Dziesiątą część zakładamy, zbędne kilogramy zrzucamy! MŻ+WR cz. X - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-07, 22:57   #181
elionka
Raczkowanie

GG do elionka
Dot.: Dziesiątą część zakładamy, zbędne kilogramy zrzucamy! MŻ+WR cz. X

Ja często dodaję kakao do serka homo albo wieśniaka, dorzucam wiórki kokosowe i kilka kropel syropu klonowego. Mniaaam! Chyba sobie jutro wpałaszuję.
elionka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 06:22   #182
aso
Raczkowanie

dzien dobry, zycze milego dnia dla wszystkich kobiet:P
a ja zaczełam dzien od 2 kromek zytniego chleba mam nadzieje ze reszta dnia bedzie równie dobra:P

aso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 06:29   #183
Pstra
Zakorzenienie

W dniu Naszego święta,
Życzę Wam drogie Kobietki, aby wszystkie plany,
nawet te wydające się abstrakcyjne udało się zrealizować.
Szczęścia - dzięki któremu te zamierzenia będą realne.
Zdrowia, które pomoże w ich realizacji.
Pieniędzy - bez których, nawet te najwybitniejsze są niczym.
I przyjaciół, z którymi te sukcesy będzie można dzielić.

Stary 2012-03-08, 06:35   #184
agulaaaa
Zakorzenienie

LittleWoman mówiłam Ci już, że uwielbiam Twoje jadłospisy są takie zdrowe, sycące

Jeu to ładnie zrzuciłaś cm faktycznie łydki Ci coś stoją.. to widzę, że jest nadzieja dla moich ud

ja już wyszykowana zaraz będzie owsianka i kubek 0,6 l potem będę o 17 w domu także jedzonko na wynos jabłka, wieśniak z brzoskwiniami i kanapki... dziś postaram się wieczorem najwyżej jedną kromkę chleba, muszę powoli się odzwyczajać

---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ----------

właśnie.. dziś nasze święto

Samych szczęśliwych dni w życiu Wam życzę
agulaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 06:40   #185
Puchatek0807
Wtajemniczenie

Cześć
ja zaczęłam od mięty z gruszką, jajecznicy i kromki wiejskiego chlebka.

Niebawem zrozumiesz, że to co dziś wygląda jak poświęcanie się, okaże się zamiast tego najwspanialszą inwestycją, jaką kiedykolwiek zrobisz.
Puchatek0807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 06:51   #186
Pstra
Zakorzenienie

ja wczoraj zakończyłam na jajecznicy ze szczypiorkiem
a potem był ruch - 10 min na skakance, godzinka na stepperze i 20 min twistera.
na śniadanie 2 kromki ciemnego, sałata, ogórek i drobiowa
do tego jak zawsze do śniadania w tygodniu czerwona herbata
Stary 2012-03-08, 07:43   #187
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Dzień zaczęłam od 2 pancakesów i pomarańczy, a co dalej nie wiem, bo dzisiaj mam trochę szalony dzień. Postaram się nie objadać, ale na pewno nie wyjdzie mi 5 regularnych posiłków.

Wszystkiego najlepszego, kobitki!

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-08, 07:56   #188
milvunia83
Zadomowienie

Jestem w szoku!
Nie mam za bardzo czasu na śledzenie co piszecie - a ostatnio jesteście wyjątkowo twórcze :P Nowy wątek i już tyle stron!
Ale... powróciłam do dietkowania i ćwiczeń
Także jest dobrze
Nie wiem czemu totalnie nie mogę wciągnąć się w wątek...
A wiem, że jak gubiłam kilogramy z wizażankami to zawsze dużo dawała mi aktywność na forum

PS. Możecie mnie dopisać, do listy na pierwszej stronie, może taki oficjalny gest mnie zmotywuje do aktywności :P

Wszystkiego wspaniałego kobitki - wymarzonej figury! i spełnienia wszystkich kobiecych, dużych i małych marzeń

W oczekiwaniu na dzidzię....

milvunia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 08:02   #189
Pstra
Zakorzenienie

a tu wierszyk na poprawę humoru

Dzisiaj dzień kobiet więc cycki w górę
i odrzuć z twarzy gradową chmurę,
niech żyje cellulit i kurze łapki,
bo i tak jesteśmy fajowe babki!

Właśnie jakaś dziewczynka w radio mówiła po co są kobiety. A więc po to, że jak przyjdzie w nocy albo nad ranem zmęczony, to ona mu wyprasuje koszule. Więc do żelazek!!!

Edytowane przez Pstra
Czas edycji: 2012-03-08 o 08:05
Pstra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 08:33   #190
jeu
Zakorzenienie

Pstra - wierszyk super, uśmiałam się

ja dzień zaczęłam od owsianki z mixem owoców tropikalnych i płatkami migdałowymi oraz serkiem homo 0% z aromatem i słodzikiem, także się najadłam na drugie planuję szklankę maślanki z winogronami czerwonymi

ocet mnie nieźle przeczyścił, 2x już w kibelku byłam :P także chyba działa tak jak powinien

a co do cm, no ładnie zgubiłam, wiem. najbardziej to widzę po brzuchu jednak co z tego, że zgubiłam uda, jak nie zgubiłam łydek... i mama mojej przyjaciółki mi powiedziała, że przez moje łydki moje uda wyglądają na dużo większe :/ niestety, jest to prawdą - muszę po prostu się dobrze ubierać, bo można dużo defektów ukryć :P

no i najlepszego!
dużo uśmiechu, radości, energii i motywacji
Stary 2012-03-08, 08:43   #191
elionka
Raczkowanie

GG do elionka

Ja zaczęłam od zaspania do szkoły =.= Chyba zostaję w domu, wyleczę się chociaż.
Już po śniadanku - jogo nat. z wkrojonymi truskawkami, otrębami i płatkami owsianymi. Dla osłodzenia mała łyżeczka konfitury żurawinowej. Pycha! Czuję wiosnę w powietrzu!

Dzisiaj szykuje się niemalże całkowicie wolny dzień, więc troszkę poćwiczę. Co prawda w domowych warunkach, ale lepiej tak niż wcale. Po wczorajszym hulaniu oczywiście cała obolała ;d
elionka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 08:54   #192
Pstra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elionka Pokaż wiadomość
Dzisiaj szykuje się niemalże całkowicie wolny dzień, więc troszkę poćwiczę. Co prawda w domowych warunkach, ale lepiej tak niż wcale.
Ja ćwiczę tylko w domu i nie narzekam Może czasami mniej się chce, ale chyba i tak bardziej niż wyjść z domu. A poza tym nie pokazuję się obcym, bo wstydzę się mojej dolnej połowy ciała
Stary 2012-03-08, 08:56   #193
LittleWoman
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość
Kurcze ja dziś jadłam z jabłkiem i cynamonem ale z tym kokosem i bananem też muszę spróbować bo uwielbiam obie te rzeczy a Ty robisz taką gęstą czy bardziej rzadką?
To zależy, różnie wychodzi , dziś była dość gęsta, długo nasiakała wodą .
Dorzuciłam garść płatków CornFlakes, fajnie chrupało

Cytat:
Napisane przez agulaaaa Pokaż wiadomość
LittleWoman mówiłam Ci już, że uwielbiam Twoje jadłospisy są takie zdrowe, sycące
staram się

Cytat:
Napisane przez elionka Pokaż wiadomość
Ja zaczęłam od zaspania do szkoły =.= Chyba zostaję w domu, wyleczę się chociaż.
Już po śniadanku - jogo nat. z wkrojonymi truskawkami, otrębami i płatkami owsianymi. Dla osłodzenia mała łyżeczka konfitury żurawinowej. Pycha! Czuję wiosnę w powietrzu!

Dzisiaj szykuje się niemalże całkowicie wolny dzień, więc troszkę poćwiczę. Co prawda w domowych warunkach, ale lepiej tak niż wcale. Po wczorajszym hulaniu oczywiście cała obolała ;d
Brzmi smacznie, choć ja pewnie zastąpiłabym jogurt serkiem homo lub twarożkiem, co by więcej białka było

Też miałam bardzo obolałe początki z moim hh , do dziś mam zawsze siniaki. Pohulam dziś troszkę, żeby choć delikatnie się poruszać .

Wczoraj usłyszałam, że schudłam

Wiary w siebie, uśmiechu i radości każdego dnia, Kobietki!

Jeu, Twoja owsianka kusi , robię dziś zakupy, więc dorzucę płatki migdałowe do listy i jakąś mieszankę egzotyczną !

Edytowane przez LittleWoman
Czas edycji: 2012-03-08 o 08:57
LittleWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 09:17   #194
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Kurcze, tak kusicie tym hh że muszę się chyba w końcu nauczyć kręcić

Stary 2012-03-08, 09:19   #195
jeu
Zakorzenienie

wpadł mi jeden cukierek - Michałek ;D kolega na studiach rozdaje z okazji Dnia Kobiet :P był pyyyszny xD ale jeden nie zaszkodzi, mam nadzieję. i muszę powstrzymywać swoje łakomstwo, nauczyć się jeść jeden kawałek ciasta, jednego cukierka, a nie od razu wpadać w ciąg.

a wieczorem stretching dla odmiany dla relaksacji mięśni. nigdy nie byłam, więc pewnie jutro i tak będę połamana, bo w ogóle nie jestem rozciągnięta a wieczorem pewnie 40 minut hula hop (po 20 minut na każdą stronę ) do Tudorów i 8minótówki - na brzuszek i pośladki i może dorzucę 10 minut na ćwiczeń na łydki, może uda mi się schudnąć z nich jakimś cudem 2cm...

muszę orientacyjnie liczyć kalorie i nie przekraczać 1700-1800 dziennie, bo ostatnio za dużo mi się je... heh ;p i więcej wody w siebie wciskać, bo piję ok. 1l dziennie :/

elionka - w domu można dać sobie niesamowity wycisk. polecam trening z Mel B :P

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Kurcze, tak kusicie tym hh że muszę się chyba w końcu nauczyć kręcić
bardzo polecam ja sama uczyłam się kręcić ok. 2 tygodnie w obie strony... w prawą stronę poszło mi dużo szybciej, około tygodnia mi to zajęło ;p a teraz mogę kręcić i kręcić
z tym, że na początku nie polecam kręcić za długo hh z masującymi kulkami, bo siniaki gwarantowane. jak już kiedyś mówiłam, ja wyglądałam jakbym była ofiarą pobicia ciężkiego, miałam aż takie siniaki, ale ja zdecydowanie na początku przesadziłam i z godzinę kręciłam zamiast 10-15 minut XD teraz czasami są siniaki, ale już nigdy takie wielkie
fajnie wyrabia talię ale myślę, że o tym może świadczyć mój spadek cm :P

Edytowane przez jeu
Czas edycji: 2012-03-08 o 09:29
jeu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 09:38   #196
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Napisane przez jeu Pokaż wiadomość
bardzo polecam ja sama uczyłam się kręcić ok. 2 tygodnie w obie strony... w prawą stronę poszło mi dużo szybciej, około tygodnia mi to zajęło ;p a teraz mogę kręcić i kręcić
z tym, że na początku nie polecam kręcić za długo hh z masującymi kulkami, bo siniaki gwarantowane. jak już kiedyś mówiłam, ja wyglądałam jakbym była ofiarą pobicia ciężkiego, miałam aż takie siniaki, ale ja zdecydowanie na początku przesadziłam i z godzinę kręciłam zamiast 10-15 minut XD teraz czasami są siniaki, ale już nigdy takie wielkie
Chyba najpierw spróbuję nauczyć się na takim dziecięcym bo mam w domu Ale na czym właściwie to polega? Bo pamiętam że jak byłam mała to próbowałam się nauczyć przez wiele lat i nigdy nie udało mi się więcej niż 1 obrót zrobić Są jakieś specjalne techniki czy po prostu ja jestem beztalenciem?

Twoje spadki z centymetrów są niesamowite! Żałuję że ja się nie zmierzyłam przed dietą i ćwiczeniami.

Stary 2012-03-08, 09:40   #197
Pstra
Zakorzenienie

Cytat:
wpadł mi jeden cukierek - Michałek ;D kolega na studiach rozdaje z okazji Dnia Kobiet :P był pyyyszny xD ale jeden nie zaszkodzi, mam nadzieję. i muszę powstrzymywać swoje łakomstwo, nauczyć się jeść jeden kawałek ciasta, jednego cukierka, a nie od razu wpadać w ciąg.

jeden cukierek na pewno nie zaszkodzi, i nie myśl o nim negatywnie, bo wiadomo, że czekolada dodaje energii i poprawia humor

ja nie mam miejsca w domu na kręcenie hh, dlatego kręcę się na twisterze, też są efekty
ja też żałuję, że się nie zmierzyłam przed dietą i ćwiczeniami
Stary 2012-03-08, 09:49   #198
smerfetka2808
Zakorzenienie

Najlepszego Moje Kochane i aby te nasze kg juz sobie poszły w sina dal

Tak w ogóle to witam Was w ten jakże słoneczny dzień
Dziś na śniadanie mi wpadła kiełbasa smażona na cebulce ale już II będzie super bo koktail i jakieś coś jeszcze do tego

Pstra, super wierszyk ładnie wczoraj poćwiczyłaś kurcze ja nie mam steperka w domku ehh....

Jeu, a tym hh to trzeba kręcić w obie strony? bo ja tylko w jedną cały czas kręcę wczoraj był mój rekord bez przerwy 10 min na hh a dobry jest ten ocet? Ja bym chyba tak nie mogła żeby mnie tak czyściło codziennie bo mam anty i wtedy ich skuteczność się podobno zmniejsza

Miss, ja stoję prosto jedną nogę mam troszkę do przodu i kręci się ruszam się tak jakby w tył i w przód nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć :P ja się zmierzyłam ale nawet nie chcę na te moje wyniki patrzeć

Little, a no to właśnie mi wczoraj wyszła taka gęsta że była aż obrzydliwa ale to co rzadsze zjadłam a bardziej gęste mój piesio wszamał i byłam w szoku że to zjadła
Stary 2012-03-08, 09:56   #199
jeu
Zakorzenienie

moje pomiary są z listopada, jakieś takie przeddietowe, na ostro za dietę wzięłam się w połowie grudnia ale no przyjęłam tamte pomiary za wyjściowe no jednak schudłam prawie 6kg, dużo ćwiczę i udało mi się stracić mało mięśni, z czego jestem zadowolona bo niestety przy deficycie ciężko te mięśnie utrzymać... :/ i ciężko też je zbudować a tłuszcz? łatwo się go dorobić, a spalić

to zmierzcie się teraz, na pewno będziecie mieć co porównywać za jakiś czas a to bardzo motywuje

no hula hop... na yt są filmiki dla początkujących jak kręcić ja sobie pooglądałam generalnie chodzi o to, żeby ruszać biodrami, a nie całym ciałem i jakoś pójdzie. i nie warto się demotywować.. ile ja się nairytowałam jak się uczyłam kręcić, o mamo. ile ja się wulgaryzmów nagadałam... nawet chciałam hula hop przez okno wyrzucić, ale nie poddałam się i się udało w końcu
to lekkie hula hop jest dobre do nauki, tylko sobie je jakoś dociąż - cięższe łatwiej utrzymać w powietrzu to moje waży niecały kilogram z wypustkami i jest akurat, choć może za jakiś czas kupię sobie cięższe

a teraz przez Was myślę o rolkach jak byłam mała to dużo jeździłam. a rolki tanie, mogłabym nawet na uczelnię jeździć (po 10 minut w jedną stronę ale ciii, przynajmniej mam ścieżkę rowerową ) i też do lasu, ale tu już z 30 minut w jedną stronę po ścieżce kurde, muszę przemyśleć, bo to drogie nie jest, a roweru nie chcę (nie mam gdzie trzymać i dużo droższy :P)

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:
Jeu, a tym hh to trzeba kręcić w obie strony? bo ja tylko w jedną cały czas kręcę wczoraj był mój rekord bez przerwy 10 min na hh a dobry jest ten ocet? Ja bym chyba tak nie mogła żeby mnie tak czyściło codziennie bo mam anty i wtedy ich skuteczność się podobno zmniejsza
tak, powinno się kręcić w obie strony bo jak kręcisz w jedną stronę to będziesz miała wcięcie większe z jednej strony niż z drugiej, także mykaj się uczyć kręcić na drugą stronę
też biorę tabletki anty z tym, że ten ocet nie przeczyszcza biegunkowo, tylko normalnie działa jak błonnik, o. a chyba, można załatwić się normalnie więcej niż jeden raz dziennie, co nie?

Edytowane przez jeu
Czas edycji: 2012-03-08 o 09:57
jeu jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-08, 10:09   #200
smerfetka2808
Zakorzenienie

Cytat:
tak, powinno się kręcić w obie strony bo jak kręcisz w jedną stronę to będziesz miała wcięcie większe z jednej strony niż z drugiej, także mykaj się uczyć kręcić na drugą stronę
też biorę tabletki anty z tym, że ten ocet nie przeczyszcza biegunkowo, tylko normalnie działa jak błonnik, o. a chyba, można załatwić się normalnie więcej niż jeden raz dziennie, co nie?
o matko kochana to muszę się nauczyć też w drugą nie chcę wyglądać jak jakiś paralityk :P acha ja myślałam że masz biegunki a nie tak zwykle a dobre to jest w ogóle, że tak zapytam? o smak mi chodzi
Stary 2012-03-08, 10:21   #201
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Miss, ja stoję prosto jedną nogę mam troszkę do przodu i kręci się ruszam się tak jakby w tył i w przód nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć :P ja się zmierzyłam ale nawet nie chcę na te moje wyniki patrzeć
Ahaaaa, czyli to jednak ja jestem głupia, bo kręciłam się w kółko

jeu, pooglądam te filmiki na youtube i dociąże hh tak jak mówisz

Stary 2012-03-08, 10:24   #202
jeu
Zakorzenienie

Cytat:
o matko kochana to muszę się nauczyć też w drugą nie chcę wyglądać jak jakiś paralityk :P acha ja myślałam że masz biegunki a nie tak zwykle a dobre to jest w ogóle, że tak zapytam? o smak mi chodzi
w smaku... no powiem tak - na gardle czuć kwas, trochę wypala, a smakuje jak dla mnie trochę zgniłymi jabłkami. ale da się przeżyć, jak dla mnie jest okej. niestety, laski narzekają na smak. ja się nastawiłam na najgorsze co możliwe, bo jednak też pachnie kwasem i się miło zaskoczyłam

a ocet oprócz tego, że pomaga w odchudzaniu (choć wiadomo, jak to jest - nie wiadomo czy rzeczywiście pomaga) to zawiera pektyny, obniża cholesterol, zapewnia uczucie sytości... i takie tam

zalecane jest picie 3x dziennie, ja zamierzam pić 1-2x dziennie. na pewno będę pić na czczo od razu po wstaniu i tuż przed snem jak będę o tym pamiętać :P

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:
nie martw się, ja też tak zaczynałam
i pooglądałam te filmiki i mi pomogły tylko cierpliwości, nie poddawaj się na początku w ogóle nie będzie się kręcić, potem będzie Ci się udawać kilkadziesiąt sekund i potem polecą całe minutki i godziny
Stary 2012-03-08, 10:26   #203
smerfetka2808
Zakorzenienie

Cytat:

jeu, pooglądam te filmiki na youtube i dociąże hh tak jak mówisz
Hehe wiele osób tak na początku robi a to tylko trzeba wykonywać dwa ruchy w pozycji prostej więc na pewno dasz radę tylko nie obciążaj za dużo bo będą takie siniaki że ło

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Jeu, ja to bym chyba nie dała rady tego wypić w ogóle octu nie cierpię bleee....kurka idę spróbować kręcić w drugą stronę :P
Stary 2012-03-08, 10:32   #204
jeu
Zakorzenienie

smerfetka, ja się przełamałam, co mnie nie zabije to mnie wzmocni i powodzenia w kręceniu, uda Ci się
Stary 2012-03-08, 10:37   #205
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
nie martw się, ja też tak zaczynałam
i pooglądałam te filmiki i mi pomogły tylko cierpliwości, nie poddawaj się na początku w ogóle nie będzie się kręcić, potem będzie Ci się udawać kilkadziesiąt sekund i potem polecą całe minutki i godziny
Cytat:
Hehe wiele osób tak na początku robi a to tylko trzeba wykonywać dwa ruchy w pozycji prostej więc na pewno dasz radę tylko nie obciążaj za dużo bo będą takie siniaki że ło
To cieszę się że nie jestem sama z moją nieudolnością Dobra, dzisiaj moja chwila prawdy, wezmę hh od dziadków, bo chyba tam jest i spróbuję pokręcić Dzięki za wskazówki.

Ja ostatnio próbowałam pić na czczo letnią wodę z cytryną bo podobno dobra na przemianę materii, ale ciągle zapominam. Muszę do tego wrócić.

Właśnie jem sałatkę z ciecierzycy, ogórka kiszonego, cebulki, kukurydzy, domowego sosu czosnkowego i nori ^^

Stary 2012-03-08, 10:46   #206
Pstra
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie jem sałatkę z ciecierzycy, ogórka kiszonego, cebulki, kukurydzy, domowego sosu czosnkowego i nori ^^
Ja zjadłam jabłko i piję białą herbatę z malinami
Stary 2012-03-08, 10:48   #207
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

No cóż, ja sobie dziś rano pofolgowałam jeśli chodzi o cięższe rzeczy więc raczej do końca dnia postaram się jeść lżej. Okazało się że jednak nigdzie nie idę więc mogę spokojnie planować jedzenie

Stary 2012-03-08, 10:54   #208
aso
Raczkowanie

ja tez pije herbatke, zdrowko

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

ja namowie mojego ze zamiast gdzies isc, to zrobie koktaj mleczno bananowo- truskawkowo na dzien kobiet:P przekupie go jak nic:P

Stary 2012-03-08, 11:05   #209
Pstra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aso Pokaż wiadomość
ja tez pije herbatke, zdrowko

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

ja namowie mojego ze zamiast gdzies isc, to zrobie koktaj mleczno bananowo- truskawkowo na dzien kobiet:P przekupie go jak nic:P
i dorzuć buziaka
Stary 2012-03-08, 11:22   #210
aso
Raczkowanie

ja mam dostac, bo zazyczylam sobie :P

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości