|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część V
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3602 |
|
Wtajemniczenie
|
łeeee
mam nadzieję, że jednak nieraz mi się przyda...mam kilka fajnych par spodni, które bym jeszcze ponosiła....
|
#3603 | |
|
Zakorzenienie
|
ooo zapytam zapytam
a moj tz rano mi obiecał ze dzis dostane big orgazm sprawdzenie czy to co widział an usg tydzien temu to było rozwarcie zaczynajace sie czy co innego . Miał podejrzenie ze to albo to albo jakies skupisko sluzu Cytat:
|
|
#3604 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
|
|
#3605 |
|
Zadomowienie
|
Co sądzicie o tym dywanie http://allegro.pl/dywan-200x400-cm-p...108853562.html , znacie może jakieś stronki z nowoczesnymi dywanami do salonu ?
|
|
|
|
#3606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3607 |
|
Rozeznanie
|
Wiecie co?Ja mam doła bo niewiem kompletnie co mam jeść
Kiedyś obawiałam się, że jak zajdę w ciążę to będę ogromna (moja mama bardzo przytyła w czasie ciąży i nie zrzuciła tego), a ja z ledwością przytyłam 1kg przez 19-naście tygodni, tyle, że na początku ciąży nie miałam problemów z tą skazą białkową a czym starsza ciąża tym gorzej Zapisałam się na badania prenatalne, mam 28.03, z moich obliczeń wychodzi, że to będzie 20tydzień i 6 dzień ciąży, czyli koniec 21 tygodnia. Mała jest o 4 dni starsza niż wynika to z OM, więc obawiam się czy to nie będzie za późno? wszędzie piszą 18-22 tydzień.
|
|
|
|
#3608 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja mam dużo dłuższych koszulek-oversize i wtedy można coś takiego wykorzystać....bo tak mi żal spodni które mają tylko jeden sezon i tak mi się podobają, że i z brzuszkiem chciałabym w nich pobiegać
|
#3609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do tygodni i badan to ja mam 15 marca bede wtedy w 21+6 dniu a mała jest starsza o 4 dni tez. Wiec tez bede tak jakby po terminie. Ale jak sie rejestrowałam to chcąz w 4d te badanie polowkowe musze miec skonczone 22 tygodni. Wiec widocznie nie jest za pozno
|
|
#3610 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3611 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Malwina - gratuluję córci. Na tym etapie 2,8 cm to raczej FL, czyli długość kości udowej. Sprawdź.
|
|
|
|
|
#3613 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Macie 25 najgłupszych przesądów ![]() Cytat:
![]() A ciastka mi się przypaliły
|
||
|
|
|
#3614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3615 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3616 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Masakra,najlepiej spod kołdry nie wychodzić przez 9 mcy Cytat:
Polecam Ci wybrać się do sklepu z dywanami perskimi/tureckimi/afgańskimi. Mają zazwyczaj też w ofercie dywany z wzorami nowoczesnymi i takie dywany są super jakościowo (ręcznie tkane, wełniane) i nie są tandetne jak te marketowe. Jakbyś była z okolic Wawy poleciłabym Ci sklep, w którym kupowałam. Często mają promocje i wyprzedaże
|
||
|
|
|
#3617 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na allegro widzę że nie są za ciekawe |
|
|
|
|
#3618 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej kochane
matko ile ja śpię, dziś wstałam o 12.00 ![]() Dziewczynki które mają dziś wizyty trzymam mocno kciuki ![]() u mnie dziś pogoda idealna, słońce świeci, wiosna pełną gębą,aż chce się na dwór wyjść mały mnie od wczoraj tak kopie, że widać gołym okiem jak brzuch się rusza, potrafi przez godzinę non stop kopać
|
|
|
|
#3619 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie kobitki w dniu naszego święta!
Wczoraj jeszcze któraś z Was pytała czy biorę żelazo - póki co wcześniej brałam pregna plus a teraz prenatal i nic poza tym. W porównaniu z poprzednią morfologią hematokryt i hemoglobina są bez zmian ale znów spadły mi płytki więc musimy je obserwować. Odnośnie wizyty zapomniałam jeszcze napisać, że przez moment widzieliśmy nasze maleństwo w 3d ![]() Dziś rano pojechaliśmy w końcu do urzędu zaklepać termin i oficjalnie 21.04 mam zostać żoną hihi Wczoraj byłam w sklepie z bielizną ciążową i ubraniami - kupiłam sobie świetne gatki bezszwowe - rewelacja! Niby się małe wydawały ale babeczka powiedziała, że będą dobre i faktycznie są i będą spoko do końca ciąży bo tak się rozciągają. Poza tym pytałam ją o sukienki ślubne i w przyszłym tygodniu ma być taka, która mi się podoba i to poniżej 200zł Zobaczymy tylko czy będzie pasować To ta biała ze zdjęcia
|
|
|
|
#3620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To na pewno nie bedzie za pozno, nie martw sie. zawsze sie mozesz upewnic u lekarza
|
|
#3622 |
|
Zakorzenienie
|
Kobiety mają siłę która zdumiewa mężczyzn. Mają dzieci, przezwyciężają trudności, dźwigają ciężary,ale obstają przy szczęściu, miłości i radości. Uśmiechają sie gdy chcą krzyczeć, płaczą gdy są szczęśliwe i śmieją się kiedy są zdenerwowane. Walczą o to w co wierzą, sprzeciwiają się niesprawiedliwości, nie zgadzają się na "nie" jako odpowiedź, kiedy wierzą, że jest lepsze rozwiązanie. Nie kupią sobie nowych butów, ale dzieciom tak... idą do lekarza z przestraszonym przyjacielem, kochają bezwarunkowo, płaczą kiedy ich dzieci osiągają sukcesy. Łamie im się serce kiedy umiera przyjaciel, cierpią kiedy tracą członka rodziny, ale są silne kiedy nie ma skąd wziąć siły. Wiedzą, że objęcie i pocałunek może uzdrowić zranione serce. Kobiety są różnych wielkości, kolorów i kształtów. Prowadzą, latają, chodzą lub wysyłają Ci maile, żeby powiedzieć Ci : KOCHAM CIĘ. Serce kobiety jest tym co powoduje, że świat się kręci. Przynoszą radośc i nadzieję, współczucie i ideały. Kobiety mają wiele do powiedzenia i do dania. Tak serce kobiety jest zadziwiające.
to tak ode mnie na dowartosciowanie sie bylismy z tztem w MCDonalds :P i pochodzilismy po sklepach bo chcialam sobe cos kupic ale oczywiscie nie ialam weny jakos ostatnio nie umiem sobie nic kupic a musze bo juz nei mam w czym chodzic, chcialam sobie kupic jakies dresy i jakies spodnie do pracy i nic mi sie nie podobalo. Ehhh....... ale za to kupilam sobie ekelrki
|
|
|
|
#3623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciesze sie, wrzuc nam pozniej zdjecia w tej sukience ![]() Nie moge sie doczekac mojego slubu Tez musimy sie wziac za zaklepanie terminu.
|
|
#3624 |
|
Wtajemniczenie
|
karmeelek śliczna sukienka, ładnie podkreśli brzuszek
|
|
|
|
#3625 |
|
Zadomowienie
|
A to te gatki, które kupiłam http://moda.allegro.pl/bezszwowe-maj...184788711.html i tą górę też sobie wziełam do biegania po domu
![]() A sukienka mi się też niesamowicie podoba - zobaczymy w realu co to z tego wyjdzie... |
|
|
|
#3627 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3628 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- mam taki brązowy dywan w pokoju już 2rok i jestem bardzo zadowolona
|
||
|
|
|
#3629 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3630 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkie mamusie w dniu naszego święta
![]() kilka dni mnie nie było i jeszcze nie czytałam co u Was, zaraz się za to zabiorę i zapewne nie dam rady wszystkiego przeczytać wybaczcie sporo tego jestja już mam zwolnienie na stałe, trochę miałam obowiązków z tym związanych ale w końcu odpocznę i będę mieć więcej czasu dla Was ![]() mój mały już mocna kopie ale w porównaniu z pierwszą ciąża jest dużo mniej ruchliwy, ciekawa jestem czy będzie spokojniejszym dzieckiem ![]() trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i zabieram się za czytanie co u Was
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-03-08 o 13:44 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:37.

wszędzie piszą 18-22 tydzień.