Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 cz. 6 - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-07, 18:26   #4441
beata1705
Raczkowanie

Dot.: Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 cz. 6

No właśnie nie wiem co robić
Stary 2012-03-07, 18:37   #4442
stokrotka24
Zakorzenienie

Dot.: Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 cz. 6

dobry wieczór
ja tylko na chwilkę bo się uczę ale zerkam czy są jakies wieści od emiry. Emigra trzymaj się dzielnie kochana pewnie już tuli swoją córunie w ramionach

Emilka przykro mi z powodu babci, przytulam mocno kochana

A ja się kiepsko czuję, po pracy dostałam takiej biegunki, że masakra, biegam ciągle do kibelka i brzuch strasznie boli wczoraj wieczorem tez mnie coś łapało ale przeszło. Oby to nie jakaś jelitówka

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 18:38   #4443
Amani
Zakorzenienie

Przechodzicie same siebie ostatnio Wejdę, odpiszę, wejdę znowu = 5 stron do nadrobienia
Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
mi moj powiedzial ze mam "piekna macice wprost stworzona do rodzenia dzieci" myslalam ze spadne z tego fotela haha
tak jakby jakaś macica była stworzona do czegoś innego

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość

Na innym wątku znalazłam świeżą wiadomość od emigry

"Emigra musi lezec skurczy niema prawdopodobnie dostanie dzis kroplowke na wywolanie"
super, Emigra potrafi na porodówce na bieżąco informować 2 wątki mam nadzieję, że już po wszystkim i tuli teraz swoje maleństwo

Cytat:
Napisane przez ilonkaczapela Pokaż wiadomość
Pochwale sie tylko, ze spadło mi Tsh do 1,28 !
super wiadomość! to już nie będziesz musiała brać tabletek?

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Ja będę też taką otłuszczoną ciężarną
ja też chociaż może się to zmieni, bo schudłam 4kg na nowej diecie

co do tego tekstu od ginekologa.... Słyszałam o ginekologach którzy raczą swoje pacjentki podobnymi tekstami i pomimo to cieszą się dużym powodzeniem, bo są po prostu dobrzy w swoim fachu. Gdyby lekarz skierował uwagę W POSOBNY SPOSÓB (nie mówię, że w ogóle nie może krytykować, ale tego typu słownictwo przystoi tylko burakowi zza stodoły a nie lekarzowi) to widziałby mnie ostatni raz. Jeśli rzuciłby jakąś uwagę ogólną, to jako człowiek zmalałby w moich oczach, ale jeśli jest to wybitny specjalista to trudno, chodziłabym dalej. Co do samego tekstu, to nie wiem czemu nie mógł poprzestać na komplemencie, tylko musiał dodać taką uwagę - powstrzymać się nie mógł? jeśli nie, to przecież można to zrobić w normalny sposób, że nie wszystkie przyszłe mamy dokonują właściwych wyborów żywieniowych (słownictwo moim zdaniem na poziomie lekarza) a nie, że się fale nie umieją przebić przez otłuszczony brzuch, a on w tym czasie ślepnie - słownictwo rynsztokowe

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 18:45   #4444
onyks
Zakorzenienie

Malenstfo, ja jestem dobra, zaczęłam myśleć żeby sobie przypomnieć co chrześniaczce kupowałam i klapnęłam Teraz się obudziłam dopiero aż mi bateria w kompie padła
Ale super, że już wybrałaś

Muszę się zebrać i na stepper wejść. A w ogóle to umówiłam się dziś do tego gina w bydg na 28 marca.
Jutro mama mi pobiera krew na tokso i cyto i zaniesie do ośrodka, bo u nas w ośrodku pobierają między 8 a 9 a ja mam jutro wyjazd na tłumaczenie negocjacji i się nie wyrwę
Ale na cytomegalię podobno na wyniki się długo czeka
onyks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 18:49   #4445
Malensstfo
Zakorzenienie

onyks a o czym myślałaś?

Wiecie, że ja kupując takie rzeczy, bardziej intensywnie myślę o dziecku...dlatego że chciałabym z nim np. malować z nim, rysować, czytać, grać, itd...
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 19:05   #4446
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość

co do tego tekstu od ginekologa.... Słyszałam o ginekologach którzy raczą swoje pacjentki podobnymi tekstami i pomimo to cieszą się dużym powodzeniem, bo są po prostu dobrzy w swoim fachu. Gdyby lekarz skierował uwagę W POSOBNY SPOSÓB (nie mówię, że w ogóle nie może krytykować, ale tego typu słownictwo przystoi tylko burakowi zza stodoły a nie lekarzowi) to widziałby mnie ostatni raz. Jeśli rzuciłby jakąś uwagę ogólną, to jako człowiek zmalałby w moich oczach, ale jeśli jest to wybitny specjalista to trudno, chodziłabym dalej. Co do samego tekstu, to nie wiem czemu nie mógł poprzestać na komplemencie, tylko musiał dodać taką uwagę - powstrzymać się nie mógł? jeśli nie, to przecież można to zrobić w normalny sposób, że nie wszystkie przyszłe mamy dokonują właściwych wyborów żywieniowych (słownictwo moim zdaniem na poziomie lekarza) a nie, że się fale nie umieją przebić przez otłuszczony brzuch, a on w tym czasie ślepnie - słownictwo rynsztokowe
No widzisz ja mimo tego ze od poczatku ciazy malutko przytylam to tluszczyk na brzuchu jest. Nie dlatego ze sie obijadam za dwojke czy cos w tym stylu poprostu taka juz jestem.

To tak samo jak by gin powiedzial " Ooo i jak milo wkoncu jakas ladna pani przyszla bo od rana mam wizyty z samymi pasztetami" to dla mnie to to samo

Kto mowil ze jak matka chodzi to kolysze dziecko do snu?! Posprzatalam lazienke i luchnie usiadlam na chwile i od razu serje kopniakow dostalam

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 19:12   #4447
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
No widzisz ja mimo tego ze od poczatku ciazy malutko przytylam to tluszczyk na brzuchu jest. Nie dlatego ze sie obijadam za dwojke czy cos w tym stylu poprostu taka juz jestem.

To tak samo jak by gin powiedzial " Ooo i jak milo wkoncu jakas ladna pani przyszla bo od rana mam wizyty z samymi pasztetami" to dla mnie to to samo

Kto mowil ze jak matka chodzi to kolysze dziecko do snu?! Posprzatalam lazienke i luchnie usiadlam na chwile i od razu serje kopniakow dostalam
Zabcia, ja Cie rozumiem i jestem tego samego zdania co Ty ja też do chudzin nie należę, wręcz najbardziej problemowym obszarem na moim ciele był brzuch, bo nawet jak byłam szczupła to nigdy z niego nie byłam zadowolona. Więc wiem, że jedząc normalnie a nawet odchudzając się można mieć więcej tu i ówdzie. Jedni są b.szczupli a mają np. nieproporcjonalnie grubsze nogi, a inni brzuch.

I bardzo trafnie porównałaś tą sytuację!

Może jak w Twoim dziennym grafiku jest pora na sprzątanie, to w dziecka jest pora kick boxingu

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 19:16   #4448
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:

ja też chociaż może się to zmieni, bo schudłam 4kg na nowej diecie
Gratulacje!!!!!

Cytat:
Zabcia, ja Cie rozumiem i jestem tego samego zdania co Ty ja też do chudzin nie należę, wręcz najbardziej problemowym obszarem na moim ciele był brzuch, bo nawet jak byłam szczupła to nigdy z niego nie byłam zadowolona. Więc wiem, że jedząc normalnie a nawet odchudzając się można mieć więcej tu i ówdzie. Jedni są b.szczupli a mają np. nieproporcjonalnie grubsze nogi, a inni brzuch.

I bardzo trafnie porównałaś tą sytuację!

Może jak w Twoim dziennym grafiku jest pora na sprzątanie, to w dziecka jest pora kick boxingu
No to kochana bardzo dobrze sie rozumiemy.

Hahah calkiem mozliwe z tym kick boxingiem .

aaby - prosze mi tu z zadna "otłuszczoną ciężarną " nie wyskakiwac bo dostaniesz w tylek!!! Ja sama jak zaszlam w ciaze wazylam 88kg przed ochudzaniem bylo ponad 105kg Tez sie balam ze od razu przytyje nie wiadomo ile a nie jest wcale tak zle Ciaza to cudowny czas nie wazne czy ma sie brzuszek jak pileczke czy rozlany na boki. Najwazniejsze ze nosi sie w sobie nowe zycie

Olivia 2.07.2014

Edytowane przez zaaaabcia
Czas edycji: 2012-03-07 o 19:20
Stary 2012-03-07, 19:34   #4449
Malensstfo
Zakorzenienie

A właśnie Madzia miałaś zrobić zdjęcie brzuszka!!!

Zabcia ty też pokaż swój!
Stary 2012-03-07, 19:52   #4450
aaby
Zakorzenienie

Dostaniecie w tyłki, jak swoje koty kocham!
Jak można tyle pisać, no jak?

Temat prezentu dla malucha widzę już nieaktualny, ale ja też doradziłabym kolorowankę Z resztą sama niedawno kupiłam dla synka naszych przyjaciół - był wniebowzięty, a też dwulatek

Widzę, że rozgorzała dyskusja nt. słów ginekologa. Ja też zastanowiłabym się nad dalszym chodzeniem do niego. Ja rozumiem, że słowa nie byłyby skierowane do mnie, ale co to w ogóle za opinie? I to ma być profesjonalista?
Obawiałabym się, że innej np. powiedziałby, jakie to ja mam asymetryczne wargi sromowe czy mocne tyłozgięcie i na pewno będzie mi w ciąży ciężko Sorry, ale to jest dla mnie zwykły przejaw chamstwa. Koniec kropeczka.

zaaaabcia, dobrze, już nie będę, wybacz Będziemy najpiękniejszymi przyszłymi mamusiami!
A jak wyglądało Twoje odchudzanie, że masz tak spektakularne efekty?
I pokazałabyś brzuszek
bika, jakoś nie potrafię sobie Ciebie wyobrazić w starej wadze I że teraz niby ważysz 60kg? No way! Gdzie niby chowasz te 60kg? Bo na pewno nie w brzuchu!
Ile masz wzrostu?

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 20:04   #4451
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:

bika, jakoś nie potrafię sobie Ciebie wyobrazić w starej wadze I że teraz niby ważysz 60kg? No way! Gdzie niby chowasz te 60kg? Bo na pewno nie w brzuchu!
Ile masz wzrostu?
Dziś rano się ważyłam, równe 60kg, a wzrost 0 172cm.
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 20:10   #4452
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Dziś rano się ważyłam, równe 60kg, a wzrost 0 172cm.
No, ewentualnie przy takim wzroście jestem skłonna uwierzyć. Choć po brzuchu absolutnie tego nie widać!
Ja mam 160cm i 57,5kg Najwięcej w swoim życiu - i niestety ta waga trzyma się już kilka ładnych m-cy

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2012-03-07, 20:28   #4453
Natala84
Zakorzenienie

dziewczyny, dzięki za opis odchodzących wód, to musi być ciekawe uczucie moze następnym razem...

Cytat:
Napisane przez agnusek22 Pokaż wiadomość
Ja podobnie ja Gucia trochę poczułam się zniesmaczona wypowiedzią lekarza...uważam to za bardzo nieprofesjonalne. Często jest też tak, że kobieta nie obżera się słodyczami, a tyje 30 kg, bo tak, np. strasznie puchnie, co jest bardzo indywidualną sprawą. A wrzucanie do jednego worka i kategoryzowanie, to dla mnie
no dokładnie, takie generalizowanie to jest bez sensu czy taki gin to wie, jak sie każda z mamuś odżywia? monitoruje ją 24h na dobę? Równie dobrze mogłaby przyjść do niego kobieta w ciąży z super figurą a jedząca co popadnie mocno to było nieprofesjonalne
mnie np było przykro, gdy ktoś widział mój brzuch ciążowy pocięty rozstępami i raczył mnie komentarzami, że teraz to są kremy specjalne, że smarować powinnam... a jak mówiłam, że smaruje się 3-4 razy dziennie to nikt mi nie chciał uwierzyć.... w ciągu całej ciąży przytyłam 13 kg, a rozstępy miałam okrutne. I napuchnięta też czasami byłam tak, że butów nie mogłam założyć, japonki mnie ratowały

Cytat:
Mi tam się miło zrobiło, ze mnie pochwali, choc przytyłam w sumie 10 kg ale za to staram się jeść w miarę ok. Bo się mnie pytał jak się odżywiam. Mąż też był miło zaskoczony takim komplementem (tym do niego skierowanym). Myślę, że szczególnie ciąża jest czasem kiedy kobieta potrzebuje akceptacji i komplementów i fajnie jak nawet od lekarza może je usłyszeć.
no i super, ale komentarz o tłustych brzuchach mógł sobie darować

Cytat:
Emilko moi znajomi mają i sobie chwalą. W sumie to bez stelaża to jak to tak?? na ziemi?? Na stołkach??
na stole np, albo na komodzie albo od razu w wannie lub w brodziku (o ile wanienka by się tam zmieściła)

jutro znów wolne
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 20:36   #4454
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość

Zabcia ty też pokaż swój!
Prosze bardzo

Cytat:

zaaaabcia, dobrze, już nie będę, wybacz Będziemy najpiękniejszymi przyszłymi mamusiami!
A jak wyglądało Twoje odchudzanie, że masz tak spektakularne efekty?
I pokazałabyś brzuszek
No i tak ma byc!! Jak zrzucilam kg ? Chodzilam 3 razy w tyg na zumbe i bylam na Weight Watchers

No to sie pokazujemy 26tyd+5 dni
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN7977.jpg (80,5 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN7970.jpg (87,1 KB, 27 załadowań)

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-03-07, 20:36   #4455
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Emigrus trzymam kciuki za lekkie porod kochana

Reszta dziewczyn
witam

Zaabcia sliczniutki brzusio

Prosze trzymac kciuki kochane, bo @ mam zaplanowano max na sobote ale mocno wierze ze jednak nie przylezie

Edytowane przez Today_Tommorow
Czas edycji: 2012-03-07 o 20:39
Today_Tommorow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 20:39   #4456
Malensstfo
Zakorzenienie

O jaaaaaa!! Żabcia ale fajny brzusio!!!
I stópek też ci już nie widać?

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Today hej Będę trzymać kciuki!!!

A czujesz, żeby się coś zapowiadało?? W sensie na @...

Edytowane przez Malensstfo
Czas edycji: 2012-03-07 o 20:40
Stary 2012-03-07, 20:40   #4457
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Today_Tommorow Pokaż wiadomość

Zaabcia sliczniutki brzusio

Prosze trzymac kciuki kochane, bo @ mam zaplanowano max na sobote ale mocno wierze ze jednak nie przylezie
dziekuje kochana

No to trzymam mocno kciuki!!!!!!!!!

Cytat:
O jaaaaaa!! Żabcia ale fajny brzusio!!!
I stópek też ci już nie widać?

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedn

Dziekuje slicznie No stopki gdzies mi zaginely

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-03-07, 20:43   #4458
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Zabcia jaaaaa w końcu masz brzuszek

Today trzymam
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 20:44   #4459
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Zabcia jaaaaa w końcu masz brzuszek

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-03-07, 20:50   #4460
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Cytat:

A czujesz, żeby się coś zapowiadało?? W sensie na @...

Malenstfffo
wlasnie o to chodi ze nic nie czuje ani na ciaze ani na @. Fakt ze chyba z 4 dni temu kul mnie starsznie jajnik(chyba jajnik) i juz myslalam ze @ idzie, ale juz wczoraj sie uspokoilo a @ dalej nie ma. Gdzie ja przeciez ostatnio @ mialam co 3 tyg

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Cytat:

Cytat:

No to trzymam mocno kciuki!!!!!!!!!
Cytat:
Today trzymam
Kochane (NIE) dziekuje

Stary 2012-03-07, 20:52   #4461
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Ale cudny brzuszek!

Ciekawe, jak tam emigra Wierzę, że poród był lekki i wszystko jest w porządku
today, kciuki są!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2012-03-07, 20:55   #4462
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:

Ciekawe, jak tam emigra Wierzę, że poród był lekki i wszystko jest w porządku
today, kciuki są!
ciekawe, ale szpiegi mam nadzieję powiadomią na wątku co i jak
00anulka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 20:59   #4463
Malensstfo
Zakorzenienie

Szpiegi....dobre

Today to trzymam kciuki!
Stary 2012-03-07, 21:02   #4464
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Today, obstawiam, że @ nie przylezie Trzymam za to kciuki,a mój młody pępowinę

Zabcia, zanim pochwale brzusio, wpierw pochwalę CI sweterek taki chabrowy <3 lubię ciuszki w tym kolorze, a brzucholek... no cudny, i krąglutki

Myślicie, że Emigra jeszcze się tam męczy czy może, nie pisze bo cieszy się dzidziusiem?

Madziu, moja ciocia wszystkie dzieci(6-cioro) kąpała w wanience na stole, i ja też zamierzam, stojaczek uważam za zbędny.
ale jak komu wygodnie

Strokrotko
, aby Cię bieguneczka wstrętna opuściła.

Idę spać, napracowałam się dziś i było też emocji troszkę, Kwiatka dostałam od TŻta potem zrobiłam mu jego ulubioną kolację, jajuszka z majonezem i pobawiłam się w kosmetyczkę :P wsmarowałam w niego chyba wszystkie moje kremy i toniki relaksują mnie takie zajecia, chociaz czasem wole jak on mi robi takie "domowe SPA"... ale jak TŻ mi ma robić SPA to się na maseczkach na twarz nie kończy, bo ja muszę mieć pillingi, masaże i to całego ciała

zajerzę rano, oby była już wiadomość od emigry.
no i ciekawe jak tam Gucia sobie radzi

dobranoc ;*
Stary 2012-03-07, 21:09   #4465
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Kochane dziekuje, tylko trzymajcie mocno bo jak jednak przylezie to zwale na was ze za slabo trzymalyscie

Stary 2012-03-07, 21:11   #4466
xxKasiax
Wtajemniczenie

Cytat:
Prosze bardzo

No i tak ma byc!! Jak zrzucilam kg ? Chodzilam 3 razy w tyg na zumbe i bylam na Weight Watchers

sliczny brzusio taki malutki i zgrabniutki
Stary 2012-03-07, 21:13   #4467
Natala84
Zakorzenienie

Zabciu, super brzuszek i jaki malutki!

Today, kciuki zaciśnięte

oj oj, ciekawe jak Emigra oby tuliła już dzidziusia...
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 21:16   #4468
onyks
Zakorzenienie

Today, trzymam z całej siły

Żabcia, ale masz brzusio śliczny

Malenstfo, jeszcze mi się przypomniało że kupowałam taką tablicę z pisakiem, można było rysować i zmazać przez przesunięcie guzika, mała bardzo się z niej cieszyła
onyks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 21:17   #4469
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Nie chce mi się każdej odpisywać z osobna, napiszę tylko krótko, ze widać, ze niektóre nie czytają do końca. Jakbyście usłyszały całą rozmowę to nie wiem czy też byście takie sądy wygłaszały.

Słowa nie były skierowane do osób, które dużo przytyły, ale które jedzą śmieciowe jedzenie, nie raz na jakiś czas ale non stop i tylko to.

A to jest przeogromna różnica.

I uważam, że lekarz jest dobrym specjalistą a nie burkiem. Pochwalił, że dobrze wyglądam, że dobrze się odżywiam i tyle. A to że użył jeszcze takie wzmocnienia to ja mam gdzieś, niech sie przejmują osoby, które tak się żywią i mogą to pod siebie odebrać Ja tego do siebie nie odebrałam. Nie używał też dokładnych przykładów itp. Od razu wytłumaczył, ze chodzi o racjonalne odżywianie.

Poza tym powiedział to mi a nie kobiecie, która nie dba o siebie. Bo tak też można takie osoby nazwać.

Sam powiedział, ze przychodzą kobiety, które strasznie tyją i czasami to jest coś naturalnego, ale jak się pyta co jedzą i mu wymieniają te świństwa i się dziwią, ze tyją to mu szczęka opada.

Ja tam lubię profesjonalistów, którzy nie owijają w bawełnę i nie słodzą każdemu, aby tylko został ich pacjentką

No... bo aż mi się ciśnienie podniosło. \

Cytat:
I mój mąż np mnie podziwia, tzn mój metabolizm, mówi - jakby inni ludzie jedli tyle co Ty, to by ich było łatwiej przeskoczyć niż ominąć
Uważaj bo jeszcze Twój maż też zostanie źle odebrany hehe
Co do badania to bez sensu bo i tak musi ci zrobic 2d .

Cytat:
Napisane przez xxKasiax Pokaż wiadomość
Madzia jak te rzeczy z all. ? Z czego jestes najbardziej zadowolona? A z czego tak sobie? Czy sa dokladnie takie jak na zdj. i opisach. Moglabys mi jakas relacje zdac?
ze wszystkie jestem baaardzo zadowolona I wszystko polecam.

Stokrotko

Today trzymam kciuki.

Była teściowa, posiedziała ze 2 godziny. Zostałam dokładnie zbadania.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 21:19   #4470
xxKasiax
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Today_Tommorow Pokaż wiadomość
Kochane dziekuje, tylko trzymajcie mocno bo jak jednak przylezie to zwale na was ze za slabo trzymalyscie
to ja sie dolaczam z kciukami a jak tam poszly staranka w tym cyklu ?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości