mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2 - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-08, 10:16   #601
dygotka8
Zakorzenienie

Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2

nikaa ja sie czuje jsie nijakfryzjera widziałam ostatnio 4 m-ce ten,odrosty na kilka cm(siwe),na didatek ciagle w jakich brudnych ciuchach bo ci sie przebiore to młoda uleje..na mnie

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 10:16   #602
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

elfik Oli az tak sie nie darla,wiec to tez inna sprawa....
nie robisz mu krzywdy,to dla jego dobra aleprzemeczyc niestety swoje trzeba,musi wiedziec ze ty rzadzisz ,nie on!
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 10:20   #603
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
nikaa ja sie czuje jsie nijakfryzjera widziałam ostatnio 4 m-ce ten,odrosty na kilka cm(siwe),na didatek ciagle w jakich brudnych ciuchach bo ci sie przebiore to młoda uleje..na mnie
hmmm.. a może umów się z fryzjerką na telefon? zrobiłaby ci włoski w domu?
a ja też w ciuchach nei bardzo chodze po mieszkaniu, bo mi mleko na bluzkach się leje i mam plamy non-stop i pachnę mleniem a to nie uwodzicielski widok ale co tam

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2012-03-08 o 11:01
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 10:25   #604
dygotka8
Zakorzenienie

co do fryzjerki to niestety nie ma takiej opcji

Stary 2012-03-08, 10:30   #605
muffinka90
Zakorzenienie

pada snieg... mokry... fuuuu

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 10:36   #606
szyszymora92
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
u nas na rękach też jest ok jak nie przeoczę oznak sennosci ale będzie ważył coraz więcej i co wtedy????

ale usypia, odkładasz go i jest awantura? czy ok?
ja już mam problem bolącego kręgosłupa,bo mój książe waży 6,5 kg, a ja ledwie 41 i nie mam siły go nosić dłużej niż 5minut.
ale ja już naprawde wszystkiego próbowałam, nie poddawałam się po 1. dniu, ale np. po 5...
szyszymora92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 10:37   #607
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
a za ile działke kupił?
bo to tez zalezy gdzie

Baha gratuluje

Oni akurat dostali działke od rodziców, ale u ans mozna kupić działke za 60 tys.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 10:39   #608
truscafka
Zadomowienie

Cytat:
Truscafko-niwe wiesz ile płacicie za nmocke w Golebiewskim
dzieki za lnka
aaaa ja myslalam ze chodziło o cene za dobę w chorwacjii

za weekend w golebiu w wiśle zawsze płace ok. 1200 zł z all inlusive,
jedziemy teraz 13-15.04 to jakos tak wyszło - z tym ze mamy 10% znizki z kartą stałgo klienta i to juz jest po rabacie

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 10:40   #609
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cześć dziewczyny

Wszystkiego naj naj w Dniu Naszego Święta

My zaraz zbieramy się na rehabilitację i do logopedy (bo kazali jechać). Pani doktor kazała zabrać ze sobą słoiczek, łyzeczkę i bedzie mnie uczyć prawidłowo karmić dziecko No i doradzi co mam zrobić skoro moja gwiazda nie chce pić z butelki

Tą siatkę z canpola kilka razy widziałam w superpharmie, będę się musiała się w nią w takim razie zaopatrzyć

Ja prezent na Dzień Kobiet dostałam już w niedzielę. Śliczny łańcuszek z zawieszką od swarowskiego, do kompletu. Ogólnie tż to mnie rozpieszcza z biżuterią od swarowskiego, co nóż coś dostaję szkoda tylko że ja całymi dniami sama z malutką. Już mi się marzy gdzieś wyjść sama a to się nie da. W sobotę tż wychodzi na drinka i na imprezkę z kumplami, a my znowu zostaniemy same

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 10:41   #610
dygotka8
Zakorzenienie

Truscafko-fajnie,ze jedziesz.ja przy moich zarobkach nigdy nie będzie mnie stać na pobyt w tym hotelu:mur : porażka

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2012-03-08 o 10:44
Stary 2012-03-08, 10:51   #611
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
a ja juz 2 mies temu zamowilam z bobovity paczke i nic nie mam a zaraz sie wyprowadzimy i doopa.

dziewczyny dostalyscie cos z tych ankiet co w szpitalu sie wypelnia? Ja nic, a pamietam, ze mamy siostra co rusz cos dostawala

Ja tez jeszcze nic nie dostałam a koleżanka któa rodziła tydzien wczesniej mówi ze jej non stop cos przysyłaja wrrrr:p ala:

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Wszystkiego Naj mamusie i ich córusie

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 11:03   #612
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
u nas na rękach też jest ok jak nie przeoczę oznak sennosci ale będzie ważył coraz więcej i co wtedy????
bedziesz miala wieksze miesnie
nika moze wlasnei przy dziecku sie nauczysz wytrwalosci i konsekwencji?
ja jak bylam mlodsza to bylam bardziej upierdliwa- konsekwentna w wieku 19 lat zajmowalam sie przez rok dziecmi u samotnej matki, ktora rzadko bywala w domu. pamietam jak godzinami stalam nad chlopakiem i mowilam mu, ze ma zaniesc kubek do kuchni itp teraz chyba mam juz mniej sily.
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 11:04   #613
nikaa2
Wtajemniczenie

ta siateczke do owocow to jaki kształt kupic?
Stary 2012-03-08, 11:25   #614
muffinka90
Zakorzenienie

nika ale one chyba nie maja ksztaltow

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2012-03-08, 11:30   #615
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
nika ale one chyba nie maja ksztaltow
ale jestem tępa
Stary 2012-03-08, 11:37   #616
tuszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
ta siateczke do owocow to jaki kształt kupic?
Dygotko idę jutro do kosmetyczki i to na 10 min na mało przyjemny zabieg

Fajne te świąteczne do smakoloykow

Z okazji dnia kobiet przebieralam Franka już dwa razy, obsraniec jeden. A tż wróci późno. Z okazji naszego święta założę spódnicę na spacer, ładne słoneczko swieci
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 11:58   #617
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
cAle wieczorem jak TZ zaczyna ja ubierac w pidzamke po kapieli to sie robi masakra. jak sie ja zanosi do sypialni to dostale histerii, nawet na rekach. Nie wiem co mamy robic inaczej. nie bawimy se z nia, ma isc spac. Zasypia tylko przy szczoteczce wtedy- dosyc szybko, ale ja bym wolala jednak naturalnie ja usypiac.
u nas tez byl ryk, z dnia na dzien gdy tylko wchodzilismy do sypialni i zczynalam klasc do koszyka Mlody darl sie wnieboglosy. nic nei pomagalo, suszarka, pilka, lulanie, tulenie, spiewanie, siedzenie w ciszy. nic.
teraz nadal poplakuje gdy go odkladam ale przed chwila pokwilil chwile i zasnal sam. czytalam ze dzieci czesto placza przed zasnieciem, to ich sposob na popuszczenie pary i uspokojenie sie

Cytat:
Wiolqn- z zegarkiem w ręku niunia obudziła sie po 40 minut już wyspana i zadowolona.czyli około 30 minuty sniu powinnam ja zacząc głaskać po głowce itp,żeby dalej spała??
chyba tak. ja ciagle przegapiam ten moment bo cos mi wyskoczy i dopiero jak sie mlody obudzi to sie zorientuje
tylko czy ona kiedys spala dluzej czy zawsze miala 40min drzemki? jezeli jest zadowolona i nie zmeczona i potrafi sie potem dlugo bawic to moze masz taki typ i te 40min jej wystarczaja? moj budzi sie, niby jest ok, guga i sie smieje a za 5min jest placz i tarcie oczu wiec ewidentnie musi spac dluzej

o wiele latwiej sie go usypia niz przedluza drzemke, bo jest nadal zmeczony ale juz trocvhe pospal i to usypianie na przedluzanie schodzi nam sie o wiele dluzej

dzis mamy 5 dzien a podobno w okolicach 4-5 dnia nagle dziecko cofa sie do poczatku i trzeba to przetrwac. to trwa dzien dwa i potem jest juz lepiej

Cytat:
Wiem, też to czytałam, ale jak on jest na skraju wyczerpania to co mam robić???
gdy zaczynalam pierwszy raz moj byl mega zmeczony. plakal juz od 1,5h gdy TZ rpobowal go uspic tradycyjnie a potem ja kolejne 1,5h PP. gdy tak plakal podnosilam go, przytulalam i nie czekalam az sie uspokoi bo wszelkie poklepywanie tylko go rozdraznialo mocniej i odkladalam. on wyl jeszcze bardziej wiec znowu podnosilam, przytulalam odkladalam. i tak z 35x. wtedy na chwile zaczal sie uspokajac na rekach, nadal podnosilam, odkladalam. gdy zaczal juz robic przerwy miedzy placzem i gwaltownie wciagac powietrze, wycierac nos o moje ramie, wtulac sie w szyje to go odkladalam i staralam sie uspokoic w lozeczku. nastepowal wrzask a za chwile zaczynal sie uspokajac.

Cytat:
też tą metodą?
w ogóle jak się podnosi dziecko to w jakiej pozycji?
jak się uspokajał odkładałam ale już w momencie odłożenia był wrzask nie z tej ziemi a potem zamiast lepiej to wszystko zlało się w 1 wielki krzyk...

ja jestem za miękka, od razu się boję, że chłopak się traumy nabawi albo mi się zajdzie - moja koleżanka jak próbowała metody 3,5,7 to dziecko do takiego stanu doprowadziła, że na pogotowie musieli jechać
podnosisz do pozycji pionowej, tak jak do odbijania i albo rytmicznie poklepujesz po plecach albo pupie albo masujesz.
jak krzyczy juz w drodze do koszyka jak odkladaasz to odkladasz do konca i podnosisz znowu,

moj TZ tez za miekki jest. ciagle twierdzi ze powinnam mu smoka oddac

psychicznie wykancza fakt, ale skoro i tak plakal to chociaz wiem ze teraz jest jakis cel. po pierwszym razie padalam, myslalam jaka ze mnei matka jezeli nei potrafie tuleniem uspokoic wlasnego dziecka. ale jak po obudzeniu usmiechnal sie do mnei cala paszcza zrozumialam ze nie ma do mnei zalu i nie placze na mnie ale z frustracji bo nie nauczylam go zasypiania samemu.

zalatwilam wlasnie szczepienia dla Mlodego i okazalo sie ze skoro byl wczesniakiem to rozne-koki dostanie za darmo za tydzien idziemy na klucie

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 12:14   #618
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szyszymora92 Pokaż wiadomość
ale usypia, odkładasz go i jest awantura? czy ok?
ja już mam problem bolącego kręgosłupa,bo mój książe waży 6,5 kg, a ja ledwie 41 i nie mam siły go nosić dłużej niż 5minut.
ale ja już naprawde wszystkiego próbowałam, nie poddawałam się po 1. dniu, ale np. po 5...
różnie, jak jest w szale to nie usypia w ogóle tylko się wydziera pomimo prób uciszenia aż palce mu wykrzywia
podam przykłady:

1- wczoraj drzemka przedpołudniowa, ziewał i wyciszyłam na kolanach pośpiewałam on pomarudził i zasnął
2- drzemka popołudniowa, przegapiłam ziewanie więc mocniej marudził, zaczął zasypiać na rękach więc odłożyłam do łóżeczka, akurat wrócił tż i zauważył, że mały nie śpi tylko się rozgląda, poszedł i mu coś zaśpiewał, młody się uśmiechnął i zasnął nawet bez smoka
3- do snu nocnego wczoraj, po drzemce do 16.30 zajął się nim tż, wróciłam o 19 i dalej go zabawiał, po kąpieli przy ubieraniu wrzask a potem coraz gorzej i gorzej, był głodny ale tak się darł, że nawet piersi nie mógł chwycić albo nawet nie zauważał, dostał butlę, chwila spokoju i znowu ryk, trwało to godzinę i było masakryczne, już miałam myśli na pogotowie jechać nie pomagało kompletnie nic aż padł, w nocy spał ale bardzo niespokojnie...
4- rano, widzę oznaki snu, daję mu się wyciszyć, leży w łóżeczku, głaszczę a on coraz bardziej trze oczka i marudzi, zaczyna beczeć to ja wcielam PP, po kilkudziesięciu próbach jest coraz gorzej, nie daję rady psychicznie a on pada więc biorę na kolana, głaszczę, po chwili zasypia
5- drzemka teraz, zasnął po karmieniu na piersi bez jęczenia

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

ogólnie stresowy jest, w dzień super dziecko, ale coś go przestraszy albo np. po szcepieniu czy lekarzu - zanosi się niesamowicie...
Stary 2012-03-08, 12:57   #619
ggoraa
Zadomowienie

Najlepszego mamusie!!!!
Wczoraj cisza, a dzis od rana tyle napisalyscie!!!
Ja dzis bd malo aktywna- mam u siebie rodzicow na noc ( przylatuja dzis ze szkocji....)wiec stres+ przygotowania na wizyte zajma mnie na caly dzien.
TZ zrobil mi niespodzianke i zalatwil sobie wolne na dzis
A mnie cos dzis cisnie ostro w brzuchu- jak na okres. Ale dopiero co mi sie skonczyl

Nika dzis marudna- chyba wyczuwa moje emocje.
Stary 2012-03-08, 13:02   #620
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość

Ja teraz ważę 7kg mniej niż przed ciążą Spodnie i spódnice noszę rozmiar mniejsze,ale góra zazwyczaj nadal w rozmiarze 42 bo mniejsze się w cyckach nie dopina...
kochana jak ty to zrobiłaś???tyle kilo mniej ja jak sie ubiore to jeszcze jako tako wyglądam ale tak bez ubrania to masakra ten brzuch...rozstępy...bleee eee dziewie sie, że tż sie ze mną seksować chce bo mnie to nic w sobie nie pociąga normalnie a on mówi, że przecież wie, że to nie z obrzarstwa tylko po ciąży i go to nie odrzuca odemnie.....nawet ostatnio stwierdził, że mi strasznie nogi zeszczuplały i dupcia sie zaokrągliła i mam jak przed ciążą bo po porodzie to jakaś taka płaska sie zrobiła

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

a ten smoczek siatkowy to po co jest???????

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 13:36   #621
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
ale jestem tępa

my juz po spacerku, paskudnie jest, ale co tam z okazji dnia kobiet kupila sobie wielka cieplutka drozdzowe z jabluszkiem tz zapomnial, ale daje mu czas do wieczora

nikaa material juz zakupiony, biore sie do dzialania

moja mama jest w szpitalu, jutro beda jej wycinac polipy, trzymajcie kciuki prosze, zeby to byly tylko polipy, bo lekarz podejrzewa cos gorszego...

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2012-03-08, 13:38   #622
pokszyfka
Zadomowienie

do mam dokarmiających mm.
jakimi mm dokarmiacie?
coś moje cycki zaczynają się buntować i nie wyrabiają z produkcją...

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

muffinka współczuję, oby wszystko poszło db
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 13:41   #623
goldika
Zakorzenienie

Muffinko u Mamy to na pewno tylko polipy innej opcji w ogóle nie dopuszczamy!

Pokszyfko 2dni temu pisalyśmy o mleczkach ale powtórzę się: Enfamil Premium

Mój Tż rano złożył mi życzenia, a popołudniu mam dostać prezent i dodatkowo mam wybrać sobie bransoletkęz Lilou bo jest zazdrosny, że mam wygrawerowanego Młodego, a jego nie

A ja z młodym zrobiłam sobie sesję! Bo nie mam praktycznie żadnych zdjęć z nim!
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 13:47   #624
muffinka90
Zakorzenienie

dzieki

pokszyfka u nas bebiko

goldi wiesz, ze ja tez siedze ciagle sama to pykam malemu, a jak juz tz jest, to robie im. A we trojke to mamy tylko jedno zdjecie

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2012-03-08, 13:48   #625
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
.nawet ostatnio stwierdził, że mi strasznie nogi zeszczuplały i dupcia sie zaokrągliła i mam jak przed ciążą bo po porodzie to jakaś taka płaska sie zrobiła

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

a ten smoczek siatkowy to po co jest???????
od biegania dookola synka sie miesnie wyrobily

to jest na dziasla kojace chyba

u nas dzis 3 drzemka, zaczelam ja dawac w dzien tez do lozeczka do spania, bo do tej pory spala w pokoju dziennym i nie ma problemu, a nawet spi duzej, bo sie tam nie krece. Myslalam, ze to moze to jej przeszkadza wieczorem zasypiac, ale najwyrazniej nie.
w ogole bawila sie z gola dupka na macie a ja przegapilam moment zmeczenia, bo tak sie wiercila, ze pewnie szybciej sie zmeczyla no i mialam problem, zeby pieluche jej wlozyc.

elf a macie szczoteczke elektryczna, u nas jak kladziemy kolo niej to momentalnie sie uspokaja. Ja sie staram tylko w ostatecznosci to uzywac, bo sie troche boje, ze jej wibracje moga na mozg zaszkodzic
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 13:53   #626
goldika
Zakorzenienie

Cytat:

goldi wiesz, ze ja tez siedze ciagle sama to pykam malemu, a jak juz tz jest, to robie im. A we trojke to mamy tylko jedno zdjecie
we 3 to tez mam doslownie kilka zdjec zreszta ja z mlodym wcale nie wiecej. Dlateog dzis mam dzien cykania fotek "z raczki" zeby dziecko mi potem nie zarzucilo, ze nie ma dowodow na to, ze ja go wychowywalam od malego
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 14:22   #627
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
od biegania dookola synka sie miesnie wyrobily

to jest na dziasla kojace chyba

u nas dzis 3 drzemka, zaczelam ja dawac w dzien tez do lozeczka do spania, bo do tej pory spala w pokoju dziennym i nie ma problemu, a nawet spi duzej, bo sie tam nie krece. Myslalam, ze to moze to jej przeszkadza wieczorem zasypiac, ale najwyrazniej nie.
w ogole bawila sie z gola dupka na macie a ja przegapilam moment zmeczenia, bo tak sie wiercila, ze pewnie szybciej sie zmeczyla no i mialam problem, zeby pieluche jej wlozyc.

elf a macie szczoteczke elektryczna, u nas jak kladziemy kolo niej to momentalnie sie uspokaja. Ja sie staram tylko w ostatecznosci to uzywac, bo sie troche boje, ze jej wibracje moga na mozg zaszkodzic
spróbuję ja bym się bardziej bała, że się uzależni, u mojej koleżanki 2 dzieci i nadal suszara chodzi non stop żeby spały
a koleżanka swojego woziła autem wokół osiedla by zasnął

mój znowu jakiś wysypany lekko a prawie nic nie jem
Stary 2012-03-08, 15:00   #628
pokszyfka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
no właśnie coś w stronę nie mogę trafić ale dzięki

i teraz się zastanawiam czy mogę podawać NAN pro1, bo takie kupiliśmy, a w domu doczytałam "...przeznaczonym dla zdrowych niemowląt od urodzenia, które nie są karmione piersią."
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 15:00   #629
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość

ile ????? buahahahahahha niemożliwe!!! chyba54 :P to musi być błąd !!!!
Żaden błąd, a czysta prawda
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 15:07   #630
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:

my juz po spacerku, paskudnie jest, ale co tam z okazji dnia kobiet kupila sobie wielka cieplutka drozdzowe z jabluszkiem tz zapomnial, ale daje mu czas do wieczora

nikaa material juz zakupiony, biore sie do dzialania

moja mama jest w szpitalu, jutro beda jej wycinac polipy, trzymajcie kciuki prosze, zeby to byly tylko polipy, bo lekarz podejrzewa cos gorszego...
ok

3mam kciuki za mamę i mase fluidków przesyłam

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Muffinko u Mamy to na pewno tylko polipy innej opcji w ogóle nie dopuszczamy!

Mój Tż rano złożył mi życzenia, a popołudniu mam dostać prezent i dodatkowo mam wybrać sobie bransoletkęz Lilou bo jest zazdrosny, że mam wygrawerowanego Młodego, a jego nie

A ja z młodym zrobiłam sobie sesję! Bo nie mam praktycznie żadnych zdjęć z nim!
za sesję

oj a my w ogóle nie mamy we trójkę zdjec... trzeba to zmienic\moze dzisiaj?
sie podmaluje z okazji naszego święta ))))))))))))))

elf
współczuje z tym spaniem
ale oby ta szczoteczka zdziałała cuda ))))))

princes
nie bujaj, laska z Ciebie moze jesteś "ciężkiej" kosci

dziisaj gotuję pierwszy raz od szpitala pulpety- zupełnie jakby był Dzień Chłopa- chociaż bidok gotował do tej pory

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość
no właśnie coś w stronę nie mogę trafić ale dzięki

i teraz się zastanawiam czy mogę podawać NAN pro1, bo takie kupiliśmy, a w domu doczytałam "...przeznaczonym dla zdrowych niemowląt od urodzenia, które nie są karmione piersią."
nie wiem dlaczego tak niewyraxnie napisane
hmmm.. chba mozna podac

ciekawe czy na innych mlekach jest napsiane tak samo?
ja nie pomogę bo nie dokarmiam

ale na bebilonie też to ejst napisane:
"Bebilon 1 jest mlekiem początkowym w proszku, przeznaczonym dla niemowląt od urodzenia, które z różnych przyczyn nie mogą być karmione piersią."

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2012-03-08 o 15:09
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości