|
|
#3961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścień mocy część XXII
Cytat:
Bardzo nie lubię tego, że jak ktoś ma np. w domu brudno, to 'kobieta nie dba'...chłop w koszuli niewyprasowanej to'żona o niego nie dba'...drażniące....bo panowie mają dwie lewe ręce do tego Kiedyś spotkaliśmy się gdzieś ze znajomymi i ja jakoś mówię "Kotku, kupiłam dziś te żarówki, 25 W z małym gwintem', a kumpel 'cooo??Ty wiesz jakie żarówki kupić? wiesz co to jest mały, a co duży gwint??' szok... a dla mnie to nie jest dziwne...moja lampa, to wiem jakie żarówki trzeba kupić
Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2012-03-08 o 11:00 |
|
|
|
|
#3962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3963 |
|
Zakorzenienie
|
Haniu gratuluję córeczki. Jest śliczna!
|
|
|
|
#3964 |
|
Zakorzenienie
|
Co do uczestnictwa męża w porodzie. Nie uważam ze kazdy facet musi bo inaczej nie kocha i jest beee...ale sądzę że jednak powinien spróbować być jak kocha. Nie ma nakazu być non stop, może jak mój być do momentu w którym jest w stanie pomóc. Mąż wychodził jak ja wyłam za bardzo..czasem mówiłam idz- teraz muszę sama. czasem krzyczałam zostań i bądz moim drzewem
(obejmowałam go w pasie i ściskałam z całych sił) . Nie uważam że jest słaby bo wyszedł na sam koniec. Wtedy czuł że nie da rady i ok. Postawa nie bo nie mnie razi. Mam sporo takich kolegów- nie pójde bo po co ja tam. Niefajnie. Nie byłam i nie jestem za tym na przykład żeby facet chodził na szkołę rodzenia i słuchał o nacięciach, nietrzymaniu moczu, hemoridach itd. Dla mnie to dziwne że kobiety zabierają na takie wykłady męża- no bo po co im ta wiedza. Nie pomoże żonie w pozbyciu się hemoroidów. ------------------ Normalnie powiem Wam że da się żyć po tym porodzie. Wlosy wymyte, depilacja zrobiona, perfumy psiknięte, kawka inka jest- Mała śpi jak aniołek w pokoju u taty.
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2012-03-08 o 11:24 |
|
|
|
#3965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Facet moze wyjśc w pewnym momencie,to nie konkurs pt. "kto dluzej" ,ale jesli nie próbuje ,podtrzymuję swoje zdanie o nim jako o cieniasie Nie dlatego,ze źle znosi widok krwi,ale dlatego,ze ma w d.... (wedlug mnie) potrzeby swojej kobiety.
|
|
#3966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie bo nie to głupia postawa, ale argumenty jakieś normalne ok. Ale równie głupia jest dla mnie postawa tak, bo tak
|
|
|
|
|
#3967 |
|
Zakorzenienie
|
Normalnie szał batona
Mąż mi mówi że strasznie chuda jestem. No więc..wyjęłam spodnie które kupiłam w Zarze z myślą ze będą na maj- rozmiar S. SĄ NA MNIE DOBRE
|
#3968 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jeszcze czas na relaks jest i obiad zrobiony ![]() moja kolezanka majac corke 3 miesiace starsza od Mlodej bardzo sie zdziwila ze ja mam juz ciasto upieczone, obiad zrobiony, wlosy umyte, nawet maseczka zrobiona a nawet poludnia nie ma ![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
![]() ty to debesciara jestes zazdroszcze
|
||
|
|
|
#3969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawo ![]() Pokarmisz piersią jeszcze trochę, to się w XS zmieścisz
|
|
|
|
|
#3970 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
Haniu masz dziecko anioła Ja mam totalnie odmienne wspomnienia tych pierwszych dni po porodzie i dogadywania się z dzieckiem. Za to to co napisałaś o bólu rozśmieszyło mnie do łez, chyba żadne słowa nie są w stanie oddać tego jak boli poród więc żadna z nas nawet nie próbuje, zresztą po co? I tak trzeba to przeżyć i tak Mania jest przecudna, nie mogę się na nią napatrzeć i naprawdę nie wygląda jak dziecko po porodzie naturalnym, wcale nie jest zapuchnięta. Stokrotko masz mocno radykalne poglądy. Nawet w kwestii zabaw z dzieckiem się z Tobą nie zgadzam, pomimo tego, że przyznaję rację, że machanie dziecku grzechotką przy twarzy nie jest dla niego żadną rozrywką to jednak nie mam zapędów ograniczania tego typu zabaw osobom trzecim. Zwracam uwagę, że młoda tego nie lubi a potem gdy się rozedrze to taki delikwent ma za zadanie ją uspokoić a ja ubaw po pachy jak widzę jego wysiłki. Oczywistym jest to, że znam swoje dziecko najlepiej ale nie oznacza to ingerencji i ustawiania wszystkich dookoła żeby robili to w jedyny, słuszny sposób. Reaguję wtedy kiedy mojemu dziecku dzieje się krzywda. Co do przeżywania wspólnie porodu to ja doceniam to, że mąż był ze mną i wspierał mnie ale nie zmuszałabym go do tego gdyby nie chciał. Ja w ogóle najchętniej takie sytuacje przeżywałabym sama podobnie jak xzora więc wszelkiego rodzaju pocieszanie działałoby na mnie jak płachta na byka. Aha i co do relacji po porodzie i przed to na pewno pojawienie się dziecka nie rozwiąże kryzysu a małżeństwie ale też bym nie generalizowała, że jak wcześniej było dobrze to i po też będzie sielanka. Pojawienie się potomka zmienia bardzo dużo i trzeba czasu i rozmów wielu żeby relacje się poprawiły, nie wszyscy dogadują się we wszystkich kwestiach o razu.
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
#3971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A to co napisałaś, ja wręcz usilnie oddaję B innym, nawet jak coś mnie wkurza albo nie uważam zachowania za słuszne. Niech poznaje świat, inne poglądy, zachowania a nie tak że tylko to co mama i tata mówi/robi jest słuszne a wszyscy są bee. Dopóki mu się krzywda nie dzieje to nie widzę potrzeby ingerować
|
|
#3972 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale co sie dziwic po takim porodzie, diecie marchwiowo kurczakowej i 6 dniach w szpitalu ![]() szkoda ze wagi nie mam ![]() Cytat:
|
|
#3973 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Butter ale ja nie miałam na myśli że musi być przy porodzie, ale że jeżeli oboje tego chcą i on czuje się na siłach to właśnie dobrze mu zrobi jak będzie. Zobaczy że to nie chop siup, a ogromny wysiłek, że może kobiecie pomóc nawet jeżeli ma być tylko obiektem na który ona się wydziera I zgadzam się z dziewczynami że jak nie daje rady w każdej chwili może przecież wyjść. Poza tym uważam że ten pierwszy kontakt z dzieckiem zaraz po urodzeniu jest niesamowity dla faceta, buduje ogromną więź z dzieckiem. Mój TŻ czasem wspomina jak pierwszy syn pierwszy raz otworzył oczy i "spojrzał" na niego niedługo po urodzeniu. Cytat:
i też mam wrażenie że ogólnie mało się wymaga od facetów, TŻ ma takie koleżanki w pracy co kombinują jak związać koniec z końcem, ogarnąć wszystko, mężowi piorą prasują, obiadki pod nos dają a jaśniepan wraca z pracy i zalega z piwem przed TV albo odpala komputer i ma w du... . Przecież odsiedział swoje w pracy więc czego się jeszcze chce od niego.... ![]() Cytat:
Cytat:
Kobieta w ogóle ma sobie poradzić z pracą, domowymi obowiązkami, wychowaniem dzieci i remontem, a facet przecież nie musi? I nie to, że jestem zdania, że kobieta ma załamać rączki i zdać się tylko na faceta. I twój przykład z żarówkami - dla mnie śmieszne byłoby gdyby kobieta nie potrafiła odróżnić żarówek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
(oczywiście żart) ![]() ja nadal 10 kg do zrzucenia i niestety nie robię nic żeby się tych kg pozbyć aha jedyne czego nie pochwalam to tych psikniętych perfum, to nie najlepsze dla takiego maluszka ![]() A co do tego że przy dziecku da się wszystko ogarnąć, pewnie że się da przy takim leżącym maluchu. Zwłaszcza takim co więcej śpi niż nie śpi to w ogóle bajka jest. Gorzej jak małe stanie na nogi, a jak już się drugie pojawi to czasem nie wiadomo w co ręce włożyć żeby wszystko ogarnąć
|
|
|
#3974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się właśnie zastanawiam nad zrobieniem dziś raclette Mam straszną ochotę...
|
|
|
|
|
#3975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak właśnie mi się wydaje, że nie do końca składnie napisałam, to co chciałam przekazać. To minusy rozmów pisanych, a nie na żywo, ciężko dokładnie przekazać, co się myśli. ![]() Nie mówię, broń boże, że mężczyzna nie ma obowiązków, czy że nic nie można od nich wymagać. Chodziło mi o to, że Stokrotka napisała, że od mężczyzn się mało wymaga, ....więc napisałam tylko, co moim zdaniem wymaga się od mężczyzn, a czego nie wymaga się od kobiet... Co jest zgodnie z normami i ich rolą płciową. Od kobiet innych rzeczy, od mężczyzn innych...i uważam, że każdy powienien mieć obowiązki w związku i spełniać pewne oczekiwania drugiej strony. Nie dopuszczam wracania po pracy i harowania jak dziki osioł, a TŻ na kanapie, cyka po programach. On bierze udział w gotowaniu, sprzątaniu, itp, a ja w remontach itp. I każdy powinien żyć, tak jak mu to odpowiada. Nie wiem czy teraz jasno się wyraziłam ![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Ohhh...przepraszam ![]() Już znalazłaś? Polecam, to super sprawa dla niewielu osób...i właściwie nie wymaga przygotowywania ![]() Ja swoje raclette kupiłam w Lidlu za 120 zł
Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2012-03-08 o 12:45 |
|
|
|
|
#3977 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasnie mi przypomnialas o ciescie marchewkowym chyba zrobie na niedziele ![]() Cytat:
- dzis znalazla dlugopis i pomalowala sobie nogi!!!! i jak skonczyla to przyszla sie oczywiscie pochwalic i oddac dlugopis haha) oczywiscie bo nie bede dyskutowac o wiekszej ilosci dzieci bo to dopiero przede mna haha
|
||
|
|
|
#3978 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do raclette móże kiedyś, wydaje się ciekawe : Cytat:
![]() Chodziło mi o to że przy takim świeżaku to naprawdę jest łatwiej niż przy dziecku chodzącym.
|
|
|
#3979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jeszcze dodalabym c) checi
|
|
|
|
|
#3980 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przy dwójce sobie nie wyobrażam
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
|
#3981 |
|
Zakorzenienie
|
co prawda nie mogę się wymienić doświadczeniami, ale super się Was czyta. Wiem już że kiedykolwiek się nie zdecyduję to dostanę komplet rad
![]() Długo dochodziłyście do siebie po CC? Zostaje duża blizna? I to jest opcja bez Tż, nie może być w czasie zabiegu? |
|
|
|
#3982 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() osobiscie blizne mam dosc gruba ale niektore kobiety maja doslownie kreseczke no i jest ona w takim miejscu ze mozna spokojnie nosic najnizszy typ spodni ![]() u mnie w szpitalu Tz nie mogl byc na sali przy cc, siostra poprosila go od razu na wazenie i mierzenie. Sa szpitale ze nawet na wazenie Tz nie jest proszony.....Moja znajoma rodzila w Anglii i miala cc i jej Tz byl od poczatku do konca, przecinal pepowine i potem poszedl zobaczyc jak mierza Malutka....ale nie wiem jak to wyglada w innych szpitalach. Nam powiedzieli ze w Polsce cc nadal traktowana jest jako operacja nie zabieg i dlatego Tz nie moze byc na sali...ale moze sa jakies "nowoczesniejsze" szpitale
|
||
|
|
|
#3983 | |
|
Zakorzenienie
|
kotek no tak c) też
Cytat:
a wcześniej pisałyście o tym że matka czasem nie dopuszcza żeby dzieckiem ktoś inny się zajmował i potem dzieciak chce tylko matkę. Znam przypadek że facet już po 40, miał młodszą żonę, (ale nie jakaś tam siksa) i ona urodziła dziecko. Wykopała go z domu bo stwierdziła, że tylko ona ze swoją mamusią zajmą się dzieckiem, a jego obecność jest nie wskazana. Mógł powrócić do domu dopiero jak dziecko trochę podrosło ![]() Z dziećmi bywa różnie. Np. mój starszy syn miewał fazy, że tylko mama, a za jakiś czas tylko tata. (od początku oboje się nim zajmowaliśmy ) Teraz jest tak że pewne czynności tylko z tatusiem bo mamusia bee, od innych jest tylko mama, a inne raz ze mną raz z TŻ w zależności od tego jak sobie aktualnie wybierze ![]() W ogóle ma teraz fazę że wszystko jest na nie, nie będzie się kąpał, potem nie chce wyjść z wanny, nie ubierze się itp. itd.
|
|
|
#3984 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ta sytuacja, którą opisujesz, to jakiś absurd? Ten koleś się na to zgodził? Przecież to tak samo jego dziecko, jak żony... jej mamusi już mniej Nie no ....dziwactwo.
|
||
|
|
|
#3985 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
czasami odstawia takie sceny że koszmar. A ten przypadek to faktycznie bardzo dziwny. Ale facet cale życie był sam, taki stary kawaler, w końcu dorwał młodszą piękną żonę którą pokochał miłością bezgraniczną no i ma co chciał
|
|
|
#3986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciężka przeprawa Cię czeka
|
|
|
|
|
#3987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się średnio czułam po cesarce, dochodziłam do normalnego funkcjonowania 2 tygodnie, z każdym dniem było ciut lepiej. Teraz mam prawie niewidoczną, białą, płaską bliznę, która i tak nie wystaje nawet przy niskich majtkach - niczym jej nie smarowałam, jedynie od czasu do czasu. Blizna ma ok. 20 cm długości. TŻ nie było przy CC, ale wiem, że w niektórych szpitalach można mieć towarzystwo i nawet od razu przystawione dziecko do piersi. Na szkole rodzenia była babka, która chciała urodzić sama, choć jej mąż nalegał, żeby jej towarzyszyć Dowiedziałam się później, że faktycznie rodziła sama.
|
|
|
|
|
#3988 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah a jak Twoja książka?
|
|
#3989 | ||
|
Zakorzenienie
|
cześć
Cytat:
Bo nie jestem typem leżącym i smażącym się na plaży, ale moja koleżanka lubi, więc z nią dwa razy byłam, żeby pospać i poczytać, a ona się przysmażyła.Pokój od oceanu Sam hotel w porządku, ale bez rewelacji, przydałby się remont, ale nie ma się do czego przyczepić w sumie - powiedziałabym, że to takie typowe 3 gwiazdki. Sprzątają codziennie, co 2 dni zmieniają ręczniki i na tygodniowy pobyt wymienili nam raz pościel. Za to jedzenie bardzo dobre, duży wybór, dość zróżnicowane - powiedziałabym, że nawet lepsze niż w niejednym hotelu z 4*. My w pokoju tylko spałyśmy, ale jak ktoś korzysta z animacji albo nastawia się na rozrywki w hotelu, to na pewno by się rozczarował, bo animacja kiepska, jakiś drętwy koleś próbujący rozkręcić imprezę i tyle. Raz poszłyśmy i zmyłyśmy się poza hotel. Cytat:
Gdybym miała rodzić, nie namawiałabym tż, że musi przy mnie być, ważne żeby był niedaleko, ale niekoniecznie musi aktywnie uczestniczyć, jeśli by nie chciał Jestem już w domu, ale musiałam się wypisać na własne życzenie, bo chcieli mnie do jutra potrzymać pod pretekstem jutrzejszej konsultacji z neurochirurgiem, u którego byłam już na wizycie za dwie stówki, więc nie spodziewam się przełomów teraz. Ogólnie wyniki mam bez zmian - to co było pop.... jest takie nadal, to co było w normie, jest nadal w normie. |
||
|
|
|
#3990 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem wiem ze perfumy nie- bo dla niej dobrze czuć mój naturalny zapach- ale nie mogłam się opanować. Mały psik na rękę był. Tak ja wiem że teraz to łatwo ogarnąć..im starsza tym gorzej a o dwójce to już nie wspomnę ![]() Cytat:
Ja po SN po 3 godzin poszłam pod prysznic, po 7 już wyglądałam jakbym nie rodziła, a po 2 dniach tak też się czułam. Teraz tylko trochę sie sączy cosik i lekko ciągnie szew
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:51.

Nie dlatego,ze źle znosi widok krwi,ale dlatego,ze ma w d.... (wedlug mnie) potrzeby swojej kobiety.

i jeszcze czas na relaks jest i obiad zrobiony 

(oczywiście żart)