|
|
#4711 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kosmetyki mineralne Everyday Minerals - część V
Czyli dobrze zauwazylam ze mimo 3 warstw w ogole nie bylo krycia :/
|
|
#4712 |
|
Wtajemniczenie
|
po kilku testowaniach moge stwierdzic, ze jest okropny!! nie kryje nawet odrobine, mysle że zwylky drogeryjny podklad by wiecej zdzialał
jestem wsciekla, bo zawsze gdy po wielu probach i poszukiwaniach natrafie na SWÓJ kosmetyk to go wycofuja!! ostatnio też tak z kremem miałam zamówiłam kilka próbek z lumiere, nie ma wyjscia trzeba szukac cos nowego |
|
|
|
#4713 | |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny który pędzel hakuro do podkładu mineralnego polecacie? http://kosmetyki-mineralne.com/pedzle-hakuro-c3824.html H51? Chyba jest popularny... Nakładacie tym samym pędzlem podkład i puder mineralny? czy może ten z Pixie? http://kosmetyki-mineralne.com/pedze...top-p1520.html Który byście wybrały?
---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
Edytowane przez zapalniczka89 Czas edycji: 2012-03-08 o 10:20 |
|
|
|
|
#4714 |
|
Zakorzenienie
|
Jakoś przy zamawianiu wydawało mi sie że IT powinno kryć dość mocno a okazuje sie, że nie kryje wcale. Formuła mocno nietrafiona.
|
|
|
|
#4715 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A podkład mineralny, bazę pod minerał (puder bambusowy z jedwabiem, lubinny) nakładam kabuki lub flat topem, ale już sypkie pudry wykończeniowe zwykłym pędzlem do pudru. Gdybyś flatem nakładałam puder wykończeniowy zapewne miałabyś porządną masę na twarzy. Minerały zazwyczaj trzeba deliktanie oprószyć na koniec. Ja jedynie mogę Ci polecić co wpada w 52 - to pisałam już, a w 53? nie wiem.. |
|
|
|
|
#4716 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Nakładam nim primer, podkład i finisher. Jak dla mnie super pędzel |
|
|
|
|
#4717 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Btw. Kochana jesteś. Bardzo mi ułatwiasz sprawę z wyborem.
|
|
|
|
|
#4718 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4719 |
|
Przyczajenie
|
dziewczyny, a jak to jest z tą pojemnością BIGa?? bo np. na everydaycosmetics.pl pojemność wynosi 5,5g a na kosmetyki-mineralne.com 4,8g... więc mają różne pojemności? Czy ten pierwszy sklep podaje wagę razem z opakowaniem? czy jak?
|
|
|
|
#4720 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
możliwe, że tak. ja zamawiałam 5.5g a dostałam opakowanie z 4,8
|
|
|
|
|
#4721 |
|
Przyczajenie
|
aha.. czyli nie ma co się łudzić o 5,5g.. w takim razie podjade sobie do kosmetyki-mineralne.com, chociaż na przesyłce zaoszczędzę. Dzięki za info
|
|
|
|
#4722 |
|
Przyczajenie
|
Witam!
Od kilku dni przeglądam dział o kosmetykach mineralnych i ja też się skusze. Przeglądałam zdjęcia i wasze wpisy. Zdecydowałam się na kilka próbek podkładów i róży. Co do podkładów nie wiem czy znajde swój odcień, a nie chce kupować wszystkich dla jasnej skóry. Jeżeli chodzi o drogeryjny podkład to najbardziej zbliżony jest kolor Buff z colorStay. Ale to jeszcze nie to. Moja skóra (zwłaszcza na szyi) jest bardziej szara? Na twarzy bardziej różowa. Nie jestem dobra w opisywaniu kolorów. Ten kolor mimo tego po dobrym roztarciu stapia się ze skórą. Ale wiecie. Nie dawno zaczęłam swoją przygodę z kosmetykami i wizażem (chociaż mam 25lat) i chce swój ideał Podkłady które wybrałam to:Ivory Fairly Light golden fair fair neutral olive fair Myślicie, że coś znajdę? A może coś jeszcze domówić. Wy bardziej się znacie. Spróbuje dołączyć zdjęcie, chociaż nie wiem czy to się uchwyci. Pozdrawiam. |
|
|
|
#4723 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4724 |
|
Rozeznanie
|
patrząc na zdjęcie to wydaje mi się, że Golden Fair albo Ivory powinien Ci spasować, ale może ktoś jeszcze się wypowie, też mam krótki staż na forum.
|
|
|
|
#4725 |
|
Przyczajenie
|
Witam
Od dawna czytam forum poświęcone kosmetykom EDM. Jak już chciałam je zakupić , spotkała mnie niemiła niespodzianka o której wszyscy wiemy. Mam jednak wyjątkową jedyną okazję, że ktoś przywiezie mi parę kosmetyków ze stanów. Chciałabym więc złożyć swoje pierwsze zamówienie i mam problem. Nie wiem gdzie na stronie jest informacja dotycząca 40% zniżki przy zakupie 12 kosmetyków. Czy to nadal jest aktualne? Dziękuję z góry za odpowiedź |
|
|
|
#4726 |
|
Przyczajenie
|
dzięki Wielkie Sissi. Zamówiłam kilka próbek, przy okazji kilka róży i dwa cienie. Jestem ciekawa jak u mnie będą się spisywać. Jeszcze nie używałam kosmetyków mineralnych to tym bardziej jestem ciekawa.
|
|
|
|
#4727 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4728 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny, ma któraś z was ten pędzel Kuuki? bardzo mnie zaintrygował, miałam go już kliknąć na allegro ale wyczytałam gdzieś, że jest strasznie duży, stąd moje pytanie, czy on się nada do bronzera? jak się nim operuje?
|
|
|
|
#4729 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny na ile Wam starcza duże opakowanie podkładu (używając tylko jednego dzień w dzień)? Są wydajne?
|
|
|
|
#4730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
6 miesiecy dzien w dzien
w snach jest zawsze pięknie Ciepły dom, miejsca dość na twe wierne serce Przyjdzie czas spotkać się potarmosić uszy lub razem na spacer znowu gdzieś wyruszyć Lecz dziś sobie śnij Małymi kroczkami do celu! |
|
|
|
|
#4731 |
|
Raczkowanie
|
A dużo nakładasz przy jednym makijażu? Ja mam wrażenie, że strasznie dużo tego zużywam
|
|
|
|
#4732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w snach jest zawsze pięknie Ciepły dom, miejsca dość na twe wierne serce Przyjdzie czas spotkać się potarmosić uszy lub razem na spacer znowu gdzieś wyruszyć Lecz dziś sobie śnij Małymi kroczkami do celu! |
|
|
|
|
#4733 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny czy moze wiece jaki odcien ma na twarzy ta dziewczyna z tej stronki? Nie moge sie doczytac
http://violethue.onsugar.com/tag/everyday-mineralsSzukam kolorku który podchodzi pod odcien Blondie i China Doll z Lily Lolo ![]() Mozecie mi jeszcze powiedziec jaki jest odrobinke ciemniejszy odcien po sandy fair ? Edytowane przez *milka* Czas edycji: 2012-03-28 o 12:06 |
|
|
|
#4734 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuje Dziewczyny możecie mi powiedzieć jak jest z ta nowa formula chodzi mi o wersje intensive czy mocno rózni sie od starej...? |
|
|
|
|
#4736 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny pisały, że nowa formuła intensive słabo kryje, mimo kilku warstw.
|
#4737 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie wybrałam sobie próbki i pędzle z EDM.com, chciałam już płacić, a tu kiszka :/ Nie wiedziałam, że nie wysyłają do Polski :/ Ale jestem zła
Że polskie strony są, to wiem, ale drożyzna
|
|
|
|
#4738 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny szukam porady. Chcę kupić korektor z EDM,ale nie wiem jaki kolor. Używam podkładu w kolorze fairy light nautral. Jaki odcień/odcienie korektora byłby najbardziej zbliżony?
|
|
|
|
#4739 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4740 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za odzew.
Niestety jestem skazana na zamawianie od polskiego dystrybutora.:/ Gdzie można się dołączyć do jakiegoś zbiorczego zamówienia na minerały EDM? No i nie widzę tego odcienia na kosmetykimineralne.com. Chyba, że ślepa jestem.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kosmetyki mineralne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:20.

. Nakładam nim primer, podkład i finisher. Jak dla mnie super pędzel
Bardzo mi ułatwiasz sprawę z wyborem.

Podkłady które wybrałam to: