|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
|
|
|
#3242 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Marina
tyle dobrego, że macie jeszcze rok bo są tacy którzy mówią o takich rzeczach miesiąc przed wyprowadzką... Ja wiem, że będzie ciężko,ale na pewno to przetrwacie no i nic innego nie pozostaje jak szukać nowego mieszkania i totka wyślij !
|
|
|
|
#3243 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
ciekawe czy troszkę ochronią![]() Byłam na spotkaniu z koleżankami, fajnie ale za krótko I dostałam od kolegi tulipana z racji jutrzejszego święta
|
|
|
#3244 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Tylko Tobi trochę droższy Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dominik już 3 razy się budził. Fajna noc się zapowiada
|
|
#3245 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
|
|||
|
|
|
#3246 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu moja dama dostała te rajstopki i powiem Ci dla mnie są beznadziejne, niby coś mają na kolanach i na stópkach, ale po kilku praniach ta kleistość czy ta przyczepność tych kropeczek zanika, bo są po prostu jakby starte. Moja dama nosiła czasem te rajty w zimie bo był fajne grube,ale żebym je kupowała teraz specjalnie do raczkowania to nie,bo wiem że to zwykły taki klej z pistoletu polany na rajty - tak mi się wydaje.No i te grubsze rajty zrobiły się po praniu śmiesznie mniejsze i co naciągnę to się kurczą,ale jak masz na nie chrapkę to możesz Ty je testować
---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Agadus nivea odpada kiedyś ją posmarowałam i taty bo miała suche policzki to ją lekko wysypało,więc póki co uciekam od niej. Miałam pytać, pisałaś że masz loreal infanible czy coś takiego nie? podkąłd ? jaki pędzel do niego używasz? |
|
|
|
#3247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki, dobrze wiedzieć przemyślę je jeszcze a teraz idę spać,póki mam możliwość dobranoc!
|
|
|
#3248 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3249 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak jakieś zmiany atopowe (tfu tfu!)Cytat:
![]() Cytat:
O nie, znowu problemy ![]() Rok to sporo. Może do tego czasu coś się zmieni. Albo chociaż wyklaruje... Oj, Marinko, chętnie bym Cię tak po babsku przytuliła ![]() Wkurza mnie to, że masz duży dom rodzinny, który lubisz, z tego co pamiętam, a nie możesz tam zamieszkać przez NIEGO! Cytat:
![]() W tamtym tygodniu widzieliśmy się ze znajomymi, którzy mają dwie córeczki i jednej pierwszy ząb wyszedł jak miała 11,5 miesiąca, a drugiej - rok i 2 miesiące!!! ![]() ![]() Jak nie urok to ... przemarsz wojsk, jak mawia moja mama... Cytat:
Cytat:
ALe na pocieszeni powiem Ci, że .. już za kilkanaście godzin przyjeżdża Twoja mama Prawa górna jedynka. Chociaż dwójka wygląda na dużo bardziej zaawansowaną Tak jakby pół zęba już było na zewnątrz, z tym że pokrytego skórką ![]() Cytat:
) pojawiła się taka mała dziurka z krewką Więc może, może... ![]() A my zaliczyliśmy dziś znowu sushi. Tymcio jak zwykle siedział cichutko w foteliku i gapił się na ludzi przy sąsiednich stolikach. Strasznie jestem mu wdzięczna, że daje nam tak spokojnie, na luzie chodzić do knajpek i nie stresować się, że zaraz zapłacze i trzeba będzie się zbierać
|
|
#3250 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dobrze, że tak szybko Wam o tym powiedział.. będziecie mieć dużo czasu żeby znaleźć coś nowego.. domyślam się co musisz czuć.. ciągłe wyprowadzki, zmiana otoczenia.. ale bądź dobrej myśli.. na każdego kiedyś czeka szczęście |
|||
|
|
|
#3251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na kolana kupiła na all nakolanniki do raczkowania, bo czesto lata bez rajtek i faktycznie kolanka miała czerwone. Ale teraz już jej tego nie ubieram, tylko koniecznie skarpetki z ABSem. No i dziś zaliczylismy pierwsza krew obsuneła się Sarenka przy stole i rozcieła warge, bardzo lekko całe szczęście...
|
|
|
|
|
#3253 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
io takie nastawienie chodzi
|
|
|
#3254 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
muszę jechać dalej, w szpitalu powiatowym mam opcję pobierania na oddziale dzieci chorych i to mnie trochę przeraża.. a w tym szpitalu gdzie jest przychodnia to jest własnie ten oddział noworodków no i dzisiaj odkryłam że ma siniaki w miejscu pobrań, boszzze ![]() Cytat:
jeśli chodzi o wodę to trudno zajrzeć w studnię głebinowa, ale prawdopodobnie jest bardzo mało wody i ciągnie ten syf z dna wiele domów od kilku tygodni w ogóle nie ma wody lub leci minimalnie, jedni mówią że albo gdzieś pękła rura i nie widac przecieku bo ziemia bardzo zmarznięta i się nie przebiło lub opcja którą ja obstawiam - po prostu nie zbiera się w takim tempie jak jest zużycie, bo jest jej mało - gleba zmarznięta i woda ni eprzesiąka wgłąb - tak sądzę na podstawie ilości w naszej studni głębinowej nasz teren jest intensywnie eksplowatowany - suszony! - przez Zywiec Zdrój, mają kilkanaście studni na terenie i czerpią wode w ilościach przemysłowych, to już gospodarka rabunkowa niestety.... od nas woda płynie, zapasów nie ma, więc zanim się to uzupełni to czasu trochę upłynie Cytat:
Dawid płacze na reklamie tpsa - tej o zapobiegliwości - marzanna utopiona itp... najpierw wcale nie skojarzyłam tego z tv, myślałam że jakoś źle przygryzł gryzak czy cos, ale dzisiaj znowu akurat jak leciała ta reklama on na dźwięk głosu spojrzal na ekran i się rozpłakał ![]() dla odmiany śmieje się do innej reklamy - wielkiego czarnego kota który coś tam gada ![]() od razu napiszę że rzadko pozwalam mu na tv patrzeć mimo to, udało mi się to zaobserwować
|
|
#3255 | ||
|
Zadomowienie
|
minie bylo tak wesolo na poczatku
![]() Cytat:
![]() ja też miałam napięcie ale głowy bo dla mnie to była by katastrofa byc teraz w ciazy w mojej sytuacji ![]() wiem ze różnie to bywa ale jakoś mi tak smutno ze już większość wątkowych maluszków uzebiona a my szczerbaci ![]() u mnie pani z Żabki na dole synek ma 2 latka i dopiero 6 zebów ![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
jej dobrze ze tylko lekko ...biedna Sarenka pewnie placzu bylo co nie miara ![]() w innej sytuacji powiedziałabym ze zesrałam się ze strachu ale tu nie wypadało |
||
|
|
|
#3256 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marinko napiszę to samo co dziewczyny.. dobrze że wiecie tak dużo wczesniej, rok to jeszcze dużo czasu, może znajdziesz pracę za jakiś czas? coś się odmieni? Życzę Wam aby to wszystko poukładało się szczęśliwie dla Waszej trójeczki Cytat:
nie ma opcji że się złamię, po prostu teraz już nawet nie myślę , że "gdyby coś" to dam smoka... po prostu smoka już nie ma i tyle. Lila da radę ![]() Wiadomo że dziecko może gorzej znosić rozstanie z nim bo śpi z nim od zawsze i jest mocno przywiązane ale im prędzej to utniemy tym lepiej. Lila jak w dzien się przebudzi to już jej nie usypiam, ile pośpi to jej, jeśli krócej to dla mnie jeszcze lepiej bo wiem że im mniej śpi w dzień tym lepiej w nocy.. Też bałam się najbardziej pobudek nocnych - ale o dziwo odkd śpi bez smoka nie przebudza się wieczorem, Budzi się na jedzonko ok 2-3, jak wypije wszystko to tylko odrywa się od butelki i śpi dalej. Cytat:
U nas dziś też pierwsza krew... Lila wdrapywała się na tżta jak leżał na podłodze i tak wyskoczyła że przeskoczyła nad jego plecami i wylądowała czołem po drugiej stronie na dywanie.czoło zdarte, guz jak ta lala
|
|
#3257 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
W ogóle stwierdzam ze poczucie humoru dzieci (i lęki też) są całkowicie nielogiczne dla mnie! Nie mam pojęcia co rozbawi Tymcia do łez. Zawsze mnie tym zaskakuje Np. dziś na spacerze dostał ataku chichotu, gdy mijaliśmy szczekającego psa. Szczek - chichot, pies przestawał - Tymcio też i znowu szczek - chichot ![]() Lilka i Sarenka - to już z Was teraz weteranki są ![]() Telik - do raportu!!! .
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-03-07 o 21:43 |
||
|
|
|
#3258 |
|
Zakorzenienie
|
Umówiłam się do gina na 27.03, mam teraz ostatnie opakowanie Cerazette, zakończyliśmy karmienie piersią więc chcę zmienić na coś innego, najlepiej nie tabletki... tylko dumam na co
![]() chodzi mi po głowie ten brunetkowy Nuvaring ![]() aaa i dostałaa dziś zwrot kasy z Groupona za ten nieszczęsny wypad.. wiec nawet szybko się uwinęli, tyle dobrego
|
#3259 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumku ale ty masz pamięć. Tak!!!!! Jutro o tej porze mama bedzie juz ze mną
To mnie Troche pociesza... Bo dzien był straszny. Oprócz tego co napisałam wczesniej niepowodzeń ciąg dalszy. Wrzucilam cały swój obiad do kosza... Porażka kulinarna na całej lini. Ale całe Szczescie zaraz sie ten dzien kończy. Wierze ze jutro bedzie lepiej. Lece do wanny |
|
|
|
#3260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3261 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Patryk, Nikoś, Lenka, wszystkiego najlepszego Patik Żanetka a ty jeszcze karmisz UU? Brumeczku gratuluję ząbka Karoline Stooo lat Dziubku ja też zapisuje Jasia do klubu szeroko otwierającej się buzi na widok łyżki Sweet ale Ci facet zafundował adrenaline Marinko-przykro mi że tak się wam nie układa. Może Tzt coś wymyśli. Przecież on pracuje, a za jakiś czas (po studiach) Ty tez będziesz mogła pójść do pracy. Jestem pewna że w koncu wasza sytuacja się polepszy uff nadrobiłam mam dziś dzien do :upy: ![]() ale z dobrych wieści teściowa zabrała mnie na zakupy do outletu i obkupiłam troche Jasia
|
|
#3262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co sie dziś działo, Teliczku?
|
|
#3263 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla nas reklama jest zabawna, bo rozumiemy co oni mówia - i to jest cały ich urok, tak małe dziecko jeszcze nie rozumie, tylko obraz rejestruje i dźwięk, może w tym obrazie jest coś niepokojącego? może w głosie serca? nie będę pozwalała mu jej oglądać skoro się boi i masz rację, to co nam się wydaje zabawne dla nich nie jest i na odwrót ![]() dobranoc
|
|
#3264 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no, wyobrażam sobie
|
|
|
|
|
#3265 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Też bym chciała ![]() ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
![]() A dziękuję Miło9, że chociaż Ty zauważyłaś ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
My mamy bardzo małe mieszkanie... ale własne, już nie będę narzekała. Mam nadzieję, że ułoży się Wam szybko ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- SweetAngel1984 Radek mój z 5 sierpnia i nadal ząbków brak. Mi to nie przeszkadza ani nie martwi. Przyjdzie pora to wyjdą. |
|||||||
|
|
|
#3266 |
|
Zakorzenienie
|
Też zauważyłam - słodziasny
|
#3267 |
|
Zadomowienie
|
Uff nadrobiłam, ale nie mam siły odnieść się do postów.
![]() Jadę z pamięci. Lena, Patryk, Nikoś- najlepszego dla Was dzieciaczki! Karoline, sto lat! Tule wszystkich potrzebujących. (Patik, Marina, Kolina, Stronczek i kto jeszcze potrzebuje )Brumek, gratuluje kolejnego ząbka. ![]() I kopnijcie mnie w tyłek, ale więcej nie pamiętam. Tż zakomunikował, że jutro z okazji dnia kobiet zabiera mnie i Hanię... NA KRĘGLE. Nie wiem czy skorzystać z tej niesamowitej propozycji, czy zaproponować, żeby zajął się Hanią a ja w tym czasie się wyśpię.
|
|
|
|
#3268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My już raz z Tymkiem zaliczyliśmy kręgielnię, znajoma robiła tam imprezę. Ja nie grałam, ale mąż sobie kilka razy rzucił. Chociaż na jakiś czas mi starczy, bo był tam tak okrutny hałas, że cały czas się stresowałam, że Tymek to potem jakoś odreaguje. Na szczęście nic mu nie było.
|
|
#3269 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumku próbowałam sklecic kotlety z fasoli (w ramach diety SB) Ciasto mi wyszło takie ze na patelni sie kupy nie trzymalo. Nijak nie udało sie tego usmazyc. i wywalilam wszystko do kosza
![]() Marzenka |
|
|
|
#3270 |
|
Zadomowienie
|
Brumek, okrutny hałas, stresowałaś się i nie grałaś, ale mówisz żeby iść, tak?
![]() Tak trochę mi się wydaje, że to mało atrakcyjne miejsce dla takiego malucha, dodatkowo istnieje możliwość, że zasnę w trakcie gry ![]() Youyou, dałaś mi do myślenia z tym smoczkiem. Może i my spróbujemy go odstawić. za odpieluchowanie Filipa.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:47.

)

tyle dobrego, że macie jeszcze rok bo są tacy którzy mówią o takich rzeczach miesiąc przed wyprowadzką... Ja wiem, że będzie ciężko,ale na pewno to przetrwacie
no i nic innego nie pozostaje jak szukać nowego mieszkania
i totka wyślij !

po takim czasie

ale z drugiej strony w takim samym stanie ma plecy,a na nich nie spędza w ogóle aktywnego czasu, jedynie jak śpi

zębole