś zrobić zdjęcie brzuszka!!!
![]() Zabcia ty też pokaż swój!
|
|
|
|
#4450 |
|
Zakorzenienie
|
Dostaniecie w tyłki, jak swoje koty kocham!
![]() Jak można tyle pisać, no jak? ![]() Temat prezentu dla malucha widzę już nieaktualny, ale ja też doradziłabym kolorowankę ![]() Widzę, że rozgorzała dyskusja nt. słów ginekologa. Ja też zastanowiłabym się nad dalszym chodzeniem do niego. Ja rozumiem, że słowa nie byłyby skierowane do mnie, ale co to w ogóle za opinie? I to ma być profesjonalista? Obawiałabym się, że innej np. powiedziałby, jakie to ja mam asymetryczne wargi sromowe czy mocne tyłozgięcie i na pewno będzie mi w ciąży ciężko zaaaabcia, dobrze, już nie będę, wybacz Będziemy najpiękniejszymi przyszłymi mamusiami! A jak wyglądało Twoje odchudzanie, że masz tak spektakularne efekty? I pokazałabyś brzuszek ![]() bika, jakoś nie potrafię sobie Ciebie wyobrazić w starej wadze Ile masz wzrostu?
|
#4451 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś rano się ważyłam, równe 60kg, a wzrost 0 172cm.
|
#4452 |
|
Zakorzenienie
|
No, ewentualnie przy takim wzroście jestem skłonna uwierzyć. Choć po brzuchu absolutnie tego nie widać!
Ja mam 160cm i 57,5kg
|
#4453 | |||
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, dzięki za opis odchodzących wód, to musi być ciekawe uczucie
moze następnym razem... ![]() Cytat:
czy taki gin to wie, jak sie każda z mamuś odżywia? monitoruje ją 24h na dobę? Równie dobrze mogłaby przyjść do niego kobieta w ciąży z super figurą a jedząca co popadnie mocno to było nieprofesjonalne ![]() mnie np było przykro, gdy ktoś widział mój brzuch ciążowy pocięty rozstępami i raczył mnie komentarzami, że teraz to są kremy specjalne, że smarować powinnam... a jak mówiłam, że smaruje się 3-4 razy dziennie to nikt mi nie chciał uwierzyć.... w ciągu całej ciąży przytyłam 13 kg, a rozstępy miałam okrutne. I napuchnięta też czasami byłam tak, że butów nie mogłam założyć, japonki mnie ratowały ![]() Cytat:
![]() Cytat:
jutro znów wolne
|
|||
|
|
|
#4454 | |
|
Zakorzenienie
|
Prosze bardzo
Cytat:
![]() No to sie pokazujemy 26tyd+5 dni
|
|
|
#4455 |
|
Wtajemniczenie
|
Emigrus trzymam kciuki za lekkie porod kochana
![]() Reszta dziewczyn witam ![]() Zaabcia sliczniutki brzusio ![]() ![]() Prosze trzymac kciuki kochane, bo @ mam zaplanowano max na sobote ale mocno wierze ![]() ze jednak nie przylezie
Edytowane przez Today_Tommorow Czas edycji: 2012-03-07 o 20:39 |
|
|
|
#4456 |
|
Zakorzenienie
|
O jaaaaaa!! Żabcia ale fajny brzusio!!!
![]() I stópek też ci już nie widać? ![]() ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Today hej ![]() A czujesz, żeby się coś zapowiadało?? W sensie na @... Edytowane przez Malensstfo Czas edycji: 2012-03-07 o 20:40 |
|
|
|
#4457 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to trzymam mocno kciuki!!!!!!!!! ![]() Cytat:
Dziekuje slicznie No stopki gdzies mi zaginely
|
|
|
#4458 |
|
Zakorzenienie
|
Zabcia jaaaaa
w końcu masz brzuszek Today trzymam
|
#4459 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4460 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Malenstfffo wlasnie o to chodi ze nic nie czuje ani na ciaze ani na @. Fakt ze chyba z 4 dni temu kul mnie starsznie jajnik(chyba jajnik) i juz myslalam ze @ idzie, ale juz wczoraj sie uspokoilo a @ dalej nie ma. Gdzie ja przeciez ostatnio @ mialam co 3 tyg ![]() ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Kochane (NIE) dziekuje |
|
|
|
|
#4461 |
|
Zakorzenienie
|
Ale cudny brzuszek!
Ciekawe, jak tam emigra Wierzę, że poród był lekki i wszystko jest w porządku today, kciuki są! ![]()
|
#4462 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4463 |
|
Zakorzenienie
|
Szpiegi....dobre
Today to trzymam kciuki!
|
|
|
|
#4464 |
|
Zakorzenienie
|
Today, obstawiam, że @ nie przylezie
Trzymam za to kciuki,a mój młody pępowinę ![]() Zabcia, zanim pochwale brzusio, wpierw pochwalę CI sweterek taki chabrowy <3 lubię ciuszki w tym kolorze, a brzucholek... no cudny, i krąglutki ![]() Myślicie, że Emigra jeszcze się tam męczy czy może, nie pisze bo cieszy się dzidziusiem? ![]() Madziu, moja ciocia wszystkie dzieci(6-cioro) kąpała w wanience na stole, i ja też zamierzam, stojaczek uważam za zbędny. ale jak komu wygodnie ![]() Strokrotko, aby Cię bieguneczka wstrętna opuściła. Idę spać, napracowałam się dziś i było też emocji troszkę, Kwiatka dostałam od TŻta potem zrobiłam mu jego ulubioną kolację, jajuszka z majonezem i pobawiłam się w kosmetyczkę :P wsmarowałam w niego chyba wszystkie moje kremy i toniki relaksują mnie takie zajecia, chociaz czasem wole jak on mi robi takie "domowe SPA"... ale jak TŻ mi ma robić SPA to się na maseczkach na twarz nie kończy, bo ja muszę mieć pillingi, masaże i to całego ciała zajerzę rano, oby była już wiadomość od emigry. no i ciekawe jak tam Gucia sobie radzi ![]() dobranoc ;*
|
#4465 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane dziekuje, tylko trzymajcie mocno bo jak jednak przylezie to zwale na was ze za slabo trzymalyscie
|
|
|
|
#4466 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4467 |
|
Zakorzenienie
|
Zabciu, super brzuszek
i jaki malutki!Today, kciuki zaciśnięte ![]() oj oj, ciekawe jak Emigra oby tuliła już dzidziusia...
|
|
|
|
#4468 |
|
Zakorzenienie
|
Today, trzymam z całej siły
Żabcia, ale masz brzusio śliczny Malenstfo, jeszcze mi się przypomniało że kupowałam taką tablicę z pisakiem, można było rysować i zmazać przez przesunięcie guzika, mała bardzo się z niej cieszyła |
|
|
|
#4469 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nie chce mi się każdej odpisywać z osobna, napiszę tylko krótko, ze widać, ze niektóre nie czytają do końca. Jakbyście usłyszały całą rozmowę to nie wiem czy też byście takie sądy wygłaszały.
Słowa nie były skierowane do osób, które dużo przytyły, ale które jedzą śmieciowe jedzenie, nie raz na jakiś czas ale non stop i tylko to. A to jest przeogromna różnica. I uważam, że lekarz jest dobrym specjalistą a nie burkiem. Pochwalił, że dobrze wyglądam, że dobrze się odżywiam i tyle. A to że użył jeszcze takie wzmocnienia to ja mam gdzieś, niech sie przejmują osoby, które tak się żywią i mogą to pod siebie odebrać Poza tym powiedział to mi a nie kobiecie, która nie dba o siebie. Bo tak też można takie osoby nazwać. Sam powiedział, ze przychodzą kobiety, które strasznie tyją i czasami to jest coś naturalnego, ale jak się pyta co jedzą i mu wymieniają te świństwa i się dziwią, ze tyją to mu szczęka opada. Ja tam lubię profesjonalistów, którzy nie owijają w bawełnę i nie słodzą każdemu, aby tylko został ich pacjentką ![]() No... bo aż mi się ciśnienie podniosło. \ Cytat:
hehe Co do badania to bez sensu bo i tak musi ci zrobic 2d . Cytat:
I wszystko polecam.Stokrotko Today trzymam kciuki. Była teściowa, posiedziała ze 2 godziny. Zostałam dokładnie zbadania. |
||
|
|
|
#4470 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jak tam poszly staranka w tym cyklu ?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.

wczoraj wieczorem tez mnie coś łapało ale przeszło. Oby to nie jakaś jelitówka
Wejdę, odpiszę, wejdę znowu = 5 stron do nadrobienia 
mam nadzieję, że już po wszystkim i tuli teraz swoje maleństwo 

Teraz się obudziłam dopiero

Posprzatalam lazienke i luchnie usiadlam na chwile i od razu serje kopniakow dostalam 

Będziemy najpiękniejszymi przyszłymi mamusiami! 

trzymam
16.07.2012 - Kamil, nasze serce.