|
|
#601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2
nikaa ja sie czuje jsie nijak
fryzjera widziałam ostatnio 4 m-ce ten,odrosty na kilka cm(siwe),na didatek ciagle w jakich brudnych ciuchach bo ci sie przebiore to młoda uleje
|
#602 |
|
Zakorzenienie
|
elfik Oli az tak sie nie darla,wiec to tez inna sprawa....
nie robisz mu krzywdy,to dla jego dobra aleprzemeczyc niestety swoje trzeba,musi wiedziec ze ty rzadzisz ,nie on!
|
|
#603 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a może umów się z fryzjerką na telefon? zrobiłaby ci włoski w domu?a ja też w ciuchach nei bardzo chodze po mieszkaniu, bo mi mleko na bluzkach się leje i mam plamy non-stop i pachnę mleniem a to nie uwodzicielski widok
Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2012-03-08 o 11:01 |
|
|
|
|
#604 |
|
Zakorzenienie
|
co do fryzjerki to niestety nie ma takiej opcji
|
#606 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale usypia, odkładasz go i jest awantura? czy ok? ja już mam problem bolącego kręgosłupa,bo mój książe waży 6,5 kg, a ja ledwie 41 i nie mam siły go nosić dłużej niż 5minut. ale ja już naprawde wszystkiego próbowałam, nie poddawałam się po 1. dniu, ale np. po 5... |
|
|
|
|
#607 |
|
Zakorzenienie
|
Oni akurat dostali działke od rodziców, ale u ans mozna kupić działke za 60 tys.
|
|
#608 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() za weekend w golebiu w wiśle zawsze płace ok. 1200 zł z all inlusive, jedziemy teraz 13-15.04 to jakos tak wyszło - z tym ze mamy 10% znizki z kartą stałgo klienta i to juz jest po rabacie
|
|
|
#609 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
Wszystkiego naj naj w Dniu Naszego Święta My zaraz zbieramy się na rehabilitację i do logopedy (bo kazali jechać). Pani doktor kazała zabrać ze sobą słoiczek, łyzeczkę i bedzie mnie uczyć prawidłowo karmić dziecko No i doradzi co mam zrobić skoro moja gwiazda nie chce pić z butelki![]() Tą siatkę z canpola kilka razy widziałam w superpharmie, będę się musiała się w nią w takim razie zaopatrzyć ![]() Ja prezent na Dzień Kobiet dostałam już w niedzielę. Śliczny łańcuszek z zawieszką od swarowskiego, do kompletu. Ogólnie tż to mnie rozpieszcza z biżuterią od swarowskiego, co nóż coś dostaję szkoda tylko że ja całymi dniami sama z malutką. Już mi się marzy gdzieś wyjść sama a to się nie da. W sobotę tż wychodzi na drinka i na imprezkę z kumplami, a my znowu zostaniemy same
|
#610 |
|
Zakorzenienie
|
Truscafko-fajnie,ze jedziesz.ja przy moich zarobkach nigdy nie będzie mnie stać na pobyt w tym hotelu
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2012-03-08 o 10:44 |
|
|
|
#611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez jeszcze nic nie dostałam a koleżanka któa rodziła tydzien wczesniej mówi ze jej non stop cos przysyłaja wrrrr ![]() ![]() :p ala:---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Wszystkiego Naj mamusie ![]() i ich córusie ![]()
|
|
|
#612 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() nika moze wlasnei przy dziecku sie nauczysz wytrwalosci i konsekwencji? ![]() ja jak bylam mlodsza to bylam bardziej upierdliwa- konsekwentna w wieku 19 lat zajmowalam sie przez rok dziecmi u samotnej matki, ktora rzadko bywala w domu. pamietam jak godzinami stalam nad chlopakiem i mowilam mu, ze ma zaniesc kubek do kuchni itp teraz chyba mam juz mniej sily.
|
|
|
|
|
#613 |
|
Wtajemniczenie
|
ta siateczke do owocow to jaki kształt kupic?
|
|
|
|
#615 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#616 |
|
Raczkowanie
|
Dygotko idę jutro do kosmetyczki i to na 10 min na mało przyjemny zabieg
![]() Fajne te świąteczne do smakoloykow Z okazji dnia kobiet przebieralam Franka już dwa razy, obsraniec jeden. A tż wróci późno. Z okazji naszego święta założę spódnicę na spacer, ładne słoneczko swieci |
|
|
|
#617 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz nadal poplakuje gdy go odkladam ale przed chwila pokwilil chwile i zasnal sam. czytalam ze dzieci czesto placza przed zasnieciem, to ich sposob na popuszczenie pary i uspokojenie sie Cytat:
tylko czy ona kiedys spala dluzej czy zawsze miala 40min drzemki? jezeli jest zadowolona i nie zmeczona i potrafi sie potem dlugo bawic to moze masz taki typ i te 40min jej wystarczaja? moj budzi sie, niby jest ok, guga i sie smieje a za 5min jest placz i tarcie oczu wiec ewidentnie musi spac dluzej o wiele latwiej sie go usypia niz przedluza drzemke, bo jest nadal zmeczony ale juz trocvhe pospal i to usypianie na przedluzanie schodzi nam sie o wiele dluzej dzis mamy 5 dzien a podobno w okolicach 4-5 dnia nagle dziecko cofa sie do poczatku i trzeba to przetrwac. to trwa dzien dwa i potem jest juz lepiej Cytat:
Cytat:
jak krzyczy juz w drodze do koszyka jak odkladaasz to odkladasz do konca i podnosisz znowu, moj TZ tez za miekki jest. ciagle twierdzi ze powinnam mu smoka oddac psychicznie wykancza fakt, ale skoro i tak plakal to chociaz wiem ze teraz jest jakis cel. po pierwszym razie padalam, myslalam jaka ze mnei matka jezeli nei potrafie tuleniem uspokoic wlasnego dziecka. ale jak po obudzeniu usmiechnal sie do mnei cala paszcza zrozumialam ze nie ma do mnei zalu i nie placze na mnie ale z frustracji bo nie nauczylam go zasypiania samemu. zalatwilam wlasnie szczepienia dla Mlodego i okazalo sie ze skoro byl wczesniakiem to rozne-koki dostanie za darmo za tydzien idziemy na klucie
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
||||
|
|
|
#618 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() podam przykłady: 1- wczoraj drzemka przedpołudniowa, ziewał i wyciszyłam na kolanach pośpiewałam on pomarudził i zasnął 2- drzemka popołudniowa, przegapiłam ziewanie więc mocniej marudził, zaczął zasypiać na rękach więc odłożyłam do łóżeczka, akurat wrócił tż i zauważył, że mały nie śpi tylko się rozgląda, poszedł i mu coś zaśpiewał, młody się uśmiechnął i zasnął nawet bez smoka 3- do snu nocnego wczoraj, po drzemce do 16.30 zajął się nim tż, wróciłam o 19 i dalej go zabawiał, po kąpieli przy ubieraniu wrzask a potem coraz gorzej i gorzej, był głodny ale tak się darł, że nawet piersi nie mógł chwycić albo nawet nie zauważał, dostał butlę, chwila spokoju i znowu ryk, trwało to godzinę i było masakryczne, już miałam myśli na pogotowie jechać nie pomagało kompletnie nic aż padł, w nocy spał ale bardzo niespokojnie...4- rano, widzę oznaki snu, daję mu się wyciszyć, leży w łóżeczku, głaszczę a on coraz bardziej trze oczka i marudzi, zaczyna beczeć to ja wcielam PP, po kilkudziesięciu próbach jest coraz gorzej, nie daję rady psychicznie a on pada więc biorę na kolana, głaszczę, po chwili zasypia 5- drzemka teraz, zasnął po karmieniu na piersi bez jęczenia ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- ogólnie stresowy jest, w dzień super dziecko, ale coś go przestraszy albo np. po szcepieniu czy lekarzu - zanosi się niesamowicie...
|
|
|
#619 |
|
Zadomowienie
|
Najlepszego mamusie!!!!
Wczoraj cisza, a dzis od rana tyle napisalyscie!!! Ja dzis bd malo aktywna- mam u siebie rodzicow na noc ( przylatuja dzis ze szkocji....)wiec stres+ przygotowania na wizyte zajma mnie na caly dzien. TZ zrobil mi niespodzianke i zalatwil sobie wolne na dzis A mnie cos dzis cisnie ostro w brzuchu- jak na okres. Ale dopiero co mi sie skonczyl ![]() Nika dzis marudna- chyba wyczuwa moje emocje.
|
#620 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja jak sie ubiore to jeszcze jako tako wyglądam ale tak bez ubrania to masakra ten brzuch...rozstępy...bleee eee dziewie sie, że tż sie ze mną seksować chce bo mnie to nic w sobie nie pociąga normalnie a on mówi, że przecież wie, że to nie z obrzarstwa tylko po ciąży i go to nie odrzuca odemnie.....nawet ostatnio stwierdził, że mi strasznie nogi zeszczuplały i dupcia sie zaokrągliła i mam jak przed ciążą bo po porodzie to jakaś taka płaska sie zrobiła![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- a ten smoczek siatkowy to po co jest???????
|
|
#621 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() my juz po spacerku, paskudnie jest, ale co tam z okazji dnia kobiet kupila sobie wielka cieplutka drozdzowe z jabluszkiem tz zapomnial, ale daje mu czas do wieczora![]() nikaa material juz zakupiony, biore sie do dzialania ![]() moja mama jest w szpitalu, jutro beda jej wycinac polipy, trzymajcie kciuki prosze, zeby to byly tylko polipy, bo lekarz podejrzewa cos gorszego...
|
|
|
|
#622 |
|
Zadomowienie
|
do mam dokarmiających mm.
jakimi mm dokarmiacie? coś moje cycki zaczynają się buntować i nie wyrabiają z produkcją... ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- muffinka współczuję, oby wszystko poszło db |
|
|
|
#623 |
|
Zakorzenienie
|
Muffinko u Mamy to na pewno tylko polipy
Pokszyfko 2dni temu pisalyśmy o mleczkach ale powtórzę się: Enfamil Premium ![]() Mój Tż rano złożył mi życzenia, a popołudniu mam dostać prezent i dodatkowo mam wybrać sobie bransoletkęz Lilou bo jest zazdrosny, że mam wygrawerowanego Młodego, a jego nie A ja z młodym zrobiłam sobie sesję! Bo nie mam praktycznie żadnych zdjęć z nim!
|
|
|
|
#624 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki
![]() pokszyfka u nas bebiko ![]() goldi wiesz, ze ja tez siedze ciagle sama to pykam malemu, a jak juz tz jest, to robie im. A we trojke to mamy tylko jedno zdjecie
|
|
|
|
#625 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() to jest na dziasla kojace chyba u nas dzis 3 drzemka, zaczelam ja dawac w dzien tez do lozeczka do spania, bo do tej pory spala w pokoju dziennym i nie ma problemu, a nawet spi duzej, bo sie tam nie krece. Myslalam, ze to moze to jej przeszkadza wieczorem zasypiac, ale najwyrazniej nie. w ogole bawila sie z gola dupka na macie a ja przegapilam moment zmeczenia, bo tak sie wiercila, ze pewnie szybciej sie zmeczyla no i mialam problem, zeby pieluche jej wlozyc. elf a macie szczoteczke elektryczna, u nas jak kladziemy kolo niej to momentalnie sie uspokaja. Ja sie staram tylko w ostatecznosci to uzywac, bo sie troche boje, ze jej wibracje moga na mozg zaszkodzic |
|
|
|
|
#626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zreszta ja z mlodym wcale nie wiecej. Dlateog dzis mam dzien cykania fotek "z raczki" |
|
|
|
|
#627 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja bym się bardziej bała, że się uzależni, u mojej koleżanki 2 dzieci i nadal suszara chodzi non stop żeby spały ![]() a koleżanka swojego woziła autem wokół osiedla by zasnął ![]() mój znowu jakiś wysypany lekko a prawie nic nie jem
|
|
|
#628 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale dziękii teraz się zastanawiam czy mogę podawać NAN pro1, bo takie kupiliśmy, a w domu doczytałam "...przeznaczonym dla zdrowych niemowląt od urodzenia, które nie są karmione piersią." |
|
|
|
|
#629 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#630 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 3mam kciuki za mamę Cytat:
za sesjęoj a my w ogóle nie mamy we trójkę zdjec... trzeba to zmienic\moze dzisiaj? sie podmaluje z okazji naszego święta ))))))))))))))![]() elf współczuje z tym spaniem ale oby ta szczoteczka zdziałała cuda ))))))![]() princes nie bujaj, laska z Ciebie moze jesteś "ciężkiej" kosci ![]() dziisaj gotuję pierwszy raz od szpitala pulpety- zupełnie jakby był Dzień Chłopa- chociaż bidok gotował do tej pory![]() ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Cytat:
hmmm.. chba mozna podac ciekawe czy na innych mlekach jest napsiane tak samo? ja nie pomogę bo nie dokarmiam ale na bebilonie też to ejst napisane: "Bebilon 1 jest mlekiem początkowym w proszku, przeznaczonym dla niemowląt od urodzenia, które z różnych przyczyn nie mogą być karmione piersią." Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2012-03-08 o 15:09 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.

fryzjera widziałam ostatnio 4 m-ce ten,odrosty na kilka cm(siwe),na didatek ciagle w jakich brudnych ciuchach bo ci sie przebiore to młoda uleje

a może umów się z fryzjerką na telefon? zrobiłaby ci włoski w domu?

i dodatkowo mam wybrać sobie bransoletkęz Lilou bo jest zazdrosny, że mam wygrawerowanego Młodego, a jego nie
za sesję