Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010 - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-07, 21:43   #3811
libra777
Zakorzenienie

Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

Dużo zdrówka dla naszej kolejnej dwulatki Oli
P0P dla Nataszki za 2 tygodnie , i trzymam kciuki za badania.
Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
..

Ja do dziś boje sie piorunów ciemnosci myszy i jeszcze kilak innych fobii mam!!!
A to wszystko dlatgeo że babcie i mamusia uważały że trzeba starszyć czym to dziecko zrozumie.. tak zrozumie i to juz na zawsze...
to prawda nie raz właśnie rodzice wpajają lęki dzieciom, zauważyłam właśnie że jak rodzice boją się burzy np. to dzieci też , więc lepiej nie straszyć
Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
Ana nie weszłas na link to ci na piszę, że klaps przy tym to pikuś

wystarczy fragment:

„Nie spiesz się ani nie podnoś głosu. Dziecko powinno spodziewać się rózgi po twoim całkowitym opanowaniu (...) Nigdy nie nagradzaj SPÓŹNIONEGO POSŁUSZEŃSTWA darowaniem kary. A jeśli wszystko inne zawiedzie, nie ciągnij dziecka na siłę do miejsca oczyszczenia (...) Jeśli jednak dopiero zaczynasz ćwiczyć zbuntowane dziecko, które stara się uciec przed dyscypliną (...) musisz je unieruchomić. Jeśli zostaniesz zmuszony, by je docisnąć własnym ciężarem do podłogi, zrób to”.

i to wszystko w imię boga takie książki można w księgarni kupić
był kiedyś taki program "wychowanie biblijne" nie pamiętam gdzie to leciało ale coś w ten deseń

Sara ja robię szaszłyki to piekę je w 180 stopni ok. pół godziny jeśli to z piersi ,z wieprzowiny dłużej,kładę na tej kratce z piekarnika a pod spód daję blachę bo kapie z nich
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 21:45   #3812
sara 85
Zakorzenienie

Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Sara- ja robiłam tak:
boczek wędzony,pierś z kurczaka, papryka, pieczarki,cebula. Pieczarki posoliłam, mięso skropiłam oliwa i posypałam przyprawą. No i sobie nadziewałam. ja kłade na blaszce z rusztem, przykrywam folia aluminiową na jakieś 20 minut a potem ściagam ja i jeszcze z 5-10 minut robię... wyszły dobre

biedny Misio oby mu przeszlo bo się bidulek męczy...

Moja jak robi kupe to siada na nocnik i mówi "iść, tam' <pokazuje na drzwi>. Nie lubi świadków Musimy wyjść, wtedy w kilka sekund jest kupa.
dziękuje za przepis jak mówisz że wyszły dobre to zrobię tak jak piszesz

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 21:47   #3813
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Sara- ja robiłam tak:
boczek wędzony,pierś z kurczaka, papryka, pieczarki,cebula. Pieczarki posoliłam, mięso skropiłam oliwa i posypałam przyprawą. No i sobie nadziewałam. ja kłade na blaszce z rusztem, przykrywam folia aluminiową na jakieś 20 minut a potem ściagam ja i jeszcze z 5-10 minut robię... wyszły dobre

biedny Misio oby mu przeszlo bo się bidulek męczy...

Moja jak robi kupe to siada na nocnik i mówi "iść, tam' <pokazuje na drzwi>. Nie lubi świadków Musimy wyjść, wtedy w kilka sekund jest kupa.
Amelka robi dokładnie tak samo aż się z tz'tem śmiejemy, że nie tylko nasza mała tak ma
Stary 2012-03-07, 21:51   #3814
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Tylko ja nie wiem kiedy ona będzie, czasem chodzi i męczy się cały dzień, czasem i noc... Dziś zrobił do pieluchy bo już w łóżeczku leżał i zasypiał... I tak był płacz.
Może zakładaj tak jak kiedyś robił Tak sobie gdybam. Znam dzieci które się mocno męczyły i niestety żadne doktory nie pomagały a wszystkie badania wychodziły prawidłowo. U jednej przeszło samo z siebie a u chłopca właśnie jak kieyds pisałam po buraczkach (sklepowych)
Stary 2012-03-07, 21:58   #3815
libra777
Zakorzenienie

Lind w waszym przypadku to raczej jest blokada więc nie sądzę żeby lekarz coś tu pomógł , zakładaj mu pampka i niech robi jak robił żeby się nie męczył biedaczek ,nie ma apetytu bo kupy nie zrobił to dlatego, może mu przejdzie niedługo i kupuj do jedzenia rodzynki czy coś co lubi żeby rozluźnić.
Stary 2012-03-07, 21:59   #3816
catro
Rozeznanie

W imieniu jubilatki dziękuję za życzenia
W ramach prezentu zabraliśmy ją dziś do hulaparku i mała po szaleństwie padła jak mucha

lindsley - no rzeczywiście biedny Michaś. Jakbyście chcieli wprowadzić leki to proponuję Lactulosum. Jest to na tyle bezpieczne, że nawet niemowlęta moga brać. Ja to brałam po porodzie, moi znajomi dają swojej niespełna dwuletniej córeczce - pomaga.

P0P - już dwa tygodnie?? najważniejsze że idzie w dobrą stronę
Będę trzymała kciuki za badania

Co do książki to się może nie będę wypowiadała - ale obecnie mamy przepisy mówiące o tym, że klaps wymierzony dziecko to przestępstwo (albo przynajmniej wykroczenie - w każdym razie już jest na to paragraf). W związku z tym dziwię się, że taką książkę można sprzedawać. Pewnie jak teraz się zrobiło o tym głośno, to Rzecznik Praw Dziecka się tym zajmie

catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 22:00   #3817
libra777
Zakorzenienie

U mnie już bliżej wiosny ,pierwsze zasiewy zrobione ,pomidory w skrzynce posiane i papryka.
Właśnie miało być ciepło a tu tak se.
Stary 2012-03-07, 22:02   #3818
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość

Moja teściowa kilka razy robiła podejścia do mnie dlaczego dzieci nie mają nawet malutkiej lampki w pokoju . Kurde od małego śpią po ciemku i się tej ciemności nie boją więc niby po co
.
Ania.. nie nie samej ciemności jako że gasili mi światło na noc.. bo tego sie nie boję my tylko od małego po ciemku
o ciemnośc z sensie że od razu sobie dziwne rzeczy wyobrażam.. jakies starchy potwory i inne przypominające sobie z horrorów postacie.. któe to oglądałam spod kołdry udając że spię.. bo nie wolno nam było.. a Laleczki Czaki... to az mam dreszcze od samego napisana jej imienia!!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 22:04   #3819
libra777
Zakorzenienie

A ta książka to chyba nie polska? pewnie wydawać można bo znając życie na to paragrafu nie ma

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Przeczytaj sobie "Demony Normandii" to dopiero się będziesz bała ja spałam przy zapalonym świetle o ile udało mi się usnąć
Stary 2012-03-07, 22:06   #3820
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Lind w waszym przypadku to raczej jest blokada więc nie sądzę żeby lekarz coś tu pomógł , zakładaj mu pampka i niech robi jak robił żeby się nie męczył biedaczek ,nie ma apetytu bo kupy nie zrobił to dlatego, może mu przejdzie niedługo i kupuj do jedzenia rodzynki czy coś co lubi żeby rozluźnić.
Ale to jak ma latać ciągle w pieluszce? Ja na prawdę nie wiem kiedy będzie kupa. W pn od rana biegał ze "idzie pupa" a zrobił we wt o 7 rano... Dziś w ogródku byliśmy i tez mówił że idzie to mu mówię że ma zrobić spokojnie że ma pieluszkę... - nie zrobił. Z resztą ja mu mówię żeby robił czy w majtki czy w pieluchę jak ma... Tz jeszcze chce go na kibelek wysadzać ale odpuścimy teraz zupełnie... w sumie to on sam leci do łazienki jak mowi że "idzie kupa"
Moja bratanica miała jak P0Powa Oliwka... - chciała pieluchę na kupę tylko.

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 22:10   #3821
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:

Sara ja robię szaszłyki to piekę je w 180 stopni ok. pół godziny jeśli to z piersi ,z wieprzowiny dłużej,kładę na tej kratce z piekarnika a pod spód daję blachę bo kapie z nich
zrobię z piersi szybciej się upieką dziękuje

ja też muszę w końcu zasiać pomidory. A papryka ma jakieś specjalne wymagania?

Franio 24.07.2014 r.

Edytowane przez sara 85
Czas edycji: 2012-03-07 o 22:16
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 22:12   #3822
lindsley
Zakorzenienie

Catro myślę że leki nie potrzebne... zaparcie było może przez tydz, dziś już ok było - w sensie konsystencja...

Dobra już nei zanudzam kupą... coś wymyślę Póki co się cieszę że zrobił wczoraj rano i dziś wieczór a nie co 4dni.

Michaś
Stary 2012-03-07, 22:17   #3823
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Ale to jak ma latać ciągle w pieluszce? Ja na prawdę nie wiem kiedy będzie kupa. W pn od rana biegał ze "idzie pupa" a zrobił we wt o 7 rano... Dziś w ogródku byliśmy i tez mówił że idzie to mu mówię że ma zrobić spokojnie że ma pieluszkę... - nie zrobił. Z resztą ja mu mówię żeby robił czy w majtki czy w pieluchę jak ma... Tz jeszcze chce go na kibelek wysadzać ale odpuścimy teraz zupełnie... w sumie to on sam leci do łazienki jak mowi że "idzie kupa"
Moja bratanica miała jak P0Powa Oliwka... - chciała pieluchę na kupę tylko.
ach to ja nie zrozumiałam , jak nie wiesz kiedy to trochę komplikuje sprawę i wtedy w łazience robi w pampka? czy jak ,zakłądasz mu jak mówi że idzie?
Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
zrobię z piersi szybciej się upieką dziękuje

ja też muszę w końcu zasiać pomidory.
No to już pora na pomidory na oknie mogą spokojnie rosnąć.
Ja w tym roku postanowiłam uprawiać ogród zgodnie z kalendarzem biodynamicznym księzycowym ,zobaczymy czy będzie coś lepiej czy nie ma różnicy i dzisiaj był własnie ostatni dzień kwadry owocu czyli że owocowe warzywa siać
Stary 2012-03-07, 22:19   #3824
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
A ta książka to chyba nie polska? pewnie wydawać można bo znając życie na to paragrafu nie ma

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Przeczytaj sobie "Demony Normandii" to dopiero się będziesz bała ja spałam przy zapalonym świetle o ile udało mi się usnąć
Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
W imieniu jubilatki dziękuję za życzenia
W ramach prezentu zabraliśmy ją dziś do hulaparku i mała po szaleństwie padła jak mucha

lindsley - no rzeczywiście biedny Michaś. Jakbyście chcieli wprowadzić leki to proponuję Lactulosum. Jest to na tyle bezpieczne, że nawet niemowlęta moga brać. Ja to brałam po porodzie, moi znajomi dają swojej niespełna dwuletniej córeczce - pomaga.

P0P - już dwa tygodnie?? najważniejsze że idzie w dobrą stronę
Będę trzymała kciuki za badania

Co do książki to się może nie będę wypowiadała - ale obecnie mamy przepisy mówiące o tym, że klaps wymierzony dziecko to przestępstwo (albo przynajmniej wykroczenie - w każdym razie już jest na to paragraf). W związku z tym dziwię się, że taką książkę można sprzedawać. Pewnie jak teraz się zrobiło o tym głośno, to Rzecznik Praw Dziecka się tym zajmie

dziewczyny piszą, że dwie książki wycofali, ale dwie innej z tego samego wydawnictwa są ciągle dostępne

"Wydana w 2010 r. w Polsce książka, mimo trwających od jakiegoś czasu protestów i wywołanego nimi złożenia przez Rzecznika Praw Dziecka zawiadomienia do prokuratury, jeszcze w ubiegłym tygodniu była dostępna w największych księgarniach. Można w nich było nabyć również wydaną przez VOCATIO „Mądrą miłość” Betty N. Chase, także zawierającą wytyczne, w jaki sposób bić dzieci."

ale to wszystko pokręcone, niby nie można, a książki z instrukcjami na półkach

głowa mi się już kiwa, lece spać
Stary 2012-03-07, 22:26   #3825
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
ach to ja nie zrozumiałam , jak nie wiesz kiedy to trochę komplikuje sprawę i wtedy w łazience robi w pampka? czy jak ,zakłądasz mu jak mówi że idzie?
Robi w majtki albo w pieluchę jak ma (przed czy po drzemce). On tak potrafi cały dzień co jakiś czas latać do łazienki bo idzie kupa a robi dużo później... Nie zakładam mu pieluchy specjalnie na kupę ale pozwalam już teraz w majtki, wcześniej próbowałam go do nocnika czy kibelka przekonać...

Michaś
Stary 2012-03-07, 22:28   #3826
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

ja juz chodzic nie moge;( laze po scianach.....
OLUNIU WSZYSTKIEGO DOBREGO KOCHANIE!!!
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 22:33   #3827
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Michał nie ma tych objawów o których piszesz... Dr powie to samo co wiem, żeby zmienić dietę... Rodzynki lubi, morele próbował raz ale nie podeszły mu... Grejfruta pewnie nie zje...Ananas świeży czy z puszki?

Zaparcia to może od tygodnia, półtora ma... wcześniej nie miał.

Ja myślę że się boi, że to w głowie u niego sie zaczęło... odkąd chodzi bez pieluchy. Wcześniej jak robił to sobie poszedł w kącik lub przyszedł się przytulić, 2 razy stęknął i była... Później robił tylko przed lub po spaniu jak miał jeszcze pieluchę. Potem jak biegał na golasa przed kąpielą to na podłogę i przy tym już był płacz, w wannie jak robił też płakał i potem już zawsze...

P0P za 2 tyg Nataszki

asiulek i ana za postępy nocnikowe dziewczyn
Cytat:
Ania.. nie nie samej ciemności jako że gasili mi światło na noc.. bo tego sie nie boję my tylko od małego po ciemku
o ciemnośc z sensie że od razu sobie dziwne rzeczy wyobrażam.. jakies starchy potwory i inne przypominające sobie z horrorów postacie.. któe to oglądałam spod kołdry udając że spię.. bo nie wolno nam było.. a Laleczki Czaki... to az mam dreszcze od samego napisana jej imienia!!
spróbuj dawać mu jakieś nagrody na tą kupę , kup np jakieś małe autka , lizaki czy cokolwiek Ci przyjdzie do głowy . niech skuma sobie kupę z nagrodą nie ważne oczywiście gdzie ją zrobi . może jak będzie myślał i prezencie to lepiej mu to pójdzie i nie będzie wstrzymywał

Darusia co się dzieje plecy znowu ?

Olusiu wszystkiego najlepszego
Stary 2012-03-07, 22:36   #3828
libra777
Zakorzenienie

Właśnie Lind może pomysł Ani będzie dobry ,dawaj mu coś co lubi może to odwróci jego uwagę

Darusia co się dzieje?
Stary 2012-03-07, 22:56   #3829
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie Lind może pomysł Ani będzie dobry ,dawaj mu coś co lubi może to odwróci jego uwagę

Darusia co się dzieje?
W pn próbowałam przekonać go że jak zrobi to pójdziemy robić dziury w ogródku (cały dzień tylko o tych dziurach gada) nic nie dało ale pomyślę czym mogłabym go przekupić

Michaś
Stary 2012-03-07, 23:09   #3830
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
W pn próbowałam przekonać go że jak zrobi to pójdziemy robić dziury w ogródku (cały dzień tylko o tych dziurach gada) nic nie dało ale pomyślę czym mogłabym go przekupić
Lind może za pierwszym razem nie skuma tej kupy z nagrodą , ale za drugim czy trzecim na bank , zresztą jak dasz mu to pierwsze i potem zobaczysz że mu się chce , pokaż mu np auto i przypomnij że wtedy dostał i teraz też dostanie następne dzieciaki szybko to kumają może się uda .
U mnie szymek dostawał za robienie na kibel bo walił w gacie
Stary 2012-03-08, 00:38   #3831
Darusiaaaa
Zakorzenienie

nie,tak jakby szyjka macicy,nie wiem tak nisko jakbym jakies kosci miala polamane,nie jestem w stanie nogi podniesc na wysokosc 1cm!
jutro lekarz po poludniu
A.Camus
Stary 2012-03-08, 06:52   #3832
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Lind dobry pomysl z tymi nagrodami. Moj pierwsze razy za siku mial robiona przezemnie karuzele,a od brata paluszki.
Teraz w nagrody juz za co innego ma cukierki pudrowe i puszczanie baniek. Moze jakies male autka,czy cos co bardzo lubi.
Narazie moze zamiast wyczowania kiedy ta kupa,to niech w dzien chodzi w pieluchomajtkach.latwo go na siku wysadzisz.sa teraz w lidlu za 22zl paka.

Co do ksiazki o biciu.to ja jestem przekonania ze te nasze dzieci trzeba w wielu rzeczach traktowac jak innych doroslych ludzi.wiec npp nie podejde do pana w markecie i nie dam mu klapsa bo mi sie wepchnal tylko cos powiem

Wczorajsza jak z erykiem wybralam sie na bieganie to zawsze ja na poczatku szybko maszeruje,a on jedzie sobie powoli rowerem. Mieszkamy przy centrum egzaminacyjnym na prawko.przechodzac przez ulice wlaczylam swiatla,i biedna kobieta nie zauwazyla.facet wyhamowal,wiec na pierwszym zakrecie oblala. Zal mi nie jest bo jak y zdala to za tydzien by nie zauwazyla zmieniajacego sie swiatla jakby czyjes dziecko przechodzilo.a tak zapamieta do konca zycia
Wczoraj widzielismy przez ta godzinke dwa wypadki wiec widac inni ludzie tez maja przesilenie wiosenne

---------- Dopisano o 06:52 ---------- Poprzedni post napisano o 06:48 ----------

Darusia ja po porodzie mialam popekane troche te kosci na dole,i pamietam ze bolalo.ale nie tyle czasu po co u ciebie.moze jakis nerw ci cos uciska jak sie tam wszystko poschodzilo. Swoja droga dziwnie bedzie miec robionego rendgena tych miejsc

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 07:42   #3833
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Ana SZymek pił , ale ja dawałam kaszkę potem myłam zęby . Szybko odtswiłam butlę na noc no bo zęby właśnie . ale u ciebie te pół godziny to pewnie zdążysz jej wyszorować .

.
Najpierw butla,potem kąpiel,a w kąpieli mycie zębów
Cytat:
Michał nie ma tych objawów o których piszesz... Dr powie to samo co wiem, żeby zmienić dietę... Rodzynki lubi, morele próbował raz ale nie podeszły mu... Grejfruta pewnie nie zje...Ananas świeży czy z puszki?

Zaparcia to może od tygodnia, półtora ma... wcześniej nie miał.

Ja myślę że się boi, że to w głowie u niego sie zaczęło... odkąd chodzi bez pieluchy. Wcześniej jak robił to sobie poszedł w kącik lub przyszedł się przytulić, 2 razy stęknął i była... Później robił tylko przed lub po spaniu jak miał jeszcze pieluchę. Potem jak biegał na golasa przed kąpielą to na podłogę i przy tym już był płacz, w wannie jak robił też płakał i potem już zawsze...

P0P za 2 tyg Nataszki

asiulek i ana za postępy nocnikowe dziewczyn
Dzięki

Lind strasznie współczuję tego problemu z kupami.My mamy w rodzinie dziewczynkę u której zaczął sie problem z nierobieniem kup w wieku naszych dzieci.Teraz ma 3 lata i dalej jest cyrk jak mała chcę kupę zrobić.Nic nie pomaga:ani lekarz i to co jej przepisuje ani domowe sposoby:jabłka,soki,winog orno itp.
Teraz i tak jest już lepiej,ale do niedawna to mała wyła jak syrena kiedy już wiedziała,że chcę kupę,wstrzymywała ile się da.No i najważniejszena nie wypróżniała się nawet do 7 dni

Znowu drugi chłopczyk,syn znajomych to jedna,wielka kupowa masakra.Nie wiem sama już(bo pózniej zaczeli unikać tematu)czy on tak ze strachu czy coale przestał w ogóle kupy robić.Jadł dużo i nie robił kup po tydzień do dwóchJezdzili po lekarzach,jego stan był już bardzo nieciekawy i lewatywy musieli mu robić gdzie przy tym armagedon był z dzieckiemI trwa to do dzisiaj-jakiś rok spokojnie to trwa.Tylko nie jestem już w temacie,bo jak napisałam rodzice nie chcą o tym gadać.

Spróbuj przekupić Misia czymś co bardzo lubi no i obserwuj w razie czego,żeby(odpukać)większ ej sprawy z tego nie było,bo problem może być wielki.Niech robi obojętnie gdzie-oby robił biedaczek

Cytat:
No należałoby się

U mnie pada śnieg:g un:

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 07:51   #3834
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Dzień Dobry!!!

A ja mam inny temat do radości!!
Udało mi sie Michalinę przestawić ze spaniem.. wstaje ok 6.15-7.00 drzemka juz ok 12 i tak nawet 2,5 godziny... i spać chodzi juz ok 21.

ale to dzieki częstsztym wyjściom na świeże powietrze.. bo 2 x dziennie.. a i pogoda inna.. chodź wy piszecie o cienkich kurtkach i czapkach a u nas to abstrakcja.. ale w ten weekend ma być niby 8 st!

AAAAAAAAA libra chcę na okno żonkile... czy wystarczy same cebulki i zdążą czy uz raczej gotowe sadzonki kupić ale bez kwiatów?

Bo ja mam szał na chociaz jednego świeżego kwiatka w domu

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

lind.. na pewno na czas uregulowania sie kupek nie podawaj nic czekoladowego ani słodyczy.. bo wtedy mija się z celem podawanie śliwek.. jedno wyklucza drugie. Wprowadź mu wiecej błonnika.. kup otreby najzwyklejsze i podajwaj z kasza lub jogurtem co tam misiek lubi.. ale pamietaj że musi pic duużo czegokolwiek.. Mam nadzieję że wkrótce sie to unormuje.. bo jak u any znajomych tak miała moja kuzynka.. ale oni z kupy to juz zrobili Bóstwo.. przegięcie pały dosłownie.. jak sobie przypomne to az mnie telepie... troche sfiksowali na jej punkcie.. ale sami złym odzywianiem.. a niby ksiązkowym tak zrobili i od małego do teraz a ma 5lat dziecko ma kopoty z kupą.. gdzie oni nie jeździli!!

Ale u nich to było tak że lekarz kategorycznie zabraniał słodyczy a tu bach w nagrody dostawała.. a potem lewatywy i lament..!! ah juz nie pisze bo to nieporozumienie było..

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 07:58   #3835
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
lind.. na pewno na czas uregulowania sie kupek nie podawaj nic czekoladowego ani słodyczy.. bo wtedy mija się z celem podawanie śliwek.. jedno wyklucza drugie. Wprowadź mu wiecej błonnika.. kup otreby najzwyklejsze i podajwaj z kasza lub jogurtem co tam misiek lubi.. ale pamietaj że musi pic duużo czegokolwiek.. Mam nadzieję że wkrótce sie to unormuje.. bo jak u any znajomych tak miała moja kuzynka.. ale oni z kupy to juz zrobili Bóstwo.. przegięcie pały dosłownie.. jak sobie przypomne to az mnie telepie... troche sfiksowali na jej punkcie.. ale sami złym odzywianiem.. a niby ksiązkowym tak zrobili i od małego do teraz a ma 5lat dziecko ma kopoty z kupą.. gdzie oni nie jeździli!!

Ale u nich to było tak że lekarz kategorycznie zabraniał słodyczy a tu bach w nagrody dostawała.. a potem lewatywy i lament..!! ah juz nie pisze bo to nieporozumienie było..
No to na pewno jest głupota i w sumie problemy na własne życzenie.Batonik i śliweczka mijają się z celem.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 08:31   #3836
mloda1989
Zakorzenienie

Przyjmijcie zyczenia Baby kochane od drugiej baby z samego rana. Niech dzien caly bedzie radosny, badzcie zdrowe Baby - aby do wiosny!!! Szczescia zycze Wam, sobie i kobietom na calym globie!!! By marzenia sie spelnily, a Nas chlopy wyreczyly. My dzis drinki i kaweczki.... NASZE SWIETO DZIS BABECZKI!!!

Edytowane przez mloda1989
Czas edycji: 2012-03-08 o 08:35
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 08:40   #3837
Darusiaaaa
Zakorzenienie

mloda fajne,ja juz po malej sprzeczce,zyczen tez od tz poki co nie dostalamm
A.Camus
Stary 2012-03-08, 10:01   #3838
megi-megi
Zakorzenienie

Wszystkiego najlepszego Kochane Moje Dziewczynki z okazji naszego Święta. Jesteście super babki - ubóstwiam Was!!!!!!!!
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 10:09   #3839
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Witajcie Kobitki w Dniu Naszego Święta
Niby komunistyczny przeżytek ale miło dostać kwiatek choć z takiej okazji . Niby nie obchodzimy ale jednak ...

Cytat:
Takie leki są dobre ale wyłącznie okazjonalnie traktowane bo po czasie osłabiają naturalne ruchy jelit. Stają się leniwe jak im się pomaga. Więc jak dawać to tylko w szczególnych warunkach i tylko czasami.

Cytat:
Catro myślę że leki nie potrzebne... zaparcie było może przez tydz, dziś już ok było - w sensie konsystencja...

Dobra już nei zanudzam kupą... coś wymyślę Póki co się cieszę że zrobił wczoraj rano i dziś wieczór a nie co 4dni.
Nie zanudzasz. Coś się zawsze komuś przypomni co miałao miejsce w rodzinie czy u znajomych. Moze jakiś pomysł się przyda .
U Was sytuacja jest trudna więc lepiej odpóścić odstawienie pieluchy. Niech robi gdzie chce i jak chce, byle zrobił bez płaczu i trudu.

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
nie,tak jakby szyjka macicy,nie wiem tak nisko jakbym jakies kosci miala polamane,nie jestem w stanie nogi podniesc na wysokosc 1cm!
jutro lekarz po poludniu
Nie mam pojęcia co to może być . Dobrze że idziesz do doktora

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Wczorajsza jak z erykiem wybralam sie na bieganie to zawsze ja na poczatku szybko maszeruje,a on jedzie sobie powoli rowerem. Mieszkamy przy centrum egzaminacyjnym na prawko.przechodzac przez ulice wlaczylam swiatla,i biedna kobieta nie zauwazyla.facet wyhamowal,wiec na pierwszym zakrecie oblala. Zal mi nie jest bo jak y zdala to za tydzien by nie zauwazyla zmieniajacego sie swiatla jakby czyjes dziecko przechodzilo.a tak zapamieta do konca zycia
Wczoraj widzielismy przez ta godzinke dwa wypadki wiec widac inni ludzie tez maja przesilenie wiosenne
Lepiej ze oblała teraz a nie wyjechała szczęśliwa za kilka dni i rozwaliła kogoś na ulicy bo z tej radości nie zauważyła czerwonego światła
Stary 2012-03-08, 10:14   #3840
mloda1989
Zakorzenienie

jestem w szoku... kiedys probowalam z nocniekiem i byla kompletna klapa... a teraz zaczelismy we poniedzialek...bylo caly czas siku w majtki...we wtorek roznie choc kilka razy na nocnik..ale kupa w gacie.... wczoraj juz lepiej bo jak sie raz zapomnial bylo siku w majtki..no i kupa w majtki...a dzis caly czas nocnik.. i zrobil kupe do nocnika... tylko cos go to strasznie brzydzi....
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości