|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3512 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
|
|
|
|
|
#3513 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Konia wszystkiego naj naj naj z okazji urodzinek, zadowolenia z dzieci i zdrówka
|
#3514 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny ja może z głupim pytaniemale czy wy się golicie na zero na wargach sromowych i ogólnie tam przy wejściu? bo planuję spróbowac zacząc żniwa się wreszcie zmobilizowałam chociaż mam wrażenie że mam za krótkie ręce
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! Edytowane przez cziqua Czas edycji: 2012-03-08 o 09:57 |
|
|
|
#3515 |
|
Wtajemniczenie
|
Ej Cziqua nie zauważyłam tego rozjaśnionego tekstu i chyba z 7 razy przeczytałam Twój post i się zastanawiałam co za żniwa do jasnej ciasnej
![]() ![]() Tak, ja się tam golę no ale ja stosunkowo nieduży brzucholek mam
|
|
|
|
#3516 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no ja mam właśnie dosyc spory brzuch na razie że tak powiem ogarnęłam szczecinę maszynką elektryczną i grzebieniem co by nie ciągnac się za mocno ale boję się że jednorazówką się jakoś pozacinam chociaż lusterko nie powiem bo pomaga przy tej czynności . bo lekarzowi to chyba nie sprawia większej różnicy czy na zero czy naturalnie(busz) czy tylko przystrzyżone ? a męcza mnie infekcje co chwilę więc się zastanawiam czy taka przystrzyżona fryz na mniej niż 1cm nie wystarczy ?
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#3517 |
|
Zadomowienie
|
ja mam długie kończyny ,wiec daje rade na łyso
![]() cziqa mysle ze wystarczy, ja zauwazylam ze jak sie czesciej gole to czasem mi wlasnie cos tak nie bardzo, taka dlugosc na kilka mm jest ok, lekarzowi to na pewno wszystko jedno ,ja sie czesto pozacinam jak walcze przed wizyta i co nic z tym nie zrobie, bo przeciez nie przypudruje a na porodowce w razie czego to polozne same sobie przygola tak jak trzeba w odpowiednim miejscu
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-03-08 o 10:11 |
|
|
|
#3518 |
|
Raczkowanie
|
Cziqua
gole się na zero, nie wiem jak to będzie teraz bo jest naprawdę ciężko, a planuję co najmniej golic się raz w tygodniu, żeby zawsze być przygotowaną. Czy raz w tygodniu wystarczy na zero dziewczyny? Czy jakbym zaczęła rodzic to po 6 dniach kazaliby mi się jeszcze w szpitalu golić?? ![]() Włosy na nogach mi tylko w ogole nie rozsną. Gladko nawet po 2 tyg. Słabo rosną na głowie-w ciąży farbowałam włosy dopiero z 2 razy. Ale na @@@ i pod pachami busz ![]() Ale nas dużo na dole!
http://enpr.pl/1607 38 tydzień http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3kyh3bf9pv.pngEdytowane przez srubokretka Czas edycji: 2012-03-08 o 10:14 |
|
|
|
#3519 |
|
Zadomowienie
|
chyba kazdemu to przysrasta inaczej
ja po 3-4 czuje sie juz nie bardzo, z reszta mysle ze jak juz zaczniemy rodzic to owlosienie bedzie najmniejszym problemem i w ogole o tym nie bedziemy myslec![]() musze dzis powalczyc w kuchni z szafkami, a takiego mam lenia znowu.
|
#3520 |
|
Rozeznanie
|
Emigra gratulacje!!=)* |
|
|
|
#3521 | |
|
Zakorzenienie
|
Mąż mnie po 7 obudził pięknym bukietem czerwonych róż oraz dał Ptasie Mleczko na śniadanie zjedliśmy HOT DOGI A WAM WSZYSTKIM ŻYCZĘ WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO BO DZIŚ NASZE ŚWIĘTO Cytat:
---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- koniakonia Wszystkiego Najlepszego z okazji urodzin !! |
|
|
|
|
#3522 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!!
Ohoho ile nam sie dziś okazji do świętowania zebrało-pepkówka, urodzinki i nasze święto ![]() to co wznoszę toast (kawką z mlekiem żeby nie było ):za Emigrę-dzielną mamuśkę i jej małą córunię za Konię w dniu jej urodzinek ![]() i za wszystkie babeczki i te małe i te duże w dniu naszego święta! jolka szacun dla Tż-ta! ciekawe,czy mój pamięta....
"Hell is empty and all the devils are here." William Shakespeare Julian:22.03.2012 Leon:26.02.2015 Iiiii nadchodzi nowe ❤️ Edytowane przez balbinka20 Czas edycji: 2012-03-08 o 10:24 |
|
|
|
#3523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja robie to co tydzień
|
|
|
|
|
#3525 |
|
Zakorzenienie
|
wszystkiego najlepszego dziewczyny! Spelnienia marzen i duzo, duzo zdrowia i milosci!!! Gratulacje dla nowych mamus!!!
I dziekuje za gratulacje i cieple slowa w imieniu swoim i Tymonka Dziewczyny bycie mama jest cudowne! Warte kazdego bolu! Ktorego sie nie pamieta i tak! Patrze na Synka i wzroku oderwac nie moge maz takze! Zycze Wam piwodzenia i takiego wypelniajacego po brzegi ogromu milosci i szczescia!
|
#3526 | ||
|
Rozeznanie
|
Kobietki-wszystkiego najlepszego!!
Konia -100lat! Emigra-wielkie gratulacje! Jesteś bardzo dzielną kobietą... my to mamy z tymi porodami! ![]() Cytat:
-u mnie Ewa 2 dni miała coś takiego że ssała częściej i chciała być bliziutko, teraz wróciła do swojego rytmu ![]() Cytat:
Zresztą pogadamy jak urodzisz i będziesz na co dzień z dzieckiem u którego wszystko będzie nowe: wysypka, wzdęcie, inna kupka, marudzenie przy piersi - tutaj trzeba mieć wiedzę, żeby niepotrzebnie się nie stresować i nie panikować właśnie. Więc może jednak się trochę "dokształcić" niż żałować. Mała! jak sobie radzcie? Nie dziwie się że czujesz magie macierzyństwa Rozkoszujcie się tymi chwilami, bo to jest bezcenne
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37cbxmqsll1h4j.png http://suwaczki.slub-wesele.pl/200503293538.html Edytowane przez ivonka7 Czas edycji: 2012-03-08 o 10:38 |
||
|
|
|
#3527 |
|
Zadomowienie
|
dzięki dziewczyny za odpowiedzi jakoś ogarnęłam chaszcze na (!) napewno nie super dokładnie no ale sorry mam wrażenie że ze 4 razy na 4 piętro weszłam taka zasapana
kto moglby pomyslec ze golenie tak meczy a synek nad ranem znowu mnie tak skopał że masakra
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#3528 |
|
Rozeznanie
|
Broń Boże nie chciałam Cię ivonko urazić. Pisałam ogólnikowo. Jeśli takie miałaś odczucie to przepraszam....
|
#3529 | |
|
Zakorzenienie
|
gratulacje dla Emigry
![]() najlepszego dla Koni i dla was dziewczyny wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobiet ![]() wysłałam meza do USC i po wypis moj ze szpitala, zaczynam sie przyzwyczajać do wstawania co 2h w nocy :P jesli mozna to nazwac przyzwyczajaniem sie hehe moze to glupie ale dopieor w domu czuje sie prawdziwa mama, w szpitalu jakos to do mnie nie docierało za bardzo jeszcze ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
![]() i dodaje jeszcze zdjecie synka
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-03-08 o 11:08 |
|
|
|
|
#3530 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej,
Emigra ![]() ![]() klask i: gratulacje Dzięki Dziewczyny za życzenia, mam ten przywilej ,że mogę Wam powiedzieć WZAJEMNIE ![]() A ja mam 18 lat .....do 50 ![]() U mnie dzień piękny, bukiet jest, Dziewczyny też kwiatki dostały, prezent muszę wybrać sama i przymierzyć , teraz myślę jaki by tu placek wszamać ![]() Buziolki
|
|
|
|
#3531 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Staram sie duzo zawsze czytac na interesujacy mnie temat, jednakze staram sie zawsze wybierac artykuly a nie forum aby sie doksztalcic bo na niektorych ( nie mam na mysli naszego ) forach to mozna czasami niezle sie przerazic i co kobietka to opinia , a oczywsicie kazda ma racjeJa uwazam ze kazda z Nas jest i bedzie cudowna mamusia, w koncu wszystkie kochamy nasze dzieciaczki z calego serca i juz duzo dla Nich przeszlysmy Ivonka z twoich postow emanuje pozytywna energia, radosc i milosc I tak bardzo mi sie podoba jak piszesz ile Ewunie tulisz i rozumiesz potrzebe malej zeby byc blisko, bo tak naprawde to jest cudowne i bezcenne - przytulic to male cialko, coz moze byc piekniejszego? A dzieci mimo wszystko rosna tak szybko i na przyklad juz takie roczniaki nie zawsze chca sie tulic! Cziqua ja gole sie na zero przed wizyta, ale na wzgorku tylko przycinam - bo zawsze mam tak podrazniona skore caly tydzien po , ze masakra! A przed porodem nie ma sie co martwic, polozne nas wygola, to naprawde jest blahostka, dziewczyny nie stresujcie sie tym! Ja tam nie mam zamiaru sie katowac jak mi wody odejda albo mega skurcze w nocy chwyca! jak dam rade to ok ,a jak nie to nie ![]() Mala, super ze tak szybciutko zalala Cie milosc Dzisiaj zamowilam fotelik do samochodu i juz mam chyba wszystko w sumie , oprocz ☠☠☠☠☠☠☠kow do torby, co wrzuce na ostatnia chwile. JESTEM GOTOWA
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-03-08 o 11:11 |
|
|
|
|
#3532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Lekarzowi to nie robi różnicy tylko przy porodzie to robi różnicę dlatego wolę żeby to robił tż niż mają mi to robić w szpitalu.
Edytowane przez nowaken Czas edycji: 2012-03-08 o 11:23 |
|
|
|
|
#3534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn. trzeba te wszystkie wiadomości jakoś przesiać przez sito rozsądku , bo czasem co źródło to inna teoria ...Ja do dzisiaj nie wiem ile czasu to niby szkodliwe jedzenko idzie do mleka i jakoś nigdzie odpowiedzi nie mogę znaleźć, a przecież trawienie i produkcja mleka już dawno przez fizjologów jest obcykana z każdej strony
|
|
|
|
|
#3535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3536 |
|
Wtajemniczenie
|
Konia Twoje zdrówko
![]() Cytrynka Wiktorek jest słodziutki Chyba do Twojego męża podobny ![]() Mała super, że jesteś szczęśliwa Ja niestety samotny Dzień Kobiet, ale jak wstałam to już miałam mega długi sms z życzonkami od TŻ dla mnie i córeczki a potem jeszcze telefon i same miłe słowa ![]() a i dziś kończymy 36 tydzień
|
#3537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3539 |
|
Zakorzenienie
|
Cytrynka Synuś cudny,jeszcze raz dużo zdrówka dla Was,
też sobie takiego sprawię na 36 urodziny ![]()
|
|
|
|
#3540 |
|
Wtajemniczenie
|
[B]KONIA WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO - WSPANIALYCH URODZINEK ZYCZE!![/B
cholerka no - ze musial mnie zobaczyc akurat w takim stanie dyrektor przyszedl zobaczyc jak sie miewam przy okazji bo przyjechal do biura, a ja akurat sobie drzemalam, zapuchnieta, rozczochrana w szlafroku ...a on do mnie swietnie wygladasz, dobrze ze Tz tez wpadl i Ivor zaczal swirowac to dyrektor szybko sie zmyl. jak wyszedl to jak popatrzylam na siebie w lustrze to momentalnie sie ogarnelam i pomalowalam oko i sie ubralam![]() oddzwonil do mnie lekarz z przychodni i powiedzial ze jesli nie mam goraczki i wezlow chlonnych powiekszonych i odpadly mi te krostki biale na gardle to narazie nei ma po co robic wymazu, jak to wroci to mam zadzwonic. Jolka alez Tz Cie obdarowal dzis moj zapomnial i tylko zlozyl zyczenia jak powiedzialam ze dzis Dzien Kobiet![]() Mala jakie szczescie od Ciebie bije - superancko!!! Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-03-08 o 11:33 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:09.

):

klask i: gratulacje