Oleje i olejki do włosów - cz. V - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-07, 17:23   #1891
blackberry8
Zakorzenienie

Dot.: Oleje i olejki do włosów - cz. V

Miałam zdać relację z nocy z arganowym.
Efekt boooski, jakby włosy były naturalnie bardzo miękkie, błyszczące, bardzo zdrowe. Normalnie po alterrach albo BD są miękkie, ale nie w taki sposób. Po prostu WOW.
Chyba kupię całą buteleczkę
blackberry8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 17:30   #1892
Haggat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monidot Pokaż wiadomość
Dzięki . W piątek wybieram się do rossmana i zakupię sobie w takim razie któryś olejek i dodatkowo jakiś szampon z alterry do zmywania olejka.
Ja też nie polecam do zmywania olejów szamponów Alterra, miałam 2 (papaja i bambus oraz morela i pszenica) i często się zdarzało że nie domywały olejków i miałam tłuste włosy Jak myłam włosy szamponem bez wcześniejszego olejowania to faktycznie wydawały się takie suche, brzydkie pióra...
A używa któraś do zmywania olejków szamponów Isany ? Dobre są czy nie warto kasy marnować bo zaraz będzie na nie promocja ;>

Edytowane przez Haggat
Czas edycji: 2012-03-07 o 17:31
Haggat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 17:32   #1893
pannahanna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez izzku Pokaż wiadomość
hm. a próbowałaś może olejować włosy olejem rycynowym z dodatkiem oliwy z oliwek? oliwa wpływa na włosy w taki właśnie sposób, że się nie puszą, przynajmniej u mnie.
Spróbuję przy najbliższej okazji, dziękuję

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Ja go używałam i był ok. Nie zmieniał mi koloru włosów Wolałam olej palmowy połączony z rzepakiem, niż solo. W ogóle, ja zawsze piszę, że olej rzepakowy to produkt, który warto wypróbować Wg mnie sprawdza się szczególnie w połączeniu z droższymi olejami, jeśli chcemy je oszczędzać. Tak wzbogacony rzepak potrafi dać naprawdę fajny efekt. Jak dla mnie, czasami warto przed myciem nałożyć trochę Kujawskiego, niż w ogóle nie nałożyć na nie oleju.
Popieram, myjąc włosy bez nałożenia czegoś wcześniej czułabym się, jakbyś zdzierała warstwę włosów :P Zawsze coś nakładam, nawet na 15 minut.

Ech, mam wrażenie, że moje włosy robią się coraż cieńsze ku końcom...a mi sie marzą włosy do talii :/

Czy któraś z wizażanek mieszkających w UK probowała szapmonów bez SLS z Holland&Barrets?

Amla Gold, Amla, Vatika Enriched Almond Oil, Sesa, Navratna, Vatika kokosowa, Mahabringraj, migdalowy, rycynowy, awokado

Kuracja drożdżowa: 31.01.2012-31.04.2012
Piję pokrzywę: 24.02.2012-24.05.2012

pannahanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 17:44   #1894
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izzku Pokaż wiadomość
Kusicie tymi wszystkimi opiniami o przeróżnych olejach, kusicie!
a ja.. jak zawsze bez pieniędzy!
czekam tylko na efekty działania rycynowego i oliwy - pokładam nadzieje w zahamowaniu wypadania. Mówicie, że Wasze włosy wolą olej `na wilgotno`?
ja olejuje na suchp, ewantualnie przed nałożeniem oleju psikam mgięłką keratynową

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 18:46   #1895
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justusia16 Pokaż wiadomość
ahahhahahahahhaha

Przynajmniej dobrze że Tż Cię wspiera we wszystkich eksperymentach
Cytat:
Napisane przez angelinmyheart Pokaż wiadomość
Ale poprawiłaś mi humor. Fajnego masz Tż., że Cię wspiera.
tak tak kiedyś mi zamówił oleje khadi, sesa i szampony, to dopiero była niespodzianka a później narzekał, że śmierdzi
Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
ja olejuje na suchp, ewantualnie przed nałożeniem oleju psikam mgięłką keratynową
ja tak samo na sucho, widzę wtedy ile oleju nakładam

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 18:51   #1896
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylvi300 Pokaż wiadomość
tak tak kiedyś mi zamówił oleje khadi, sesa i szampony, to dopiero była niespodzianka a później narzekał, że śmierdzi
mom please
Stary 2012-03-07, 18:53   #1897
ana_masri
Raczkowanie

To żółtko mi tak dało popalić, że się buntuję i nie będę go używać!

Muszę sobie ułożyć jakiś plan olejowania, trochę już tych olejów mam i nie wiem czy używać po kolei do każdego mycia inny aż do końca kolejki i od początku, czy na przykład- 3 razy Amla, później 3 razy Vatika kokos, 3 razy haszysz itd. Czy wy wybieracie oleje tak po prostu, jak macie ochotę na zapach czy konsystencję ?
Na pewno jutro nałożę jeszcze raz oliwę z oliwek+ rycynę na skalp a na długość samą oliwę z oliwek, chcę zobaczyć prawdziwy rezultat, a tak Superżółtko mi wszystko schrzaniło!
Widziałam olej lniany, ala TŻ zaczął mi mówić, że jak to, że to jest "hot oil" (w sensie że pikantny?) i że jak to na włosy... nie było na nim info czy rafinowany, czy nie i nie wiem czy ryzykować. Może na razie powinnam zostać przy tym co mam i dokładnie sprawdzić który olej na moje włosy działa, i wtedy ewentualnie testować inne.
Baaaardzo mnie ciekawi Vatika kokosowa, któraś z dziewczyn napisała że pachnie jak kostka do WC i tu się muszę niestety zgodzić Ale też na KWC wiele dziewczyn pisze, że jest świetny-muszę to sprawdzić!

Jedna miłość!
ana_masri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 19:02   #1898
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarna Orchidea Pokaż wiadomość
mom please
hehe

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 19:29   #1899
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry8 Pokaż wiadomość
Miałam zdać relację z nocy z arganowym.
Efekt boooski, jakby włosy były naturalnie bardzo miękkie, błyszczące, bardzo zdrowe. Normalnie po alterrach albo BD są miękkie, ale nie w taki sposób. Po prostu WOW.
Chyba kupię całą buteleczkę
Kusił mnie ten olej, ale niestety cenę też swoją ma (przynajmniej tam, gdzie patrzyłam)

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 19:56   #1900
Ula_87
Wtajemniczenie

Jigoku - a w jakiej cenie i ile ml go widziałaś?
Ula_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 19:59   #1901
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki . W piątek wybieram się do rossmana i zakupię sobie w takim razie któryś olejek i dodatkowo jakiś szampon z alterry do zmywania olejka.
Nie wiem czy olejek z Alterry pomoże na wypadnie Tam jest miks różnych olejków i nigdy nie wiadomo jak zadziała na skalp
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 20:30   #1902
monidot
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy olejek z Alterry pomoże na wypadnie Tam jest miks różnych olejków i nigdy nie wiadomo jak zadziała na skalp
A poleciłabyś jakiś konkretny olejek? Bo z tych co są wymieniane w pierwszym wątku to niby sporo jest na wypadanie włosów. Ale nie wiem, który najlepszy. I też żeby nie był za drogi. No i nadal nie wiem w jaki szampon się zaopatrzyć . Może ty coś podpowiesz?
monidot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 20:40   #1903
Ula_87
Wtajemniczenie

Monidot - warto spróbować na sobie, który Ci najbardziej pomoże na wypadanie.
Jest Sesa, Khadi Amla, Heenara itp itd.,ale wiesz, to często sprawa indywidualna.

Na wypadanie możesz też spróbować wcierek. Np. Joanna Rzepa, ampułki Radical, Jantar.

A tego szamponu to szukasz łagodnego, czy może być z SLeS?
Stary 2012-03-07, 20:42   #1904
blackberry8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ula_87 Pokaż wiadomość
Jigoku - a w jakiej cenie i ile ml go widziałaś?
Pytanie nie do mnie ale odpowiem - około 10zł na ZSK za buteleczkę 15ml. Około 1/4 lub 1/5 buteleczki starczyła mi na naoliwienie włosów do połowy pleców więc patrząc na 'cena -> wydajność' wchodzi niezbyt.

Znalazłam sposób po którym szampony alterry nie wysuszają mi włosów ani skalpu i domywają oleje.
Od dłuższego czasu jest to mój ulubiony szampon.
Nalewam do butelki ze spieniaczem (akurat miałam po piance iwostin) 1/4 szamponu, 2/4 soku z aloesu, dopełniam wodą, mieszam i gotowe.
blackberry8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 20:51   #1905
fluoxetine
Wtajemniczenie

Monidot - ja również na wypadanie polecam szczególnie wcierki. Oleje mogą nawet zwiększyć problem, nie każdy skalp je lubi.
176/56
fluoxetine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 20:57   #1906
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
A poleciłabyś jakiś konkretny olejek? Bo z tych co są wymieniane w pierwszym wątku to niby sporo jest na wypadanie włosów. Ale nie wiem, który najlepszy. I też żeby nie był za drogi. No i nadal nie wiem w jaki szampon się zaopatrzyć . Może ty coś podpowiesz?
Ula_87 wymieniła już Ci najczęściej polecane oleje na wypadanie
Ja na Twoim miejscu zrobiłabym tak, że walczyłabym z wypadaniem za pomocą wcierek:woda brzozowa, Joanna Rzepa-kuracja wzmacniająca, Jantar, Seboradin itp., a o długość zadbałabym olejami.
Skoro u Ciebie ciężko o szeroki wybór, a w domku masz winogronowy i oliwę z oliwek, to spróbuj najpierw ich
Zbierają naprawdę dużo pozytywnych opinii.
Jak uda Ci się dostać w spożywczym to możesz wypróbować olej z orzechów włoskich , lniany (ja akurat nie jestem jego fanką, ale ma dużo zwolenniczek ), sezamowy, palmowy, z pestek dynii, z orzechów laskowych, arachidowy itd.....
Jeżeli masz chęci, to zamów sobie na Allegro jakiś z tych co wymieniła ULA , powinny tez pomóc na wypadanie
No i może masz w swoim mieście jakieś sklepiki zielarskie, tam też zdarza się duży wybór olejów, np. olej kokosowy

Co do szamponów to zależy jaki planujesz zakupić, czy delikatny czy z SLeS?
Jeżeli delikatny, to w Rossmannie możesz kupić szampon dla dzieci Babydream, tylko uwaga może dawać jaśniejsze refleksy na włoskach, bo ma rumianek w składzie
Jeżeli jakiś z SLeS, ale niezbyt silny to np. Fitomed.
A jak z SLeS, to już jest bardzo duży wybór takich szamponów
Polecam zajrzeć na ten blog https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=452423
Tam jest podział szamponów na te delikatne i te oczyszczające
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-03-07, 21:07   #1907
monidot
Zadomowienie

Cytat:
Monidot - warto spróbować na sobie, który Ci najbardziej pomoże na wypadanie.
Jest Sesa, Khadi Amla, Heenara itp itd.,ale wiesz, to często sprawa indywidualna.

Na wypadanie możesz też spróbować wcierek. Np. Joanna Rzepa, ampułki Radical, Jantar.

A tego szamponu to szukasz łagodnego, czy może być z SLeS?
Ja stosowałam wcierkę z alpicort e ale nic nie pomogła. i jakąś specjalnie robioną w aptece i też nic. A szamponu to szukam raczej łagodnego. Bo może te z slsami przyczyniły się też do wypadania moich włosów. Sama nie wiem. Przyczyn jest mnóstwo. Ale na razie prawie nic mi nie pomaga. Zwłaszcza na ten jeden goły placek na głowie na szczęście niewodoczny. Ok 1,5 roku chodzę do dermatologa i tam się już trzy dermatolożki zmieniały i i ciągle cos innego stosuję i nic to nie daje. A witaminy to mi pomagają tylko na paznokcie.

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:
Napisane przez fluoxetine Pokaż wiadomość
Monidot - ja również na wypadanie polecam szczególnie wcierki. Oleje mogą nawet zwiększyć problem, nie każdy skalp je lubi.
Same dobre rady. Dziękuję . Już mam dość kupowania drogich witamin, które nic nie pomogły na włosy. Może warto coś samemu zdziałać a nie wciąż do dermatologa chodzić.
Stary 2012-03-07, 21:12   #1908
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
No wiesz ?! Bój się Boga ! Toż jest on niezbędny, jako wspomagacz wewnętrzny. Tylko należny umiejętnie rozrobić . Muszę koniecznie wrócić do tej metody .
Ach, no tak, faktycznie. Dobry jest alkohol z wyciągiem z chmielu, chmiel zdrowy i wzmacnia włosy od środka Czyli tak : zalewamy ziółka olejem a alkohol z chmielem popijamy w trakcie
Cytat:
Dziewczyny już Ci dużo napisały, ja mogę dodać z własnego doświadczenia, że na wypadanie pomogły mi olej winogronowy i olej rycynowy. Oba tanie i łatwo dostępne.

W końcu mam znów olej kokosowy KTC Mój ssssssskarb....
Ach, i byłam w sklepie zielarskim, kokos Efavitu za 12,90zł (to chyba tanio?). I był też olej z pestek wiśni - zna go ktoś i może powiedzieć jak pachnie?
Stary 2012-03-07, 21:13   #1909
monidot
Zadomowienie

Cytat:
Ula_87 wymieniła już Ci najczęściej polecane oleje na wypadanie
Ja na Twoim miejscu zrobiłabym tak, że walczyłabym z wypadaniem za pomocą wcierek:woda brzozowa, Joanna Rzepa-kuracja wzmacniająca, Jantar, Seboradin itp., a o długość zadbałabym olejami.
Skoro u Ciebie ciężko o szeroki wybór, a w domku masz winogronowy i oliwę z oliwek, to spróbuj najpierw ich
Zbierają naprawdę dużo pozytywnych opinii.
Jak uda Ci się dostać w spożywczym to możesz wypróbować olej z orzechów włoskich , lniany (ja akurat nie jestem jego fanką, ale ma dużo zwolenniczek ), sezamowy, palmowy, z pestek dynii, z orzechów laskowych, arachidowy itd.....
Jeżeli masz chęci, to zamów sobie na Allegro jakiś z tych co wymieniła ULA , powinny tez pomóc na wypadanie
No i może masz w swoim mieście jakieś sklepiki zielarskie, tam też zdarza się duży wybór olejów, np. olej kokosowy

Co do szamponów to zależy jaki planujesz zakupić, czy delikatny czy z SLeS?
Jeżeli delikatny, to w Rossmannie możesz kupić szampon dla dzieci Babydream, tylko uwaga może dawać jaśniejsze refleksy na włoskach, bo ma rumianek w składzie
Jeżeli jakiś z SLeS, ale niezbyt silny to np. Fitomed.
A jak z SLeS, to już jest bardzo duży wybór takich szamponów
Polecam zajrzeć na ten blog https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=452423
Tam jest podział szamponów na te delikatne i te oczyszczające
Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź . A te oleje z pestek winogron i oliwa z oliwek należy łączyć w jakiejś proporcji? Bo gdzieś oglądałam filmik gdzie dziewczyna mówiła żeby łączyć z olejkiem rycynowym. A odnośnie szamponu z babydream to i tak mam blond włosy więc jaśniejsze refleksy nie przeszkadzały by mi. Byle tylko zapanować nad moim problemem.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-07, 21:13   #1910
Ula_87
Wtajemniczenie

Monidot - A próbowałaś pić pokrzywę?

Wiesz, to,że jedna wcierka nie dała efektu nie oznacza,że inna też zawiedzie.
Stary 2012-03-07, 21:15   #1911
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Ja stosowałam wcierkę z alpicort e ale nic nie pomogła. i jakąś specjalnie robioną w aptece i też nic.
A jak długo używałaś tych wcierek? Efekty mogą przyjść po 3-4 miesiącach...
Cytat:
A szamponu to szukam raczej łagodnego. Bo może te z slsami przyczyniły się też do wypadania moich włosów. Sama nie wiem. Przyczyn jest mnóstwo. Ale na razie prawie nic mi nie pomaga. Zwłaszcza na ten jeden goły placek na głowie na szczęście niewodoczny. Ok 1,5 roku chodzę do dermatologa i tam się już trzy dermatolożki zmieniały i i ciągle cos innego stosuję i nic to nie daje. A witaminy to mi pomagają tylko na paznokcie.

Same dobre rady. Dziękuję . Już mam dość kupowania drogich witamin, które nic nie pomogły na włosy. Może warto coś samemu zdziałać a nie wciąż do dermatologa chodzić.
Zadam sakramentalne pytanie - a przyjrzałaś się swojej diecie? Dostarczasz sobie odpowiednich dawek cynku, magnezu, witamin, kwasów omega? Pijesz dużo kawy?
Stary 2012-03-07, 21:23   #1912
monidot
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
A jak długo używałaś tych wcierek? Efekty mogą przyjść po 3-4 miesiącach...

Zadam sakramentalne pytanie - a przyjrzałaś się swojej diecie? Dostarczasz sobie odpowiednich dawek cynku, magnezu, witamin, kwasów omega? Pijesz dużo kawy?
Wcierki to tak jak mi kazała dermatolog. I jak nie dawała rezultatu to zmieniałam. A Stosowałam jeszcze biostyminę w ampułkach jako wcierkę. Biorę teraz cynk i miedź w zincuprinie oraz witaminer. A dodatkowo też codziennie biorę tran i czasami dodatkowo magnez.

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Cytat:
Monidot - A próbowałaś pić pokrzywę?

Wiesz, to,że jedna wcierka nie dała efektu nie oznacza,że inna też zawiedzie.
Nie próbowałam. A wystarczy taka z saszetek? I jak często trzeba pić?
Stary 2012-03-07, 21:25   #1913
Ekstazaa
Rozeznanie

Wątek o olejach, to mam nadzieję, że ktoś mi poradzi w sprawie farbowania włosów na olej. Słyszałam, że najlepiej używać kokosowy, bądź arganowy. Ale czy może to być zwykła oliwa z oliwek? Obecnie tylko taką posiadam.
Ekstazaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 21:33   #1914
Ula_87
Wtajemniczenie

Cytat:

Może być taka z saszetek (dobra jest firmy Kawon), chociaż podobno lepiej pić sypaną. Ja piłam z saszetek i przyśpieszyła mi porost włosów, wypadanie też się ograniczyło,ale używałam wówczas też innych specyfików, więc nie wiem,czy pokrzywa na to bezpośrednio pomogła.
Ostatnio sobie kupiłam sypaną i zamierzam wrócić do picia.

Ja piłam dwa razy dziennie. Tylko pokrzywa jest moczopędna, dla niektórych to stanowi problem i utrudnia funkcjonowanie np. w pracy.

Przejrzyj sobie ten wątek - https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=595027
Nie musisz wertować wszystkich stron, bo na pierwszej jest bardzo dużo opisane.

Edytowane przez Ula_87
Czas edycji: 2012-03-07 o 21:36
Stary 2012-03-07, 21:34   #1915
ana_masri
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ekstazaa Pokaż wiadomość
Wątek o olejach, to mam nadzieję, że ktoś mi poradzi w sprawie farbowania włosów na olej. Słyszałam, że najlepiej używać kokosowy, bądź arganowy. Ale czy może to być zwykła oliwa z oliwek? Obecnie tylko taką posiadam.
Było parę postów temu, jestem w tej samej sytuacji. Nie zaszkodzi, ale farba może mniej chwycić/mieć mniej intensywny kolor.

monidot: napisałaś że bardzo wypadają Ci włosy, może powinnaś zrobić badania hormonów?

Jedna miłość!

Edytowane przez ana_masri
Czas edycji: 2012-03-07 o 21:43
ana_masri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 21:41   #1916
Shazney
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Haggat Pokaż wiadomość
Ja też nie polecam do zmywania olejów szamponów Alterra, miałam 2 (papaja i bambus oraz morela i pszenica) i często się zdarzało że nie domywały olejków i miałam tłuste włosy Jak myłam włosy szamponem bez wcześniejszego olejowania to faktycznie wydawały się takie suche, brzydkie pióra...
A używa któraś do zmywania olejków szamponów Isany ? Dobre są czy nie warto kasy marnować bo zaraz będzie na nie promocja ;>
Ja tam nie mam problemów z domyciem włosów Alterrą. Uważam, że świetnie sobie radzi z olejem

Isanę też sobie chwalę, ale Alterra jest wg mnie lepsza. Jeśli będzie w promocji, to możesz przetestować.

Never underestimate the power of good morning texts, apologies,
and random compliments.
Shazney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 21:51   #1917
monidot
Zadomowienie

Cytat:
Może być taka z saszetek (dobra jest firmy Kawon), chociaż podobno lepiej pić sypaną. Ja piłam z saszetek i przyśpieszyła mi porost włosów, wypadanie też się ograniczyło,ale używałam wówczas też innych specyfików, więc nie wiem,czy pokrzywa na to bezpośrednio pomogła.
Ostatnio sobie kupiłam sypaną i zamierzam wrócić do picia.

Ja piłam dwa razy dziennie. Tylko pokrzywa jest moczopędna, dla niektórych to stanowi problem i utrudnia funkcjonowanie np. w pracy.

Przejrzyj sobie ten wątek - https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=595027
Nie musisz wertować wszystkich stron, bo na pierwszej jest bardzo dużo opisane.
Dzięki za link. Myślę że spróbuję pic tą pokrzywę. A nuż pomoże

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Shazney Pokaż wiadomość
Ja tam nie mam problemów z domyciem włosów Alterrą. Uważam, że świetnie sobie radzi z olejem

Isanę też sobie chwalę, ale Alterra jest wg mnie lepsza. Jeśli będzie w promocji, to możesz przetestować.
Teraz akurat będzie od jutra i Alterra na promocji za 6,99 i Isana za 3,99.

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Cytat:
Napisane przez ana_masri Pokaż wiadomość
monidot: napisałaś że bardzo wypadają Ci włosy, może powinnaś zrobić badania hormonów?
Aż tak strasznie mi włosy nie wypadają. Tylko jak popatrzę na jakieś 2 lata temu to wtedy mi mniej wypadały. No i teraz mam ten jeden mały łysy placek na głowie bez włosów. Badań hormonalnych nie miałam. Jakieś inne: Poziom żelaza, poziom tarczycy i coś jeszcze ale już nie pamiętam co. i wszystkie wyszły prawidłowo.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-07, 22:04   #1918
Ekstazaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ana_masri Pokaż wiadomość
Było parę postów temu, jestem w tej samej sytuacji. Nie zaszkodzi, ale farba może mniej chwycić/mieć mniej intensywny kolor.
Ok, ok, już się biorę za szukanie. I dzięki
Ekstazaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 22:09   #1919
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Ach, no tak, faktycznie. Dobry jest alkohol z wyciągiem z chmielu, chmiel zdrowy i wzmacnia włosy od środka Czyli tak : zalewamy ziółka olejem a alkohol z chmielem popijamy w trakcie
W końcu mam znów olej kokosowy KTC Mój ssssssskarb....
Ach, i byłam w sklepie zielarskim, kokos Efavitu za 12,90zł (to chyba tanio?). I był też olej z pestek wiśni - zna go ktoś i może powiedzieć jak pachnie?
No to ja właśnie dostarczam mojemu organizmowi troszkę chmielu wewnętrznie

Co do kokosa Efavitu, to tanio, w sumie ja płaciłam 11,80 zł, ale wiekszość dziewczyn wspominało o cenie ok. 15 zł

Cytat:
Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź . A te oleje z pestek winogron i oliwa z oliwek należy łączyć w jakiejś proporcji? Bo gdzieś oglądałam filmik gdzie dziewczyna mówiła żeby łączyć z olejkiem rycynowym. A odnośnie szamponu z babydream to i tak mam blond włosy więc jaśniejsze refleksy nie przeszkadzały by mi. Byle tylko zapanować nad moim problemem.
Możesz dodawać oleju rycynowego do oleju winogronowego lub oliwy z oliwek, tez może pomóc
Co do szamponu, to możesz spróbować tego Babydream, jest taniutki (3,49 zł/200 ml), a może akurat Ci przypasuje

Cytat:
W razie czego jakbyś się zdecydowała na picie pokrzywy, pamiętaj o uzupełnianiu witamin z grupy B, bo pokrzywa je wypłukuje
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-03-07, 22:33   #1920
Ula_87
Wtajemniczenie

Cytat:
W razie czego jakbyś się zdecydowała na picie pokrzywy, pamiętaj o uzupełnianiu witamin z grupy B, bo pokrzywa je wypłukuje
...i o piciu większej ilości płynów, najlepiej wody.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości