Trzy z Nas już mężów mają, kolejne PMki dni odliczają - PM 2012 cz. XX - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-07, 22:59   #2071
niusia_87
Zakorzenienie

Dot.: Trzy z Nas już mężów mają, kolejne PMki dni odliczają - PM 2012 cz. XX

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość

hehe bo ten dzień to będzie tak jakby się na nowo narodził wszak zaczyna nowe, lepsze zycie u boku ukochanej

mój ma z Vistuli
Pochlebia mi to co napisałaś
urodziny ma dwa dni po ślubie, a ja 4 :P
niusia_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 23:05   #2072
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
U mnie w rodzinie kobietki mają żylaki genetycznie Moja babcia już jest po operacji obydwu nóg, chrzestna, siostra mamy po 1 nodze, moja mama pewnie tez niebawem będzie musiała, dodatkowo mamuśka ma halluksa, ja już mam pod kolanem małego żylaka i paluch prawej nogi mi się wygina... uroki genetyki..
u mojego TZ to tak: Dziadek (ten co umarł) ma 3 dzieci , w tym ojca mojego TZ, każdy z nich po operacji, mojego TZ ojciec tak z tym zwlekal bo sie BAŁ aż mu sie dziura zrobila i juz go straszylismy ze bedzie mial tak jak dziadek i bedzie po nim. Wkoncu poszedl... moj TZ jeszcze nie ma, ale na szczescie nie jest glupi i od razu jak cos sie pojawi idzie na usuwanie. Nie ma co zwlekac.. tym bardziej jak sie wie czym to sie moze skonczyc..:/
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 23:17   #2073
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
u mojego TZ to tak: Dziadek (ten co umarł) ma 3 dzieci , w tym ojca mojego TZ, każdy z nich po operacji, mojego TZ ojciec tak z tym zwlekal bo sie BAŁ aż mu sie dziura zrobila i juz go straszylismy ze bedzie mial tak jak dziadek i bedzie po nim. Wkoncu poszedl... moj TZ jeszcze nie ma, ale na szczescie nie jest glupi i od razu jak cos sie pojawi idzie na usuwanie. Nie ma co zwlekac.. tym bardziej jak sie wie czym to sie moze skonczyc..:/
Nie no małych żylaków się nie usuwa. Chodzi tylko o to aby nie dopuścić do chwili w której robią się skrzepy, które mogą odpaść i żyłami dotrzeć do serca a wtedy po człeku.
Ale warto jest zapoznać sie z metodami zapobiegania- bo da się
Trzeba dbać o to by krążenie w nogach było cały czas utrzymane, czyli jak długo stoimy to wspinac sie na palce i opadać na pięty, aby krążenie pobudzić, unikać ciasnych skarpet, spodni itp. Buty powinny mieć max 5 cm wysokości (wiem wiem, 15 to nie 5 ale jak są takie piękne to co zrobie, do 30stki ponosze a potem na płasko ) Warto unikać gorących kąpieli, sauny, ogrzewania podłogowego No i eliminować nadwagę bo to bardzo obciąża nogi.
A po kąpieli powinno się spłukac nogi zimnym prysznicem, poprawia krążenie.
A jak już pojawią się żylaki to stosuje się tzw kontrolowany ucisk, są specjalne rajstopy czy podkolaanówki uciskowe, różnego nasilenia ucisku i lekarz zaleca jak mocny ma być ucisk.
Jak to mawiają: lepiej zapobiegać niż leczyć.
Stary 2012-03-07, 23:20   #2074
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
.
ja tak zupełnie o coś innego zapytam: ile masz dni do ślubu? Bo w podpisie pokazuje, że 131 zostało, a jak się kliknie na suwaczek, to że 128, o co chodzi?
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 23:27   #2075
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
kindziu - alkoholowe pytanie, Wy macie Stocka, prawda? Bo ostro zastanawiamy się z Tztem nad jego kupnem, przekonaj mnie proszę Ile płaciliście za niego?? Ogólnie byliśmy dziś w kilku hurtowniach i ceny przedstawiają się tak o:
- smirnoff czerwony 23 zł
- smirnoff czarny 28 zł
- finlandia/absolut 30 zł
- stock 19 zł
- krupnik 17 zł

Wahamy się między czerwonym smirnofem a stockiem. Sama nie wiem co wybrać bo to chyba ta sama półka??

Musimy wreszcie coś wybrać, bo pani powiedziała że te alkohole co mają na stanie to już końcówka, a nowe będą w nowych, wyższych cenach
My mamy smirnoffa. Tż od początku go chciał, udało się załatwić w dobrej cenie i moim zdaniem ta wódka jest w porządku. Piliśmy ja na weselu znajomych i ostatnio na moich urodzinach i nikt nie narzekał. Ja polecam.

Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość
Muszę się Wam pochwalić. Dostałam od mojego brata prezent Powiedział, że paczka do mnie przyjdzie i co jest w środku i uwaga, uwaga- cudna prostownica GHD do włosów
Jak ją zobaczyłam, to już nie mogę się doczekać aż do mnie przyjdzie Jeszcze ten kolor

Poniżej jej fotka.
Zamień się bratem...

Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość
Jakis czas temu pisalam, ze odebralismy obraczki, ale ciagle cos wypadalo, ze nie wkleilam ich tu Dzis sie nimi w koncu pochwale <musze tez w koncu zrobic 100dniowkowe zestawienie>. Zdjecia dosc kiepskiej jakosci, na zywo sa przesliczne!
Dzis rozdalismy kolejne zaproszenia plus kilkanascie zaadresowalismy do rodzinki z daleka (500 i 700km od nas i 2 zaproszenia za granice<-czyli tam gdzie nie damy rade pojechac i osobiscie ich wreczyc). Jeszcze z 2 tygodnie i mysle ze sie wyrobimy... masakra to jest! Meczace niestety Jutro zanosze do pracy
Bardzo ładne

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 23:29   #2076
niusia_87
Zakorzenienie

Dobranoc

Edytowane przez niusia_87
Czas edycji: 2012-03-07 o 23:31
Stary 2012-03-07, 23:40   #2077
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no małych żylaków się nie usuwa. Chodzi tylko o to aby nie dopuścić do chwili w której robią się skrzepy, które mogą odpaść i żyłami dotrzeć do serca a wtedy po człeku.
Ale warto jest zapoznać sie z metodami zapobiegania- bo da się
Trzeba dbać o to by krążenie w nogach było cały czas utrzymane, czyli jak długo stoimy to wspinac sie na palce i opadać na pięty, aby krążenie pobudzić, unikać ciasnych skarpet, spodni itp. Buty powinny mieć max 5 cm wysokości (wiem wiem, 15 to nie 5 ale jak są takie piękne to co zrobie, do 30stki ponosze a potem na płasko ) Warto unikać gorących kąpieli, sauny, ogrzewania podłogowego No i eliminować nadwagę bo to bardzo obciąża nogi.
A po kąpieli powinno się spłukac nogi zimnym prysznicem, poprawia krążenie.
A jak już pojawią się żylaki to stosuje się tzw kontrolowany ucisk, są specjalne rajstopy czy podkolaanówki uciskowe, różnego nasilenia ucisku i lekarz zaleca jak mocny ma być ucisk.
Jak to mawiają: lepiej zapobiegać niż leczyć.
no dobra, malych nie bedzie usowal, troszke przesadzilam, ale jak juz bedzie cos niepokojącego to od razu do lekarza Moj TZ sie tez naczytal o sposobach zapobiegania i stara sie to robic, choc wiadomo, nie zawsze sie o tym mysli

straszne te choróbska....

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
ja tak zupełnie o coś innego zapytam: ile masz dni do ślubu? Bo w podpisie pokazuje, że 131 zostało, a jak się kliknie na suwaczek, to że 128, o co chodzi?

hehe tak mam 128 dni, czasami zapomne zmienić:P albo nie mam na to czasu juz sie poprawiam
Stary 2012-03-07, 23:47   #2078
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
hehe tak mam 128 dni, czasami zapomne zmienić:P albo nie mam na to czasu juz sie poprawiam
aaaaa to Ty to tak sama, szacun
Stary 2012-03-07, 23:53   #2079
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
aaaaa to Ty to tak sama, szacun
no ba! przez to codziennie jestem świadoma ile mi do tego Dnia zostalo
Stary 2012-03-08, 00:01   #2080
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patollek Pokaż wiadomość
mozesz się pochwalić jaki to suplement
dziewczyny kiedyś o nim pisaly - merz special. Jest drogi (widziałam ostatnio, że opakowanie na 30 dni kosztowało ponad 50zł), ale zaraz po nowym roku była na niego promocja i kupilam dwa opakowania za niecałe 50 zł. Jedno opakowanie juz zużylam i zrobiłam sobie chwilę odstepu i teraz zaczynam drugie opakowanie

Cytat:
Jakis czas temu pisalam, ze odebralismy obraczki, ale ciagle cos wypadalo, ze nie wkleilam ich tu Dzis sie nimi w koncu pochwale <musze tez w koncu zrobic 100dniowkowe zestawienie>. Zdjecia dosc kiepskiej jakosci, na zywo sa przesliczne!
Dzis rozdalismy kolejne zaproszenia plus kilkanascie zaadresowalismy do rodzinki z daleka (500 i 700km od nas i 2 zaproszenia za granice<-czyli tam gdzie nie damy rade pojechac i osobiscie ich wreczyc). Jeszcze z 2 tygodnie i mysle ze sie wyrobimy... masakra to jest! Meczace niestety Jutro zanosze do pracy
bardzo ładne obrączki
Co do zaproszen, to naprawdę jest to męczące. Nam już zostaje coraz mniej i nie mogę się doczekać aż będziemy mieli chociaż chwilę spokoju
Stary 2012-03-08, 00:13   #2081
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Miałam ciężki dzień... Nie będę tu zanudzać, ale znów udzielałam pomocy podczas pracy, wzywałam pogotowie itd. Wróciłam cała zestresowana sytuacją do domu, tatuś po mnie przyjechał do pracy no i mówię po powrocie mamusi, że mi nikt pomocy nie udzielił, jak zemdlałam a mamusia mi na to:" No bo Ty zemdlałaś w aucie"... I mi stres przeszedł...

Co do butów z kvolla- głupia jestem: zrobiłam pełno fotek i miałam wybrać najlepsze, ale zapisałam je na drugim kompie, a piszę z laptopa i nie mogę Wam ich wrzucić, bo mamusia już śpi, a komp jest w pokoju rodziców.

Spinki "I love..." - ja kupowałam na allegro dawno temu i cieszę się, że były na tablicy i podesłałam Wam linka i udało się kupić, bo są super Czuję się jakoś tak dumnie przez to Mój TŻ powiedział, że po ślubie też je będzie nosić

Finanse: u Nas sytuacja do kitu, ja pracuję na umowę-zlecenie, studiuję, nie odkładam na wesele, bo moja wypłata starcza na paliwo/bilety autobusowe, długi (co miesiąc tatuś mi kasę pożycza), parę wydatków obowiązkowych (żel pod prysznic, szampon), kilka zakupów ślubnych (ostatnio przypinki dla gości). A TŻ zarabia dużo więcej niż ja i musi mnie wspomagać (doładowuje mi telefon), odkładać na wesele - w tym miesiącu druga rata za salę, opłacać rachunki itd. Dlatego wesele finansują rodzice moi i Jego na pół, ale nie płacą za wszystko i mamy pewien podział wydatków - mnie na swoją część obecnie nie stać i nie wiem, jak to będzie...

Spadam na allegro znów polować na okazje, ale ślubne, bo właśnie popełniłam buty - znowu!! A jak znajdę bidrówki-rurki miętowe to popełnię spodnie A miałam nic nie kupować nieślubnego - baty chcę! Ale żeby nie było kupiłam sobie buty używane w bardzo dobrym stanie za 45 zł

Edytowane przez Wiktusiaczek
Czas edycji: 2012-03-08 o 00:15
Wiktusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 00:24   #2082
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
no dobra, malych nie bedzie usowal, troszke przesadzilam, ale jak juz bedzie cos niepokojącego to od razu do lekarza Moj TZ sie tez naczytal o sposobach zapobiegania i stara sie to robic, choc wiadomo, nie zawsze sie o tym mysli

straszne te choróbska....
Moj TŻt bardzo pilnuje mnie w sprawach żylaków, bo wie że jestem obciążona, a wiózł moją babcie po operacji ze szpitala i widział jak cierpiała, on się naczytał o tym zapobieganiu, więc wyobraź sobie: impreza... ja na 15 cm obcasach, on patrzy na mnie wzrokiem seryjnego mordercy, a ja na to co? Na palce... na pięty... na palce... na pięty i mina: .. a on : hehehe

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
Miałam ciężki dzień... Nie będę tu zanudzać, ale znów udzielałam pomocy podczas pracy, wzywałam pogotowie itd. Wróciłam cała zestresowana sytuacją do domu, tatuś po mnie przyjechał do pracy no i mówię po powrocie mamusi, że mi nikt pomocy nie udzielił, jak zemdlałam a mamusia mi na to:" No bo Ty zemdlałaś w aucie"... I mi stres przeszedł...

Co do butów z kvolla- głupia jestem: zrobiłam pełno fotek i miałam wybrać najlepsze, ale zapisałam je na drugim kompie, a piszę z laptopa i nie mogę Wam ich wrzucić, bo mamusia już śpi, a komp jest w pokoju rodziców.

Spinki "I love..." - ja kupowałam na allegro dawno temu i cieszę się, że były na tablicy i podesłałam Wam linka i udało się kupić, bo są super Czuję się jakoś tak dumnie przez to Mój TŻ powiedział, że po ślubie też je będzie nosić

Finanse: u Nas sytuacja do kitu, ja pracuję na umowę-zlecenie, studiuję, nie odkładam na wesele, bo moja wypłata starcza na paliwo/bilety autobusowe, długi (co miesiąc tatuś mi kasę pożycza), parę wydatków obowiązkowych (żel pod prysznic, szampon), kilka zakupów ślubnych (ostatnio przypinki dla gości). A TŻ zarabia dużo więcej niż ja i musi mnie wspomagać (doładowuje mi telefon), odkładać na wesele - w tym miesiącu druga rata za salę, opłacać rachunki itd. Dlatego wesele finansują rodzice moi i Jego na pół, ale nie płacą za wszystko i mamy pewien podział wydatków - mnie na swoją część obecnie nie stać i nie wiem, jak to będzie...

Spadam na allegro znów polować na okazje, ale ślubne, bo właśnie popełniłam buty - znowu!! A jak znajdę bidrówki-rurki miętowe to popełnię spodnie A miałam nic nie kupować nieślubnego - baty chcę! Ale żeby nie było kupiłam sobie buty używane w bardzo dobrym stanie za 45 zł
heheh no tak. ciężko by Ci było udzielac pomocy w aucie
a gdzie pracujesz? czym się zajmujesz?

Ja też postanowiłam nie kupować nic co nie jest związane ze ślubem, ale moja mama poprosiła mnie o wybranie jakichś ubrań dla córek jej dalszej kuzynki, uciekła od męża boksera, nie ma pracy a dziewczyny w wieku gimnazjum i liceum i przeżywają bardzo bo nie ma ich mama na ciuchy, więc wyciągnęłam wielkie pudło i wyładowałam im wszystko od spodni, po tuniki, kurtki, płaszcze, torebki i nawet buty. Więc teraz będę miała pretekst zeby uzupelnić szafe, a widziałam takie piękne rzeczy w H&M że koniec, między innymi piękną plisowaną spódniczkę z ekoskóry i sukienkę mgiełkę wielbie wszelkie bluzki i sukienki mgiełki które prześwitują na bieliznę

Idę spać bo na 8 idę do księcia
życzcie mi gudlak

Dobranoc
Stary 2012-03-08, 00:28   #2083
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Moj TŻt bardzo pilnuje mnie w sprawach żylaków, bo wie że jestem obciążona, a wiózł moją babcie po operacji ze szpitala i widział jak cierpiała, on się naczytał o tym zapobieganiu, więc wyobraź sobie: impreza... ja na 15 cm obcasach, on patrzy na mnie wzrokiem seryjnego mordercy, a ja na to co? Na palce... na pięty... na palce... na pięty i mina: .. a on : hehehe

Ja też postanowiłam nie kupować nic co nie jest związane ze ślubem, ale moja mama poprosiła mnie o wybranie jakichś ubrań dla córek jej dalszej kuzynki, uciekła od męża boksera, nie ma pracy a dziewczyny w wieku gimnazjum i liceum i przeżywają bardzo bo nie ma ich mama na ciuchy, więc wyciągnęłam wielkie pudło i wyładowałam im wszystko od spodni, po tuniki, kurtki, płaszcze, torebki i nawet buty. Więc teraz będę miała pretekst zeby uzupelnić szafe, a widziałam takie piękne rzeczy w H&M że koniec, między innymi piękną plisowaną spódniczkę z ekoskóry i sukienkę mgiełkę wielbie wszelkie bluzki i sukienki mgiełki które prześwitują na bieliznę

życzcie mi gudlak

Dobranoc
no tak, babki mają gorzej z tymi żylakami bo te cholerne obcasy:P hehe a ja sama uwielbiam nosic szpile, jak jestem w Pl to caly czas w nich popitalam a moj TZ sie tylko w czolo stuka

i gudlak u ksieciula

zmykam spac
papa
Stary 2012-03-08, 00:29   #2084
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Cytat:

życzcie mi gudlak

Dobranoc
Pracuję w centrum rehabilitacji - jestem rejestratorką, ale przez moje młodzieńcze zapędy mam kurs pierwszej pomocy i nawet nie umiem nie pomóc, bo mogłabym to olać i się nie przyznawać...

A h&m dla mnie to kopalnia, ale bielizny - co tam, że sieciówka, skoro tylko w ich sklepach mogę kupić idealny stanik na moje małe cycki i mają majtki stringi w moim rozmiarze - XS

Gudlak

I chyba też spać pójdę... Ale to allegro paskudne...
Wiktusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 00:45   #2085
Cierpliwosc
Zadomowienie

Relaksującego, obfitującego w miłe niespodzianki
i pełnego uśmiechów święta Wam życzę kochane kobietki

A teraz spać, żeby się wyspać i żeby już nic nie kupować
Dobranoc
Stary 2012-03-08, 01:17   #2086
niusia_87
Zakorzenienie

Cytat:
Relaksującego, obfitującego w miłe niespodzianki
i pełnego uśmiechów święta Wam życzę kochane kobietki

A teraz spać, żeby się wyspać i żeby już nic nie kupować
Dobranoc
Nie tak łatwo spać, jak zeszłej nocy (tzn wieczoru ) położyłam się o 19:00

Przyjm życzenia Babo kochana
od drugiej baby z samego rana.
Niech dzień cały będzie radosny,
bądź zdrowa Babo - aby do wiosny!
Szczęścia życzę Tobie, sobie
i kobietom na całym globie!
By marzenia się spełniły,
a Nas chłopy wyręczyli!
My dziś drinki i kaweczki,
Nasze święto dziś Babeczki!

toast

Stary 2012-03-08, 07:04   #2087
magdalennne
Wtajemniczenie

Witam
Z samego rana życzę wam kobietki wspaniałego dnia kobiet, a potem wspaniałych wszystkich następnych dni przy bokach TŻ-ów
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 07:33   #2088
Nattiv
Zakorzenienie

Dzisiaj dzień kobiet więc cycki w górę
i odrzućcie z twarzy gradową chmurę,
niech żyje cellulit i kurze łapki,
bo i tak jesteśmy fajowe babki!

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 07:36   #2089
E87
Wtajemniczenie

Dziekuje wszystkim za opinie w spr. naszych obraczek Posmialam sie z gps'ow dawno nie slyszalam tego stwierdzenia
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 07:43   #2090
patollek
Raczkowanie

Witam wszystkie KOBIETKI

wszystkiego dobrego
patollek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 07:44   #2091
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
Pracuję w centrum rehabilitacji - jestem rejestratorką, ale przez moje młodzieńcze zapędy mam kurs pierwszej pomocy i nawet nie umiem nie pomóc, bo mogłabym to olać i się nie przyznawać...

A h&m dla mnie to kopalnia, ale bielizny - co tam, że sieciówka, skoro tylko w ich sklepach mogę kupić idealny stanik na moje małe cycki i mają majtki stringi w moim rozmiarze - XS

Gudlak

I chyba też spać pójdę... Ale to allegro paskudne...
Ja też mam kurs pierwszej pomocy, w ogóle się pasjonuję medycyną, nie brzydze się krwią, ranami i innymi takimi rzeczami. TŻt nie może ze mną wytrzymać bo jak jest jakiś wypadek czy coś to zawsze mu każę stawać i pędzę patrzeć czy wszystko OK, wbrew pozorom ludzie boją się udzielać pierwszej pomocy, ale lepiej jest gdy nawet coś się stanie ale gdy jej udzielimy, niż będziemy stać bezczynnie.
Pamiętam jak raz w galerii dostała babka ataku padaczki, ja oczywiście pierwsza, a TŻt przerażony mnie odciągał na drugą stronę- on jak widzi to od razu mu słabo i ma takie same objawy

Dzień dobry KOBIETKI Wszystkiego najlepszego w to piękne komunistyczne święto
Goździki lecą do Was, a tymczasem na przyjemne rozpoczęcie dnia...
Justin Timberlake to co prawda nie jest, ale jak się nie ma co się lubi... Dobre bo Polskie

Stary 2012-03-08, 07:54   #2092
Oriflame_Rybnik
Zadomowienie

Wszystkiego najlepszego kobitki

14.07.2012

Oriflame_Rybnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 07:55   #2093
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
a ja mam takie pytanie
na spisanie protokołu umawiacie się wcześniej z ksiedzem ? czy idziecie po prostu te 3 miesiące przed
ja sie umawiałam
Cytat:
super obrączki

Wesołego Dnia Kobiet Wam życzę
ja mam tyle pracy że pewnie nawet nie zauważę ze jest jakiś inny dzień dzisiaj

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 08:00   #2094
Kabriela
Zadomowienie

Witam z rana w ten piękny kobiecy dzień, oby wszyscy mężczyźni świata w tym dniu kłaniali się Wam w pas i słali uśmiechy....

Odezwę się wieczorem bo mam do Was sprawę.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 08:12   #2095
kindziulindzia
Zakorzenienie

no kobietki dziś nasze święto
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 08:18   #2096
a u d r e y
Wtajemniczenie

dziś nasze święto a ja od rana wk&^%$^%ona :/
poszłam do księdza, postałam 20 minut pod bramą z dzziewczyną która dziecko do chrztu chciała zapisać, mówi że jest tu 3 raz bo księdza wiecznie nie ma :/ widzę że za☠☠☠iście mi to pójdzie.

Powiedzcie mi dziewczyny, bo TŻt był chrzczony w KRK czy aktu chrztu też musi być max 3 miesiące? Czy to nie ma znaczenia? Bo nie wiem czy jechać już po to czy poczekać aż będą równe 3 mce.
Stary 2012-03-08, 08:30   #2097
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
no ba! przez to codziennie jestem świadoma ile mi do tego Dnia zostalo
A jak zapomnisz zawsze możesz zerknąć do mnie

No to moje KOBIETKI wszystkiego dobrego w dniu Naszego Święta samych radosnych chwil przy boku naszych jakże Kochanych mężczyzn
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 08:47   #2098
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
poszłam do księdza, postałam 20 minut pod bramą z dzziewczyną która dziecko do chrztu chciała zapisać, mówi że jest tu 3 raz bo księdza wiecznie nie ma :/ widzę że za☠☠☠iście mi to pójdzie.

Powiedzcie mi dziewczyny, bo TŻt był chrzczony w KRK czy aktu chrztu też musi być max 3 miesiące? Czy to nie ma znaczenia? Bo nie wiem czy jechać już po to czy poczekać aż będą równe 3 mce.
akt chrztu z tego co mi wiadomo ważny jest 6 miesięcy ale pewności nie mam
a co do księdza to ja pierwszy raz jak pojechałam do mojej wsi po akt do kościoła to czekałam bitą godzinę i księdza nie było myślałam że wyjdę z siebie

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
wspaniel,ze jakoś udało się poukładać mieszkaniowe sprawy i wszystko wyszło na plus trzymałysmy mocno kciuki!

wyżalaj się ile wlezie, trzeba się wspierać. I na pocieszenie powiem CI,ze ja jak bylam na stazu, mialam tak samo niestety, ale w naszym kraju ciezko o normalna, dobrą i dobrze płatną prace, trzeba sobie radzic stażami, umowami o dzielo, zleceniami To przykre. Ale mam nadzieje,ze los sie u CIebie odwróci, tak jak u mnie to sie stalo i wyjdziesz na prostą, znajdziesz cudowną pracę i bedziesz miala pieniążki na swoje potrzeby mniej lub bardziej wazne

ojej, przykro mi i to taki wypadek niby niepozorny zrobił takie szkody? SZOK
wiesz mój dziadek ogólnie super krążenia nie miał odkąd pamiętam, zawsze jedna nogę tak od kostki do łydki miał lekko opuchniętą ale wiesz jak to jest jak nie boli to nie chodził z tym do lekarza... no i wchodząc do tramwaju tak się uderzył w palca że aż wszystkie gwiazdy zobaczył, i po tym z tym palcem było coraz gorzej, przechodziło to dalej, stopa zrobiła się takiego dziwnego koloru, i wkońcu porobił badania i wyszło co wyszło, lekarz stwierził że to już dawno powinno byc leczone bo ma złe krążenie, a operacja polegałaby prawdopodobnie na tym że wycięliby mu te zapchane żyły i wstawili zdrowe z innej częsci ciała, mam nadzieję że to wszystko się uda, trzymajcie kciuki dziewczyny bycmoże już w niedzielę będzie miał tą operację

a tak mniej smętnie to
DZIEWCZYNY WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE Z OKAZJI NASZEGO ŚWIĘTA!!!

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 08:58   #2099
__Paulinka__
Zakorzenienie

Wszystkiego Najlepsiejszego KOBITKI

Moj TZ jak narazie chyba o tym nie pamieta leży jeszcze w łóżku i nic smutno mi

Cytat:

niby 6 misiecy, ale jak moj TZ byl ostatnio (4,5 misiaca przed slubem) to odelal go spowrotem, ze ma przyjsc w kwietniu...
a doczekalas sie wkoncu Ksiedza?

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
A jak zapomnisz zawsze możesz zerknąć do mnie

no tak, z Tobą nie zgine

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
akt chrztu z tego co mi wiadomo ważny jest 6 miesięcy ale pewności nie mam
a co do księdza to ja pierwszy raz jak pojechałam do mojej wsi po akt do kościoła to czekałam bitą godzinę i księdza nie było myślałam że wyjdę z siebie

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

wiesz mój dziadek ogólnie super krążenia nie miał odkąd pamiętam, zawsze jedna nogę tak od kostki do łydki miał lekko opuchniętą ale wiesz jak to jest jak nie boli to nie chodził z tym do lekarza... no i wchodząc do tramwaju tak się uderzył w palca że aż wszystkie gwiazdy zobaczył, i po tym z tym palcem było coraz gorzej, przechodziło to dalej, stopa zrobiła się takiego dziwnego koloru, i wkońcu porobił badania i wyszło co wyszło, lekarz stwierził że to już dawno powinno byc leczone bo ma złe krążenie, a operacja polegałaby prawdopodobnie na tym że wycięliby mu te zapchane żyły i wstawili zdrowe z innej częsci ciała, mam nadzieję że to wszystko się uda, trzymajcie kciuki dziewczyny bycmoże już w niedzielę będzie miał tą operację

a tak mniej smętnie to
DZIEWCZYNY WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE Z OKAZJI NASZEGO ŚWIĘTA!!!

za operacje Dziadka
Stary 2012-03-08, 09:02   #2100
Agis88
Raczkowanie

STO LAT WSZYSTKIM KOBITKOM TEGO DNIA!!!!
Co przygotowali dla Was Wasi Tż? Chwalić się szybko! Musze się czymś pocieszyć bo mój idzie wieczorem na piłkę i na basen.... Zo to miałam wspaniałe śniadanie do łóżka

Cytat:
Napisane przez patollek Pokaż wiadomość
ja mam bieliznę ale jeśli chodzi o buty i bieliznę mam to samo

a co do bielizny mam pytanie
kupujecie też pas do pończoch ??? ja mam takie samonośne z silikonem zeby nie spadały ale do kompletu bieliżny który kupiłam można też dokupić pas piękny jest ale nie wiem czy jest sens???
Mi same pończochy wystarczą zawsze zakładam je bez pasa i nigdy mi jeszcze nie spadły....
Cytat:
Napisane przez sinceritta Pokaż wiadomość
z góry przepraszam, jeśli powtarzam temat, ale takie z Was gadułki, że nie sposób przeczytać wszystkiego od deski do deski każdego z każdego dnia czy macie już wybrane sukienki na poprawiny (o ile takie organizujecie oczywiście)??? niby wesele najważniejsze, no ale tak zupełnie tematu kreacji poprawin też nie można pominąć - wkońcu jest się tą Wczorajszą Panną Młodą, no i Bardzo Świeżutko Upieczoną Żoną
no więc krótkie czy długie? jasne, niemal białe, a może białe czy wrecz przeciwnie? zwiewne krecace czy dopasowane i dostojne? wszystko zależy zapewne od pory roku, wystroju sali, liczby gości itp itd..

a jakie sa Wasze preferencje? zwracacie przy tym uwagę na kolorystykę sali??? (pytam tu w sensie zwrócenia uwagi w jakiej kolorystyce wyjdą zdjęciam, bo jak na przyklad fioletowe sciany i sala emanujaca fioletem i panna mloda w dniu poprawin fioletowa to troszke sie to bedzie zlewalo na zdjeciach. a moze nie przejmowac sie takimi ☠☠☠☠☠☠☠ami??)

Kazda opinia mile widziana
Jasna, krótka, obcisła
Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
ostatnio spróbowałam żubrówkę białą i albo ona jakaś trefna była albo to takie nie dobre bo mało się nie

a tak w ogóle dziewczyny to nie chciałam nic wam mówic bo nie wiedziałam czy to wypali, ale postanowiłam sobie poszukac stażu na przezimowanie dopóki mnie wujek nie zatrudni no i... dostałam staż w sklepiku ze srebrem i co najfajniejsze będę pracowała w tym samym centrum handlowym co moja mama
bardzo się cieszę tym bardziej że teraz tak trudno o jakakolwiek pracę
Cytat:
Napisane przez Alejka13 Pokaż wiadomość
Kochane, powiedzcie mi jak sądzicie ile i co trzeba przygotować na małe przyjęcie do jedzenie w restauracji? Ile może ono potrwać, chcę by zdecydowali o tym goście - będę nimi ile zechcą A nie wiem jak ustalić menu... Pomóżcie- mają być najedzeni
My ostatnio byliśmy na takim przyjęciu, trwało od 15 - 19 i z dań gorących na wejście rosół plus drugie danie a potem około 17 jakieś mięsko w sosie grzybowym i na koniec ptyś z barszczem. Wydaje mi się ze tyle wystarczy chyba ze planujesz dłużej pobalować....
Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
Cześć lasencje!

Nie miałam za bardzo czasu Was nadrobić, ale kilianna powiem Ci coś: rewelacyjny pomysł ma jagata z tym ciastem, żeby mały się usmarował i z caaaałej siły pokazał mamusi jak bardzo ją kocha a ona ten uścisk zapamięta do końca życia Tylko musiałby to zrobić z zaskoczenia, żeby go w odpowiedniej chwili nie zatrzymała I niech to będzie czekolaaada ach, chciałabym to widzieć

No i teraz mówię co wyszło z naszym mieszkaniem. Ogólnie du.pa ale nie do końca Otóż wczoraj do północy rozmawialiśmy z rodzicami Tż (głównie tatą) - powiedział, że nie da ani grosza temu facetowi co chce nam mieszkanie sam skredytować bo to na pewno oszust i bandyta i nie mamy w tej sytuacji liczyć na żadną pomoc z jego strony Więc niestety nie udało nam się skołować kasy na tą wpłatę i niestety musieliśmy się z tym pogodzić.
No ale wreszcie mój brat (który jest najwspanialszy na świecie!) wpadł na pomysł, że ma super bliskiego kolegę, który ma kamienicę i w niej mieszkania wynajmuje. Zadzwonił, spotkał się, pogadał i jest opcja! Owszem - to nie kupno niestety i mieszkanie nie jest zrobione, ale: po pierwsze facet nie chce ani grosza odstępnego (normalnie bierze 6 tysięcy), czynsz chce od nas 300zł i do tego dojda nam tylko opłaty (woda, prąd i gaz), możemy w mieszkaniu robić wszystko na co tylko mamy ochotę (każdy rodzaj remontu tj. wyburzanie ścian, dzielenie, wszyyystko), zamelduje nas na stałe i możemy tam mieszkać nawet do końca życia jeśli chcemy. Mój brat i ojciec zadeklarowali, że nam sfinansują cały remont (no może co damy radę to dołożymy od siebie) i jeśli zdecydujemy się mieszkac tam przynajmniej 5 lat to będzie to remont naprawdę porządny i mieszkanko będzie cudowne układ jest rewelacyjny, ma 42 m/kw, jest na II piętrze i co najwazniejsze: reeewelacyjna lokalizacja do pracy mam pieszo jakieś 150 metrów bardzo blisko do banku, do ulubionego klubu, do kościoła, do sklepu, do kina, nawet do lekarza - dosłownie centrum samego centrum! Właściciel jest fantastycznym człowiekiem, wiele zawdzięcza mojemu bratu i cieszy się, że może nam w taki sposób pomóc Oczywiście rodzice tż (zwłaszcza tata) już robią aferę i są na nie. Ale kurde- nigdzie nie wyjdzie nas tak tanio! Będziemy spokojnie w stanie odkładać miesięcznie około tysiąca złotych, co na pewno by nam się nie udało wynajmując normalnie mieszkanie (bo o kupnie i kredycie mowy nie ma przeciez póki co). A tak w zasadzie to podoba nam się ta opcja (i wizja mieszkanka, które sami wyremontujemy jak chcemy) tak bardzo, że przez wieeeele lat będziemy tam mieszkać na pewno
Dziękuję Wam za kciuki
super!!!!!1 Jeżeli Wam to odpowiada to zostańcie przy swoim lokalizacja też jest bardzo ważna ja swojego mieszkania nie zmieniłabym za nic w świecie bo wszędzie mam blisko a co do remontu to jeden już przeszłam i powiedziałam ze na 10 lat wystarczy teraz mam awersje do sklepów typu obi itp....
Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
a ja mam takie pytanie
na spisanie protokołu umawiacie się wcześniej z ksiedzem ? czy idziecie po prostu te 3 miesiące przed
My byliśmy w zeszłym roku zaklepać datę a nastepnym razem kazał nam przyjść po swietach na spisanie protokołu
Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość
Muszę się Wam pochwalić. Dostałam od mojego brata prezent Powiedział, że paczka do mnie przyjdzie i co jest w środku i uwaga, uwaga- cudna prostownica GHD do włosów
Jak ją zobaczyłam, to już nie mogę się doczekać aż do mnie przyjdzie Jeszcze ten kolor

Poniżej jej fotka.
A nie chciałabys sie wymienić za siostrę? W dobrym stanie, mało używana???
Cytat:
Piekne obrączki!!!!! Przy dobrych wiatrach my w niedziele też będziemy mieć je z głowy na razie jesteśmy za klasycznymi.... A możecie powiedzieć jakie napisy dajecie na obrączki?
Agis88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości